Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα 5 είδη σεξ που κάνουν οι νέοι γονείς


Η αλήθεια είναι ότι αυτό που αναρωτιούνται όλοι στο άκουσμα νέοι γονείς είναι: «Κάνουν σεξ ή το έχουν ξεγράψει;»

Ασφαλώς και όχι, δεν το έχουν ξεγράψει είναι η απάντηση, απλά από την στιγμή που ένα ζευγάρι αποκτά παιδί η ερωτική του ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Τι είδους σεξ λοιπόν κάνουν οι νέοι γονείς;

Σεξ όταν το μωρό κοιμάται
Σε αυτή τη μορφή της σεξουαλικής ένωσης, ο ένας σύντροφος, συνήθως η γυναίκα, βάζει το μωρό για ύπνο γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει τουλάχιστον ένα συνεχές 45λεπτο «ελεύθερο», μέχρι δηλαδή να ξυπνήσει το μωρό. Η γυναίκα αισθάνεται ένοχη επειδή δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που εκείνη και ο σύζυγός της κάνανε σεξ ή έστω υπήρχε eye contact, και ως εκ τούτου ξεκινά μια αναστάτωση με μια εσωτερική φωνή να λέει « Έλα τώρα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 43 λεπτά που το μωρό θα κοιμάται» και άλλη μια εσωτερική φωνή να λέει «Μα υπάρχουν άλλες τόσες δουλειές που σε περιμένουν.» Ο σύζυγος βέβαια είναι είτε ένα πρόθυμος Καζανόβας που θα πει «Τέλεια! Πάμε» είτε είναι της άποψης «Αν δεν το θες πραγματικά, άστο.» Τότε βέβαια ξεκινάει ένας τρικούβερτος καυγάς με την σύζυγο να κατηγορεί τον σύζυγο για την παθητική του στάση!

Το μισό σεξ
Μάλλον θα αναρωτιέστε πώς μπορεί το σεξ να είναι μισό. Λοιπόν αναφερόμαστε σε εκείνη την αμήχανη στιγμή που συνειδητοποιεί ο ένας σύντροφος, συνήθως ο άντρας ότι ο άλλος σύντροφος δεν είναι πραγματικά εκεί, τουλάχιστον πνευματικά. Στην πραγματικότητα, σε αυτό το ατυχές γεγονός μόνο το 50% το ζευγαριών καταφέρνει να κάνει σεξ τελικά, γι’ αυτό άλλωστε και το ονομάζουμε το μισό σεξ. Αν δεν εξελιχθούν καλά τα πράγματα συνήθως ο άντρας είναι σε παροξυσμό, αισθάνεται πικρία και αγανάκτηση και μένει ξύπνιος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέα με …την Google.

Συν-ύπνος σεξ
Σε αυτήν την περίπτωση το ζευγάρι γλιστρά ύπουλα από το κρεβάτι του, στο οποίο φιλοξενεί ακόμα το μωρό και καταλήγουν είτε να κάνουν σεξ στο πάτωμα είτε σε κάποιο άλλο δωμάτιο στου σπιτιού όπως το σαλόνι. Κατά τη διάρκεια αυτού του αχαλίνωτου πάθους, οι δύο σύντροφοι είναι βέβαιο ότι θα είναι γρήγοροι και αθόρυβοι ώστε να μην ξυπνήσει το μωρό ή, ακόμα χειρότερα, να μην τους ακούσει!

Γενεθλιακό σεξ
Προφανώς αναφερόμαστε στα γενέθλια του συζύγου εδώ, γιατί τις περισσότερες φορές η σύζυγος και πρωτάρα μαμά το δώρο που θα ήθελε για να γενέθλιά της είναι να μην κάνει σεξ και ούτε να της ζητηθεί για τον υπόλοιπο μήνα! Όμως στα γενέθλια του συζύγου της η ίδια θα βάλει σέξι εσώρουχα και δεν θα την πειράξει που θα λερωθούν από το μητρικό γάλα και μάλιστα θα είναι εκείνη που θα προσεγγίσει ερωτικά τον σύντροφό της. Εκείνος από την πλευρά του θα αναρωτιέται αν αυτό που ζει είναι πραγματικότητα ή αυταπάτη. Στη συνέχεια το μωρό ξυπνάει.

Πραγματικό σεξ
Κάτι φεγγάρια, όταν το μωρό πλέον κοιμάται με πρόγραμμα και έχετε έρθει πιο κοντά με τον σύντροφό σας (πιθανότατα μετά από μια επίσκεψη των πεθερικών σας, γνωρίζοντας ότι η επόμενη επίσκεψή τους θα αργήσει ή γιατί ξεφυλλίσατε κάτι παλιά άλμπουμ και θυμηθήκατε πόσο καλά περνούσατε με τον σύζυγό σας), θα έρθει η επιθυμία για πραγματικό σεξ. Αν και το ένα αυτί σας θα είναι πάνω στο βρεφικό ψηφιακό μόνιτορ, θα καταφέρετε να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας σεξουαλικά και συναισθηματικά, όχι ως γονείς αλλά σαν ζευγάρι. Απολαύστε αυτή την εμπειρία γιατί είναι μαγική και σπάνια.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ανταρκτική με… τρακτέρ


Η Manon Ossevoort έφτασε στο Νότιο Πόλο ταξιδεύοντας 2.500 χιλιόμετρα με ένα… τρακτέρ. Η αποστολή είχε όνομα «Antarctica 2» και διήρκησε 17 ημέρες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Independent: Με 800.000 ευρώ αγοράζεις ένα ελληνικό νησί


Ευκαιρία για επένδυση χαρακτηρίζει τα ελληνικά νησιά η βρετανική Independent ως «αντίπαλο δέος» στα διαμερίσματα του Λονδίνου οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

«Έχετε απηυδήσει με την εκτίναξη των τιμών στις κατοικίες της Βρετανίας; Τότε γιατί να μην απολαύσετε τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών από την δική σας ακτή σε κάποιο ελληνικό νησί;», προτείνει στου Βρετανούς το άρθρο παραθέτοντας μια λίστα με ελληνικούς, νησιωτικούς «παραδείσους» προς πώληση.



Η λίστα ξεκινά με την μικρή Λέσβο, ένα ακατοίκητο νησί 16 στρεμμάτων σε απόσταση 200 μέτρων από την Λέσβο, που περιγράφεται από την εταιρεία Real Estate «Vladi ιδιωτικά νησιά» ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Μεσογείου και πωλείται έναντι 800.000 ευρώ.



Όπως αναφέρει η Independent, τα ελληνικά νησιά παραδοσιακά περνούν από γενιά σε γενιά και είναι η πρώτη φορά που η μικρή Λέσβος διατίθεται προς πώληση.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Vladi περιλαμβάνεται ακόμα ο Άγιος Αθανάσιος στον κορινθιακό κόλπο, που κοστολογείται στα 1,6 εκατ. ευρώ, και το «παραδεισένιο» νησί, Άτοκος, στο Ιόνιο πέλαγος, που κοστίζει 45 εκατ. ευρώ αλλά προσφέρει εντυπωσιακούς γκρεμούς και τα δικά του πρόβατα…

«Ο Σκορπιός, ο οποίος ανήκε στον εφοπλιστή, Αριστοτέλη Ωνάση, αγοράστηκε από την Κατερίνα Ριμπολόβλεβα, έναντι 126 εκατ. ευρώ ενώ ο πρώην εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι, αγόρασε έξι νησιά, γνωστά ως σύμπλεγμα της Οξυάς, για 7 εκατ. ευρώ», καταλήγει το δημοσίευμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Κρήτη μέσα από τα μάτια Kρητικών


Ένα δημιουργικό βίντεο κλιπ.

«Crete - What a wonderful world» είναι το πρότζεκτ των Drinkers Productions και έχει σκοπό να παρουσιάσει την ομορφιά της Κρήτης μέσα από τα μάτια όσων την αγαπούν.

Μέσα σε 2.25 και με μουσική υπόκρουση τη διασκευή των «Ramones - What a wonderful world», η ομάδα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα βίντεο κλιπ με την Κρήτη, και το υλικό προέρχεται από… κρητικές στιγμές.

Ιδού μια ιδέα, για το πώς θα είναι το Crete - What a wonderful world στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει το ekriti.gr.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μανιακός δολοφόνος σκότωσε πέντε άτομα στη Φιλαδέλφεια


Ταμπουρώθηκε σε σπίτι ο δράστης, λέει η Αμερικάνικη αστυνομία.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σήμερα όπως όλα δείχνουν από τον ίδιο δράστη στη βορειοδυτική Φιλαδέλφεια (ανατολικές ΗΠΑ) μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 6ABC.

«Πέντε νεκροί, δύο στο Λαντσντέιλ, δύο στο Λόουερ Σάλφορντ και ένας στο Σούντερτον» ανέφερε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter το Montco Alert, μια υπηρεσία της κομητείας του Μοντγκόμερι που ειδοποιεί τους πολίτες για ανακοινώσεις από την αστυνομία, την πυροσβεστική για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Διευκρίνισε ότι ο ύποπτος στη συνέχεια έχει ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Σάουντερτον, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 56 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας.

Η αστυνομία, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Οι δρόμοι έκλεισαν στην περιοχή του Σάουντερτον και ομάδες επέμβασης της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

Όπως μετέδωσε το 6ABC, ο δράστης είναι ένας πρώην στρατιωτικός.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδρούν στο νομοσχέδιο που απαγορεύει την διπλή ιδιότητα συνδικαλιστή και μέλους Δ.Σ. Ταμείου


Στο ΣτΕ προσέφυγαν μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ.

«Μπλόκο» στις διατάξεις πρόσφατου νόμου που δεν επιτρέπει σε συνδικαλιστές να είναι ταυτόχρονα και μέλη Δ.Σ. Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης επιχειρούν με προσφυγή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ).


Με την προσφυγή τους που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με δικηγόρο τον βουλευτή της ΝΔ καθηγητή Πρ. Παυλόπουλο, υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικός και μη νόμιμος ο πρόσφατος νόμος 4261/2014 και ζητούν την ακύρωση της σχετικής απόφασης του υπουργού Εργασίας.

Όπως αναφέρουν ο επίμαχος νόμος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 23 του Συντάγματος που διασφαλίζει την συνδικαλιστική ελευθερία και προβλέπει ότι το κράτος πρέπει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί να μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο στην κουζίνα


Αν σκοπεύετε ποτέ να αφήσετε το σκύλο σας μόνο στην κουζίνα του σπιτιού σας, μετά από αυτό το βίντεο σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε...

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέτοιο κορεό... δεν ξανάγινε!


Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν γίνεται και οι οπαδοί της Αλ Αχλί φρόντισαν να το διατρανώσουν μέσω ενός εκπληκτικού κορεό σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά.

Δέκα μήνες αποχής (λόγω σχετικής απαγόρευσης) ήταν πάρα πολλοί για τους φίλους της Αλ Αχλί και όταν περίπου 40.000 βρέθηκαν ξανά στις εξέδρες για τον αγώνα της απέναντι στην Sewe Sport για τον δεύτερο τελικό του CAF Confederation Cup φρόντισαν να δείξουν πόσο πολύ στερήθηκαν την αγαπημένη τους ομάδα.


Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα παρουσίασαν ένα σούπερ θεαματικό κορεό με το μήνυμα "Το Ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους" να εμφανίζεται σε επτά διαφορετικές γλώσσες. Και μεταξύ αυτών και στα ελληνικά!
Απλά μο-να-δι-κό:



Η εκπληκτική ατμόσφαιρα μέσα από φωτογραφίες:



 












Διαβάστε περισσότερα...

Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ για το 2014


Διαβάστε τους κορυφαίους όλων των κατηγοριών, όπως αναδείχθηκαν από την ψηφοφορία που διενήργησε ανάμεσα στα μέλη του ο ΠΣΑΤ.

Σε μια πολύ «ζεστή» εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (15/12), ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού για το 2014. Στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία του μικρού Τζέι Μπίτι, αλλά και του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος ήρθε από την Αγγλία για το συγκεκριμένο σκοπό, ενώ ο πιτσιρίκος έφτασε στη χώρα μας συνοδεία του πατέρα του από τη Σκωτία! Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική ποδοσφαίρου των Ανδρών, με τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει το βραβείο και να υπόσχεται δουλειά έτσι ώστε να επιστρέψει η «γαλανόλευκη» στις επιτυχίες.

Ο προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2014. Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας. Μαλιστα, βρίσκεται στην Κίνα λόγω υποχρεώσεων και έστειλε μέσω skype το μήνυμά του.

Η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε στην εκδήλωση που έγινε στο Σ.Ε.Φ., "εξαργυρώνοντας" την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών. Ο Γιάννης Κωστάκης "σάρωσε" τα μετάλλια (4) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ του Αϊντχόφεν και σήμερα αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας αθλητής της χρονιάς, ενώ η Στέλλα Σμαραγδή αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ για το 2014. Ακολούθησε και πλήθος ειδικών βραβεύσεων.

Οι ειδικές βραβεύσεις κατά τη διάρκεια της γιορτής του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του 2014, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Σ.Ε.Φ.:

-Επαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

-Επαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) από κοινού στον ποδοσφαιριστή της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χλωρό, για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας (Ηλυσιακός) και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ, που αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

-Επαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα.

-Επαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» στις αθλήτριες του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

-Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, οι οποίοι στήριξαν επιχειρηματικά σε χρόνια δύσκολα την προσπάθεια των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και βοήθησαν στην προβολή του αθλήματος, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», στον Επί Τιμή Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση:






















Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ για το 2014 (photos) | onsports.gr


Διαβάστε περισσότερα...

Φαρμακερές ατάκες από πεθερές σε νύφες


«Η πρώην πεθερά μου, με φώναζε με το όνομα της πρώην του άντρα μου τα πρώτα τρία χρόνια του γάμου μας»
.
Νομίζετε πως η πεθερά σας, πρώην ή νυν, είναι απαίσιο άτομο; Πάντα να έχετε κατά νου ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Χρήστες του διαδικτύου, μοιράστηκαν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα (Reddit) τις εμπειρίες τους από τις γυναίκες που έφεραν στη ζωή τους συζύγους τους.

Ιδού οι χειρότερες ατάκες:
1.«Η πεθερά μου μου είπε: ΄ξέρω ότι θέλεις να κάνεις παιδιά, αλλά είσαι πια τόσο μεγάλη’. Και δεν είμαι ούτε 35»

2. «Η πρώην πεθερά μου, με φώναζε με το όνομα της πρώην του άντρα μου τα πρώτα τρία χρόνια του γάμου μας».

3. «Μου έκλεψε έναν πάκο από προσκλητήρια και τα έστειλε κρυφά στις φίλες της που δεν είχαμε καλέσει. Θέλαμε έναν μικρό γάμο, με καλεσμένους που ξέραμε και αγαπούσαμε και ήρθαν άγνωστοι».

4. «Παραθέτω τον παρακάτω διάλογο:
-Πεθερά: Τι ωραίες που ήταν οι μπαλαρίνες στον Καρυοθραύστη!
-Νύφη: Ναι, ήταν
-Πεθερά: Έκανες ποτέ μπαλέτο;
-Νύφη: Όχι, δυστυχώς
-Πεθερά: Εννοείται
-Νύφη: Τι εννοείτε;
-Πεθερά: Αυτές φροντίζουν πραγματικά το σώμα τους»

5. «Εγώ: ‘δεν είμαι φαν του ποδοσφαίρου’. Η πεθερά μου: ‘λοιπόν, μόνο οι έξυπνοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο’»

6. «Η πεθερά μου με μισεί τόσο πολύ που δεν αναγνωρίζει την ύπαρξή μου. Το καλό είναι ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσω ότι σαχλαμάρα μου λέει»

7. «Όταν γνώρισα για πρώτη φορά τη πεθερά μου, μου είπε όταν μείναμε μόνες ‘είναι παράξενο που δεν είσαι κοκκινομάλλα, γιατί συνήθως τέτοιες γυναίκες του αρέσουν’».

8. «Ανέβασε ένα βίντεο με γυμναστική στο Facebook όπου με είχε κάνει tag, με τη φράση από κάτω ‘τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία’».

9. «Όταν ο σύντροφός μου ανακοίνωσε στους γονείς του ότι πρόκειται να με παντρευτεί, η μητέρα του τον ρώτησε αν έχει ξεπεράσει την Amy, μια πρώην του».



Διαβάστε περισσότερα...

Απλοποιείται η αναγνώριση αθλητικών σωματείων


Λιγότερα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Ελαχιστοποιούνται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από αθλητικά σωματεία για την απόκτηση αθλητικής αναγνώρισης.

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, μειώνονται από 15 σε 4 και κατά περίπτωση σε 6. Σύμφωνα με την απόφαση, τα δικαιολογητικά που πλέον απαιτούνται είναι τα εξής:

1. Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του ΔΣ του σωματείου.

2. Υπεύθυνες δηλώσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα του ΔΣ του σωματείου, θεωρημένες από δημόσια αρχή για το γνήσιο των υπογραφών τους, στις οποίες θα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Α. Το σωματείο δεν έχει ως επωνυμία το όνομα, την επωνυμία, το διακριτικό τίτλο ή το σήμα οποιασδήποτε εμπορικής επιχείρησης εξαιρουμένων των περιπτώσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών ή εργασιακών μονάδων με πρωτοβουλία των οποίων έχουν ιδρυθεί αθλητικά σωματεία.

Β. Τηρούνται τα προβλεπόμενα από το Ν. 2725/99, όπως ισχύει, βιβλία.

Γ. Το σωματείο δεν συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση.

Δ. Δεν υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου.

3. Βεβαίωση της οικείας ομοσπονδίας που θα περιλαμβάνει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 παρ. 1α του Ν. 2725/99, όπως ισχύει, καθώς και:

Α. Την ημερομηνία ένταξης του σωματείου στην ομοσπονδία.

Β. Την κατηγορία (όπου υπάρχει) στην οποία αυτό αγωνίζεται.

4. Βεβαίωση της οικείας περιφέρειας ότι έχουν θεωρηθεί τα προβλεπόμενα από το Ν.2725/99, όπως ισχύει, βιβλία.

Σωματεία που υποχρεούνται να απασχολούν προπονητή, πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν:

1. Έγγραφο στο οποίο θα δηλώνεται ο/οι προπονητής/ές του (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός απόφασης άδειας άσκησης επαγγέλματος).

2. Επικυρωμένο αντίγραφο της θεωρημένης από την αρμόδια ΔΟΥ σύμβασης εργασίας προπονητή/ών και σωματείου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής


Επανασύνδεση ρεύματος για τα νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή.

Στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και αναλαμβάνει τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα ξεκινά τις παραμονές των εορτών, για να μη μείνει ούτε ένα νοικοκυριό στο σκοτάδι τις γιορτινές ημέρες.

Η νέα περιφερειακή Αρχή έχει εντάξει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο του εξαπλασιασμού των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες. Το πρόγραμμα θα διασυνδεθεί με τους δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο- στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής. Η Περιφέρεια θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου. Τα αιτήματα θα εξετάζονται και θα κρίνεται εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του/της συζύγου του.

5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής.

Oι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στα γραφεία Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) τα οποία είναι:

1) Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Λ. Αλεξάνδρας 196, ΤΚ 115 21- Τηλ. 213 1600 326, -334, -346, -333, -336 -322, -340.

2) Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Ελευθερίου Βενιζέλου 273 & Σόλωνος 133, Καλλιθέα ΤΚ 176 74- Τηλ. 213 210 12 57, 213 210 12 46.

3) Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Λ. Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή ΤΚ 153 42- Τηλ. 213 2100 563, 213 2100 587.

4) Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω ΤΚ 122 43- Τηλ. 213 2100 956, 213 2100 950.

5) Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς ΤΚ 185 32- Τηλ. 213 160 18 21, 213 160 18 44.

6) Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Εθνικής Αντιστάσεως 80, Ελευσίνα, ΤΚ 192 000- Τηλ. 213 160 13 48, 213 160 13 38.

7) Περιφερειακή Ενότητα Aνατολικής Αττικής

Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη ΤΚ 153 51- Τηλ. 213 200 5272, 213 200, 213 200 52 49.

8) Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής- Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Δημοσθένους 1, Πειραιάς ΤΚ 185 31- Τηλ. 213 16 18 524, 213 16 18 567.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής τηλ. 1539, Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Οργάνωσης (Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη), Λ. Συγγρού 80- 88, 3ος όροφος (γραφείο 302), στάση μετρό Fix- Τηλ. 213 20 65 116, 213 20 65 023, 213 20 65 014, 213 20 65 083.



Διαβάστε περισσότερα...

Επέπληξαν Ιταλό καθηγητή που ξεκρέμασε τον σταυρό από την τάξη


Το γεγονός κατήγγειλε μια οργάνωση αθέϊστών.

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας που διδάσκει σε ένα δημόσιο λύκειο στην Τεργέστη, στη βορειοανατολική Ιταλία, δέχθηκε επίσημη επίπληξη, καθώς ξεκρέμασε τον σταυρό ο οποίος ήταν τοποθετημένος στον τοίχο μιας αίθουσας, κατήγγειλε σήμερα μία οργάνωση αθεϊστών.

Ο Ντάβιντε Τζότι, που επίσης είναι ένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, περιέγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι απομάκρυνε τον σταυρό αυτό—ένα θρησκευτικό σύμβολο που είναι κρεμασμένο σε όλες τις αίθουσες του ιταλικού σχολείου—προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «ομοφοβικές απόψεις» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τον κάλεσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να του επιδώσει μία επίσημη επίπληξη καθώς απομάκρυνε «κινητό αντικείμενο του σχολείου» και ο ίδιος προέβη σε επανειλημμένες δηλώσεις για το θέμα αυτό στον Τύπο.

«Απέσυρα το σταυρό και άσκησα το δικαίωμά μου και το καθήκον μου να υπερασπιστώ το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους για το οποίο εργάζομαι. Για τη διεύθυνση, υπερέβην τα καθήκοντά μου» επισήμανε στο λογαριασμό του.

«Έχασα: οι σταυροί πρόσφατα τοποθετήθηκαν και πάλι στις τάξεις μου και πρέπει να αρχίσω και πάλι τα μαθήματα έχοντας το σημάδι της λογοκρισίας της διεύθυνσης» επισήμανε ο ίδιος.

Ο καθολικισμός δεν αποτελεί την επίσημη θρησκεία του Κράτους στην Ιταλία από το 1984 όμως ένα διάταγμα που ενεκρίθη κατά τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου κι επιβάλλει να υπάρχει ο σταυρός στις σχολικές αίθουσες ουδέποτε καταργήθηκε.

Αν και απαγόρεψε τους σταυρούς το Νοέμβριο του 2009, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακάλεσε την απόφασή του το 2011, εκτιμώντας ότι αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα μπορούν να παραμείνουν στις τάξεις καθώς δεν επηρεάζουν τα παιδιά.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το 2014 ένα δημόσιο σχολείο δε βρίσκει καλύτερο τρόπο για να επιβάλει το σταυρό από το να ανατρέξει σε μία φασιστική εγκύκλιο» κατήγγειλε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου η Ένωση Αθεϊστών και Αγνωστικιστών.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η επιφυλακή στο νότιο Έβρο


Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των καταστροφών από τον ΕΛΓΑ.

Σε επιφυλακή συνεχίζει να παραμένει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από το κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινόμενων, αυτή τη φορά στο νότιο Έβρο, όπου και εκβάλει ο ποταμός στην κάθοδο του προς το Δέλτα.

Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη του νερού συνεχίζει να είναι σταθερά στα επτά μέτρα, ενώ το ανάχωμα που έσπασε το πρωί, στον οικισμό Πέταλο, σήμανε προς στιγμή συναγερμό χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του σημείωσε πως η ρήξη του αναχώματος μάλλον λειτούργησε θετικά, αφού εκτόνωσε τον μεγάλο όγκο των νερών ο οποίος στράφηκε προς καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν σπίτια μέσα στον οικισμό.

Στο βόριο του τμήμα του ποταμού κατάσταση άρχισε να εκτονώνεται, καθώς τα νερά υποχωρούν σταδιακά και μειώνεται το ύψος της στάθμης του ποταμού.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών από του εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν καταστραφεί, εξαιτίας της αύξησης της στάθμης, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η καλλιέργεια αυτών των εκτάσεων από τους γεωργούς.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διάθεσε επιπλέον γεωπόνους στον ΕΛΓΑ ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν έτσι οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών. Ωστόσο, η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε μια νέα πιθανή επιδείνωση του καιρού το επόμενο διάστημα που αν δώσει και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα ν’ αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο χαριτωμένα και αστεία παιδιά του διαδικτύου


Οι μπόμπιρες που σάρωσαν το ίντερνετ το 2014.

Η αθωότητά τους τα μετατρέπει στα πιο χαριτωμένα πλάσματα του κόσμου.

Δείτε τα πιο χαριτωμένα παιδιά του διαδικτύου, που σάρωσαν με το κέφι και τις σκανταλιές τους το ίντερνετ για το 2014.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμέτωπο με την χρεωκοπία το Πανεπιστήμιο Αθηνών


«Κίνδυνος να μη λειτουργήσουμε το Β’ Εξάμηνο του 2015» λέει ο Φορτσάκης.

Σοβαρό κίνδυνο να μην λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2015 εάν δεν ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία σε θεσμικό επίπεδο είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ακόμη και σε συμβατικές υποχρεώσεις, όπως είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της θέρμανσης.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που μπήκαν το καλοκαίρι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ πρότεινε ως λύση να μεταταχθούν στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μπήκαν επίσης σε διαθεσιμότητα. Επίσης ζήτησε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που να δώσει στο Ίδρυμα τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του φύλακες και τις δικές του καθαρίστριες.

Ο κ. Φορτσάκης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι των σχολών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές, πιάστηκαν σήμερα «χέρι χέρι» σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτίριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο κινδυνεύει και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει.

Καμία σοβαρή μελέτη από όσες έχουν κατατεθεί ως σήμερα δεν έχει δείξει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ήταν περιττοί, τονίστηκε από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΚΠΑ. «Αντίθετα έχουν δείξει ότι το Ίδρυμα λειτουργούσε με λιγότερους υπαλλήλους από όσους έχει πραγματικά ανάγκη», σημείωσαν.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, για άλλη μια φορά περιέγραψαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα υποχρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο από τις μετεγγραφές επιπλέον 1700 ατόμων από τον ήδη μεγάλο αριθμό των εφετινών εισακτέων του.



Διαβάστε περισσότερα...

Κάλυψη δαπάνης για το έργο των σχολικών καθαριστριών


Θα απασχοληθούν 8.748 καθαρίστριες.

Στην κάλυψη της πλήρους δαπάνης των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2014- 2015 προχωρά το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ) , μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, για την επιχορήγηση από πιστώσεις του τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην εν λόγω απόφαση προβλέπεται η χρηματοδότηση «των σχολικών επιτροπών των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας». Υπολογίζεται δε ότι για το έργο θα απασχοληθούν 8.748 σχολικές καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας κατά το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης από το Εθνικό Τυπογραφείο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η εξόφληση των δεδουλευμένων έως και το τέλος του 2014 με το ποσό των 11,8 εκ. ευρώ.

Συγχρόνως, ολοκληρώνεται η καταβολή προς τις κατά τόπους Σχολικές Επιτροπές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τακτικής επιχορήγησης της εαρινής περιόδου του προηγούμενου σχολικού έτους, η οποία ανήλθε σε 1.999.754,86 ευρώ.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε: «Με συντονισμένες μας ενέργειες και σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες πιστώσεις για το έργο των 8.748 σχολικών καθαριστριών για το τρέχον σχολικό έτος, ενώ εξοφλείται και κάθε οφειλή για το προηγούμενο. Μέλημά μας αποτελεί η υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στη δημόσια εκπαίδευση και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην πράξη, χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις».



Διαβάστε περισσότερα...

Ταξί-περιπολικό στη Θεσσαλονίκη


Το Ραδιοταξί Μακεδονία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εκδήλωση, με θέμα "αλκοόλ και οδήγηση" το Σάββατο στην Αριστοτέλους, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, έντυσαν με αυτοκόλλητο ένα αυτοκίνητο μισό ταξί και μισό περιπολικό και το σλόγκαν είναι: «Ήπιες; Διάλεξε…», θέλοντας να τονίσουν ότι είναι επιλογή του καθενός, αν θα πάρει ένα ταξί, ώστε να γυρίσει με ασφάλεια στο σπίτι του ή θα προτιμήσει να οδηγήσει και να θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του, αλλά και των γύρω του.

Το 30% των θανατηφόρων ατυχημάτων οφείλονται στο αλκοόλ και είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις γιορτές. Οι αστυνομικοί ενημέρωναν τον κόσμο για το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και για τις ποινές, ανάλογα με την ένδειξη του αλκοολόμετρου.

Δείτε τις φωτογραφίες:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...