Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το Παρίσι ετοιμάζεται να ημι-αποχαιρετίσει τα αυτοκίνητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδια καταπολέμησης της ρύπανσης και της κίνησης στους δρόμους.

Σε λίγα χρόνια το Παρίσι ενδέχεται να γίνει μια «ημι-πεζοδρομημένη» πόλη, σύμφωνα με τα σχέδια που εξετάζει η δήμαρχος της «πόλης του φωτός» για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κίνησης στους δρόμους.

Η Αν Ινταλγκό δήλωσε ότι θέλει να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων ντίζελ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας μέχρι το 2020, ενώ ορισμένες γειτονιές γίνουν αποκλειστικά για πεζούς.

«Στις τέσσερις κεντρικές συνοικίες, εκτός από ποδήλατα, λεωφορεία και ταξί, τα μόνο οχήματα που θα επιτρέπεται να περάσουν θα είναι τα αυτοκίνητα των κατοίκων και οχήματα έκτακτης ανάγκης και ανεφοδιασμού και διανομής» είπε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Παρίσι βιώνει περιοδικές αιχμές ρύπανσης, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλλουν προσωρινά όρια ταχύτητας ή ακόμη και να απαγορεύουν τη διέλευση οχημάτων από το κέντρο ορισμένες ημέρες.

Η δήμαρχος του Παρισιού μίλησε στην εφημερίδα Journal de Dimanche, εξηγώντας ότι το προτεινόμενο σχέδιο θα δοκιμαστεί αρχικά τα σαββατοκύριακα, όμως σύντομα θα επεκταθεί και στις καθημερινές.

Είπε ακόμη, ότι σκοπός της είναι να μειωθεί η κίνηση σε μερικούς από τους πιο μολυσμένους δρόμους, όπως την περίφημη λεωφόρο Champs-Elysees και να κυκλοφορούν περισσότερα «καθαρά» αυτοκίνητα, προσθέτοντας ότι το 60% των Παριζιάνων δεν έχουν αυτοκίνητο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.