Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κατακόρυφη αύξηση των πνιγμών στην Ελλάδα - Όλοι οι κανόνες για ασφαλή κολύμβηση



Το τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών με τη λιμενική αστυνομία είναι το 108.

Η χώρα μπορεί να είναι υπερήφανη για τη ναυτοσύνη της, ωστόσο η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, όσον αφορά τα περιστατικά πνιγμών, ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα των πνιγμών, είναι ηλικιωμένοι, ενώ ακολουθούν τα μικρά παιδιά και στη συνέχεια οι ψαροντουφεκάδες. Μόνο σε ένα 24ωρο, την Τρίτη 26 Ιουνίου, είχαμε τέσσερις πνιγμούς ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Λιμενικής Αστυνομίας, από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, τουλάχιστον 145 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα, ενώ αν δει κανείς τα στοιχεία από το 2008 έως το 2011, οι θάνατοι από πνιγμό αντί να μειώνονται αυξάνονται. Συγκεκριμένα, το 2008 πνίγηκαν στη θάλασσα 283 άτομα, 327 το 2009, 371 το 2010, ενώ το 2011 ο αριθμός των περιστατικών διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα: 371 πνιγμοί.

Φέτος, λόγω οικονομικής κρίσης, πολλοί δήμοι δεν θα διαθέσουν σε κάποιες παραλίες ναυαγοσώστη, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, τους επόμενους δύο μήνες -που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, να υπάρξει ρεκόρ πνιγμών.

Σημειώνεται ότι για να τοποθετηθεί σε μια παραλία ναυαγοσώστης, όπως ορίζει ο νόμος, θα πρέπει αυτή να έχει χαρακτηριστεί από τον δήμο πολυσύχναστη. Το 2011, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είχαμε 468 παραλίες με τον χαρακτηρισμό "πολυσύχναστες" και οι οποίες διέθεταν ναυαγοσώστη, ενώ το 2012 μόνο 361.

Ο διευθυντής της λιμενικής αστυνομίας Θ. Παρασκευάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δηλώνει ότι η αιτία του κακού εντοπίζεται -κυρίως- στην απροσεξία των λουομένων, που αγνοούν τις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης, όπως ότι δεν πρέπει να κολυμπούν εάν δεν έχουν περάσει 3 με 4 ώρες από το φαγητό ή σε θάλασσες που υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, φυσάει δυνατά ή έχει μεγάλα κύματα.

Ο κ. Παρασκευάς αναφέρει, επίσης, πως οι ηλικιωμένοι που έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και παίρνουν φάρμακα, καλό είναι πριν ξεκινήσουν τα μπάνια τους να απευθύνονται στον γιατρό τους, για αναπροσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής τους, αλλά και για να τους δώσει βασικές συμβουλές.

Για τους ψαροντουφεκάδες, ο διευθυντής της λιμενικής αστυνομίας τονίζει ότι θα πρέπει να τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες, όπως να έχουν την απαραίτητη σήμανση (την προβλεπόμενη σημαδούρα), να μην ψαρεύουν σε περιοχές όπου περνάνε πλοία και σε εισόδους λιμανιών και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους. Επίσης, σημειώνει ότι τα άτομα που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την υποβρύχια αλιεία, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα καταδυτικών σχολών.

Το Λιμενικό Σώμα, στη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει εντείνει τις περιπολίες του με πλωτά σκάφη στις πολυσύχναστες παραλίες, ενώ η λιμενική αστυνομία έχει εκδώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με συμβουλές προς τους λουόμενους, το οποίο μοιράστηκε ήδη σε σχολεία του Πειραιά. Επίσης, έγιναν και σεμινάρια πληροφόρησης προς τα παιδιά από τους λιμενικούς για την ασφαλή κολύμβηση.

Εξάλλου, το Λιμενικό Σώμα απευθύνει συστάσεις προς τους χειριστές ταχυπλόων σκαφών και jet ski να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας των συγκεκριμένων μέσων για την αποφυγή ατυχημάτων, να μη προσεγγίζουν τους λουόμενους σε απόσταση 200 μέτρων, καθώς και ότι δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Πέρυσι, οι τραυματισμοί από ατυχήματα ταχύπλοων σκαφών και jet ski ήταν επτά, το 2010 και το 2009 από δέκα και το 2008 δώδεκα. Επίσης, πέρυσι δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής από ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος η jet ski, ενώ το 2010 είχαμε δύο θανάτους, πέντε το 2009 και έναν το 2008.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λιμενική αστυνομία θα ετοιμάσει σύντομα ένα αδιάβροχο φυλλάδιο οδηγιών για όσους ναυλολογούν τα σκάφη τους και όσους παίρνουν άδειες ταχυπλόων, με βασικές χρήσιμες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν όταν φεύγουν από το λιμάνι με το σκάφος, τι εφόδια θα πρέπει να έχουν, καθώς και τα τηλέφωνα ανάγκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Διάγνωση του αυτισμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή



Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 90%.

Το «αποτύπωμα» του αυτισμού κατάφεραν να εντοπίσουν επιστήμονες του νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, μελετώντας ένα κοινό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η μελέτη στοχεύει και υπόσχεται μία αντικειμενικότερη μέθοδο πρόωρης διάγνωσης του αυτισμού που θα συμβάλλει στην αντιμετώπισή του, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι απαραίτητες επιπλέον μελέτες για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Οι ερευνητές που μελέτησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας δύο έως 12 ετών κατάφεραν να διακρίνουν σε ποσοστό 90% τα παιδιά που όντως είχαν αυτισμό από τα υπόλοιπα που δεν είχαν ανάλογο πρόβλημα.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να επαναλάβουν τα πειράματά τους με μία δεύτερη ομάδα παιδιών που πάσχουν από το σύνδρομο Άσπεργκερ, που θεωρείται μία πιο ήπια μορφή αυτισμού. Συνήθως, οι άνθρωποι με Άσπεργκερ έχουν νοημοσύνη υψηλότερη του μέσου όρου και δυσκολεύονται λιγότερο να μιλήσουν σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτιστικούς.

Η τεχνική υπολογιστικής ανάλυσης του εγκεφαλογραφήματος μπορεί επίσης, κατά τους Αμερικανούς ερευνητές, να κάνει έγκαιρη διάγνωση και στο κατά πόσο τα μικρότερα αδέλφια ενός παιδιού με αυτισμό κινδυνεύουν κι αυτά να εμφανίσουν ανάλογη διαταραχή.


Διαβάστε περισσότερα...

''Κούρεψαν'' 75% του χρέους του



Βαθιά ανάσα πήρε ένας υπερχρεωμένος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στα Χανιά. Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε το "κούρεμα" του χρέους του κατά 75% σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Ο αξιωματικός, αδυνατούσε να ξεπληρώσει τα δάνειά του, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το μηνιαίο εισόδημα του αξιωματικού ανέρχεται στα 1082 ευρώ, και το συνολικό του χρέος στις τράπεζες έφτανε το ποσό των 52.531,38 ευρώ.

Πλέον το Ειρηνοδικείο καλείται να πληρώσει για μία τετραετία, μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες τράπεζες, αναλογικά με το χρέος του, σε σύνολο 300 ευρώ επί 48 μήνες. Δηλαδή, το χρέος του αξιωματικού ''κουρεύτηκε'' κατά 75% περίπου.


Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις για μείωση φορολογίας




Την άμεση προώθηση μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης, με προτεραιότητα στους μικρομεσαίους ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Ο "φορολογικός δεκάλογος" των μικρομεσαίων του εμπορίου συνοψίζεται στα εξής:


1) Διακανονισμός όλων των μέχρι σήμερα εκκρεμών φορολογικών, τελωνειακών και κοινωνικοασφαλιστικών οφειλών με ρύθμιση των οφειλομένων σε περισσότερες δόσεις, αλλά και θέσπιση φορολογικών κινήτρων σε συνεπείς φορολογικές συμπεριφορές.

2) Εξορθολογισμός κυρώσεων (πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων) και ισχύς αυτών και επί των 150.000 εκκρεμών υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια με διεκδικήσεις 10 δις ευρώ, από τα οποία το Δημόσιο εισπράττει μόνο το 7% όσων έχουν επιδικαστεί. Δραστική μείωση των παραβόλων και της προβεβαίωσης του φόρου για την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια και καθιέρωση ανεξάρτητου μηχανισμού διαιτητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

3) Άμεση τροποποίηση των διατάξεων για την αναστολή εκτέλεσης πράξεων της Διοίκησης με δεσμεύσεις λογαριασμών όψεως, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

4) Αναθεώρηση των διατάξεων που προβλέπουν αυτόφωρη διαδικασία και ποινές φυλάκισης για μικροφειλέτες του δημοσίου. Οι ποινικές διώξεις και η εισπρακτική βία σε καμία περίπτωση δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα και πρέπει να ανακληθούν.

5) Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες, με καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας (ν.3842/2010). Ηλεκτρονική διασταύρωση αγορών και πωλήσεων των επιχειρήσεων και κατάργηση του ΚΒΣ. Απόδοση του ΦΠΑ στον πραγματικό χρόνο της εμπορικής συναλλαγής και κατάργηση του ρόλου του φοροεισπράκτορα από κάθε ελεύθερο επαγγελματία.

6) Μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. με άμεση εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 19% και ταυτόχρονη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. 9% για τα είδη πρώτης ανάγκης και όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης (άμεσα λόγω τουριστικής περιόδου).

Συμψηφισμός επιστροφής ΦΠΑ σε εξαγωγικές και άλλες επιχειρήσεις και θέσπιση χρεωπιστωτικής καρτέλας της κάθε επιχείρησης με το Δημόσιο για την άμεση εκταμίευση του υπολοίπου των 6,5 δις που έχει βεβαιωθεί ως υποχρεώσεις του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων.

7) Αναφορικά με τον τρόπο φορολογίας εισοδήματος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με όποια εταιρική μορφή κι αν αυτές ασκούνται, είτε ως προσωπική εταιρεία (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ.), είτε ως κεφαλαιουχική (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κ.λπ.), προτείνουμε για τους συνεπείς, φόρο με συντελεστή 15% επί των κερδών.

Για τα διανεμόμενα στους εταίρους ή μετόχους κέρδη να υπάρχει φορολογία μερισμάτων με συντελεστή 15% και εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης, αλλά να δοθούν μεγαλύτερα φορολογικά κίνητρα για τα αδιανέμητα κέρδη που επενδύονται στην επιχείρηση, ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων.

8) Άμεση ρύθμιση για φορολογία της ακίνητης περιουσίας, με το Φ.Α.Π., με αφορολόγητο όριο στα 400.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο, με απαλλαγή φόρου για όσα ακίνητα είναι ανεκμετάλλευτα και για όσο χρονικό διάστημα, αυτά δεν αποφέρουν έσοδα.

9) Ενοποίηση των πολλών και διαφόρων αναδρομικών φόρων επί της ακίνητης περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων και την πλήρη κατάργηση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα επαγγελματικά ακίνητα.

10) Τέλος, προτείνουμε μια περίοδο "παγώματος" έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τέλος του χρόνου και φυσικά όχι χαρίσματος, όλων των ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να συνέλθει η αγορά και να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Ουσιαστικά ζητάμε να μας επιστραφεί ο χρόνος της παρατεταμένης ακυβερνησίας κατά την διάρκεια της οποίας η αγορά στην κυριολεξία ισοπεδώθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νηστικοί και οι φοιτητές



Χωρίς σίτιση κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο χιλιάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς η διαθέσιμη πίστωση, που καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη και μειώθηκε από το 2009 κατά περίπου 50%, σήμερα έχει ήδη εξαντληθεί.

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζητά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 550.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών του ιδρύματος μέχρι και τις 7 Ιουλίου, και προειδοποιεί ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη, το κόστος σίτισης υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μετά την περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης το 2009. Εξαιτίας της μείωσης αυτής μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων της σίτισης από 5.000 σε 3.000, καθώς το ίδρυμα αναγκάστηκε να επιβάλει χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο (στις 15.000 ευρώ το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα).

Το ΤΕΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση του αιτούμενου ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρεθεί από το ίδρυμα – με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI – ποσό ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμά του.



Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση του υπουργείου



Διευκρινίσεις σχετικά με την αποκάλυψή της έγκρισης επιδότησης σε εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και οι υπάλληλοι της οποίας είναι σε επίσχεση εργασίας, απέστειλε στο enikos.gr η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως αποκάλυψε το «Αποκαλυπτικό Δελτίο» το EXTRA 3 και δημοσίευσε το enikos.gr, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ποσό πληρωμής 80.869 Ευρώ στην εταιρεία ALAPIS, το οποίο παρέμενε ανεξόφλητο προς την εταιρεία, στο πλαίσιο σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2007.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της ΓΓΙΦ, δεν υπήρχε κανένας αντικειμενικός λόγος να μην προχωρήσει στην έκδοση της επιταγής, καθώς η εταιρεία είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή του.

Μεταξύ αυτών, όπως επισημαίνει η γραμματεία, και δικαιολογητικά του πρωτοδικείου που αφορούν τη μη πτώχευση η κήρυξη σε κατάσταση πτώχευσης, τη μη λύση της εταιρείας, το μη διορισμό εκκαθαριστή η συνεκκαθαριστή καθώς και τη μη έναρξη διαδικασίας σε αναγκαστική διαχείριση.

Η εταιρεία επίσης προσκόμισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε ισχύ, καθώς και βεβαίωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης περί μη λύσης της εταιρείας καθώς και της νόμιμης ισχύος του καταστατικού της και της σύνθεσης του Διοικητικού της συμβουλίου.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο νερό χρειάζεστε;



Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα που πρέπει να λάβετε.

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε πολύ νερό την ημέρα. Όμως, πώς θα καταλάβετε πότε αυτό είναι αρκετό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάγκη σας να ξεδιψάσετε, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως ο καιρός, η κατάσταση της υγείας σας, οι καθημερινές σας δραστηριότητες κ.ά.

Το νερό διαλύει τις τοξίνες, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά κ.ά. Γι’ αυτό και η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κόπωση αφού ένα από τα συστήματα του οργανισμού σας θα αρχίσει να υπολειτουργεί.

Έτσι, πρέπει πάντα να βρίσκονται τρόποι ώστε να μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό που χάνετε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με τα ούρα χάνεται περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα και ακόμη ένα λίτρο περίπου από την αναπνοή και την εφίδρωση. Αν το φαγητό παρέχει το 20% των υγρών που χρειάζεστε και εάν πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό ημερησίως τότε θα έχετε αντικαταστήσει το νερό που χάσατε.

Τι αυξάνει τις ποσότητες νερού

Καθοριστικός παράγοντας είναι η γυμναστική. Έτσι, δύο επιπλέον ποτήρια νερού είναι αρκετά για μέτρια σωματική άσκηση. Φυσικά, εάν γυμνάζεστε περισσότερο από μία ώρα καθημερινά, τότε χρειάζεστε και περισσότερο νερό.

Ακόμη ένας βασικός παράγοντας είναι ο καιρός. Ο καύσωνας αυξάνει τις ποσότητες νερού που χρειαζόμαστε, για παράδειγμα.

Πάντως, δεν χρειάζεται να πίνετε το νερό μονορούφι σαν να πρόκειται για… σφηνάκι. Το καλύτερο είναι να το πίνετε γουλιά γουλιά.


Διαβάστε περισσότερα...

«Γκαζώνει» το Αλτσχάιμερ λόγω στρες



Σημαντική η ψυχική υγεία των ηλικιωμένων.

Το στρες αποτελεί μια αιτία που μπορεί να επιταχύνει τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με αργεντίνους ερευνητές που συμμετείχαν σε πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Νευρολογικής Εταιρίας στην Πράγα.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν πολλές ανησυχίες και στρες είναι ενδεχομένως καλύτερα προστατευμένοι απέναντι στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που υφίστανται ψυχολογική πίεση.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτός είναι αρκετός λόγος για να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ψυχική υγεία των ηλικιωμένων.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού εξέτασαν 107 ασθενείς με ήπια συμπτώματα Αλτσχάιμερ και ηλικία, κατά μέσο όρο, τα 72 χρόνια. Υπήρχε ένα κενό 2,5 ετών κατά μέσον όρο από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων μέχρι την διάγνωση.

Υγιείς άνθρωποι στην ίδια περίπου ηλικία, με το ίδιο φύλο και επίπεδο μόρφωσης αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι συγγενείς τους και όσοι τους φρόντιζαν κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν συνέβη κάτι αξιομνημόνευτο κατά τα τρία χρόνια πριν από την διάγνωση.

Απ΄ό,τι προέκυψε το 73% των ασθενών με Αλτσχάιμερ βρίσκονταν κάτω από έντονο ψυχολογικό στρες, συχνά εξαιτίας του θανάτου ενός συντρόφου ή παιδιού ή τους είχε συμβεί ένα περιστατικό βίας όπως ένα τροχαίο ή μια επίθεση, όχι τόσο με σωματικές επιπτώσεις όσο με ψυχολογικές. Μόνο το 24% εκείνων που εντάχθηκαν στην ομάδα ελέγχου είχαν βιώσει παρόμοια περιστατικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ακόμα 12 νομούς οι επιχορηγήσεις για τα προνοιακά επιδόματα



Σε ποιους νομούς θα δοθεί ινίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με περίπου 22,5 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών δώδεκα δήμους της χώρας, προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους αυτών, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, που υπέγραψε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο παραπάνω ποσόν αφορά τους δήμους Καρδίτσας, Άρτας, Λέσβου, Κοζάνης, Έδεσσας, Χανίων, Ερμούπολης, Θεσσαλονίκης, Σπάρτης, Φλώρινας, Δελφών και Καστοριάς.


Διαβάστε περισσότερα...

Ένα αυγό την ημέρα μπορεί να έχει πολλά οφέλη



Μικρά θαύματα πρωτεϊνης.

Έρευνα δείχνει ότι καταναλώνοντας ένα αυγό την ημέρα μειώνεται η εκφύλιση του σκελετικού μυ και βοηθάει στην παρεμπόδιση της καρδιακής νόσου και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Συμπεριλαμβάνοντας ένα αυγό στο πρόγευμά σας δεν θα πάρετε μόνο ποιοτική πρωτεΐνη και 41IU βιταμίνης D, αλλά θα νιώσετε και πιο χορτασμένοι για περισσότερο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι την αναζήτηση ενός επιπλέον σνακ μετά το πρωινό σας.

Τα αυγά πράγματι περιέχουν χοληστερίνη -185mg για την ακρίβεια- όμως είναι η HDL (η καλή) χοληστερίνη. Πέρα από τα πρωτεϊνούχα ροφήματα, τα αυγά είναι τα ιδανικά πρωτεϊνούχα σνακ που μπορεί να φάει ένας αθλούμενος ακόμα και «στο πόδι».

Βράστε αυγά και διατηρήστε τα στο ψυγείο για να τα έχετε έτοιμα για ένα γρήγορο σνακ ή μπορείτε να τα προσθέσετε και στην σαλάτα σας όταν θελήσετε ένα γεύμα στα γρήγορα.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί η άσκηση μας κάνει να νιώθουμε καλά;



Ακόμη καλύτερα αν γυμναζόμαστε σε εξωτερικό χώρο.

Οποιοσδήποτε ασκείται τακτικά αναγνωρίζει τα οφέλη της γυμναστικής και το αίσθημα ικανοποίησης που αφήνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, η άσκηση βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους του στρες, της κούρασης και της ατονίας, ιδίως όταν προκαλείται από τον εργασιακό χώρο.

Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα σε πάρκα, έχουν πολύ θετική επίδραση στην αντιμετώπιση του στρες, της κούρασης και της κακής διάθεσης.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Science And Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άσκηση σε «μη φυσικά περιβάλλοντα» όπως είναι τα γυμναστήρια δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία του ατόμου, σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Mitchell.



Διαβάστε περισσότερα...

Δύο κρασάκια τη μέρα για… τους μεσήλικες



Βελτιώνεται το επίπεδο ζωή τους.

Ερευνητές από τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου Boston University αναφέρουν ότι ένα με δύο κρασάκια τη μέρα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των μεσήλικων. Οι αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 5.404 άτομα ηλικίας περίπου 50 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπιναν με μέτρο είχαν καλύτερες επιδόσεις σε μια σειρά από παράγοντες όπως για παράδειγμα η επιδεξιότητα, η συγκίνηση, η κινητικότητα και η ικανότητα κατανόησης και αντίληψης, συγκριτικά με όσους απείχαν πλήρως.

Οι ειδικοί βρήκαν ότι οι «τακτικοί πότες» -όσοι έπιναν όχι περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα και όχι περισσότερα από τρία τη μέρα (για τις γυναίκες) και τέσσερα τη μέρα (για τους άντρες)- είχαν τις καλύτερες επιδόσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Από την αναπηρία της ενημέρωσης, στην ενημέρωση για την αναπηρία... ή μάλλον έναν αχταρμά αυτών των δύο;



Τελικά αρχίζω κι αναρωτιέμαι κάποιοι είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να γίνουν επικίνδυνοι ή είναι τόσο επικίνδυνοι γιατί γίνονται όλο και πιο πολύ ηλίθιοι; Μπορεί ο κάθε άσχετος για την κονόμα, το κέρδος και το προσωπικό κατά κύριων λόγο όφελος (διαφημίσεις και λοιπά άλλα έσοδα) να κοροϊδεύει τους αμεα και να τους διαδίδει ψευδείς ή λάθος ή και ανακριβείς ειδήσεις; Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και ατιμώρητα; Να διαδίδει ότι γουστάρει και μην δίνει και το δικαίωμα σχολιασμού ώστε να υπάρχει και η απάντηση ή και διάψευση των όσων λέει; Φαίνεται στην χώρα που λέγεται Ελλάδα μπορεί... και μπορεί να το κάνει όλο το παραπάνω και εις βάρος μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας... τους ΑμεΑ... στα άτομα με αναπηρία.


Ameagreek.gr από την αναπηρία της ενημέρωσης στην ενημέρωση για την αναπηρία... όπως λέει το σλόγκαν τους... που μάλλον σε αυτούς ισχύει κάτι ενδιάμεσο. Δηλαδή; Αναπηρία της ενημέρωσης για την αναπηρία. 

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; 
Οι αυτοαποκαλούμενοι σαν το καλύτερο site για την αναπηρία... έκαναν πάλι το θαύμα τους. Για άλλη μία φορά διέδωσαν ανακριβής και λάθος στοιχεία. Είχαμε και παλαιότερα χτυπήματα: βλέπε εδώ με τα λάθος ποσά των επιδομάτων της πρόνοιας ή και εδώ για το ότι ζητάνε αμοιβή για την ενημέρωση που μπορείς να βρεις δωρεάν παντού, αλλά αυτό που έκαναν κατάφερα για άλλη μια φορά να τους ξεπεράσει.

Το σκέφτομαι σοβαρά και να βάλω σύνδεσμο... για το τι έκαναν ή μάλλον έγραψαν πάλι. Γιατί προφανώς με κάθε πάτημά μας (που αυτό επιδιώκουν) βγάζουν λεφτά... οι κύριοι... κερδίζουν από τις διαφημίσεις που έχουν και προβάλουν ανελλιπώς από το site τους.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή να δείτε τι συμβαίνει. Με πληροφόρησε φίλη πως βήκε μια νέα ενίσχυση για τους αμεα. Λέω ώπα να και κάτι καλό. Ψάχνω την πηγή και κάτι δεν μου πήγαινε καλά (βλέπετε ξέρω τι γκάφες έχουν κάνει το λίγο διάστημα που "ενημερώνουν").  Ψάχνω στην εσαμεα τίποτα. Ψάχνω στο διαδίκτυο όχι πολλά πράγματα. Βρε τι έγινε μόνο σε έναν το είπαν λέω; Ούτε η ΕΣΑμεΑ; Καινούργιο επίδομα; Συνεχίζω να ψάχνω και τι βρίσκω; Βάφτισε το εν λόγω σιτε ως νέο επίδομα ποιο λέτε; Το επίδομα βαριάς αναπηρίας που δίνει η πρόνοια εδώ και δεκαετίες... άκουσον άκουσον... Και το βάφτισαν και ωραία: ΝΕΟ: Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ. Ναι κύριοι τα καταφέρατε. Μέχρι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές 215 άτομα έχουν μπει και σας έχουν διαβάσει. 


Ορίστε και η σχετική εικόνα:


Οι κύριοι και οι κυρίες πλέον εκεί είναι επικίνδυνοι. Ας τους μαζέψει κάποιος. 
Ameagreek.gr από την αναπηρία της ενημέρωσης στην ενημέρωση για την αναπηρία... όπως λέει το σλόγκαν τους... που μάλλον σε αυτούς ισχύει κάτι ενδιάμεσο. Δηλαδή; Αναπηρία της ενημέρωσης για την αναπηρία. 

Κάτι τέτοιες ώρες είναι που θυμάμαι τα σοφά λόγια του Αϊνστάιν: Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.


Νότης
Διαβάστε περισσότερα...

Προπονηθείτε αποδοτικά και με ασφάλεια



Προσοχή πρέπει να δίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασκούμενου.

Το... πολύ και το γρήγορο αποτελούν δύο από τις πολλές επιδημίες της εποχής μας, οι οποίες ως φιλοσοφία και στάση ζωής συχνά απαντώνται και στους χώρους μας καθημερινά και πώς θα μπορούσαν να έλειπαν άλλωστε.

Κακή ενημέρωση, ημιτελής γνώση, τα διάφορα πρότυπα και ο τρόπος που αυτά προβάλλονται και άλλοι παράγοντες οι οποίοι προκαλούν στους ασκούμενους να είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να υπερβάλουν και να κάνουν το κάτι παραπάνω σε διάφορα επίπεδα, (το οποίο κάτι παραπάνω από εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό…).

Περιοδικότητα προπόνησης

Oι όροι, μικροκύκλος, μεσοκύκλος και μακροκύκλος, ενώ αποτελούν τους δομικούς λίθους αυτού που ονομάζουμε ετήσια προετοιμασία ενός αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα, όσον αφορά την εκγύμναση του κόσμου στα γυμναστήρια, αποτελούν έννοιες πολλές φορές άγνωστες ή κατά πολλούς ελάχιστης σημασίας!

Με απλά λόγια, ως μικροκύκλο μπορούμε να ορίσουμε το διάστημα μίας εβδομάδας ή και λίγο παραπάνω (μέχρι 10 μέρες), όπου μέσα σε αυτό σχεδιάζουμε κάποιες μέρες έντονης προπόνησης αλλά και κάποιες μέρες ξεκούρασης και αποκατάστασης.

Μεσοκύκλος δεν είναι τίποτα άλλο από το άθροισμα 3-5 μικροκύκλων, μέσα στον οποίο καλό είναι να υπάρχει πρόβλεψη για ένα μικρόκυκλο (5-7 μέρες), ενεργητικής αποκατάστασης.

Για να το εξηγήσουμε λίγο περισσότερο, έστω ότι ο ασκούμενός μας έχει στα χέρια του ένα πρόγραμμα μυικής υπερτροφίας διάρκειας 7 εβδομάδων, η μία από τις 7 εβδομάδες θα μπορούσε να είναι μια εβδομάδα ενεργητικής αποκατάστασης, κάτι σαν προετοιμασία του σώματος αλλά και του πνεύματος (ναι υπάρχει και αυτό και καθόλου μην το υποτιμάτε..) προκειμένου να αλλάξουμε πρόγραμμα και να περάσουμε σε έναν νέο, διαφορετικό μεσοκύκλο!

Οι μακροκύκλοι τώρα (ως σύνθεση από μεσοκύκλους), οφείλουν μέσα στον προγραμματισμό της προπόνησης του ασκούμενού μας σε ετήσια βάση να έχουν διαφορετικούς και ξεκάθαρους στόχους!

Για παράδειγμα, έχουμε να προγραμματίσουμε την προπόνηση άντρα ασκούμενου ο οποίος ξεκινά από Σεπτέμβρη και ολοκληρώνει την προπόνησή του μέχρι και τέλος Ιούλη.

Έχει ένα πλάνο στη σκέψη του, το οποίο απλοϊκά δοσμένο αναλύεται ως εξής...«ξεκινώ 20 μέρες προσαρμογή το Σεπτέμβρη, στη συνέχεια μπαίνω ..όγκο μέχρι Μάιο και στη συνέχεια γράμμωση Ιούνιο – Ιούλιο».

Στη σκέψη του μέσου ασκούμενου, ορολογίες όπως, αντοχή στη δύναμη – μέγιστη δύναμη – ελαστικότητα – ευκαμψία – αερόβια καρδιοαναπνευστική ικανότητα, είναι ταυτισμένες με ‘χάσιμο χρόνου’ ή πραγματικά δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο σημαντικές είναι οι προαναφερθείσες παράμετροι της φυσικής ικανότητας ακόμα και αν αυτό που μοιάζει σαν τελικός στόχος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καλοσχηματισμένο σώμα τον…Αύγουστο..

Ο καλός προπονητής, ο οποίος όμως πρέπει να ενδιαφέρεται και για την εμφάνιση αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία του ασκούμενού του οφείλει να προγραμματίζει την προπόνησή του με κριτήρια διαφορετικά , εξηγώντας ότι το καλό αποτέλεσμα έρχεται μέσα από:

Ποικιλία προπονητικών ερεθισμάτων

Σωστές εναλλαγές έντονης προπόνησης και περιόδων ξεκούρασης
Προσαρμοσμένη στις ενεργειακές απαιτήσεις της προπόνησης διατροφή, εξηγώντας ότι πλήρης ενεργειακή
πρόσληψη. δε σημαίνει απαραίτητα και πλήρης θρέψη και αυτό θέλει προσοχή.
Ολοκληρωμένο ετήσιο προγραμματισμό.

Συχνά λάθη

Aνεπαρκής ξεκούραση μέσα στο μικροκύκλο, συνεχόμενες έντονες προπονήσεις, δίχως να γίνεται επαρκής αποκατάσταση, συχνά συνδυαζόμενη με όχι πλήρη από πλευράς σύνθεσης διατροφή. Το σώμα σας, ο οργανισμός σας, έχει την ανάγκη και την απαίτηση να το σέβεστε, εάν οδηγείτε το αυτοκίνητο σας διαρκώς στα κόκκινα, γνωρίζετε ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα προβλήματα.

Στις εναλλαγές των μεσοκύκλων, με άλλα λόγια κάθε φορά που αλλάζουμε το πρόγραμμά μας, κάθε 6-8 εβδομάδες, είτε δεν δίνουμε λίγες μέρες ενεργητικής αποκατάστασης (για παράδειγμα θα μπορούσαμε για μια εβδομάδα να δουλέψουμε την ελαστικότητα των μυών μας), είτε υπάρχει μια μονοτονία ή και μια εμμονή για συγκεκριμένες ασκήσεις ή ακόμα και για συγκεκριμένες μεθόδους προπόνησης.

Λάθη μπορούν κάλλιστα να υπάρξουν και στον προγραμματισμό της προπόνησής μας, εντός της αίθουσας των ομαδικών! Κακώς είχε παλαιότερα κυριαρχήσει η αντίληψη ότι η έντονη προπόνηση γίνεται μονάχα μέσα στην αίθουσα με τα ελεύθερα βάρη.

Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα κυκλικής με μπάρες, είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και παραμένει αποδοτικό και ασφαλές, εάν μέσα στο μικροκύκλο, εναλλάσσεται με άλλου είδους προγράμματα (π.χ low impact aerobics για ανάπτυξη αερόβιας ικανότητας, yoga ή stretching classes προκειμένου να δουλέψουμε την μυική μας ελαστικότητα και την αρθρική μας ευκαμψία.).

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πέρα από τη θεωρία και τα επιστημονικά εγχειρίδια προπονητικής, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι ιδιαίτερες για τον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά ανάγκες, το επίπεδο φυσικής του κατάστασης, το ιατρικό του ιστορικό, το ιστορικό των μυοσκελετικών τραυματισμών του κατά το παρελθόν, η κατάσταση θρέψης του, ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει και άλλοι παράμετροι.

Εάν ο προπονητής-γυμναστής κάποια στιγμή σας προτείνει, να ρίξετε ρυθμούς ή να κάνετε κάτι άλλο πέρα από ‘όγκο-όγκο-ογκο’…παρακαλώ ακούστε τον, κάτι θα ξέρει ή κάτι θα βλέπει.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το ασφαλές αποτέλεσμα έρχεται μέσα από το τρίπτυχο: Προπονητικό ερέθισμα-Ξεκούραση-Θρέψη.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρομαι να απασχολώ παιδάκια με αναπηρίες

Είμαι τριτοετής φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας - κοινωνική λειτουργός. Έχω κάνει την 4μηνη πρακτική μου σε ειδικό σχολείο, με παιδάκια με αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση κ.λπ.
Ενδιαφέρομαι να απασχολώ παιδάκια με αναπηρίες - κινητικές και νοητικές - για κάποιες ώρες της ημέρας που οι γονείς τους δεν μπορούν.


Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 6978313856
Email: marina_petropoulou_@hotmail.com
Πετροπούλου Μαρίνα
Διαβάστε περισσότερα...

Όσο πιο λιπαρό το ντρέσινγκ της σαλάτας τόσο καλύτερα;



Τι υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa.

Επιλέγοντας ένα ντρέσινγκ χαμηλό σε λιπαρά για τη σαλάτα μας μπορεί να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες, γεγονός που μας βοηθά να διατηρήσουμε τη γραμμή μας, αλλά είναι πιθανό να χάνουμε ορισμένα οφέλη υγείας υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Iowa.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 29 ανθρώπους σαλάτες με τρία διαφορετικά ντρέσιγνκ: βουτύρου, που είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, έλαιο κανόλα που είναι αντίστοιχο με το ελαιόλαδο όσον αφορά τη σύνθεσή του σε μονοακόρεστα λιπαρά και καλαμποκέλαιου, που είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά. Επίσης, τους χορήγησαν τα ντρέσιγνκ σε τρεις διαφορετικές ποσότητες, των τριών, οκτώ και είκοσι γραμμαρίων.

Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αίματος για να διαπιστωθεί η απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτενοειδών στο αίμα τους - πρόκειται για ουσίες που περιέχονται στα λαχανικά και συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Οι παρατηρήσεις των ειδικών ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Το έλαιο κανόλα – το αντίστοιχο του ελαιόλαδου – συμβάλλει στην ίδια απορρόφηση καροτενοειδών ανεξαρτήτως ποσότητας. Η απορρόφηση των ευεργετικών αυτών ουσιών ήταν ίδια με τα τρία, οχτώ και είκοσι γραμμάρια κανόλα. Επομένως, αποτελεί την πιο καλή επιλογή για εκείνους που προσέχουν το βάρος και την υγεία τους.

Όσο για τα άλλα δυο λιπαρά ντρέσινγκ η απορρόφηση των καροτενοειδών αύξανε όσο αύξανε και η ποσότητα του ντρέσινγκ, κάτι που δεν είναι και πολύ χρήσιμο για όσους προσέχουν τις θερμίδες που προσλαμβάνουν.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα λιπαρά χρειάζονται για την απορρόφηση των λιποδιαλυτών ουσιών, που έχουν τα λαχανικά, ενώ η καλύτερη επιλογή φαίνεται ότι είναι τα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά έλαια όπως το κανόλα και το ελαιόλαδο.


Πηγή: http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πατεράδες που καπνίζουν περνούν το «κακό» DNA



Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά τους.

Οι πατεράδες που καπνίζουν περνούν το «κατεστραμμένο» τους DNA στα παιδιά τους, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Όπως αναφέρει πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Bradford, το κάπνισμα δεν είναι βλαβερό μόνο για το DNA του πατέρα, αλλά και για των μελλοντικών παιδιών του, καθώς «κληρονομείται» σε αυτά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου, και ιδιαίτερα λευχαιμίας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι επειδή τα σπερματοζωάρια αναπτύσσονται πλήρως σε διάστημα τριών μηνών, όσοι άνδρες επιθυμούν να γίνουν πατεράδες θα έπρεπε να κόβουν τη βλαβερή για την υγεία τους συνήθεια του καπνίσματος 12 εβδομάδες προτού αρχίσουν τις προσπάθειες για σύλληψη με τη σύντροφό τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να μην πάθετε έγκαυμα στην παραλία



Συμβουλές για σωστό μαύρισμα.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει διαρκώς, οι περισσότεροι και οι περισσότερες, έχετε συνεχώς το μυαλό σας στην παραλία…

Όμως, πρέπει πάντα να παίρνετε προφυλάξεις γιατί ο ήλιος καίει και τα εγκαύματα μπορούν πολύ εύκολα να σας χαλάσουν το κέφι… Έτσι, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να επιλέγετε σκιερά μέρη. Δεν είπε κανείς να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, αλλά να τη συνδυάσετε…

Όμως, εάν την… πατήσετε, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε...

Οι πρώτες ώρες του καψίματος

Εάν αρχίσετε να νιώθετε ένα κάψιμο, πρέπει να παραμείνετε στην σκιά και να βάλετε αμέσως αντηλιακό. Καλό θα ήταν να πιείτε και μια ασπιρίνη διότι η ουσία της μπορεί να προλάβει την εκδήλωση εγκαύματος, αν είναι φυσικά στην αρχή.

Στην περίπτωση πάντως που περάσουν οκτώ ώρες και το κάψιμο γίνει πόνος, τότε αναμφίβολα έχετε πάθει έγκαυμα.
Τότε πρέπει να πάρετε μία καλή αλοιφή που θα σας ανακουφίσει. Και το γιαούρτι όμως βοηθά. Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα αντιφλεγμονώδες και να κάνετε χλιαρά ή δροσερά ντους.

Ξεχάστε πάντως τον πάγο διότι αυτός ερεθίζει αντί να καταπραΰνει τον πόνο…


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν περίθαλψη στους ακρίτες



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στα πλαίσια της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, υπέγραψε σήμερα, απόφαση που αφορά στην παροχή δικαιώματος δωρεάν εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης στους μόνιμους κατοίκους των νήσων Καστελόριζου, Γαύδου και Αγαθονησίου από τα στρατιωτικά νοσοκομεία: 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αντίστοιχα.


Διαβάστε περισσότερα...

Κρήτη: Δεν χρειαζόταν να ξέρουν αλλά...να έχουν - Έδιναν διπλώματα σε όσους πλήρωναν!



Νέες προσαγωγές υπαλλήλων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης έγιναν το πρωί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου.


σχετικά με την υπόθεση πλαστών αδειών οδήγησης. Υπενθυμίζεται ότι η δράση του κυκλώματος που είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Μαϊο διευκόλυνε υποψηφίους οδηγούς να παίρνουν το δίπλωμα, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία αλλά με το αζημίωτο.

Μάλιστα η δράση του κυκλώματος όπως είχε γράψει τον περασμένο Μαϊο το flashnews.gr δεν περιοριζόταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ τα παρακλάδια του δρούσαν περιφερειακά.


Διαβάστε περισσότερα...

Διορία μέχρι την Παρασκευή



Τελική παράταση έως μεθαύριο έχουν οι υποψήφιοι για την απόκτηση προσωπικού κωδικού και για την υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Το υπουργείο προχώρησ σε αυτή την κίνηση επειδή κάποιοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν τον προσωπικό τους κωδικό. Ετσι, οι μαθητές μπορούν να απευθυνθούν στο ίδιο λύκειο για να αποκτήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Επίσης, μέσα στην παραπάνω προθεσμία, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή, όσοι υποψήφιοι ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους είτε επιθυμούν αλλαγή της ειδικής περίπτωσης, πρέπει στο ίδιο λύκειο να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση. Η παράταση που δίνεται είναι τελική, σημειώνεται από το υπουργείο, καθώς μετά την Παρασκευή τα λύκεια κλείνουν λόγω λήξης του σχολικού έτους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιομηχανία παραγωγής... αναπήρων!



Στα ίχνη νέου κυκλώματος στην Αργολίδα.

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η... «φάμπρικα» κατασκευής αναπήρων στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού αυξάνονται και τα Ταμεία περνούν από ψιλό κόσκινο συνταξιούχους και επιδοματούχους σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας διαρκώς πλαστές υποθέσεις.

Μετά την αποκάλυψη του τυφλού αγρότη από το Αργος που έβλεπε και οδηγούσε φορτηγό, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στην περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη ύπαρξη νέου κυκλώματος.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε βιομηχανία παραγωγής τυφλών στη Ζάκυνθο, με εκατοντάδες άτομα να εισπράττουν πλαστά επιδόματα.

«Φοβάμαι ότι αν υπήρχε κάποιο κύκλωμα στην περιοχή που δρούσε με αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν κι άλλες περιπτώσεις», σημείωνε χθες ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Οπως άλλωστε υπογράμμιζαν στελέχη του Οργανισμού, ο απατεώνας τυφλός είχε περάσει από υγειονομικές επιτροπές πριν από 5 και 8 χρόνια και από τότε μπορεί να έχουν περάσει από τις ίδιες επιτροπές πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η δεύτερη γνωμάτευση, μάλιστα, που επέκτεινε την αναπηρία του αγρότη στο 100% έδειχνε κατά στελέχη του ΟΓΑ «πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν δημιουργούσε υπόνοιες».

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, όπως αναφέρει το Έθνος, πως 10.000-12.000 συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι του ΟΓΑ... αναζητούνται από τον Οργανισμό, αφού δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής, που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως να εμπίπτουν στην κατηγορία των πλαστών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το 30% των επιδομάτων και προσωρινών αναπηρικών συντάξεων που δίδονταν αποδείχθηκαν πλαστές.


Διαβάστε περισσότερα...

Με... εισπρακτικές η ΔΕΗ



Στην καθιέρωση νέων πρακτικών για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος προχωρεί η ΔEH με στόχο να εισρεύσει στα ταμεία της σημαντικό τμήμα από το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ.

Oπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Aρθούρος Zερβός, στο περιθώριο της αναβληθείσας, για τις 12 Iουλίου, γενικής συνέλευσης των μετόχων, η ΔEH έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την τηλεφωνική ειδοποίηση (call centers) προκειμένου να βελτιώσει τη ροή των εισπράξεων ανεξόφλητων οφειλών. Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να είναι εισπρακτικές εταιρείες, θα είναι «soft call» εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμού.

O νέος μηχανισμός είσπραξης ανεξόφλητων οφειλών κρίθηκε απαραίτητος για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της Επιχείρησης, που βρίσκεται στο ναδίρ. Aν και το ύψος τους φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ, στην πραγματικότητα η ΔEH μέσω αυτού του μηχανισμού στοχεύει να βάλει άμεσα στα ταμεία της περί τα 100 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα διώκεται ποινικά η περιτομή στη Γερμανία



Θεωρείται ότι αποτελεί σωματική βλάβη.

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο.

Δικαστήριο της Κολονίας αποφάσισε ότι το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή.
«Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Στην ίδια απόφαση προστίθεται ότι τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δε θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ».

Ύστερα από αυτήν την απόφαση αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου πολλές χιλιάδες νεαρά αγόρια, μουσουλμάνοι και εβραίοι, υποβάλλονται σε περιτομή κάθε χρόνο έπειτα από αίτημα των γονιών τους.

Παράλληλα, η απόφαση «είναι εξαιρετικά σημαντική για τους γιατρούς διότι έχουν για πρώτη φορά μια νομική βάση στην οποία μπορούν να στηριχθούν», επισημαίνει ένας νομικός, ο Χολμ Πούτζκε στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Το δικαστήριο της Κολονίας ασχολήθηκε με την υπόθεση ενός γενικού γιατρού της Κολονίας, ο οποίος υπέβαλε σε περιτομή ένα αγόρι 4 ετών έπειτα από αίτημα των μουσουλμάνων γονέων του. Λίγες ώρες αργότερα το παιδί αναγκάστηκε να διακομιστεί στα επείγοντα εξαιτίας αιμορραγίας. Η εισαγγελία της Κολονίας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του γιατρού.

Ο γιατρός αυτός αθωώθηκε σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο επεσήμανε ότι την εποχή του γεγονότος ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να καθορίσει αν δρα παρανόμως. «Το λάθος (του γιατρού) ήταν αναπόφευκτο», καθώς μέχρι τότε υπήρχαν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις, αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Κολονίας.


Διαβάστε περισσότερα...

"Like", όπως φαγητό και... sex



Oι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αίσθηση της επιβράβευσης που έχει ένας χρήστης του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης όταν βλέπει ένα like ή κάποιο σχόλιο σε ανάρτησή του είναι αντίστοιχη με εκείνη που καταγράφεται στον εγκέφαλό του όταν τρώει κάτι γευστικό ή όταν κάνει σεξ.

Ερευνα έδειξε ότι τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εύφορο έδαφος αποκάλυψης της προσωπικότητας και του ψυχισμού ενός ανθρώπου. Οσο πιο συχνά ξεδιπλώνει ένας άνθρωπος τον εσωτερικό του κόσμο και όσο περισσότερο αποκαλύπτεται τόσο αυξάνεται η παραγωγή ντοπαμίνης, που βασίζεται στην ικανοποίηση ή την προσμονή της επιβράβευσης, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση στο να δει ο κόσμος κάτι που έχει αναρτήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιαγιά έκοψε τους καρπούς του 8 μηνών εγγονιού της



Στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ένα μωρό οκτώ μηνών από την Κίνα νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο στην επαρχία Shandong, αναρρώνοντας από πολύωρη επέμβαση αποκατάστασης των άνω άκρων του.

Η γιαγιά του βρέφους φέρεται να έχει κόψει και τους δύο καρπούς του μωρού και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Τα κίνητρα που την οδήγησαν σε αυτήν την πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, καθώς βρίσκεται ακόμη σε κώμα.
Ένας γείτονας της οικογένειας δήλωσε: «Είδα τη γυναίκα να επιστρέφει από τη δουλειά της και 10 λεπτά αργότερα έπεφτε κάτω κρατώντας στα χέρια της το κοριτσάκι, το οποίο ήταν γεμάτο αίματα. Έλειπαν τα χέρια του».

Η επέμβαση ήταν επιτυχής, αλλά ίσως χρειαστούν ακόμη περισσότερες για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του παιδιού.




Διαβάστε περισσότερα...

Ο τρόπος καταπολέμησης των ναρκωτικών ευνοεί το AIDS



Η κατασταλτική πολιτική σπρώχνει τους χρήστες στο περιθώριο.

Έκκληση να αλλάξει η πολιτική της καταπολέμησης των ναρκωτικών έκαναν έξι πρώην πρόεδροι, οι τέσσερις από την Λατινική Αμερική, και προσωπικότητες όπως ο Χαβιέρ Σολάνα και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, εκτιμώντας πως η προσέγγιση της καταστολής ευνοεί την διάδοση του AIDS.

«Ο παγκόσμιος πόλεμος εναντίον των ναρκωτικών επιταχύνει την πανδημία του AIDS ανάμεσα στους χρήστες και στους ερωτικούς συντρόφους τους», καταγγέλλει η «Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική κατά των Ναρκωτικών» σε έκθεσή της που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, ένα μήνα πριν από τη διεθνή διάσκεψη για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως μελέτες σε όλον τον κόσμο δείχνουν ότι η κατασταλτική πολιτική κατά των ναρκωτικών αποτρέπει τους χρήστες να απευθύνονται στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τους σπρώχνει στο περιθώριο, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV.

Η επιτροπή εκτιμά επίσης πως η φυλάκιση όσων διαπράττουν μη βίαια αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά παίζει «σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του ιού. Η έκθεση κατηγορεί ειδικά τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Ταϊλάνδη ότι αγνοούν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόληψη του AIDS με καταστροφικές συνέπειες. Ζητά επίσης να διανέμονται στους χρήστες αποστειρωμένες σύριγγες και να υπάρχει άμεση πρόσβαση στις θεραπείες αντικατάστασης.

Στην «Παγκόσμια Επιτροπή για την Πολιτική κατά των Ναρκωτικών» συμμετέχουν οι πρώην πρόεδροι της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια, του Μεξικού Ερνέστο Σεντίγιο, της Βραζιλίας Φερνάντο Καρντόσο, της Χιλής Ρικάρντο Λάγκος και της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι. Αλλά μέλη της είναι ο βρετανός επιχειρηματίας Ρίσταρντ Μπράνσον, ο πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέρ Σολάνα, ο αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Σουλτς και ο περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα.


Διαβάστε περισσότερα...

Απήγαγαν καρκινοπαθή για τα χρήματα της εγχείρισής του



Είχε συγκεντρώσει 50.000 ευρώ για να κάνει επέμβαση προσώπου.

Ένας νεαρός Βραζιλιάνος, που έγινε πασίγνωστος στη χώρα του γιατί έκανε ιντερνετική εκστρατεία για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση αποκατάστασης του προσώπου του, απήχθη από μια συμμορία που προσπάθησε να του κλέψει τα λεφτά της εγχείρισης.

Ο Οζιέλ ντε Ολιβέιρα, 22 ετών, από την Πολιτεία Μάτο Γκρόσο του Αμαζονίου, έπασχε από καρκίνο στο στόμα και λόγω των όγκων είχε παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Τον Μάρτιο αποκάλυψε την ιστορία του και ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσω του Ίντερνετ για να συγκεντρώσει χρήματα. Κατάφερε τελικά να μαζέψει 107.000 ρεάλ (περίπου 50.000 ευρώ) για να χειρουργηθεί τον επόμενο μήνα στο Σάο Πάολο.

Την περασμένη Κυριακή, αφού συνόδευσε την αρραβωνιαστικά του στο σπίτι της, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Μετά από αρκετές ώρες ερευνών και χάρη σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ενός ατόμου που είπε ότι αναγνώρισε τον νεαρό, η αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα τους τρεις απαγωγείς του Οζιέλ μέσα στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στην κοινότητα Λούκας Βέρντε.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μαρτσέλο Τόρας, οι αστυνομικοί έφτασαν στην τράπεζα τη στιγμή που ο Οζιέλ θα έβγαζε χρήματα από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Ο άτυχος νεαρός είναι καλά στην υγεία του και θα χειρουργηθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, τον Ιούλιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Λαμπραντόρ έσωσε βρέφος από σίγουρο πνιγμό



Βούτηξε στη πισίνα και το ισορρόπησε στη πλάτη του.

Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, κάτι που απέδειξε περίτρανα ο Bear, το Λαμπραντόρ μια οικογένειας στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η 30χρονη Patricia Drauch συγύριζε το γκαράζ του σπιτιού της, μαζί με τον 14μηνών γιό της Stanley. Ύστερα από λίγα λεπτά συνειδητοποίησε ότι ο γιός της έλειπε και τον έψαχνε παντού. Λίγες στιγμές αργότερα, είδε τον Stanley να βρίσκεται μέσα στη πισίνα του σπιτιού και να έχει γένει όλος μπλε.

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο τετράχρονος σκύλος της βούτηξε αμέσως στη πισίνα και, αφού ισορρόπησε τον Stanley στη πλάτη του, τον έβγαλε έξω από το νερό.

Η 30χρονη κάλεσε αμέσως για ασθενοφόρο, αλλά δεν είχε σήμα. Έβαλε τον αναίσθητο γιό της στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε αμέσως προς το νοσοκομείο. Μετά από λίγα λεπτά το παιδάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του και οι ιατροί επιβεβαίωσαν στη μητέρα του πως δεν διέτρεχε κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Ο μικρός Stanley θα θυμάται για πάντα πως ο καλύτερος του φίλος, Bear, του έσωσε τη ζωή και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως τα ζώα ξέρουν τόσο να δέχονται αλλά και να προσφέρουν αγάπη.


Διαβάστε περισσότερα...

Οριστική παύση σε διευθύντρια κλινικής για το θάνατο 7χρονου



Χορήγησε δεκαπλάσια ποσότητα του προβλεπομένου φαρμάκου.

Την ποινή της οριστικής απόλυσης επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής νοσοκομείου του Αιγαίου, η οποία έδωσε δεκαπλάσια από την προβλεπόμενη δόση σε επτάχρονο αγοράκι, με αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ημέρες να αποβιώσει από εγκεφαλικό οίδημα.

Ειδικότερα, το ανήλικο αγοράκι το Σεπτέμβριο του 2000 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε πιει το περιεχόμενο ενός φιαλιδίου Depon. Η γιατρός χορήγησε στον ανήλικο ενδοφλεβίως ως αντίδοτο το φάρμακο Parvolex. Όμως, δεν υπολόγισε σωστά το βάρος του ασθενούς ούτε τις δόσεις του αντίδοτου, οι οποίες ήταν δεκαπλάσιες των προβλεπομένων, όπως αποδείχθηκε.

Ο επτάχρονος υπέστη αλλεργικό σοκ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς παρουσίασε γενικευμένους σπασμούς και σημαντικό οίδημα στον εγκέφαλο και επήλθε ο θάνατός του.

Αρχικά, η γιατρός και παράλληλα διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής από το πειθαρχικό συμβούλιο των ιατρών του ΕΣΥ κρίθηκε αθώα.

Όμως, στη συνέχεια, από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου το 2006 κηρύχθηκε ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Από το δικαστήριο κρίθηκε ότι η διευθύντρια αν και είχε από το νόμο ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, από αμέλεια επέφερε το θάνατο του επτάχρονου. Ειδικότερα, η γιατρός αν και είχε υποχρέωση να παράσχει με ιδιαίτερη επιμέλεια, προσοχή, ζήλο, ευσυνειδησία και αφοσίωση τη βοήθειά της στον ανήλικο, μεριμνώντας να βρει το ενδεδειγμένο αντίδοτο που ήταν το φάρμακο Parvolex και να υπολογίσει σωστά τις δόσεις του αντιδότου, παρέλειψε να εκπληρώσει την υποχρέωσή της αυτή και χορήγησε το αντίδοτο σε υπερδεκαπλάσια δόση από την κανονική με αποτέλεσμα να αποβιώσει ο ανήλικος.

Η γιατρός όφειλε –σύμφωνα πάντα με τη δικαστική απόφαση– να διαβάσει με ιδιαίτερη προσοχή τις οδηγίες χρήσεως του αντίδοτου φαρμάκου σε συνδυασμό με το βάρος του παιδιού.

Κατόπιν της καταδικαστικής αυτής απόφασης (η οποία επικυρώθηκε το 2008 και από τον Άρειο Πάγο) το 2009, ο υπουργός Υγείας έβγαλε από το αρχείο τον πειθαρχικό φάκελο της διευθύντριας και ζήτησε την επανάληψη της πειθαρχικής διαδικασίας.

Το πειθαρχικό συμβούλιο τη δεύτερη φορά επέβαλε στη διευθύντρια, κατά πλειοψηφία, την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης ενός έτους.

Όμως, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε αντίθετη άποψη ως προς την ποινή που επιβλήθηκε στη διευθύντρια και προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της πειθαρχικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να της επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 329/2012 απόφασή τους έκριναν ότι προσήκουσα είναι η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, καθώς η διευθύντρια υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της ατελούς εκπλήρωσης των καθηκόντων της, σε συνδυασμό με το βαθμό υπαιτιότητάς της και τη θέση ευθύνης που κατείχε.


Διαβάστε περισσότερα...