Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσθεσε στο στήθος της... τρίτο μαστό


Η προσθετική στήθους είναι πλέον μια συνηθισμένη επέμβαση αλλά η Jasmine Tridevil (δεν είναι αυτό το αληθινό της όνομα) δεν ήθελε να μεγαλώσει το στήθος αλλά να αποκτήσει κι ένα τρίτο!

Η νέα κοπέλα που είναι μασέζ αναζητούσε για πολλούς μήνες τον γιατρό που θα δεχόταν να της προσθέσει ένα τρίτο στήθος στο σώμα της. Η πλειοψηφία των γιατρών που συναντούσε της εξηγούσαν ότι αυτό ξεπερνάει κάθε ιατρική ηθική και την έδιωχναν.

«Επικοινώνησα με 50 γιατρούς, ήταν πολύ δύσκολο να βρω κάποιον που θα με βοηθήσει γιατί η επέμβασή αυτή προϋποθέτει την παραβίαση του κώδικα ηθικής τους» ομολόγησε.



Τελικά όμως βρέθηκε ο «κατάλληλος» γιατρός που μετέτρεψε την Jasmin σε «φρικιό». Το μόνο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η δημιουργία της τρίτης θηλής. Το έλυσε δημιουργώντας μία με τατουάζ.

Το κόστος της επέμβασης έφθασε τα 20.000 δολάρια αλλά η Jasmin πιστεύει ότι θα μπορέσει να κερδίσει πολλά περισσότερα χρησιμοποιώντας τα «πρωτότυπα» προσόντα της.

Στόχος της είναι να λάβει μέρος και να κερδίσει ένα reality show του MTV αλλά και να γίνει πιο άσχημη… «Το απέκτησα (το τρίτο στήθος) γιατί δεν ήθελα να είμαι πια ελκυστική στους άντρες. Γιατί δεν θέλω να βγαίνω ραντεβού. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι άσχημο αλλά εγώ εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου όμορφο γιατί μπορώ να φοράω ωραία ρούχα και να βάζω μέικ απ» λέει η ίδια.

Δείτε τις φωτογραφίες





Διαβάστε περισσότερα...

Η 19χρονη που έσωσε το βρέφος στο ναυάγιο


Συγκλονιστική είναι η ιστορία με την 19χρονη Σύρια που έσωσε ένα μωρό 17 μηνών, κρατώντας το αγκαλιά μέσα στη θάλασσα για 4 ημέρες, μετά από ναυάγιο με παράνομους μετανάστες στη Μάλτα.

Τόσο η ίδια, όσο και το μωρό, βρίσκονται στην Κρήτη με τη νεαρή κοπέλα να περιγράφει πως οι γονείς του μωρού της το έδωσαν λόγο πριν το ναυάγιο για να το σώσει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο παγκόσμιος χάρτης του IQ - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


Ποιας χώρας οι πολίτες διαθέτουν το υψηλότερο IQ και σε ποιας το χαμηλότερο; Πόσο «ιδιοφυείς» είναι οι Έλληνες και σε ποια θέση βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη; Ο χάρτης του targetmap.com δίνει την απάντηση.

Ο χάρτης του targetmap.com παρουσιάζει σε παγκόσμιο επίπεδο τον βαθμό νοημοσύνης των πολιτών διαφόρων χωρών και καταρτίστηκε το 2010.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το σκορ προκύπτει από τα στάνταρ τεστ που γίνονται για να εκτιμηθεί το IQ.

Οι ερευνητές διαφωνούν όσον αφορά στους λόγους κατά τους οποίους υπάρχουν αυτές οι τόσο μεγάλες διαφορές στο σκορ στις διάφορες χώρες.

Οι θεωρίες που επικρατούν κάνουν λόγο για περιβαλλοντικούς ή γενετικούς λόγους.

Η Σιγκαπούρη είναι η χώρα με το μεγαλύτερο IQ σκορ, με μέσο όρο 108, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 16η θέση με μέσο όρο 92.



Δείτε εδώ τον παγκόσμιο χάρτη IQ.


Διαβάστε περισσότερα...

Να γιατί πέφτουν τα αεροπλάνα


Εξερευνώντας αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων 20 χρόνων.

Δεν είναι κάτι ευχάριστο, ειδικά για όσους έχουν μια απίστευτη φοβία για τα αεροπλάνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι και στον αέρα συμβαίνουν τραγωδίες. Το BBC παρουσιάζει ένα διαδραστικό πίνακα μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει τα θανατηφόρα περιστατικά που συνέβησαν σε επιβατικά αεροσκάφη από το 1993 μέχρι το 2014.

Μέσα από μια βάση δεδομένων, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους παράγοντες, τις αιτίες και τα δεδομένα σε μια σειρά από αεροπορικές τραγωδίες.

Δείτε εδώ τον σχετικό διαδραστικό πίνακα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Τον είδα να χτυπάει το παιδί και να φεύγει»


Η μητέρα της 15χρονης ήταν μάρτυρας στο ατύχημα.

Στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 15χρονη μαθήτρια που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ κινούταν πεζή στην επαρχιακή οδό Τριλόφου - Καρδίας, στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Φτελιά».

Η μητέρα του κοριτσιού βρισκόταν απέναντι από την στάση και περίμενε το κορίτσι και την αδελφή του και έγινε μάρτυρας του τραγικού περιστατικού. «Άρχισαν να φωνάζω, ενώ είδα ότι είχε χτυπήσει κάποιον έφυγε. Οι δίδυμες κατέβηκαν από το λεωφορείο, το ένα παιδί πήγε να περάσει το δρόμο και δεν πρόσεξε… Ο οδηγός σταμάτησε λίγα μέτρα πιο κάτω, βγήκε από το αμάξι, είδε ότι είχε χτυπήσει κάποιον, ξαναμπήκε μέσα και έφυγε», λέει η μητέρα του κοριτσιού.

Η αστυνομία αναζήτησε τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε αιμόφυρτο το κορίτσι και έφυγε και τον συνέλαβε. Εκείνος, σύμφωνα με την αστυνομία, δήλωσε ότι έφυγε γιατί φοβήθηκε. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι πριν τη σύλληψη του ο οδηγός προσπάθησε να επισκευάσει το παρμπρίζ που είχε σπάσει κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

Δείτε το βίντεο του Alpha:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη


Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», την Παιδική - Νεανική χορωδία Δήμου Λαυρεωτικής και τη συμμετοχή της Σοφίας Παπάζογλου & της Μπέττυς Χαρλαύτη.

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι, ο δημοφιλής ερμηνευτής παρουσιάζει μια ανατρεπτική συναυλία με κοινωνική ευαισθησία.

Η βραδιά θα κυλήσει με τραγούδια από τους κύκλους τραγουδιών που έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως Άξιον Εστί, Τα τραγούδια του Αντρέα, Τα τραγούδια του Αγώνα, καθώς και από τη δισκογραφική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Της Εξορίας, Ο Εχθρός Λαός και Καρυωτάκης.

Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Συμμετέχουν: Σοφία Παπάζογλου, Μπέττυ Χαρλαύτη
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
Παιδική - Νεανική χορωδία Δήμου Λαυρεωτικής με μαέστρο τον Ευτύχη Ζαρμπ

Γιάννης Μπελώνης, πιάνο
 Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι
 Γιάννης Ματσούκας, μπουζούκι 
Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε – φλογέρες
 Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα
 Αρτέμης Σαμαράς, βιόλα 
Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν 
Σταύρος Καβαλιεράτος, μπάσο 
Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς
 Στέφανος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης, κρουστά
Φωνητικά: Μαίρη Μπρόζη, Φρόσω Στυλιανού

Μιχάλης Αλεξάκης , Υπεύθυνος Τεχνικός της Ορχήστρας
Επιμέλεια ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης, Αλέκος Μπίτος
Διοργάνωση: STRAY MUSIC, Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: STRAY MUSIC



Διαβάστε περισσότερα...

«Δώσε κλωτσιά στη χρήση, βάλε γκολ στη Ζωή!»


Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.

Φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα διοργανώνουν για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και ο Σύλλογος Εθελοντών «Προασπίζω» Αργυρούπολης – Ελληνικού στο γήπεδο 8x8 του Star Football Club στη Βούλα (Αλκυονίδων 4, Βούλα/απέναντι από το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας – επί της παραλιακής) με σύνθημα «Δώσε κλωτσιά στη χρήση, βάλε γκολ στη Ζωή!».

Ο αγώνας θα γίνει για τις ανάγκες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και την ενίσχυση των Γιατρών του Κόσμου. Τον φιλικό αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, προπονητές.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, με έδρα την Αθήνα, λειτουργεί από το 1988 και απευθύνεται σε έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης, αλλά με δυνατότητα φιλοξενίας των εφήβων που δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη ή προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας, σε όλα τα στάδια συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του προγράμματος, προσφέρεται επίσης η δυνατότητα παραμονής σε ξενώνα και στις οικογένειες των εφήβων που προέρχονται από την περιφέρεια, τόσο κατά την αρχική φάση κινητοποίησης και προετοιμασίας των εφήβων για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα, όσο και κατά διαστήματα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, εφόσον υπάρχει ανάγκη.



Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο για γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη


Γερμανοί και Έλληνες μαθητές μαθαίνουν την τέχνη.

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα γερμανοί μαθητές από τη Λειψία, όπου θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο για την τέχνη του γκράφιτι, που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Έλληνες συμμαθητές τους από τη Σχολή θα φιλοξενήσουν τους 28 μικρούς καλλιτέχνες στις οικογένειές τους και θα συμμετέχουν μαζί στα σεμινάρια, όπου θα διδαχθούν την κοινωνιολογική, ιστορική και καλλιτεχνική διάσταση των γκράφιτι, αλλά και τις επιρροές του.

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με πρωτοπόρους Έλληνες καλλιτέχνες και να ενημερωθούν για την εξέλιξη του γκράφιτι στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο τέλος θα δημιουργήσουν μαζί τους ένα ομαδικό έργο στον χώρο της Γερμανικής Σχολής.

Κατά την παραμονή τους, οι γερμανοί μαθητές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και στη Βεργίνα, καθώς και εκδρομή στον Όλυμπο. Η συνέχιση της δράσης προβλέπεται με αντίστοιχη επίσκεψη μαθητών της Γερμανικής Σχολής στη Λειψία το 2015, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus plus.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόρισμα του ΣτΠ για τη μετακίνηση των μαθητών


Τι προτείνει η ανεξάρτητη Αρχή.

Τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών προς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισημαίνει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι αναφορές για τη μετακίνηση του ευρύτερου μαθητικού πληθυσμού, όπως αναφέρει η Αρχή.

Ο Συνήγορος ενημερώνει ότι έπειτα από σειρά παρεμβάσεων, που ωστόσο δεν είχαν πάντοτε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, απέστειλε τον Ιούλιο του 2014 στα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Εσωτερικών) πόρισμα, όπου συνοψίζονται τα προβλήματα της ΚΥΑ, που διέπει τις μετακινήσεις μαθητών και διατυπώνονται προτάσεις, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων την ερχόμενη χρονιά.

Στο πόρισμα τονίζεται η συνταγματική και διεθνής κατοχύρωση του δικαιώματος στη δωρεάν εκπαίδευση και ως εκ τούτου η υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει, όπου απαιτείται, τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, με τρόπο υλοποιήσιμο και ασφαλή και χωρίς κόστος για τα παιδιά.

Επίσης, ο Συνήγορος επισήμανε την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη στο θεσμικό πλαίσιο ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών, με πληθυσμιακές ηλικίες, ή και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, καθώς και με την απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο σε συνάρτηση με τη διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και τον πραγματικό χρόνο που απαιτείται για τη μετακίνηση.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η ανεξάρτητη Αρχή πρότεινε:

  1. Να επανεξετασθούν και να απλοποιηθούν οι προβλέψεις της ΚΥΑ, σχετικά µε τις αποστάσεις που καθορίζουν τους δικαιούχους μεταφοράς, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι προβλεπόμενες αποστάσεις είναι εφικτό να διανυθούν πεζή µε ασφάλεια από μαθητές στις αντίστοιχες ηλικίες.
  2. Οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου να μεταφέρονται, σε κάθε περίπτωση, για λόγους ασφάλειας µε δημόσια σύμβαση υπηρεσιών και µε συνοδό, όταν η συνολική απόσταση της κατοικίας τους από το σχολείο είναι πάνω από 1.200 μέτρα.
  3. Η μεταφορά μαθητών Β/θμιας εκπαίδευσης να πραγματοποιείται µε δημόσια σύμβαση υπηρεσιών, όταν για την πρόσβαση στο σχολείο απαιτούνται πολλαπλές μετεπιβιβάσεις σε ΜΜΜ, που είναι εκ των πραγμάτων επισφαλείς και χρονοβόρες.
  4. Να ρυθμιστεί από το υπουργείο Παιδείας µε τρόπο σαφή και συγκεκριμένο η ασφαλής παραμονή στον χώρο του σχολείου των μαθητών που χρειάζεται να περιμένουν λόγω του χρόνου εκτέλεσης των δρομολογίων.
  5. Να συσταθεί άμεσα η προβλεπόμενη στην ΚΥΑ Ομάδα Διαχείρισης Έργου (Ο∆Ε).
  6. Να επανεξετασθεί µε απολογιστική μελέτη από το ίδιο Υπουργείο το μέτρο των συγχωνεύσεων σχολείων, στις περιπτώσεις που συνεπάγεται τη μετακίνηση των μαθητών, καθώς φαίνεται ότι το όφελος από τη συγχώνευση αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από το σημαντικό κόστος μεταφοράς, που επιβαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών.
  7. Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους μαθητές Ρομά, που διαμένουν σε απομονωμένους οικισμούς ή καταυλισμούς, καθώς και για τους μαθητές υπερτοπικών σχολείων, δηλ. των μουσικών, καλλιτεχνικών και ΕΠΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα...

Υπέστη 29 καρδιακές προσβολές σε 24 ώρες


Μπορεί να λένε ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες, ωστόσο μία μητέρα τριών παιδιών από το Βόρειο Λονδίνο, αποδείχθηκε ότι έχει 29. Πρόκειται για την Lucia Cassidy, η οποία μέσα σε 24 ώρες υπέστη 29 φορές καρδιακή προσβολή.

Όπως η ίδια υποστηρίζει λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που είχε με τα παιδιά της πολλές φορές ξεχνούσε να φάει και να πιει σωστά με αποτέλεσμα ένα βράδυ να νιώσει αδιαθεσία και έντονο πόνο στο στομάχι.

Η κ. Cassidy, αμέσως μετά κατέρρευσε και ουσιαστικά υπέστη την πρώτη από τις 29 καρδιακές προσβολές και οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η καρδιά της σταματούσε.

Κάθε φορά που η καρδιά της σταματούσε, οι γιατροί που βρίσκονταν δίπλα της, πάλευαν να την επαναφέρουν στην ζωή με χρήση απινιδωτών 200 volt, ώστε να κάνουν την καρδιά της να λειτουργήσει ξανά.

Η 34χρονοη Cassidy, διαγνώστηκε με σύνδρομο μακρού QT, μια σπάνια καρδιακή πάθηση που προκαλεί λιποθυμία και επεισόδια αρρυθμίας, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή ανακοπή και θάνατο.

Από την πλευρά της η κ. Cassidy, δήλωσε ότι είναι τυχερή που είναι ζωντανή και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που της συνέβη, ενώ σήμερα φροντίζει να γυμνάζεται για να φτιάξει την φυσική της κατάσταση.

Δείτε τη φωτογραφία






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμωρήθηκε ο αστυνομικός που γρονθοκόπησε γυναίκα


Σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας και με πρόστιμο 500 λιρών καταδικάστηκε ένας άνδρας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου που το Νοέμβριο του 2012 είχε ξυλοκοπήσει μια γυναίκα.

Ο αστυνομικός σήμερα έχασε την προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης και ισχυρίστηκε ότι γυναίκα τον απειλούσε και τον δάγκωσε πριν τη συλλάβει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικές ψηφιακές πλατφόρμες σάρωσαν διεθνή βραβεία


Tα διαδραστικά ψηφιακά συστήματα Interactive Wall, Interactive Documents και iEat ετνυπωσίασαν στη διεθνή έκθεση καινοτομίας και έφυγαν από την Ταϊβάν αποσπώντας πολλά βραβεία.

Μπορεί ένα ερευνητικό ίδρυμα της Ελλάδας και της Κρήτης συγκεκριμένα να βρίσκεται στην παγκόσμια ελίτ της έρευνας και της καινοτομίας; Κι όμως μπορεί! Τέσσερα βραβεία απέσπασε για τα τρία πρωτοποριακά διαδραστικά συστήματα που, παρουσίασε το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΠ-ΙΤΕ), καθώς και το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ασία, στη διεθνή έκθεση καινοτομίας INST 2014 - 2014 Taipei International Invention Show & Technomart (http://www.inventaipei.com.tw/en_US/index.html) στην Ταϊβάν.

Στην έκθεση αυτή, περισσότεροι από 600 εκθέτες από 22 χώρες παρουσίασαν πάνω από 2.000 εφευρέσεις και καινοτόμα προϊόντα από όλον τον κόσμο. Η Ελληνική αποστολή στην Ταϊβάν, στην οποία συμμετείχαν και άλλα ερευνητικά κέντρα της χώρας, τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, Γενικός Γραμματέας, κ. Χρήστος Βασιλάκος:

«Οι στόχοι μας σκέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας συμμετείχε οργανωμένα σε μια τέτοια εκδήλωση εξωστρέφειας και κατάφερε να αποσπάσει 3 τιμητικές διακρίσεις από την Ταιβάν, την Κορέα και το Κατάρ. Επιπλέον, οι καινοτόμες εφαρμογές που παρουσίασαν τα Ελληνικά ερευνητικά κέντρα απέσπασαν 1 πλατινένιο, 4 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια και μια τιμητική διάκριση».

Συγκεκριμένα, το σύστημα Interactive Wall κέρδισε την ανώτατη διάκριση (Πλατινένιο Βραβείο - Platinum Award), τα Interactive Documents το Χρυσό Μετάλλιο (Gold Medal) και το iEat το Ασημένιο Μετάλλιο (Silver Medal), καθώς και το βραβείο της Ταϊλάνδης για την καλύτερη διεθνή εφεύρεση (Thailand Award for Best International Invention). Τα συστήματα αυτά αποτελούν εφαρμοσμένα αποτελέσματα του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΠ-ΙΤΕ (http://www.ics.forth.gr/ami).

Τι είναι ο Interactive Wall



Το σύστημα Interactive Wall υποστηρίζει παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προβολή προϊόντων και υπηρεσιών (advergaming). Οι παίκτες χρησιμοποιούν για τον έλεγχο του παιχνιδιού μια εικονική σκιά, η οποία ακολουθεί τις κινήσεις του σώματός τους, ενώ κατά διάρκεια του παιχνιδιού φωτογραφίζονται σε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα. Το σύστημα αυτό είναι εγκατεστημένο ήδη από το περασμένο καλοκαίρι στα αεροδρόμια και τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας Creative Crete του ΙΠ-ΙΤΕ με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ έχει αποτελέσει κεντρικό σημείο αναφοράς και πόλο έλξης σε πληθώρα εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τι είναι τα Interactive Documents

Το σύστημα Interactive Documents επαυξάνει με ψηφιακό τρόπο έντυπα (όπως βιβλία, φυλλάδια, χάρτες) όταν αυτά τοποθετηθούν πάνω σε μια κοινή επιφάνεια (π.χ. ένα ξύλινο τραπέζι). Οι αναγνώστες/χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το χαρτί απλά επιλέγοντας με το δάχτυλό τους σημεία ενδιαφέροντος ώστε να ανακαλύψουν επιπλέον σχετική πολυμεσική πληροφορία (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ.). Το σημαντικό είναι ότι η ψηφιακή επαύξηση επιτυγχάνεται δίχως να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στην επιφάνεια ή στα έντυπα, με αποτέλεσμα το σύστημα να αποτελεί ιδανικό εργαλείο αποτελεσματικής πληροφόρησης, μετατρέποντας ένα απλό έντυπο σε έξυπνο διαδραστικό μέσο. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε βραβευτεί και το Μάρτιο του 2014 στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς επαγγελματικές εκθέσεις στον τομέα του τουρισμού, στο Βερολίνο.

Δείτε το βίντεο



Τι είναι το iEat

Το σύστημα iEat υλοποιεί ένα διαδραστικό τραπέζι εστιατορίου το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες υποστηρίζοντας επιλογή και παραγγελία φαγητών, ψυχαγωγία, δημιουργικότητα και εξατομίκευση, μέσα από φυσική αλληλεπίδραση με το ίδιο το τραπέζι, καθώς και με τα αντικείμενα που τοποθετούνται στην επιφάνειά του. Οι πελάτες μπορούν να δουν μια ψηφιακή απεικόνιση των διαθέσιμων εδεσμάτων μέσα στο πιάτο τους, πριν ακόμα να το παραγγείλουν, ενώ με τη χρήση ενός ηλεκτρονικού μαρκαδόρου να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους. Επίσης, μπορούν να επιλέξουν ψηφιακό τραπεζομάντιλο, να ζωγραφίσουν πάνω στο τραπέζι και να «ανεβάσουν» τις δημιουργίες τους στο Facebook και το Twitter, αλλά και να παίξουν παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν ακόμη και τα πιάτα. Η ψηφιακή επαύξηση επιτυγχάνεται δίχως να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο τραπέζι ή στα αντικείμενα που τοποθετούνται πάνω σε αυτό.

Τα τρία βραβευμένα συστήματα ανήκουν σε μια νέα γενιά διαδραστικών συστημάτων που έχει αναπτύξει το ΙΠ-ΙΤΕ, η οποία περιλαμβάνει πολλά ώριμα προϊόντα που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα και με απτά αποτελέσματα από Ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δόθηκε σε κυκλοφορία ο κόμβος Βελεστίνου


Δόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα ο κόμβος του Βελεστίνου συνδέοντας την πόλη τόσο με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Λάρισα, όσο και με την πόλη του Βόλου.

Η σημερινή παράδοση του Κόμβου Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, της βουλευτού κ. Ζέτας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, καθώς και πολλών αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη του Βελεστίνου συνδέοντας την τόσο με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Λάρισα, όσο και με την πόλη του Βόλου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήρθε στα 4 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από την ΣΑΕ 071/8.





Ο κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα παραδίδουμε σε κυκλοφορία τη νέα οδική σύνδεση του Βελεστίνου. Πρόκειται για ένα ακόμη από τα πολλά περιφερειακά έργα, με μεγάλη όμως σημασία, τα οποία παραδίδουμε και θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε τους επόμενους μήνες. Μάλιστα σε λίγες εβδομάδες θα παραδώσουμε το τμήμα Γορίτσα - Αγριά της παράκαμψης Βόλου».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Παραδίδεται ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τον κόμβο που συνδέει το Βελεστίνο με την ΠΑΘΕ. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Σιμόπουλο καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε την κατασκευή του έργου η οποία είχε καθυστερήσει σημαντικά τόσο λόγω των απαλλοτριώσεων όσο και λόγω ζητημάτων της αρχαιολογίας αλλά και του έργου απορροής βρόχινων νερών στο 34 ΠΕΒ. Πλέον ένα έργο που ήταν ζητούμενο των κατοίκων, παραδίδεται σε κυκλοφορία αίροντας την οδική απομόνωση και διευκολύνοντας την πρόσβαση των ανθρωπίνων κοινοτήτων».



Παρόντες κατά την παράδοση του έργου ήταν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Θανάσης Λιούπης, Γιώργος Καλτσογιάννης, Βασίλης Χατζόπουλος, Γιώργος Κίτσιος, Γρηγόρης Ιγγλέσης, Κώστας Χαλέβας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας κ.α.



Αντικείμενο του έργου ήταν:

Α) Κατασκευή γέφυρας Α.Δ.( Ανισόπεδη Διάβαση) μήκους περίπου 70μ. για τη διέλευση του κλάδου πάνω από την ΠΕΟ και τη Συνδετήρια οδό.

Β) Κλάδος Πρόσβασης προς Βελεστίνο μήκους 455μ.

Γ) Υπερύψωση τμήματος υπάρχουσας Ενωτικής οδού μήκους 350μ.

Δ) Τμήμα της υφιστάμενης Συνδετήριας Οδού σε μήκος 115μ.

Ε) Τεχνικό Κάτω Διάβασης στην Ενωτική Οδό

ΣΤ) Κατασκευή Τοπικής Οδού Νο 5 μήκους 270μ.

Ζ) Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης μεταξύ ΠΕΟ και Ενωτικής Οδού μήκους 140μ. και έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης.

Η) Περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ στην περίμετρο του χώρου που καταλαμβάνει το έργο για την ασφάλεια του παρακείμενου Στρατοπέδου ΠΕΒ .

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

(Α) Υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου :

-Απόκτηση των εδαφικών εκτάσεων του έργου (τόσο ο χώρος του στρατοπέδου όσο και των ιδιωτών, μέσω σύμφωνης εξαγοράς και επίταξης αντίστοιχα, παραδόθηκε στον ανάδοχο την 05-08-2011.)

- Χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης της μελέτης περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ (Υπουργείο Εθνικής Αμύνης-Στρατιωτικές Υπηρεσίες).

- Καθυστερήσεις στον Βόρειο Κλάδο πρόσβασης λόγω Αρχαιολογικών Ευρημάτων-Μνημόνιο Συνεργασίας με Αρχαιολογική Υπηρεσία για την εκτέλεση των Αρχαιολογικών ερευνών και έγκριση δέσμευσης πίστωσης συνολικού ποσού 100.000€.

- Κατασκευή Ισόπεδης διάβασης στη παρακείμενη γραμμή του ΟΣΕ.

(Β) Εντατικοποίηση των εργασιών κατά το 2ο εξάμηνο 2013 και το 2014 για να είμαστε σήμερα σε θέση να παραδίδουμε το έργο.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες από τον Άρειο Πάγο για τις συλλήψεις οφειλετών


Οδηγίες προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών δίνει με εγκύκλιο της η εισαγγελία του ΑΠ σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία και σύλληψη σε περιπτώσεις αδικημάτων φοροδιαφυγής και οφειλής βεβαιωμένων χρεών. Αφορμή έδωσε αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.

Στην εγκύκλιο ο αντεισαγγελέας ΑΠ Νίκος Παντελής σημειώνει ότι το άρθρο 275 του ΚΠΔ για σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση και επικαλούμενος και την ΕΣΔΑ σημειώνει ότι η εφαρμογή της διαδικασίας πρέπει να γίνεται εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος που το επιβάλλει. Προσθέτει ότι με βάση τις ρυθμίσεις του ΚΠΔ, ειδικές αστυνομικές διατάξεις πδ Κ,ΛΠ. Προβλέπεται ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μη μεταχειρίζονται βιαία παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, να τον δεσμεύουν εάν αντιστέκεται ή είναι ύποπτος φυγής, να ενεργούν με σύνεση αποφεύγοντας τραχύτητα φράσεων και ενέργειες που βλάπτουν την τιμή υπόληψη και αξιοπρέπεια του συλληφθέντος. Σημειώνει ότι στην πράξη οι υπαίτιοι ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές και ορθά για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Για όσους εξ αυτών βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν είναι δεκτικές τακτοποίησης και εμφανίζονται αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές (κατά κανόνα αστυνομικές) θέτοντας εαυτούς στη διάθεσή τους για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευση τους με χειροπέδες, αφού η αυτόβουλη εμφάνιση αποκλείει τον χαρακτηρισμό τους ως υπόπτων φυγής και δεν είναι συμβατή με πράξη αντίστασης. Προσθέτει ότι στα πλαίσια προανάκρισης με εισαγγελική παραγγελία αστυνομικής προανάκρισης οι εισαγγελείς οφείλουν να ελέγχουν και τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων του ΚΠΔ που δικαιολογούν τη δέσμευση των συλλαμβανομένων.

Στην εγκύκλιο που κοινοποιείται στην ΕΛ.ΑΣ. και τους οικονομικούς εισαγγελείς ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του 2011 για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας. Συμπληρώνει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας οφείλεται προδήλως στο ότι οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή, άλλο είναι βεβαία το ζήτημα – προσθέτει – ότι μετά την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι λησμονούν τις υποχρεώσεις τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.



Διαβάστε περισσότερα...

"Ο τελευταίος χορός" ετοιμοθάνατης μητέρας με το γιο της


Η Μαίρη Ανν Μάννινγκ έπασχε από καρκίνο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να παραστεί στο γάμο του γιού της και να χορέψει μαζί του. Η Μαίρη Ανν έφυγε από τη ζωή μετά από τρεις ημέρες.

Η ασθένεια που την ταλαιπωρούσε δεν την κράτησε μακριά από την πιο σημαντική ημέρα του γιού της. Η ίδια μάζεψε εκείνη την ημέρα όλη τη δύναμη που της είχε απομείνει και χόρεψε αυτόν που έμελλε να ήταν ο τελευταίος της χορός, με τον γιο της.

Η Μαίρη Ανν Μάννινγκ έπασχε από καρκίνο του μαστού, όπως αναφέρει η Κρίστι Μάννινγκ, η οποία ανέβασε στο Διαδίκτυο το βίντεο, συμπληρώνοντας ότι πριν από 4 χρόνια ο άλλος της γιος είχε πεθάνει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτος του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών 1.202 φορείς


Περιθώριο μιας εβδομάδας δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Περιθώριο μιας εβδομάδας έχουν 1.202 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προκειμένου να υπαχθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να πληρώσουν καμία δαπάνη σχετική με τις τηλεπικοινωνίες τους.

Σημειώνεται πως το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών λειτουργεί ήδη από την 1η Μαΐου 2014 με σκοπό την καταχώρηση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών περίπου 330 από τους 1.532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Η ηγεσία της ΓΓΠΣ ξεκαθάρισε πως όλοι οι φορείς οφείλουν, με δική τους ευθύνη και μέριμνα να καταχωρηθούν στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, καθώς μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών.

Στελέχη της ΓΓΠΣ ξεκαθαρίζουν πως «κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών». Προειδοποιούν δε πως οι 1.202 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που έχουν καθυστερήσει να εγγραφούν στο ΕΣΥΠ πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία «άμεσα» διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά δόθηκε επιπλέον δίμηνη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»


Οι ενοχές των γονέων και το θανατηφόρο γονίδιο που δεν γνώριζαν ότι είχαν.

Οι Nicola και Ian Elson είναι δύο γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους όσο τίποτα άλλο στη η. Ωστόσο για πάντα θα ζουν με τις ενοχές τους για μία αλήθεια που δεν γνώριζαν.

Με το να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, την Connie 5 ετών και τον Joe 3 ετών, τα καταδίκασαν να πεθάνουν νωρίς.  


«Δε θα κάναμε παιδιά αν ξέραμε ότι θα πεθάνουν νωρίς»

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα άρχισε να παρατηρεί μια περίεργη συμπεριφορά της κόρης της. Ενώ ήταν ένα παιδί με μεγάλες ικανότητες ξαφνικά άρχισε να απομονώνεται και να παρουσιάζει μία παράλογη συμπεριφορά.

Έτσι οι δύο γονείς πήραν την απόφαση να απευθυνθούν σε γιατρό. Μετά από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων οι γιατροί κατέληξαν ότι η Coonie πάσχει από μια σπάνια και ανίατη διαταραχή που ονομάζεται Μεταχρωματική λευκοδυστροφία ή MLD με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τυφλωθεί, να παραλύσει και να πεθάνει πρόωρα.

Τα πρώτα συμπτώματα περιλαμβάνουν αστάθεια και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως απότομα ξεσπάσματα χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Στη συνέχεια επηρεάζεται η μνήμη, ενώ μειώνονται οι δεξιότητες και εμφανίζονται προβλήματα ομιλίας. Αργότερα το σώμα παραλύει και εμφανίζονται προβλήματα όρασης.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι πολύ σπάνια γιατί ελάχιστοι άνθρωποι μπορεί να έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, συγκεκριμένα ένας στους 100.

Μάλιστα οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η Connie κληρονόμησε αυτή τη νόσο από τους ίδιους. Δυστυχώς και ο γιος τους κληρονόμησε τη νόσο αν και οι πιθανότητες ήταν μία στις τέσσερις.

Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να σκεφθούν πώς θα είναι η ζωή τους χωρίς αυτά. Οι ενοχές του είναι μεγάλες μια και σκέφτονται ότι αυτοί είναι η αιτία που θα τους προκαλέσουν τόσο πόνο καθώς δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς αυτής της σπάνιας νόσου.

Όπως δήλωσαν σε συνέντευξή τους, νόμιζαν ότι είχαν την τέλεια οικογένεια και αν ήξεραν ότι τα παιδιά που θα έφερναν στον κόσμο θα υπέφεραν και θα πέθαιναν πρόωρα τότε δεν θα είχαν κάνει ποτέ παιδιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης


Από «κόσκινο» πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας, των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι άδειας ικανότητας οδήγησης. Η έρευνα, που ξεκίνησε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών, σύμφωνα με Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, με τη συνδρομή των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών και Προνοιακών Επιδομάτων εξετάστηκαν συνολικά 196 περιπτώσεις τυφλών. Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, ύστερα από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, γεγονός που κίνησε υποψίες. Οι μετατροπές αυτές αφορούσαν επί παραδείγματι ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.

Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι έντεκα από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, γεγονός που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν οι παραπάνω μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν. Στις άλλες τρεις περιπτώσεις οι «οδηγοί» δεν προσήλθαν για εξέταση. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό την Τρίτη και την Τετάρτη


Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και μετρό, προκειμένου να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται μια ώρα νωρίτερα, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις πέντε το απόγευμα.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 και όχι τετράωρη, όπως αρχικά είχε εξαγγείλει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών "ΣΕΛΜΑ".



Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη επιδότηση στους Ευρωπαίους αγρότες


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποδεσμεύσει ένα επιπλέον ποσό, ύψους περίπου 125 εκατομμυρίων ευρώ, για να υποστηρίξει τους ευρωπαίους γεωργούς που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα και ότι θα συμπεριλάβει στις αποζημιώσεις τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης.

«Βρισκόμαστε κοντά σε ένα τελικό κείμενο» που «θα ανοίξει έναν νέο φάκελο» για να χρηματοδοτηθούν μέτρα σταθεροποίησης της αγοράς κάποιων φρούτων και λαχανικών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρότζερ Γουέιτ.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπερνά «τα 125 εκατομμύρια ευρώ» και έχει στόχο να συνεχιστεί η υποστήριξη μιας σειράς ευπαθών προϊόντων αλλά και να επεκταθεί ο κατάλογος των προϊόντων με την προσθήκη κυρίως των πορτοκαλιών, των μανταρινιών και των κλημεντίνων, διευκρίνισε η ευρωπαϊκή πηγή.

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία ζητούσαν κυρίως την υποστήριξη των γεωργών τους καθώς πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής.

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων η αύξηση κατά 5% με 10% του όγκου των προϊόντων που μπορούν να αποσυρθούν από την αγορά και την αποζημίωση των καλλιεργητών κατά 50% με 100% της τιμής.

Τα νέα αυτά μέτρα προστίθενται σε μια προηγούμενη σειρά παρεμβάσεων υπέρ των ευρωπαϊκών φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 14χρονος πήγε στην τάξη με… τσεκούρι


Ένα πραγματικά ασυνήθιστο και αρκετά ανησυχητικό περιστατικό για την μικρή κοινωνία της Ρόδου διαδραματίστηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε Γυμνάσιο του νησιού.

Σύμφωνα με το ifmedia.gr, την περασμένη Παρασκευή το πρωί ένας 14χρονος μαθητής της 3ης Γυμνασίου πήγε στο σχολείο έχοντας στη τσάντα του ένα τσεκούρι 25 περίπου πόντων.



Την πρώτη ώρα έδειξε το τσεκούρι σε συμμαθήτριες τους λέγοντας ότι το έχει μαζί του για να σκοτώσει την καθηγήτρια των Αγγλικών διότι δεν την συμπαθούσε.

Την προηγούμενη όμως ημέρα, σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες, είπε σε συμμαθήτρια του ότι αύριο (σημ. Παρασκευή) θα την σκοτώσει.

Οι συμμαθητές του φοβισμένοι κατήγγειλαν το γεγονός στην καθηγήτρια η οποία με την σειρά της ενημέρωσε την διεύθυνση του Γυμνασίου.

Ένα από τα παράλογα του ανησυχητικού αυτού συμβάντος είναι ότι το τσεκούρι δεν κρατήθηκε από την διεύθυνση, αλλά επιστράφηκε στον 14χρονο μαθητή με την οδηγία να το πάρει και να το αφήσει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ifmedia.gr, μια ομάδα γονέων έχει ανησυχήσει από το γεγονός αυτό και σήμερα το πρωί θα ζητούσαν ακρόαση και εξηγήσεις από την Διεύθυνση του Γυμνασίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα προγράμματα για 21.620 ανέργους


Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.

Όπως δήλωσε, αναφερόμενος στα προγράμματα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανήκουν σε μία «νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο».

Συνεχίζοντας ο κ. Βρούτσης, τόνισε ότι στόχος των προγραμμάτων είναι να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας και, έπειτα από τη λήξη του προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου, στη «δημιουργία μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ώστε τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης να ανταποκρίνονται στη ζήτηση και τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας».

Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Με τη λήξη του προγράμματος, παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Προβλέπεται, επίσης, εγγυημένη απασχόληση, έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Ακόμη να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα και να είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Εντόπισαν τον 37χρονο που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη 15χρονη


Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης, περίπτωση παράσυρσης ανήλικης πεζής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και παράβασης Άρθρου του Κ.Ο.Κ. σχετικά με τη συμπεριφορά σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Συγκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 20-09-2014 στην Επαρχιακή Οδό Τριλόφου-Καρδίας, ο 37χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε 15χρονη, εγκαταλείποντάς τη στη συνέχεια, τον τόπο του ατυχήματος.

Η 15χρονη τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία αναγνώστη: Έκοψαν το ρεύμα σε άτομο με ειδικές ανάγκες


Σε απόγνωση βρίσκεται μία οικογένεια στην Αθήνα, καθώς εδώ και λίγες ώρες η ΔΕΗ, τους διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρά το γεγονός, ότι ενημέρωσαν τους υπευθύνους ότι υπάρχει στην κατοικία άτομο με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο enikos.gr, η οικογένεια χρωστά στη ΔΕΗ, το ποσό των 1021 ευρώ, το οποίο αδυνατούν να εξοφλήσουν, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειας, μιλώντας με αρμόδιους από τη ΔΕΗ, τους πληροφόρησαν ότι έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 200 ευρώ και είναι διατεθειμένοι να το καταθέσουν σήμερα κιόλας στον Οργανισμό προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην επανασύνδεση αν δεν καταβληθεί ολόκληρο το ποσό των 1021 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η επισήμανση ότι ένα μέλος της οικογένειας πάσχει από κρίσεις Ε και χρίζει μηχανικής βοήθειας.



Διαβάστε περισσότερα...

Με προσωπικό ασφαλείας την Τρίτη τα νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Εξάλλου, η αναταραχή στην Υγεία αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».



Διαβάστε περισσότερα...

Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο για Μάντη-Καγιαλή στο παγκόσμιο του Σανταντέρ


Με μια εξαιρετική εμφάνιση οι πολυνίκεις ιστιοπλόοι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατάφεραν να διατηρήσουν την τρίτη θέση στον τελικό της κατηγορίας 470 που διεξήχθη το Σάββατο στο Σανταντέρ.



Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες oι δύο κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλοόοι όχι μόνο διατήρησαν την τρίτη θέση καθ'όλη τη διάρκεια της κούρσας αλλά έφτασαν πολύ κοντά στο ασημένιο μετάλλιο καθώς οι Κροάτες τερμάτισαν πίσω τους σε αυτόν τον αγώνα αλλά διατήρησαν τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Τελικά για μόλις ένα βαθμό οι Μάντης-Καγιαλής ήρθανε τρίτοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γεγονός που αποδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο παραμένουν και σίγουρα αποτελούν μία από τις ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.


Διαβάστε περισσότερα...

Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής διοργανώνεται στην Αθήνα


Στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τη φωνή τους με τη σημερινή παγκόσμια δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, λίγο πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, όπου θα συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, ενώνουν σήμερα κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Αθήνα με ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με αίτημα τη μετάβαση σε 100% πράσινη ενέργεια, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και στόχο τη συλλογή υπογραφών, η παγκόσμια διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση «AVAAZ» διοργανώνει δράσεις σε 88 χώρες του κόσμου και περισσότερες από 2.000 πόλεις. Εξάλλου, η οργάνωση κατάφερε να εξασφαλίσει 15 λεπτά ομιλίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ (θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη), όπου θα καταθέσει και τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν ανά τον κόσμο.

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι οι κάτοικοι του πλανήτη ανησυχούν και θέλουν δράση και όχι λόγια», εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Μαρία Σούτη, εκπρόσωπος των διοργανωτών. «Όλοι έχουμε ευθύνη και αν δεν πιέσουμε εμείς ως πολίτες, τότε δεν θα γίνει τίποτα», πρόσθεσε ο Πάνος Λουρίδης.

Στη σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα το «παρών» δίνουν και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η «Greenpeace», η «WWF», η «Μεσόγειος SOS», ο «Αρχέλων» και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Αττικής.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία των Καρυάτιδων σε ένα βίντεο έξι λεπτών


Μαθήματα ελληνικής ιστορίας.

Η ιστορία των έξι Καρυάτιδων που κοσμούν το Ερέχθειο μέσα από μιας ιδιαίτερης αισθητικής μικρού μήκους ταινία.

Το συνολικής διάρκειας 6 λεπτών βίντεο είναι μια παραγωγή της J.A Productions πίσω από την οποία βρίσκονται δυο νεαροί, οι γραφίστας Δημήτρης Αρμανίδης και ο φωτογράφος Γιάννης Λογοθέτης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η καινοτομία συναντά την ενέργεια


Στο τελικό στάδιο αδειοδότησης ο πλωτός σταθμός φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης.

Ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο και καινοτόμο έργο για τα δεδομένα της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας αποτελεί το ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ο οποίος αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία Gastrade με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ. Αποτελεί Ευρωπαϊκό Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI - Project of Common Interest – Κανονισμός Ε.Ε. 347/2013) που σημαίνει ότι αποτελεί έργο προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και είναι υποψήφιο για ένταξη στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ.

Σχεδιάζεται στον θαλάσσιο χώρο 17,5χλμ ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, με αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κυβικά μέτρα LNG και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στο ελληνικό σύστημα σχεδόν 17 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως. Η πλωτή μονάδα συνδέεται με το Εθνικό σύστημα φυσικού αερίου με αγωγό μήκους 28 χλμ. και μέσω του αγωγού αυτού το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας, δημιουργώντας ουσιαστικά μία νέα πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα της Νοτιανατολικής Ευρώπης όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουγγαρία και το FYROM.

Το έργο χωροθετείται σε κομβική θέση ώστε να προσελκύει πολλαπλές διεθνείς πηγές προμήθειας και να προσφέρει διαφοροποίηση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, διεύρυνση της ενεργειακής ασφάλειας και προώθηση του ανταγωνισμού.

Το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης -ειδικά σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε στην Ανατολική Ουκρανία- μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς, και μπορεί να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει ότι τα νοικοκυριά και οι βιομηχανίες δεν θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε φυσικό αέριο.

Ο πλωτός σταθμός υποστηρίζει την τοπική κοινωνία ενισχύοντας την απασχόληση, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και εστιάζοντας στην εκπαίδευση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της περιοχής.

Σχεδιάστηκε με τους αυστηρότερους κανόνες και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Δεν επηρεάζει καθόλου το ευαίσθητο οικοσύστημα του Δέλτα του Έβρου, ενώ βρίσκεται μακριά από όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Το έργο του LNG Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής του διαδικασίας, καθώς έχει λάβει έγκριση των μελετών Ασφαλείας (SEVESO II) και Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων ενώ πρόσφατα υπογράφηκε και η Πράξη Εγκατάστασής του.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργολάβος ζητάει χρήματα για έργο που δεν έγινε ποτέ


Ρίχνει τις ευθύνες στο δήμο Ζακύνθου και διεκδικεί 70.000 ευρώ.

Αποζημίωση 70.000 ευρώ διεκδικεί από τον δήμο Ζακύνθου ο ανάδοχος του έργου κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ10, που δημοπρατήθηκε το 2007, μέσω του προγράμματος Ελλάδα 2004, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο ανάδοχος διεκδικεί την αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο ίδιος που φέρει την ευθύνη, αλλά ο δήμος που έπρεπε να εξασφαλίσει το κατάλληλο οικόπεδο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατασκευή.

Το θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Κοντονής, ο οποίος είχε οριστεί πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του έργου όταν είχε γίνει η δημοπρασία και ζήτησε να οριστεί δικηγόροςπροκειμένου να αναλάβει την υπόθεση και να εξετάσει τις υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στον εργολάβο.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνίδα που θέλει να σώσει την Ανταρκτική


Τον δικό της αγώνα για το περιβάλλον δίνει μια νεαρή Ελληνοσουηδέζα που συγκλονίστηκε από την ομορφιά της Ανταρκτικής και έβαλε σκοπό της ζωής της να την προστατέψει.



Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μπέλλα Παπαδοπούλου-Εστρέλα έχει ήδη καταφέρει να ευαισθητοποιήσει πολλούς ανθρώπους για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στην παγωμένη ήπειρο και συνεχίζει ακάθεκτη.

Πριν από ένα χρόνο η Μπέλλα Παπαδοπούλου ταξίδεψε στην μακρινή Ανταρκτική για να δει απο κοντά το μοναδικό αλλά και το ευαίσθητο οικοσύστημα της αχανούς περιοχής, όπου οι φώκιες πεθαίνουν και οι πάγοι λιώνουν όλο και πιο γρήγορα.

Έκτοτε δεν έχει σταματήσει να μεταφέρει παντού το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά της Ανταρκτικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...