Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής διοργανώνεται στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τη φωνή τους με τη σημερινή παγκόσμια δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, λίγο πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, όπου θα συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, ενώνουν σήμερα κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Αθήνα με ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Με αίτημα τη μετάβαση σε 100% πράσινη ενέργεια, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και στόχο τη συλλογή υπογραφών, η παγκόσμια διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση «AVAAZ» διοργανώνει δράσεις σε 88 χώρες του κόσμου και περισσότερες από 2.000 πόλεις. Εξάλλου, η οργάνωση κατάφερε να εξασφαλίσει 15 λεπτά ομιλίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ (θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη), όπου θα καταθέσει και τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν ανά τον κόσμο.

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι οι κάτοικοι του πλανήτη ανησυχούν και θέλουν δράση και όχι λόγια», εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Μαρία Σούτη, εκπρόσωπος των διοργανωτών. «Όλοι έχουμε ευθύνη και αν δεν πιέσουμε εμείς ως πολίτες, τότε δεν θα γίνει τίποτα», πρόσθεσε ο Πάνος Λουρίδης.

Στη σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα το «παρών» δίνουν και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η «Greenpeace», η «WWF», η «Μεσόγειος SOS», ο «Αρχέλων» και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Αττικής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.