Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην επαρχία για μια φθηνότερη ζωή


Ραγδαία η τάση επιστροφής στο χωριό.

Με στόχο την αναζήτηση μίας καλύτερης, αλλά και φθηνότερης ζωής, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιστρέφουν σε αγροκτήματα της επαρχίας.

Σε ρεπορτάζ του CNN για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, η δημοσιογράφος D. Magnay ξεναγεί το τηλεοπτικό κοινό, στο σπίτι μιας ελληνικής οικογένειας, η οποία μετακόμισε στο χωριό, προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν. 




Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα στα σχολεία για την στοματική υγεία


Σε 950 σχολεία σε όλη τη χώρα και 30.000 μαθητές της β' δημοτικού.

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε 950 σχολεία της χώρας, ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δήμους και άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 800 ολοήμερες και 150 δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και αφορά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες της β' δημοτικού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται μάθημα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας, καθώς και ενημέρωση των γονέων τους για τη φθορίωση.

Το πρόγραμμα έχει καλύψει, έως τώρα, 100 σχολεία και 3.000 μαθητές και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα αφορά ακόμα την επιμόρφωση ιδιωτών και νοσοκομειακών οδοντιάτρων και γιατρών πάνω στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πάνω στο θέμα, καθώς και τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για τη στοματική υγεία του γενικού πληθυσμού.

Το δείγμα θα αποτελείται από 6.000 άτομα διαφόρων ηλικιακών ομάδων, παιδιών, ενηλίκων και υπερηλίκων σε 11 περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρος, Καστοριά, Γιάννενα, Κεφαλονιά, Λέσβος, Νάξος, Φθιώτιδα, Λιβαδειά, Αχαϊα & Χανιά).

Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιστημονική ομάδα και προγραμματίζεται η επίσημη έναρξή της μελέτης τον Ιανουάριο του 2013.

Το πρόγραμμα προβλέπει και παρεμβάσεις που αφορούν τη στοματική υγεία 7.500 μαθητών των 28 Δημοτικών Σχολείων του κέντρου της Αθήνας, με την ενεργό συμμετοχή των Γιατρών του Κόσμου και του δήμου Αθηναίων, παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν υιοθέτηση πρακτικών στοματικής υγιεινής, διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων του στόματος, από εθελοντές οδοντιάτρους, σε επιλεγμένα οδοντιατρεία των αντίστοιχων φορέων.



Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία για την ΕΛΕΠΑΠ


«Χριστούγεννα στον Κόσμο» με τη συμμετοχή 250 παιδιών.

Ο «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00, χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Χριστούγεννα στον Κόσμο». Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τα ανάγκες των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Στη συναυλία, 250 παιδιά υπό τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας «Παιδικά Βιολιά και Σία» του Εθνικού Ωδείου Πειραιά και με τη φιλική συμμετοχή της Μαριάννας Τόλη και της Παιδικής Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη, θα τραγουδήσουν για τα Χριστούγεννα.

Συμμετέχουν η μέτζο σοπράνο Χριστίνα Καραμαλτίδου και η σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Νεανική χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου, η Παιδική χορωδία Θρακομακεδόνων, το Ωδείο Γλυφάδας Αφροδίτης Μητσάκου, η Χορωδία Γυμνασίου & Λυκείου της Ελληνογαλλικής σχολής Saint Josef Πεύκης, η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Νέας Γενιάς Ζηρίδη, μαθητές από το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αχαρνών και το Ωδείο «Μ. Σπανού».

Εισιτήρια: 10, 15 και 20 ευρώ

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,
Αίθουσα Αντιγόνη
Πειραιώς 254, Ταύρος



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη


Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα.

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ειδικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη στο Μουσείο Μπενάκη.

Τρέχουσες εκθέσεις

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις «Γιάννης Τσαρούχης. Μελέτες για 17 θέματα» και «Βαλκανικοί Αγώνες 1912-1913. Η αυγή του Ελληνικού 20ου αιώνα»

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

15/12/2012, 23/12/2012, 11.00 -13.00 & 29/12/2012, 16.00-18.00 . Χριστουγεννιάτικα Ραντεβού «Το αστέρι και ο ζωγράφος» Εκπαιδευτικό πρόγραμματα για παιδιά 5-12 χρονών στο σπίτι και το εργαστήρι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Μια μοναδική περιπλάνηση, ακολουθώντας τις «φωτεινές» πινελιές του ζωγράφου.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Μπενάκη 210 3671067 - 70 (Δευτέρα- Πέμπτη, 10.00-13.00)
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Ν. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΓΚΙΚΑ

20/12-23/12/2012 και 27/12 – 30/12/2012, ώρα 10.30-13.00
«Ταξιδεύοντας σε γιορτινές ιστορίες με τα φτερά του Γιάννη Τσαρούχη».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Μελέτες για 17 θέματα» για παιδιά 5 έως 12 ετών με κατασκευές και θεατρικά παιχνίδια.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Βασιλική Τζούτη (Θεατρολόγος, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη) τηλ. 210 8062 636-7, Τετάρτη – Παρασκευή, 9.00 – 14.00
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138

Οι Oper(o) στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη
22/12, 24/12 και 28/12/2012, ώρα 12.30 & 23/12 και 29/12/2012 ώρα 14.30
Οι Oper(O) παρουσιάζουν στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη το παραμύθι "Η συμμορία της χαμένης μιλιάς", το οποίο συναντιέται με τα παιδιά για να τους θυμίσει ότι τα καλύτερα ταξίδια τα κάνουμε με τη φαντασία. Η συμμορία των Oper(O) έγραψε ένα παραμύθι για να το διηγηθεί όπου βρει μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και ένα τσούρμο πιτσιρίκια! Οι Oper(O) αφηγούνται, τραγουδούν και παίζουν μουσική, θέλοντας με τα πιο απλά και διαχρονικά μέσα να δημιουργήσουν ατμόσφαιρες γεμάτες συναισθήματα.
Ειδικά την παραμονή 24/12/2012, το εστιατόριο του Κεντρικού κτηρίου (Κουμπάρη 1) θα παραμείνει ανοιχτό από 12.00 έως 17.00 με μεσημεριανό «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν».
Για τα Μέλη έκπτωση 10%.

Πωλητήριo
Για μια ακόμα χρονιά Έλληνες καλλιτέχνες και designers προτείνουν δώρα και γούρια αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, το πρώτο Πωλητήριο ελληνικού Μουσείου που ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια. Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 Ελλήνων σχεδιαστών προτείνει νέες ιδέες δώρων, υποστηρίζοντας παράλληλα τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.
Ειδικά για τα Μέλη έκπτωση 10% σε όλα τα πωλητήρια του Μουσείου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ένα δέντρο για κάθε δήμο»


Ολοκληρώθηκε χθες το συνέδριο του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων.

Ένα δέντρο για κάθε δήμο που συμμετέχει στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων φύτεψαν εκπρόσωποι των εννέα μελών στο περιθώριο του ιδρυτικού συνεδρίου του Δικτύου που ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή του καταστατικού και της διακήρυξης.

Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι δήμοι Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων.

Η φύτευση έγινε στην περιοχή «Κήπος του Καλού», στη συμβολή των οδών Αναξίμανδρου και Διστόμου, η οποία επιλέχθηκε επειδή έχει την μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων στηρίζεται από το γραφείο εκπροσώπησης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ (Heinrich-Böll-Stiftung) του γερμανικού κόμματος των «Πρασίνων» στην Ελλάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπει το φορολογικό για το τέλος ακινήτων


Επιλύονται διαδικαστικά θέματα που θα διευκολύνουν τους φορολογούμενους
.
Την αποκοπή του τέλους ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) από το λογαριασμό ρεύματος υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Με διατάξεις του νομοσχεδίου επέρχονται τροποποιήσεις στο Ν. 4021/2011 για το χαράτσι στα ακίνητα, με τις οποίες επιλύονται διαδικαστικά κυρίως θέματα που θα διευκολύνουν τους φορολογούμενους στις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και την εφορία.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους του τέλους (κύριους ή επικαρπωτές) να ζητήσουν την αποκοπή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. από το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος καταβάλλοντας στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός τους εφορία τουλάχιστον την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις του έτους 2012 ή, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής αυτών, ποσού 50 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, το υπολειπόμενο ποσό του τέλους βεβαιώνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στο όνομα του υπόχρεου. Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Ακόμη, με τις νέες διατάξεις στις περιπτώσεις που προκύπτει αρνητική διαφορά από τυχόν επανυπολογισμό του τέλους του έτους 2011 σε σχέση με το τέλος που λογίστηκε με τα στοιχεία που ήταν γνωστά στη Δ.Ε.Η. κατά τη 17.9.2011, το ποσό αυτής θα επιστρέφεται από την αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου Εφορία και όχι από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος.

Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να μπορεί να επιστραφεί η εν λόγω διαφορά και σε καταναλωτές οι οποίοι έχουν ήδη διακόψει την ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους και δεν είναι πλέον πελάτες της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακόμη, με τη νέα ρύθμιση γίνεται πλέον σαφές (σύμφωνα και με την απόφαση 1972/2012 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας) ότι η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να προβαίνουν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μόνον για άλλους λόγους (π.χ. μη εμπρόθεσμη εξόφληση του ποσού που αναλογεί στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, παραβίαση από πλευράς του πελάτη των συμβατικών του υποχρεώσεων κ.λπ.) και όχι κατά την περίπτωση μη πληρωμής μέρους ή όλου του τέλους ακινήτων.


Διαβάστε περισσότερα...

Τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή το ν/σ-«ανάσα» για τα δάνεια


Θα «ανακουφίσει» όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, λέει ο Αθ. Σκορδάς.

Έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αφού έως τότε εκτιμάται ότι θα έχει δοθεί το απαιτούμενο «πράσινο φως» και από την Τράπεζα της Ελλάδος και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, τονίζοντας ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα δοθεί «μια σημαντική ανάσα σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη».

Επίσης, ο κ. Σκορδάς γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ρύθμιση που αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με το ίδιο, το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι έτοιμο, έχει λάβει την έγκριση των ενώσεων καταναλωτών, της ένωσης τραπεζών και των άλλων εμπλεκόμενων κοινωνικών εταίρων, ενώ, όπως ξεκαθάρισε, στις διατάξεις που περιλαμβάνει δεν προβλέπεται «κούρεμα» χρεών ή σεισάχθεια, καθώς έτσι θα ανατρεπόταν το σχέδιο αποκατάστασης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

Στις σχετικές ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, που έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%.

Επίσης θα υπάγονται οι άνεργοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες.

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για 4 χρόνια οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων ενώ η δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 30% των εισοδημάτων τους.

Ωστόσο εάν το ποσό της τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή θα περιορίζεται στο ύψος του 30%.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 51% των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100% που απαιτείτο μέχρι σήμερα).

Επίσης θα προβλέπεται ρύθμιση για καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βαρύτερος άντρας στον κόσμο


Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Η πρώτη εμφάνιση έγινε τον Ιανουάριου του 2006 όταν ζύγιζε 560 κιλά και προβλήθηκε στην τηλεόραση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας του βάρους του δε μπορούσε να σηκωθεί και να περπατήσει μόνος του. Από τότε με τη βοήθεια ειδικών έχασε 179 κιλά και κατέβηκε στα 381 κιλά.

Δυστυχώς όμως ξαναέβαλε βάρος με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριου του 2009 να ζυγίζει 416 κιλά και τον Μάρτιο του 2012 446 κιλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την περίοδο πριν και μετά το αδυνάτισμα.






















Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας»


Περισσότερους τόνους τροφίμων συγκέντρωσαν οι εθελοντές στην Κατερίνη.

Στο κάλεσμα των εθελοντών της ομάδας δράσης του νομού Πιερίας συμμετείχαν οι κάτοικοι της Κατερίνης προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να στηριχθεί το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης τους.

Μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 4 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται από αύριο στις δικαιούχες οικογένειες.

Οι εθελοντές της ομάδας ευχαριστούν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους υπαλλήλους της ΚΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του νομού, το σωματείο εργαζομένων του ψυχιατρείου της Κατερίνης καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β’ ΕΠΑΛ Κατερίνης όπως και τους πολίτες που τους συμπαραστάθηκαν.

Οι εθελοντές της ομάδας δράσης άρχισαν τη λειτουργία τους πριν από ένα χρόνο. Σκοπός της ομάδας τους είναι να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα επιβίωση κατοίκων και οικογενειών που έχουν πληγεί από την ανεργία, την οικονομική δυσπραγία αλλά και τα προβλήματα υγείας.

Στους τελευταίους 12 μήνες η ομάδα διέθεσε περισσότερους από 30 τόνους τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε 225 οικογένειες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 300 νέες αιτήσεις οικογενειών που ζητούν τη στήριξη τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα και παιχνίδια σε άπορους στο Ίλιον


Θα μοιραστούν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου από τις 8:30-15:30.

Σε 400 οικογένειες του δήμου Ιλίου θα μοιραστούν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου από τις 8:30-15:30, περισσότεροι από 1,5 τόνοι κρέας και 2,5 τόνοι βασικών ειδών καθημερινής διατροφής (γάλα, τυρί, λάδι, όσπρια, ζυμαρικά κ.λπ.), καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά, βιβλία και ρούχα.

Τα προϊόντα προέρχονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, με την έμπρακτη συμπαράσταση των τοπικών φορέων, των σχολείων και των κατοίκων.

Στο κάλεσμα του δήμου δίνουν το «παρών» τοπικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί, καθώς και παραγωγοί από τα παράλια της νότιας Κρήτης, στέλνοντας περισσότερους από τρεις τόνους φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η προσπάθεια αυτή οργανώνεται σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και πραγματοποιείται με τη στήριξη των εργαζομένων και εθελοντών του δήμου Ιλίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απογραφή όλων των συντάξεων λόγω θανάτου


Τι ζητά από τα Ταμεία ο υπουργός Εργασίας.

Άμεση ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών) καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων, ζητά, με επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

«Με τις απογραφές καλύπτουμε κάθε πτυχή παραβατικότητας του παρελθόντος και με το σχέδιο δράσεων της «Αριάδνης» αποτρέπουμε τη δημιουργία κάθε μορφής παραβατικότητα στο μέλλον», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.

Και προσθέτει: «Υποσχεθήκαμε δικαιοσύνη, διαφάνεια και νοικοκύρεμα παντού. Και αυτό το κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο. Σήμερα προχωράμε και σε μία επιπλέον ενέργεια, η οποία θα ρίξει φως στην τελευταία γκρίζα περιοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων που δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα ελεγχθεί».

«Η απογραφή στις συντάξεις αιτία θανάτου που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται, καθώς από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της «Αριάδνης» που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο», καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απογραφή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013, ενώ, είναι υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων.

Οι συνταξιούχοι (ή ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε περιπτώσεις προσώπων που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας ή κατοικούν στο εξωτερικό) θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

γ) το τελευταίο εκκαθαριστικό εισοδήματος.

δ) Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας (ή προκειμένου για άγαμες θυγατέρες ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες).

ε) Πιστοποιητικό σπουδών για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Τέλος, οι διοικήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να εκδώσουν άμεσα ρητές και σαφείς οδηγίες για την απρόσκοπτη εφαρμογή της ειδικής απογραφής και να ενημερώσουν έγκαιρα τους συνταξιούχους της ανωτέρω κατηγορίας, ώστε αφενός η ειδική αυτή απογραφή να ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και αφετέρου να μην υποβληθούν σε ταλαιπωρία οι ευπαθείς ομάδες συνταξιούχων.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόνο στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, οι διασταυρώσεις είχαν εντοπίσει 2.500 συντάξεις που καταβάλλονταν σε «πεθαμένους».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, περίπου 100 εκατ. το χρόνο χάνονται σε συντάξεις που εισπράττονται από συγγενείς συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει.

Το υπουργείο εκτιμά, ότι με την απογραφή και τη διασταύρωση στοιχείων θα εκμηδενιστεί το ποσοστό των πλαστών και παράνομων συντάξεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Φιλικότερη για τα ΑμεΑ η πόλη των Χανίων


Σημαντικές παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Φιλικότερη για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες γενικότερα γίνεται η πόλη των Χανίων, καθώς η δημοτική αρχή προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις.

Τεχνικά συνεργεία, αποτελούμενα από υπαλλήλους του δήμου Χανίων, προχώρησαν στη συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ, αλλά και στην κατασκευή νέων ραμπών. Οι παρεμβάσεις, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε:

-Κατασκευή νέων ραμπών στα πεζοδρόμια της οδού Βολάνη και ανακατασκευή πεζοδρομίου και ράμπας στην ίδια οδό.

-Κατασκευή ράμπας στην οδό Σφακίων και Βολουδάκηδων.

-Κατασκευή ράμπας στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλαντών.

-Επισκευή ραμπών αριστερά και δεξιά επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από το Εθνικό Στάδιο, αλλά και στη διασταύρωσή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη.

-Επισκευή σε ράμπες της πλατείας Ελευθερίας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί μία απτή απόδειξη ευαισθησίας του δήμου προς συμπολίτες μας που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στον δημόσιο χώρο».

Ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να σεβαστούν τις δράσεις αυτές ώστε να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες και τις μητέρες με βρεφικά αμαξίδια.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος θρόμβων από τα αντισυλληπτικά


Ερευνητές εξέτασαν γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια για να αντιμετωπίσουν το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, συγκριτικά με γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά αλλά δεν εμφανίζουν τη συγκεκριμένη ορμονική διαταραχή, συμπεραίνει μελέτη η οποία δημοσιεύεται στην Canadian Medical Association Journal.

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών επηρεάζει το 6% με 10% των γυναικών οι οποίες βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία με ορισμένες εκτιμήσεις να αγγίζουν το 15%, καθιστώντας την ως την πιο κοινή ενδοκρινική διαταραχή σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Οι παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και άλλοι είναι διπλάσιοι μεταξύ των γυναικών με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς την πάθηση. Συνήθως θεραπεύεται με συνδυασμό αντισυλληπτικών σκευασμάτων για εξομάλυνση του έμμηνου κύκλου, για αντιμετώπιση της ακμής και της έντονης τριχοφυίας, συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το σύνδρομο. Ωστόσο, η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά εξέτασαν 87.012 γυναίκες ηλικίας 18 έως 46 ετών. Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, «βρήκαμε διπλάσιο ποσοστό αύξησης του κινδύνου φλεβικής θρομβοεμβολής στις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που έπαιρναν από του στόματος αντισυλληπτικά. Βρήκαμε, επίσης, ότι, ακόμη κι αν δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά, ο σχετικός κίνδυνος φλεβικής θρομβοεμβολής στις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ήταν αυξημένος κατά 1,5 φορά, σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς το σύνδρομο».

Όπως συμπεραίνουν οι συγγραφείς , οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης φλεβικής θρομβοεμβολής κατά τη συνταγογράφηση αντισυλληπτικής θεραπείας σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να νικήσετε το hangover


Τρόποι να καταπολεμήσετε την ανεπιθύμητη δράση του!
Τα χθεσινοβραδινά ποτάκια αποδείχθηκαν «μπόμπες» ή αυτό το τελευταίο σφηνάκι είναι που σε «χάλασε»; Δικαιολογίες για τη σούρα άπειρες, τρόποι αντιμετώπισής της όμως λιγοστοί...

Ξέχνα τα γιατροσόφια και τις αλχημείες της γιαγιάς. Υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις το hangover που δουλεύουν πραγματικά!

Μπορείς όντως να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη δράση του, φτάνει να καταλάβεις τι προκαλεί τη δυσάρεστη αυτή τυμπανοκρουσία στο κεφάλι σου (και το «στύψιμο» στο στομάχι)...

Πώς δημιουργείται το hangover



Το αλκοόλ, πέρα από την τοξική του φύση, περιέχει και προσμείξεις ανεπιθύμητες για τον οργανισμό, ουσίες δηλαδή που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ζύμωσής του και που το συκώτι σου δεν εκτιμάει καθόλου. Οι «ακαθαρσίες» αυτές, σε συνδυασμό με την αιθανόλη, προκαλούν σοβαρή αφυδάτωση και «ξαλαφρώνουν» το σύστημά σου από όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Το ίδιο το αλκοόλ μάλιστα είναι γνωστό ότι αποστραγγίζει τον οργανισμό από τις αναγκαίες βιταμίνες και τα απαραίτητα για το αίμα σάκχαρα.

Πώς απαλλάσσεσαι από το hangover



Τώρα που κατάλαβες πώς προκαλεί το hangover το σαμποτάζ του στον οργανισμό, η λύση στο δράμα σου είναι προφανής...

Πιες τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό



Θυμήσου, το σώμα σου έχει αποβάλει κάθε σταγόνα νερού από το σύστημά σου. Ώρα λοιπόν να το αναπληρώσεις με όσο φρέσκο νεράκι μπορείς να πιεις. Με το που ανοίξεις λοιπόν το «κομματιασμένο» σου μάτι, βουρ για τη βρύση...

Κάνε υπνοθεραπεία



Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς. Χωρίς τύψεις! Κάποιες φορές η υπνοθεραπεία φαίνεται να είναι και η μόνη σοβαρή γιατρειά...

Φάε κάτι γλυκό



Τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σου είναι πολύ χαμηλά με το που θα ξυπνήσεις από το μεθύσι. Ο οργανισμός σου βλέπεις χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμη ποσότητα σακχάρου για να διαλύσει τους τόνους αλκοόλ που τον κέρασες. Ένα γλυκάκι λοιπόν θα αναπληρώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θα εξισορροπήσει την κατάσταση.

Γυμνάσου ελαφρώς



Είναι προφανές ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό να κάνεις σε κατάσταση hangover, δουλεύει ωστόσο καταπληκτικά. Η γυμναστική θα επιτρέψει στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει ξανά στο σύστημά σου, ενώ ο ιδρώτας που θα προκληθεί θα βοηθήσει τον οργανισμό να ξεφορτωθεί γρήγορα τις τοξίνες του αλκοόλ...

Φάε σούπα για πρωινό



Κάθε στερεή τροφή επιβαρύνει τον οργανισμό σου στη χάλια κατάσταση που βρίσκεται, αφού πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για την πέψη της. Δοκίμασε λοιπόν λίγη ζεστή σούπα. Θα σε ανακουφίσει στομαχικώς και δεν θα κάνει το σύστημά σου να δουλεύει στα «κόκκινα».

Η μέθοδος της μπανάνας



Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και σάκχαρα, ουσίες δηλαδή που λείπουν από το σύστημά σου το επόμενο πρωί. Μια μπανάνα λοιπόν την ημέρα το hangover κάνει πέρα!

Ένας συνδυασμός των παραπάνω πρακτικών και μπόλικη ξεκούραση θα σε απαλλάξουν από το κεφάλι «καμπάνα» και το στομάχι «σόλα». Μέχρι την επόμενη φορά τουλάχιστον...



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπ. Εργασίας για τους παιδικούς σταθμούς


Χωρίς προβλήματα θα υλοποιηθεί φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που επιδοτεί με 145 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, τη δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Όσον αφορά το επόμενο σχολικό έτος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Άννα Δαλλαπόρτα δηλώνει, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, θα ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και των συμβάσεων που έκανε η Ελληνική Εταιρεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ). Η κ. Δαλλαπόρτα, αναφέρει επίσης ότι, «οι οριζόντιες μειώσεις που επιβλήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες σε μία εποχή τρομακτικής δημοσιονομικής κρίσης και έλλειψης πόρων για χρηματοδότηση δομών παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων έγιναν μετά από διαβούλευση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων κατά την οποία εξασφαλίσθηκε η συναίνεσή τους».

«Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η κ. Δαλλαπόρτα «το υπουργείο Εργασίας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος της πράξης, προβαίνουν ήδη σε συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος, η ομαλή εξέλιξη του οποίου αποτελεί προτεραιότητα τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Άλλωστε, λόγοι υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα


Οι Γιατροί του Κόσμου «στολίζουν» στα Προπύλαια το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κουτιά γάλακτος, τα οποία θα διανεμηθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:






Διαβάστε περισσότερα...

Καμίνης: Πρόβλημα σίτισης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε 30 από τους 80 βρεφονηπιακούς σταθμούς υπάρχει πρόβλημα σίτισης των παιδιών, από την απεργία των εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, είπε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε, ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να έχουν δίκιο, αλλά «δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργεί ο δήμος και να δημιουργούνται τόσο σοβαρά προβλήματα. Δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται κινητοποιήσεις, τη στιγμή που υπάρχει πλέον νομοθέτημα για το συγκεκριμένο θέμα. Οι υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων, μπήκαν όλοι πλέον σε διαθεσιμότητα και όσοι μπορούν να εξαιρεθούν, θα πρέπει τώρα να κάνουν αιτήσεις και να μπουν σε άλλη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε ότι αν συνεχιστούν τα προβλήματα, υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να γεμίσει σκουπίδια, την εορταστική περίοδο. «Εγώ πάντως, θα κάνω ότι πρέπει για να προστατεύσω το συμφέρον των πολιτών και τη δημόσια υγεία», ανέφερε. 

Ακούστε το ηχητικό: 




Διαβάστε περισσότερα...

Υπαίθριο κέντρο για ανέργους


Στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος εθελοντές της ΜΚΟ Equal Society, Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, έστησαν χθες για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα υπαίθριο κέντρο συμβουλευτικής για ανέργους.

Με την ανεργία στους νέους (15-24 ετών) να φτάνει στο εκρηκτικό 56,6%, εργασιακοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί εκμεταλλεύτηκαν την αυξημένη κίνηση της πλατείας λόγω των Εορτών και φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό.

Ενδεικτικό της ζήτησης ήταν ότι την πρώτη ώρα κλείστηκαν 20 ραντεβού από νέους που ψάχνουν δουλειά, ενώ στις εφτά ώρες συνολικά πέρασαν από το περίπτερο εκατοντάδες πολίτες ζητώντας πληροφορίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παπούλιας στα εγκαίνια ΜΕΘ


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παραβρέθηκε νωρίτερα, στα εγκαίνια υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:






Διαβάστε περισσότερα...

Άπορος εισέβαλε στο γραφείο Δημάρχου


Ζητούσε να πληρωθεί γιατί, όπως έλεγε, δεν είχε χρήματα να φάει… Ο απελπισμένος άντρας του βίντεο, εισέβαλε στο γραφείο του δημάρχου Λέσβου Δημήτρη Βονάτσου, αξιώνοντας το επίδομα πρόνοιας. Ο ίδιος είχε πάει νωρίτερα στα γραφεία των ΕΛΤΑ προκειμένου να εισπράξει το επίδομα, γεγονός που δεν κατέστη εφικτό καθώς δεν είχαν εκταμιευτεί τα χρήματα.

Έτσι, αποφάσισε να μεταβεί στο δημαρχείο και να διαμαρτυρηθεί στον τοπικό άρχοντα. Αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η αστυνομία η οποία τον συνέλαβε και τον οδήγησε με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα απ’ όπου αφέθηκε ελεύθερος.






Διαβάστε περισσότερα...

Όχι απόδειξη; Δεν πληρώνεις!


Τέθηκε σε ισχύ η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, καθώς η σχετική Αγορανομική Διάταξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.

Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο). Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

Για τα καυσόξυλά η διάταξη προβλέπει ότι:

Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).

Ως «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα. Ενώ «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.

Οι λιανοπωλητές υποχρεούνται να δηλώνουν σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε Euro/m3 στοιβαχτού ή σε Euro/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.

Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής ούτε η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.) προς καύση.




Διαβάστε περισσότερα...

Συχνότερο το άσθμα στα παιδιά της εξωσωματικής


Αυξημένες οι πιθανότητες σε σχέση με τα παιδιά που συλλαμβάνονται φυσιολογικά.

Το άσθμα είναι συχνότερο στα παιδιά που γεννιούνται μετά από κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σχέση με τα παιδιά που συλλαμβάνονται και γεννιούνται με το φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα προηγούμενων μελετών.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Έσεξ, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Μαρία Κουίγκλι και τη δρ. Κλερ Κάρσον μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 13.000 παιδιών.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι στην ηλικία των πέντε ετών, όσα παιδιά είχαν γεννηθεί από γονείς με προβλήματα γονιμότητας, είτε είχαν καθυστερήσει πολύ να πιάσουν παιδί, είχαν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης άσθματος (39%) και γενικότερων αναπνευστικών δυσκολιών (27%), με συνέπεια να έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα (90%) να καταφύγουν σε αντι-ασθματική θεραπεία.

Το 24% των παιδιών που είχαν γεννηθεί με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εμφάνιζαν άσθμα στα πέντε τους χρόνια, έναντι ποσοστού 15% για τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Αυξημένη ήταν η πιθανότητα άσθματος και στα επτά χρόνια, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Πάντως οι βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι οι γονείς που γέννησαν μετά από θεραπεία υπογονιμότητας, δεν πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς, αν και η συσχέτιση είναι σαφής, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι όντως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι η αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο άσθματος.

Όπως είπαν οι ερευνητές, πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να βρεθεί η αιτία και ο συγκεκριμένος βιολογικός μηχανισμός που εμπλέκεται. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισαν, το άσθμα στην εποχή μας είναι πλέον διαχειρίσιμο και δεν εμποδίζει τα παιδιά να ζουν μια κανονική και δραστήρια ζωή.

Μεταξύ των πιθανών εξηγήσεων για τη σχέση υπογονιμότητας - άσθματος περιλαμβάνεται η επίδραση της σχετικής θεραπείας στους υπογόνιμους γονείς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί.

Οι ερευνητές συνεχίζουν τη μελέτη τους για να δουν σε ποιο βαθμό η αυξημένη πιθανότητα άσθματος συνεχίζεται και μέχρι την ηλικία των 11 ετών, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν έρευνα σε μεγαλύτερο δείγμα παιδιών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε όλο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει δύο κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, μία για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 42% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ. Για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής είναι 22% και για το κλιμάκιο του εισοδήματος από 25.001 ευρώ έως 42.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 32%.

Στην κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο ποσό, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως και 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα υψηλότερα το ποσό της μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Παράλληλα, διατηρείται η έκπτωση φόρου 10% για τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για το ποσό της διατροφής που επιδικάστηκε και καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλον, για δωρεές.

Σε ότι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια προβλέπεται κλίμακα με φορολογικό συντελεστή 10% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Για τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ο φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 15% από 10%.

Διαβάστε αναλυτικά το φορολογικό νομοσχέδιο

Διαβάστε αναλυτικά την αιτιολογική έκθεση

Φορολογούμενοι με παιδιά

• Οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 500 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 το μήνα, ανά παιδί στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά. Έτσι, μια οικογένεια με 3 παιδιά, και με φορολογητέο εισόδημα ως 21.000 ευρώ καθαρά (χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων) θα παίρνει στο εξής συνολικά 2940 ευρώ το έτος (1.500 από το πολυτεκνικό (500 επί 3 παιδιά) και 1.440 από την ενίσχυση παιδιών (40 για το πρώτο, 40 για το δεύτερο και 40 ευρώ για το τρίτο) αντί των 1.584 σήμερα (528 ανά παιδί). Δηλαδή θα έχει όφελος 1356 ευρώ το χρόνο, ενώ στα 30.000 ευρώ εισόδημα, θα παίρνει 1.980 ευρώ το χρόνο αντί 1.584 ευρώ σήμερα.

• Το επίδομα τέκνων που θεσπίζει η κυβέρνηση βοηθά 869.000 οικογένειες, οι οποίοι σήμερα δεν παίρνουν κανένα είδους βοήθημα.

Δείτε τι αλλάζει στην φορολογία τέκνων



Διαβάστε περισσότερα...

Λυκουρέντζος: Αυτές τις μέρες ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει μισθωτούς και συνταξιούχους


"Ήδη υπάρχει εντολή να εξοφληθούν αυτές τις μέρες όλες οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε μισθωτούς και συνταξιούχους", είπε νωρίτερα στον Antenna ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.





Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαλαν φτερό από μάγουλο μωρού


Γιατροί στο Κάνσας αφαίρεσαν φτερό από το πρόσωπο ενός μωρού επτά μηνών, που με κάποιον τρόπο είχε καταφέρει να καταπιεί το βρέφος και το σώμα του προσπαθούσε να το αποβάλει.

Την έκπληξη της ζωής τους βίωσαν οι γονείς ενός βρέφους όταν οι γιατροί που το εξέταζαν γιατί είχε εμφανίσει ένα ερυθρό εξόγκωμα στο πρόσωπο εντόπισαν και αφαίρεσαν ένα φτερό που με κάποιον τρόπο είχε καταφέρει να καταπιεί το μωρό και το σώμα του προσπαθούσε να το αποβάλει.

"Έβγαλαν ένα φτερό από το πρόσωπο του παιδιού μου. Είναι εντελώς τρελό" είπε ο πατέρας της Έιμι Γουίτινγκτον, Ααρόν.



Η μητέρα της Έιμι, Έμα Γουίτινγκτον, πήγε την επτάμηνη κόρη της στα επείγοντα ενός νοσοκομείου το περασμένο Σάββατο, όταν διαπίστωσε έντρομη ότι στο πρόσωπο του παιδιού είχε εμφανιστεί ένα ερυθρό εξόγκωμα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ. Οι γιατροί, πιστεύοντας ότι ήταν κάποιο διογκωμένο γάγγλιο, την καθησύχασαν και την έστειλαν σπίτι.



Την επομένη οι γονείς εντόπισαν μια "προεξοχή" στο καρούμπαλο της μικρής και απευθύνθηκαν σε άλλο νοσοκομείο, στη Γουιτσιτά του Κάνσας. Αυτή τη φορά, οι γιατροί κατάλαβαν ότι επρόκειτο για την άκρη ενός μικρού φτερού και ένας από αυτούς το αφαίρεσε.



Σύμφωνα με τον Ααρόν, που μίλησε στο κανάλι KWCH, οι γιατροί πιστεύουν ότι η Έιμι κατάπιε το φτερό το οποίο σφήνωσε στο λαιμό της και το σώμα της έκανε τα πάντα για να το αποβάλει, μια διαδικασία που μπορεί να κράτησε πολλούς μήνες.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ολυμπιακός κοντά στο Χατζηκυριάκειο



Δυο άρθρα σχετικά με το θέμα:

----------------------


Ο «1ος ετήσιος αγώνας αγάπης» για το Χατζηκυριάκειο



Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αρχίζουν να σκέφτονται... γιορτινά. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ετήσιος αγώνας αγάπης για την ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Προστασίας Ανηλίκων.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματίσει οι ερυθρόλευκοι για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Οι Πειραιώτες μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ενημερώνουν για τον αγώνα στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού με τους ρεπόρτερ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο Σύνδεσμος Βετεράνων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και οι ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σας προσκαλούν, την Κυριακή 16/12 στις 15:00, στο ΝΑΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον «1ο ετήσιο αγώνα αγάπης» για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Προστασίας Ανηλίκων.

Οι δόξες του Ολυμπιακού και οι άνθρωποι που καθημερινά καταγράφουν την επικαιρότητα για το Θρύλο του ποδοσφαίρου παίζουν ένα φιλικό παιχνίδι που ταυτόχρονα είναι και μήνυμα στήριξης και αγάπης για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου.

Η είσοδος στο παιχνίδι της Κυριακής είναι δωρεάν για όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι μπορούν να έρθουν στο γήπεδο μας φέρνοντας μαζί τους δώρα για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου.

Ο αγώνας αυτός είναι η αρχή ενεργειών και εκδηλώσεων που ετοιμάζει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η ευρύτερη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, για τις μέρες των εορτών, μέρες που πρέπει να μοιραζόμαστε την αγάπη μας και τη ζεστασιά μας με αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Αύριο Παρασκευή 14/12 στις 17:00, στην αίθουσα Τύπου του «Γ.Καραισκάκης», η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ με αφορμή τον «1ο αγώνα αγάπης» για το Χατζηκυριάκειο. Στην συνέντευξη αυτή θα παρουσιαστούν και οι δράσεις της «ερυθρόλευκης αγκαλιάς» που θα ανοίξει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας τις μέρες που ακολουθούν.

Ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός σύλλογος, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα, η μεγάλη οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ καλεί και τους φιλάθλους μας αλλά και τα ΜΜΕ να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.



Πηγή: http://www.sport-fm.gr

----------------------


«Η κοινωνική αγάπη δεν έχει χρώμα»



Κάλεσμα στον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο Καραϊσκάκη την Κυριακή (16/12), στο φιλικό Βετεράνων-δημοσιογράφων για την ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, απηύθυνε μέσω του NovaΣπορ FM 94,6 ο Κώστας Kαραπαπάς.

«Να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ανταποδώσει την αγάπη που δέχεται», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καραπαπάς στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

« Πριν από μερικές μέρες ο Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Αντώνης Γλύκας έριξαν την ιδέα να γίνεται ένας αγώνας ανάμεσα στους Βετεράνους του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας. Σημασία έχει να γίνει το παιχνίδι και να έρθει ο κόσμος στο «Καραϊσκάκη». Είναι δωρεάν η εκδήλωση και το μόνο που θέλουμε είναι ο κόσμος να φέρει κάποιο δώρο για τα παιδιά. Απλώς να υπογραμμίσουμε πως πρόκειται για κοριτσάκια και τα δώρα να είναι σε καλή κατάσταση.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν λειτουργεί μόνο τέτοιες μέρες για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν θα πιστέψετε πόσοι άνθρωποι ολόκληρη τη χρονιά έρχονται σε επαφή με τον σύλλογο και προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Από την πλευρά μας, πατάμε λίγο “γκάζι” γιατί όλοι θέλουμε να περνάμε καλά τέτοιες μέρες.

Μακάρι να αρχίσουν να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις από όλες τις ομάδες. Ο αγώνας είναι στις 15:00 και στις 17:00 θα ανακοινώσουμε τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μετά το ματς. Εκτός από τις δωρεές, ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει μία ομπρέλα σε ολόκληρη την Ελλάδα και ελπίζουμε να φανεί παντού αυτή η δράση. Ειδικά ο Ολυμπιακός λόγω δομής και οργάνωσης μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Πρέπει να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ανταποδώσει την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο και να την επιστρέψει με τέτοιου είδους κινήσεις.

Να ξέρετε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα πάρει μέρος όλη η Ολυμπιακή οικογένεια. Σχεδόν κάθε μέρα θα γίνονται αυτές οι δράσεις. Ξαναλέω ότι δεν σταματάμε, επειδή η ανάγκη του κόσμου – τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και το Δ.Σ. της ΠΑΕ θα παγιωθεί. Εμείς από την πλευρά μας, γνωρίζοντας ότι μετά την θρησκεία ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα, ακόμη και μετά τα κόμματα.

Ωστόσο, η κοινωνική αγάπη δεν έχει χρώμα. Χαρακτηριστικά υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας – που δεν είναι οπαδοί της ομάδας μας – και θα υπάρξουν και εκεί ανάλογες κινήσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην Ξάνθη, όταν ήρθε ένα παιδάκι που μας είπε ότι “είμαι ΠΑΟΚ, αλλά από σήμερα είμαι και Ολυμπιακός”. Ό,τι μπορεί ο καθένας να το κάνει αυτές τις μέρες, επειδή τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

----------------------
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκεντρώνουν ρούχα για κρατούμενους


Ρούχα, παπούτσια και βιβλία συγκεντρώνει η Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων Θεσσαλονίκης του ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να διατεθούν σε τρόφιμους των φυλακών που παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα σωφρονιστικά καταστήματα Διαβατών Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Νιγρίτας Σερρών και στην Αγροτική Φυλακή της Κασσάνδρας.

Η Μονάδα θα συμμετάσχει σε διήμερο bazaar, «Creative Walk», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου σε κατάστημα καφέ στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Λέοντος Σοφού 20.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπύρα για τη γυναίκα ή τον άντρα;


Θα μπορούσε κάποιος να πει πως, είναι από τις μπύρες που θα προτιμούσαν και οι άντρες αλλά και οι γυναίκες. Ο λόγος; Οι παρασκευαστές ισχυρίζονται πως η κατανάλωση της από γυναίκες βοηθάει στην αύξηση του… στήθους! Έως και δύο νούμερα, μάλιστα...

Εταιρεία ζυθοποιίας στη Βουλγαρία παρασκευάζει την περίφημη ξανθιά μπίρα Bοhza, η οποία υπόσχεται να κάνει το όνειρο κάθε γυναίκας πραγματικότητα, καθώς μεγαλώνει το γυναικείο μπούστο από ένα μέχρι και δύο νούμερα!

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Kristian Gyoshev: «Δεν κάνουμε αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς λόγο, αλλά έχουμε εκατοντάδες μαρτυρίες από γυναίκες που λένε ότι το στήθος τους μεγάλωσε ένα ή δύο νούμερα μετά από την παρατεταμένη κατανάλωση της μπίρας μας»!



Η Bohza lager αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να καταπολεμήσει διάφορα προβλήματα θηλασμού που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά τη γέννα, καθώς το σιτάρι και η μαγιά από τα οποία παρασκευάζεται βοηθούν στην «ενίσχυση» του στήθος και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της διαδικασίας του θηλασμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, η μπίρα Bohza είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλες τις γυναίκες (και όχι μόνο στις λεχώνες!), αφού οι περισσότερες μετά την κατανάλωση παρατήρησαν κάποια αύξηση στο στήθους τους!

Η μοναδική προειδοποίηση ενδεχομένως που υπάρχει είναι: «Άντρες μην τη δοκιμάσετε αλλά αφήστε τις γυναίκες σας να πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω! Έτσι θα απολαμβάνετε πλούσιο μπούστο και θα γλιτώσετε παράλληλα πολλά χρήματα, αφού η Bohza είναι σίγουρα φθηνότερη από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση αυξητικής στήθους!».


Διαβάστε περισσότερα...