Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΙΚΑ: Τρίμηνη αναστολή της εγκυκλίου 37/2011 για παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους

Θέμα: «Ορθοπεδικά-Ορθωτικά είδη και τεχνητά μέλη»
ΣΧΕΤ.: Οι αρ. 37/2011 & 40/2011 εγκύκλιοι & Π04/3/201/30-06-11 Γεν. Έγγραφο

Αθήνα 14/7/2011
Αριθμ. Πρωτ. Π04/3/224
ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 46
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (I.K.A.)-ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η – ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΜΗΜΑ: ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Αγ. Κων/νου 8, 10241 ΑΘΗΝΑ, τηλ: 2105215273-278, FAX: 2105228747, email: diefpar@ika.gr

ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α’
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΠΣ (Υποομάδα Παροχών)Με τις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους δώσαμε οδηγίες στα Υποκαταστήματα του Ιδρύματος για τα χορηγούμενα είδη – κατά το άρθρο 28 παρ. 1 εδ.δ΄ του Κανονισμού Ασθενείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ –ορθοπεδικά – ορθωτικά είδη και τεχνητά μέλη.

Οι τιμές που έχουν καθοριστεί στην εγκύκλιο 37/2011 ισχύουν από 15/07/2011 για όλα τα αναφερόμενα σε αυτή είδη εκτός των ειδών που περιγράφονται κατωτέρω για τα οποία αναστέλλεται η ισχύς της εγκυκλίου 37/2011 για τρεις μήνες και εφ’ όσον τα είδη αυτά πρόκειται να χορηγηθούν σε ασφαλισμένους του ιδρύματος που είναι κινητικά ανάπηροι λόγων παραπληγίας ή τετραπληγίας και είναι δικαιούχοι του εξωϊδρυματικού επιδόματος.

Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η εγκύκλιος ισχύει στο σύνολό της.

Τα είδη που εντάσσονται στην παραπάνω διαδικασία είναι τα ακόλουθα:

1.Αναπηρικά αμαξίδια για άτομα που πάσχουν από τετραπληγία- παραπληγία
2.Ορθοστάτες
3.Ηλεκτρική συσκευή ανύψωσης (γερανάκι)
4.Ειδικό ηλεκτρονικό ποδήλατο
5.Ειδικά μηχανήματα ορθοστάτισης και βάδισης
6.Ειδικό παιδικό κάθισμα για μπάνιο- WC
7.Περιπατητούρες (μεταλλική τροχήλατη, με φουσκωτούς τροχούς και φρένα, Μπουσουλίστρα, Ορθοστατηπεριπατητούρα)
8.Ειδικό κάθισμα με ρόδες και τραπέζι για εκπαίδευση και απασχόληση χεριών
9.Καθίσματα από ειδικό και ελαφρύ υλικό κατόπιν λήψεως προπλάσματος για σταθεροποίηση κεφαλής-κορμού με ή χωρίς τροχήλατη βάση
10.Στρώμα φυσικοθεραπείας
11.Ρολλό φυσικοθεραπείας
12.Νοσοκομειακό κρεβάτι χειροκίνητο, τροχήλατο
13.Μαξιλάρια

Επίσης αναστέλλεται η ισχύς της εγκυκλίου 37/2011 για τρεις μήνες και για τις περιπτώσεις χορήγησης τεχνητού μέλους σε ασφαλισμένους που έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό κάτω άκρων και χρήζουν κατασκευής τεχνητού μέλους για πρώτη φορά ή κατασκευής νέας πρόθεσης εξαιτίας βεβαιωμένης ολοσχερούς καταστροφής του ήδη χορηγηθέντος τεχνητού μέλους.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ισχύσουν οι τιμές της εγκυκλίου 37/2009 και έως 14/10/2011.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος απένταξης του έργου ανάπλασης

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Οι ενστάσεις τριών ιδιοκτητών της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου έχουν βάλει σε κίνδυνο το έργο ανάπλασης του δρόμου.

Χθες Δημοτική Αρχή και εργολάβος δήλωσαν τη θέλησή τους να συνεχιστεί το έργο, με την πρώτη να σημειώνει πως, αν το έργο απενταχθεί, τότε θα διεκδικήσει τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από τους ιδιοκτήτες που έκαναν ενστάσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής όλες οι ενστάσεις των τριών κατοίκων απορρίφθηκαν από τα Δικαστήρια και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν και στην Ε.Ε. Οι κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας χθες στον δήμαρχο, κ. Μ. Σκουλάκη, όσο και στον αντιδήμαρχο, κ. Μ. Κεμεσίδη, που επισκέφθηκαν την περιοχή, ζήτησαν την ολοκλήρωση του έργου με κάθε τρόπο.

«Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες, κινδυνεύει να απενταχθεί, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί. Κάνω έκκληση στους κατοίκους να συμβάλλουν, ώστε να μην το χάσουμε', ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος. Ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως 'δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν κατανόησαν την τεράστια σημασία του έργου, κάνουν συνέχεια ενστάσεις και προσφυγές. Προς το παρόν όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν. Υπάρχει και καταγγελία στην Ε.Ε. που πιστεύω ότι και αυτή θα απορριφθεί. Θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους τους ανθρώπους της περιοχής να μην σαμποτάρουν το έργο. Είναι τεράστιο, το έχει ανάγκη η περιοχή, το θέλει ο Δήμος, το θέλουν άλλοι'. 


Ερωτηθείς για τους λόγους που έγιναν οι ενστάσεις, ο δήμαρχος τόνισε πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν απλά κάποιοι δεν θέλουν να αναπλαστεί ο δρόμος και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως 'η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη το έργο, το οποίο είναι εντός σχεδίου πόλεως, να γίνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα. Να έχουν υπ’ όψιν τους (σ.σ. αυτοί που κάνουν τις ενστάσεις) ότι, αν απενταχθεί το έργο, ο Δήμος θα αποζημιώσει τον εργολάβο και στη συνέχεια θα διεκδικήσει από αυτούς που έκαναν ενστάσεις τα χρήματα αυτά'.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο κ. Μ. Κεμεσίδης, επί δημαρχίας του οποίου δρομολογήθηκε το έργο. 'Για μας υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον από το ατομικό του καθενός. Να βγουν και να πουν την αλήθεια (σ.σ. αυτοί που κάνουν τις ενστάσεις) για το τι είναι αυτό που τους πειράζει; Ο Δήμος όπου κόβει τοιχία τα αποκαθιστά. Αυτοί οι άνθρωποι πάνε στην Ε.Ε. για να απεντάξουν το έργο, ενώ δεν μένουν στην περιοχή'.

Από τη μεριά του o ανάδοχος του έργου, κ. Μαθιουλάκης, αφού παρατήρησε πως απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ζητήσει οι κάτοικοι που αντιδρούν και το έργο δημοπρατήθηκε κανονικά, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως 'ήδη έχει εκτελεστεί παραπάνω από το 1/3 του έργου και δεν πρόκειται να σταματήσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα διεκδικήσω τα χρήματά του. Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν ότι αξιοποιείται και η ίδια η περιουσία τους με αυτό το έργο'.

Τι περιλαμβάνει το έργο;

- Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 2 μ. εκατέρωθεν της οδού με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ (ράμπες, επίστρωση πεζοδρομίων με ανάγλυφες πλάκες με σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης).
- Υλοποίηση οριζοντιογραφικά και υψομετρικά των πράξεων εφαρμογής.
- Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
- Κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης κάτω από τα πεζοδρόμια.
- Κατασκευή δικτύου Η/Μ εγκαταστάσεων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων πεζοδρομίου.
- Οριζόντια σήμανση διαβάσεων και ορίων κυκλοφορίας και κάθετη σήμανση.
- Τοποθέτηση νέων στάσεων για τους εξυπηρετούμενους από το αστικό ΚΤΕΛ.
- Φύτευση δέντρων και σύστημα αυτόματης άρδευσης στα πεζοδρόμια της οδού.





Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα...