Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Το ριάλιτι των γυμνών


Δείτε το τρέιλερ του τηλεοπτικού παιχνιδιού που κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου.

Ραντεβού ανάμεσα σε ζευγάρια, όλα τους γυμνά, θα δείχνει από μεθαύριο το νέο ριάλιτι του VH1. Σκοπός του ριάλιτι, όπως λένε από την παραγωγή, είναι ο ρομαντισμός χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα και ο απώτερος σκοπός είναι να βρουν το σύντροφο της ζωής τους. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που οι πρωταγωνιστές του ριάλιτι λένε στην κάμερα ότι δεν έχουν τίποτα να… κρύψουν.

Στο τέλος κάθε ωριαίου επεισοδίου τα δυο πρόσωπα αναλύουν τι έμαθαν από τα ραντεβού και τους ίδιους τους αυτούς τους πριν πάρουν τις αποφάσεις τους για τα πιθανά τους ταίρια.

Ο μόνος ντυμένος μπροστά από τις κάμερες σε αυτή την ιστορία είναι η παρουσιάστρια, η οποία σε συνέντευξή της όταν την ρώτησαν αν θα μπορούσε να συμμετέχει στο show δήλωσε... παντρεμένη, αλλά αρκετά ανοιχτόμυαλη για να το έκανε υπό διαφορετικές συνθήκες.

Μπορεί σε αυτή τη μορφή να το βλέπουμε πρώτη φορά, ωστόσο το Discovery έχει δύο προγράμματα επιβίωσης όπου όλοι είναι γυμνοί το «Naked Castaway» και το «Naked and Afraid» και από ότι φαίνεται αυτή είναι η νέα μόδα των ριάλιτι.

Δείτε το τρέιλερ




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Τετάρτη


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο, Τετάρτη, οι εφημερίδες λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη».

Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας διεκδικεί την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και γι' αυτό προχωρά σε προειδοποιητική απεργία, από τις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η σπείρα με τα immobilizer


Έναν νέο τρόπο να κλέβει αυτοκίνητα έχει βρει μία σπείρα διαρρηκτών. Απενεργοποιεί μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το αντικλεπτικό σύστημα του οχήματος, με αποτέλεσμα να μπορεί να αφαιρέσει ότι πολύτιμο υπάρχει μέσα σε αυτό.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR μίλησε ένα από τα θύματα της σπείρας και περιέγραψε την εμπειρία του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται διόδια με τα χιλιόμετρα και αποκρατικοποιήσεις


Τη δυσαρέσκεια των στελεχών της τρόικας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης εταιρειών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εισέπραξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη συνάντηση του με τα μέλη της τρόικας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η εξυγίανση των ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών, χωρίς να τεθεί θέμα απολύσεων προσωπικού ενώ αναφορά έγινε και στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της Εγνατίας Οδού που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να κινηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Παρ' ότι συνεργάτες του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ σημείωναν ότι το χρονοδιάγραμμα των διαγωνισμών εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εν τούτοις ο προβληματισμός δεν λείπει, αφού είναι σαφές ότι υπάρχει δυστοκία σε πολλούς από τους διαγωνισμούς.

Περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ είναι οι διαγωνισμοί που τρέχουν ήδη και στους οποίους αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα θέμα χρόνου είναι και η έναρξη των διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου της Αθήνας, που θεωρείται, μάλιστα, ότι έχει καθυστερήσει να «βγει στον αέρα» ενώ άμεσα αναμένεται και η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Ανάλογα με την απόσταση η χρέωση για τα διόδια από το 2015

Τη συζήτηση του κ. Χρυσοχοϊδη με τα στελέχη της τρόικας απασχόλησε η επικείμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και ΥΠΟΜΕΔΙ, στην Εγνατία Οδό πρόκειται να εφαρμοστούν αναλογικά διόδια, δηλαδή πληρωμή ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο χρήστης. Με το εν λόγω σύστημα, η χρέωση δεν θα γίνεται μέσα στον αυτοκινητόδρομο αλλά όταν το όχημα εξέρχεται από αυτόν και θα είναι ανάλογη των χιλιομέτρων που διάνυσε σε αυτόν.

Όμως με την ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται και η έναρξη λειτουργίας σταθμών διοδίων σε κάθετους στην Εγνατία Οδό άξονες στους οποίους, έως τώρα δεν υπάρχουν διόδια.

Εξάλλου η αναλογική χρέωση ανάλογα με την διανυόμενη απόσταση θα πρέπει να εφαρμοστεί υποχρεωτικά και στους υπόλοιπους οδικούς άξονες από το τέλος του 2015, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχει υπογράψει το δημόσιο με τους παραχωρησιούχους.

Καλές προϋποθέσεις για περιφερειακά – προβληματισμός για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι αυτός στον οποίο αναμένονται σύντομα εξελίξεις, καθώς οι πληροφορίες τοποθετούν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους επτά ενδιαφερόμενους στο τέλος του μήνα, χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό. Το αρχικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ προέβλεπε ότι η κατάθεση των προσφορών θα γίνονταν στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο δόθηκε περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η αποτίμηση των δύο συστάδων αερολιμένων, η οποία γίνονταν παράλληλα.

Πάντως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει προϋποθέσεις επιτυχίας, καθώς συμμετέχουν σε αυτόν επτά σχήματα, που αποτελούνται από σημαντικές εταιρείες, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση αεροδρομίων. Ειδικότερα στο διαγωνισμό συνεχίζουν οι: Vinci-Ελλάκτωρ, J&P Άβαξ -Zurich Airport, Fraport - Copelouzos, ΜΕΤΚΑ- Corporacion America, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Aeroports De La Cote d Azur και η Advent International. Τα αεροδρόμια πρόκειται να παραχωρηθούν για 40 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για άλλα 10 έτη, δηλαδή συνολικά 50 έτη.

Αντίθετα προβληματισμός επικρατεί για την επιτυχία των διαγωνισμών που αφορούν στην αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών του σιδηροδρόμου, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών ξεκίνησαν ξεχωριστά, αλλά κινούνται παράλληλα. Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών πηγαίνει οριστικά πλέον για τον Σεπτέμβριο, χωρίς να αποκλείεται να οδηγηθεί στο τέλος του έτους.

Το βασικό όμως ειδικά στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είναι μάλλον άτονο το γαλλικό ενδιαφέρον. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η επιτυχία του διαγωνισμού θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απομένουν δύο υποψήφιοι, γεγονός που μειώνει τις επιλογές της ελληνικής πλευράς.

Όχι απολύσεις, αλλά αξιολόγηση

Οι πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ αναφέρουν ότι κατά την συζήτηση με την τρόικα δεν τέθηκε θέμα απολύσεων προσωπικού από τις συγκοινωνίες, από τις οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συμφωνήσει στην αποχώρηση 1050 ατόμων.

Πάντως ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο προσωπικό των εταιρειών αυτών, που ανησυχεί ότι μπορεί να υπάρξει τελικά ζήτημα απολύσεων, παρότι πρόκειται για εταιρείες που έχουν εξυγιανθεί και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, κατηγορηματική είναι η θέση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της ορθολογικής διαχείρισης του προσωπικού και της αξιοποίησής του σε άλλες θέσεις, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πλεονάζοντες υπάλληλοι.

Να σημειωθεί, όμως, ότι από την πλευρά του υπουργείου επισημαίνεται επίσης ότι προχωρά η ανασυγκρότηση δομών και εταιρειών και στο πλαίσιο αυτό «σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αξιολόγησης, από τα αποτελέσματα της οποίας, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις


Πρόσθετους φόρους και πρόστιμα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εντός της προθεσμίας που έληξε τη Δευτέρα.

Οι επιβαρύνσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαϊδου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται από την επόμενη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία έληξε η κατά νόμο προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι στις εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικού έτους 2014 που θα υποβληθούν μετά τις 14/7/2014, θα επιβληθεί:

- πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλομένου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.

- για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000.

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδεραστές εργάζονταν σε πάρκα ψυχαγωγίας για παιδιά


Δεκάδες εργαζόμενοι στα πάρκα ψυχαγωγίας της Φλόριντας, μεταξύ των οποίων και στη Ντίσνεϊ Γουόρλντ, έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος μικρών παιδιών, σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μια εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις.

Δικαστικά έγγραφα και αστυνομικές αναφορές δείχνουν ότι από το 2006 έχουν γίνει τουλάχιστον 42 συλλήψεις υπαλλήλων σε διάφορα πάρκα ψυχαγωγίας: οι 35 ήταν στη Ντίσνεϊ στο Ορλάντο, δύο στο πάρκο Σιουόρλντ και πέντε στο πάρκο των Στούντιο Γιουνιβέρσαλ. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασφαλείας των πάρκων, ξεναγοί, πωλητές στα καταστήματα δώρων και ένας ενδυματολόγος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υποθέσεις αυτές δεν σχετίζονταν μεταξύ τους. Επίσης, δεν φαίνεται να είχαν μπει στο στόχαστρο των συλληφθέντων οι επισκέπτες των ψυχαγωγικών πάρκων. Πολλοί από τους υπόπτους κατηγορήθηκαν μόνο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Η εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ Τζάκι Ουόλερ τόνισε ότι στόχος του πάρκου είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και υπογράμμισε ότι το παρελθόν των υπαλλήλων ελέγχεται εξονυχιστικά πριν τους προσλάβουν.

"Το να παρέχουμε ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι μια ευθύνη που την αναλαμβάνουμε με μεγάλη σοβαρότητα", πρόσθεσε. "Οι αριθμοί που ανέφερε το CNN αποτελούν το ένα εκατοστό του 1% των 300.000 υπαλλήλων που έχουμε απασχολήσει σε αυτήν την περίοδο", κατέληξε.

Μόνο η Ντίσνεϊ απασχολεί 70.000 ανθρώπους στο πάρκο της στη Φλόριντα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ψυχασθενής καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία


Δικαστήριο του ανατολικού Πακιστάν καταδίκασε σήμερα σε θάνατο με την κατηγορία της βλασφημίας έναν άνδρα με ιστορικό ψυχασθένειας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και έναν δικηγόρο.

Ο Μουχάμαντ Ζουλφικάρ, 50 ετών, συνελήφθη το 2008 όταν κάτοικοι της Λαχόρης τον κατήγγειλαν ότι έγραψε σε έναν τοίχο μια φράση που θεωρήθηκε "βλάσφημη" για το Ισλάμ, διευκρίνισε ο αστυνομικός Άλαχ Ντίτα Τσόντρι.

Ο συνήγορος του Ζουλφικάρ, ο Κασίφ Μποχάρι, ο οποίος είχε διοριστεί από το κράτος, είπε ότι έκανε έκκληση για επιείκεια επειδή ο κατηγορούμενος είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας πριν από τη σύλληψή του, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. "Πρέπει να εξεταστεί η ψυχική του υγεία", τόνισε ο εισαγγελέας Μποχάρι που είχε αναλάβει την υπόθεση επειδή κανείς άλλος νομικός δεν δεχόταν να υπερασπιστεί τον Ζουλφικάρ.

Ο νόμος περί βλασφημίας, με βάση τον οποίο μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή προσέβαλε το Ισλάμ ή τον προφήτη Μωάμεθ, αποτελεί μια πηγή αντιπαράθεσης και κοινωνικής αναταραχής για τη χώρα των 180 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκτιμάται, με βάση στοιχεία της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι από το 1986 έχουν κατηγορεί για βλασφημία 1.300 άνθρωποι και περίπου 50 από αυτούς λιντσαρίστηκαν από εξαγριωμένα πλήθη πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε φορολογικούς παραδείσους «μαύρα» 4,7 τρισ. ευρώ!


Βρέθηκε ο μεγαλύτερος... χαμένος θησαυρός.

Ίλιγγο προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας ενός 27χρονου Γάλλου οικονομολόγου από το London School of Economics, ο οποίος κατάφερε να υπολογίσει το ποσό που βρίσκεται κρυμμένο στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους, έχοντας αποφύγει τις… ενοχλητικές φορολογικές αρχές του εκάστοτε κράτους.

Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Ζουκμάν, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα για το διδακτορικό του, που εντυπωσίασε τον Πολ Κρούγκμαν σε σημείο να γράψει «επιτέλους κάποιος μας εξηγεί πώς λειτουργεί ο κόσμος», το ποσό αυτό ανέρχεται στο αστρονομικό 4,7 τρισ. ευρώ και αναπαύεται σε επτά φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτά μάλιστα αν προσθέσει κανείς και τα 1,1 τρισ. ευρώ που έχουν φορολογηθεί πριν «ταξιδέψουν» για τα υπεράκτια τραπεζικά συστήματα, το νούμερο ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στα 5,8 τρισ. ευρώ.

Ενδεικτικό μάλιστα του πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο ποσό είναι πως αντιστοιχεί στο 8% του παγκόσμιου πλούτου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Έθνος.

Στο επίμαχο ποσό μάλιστα δεν έχουν συνυπολογιστεί ασφάλειες ζωής, πολυτελή θέρετρα και κότερα καθώς και έργα τέχνης, αλλά μόνο όσα χρήματα βρίσκονται τοποθετημένα σε διάφορα funds στους παραδείσους των υπεράκτιων εταιριών. Σε περίπτωση που συνυπολογίζονταν και αυτά, το ποσό θα ανέβαινε στο 11% του παγκόσμιου πλούτου.
Ποιοι είναι οι 7 φορολογικοί παράδεισοι;

• Ελβετία 1.800 δισ. ευρώ
• Σιγκαπούρη 750 δισ. ευρώ
• Χονγκ Κονγκ 750 δισ. ευρώ
• Λουξεμβούργο 500 δισ. ευρώ
• Μπαχάμες 500 δισ. ευρώ
• Νησιά Κέιμαν 500 δισ. ευρώ
• Νησί Τζέρσεϊ

Όπως προκύπτει από την έρευνα του νεαρού οικονομολόγου το 80% των χρημάτων αυτών δεν έχουν φορολογηθεί ποτέ, προκαλώντας μία τεράστια τρύπα πάνω από εκατό δις. ευρώ για τα κράτη από τα οποία φυγαδεύτηκαν στα επτά ασφαλή καταφύγια.



Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση του προγράμματος Shylock


Το κακόβουλο λογισμικό επιτίθεται σε διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα.

Κρατικές και ιδιωτικές διωκτικές αρχές αναλαμβάνουν από κοινού δράση για την καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος που συντελείται με τη χρήση του προγράμματος Shylock, που επιτίθεται σε διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα.

Όπως ανακοίνωσε η ιδιωτική εταιρεία λογισμικών προστασίας από κακόβουλες διαδικτυακές επιθέσεις, Kaspersky Lab, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των ψηφιακών επιθέσεων άρχισαν στις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ενέργειες περιλάμβαναν την παύση λειτουργίας των εξυπηρετητών που αποτελούν το «Command & Control» σύστημα του ιού Trojan, καθώς και την ανάληψη του ελέγχου των τομέων (domains) που χρησιμοποιεί το Shylock για την επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών που έχει προσβάλλει.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA).

Συνεργάζονται φορείς από διωκτικές αρχές και από τον ιδιωτικό τομέα. Εκτός από την Kaspersky Lab, στην επιχείρηση συμμετέχουν η Europol, το FBI, η BAE Systems Applied Intelligence, η Dell SecureWorks και η Κεντρική Υπηρεσία Επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, με κοινό σκοπό την αντιμετώπιση της απειλής.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Europol (EC3), με έδρα τη Χάγη, ανέλαβε τη διενέργεια ερευνητικών δράσεων. Ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο (NCA), τις ΗΠΑ (FBI), την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία ένωσαν τις δυνάμεις τους και συντόνισαν την επιχείρηση σε τοπικό επίπεδο, σε συνεννόηση με αντίστοιχους φορείς στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Ο συντονισμός μέσω της Europol συνέβαλε καταλυτικά στην παύση λειτουργίας των servers που αποτελούν τον πυρήνα των botnets, του κακόβουλου λογισμικού και της υποδομής του Shylock. Η ομάδα CERT-ΕU (ΕU Computer Emergency Response Team) συμμετείχε στην επιχείρηση και ενημέρωσε τους συνεργάτες της σχετικά με τα κακόβουλα domains.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης δράσης αποκαλύφθηκαν πολλές πτυχές της υποδομής που ήταν άγνωστες μέχρι πρότινος. Αυτές οι αποκαλύψεις επέτρεψαν την άμεση ανάληψη δράσεων, οι οποίες συντονίζονταν από το επιχειρησιακό κέντρο στη Χάγη.

Τι είναι το Shylock

Το κακόβουλο λογισμικό Shylock, το οποίο πήρε αυτή την ονομασία επειδή ο κώδικας του περιέχει αποσπάσματα από το έργο του Σαίξπηρ «Ο Έμπορος της Βενετίας», έχει προσβάλλει τουλάχιστον 30.000 υπολογιστές με λειτουργικό Microsoft Windows παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Shylock στρέφεται εναντίον στόχων κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, συστήματα από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Τουρκία βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο του κακόβουλου κώδικα. Υπάρχουν, όμως, υποψίες ότι η έδρα αυτών που ανέπτυξαν το malware βρίσκεται σε άλλη τοποθεσία.

Τα θύματα συνήθως «μολύνονται» όταν επιλέγουν κακόβουλα links και στη συνέχεια πείθονται να «κατεβάσουν» και να εκτελέσουν το κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία τους. Τότε, το Shylock επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια που βρίσκονται σε εταιρικούς ή προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να τα μεταφέρει στους εγκληματίες που ελέγχουν τη δράση του.

«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (EC3) είναι πολύ ικανοποιημένο από την έκβαση της επιχείρησης εναντίον αυτού του προηγμένου κακόβουλου λογισμικού, καθώς διαδραμάτισε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της εγκληματικής υποδομής. Το EC3 παρείχε μια μοναδική πλατφόρμα και επιχειρησιακούς χώρους εξοπλισμένους με υπερσύγχρονη τεχνική υποδομή και ασφαλή μέσα επικοινωνίας, καθώς και αναλυτές και ειδικούς του κυβερνοχώρου. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τους ψηφιακούς ερευνητές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, με το συντονισμό της Βρετανικής NCA και τη συνεργασία με το FBI και συναδέλφων από την Ιταλία, την Τουρκία και την Ολλανδία. Παράλληλα, μέσα από εικονικούς συνδέσμους, οι ερευνητές μπόρεσαν να συνεργαστούν με αντίστοιχες μονάδες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία» σχολίασε ο Τρολς Έρτινγκ, επικεφαλής του EC3 της Europol. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Με μεγάλη χαρά είδα τη διεθνή συνεργασία μεταξύ διωκτικών και εισαγγελικών αρχών από πολλές χώρες. Για μια ακόμη φορά, μπορέσαμε να δοκιμάσουμε τις βελτιωμένες δυνατότητες μας ως προς την άμεση αντίδραση εναντίον ψηφιακών απειλών εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τις διωκτικές και τις εισαγγελικές αρχές της Ε.Ε. Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση για την τεράστια αφοσίωσή τους. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Kaspersky Lab, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης. Η συνεργασία μας με την εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο και σε άλλες μελλοντικές υποθέσεις».

Από την πλευρά του, ο Άντι Άρτσιμπαλντ, αναπληρωτής διευθυντής της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόσθεσε: «Η NCA αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταπολέμηση μιας ψηφιακής απειλής για επιχειρήσεις και χρήστες ανά τον κόσμο. Αυτή η φάση της επιχείρησης έχει ως στόχο να επηρεάσει σημαντικά την υποδομή του Shylock. Επίσης, η επιχείρηση αναδεικνύει το πώς χρησιμοποιούμε τις διατομεακές και διακρατικές συνεργασίες για να πατάξουμε το ψηφιακό έγκλημα».

Εξάλλου, ο Σεργκέι Γκολοβάνοφ, επικεφαλής ερευνητής ασφαλείας στην Kaspersky Lab, η οποία παρείχε υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τις απειλές και παρακολουθούσε τη δραστηριότητα του κακόβουλου λογισμικού στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης, δήλωσε: «Οι εκστρατείες τραπεζικής απάτης δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς έχουμε παρατηρήσει σημαντική αύξηση σε αυτού του είδους τις κακόβουλες επιθέσεις.

Μόνο το 2013, οι ψηφιακές επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό σχεδιασμένο για να υποκλέπτει οικονομικά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 27,6%, φτάνοντας τα 28,4 εκατομμύρια. Για να καταπολεμήσουμε το ψηφιακό έγκλημα, παρέχουμε πληροφόρηση σχετικά με τις απειλές σε υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος σε όλο τον κόσμο και συνεργαζόμαστε με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Europol. Η παγκόσμια δράση και η συνεργασία φέρνει θετικά αποτελέσματα και η επιχείρηση ενάντια στο Shylock είναι ένα ακόμα παράδειγμα γι' αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Kaspersky.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών από παραμεθόριες περιοχές


Το άρθρο 101 του Συντάγματος επιτρέπει τις εξαιρέσεις.

Νέες πληροφορίες για το θεσμό της εντοπιότητας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς έδωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «αν και είναι τεχνικά δύσκολο εξετάζεται περαιτέρω μοριοδότηση για όσους έχουν καταγωγή από δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές, ώστε να μπορούν -με παράκαμψη της επετηρίδας που έχει προκαλέσει η μοριοδότηση που είναι κλειστή από το 2010- να πηγαίνουν στις περιοχές επιλογής τους».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA είχε τοποθετηθεί για το ίδιο θέμα λέγοντας ότι «όταν κάποιος έχει εντοπιότητα, όταν θέλει κάποιος από τη Σάμο να πάει να διδάξει στο Αγαθονήσι που δεν πάει κανένας άλλος, να προηγείται στην επιλογή του ακόμη κι αν υπολείπεται σε μόρια. Όποιος πηγαίνει με δική του διάθεση σε κάποιο από τα μέρη αυτά που προείπαμε δηλαδή να παίρνει επιπλέον μόρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 101 του Συντάγματος αναφέρει ότι ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους. Φαίνεται λοιπόν να υπάρχει νομικό έρεισμα για τις αλλαγές που θα κάνει ο υπουργός Παιδείας.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου άλλων φορέων του δημόσιου τομέα οι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών προτάσσονται έναντι των συνυποψηφίων τους από άλλες περιοχές.

Οι μοριοδοτήσεις που θα προβλέπονται για την εντοπιότητα θα περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες θεατές στο κονσέρτο ενός… 8χρονου


Όταν ένας μουσικός είδε την αφίσα για τη συναυλία του 8χρονου γείτονά του με ελεύθερη είσοδο, σκέφτηκε να βοηθήσει λίγο τη δημοφιλία του νεαρού μουσικού.

Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει μια σελίδα για την εκδήλωση στο Facebook για να προωθήσει το ρεσιτάλ πιάνου που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει ο μικρός.

«Τίποτα δεν θα σταματήσει αυτή τη συναυλία ό,τι κι αν συμβεί» έγραψε στην ιστοσελίδα προτρέποντας τους μουσικόφιλους να φέρουν μαζί τους μια ομπρέλα καθώς το δελτίο καιρού προειδοποιούσε για βροχές.

Παρά τη βροχή, όμως ένα μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει τον 8χρονο κρατώντας μάλιστα χειροποίητες αφίσες.

Το κονσέρτο διήρκησε περίπου 10 λεπτά αλλά οι φαν του Dylan ζήτησαν αυτόγραφο κι εκείνος τους κέρασε μπισκότα σοκολάτας.

Δείτε τις φωτογραφίες















 
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν δυο εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης


Κλείνουν άμεσα τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ σε Σέρρες και Ορεστιάδα, όπως προέκυψε απο τη σημερινή συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Διευκρίνισε πως στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κάποιες μετακινήσεις εργαζομένων στο μοναδικό εν λειτουργία πλέον εργοστάσιο -απο τα πέντε που είχε- της Βορειοελλεδικής εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας και εντός των επόμενων μηνών θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο προσωπικό. «Το πιο πιθανόν είναι να δοθούν κίνητρα απομάκρυνσης» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Το λουκέτο στην παραγωγή των δύο εργοστασίων και οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτά, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων για την εταιρεία, τόσο από τη χρήση φθηνότερης καύσιμης ύλης όσο και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους».

Ο κ. Βαρκάκης εξήγησε, ότι στα δύο εργοστάσια θα εξοικονομηθούν 8 εκατ. ευρώ μόνο από την αλλαγή χρήσης της καύσιμης ύλης, καθώς το έως σήμερα χρησιμοποιούμενο φυσικό αέριο θα αντικατασταθεί με υγροποιημένο αέριο, η τιμή του οποίου είναι πιο χαμηλή. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είπε ότι η μόνη διαδικασία που θα εκτελείται από όσους εργαζομένους θα παραμείνουν, θα είναι η συγκέντρωση των ζαχαρότευτλων από τους παραγωγούς της περιοχής και η προώθησή τους στο εργοστάσιο του Πλατέως στο νομό Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονται σήμερα 47 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί στην περιοχή σπέρνουν συνολικά 18.000 στρέμματα. Τα αντίστοιχα νούμερα προ 5ετίας ήταν: 260 εργαζόμενοι και περισσότερα από 60.000 στρέμματα.


Στις Σέρρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονται σε 59 και συνολικά οι παραγωγοί τεύτλων σπέρνουν 13.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 55.000 στρέμματα. Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας εργάζονται 106 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί σπέρνουν περισσότερα από 50.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 120.000 στρέμματα.

Μετά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Λάμπρο Χαραλάμπους, και με την Ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΒΖ, τα μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα έχει «δραματικές επιπτώσεις η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει στις περιοχές αυτές τα εργοστάσια της ΕΒΖ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινόχρηστα ποδήλατα στα Χανιά


Την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος σταθμών αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, αποτελούμενο από εβδομήντα ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα (εξήντα εν δράσει και δέκα εφεδρικά) και τέσσερις ειδικούς σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων, εγκατεστημένους σε επιλεγμένα σημεία στην παλιά πόλη των Χανίων, προωθεί ο δήμος Χανίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Οι 4 σταθμοί εγκατάστασης των ποδηλάτων είναι οι εξής:
Σταθμός 1: Πλατεία Τάλω - 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
Σταθμός 2: Πλατεία Κατεχάκη -15 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
Σταθμός 3: Πλατεία Δευκαλίωνος (Πύλη της 'Αμμου-Παρκινγκ) - 22 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
Σταθμός 4: Πλατεία Ταξιάρχου Μαρκοπούλου -23 θέσεις ποδηλάτων

Για τη σημασία και τη συμβολή του έργου στη συνολική προσπάθεια, που καταβάλλει η δημοτική Αρχή των Χανίων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, τη μείωση των ρύπων εντός της πόλης, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό ξεκίνημα για τον δήμο μας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης των Χανίων να χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ποδήλατα για τις διαδρομές τους, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους και αποφεύγοντας τη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων» είπε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γαβριήλ Κουρής, αναφέρθηκε στη διαδικασία λειτουργίας του συστήματος χρήσης των ποδηλάτων επισημαίνοντας, ότι «το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τόσο τακτικούς χρήστες (δημότες, φοιτητές και τακτικούς επισκέπτες) όσο και περιστασιακούς (π.χ. τουρίστες)», διευκρινίζοντας πως «οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα από τους τέσσερις σταθμούς που θα υπάρχουν στην πόλη των Χανίων, αφού έχει προηγηθεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους και, εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση της χρήσης τους θα πρέπει να τα επιστρέφουν σε αυτούς».

Οι σταθμοί θα διαθέτουν οθόνη αφής, απ΄όπου θα μπορούν οι χρήστες να εγγράφονται απευθείας στο σύστημα, ενώ ειδικό λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή του συστήματος να λαμβάνει πληροφορίες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία αυτού (αναφορές βλαβών) και την εξαγωγή αναφορών (πληροφορίες χρήσης, βλαβών ποδηλάτων, λειτουργίας σταθμών, διαδρομές ανά ημέρα, μέση διάρκεια κ.ά.).
Η χρήση των ποδηλάτων, όπως τόνισε ο κ. Κουρής, θα είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ τα ποδήλατα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα με τρόπο που να διευκολύνει τη χρήση τους από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

Η διαδικασία για να κυκλοφορήσει κάποιος με τα κοινόχρηστα ποδήλατα είναι η εξης:
Ο χρήστης πηγαίνει σε έναν σταθμό και, χρησιμοποιώντας την ειδική μαγνητική κάρτα ή εισάγοντας τον προσωπικό του κωδικό μέσω του τερματικού ενοικίασης, επιλέγει μία κλειδαριά η οποία διαθέτει ποδήλατο.

Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί μέσω GPRS με το κέντρο ελέγχου, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το λογισμικό διαχείρισης του συστήματος και αφού πιστοποιήσει επιτυχώς τον χρήστη, ξεκλειδώνει αυτόματα την ηλεκτρομηχανική κλειδαριά χωρίς να απαιτείται η χρήση κλειδιού από τον πολίτη.

Ο χρήστης παραλαμβάνει το ποδήλατο και αναχωρεί.

Για να τερματιστεί ο χρόνος ενοικίασης, ο πολίτης επιστρέφει σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην πόλη και κλειδώνει το ποδήλατο σε μία από τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί αυτόματα με το λογισμικό κέντρου ελέγχου, προκειμένου να τερματίσει τη χρέωση και ταυτόχρονα η κλειδαριά διαβάζει το RFID chip του ποδηλάτου, έτσι ώστε να πιστοποιήσει, ότι το ποδήλατο που επέστρεψε ο χρήστης είναι αυτό το οποίο είχε χρησιμοποιήσει.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό σύμβασης υλοποίησης 160.106,64 ευρώ με ΦΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιδεύετε με πλοίο; Mάθετε τα δικαιώματά σας


Οι τουρίστες-καταναλωτές έχουν δικαιώματα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα βασικά δικαιώματά τους όταν ταξιδεύουν με πλοίο:

1. Ακύρωση του εισιτηρίου από τον επιβάτη
Σε περίπτωση ακύρωσης του εισιτηρίου σας, δικαιούστε να σας επιστραφεί μέχρι και 100% το πόσο της αρχικής τιμής, ανάλογα με το χρόνο ακύρωσής του. Συγκεκριμένα, έως 12 ώρες το ποσό επιστροφής είναι 50%, έως 7 ημέρες 75%, έως 14 ημέρες 100% και σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τον χρόνο ειδοποίησης, το 100% του εισιτηρίου επιστρέφεται όταν υπάρχουν αποδεδειγμένοι λόγοι ανώτερης βίας.
Ακόμη, στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ, και εάν δεν ταξιδέψετε λόγω δική σας ευθύνης, χάνετε το εισιτήριο.

2. Ακύρωση ταξιδιού
Με υπαιτιότητα της εταιρείας ο επιβάτης δικαιούται να λάβει πλήρη αποζημίωση ή άλλες αντισταθμιστικές παροχές κατ' επιλογή του εφόσον: Δεν ενημερώθηκε μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του ακυρωθέντος δρομολογίου ή δεν ενημερώθηκε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση και δεν προωθήθηκε με άλλο μέσο στον προορισμό του εντός 12 ωρών από την προγραμματισμένη αναχώρηση του ακυρωθέντος δρομολογίου.
Λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου ο επιβάτης δικαιούται: Να ενημερωθεί εγκαίρως και εφόσον συμφωνήσει να προωθηθεί στον προορισμό του με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας εντός 24 ωρών ή να υπαναχωρήσει και να του επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου. Εφόσον δεν προωθηθεί στον προορισμό του ή δεν υπαναχωρήσει, δικαιούται να του χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον είναι αναγκαία η διανυκτέρευση. Να λάβει χρηματική αποζημίωση διπλάσιας της τιμής εισιτηρίου επιβάτη, εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθηθεί στον προορισμό του εντός 24 ωρών.

3. Καθυστέρηση του πλοίου
- Καθυστέρηση Αναχώρησης: Σε περίπτωση καθυστέρησης αναχώρησης του πλοίου για πάνω από 90 λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα, λόγω υπαιτιότητας του μεταφορέα, ο επιβάτης δικαιούται: να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση και να του καταβληθεί ως αποζημίωση το αντίτιμο του εισιτηρίου επιβάτη και οχήματος (εάν υπάρχει) ή να του παρασχεθεί πλήρη κάλυψη των εξόδων διατροφής και διαμονής μέχρις ότου αναχωρήσει το πλοίο. Να λάβει αποζημίωση 25%-50% επί της τιμής του εισιτηρίου ανάλογα με το μέγεθος του χρόνου καθυστέρησης. Να λάβει αποζημίωση διπλάσια της τιμής εισιτηρίου επιβάτη καθώς και επιστροφή της τιμής εισιτηρίου του οχήματος, εφόσον με υπαιτιότητα της εταιρείας δεν προωθήθηκε στον προορισμό του εντός 24 ωρών από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Καθυστέρηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Σε περίπτωση καθυστέρησης του πλοίου λόγω βλάβης ή ζημιάς του ή υπαιτιότητας της εταιρείας δικαιούται: Να υπαναχωρήσει και να επιστραφεί η τιμή του εισιτηρίου που αναλογεί για το υπόλοιπο της διαδρομής ή να συνεχίσει το ταξίδι του και να λάβει αποζημίωση 25%-50% επί της τιμής του εισιτηρίου ανάλογα με το μέγεθος του χρόνου καθυστέρησης.
- Διακοπή του ταξιδίου: Σε περίπτωση που διακοπεί το ταξίδι σε ενδιάμεσο λιμάνι εξαιτίας βλάβης ή ζημιάς του πλοίου και εφόσον δεν προωθήθηκε στον προορισμό του και δεν άσκησε το δικαίωμα της υπαναχώρησης, ο επιβάτης δικαιούται: Να του χορηγηθεί τροφή και κατάλυμα, καθ' όλο το χρόνο αναμονής του μέχρι τη συνέχιση του ταξιδίου ή να λάβει αποζημίωση διπλάσια του ναύλου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή μετά από συμφωνία με την εταιρεία.
- Απώλεια πλοίου Ανταπόκρισης: Σε περίπτωση που καθυστερήσει ή ματαιωθεί το ταξίδι και ο επιβάτης χάσει την ανταπόκριση για την συνέχιση του θαλάσσιου ταξιδιού, τότε δικαιούται: να προωθηθεί με τον προσφορότερο τρόπο στον τελικό προορισμό του με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, αφού πρώτα όμως έχει ενημερώσει την εταιρεία για την ανταπόκρισή του. Nα του προσφερθεί τροφή και διαμονή στο λιμάνι της ανταπόκρισης, με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας, όταν αναγκάζεται να αναχωρήσει την επόμενη ημέρα.

4. Οι τιμές στις καντίνες των πλοίων
Οι επιβάτες που μετακινούνται με πλοία εσωτερικών γραμμών μπορούν να αγοράζουν από τα κυλικεία των πλοίων τα παρακάτω προϊόντα, στις ακόλουθες προκαθορισμένες τιμές:
-Εμφιαλωμένο νερό 0.50l (εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου) 0.35 ευρώ.
-Εμφιαλωμένο νερό 0.75l (εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου) 0.50 ευρώ.
-Τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί (ψημένο ή άψητο) 1.35 ευρώ.
-Τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί (ψημένο ή άψητο) 1.15 ευρώ.
-Καφές ελληνικός μονός 1.20 ευρώ.
-Καφές γαλλικός φίλτρου μονός 1.20 ευρώ.
-Καφές εσπρέσο μονός (ζεστός ή κρύος) 1.35 ευρώ.
-Καφές στιγμιαίος μονός - τύπου φραπέ κ.λπ. (ζεστός ή κρύος) 1.20 ευρώ.
-Τσάι (ζεστό ή κρύο) 1.20 ευρώ.
- Πρέπει να υπάρχουν ανηρτημένοι τιμοκατάλογοι σε εμφανή σημεία, στους οποίους θα αναγράφονται με ευκρίνεια όλα τα προς πώληση προϊόντα και οι τιμές τους .
- Ο καταναλωτής πρέπει να λαμβάνει απόδειξη ταμειακής μηχανής και να ελέγχει τις αναγραφόμενες τιμές με αυτές των τιμοκαταλόγων

5. Παράπονα-καταγγελία
Για περισσότερες πληροφορίες και για καταγγελίες οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην ΕΚΠΟΙΖΩ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανακάλυψαν φτερωτό δεινόσαυρο στην Κίνα


Ένα νέο είδος δεινοσαύρου, καλυμμένο εξ ολοκλήρου με φτερά και με ουρά πολύ μεγάλου μήκους, εντοπίστηκε στην Κίνα και ενισχύει τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, υπήρχαν ιπτάμενα πλάσματα στον πλανήτη, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πουλιά.

Ο δεινόσαυρος, ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών, που βαφτίστηκε Changyuraptor yangi, ανήκει στην τάξη των μικροραπτόρων, των ερπετών με μικρά πόδια και ουρά που είχαν φτερά και έμοιαζαν με τεράστια κοτόπουλα με τρομαχτική οδοντοφυΐα.



Παρά τα πούπουλα και την ανατομία τους που θυμίζει εκείνην των πουλιών, οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν ζωηρά για το κατά πόσο οι μικροράπτορες είχαν την ικανότητα να πετούν.

Ο σκελετός του Τσανγκιουράπτορ γιανγκί (το όνομά του σημαίνει στην κυριολεξία "άρπαγας με μακριά φτερά") βρέθηκε στο Τζεχόλ της επαρχίας Λιαονίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα. Είχε μήκος περίπου 1,3 μέτρο από την άκρη της μύτης του μέχρι τη βάση της ουράς. Τα φτερά που κοσμούσαν την ουρά του αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού μήκους του ερπετού.



"Αυτά τα ασυνήθιστα φτερά, μήκους 30 εκατοστών, είναι μακράν τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί ποτέ σε φτερωτούς δεινοσαύρους", διαβεβαίωσε ο Λούις Τσιάπι, παλαιοντολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες που συμμετείχε στην έρευνα για την εξακρίβωση του είδους των απολιθωμάτων.



Από τις αναλύσεις της οστικής μάζας του ζώου διαπιστώθηκε ότι ήταν ενήλικο και ζύγιζε περίπου 4,5 κιλά, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους "με τέσσερα φτερά", όπως αποκαλούνται τα ερπετά αυτά επειδή είχαν πούπουλα και στα τέσσερα πόδια τους. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοί οι δεινόσαυροι μπορούσαν να πετάξουν, έστω και αδέξια, για να κυνηγήσουν τα θύματά τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ερευνητές, αν και εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τις πτητικές ικανότητες του Τσανγκιουράπτορα εκτιμούν ότι η επιβλητική ουρά του ενδεχομένως να του επέτρεπε να ελέγχει καλύτερα τον τρόπο προσγείωσης του στο έδαφος.

"Αυτό το καινούριο απολίθωμα υπογραμμίζει το γεγονός ότι στους δεινοσαύρους η πτήση δεν περιοριζόταν μόνο στα πολύ μικρά ζώα. Θα χρειαστούν πολλά ακόμη στοιχεία για να μας λυθούν όλες οι απορίες για το πώς πετούσαν, όμως ο Τσανγκιουράπτορας", κατέληξε ο Τσιάπι.

Διαβάστε περισσότερα...

Πληρώνουν φόρο για τον… αέρα που αναπνέουν


Αν θελήσετε να ταξιδέψετε μέχρι το Καράκας της Βενεζουέλας, θα πρέπει στον προϋπολογισμό σας να υπολογίσετε και 18 ευρώ επιπλέον γιατί θα κληθείτε να πληρώσετε φόρο… αέρα.

Στο Διεθνές Αεροδρομίο "Maiquetia" στο Καράκας, εγκατέστησαν νέο σύστημα εξαερισμού και αποφάσισαν να μεταβιβάσουν το κόστος αγοράς του στους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το CNN η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο που φρόντισε να εγκαταστήσει το νέο σύγχρονο σύστημα που χρησιμοποιεί όζον και καθαρίζει τον κλιματισμό του κτιρίου αλλά όχι να χρεωθεί η κυβέρνησή του το κόστος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών είναι το Maiquetia είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας όμως φοβούνται ότι τα χρήματα που πληρώνουν για τον καθαρό αέρα του αεροδρομίου θα αποτελέσουν άλλη μια εστία διαφθοράς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: Ισχύει ο στόχος των 15.000 απολύσεων


«Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις, θεωρεί ως κυβερνητική προτεραιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό που αφορά τους πολλούς, κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» και πρόσθεσε: «Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα τα οποία συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει στο πλαίσιο της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης που κάνει με την τρόικα. Παραδείγματος χάρη, το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών... Και όσο κι αν αυτό εμένα μπορεί να μην με βολεύει, διότι καλούμαι να κάνω μία δύσκολη δουλειά, πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, είπε ότι «ο στόχος των 15.000 απολύσεων για τα έτη 2013 και το 2014 ισχύει» σημειώνοντας πως «μετά από πολύ επίπονες διαπραγματεύσεις, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταφέραμε να μην υπάρχει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων για το 2015 και μετά», ωστόσο πρόσθεσε, αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και κάποιες απολύσεις το 2015» και εξήγησε:

«Παραδείγματος χάρη, ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων είναι μια διαδικασία που θα τρέξει και εντός του 2015, αλλά δεν θα υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων συνδεδεμένος με τη διαθεσιμότητα, έτσι όπως αυτή είχε δρομολογηθεί τα τελευταία δύο χρόνια... Και το πετύχαμε αυτό ακριβώς γιατί προτάξαμε μια συνολική μεταρρυθμιστική ατζέντα για το Δημόσιο, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν επικριτικός για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους ελεγκτές και κάλεσε τις δημοτικές Αρχές «να μην τους παρέχουν καμιά διευκόλυνση».

«Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Θέλω δημόσια να εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά νομίζω ότι προσβάλλει την κοινή λογική».



Διαβάστε περισσότερα...

Εγγυημένο εισόδημα και προνοιακά επιδόματα στην συζήτηση τρόικας - υπουργείου Εργασίας


Τον έλεγχο του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων ζήτησε το υπ. Εργασίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού, Βασίλη Κεγκέρογλου, και της γενικής γραμματέως, Άννας Στρατινάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι εξετάσθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η εφαρμογή του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θεσμός της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, όπως τη χαρακτήρισε το στέλεχος του υπουργείου.

Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας το συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν ετέθησαν θέματα εργασιακών σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τόνισε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν αύριο οι ταχυδρόμοι


Απεργούν αύριο οι διανομείς των ΕΛΤΑ στο νομό Αττικής διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων προκειμένου «να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των ταχυδρομείων».

H αυριανή 24ωρη απεργία δεν αφορά το υπόλοιπο προσωπικό των ΕΛΤΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, «τα ταχυδρομικά καταστήματα σε όλο το δίκτυο της χώρας θα είναι ανοιχτά και οι εργαζόμενοι θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το σωματείο εργαζομένων ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής προειδοποιεί την Διοίκηση πως, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει σε νέα τετραήμερη απεργία από 11 Αυγούστου έως και 14 Αυγούστου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηράκλειο: Που απαγορεύεται η κολύμβηση


Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τμήμα περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου ΠΕ Ηρακλείου υπενθυμίζει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στις παρακάτω περιοχές:

Α) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του ΑΛΜΥΡΟΥ ποταμού μπροστά από τη Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής των αποχετευτικών αγωγών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. και της Ε.Κ.Ο.

Β) 200 μέτρα εκατέρωθεν του ποταμού ΓΙΟΦΥΡΟΥ Ηρακλείου, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων, της εκβολής του ποταμού και του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου.

Γ) 200 μέτρα εκατέρωθεν της περιοχής των πρώην σφαγείων Ηρακλείου (Αλικαρνασσός) λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής του αποχετευτικού αγωγού του Βιολογικού σταθμού της ΒΙ.ΠΕ.

Δ) Στα αγκυροβόλια πλοίων και μαρίνες.

Ε) Στο λιμάνι Ηρακλείου.

Οι υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τόσο οι Βόρειες όσο και οι Νότιες χαρακτηρίζονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύλο με... το τουλούμι στον κλέφτη


Δείτε το βίντεο.

Τον… μπελά του βρήκε ένας επίδοξος κλέφτης. Πηγαίνοντας να «αρπάξει» ένα αυτοκίνητο, ούτε που περίμενε ότι θα βρισκόταν να τρώει τόσο ξύλο και μάλιστα από περαστικούς.

Μέγα λάθος αποδείχθηκε για τον ίδιο τον 21χρονο Ισμαήλ Χερνάντεζ η απόφαση που πήρε να προσπαθήσει να κλέψει ένα αμάξι. Ο νεαρός το είδε σε παρκινγκ έξω από σούπερ μάρκετ στο Σαν Ντιέγκο. Άνοιξε την πόρτα και κάθισε στη θέση του οδηγού, παρότι είδε ότι μέσα στο όχημα βρίσκονταν μία μητέρα με το παιδί της. Μετά από πάλη με τη γυναίκα, έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και έφυγε, διαπράττοντας και απαγωγή, αφού πήρε μαζί του τη γυναίκα και το κοριτσάκι. Για κακή του τύχη όμως, τράκαρε σε έναν στύλο και τότε άρχισε… το πανηγύρι.

Ένας περαστικός είδε το περιστατικό και έκανε την αρχή. Αμέσως έσπευσαν και άλλοι και μαζί τον τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητο και αφού του επιτέθηκαν με –αρκετές- μπουνιές και κλωτσιές, τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου, απαγωγής και διάρρηξης οχήματος.









Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις νεκρές καρέτα-καρέτα στην Πρέβεζα


Βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη.

Τρεις νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα εντοπίστηκαν από ψαράδες και λουόμενους σε παραλίες της Πρέβεζας το τελευταίο διήμερο.

H πρώτη χελώνα βρέθηκε στην παραλία Καλαμίτσι, ενώ λόγω της προχωρημένης σήψης δεν διεγνώσθη το φύλο της. Σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε από τους λιμενικούς διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για μια μικρή χελώνα μήκος 40 και πλάτους 30 εκατοστών.
Τρεις νεκρές καρέτα-καρέτα στην Πρέβεζα

Η δεύτερη χελώνα, εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία του Καναλίου, ήταν θηλυκού γένους, μήκους 85 και πλάτους 56 εκατοστών,ενώ δεν έφερε εμφανή τραύματα. Χθες το βράδυ ψαράδες, στο λιμανάκι Βαθύ εντόπισαν ακόμη μία θηλυκή καρέτα-καρέτα, σε προχωρημένη σήψη.

Για την υπόθεση, οι λιμενικοί ενημέρωσαν τους αρμόδιους φορείς και τον δήμο Πρέβεζας για την περισυλλογή των νεκρών χελωνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Εμπορικά κέντρα εκτός πιλοτικών περιοχών διεκδικούν τις Κυριακές


Χωρισμένη στα δύο η αγορά.

Φουντώνει ο «πόλεμος της Κυριακής», καθώς μετά τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων εμπόρων και των εργαζομένων στην πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων σε οκτώ τουριστικές περιοχές της χώρας, μία νέα εστία αντιπαράθεσης έρχεται στο προσκήνιο. Εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις του λιανεμπορίου εκτός των πιλοτικών περιοχών εξετάζουν να διεκδικήσουν και εκείνα, προσφεύγοντας στο ΣτΕ, την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους τις Κυριακές, προκαλώντας νέο γύρο συγκρούσεων στην αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με «Τα Νέα», δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των περιοχών όπου επιτρέπεται πιλοτικά το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν με το αιτιολογικό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις οκτώ περιοχές λειτουργεί επιλεκτικά προς όφελος των καταστημάτων σε αυτές και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Την ανησυχία τους, πάντως, ότι ακόμα και εάν δεν προσφύγουν τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα το κάνουν στον μέλλον εκφράζουν και οι εργαζόμενοι και υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ζητούν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές, κάτι που όπως εκτιμούν είναι λογικό, αλλά για το ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα όλες τις Κυριακές. Όπως λένε, η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα το πλεονέκτημα που ήθελε να δώσει στις μικρές επιχειρήσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Δικαίωμα αφαίρεσης σχολών από το μηχανογραφικό δελτίο


Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Δικαίωμα μερικής ή ολικής ανάκλησης των προτιμήσεων τους στο μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι υποψήφιοι μέχρι και την Τετάρτη 16 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν και μετά από αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή τους μπορούν να ζητήσουν ΜΟΝΟ να διαγραφεί κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους και όχι βέβαια να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ή να προσθέσουν νέες προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα μπορούν οι υποψήφιοι να αιτηθούν την ολική διαγραφή των προτιμήσεών τους, άρα ανάκληση της υποβολής του Μ.Δ.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη μερική διαγραφή προτιμήσεων που δήλωσαν στο ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην υπεύθυνη δήλωση θα γράψουν τις σχολές που επιθυμούν να αφαιρέσουν. Οι υπόλοιπες προτιμήσεις θα αναριθμηθούν και το τελικό μηχανογραφικό δελτίο θα φέρει καινούριο αριθμό πρωτοκόλλου.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης δίνεται με το συνημμένο υπόδειγμα και θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη 16/7/2014 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) και με ΦΑΞ στον αριθμό 2103442098 και β) με ταχυμεταφορά (courier),στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082. Για το συνημμένο υπόδειγμα, πατήστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου

Για το υπόδειγμα της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργείται επιτροπή που θα ελέγχει τα «πόθεν έσχες»


Συνάντηση με Τέντε είχε η τρόικα.

Για τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής στη Βουλή η οποία θα προχωρά σε ελέγχους των δηλώσεων πόθεν έσχες με στόχο τον εντοπισμό του μαύρου πολιτικού χρήματος ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες στα μέλη της τρόικας που τον επισκέφθηκαν, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται το πλαίσιο της ενημέρωσης που έχουν ζητήσει οι τροικανοί για την πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ελέγχων των δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, νομάρχων, δήμαρχων, αντιδήμαρχων, πρόεδρων ΝΠΔΔ, δημοσιογράφων, κ.λπ..

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών που θα επέρχονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Έτσι, στην περίπτωση που θα υπάρξει ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο Κατράκειο αύριο Πρωτοψάλτη-Αρβανιτάκη για καλό σκοπό


Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00.

Μετά τις sold out παραστάσεις του χειμώνα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχονται αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας για να γεμίσουν το καλοκαίρι με τους ήχους των τραγουδιών τους που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Περισσότεροι από 30.000 θεατές είδαν το πρόγραμμα που παρουσίασαν από τα τέλη του Νοεμβρίου στην Αθήνα, και όταν ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης η επιτυχία συνεχίστηκε, αποδεικνύοντας ότι αυτή η παράσταση έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά της.

Στο Κατράκειο αύριο Πρωτοψάλτη-Αρβανιτάκη

Παίζουν οι μουσικοί:

Αντώνης Ανδρέου / τρομπόνι, τρομπέτα
Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο
Κώστας Καρακατσάνης / βιολί , φυσαρμόνικα, κιθάρα
Θωμάς Κοντογιώργης / πιάνο , ενορχηστρώσεις
Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα, ενορχηστρώσεις
Νίκος Μέρμηγκας / μπουζούκι, λάφτα, μαντολίνο, λαούτο

Επιμέλεια προγράμματος: Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ελευθερία Αρβανιτάκη - Λήδα Ρουμάνη
Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος, Χάρης Κρεμμύδας
Σχεδιασμός φώτων: Φιλ Χιλς
Χειρισμός φώτων: Μαρία Βενετάκη

Οργάνωση παραγωγής: Ακτ-ειν
Ώρα έναρξης στις 21:00


Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερο μαθητικών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο


Όταν γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν δράση.

Στη διοργάνωση διήμερων θεματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές από την προσχολική φάση έως και το Λύκειο προχωρά το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών του δήμου Ηρακλείου.


Διήμερο μαθητικών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο

Για φέτος, το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Ιουλίου και θα είναι αφιερωμένο στην ημέρα ενάντια στα ναρκωτικά με σύνθημα: «Στόχος μου η ζωή και όχι η ζωή μου στόχος!». Θα είναι επίσης αφιερωμένη στο νέο Λύκειο και στην Τράπεζα Θεμάτων με σύνθημα: «νέοι φραγμοί στη μόρφωση των νέων, νέα βάσανα για τους γονείς. ΤΩΡΑ μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».


Πηγή: http://www.neatv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον 66χρονο


«Ο θανών είχε τρεις εμφραγματικές εστίες, οι οποίες είχαν διαφορά ηλικίας. Πιθανολογούμε ότι η δεύτερη συνέβη κατά τη διάρκεια των 18 ημερών, αλλά πρέπει να περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαος Καρακούκης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου 66χρονου.

«Το δεύτερο περιστατικό εμφράγματος είχε καταγραφεί από το νοσοκομείο», ανέφερε ο κ.Καρακούκης.

Δείτε το ρεπορτάζ από τη «Ν».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...