Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Με τεράστιες ελλείψεις η αντιπυρική περίοδος στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κενά στην Υπηρεσία καταγγέλλουν οι πυροσβέστες.

Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές βγαίνει σε πέρας μέχρι τώρα και η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Πάτρα και τη δυτική Ελλάδα με τους πυροσβέστες να μην έχουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ούτε φόρμες εργασίας για να φορέσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της δυτικής Ελλάδας το διαθέσιμό προσωπικό καλύπτει μόλις το ένα τρίτο των αναγκών που υπάρχουν ενώ σημαντικά είναι τα θέματα που αντιμετωπίζουν και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Φερτάκης, χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλείψεων σε προσωπικό είναι ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας όπου υπηρετούν 45 μάχιμοι πυροσβέστες όταν η οργανική του δύναμη είναι 72 άτομα και ο μέσος όρος των συμβάντων ανά μήνα φθάνει τα 170.

Εκτός αυτού σαφή είναι η υποστελέχωση και στον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ. όπου οι μεγάλες ανάγκες καλύπτονται με δύο πυροσβεστικά και δύο μόνιμους πυροσβέστες το 24ωρο, την ώρα που θα έπρεπε να έχει στο δυναμικό του 15 πυροσβέστες.

Συνοπτικά πέντε είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής: Υποστελέχωση, παλαιότητα και ελλείψεις πυροσβεστικών οχημάτων, η τριχοτόμηση του προσωπικού που χωρίζεται σε εποχικούς-πενταετείς και μόνιμους, πρόβλημα με τις φόρμες εργασίας και στις μπότες που έχουν παλιώσει και τέλος φθαρμένα ελαστικά για τα πυροσβεστικά αφού η τελευταία προμήθεια έγινε το 2008.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.