Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Εξετάζεται η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών από παραμεθόριες περιοχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το άρθρο 101 του Συντάγματος επιτρέπει τις εξαιρέσεις.

Νέες πληροφορίες για το θεσμό της εντοπιότητας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς έδωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «αν και είναι τεχνικά δύσκολο εξετάζεται περαιτέρω μοριοδότηση για όσους έχουν καταγωγή από δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές, ώστε να μπορούν -με παράκαμψη της επετηρίδας που έχει προκαλέσει η μοριοδότηση που είναι κλειστή από το 2010- να πηγαίνουν στις περιοχές επιλογής τους».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA είχε τοποθετηθεί για το ίδιο θέμα λέγοντας ότι «όταν κάποιος έχει εντοπιότητα, όταν θέλει κάποιος από τη Σάμο να πάει να διδάξει στο Αγαθονήσι που δεν πάει κανένας άλλος, να προηγείται στην επιλογή του ακόμη κι αν υπολείπεται σε μόρια. Όποιος πηγαίνει με δική του διάθεση σε κάποιο από τα μέρη αυτά που προείπαμε δηλαδή να παίρνει επιπλέον μόρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 101 του Συντάγματος αναφέρει ότι ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους. Φαίνεται λοιπόν να υπάρχει νομικό έρεισμα για τις αλλαγές που θα κάνει ο υπουργός Παιδείας.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου άλλων φορέων του δημόσιου τομέα οι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών προτάσσονται έναντι των συνυποψηφίων τους από άλλες περιοχές.

Οι μοριοδοτήσεις που θα προβλέπονται για την εντοπιότητα θα περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.