Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η κλιματική αλλαγή θα «εξαφανίσει» τους κοκκινομάλληδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα επηρεάσει τη γονιδιακή μετάλλαξη που φέρουν.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τα γονίδια των κοκκινομάλληδων και μάλιστα, όχι απλά να τα επηρεάσει αλλά να τα… εξαλείψει!

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Independent, το γονίδιο των κοκκινομάλληδων (ginger gene) που θεωρείται ως η «απάντηση» στο συννεφιασμένο ουρανό της Σκωτίας (όπου το 13% του πληθυσμού έχει κόκκινα μαλλιά, συγκριτικά με το 1-2% που ισχύει παγκοσμίως), ίσως έχει αρχίσει να… πλησιάζει στις τελευταίες του ημέρες, όσο οι προβλέψεις για το κλίμα συνεχίζουν να μιλούν για άνοδο της μέσης θερμοκρασίας.

Ο Dr Alaistair Moffat, διευθύνων σύμβουλος της ScotlandsDNA εξήγησε στην εφημερίδα: «Πιστεύουμε ότι τα κόκκινα μαλλιά στη Σκωτία, Ιρλανδία και το βορρά της Αγγλίας είναι μια προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες».

«Νομίζω ότι το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα κόκκινα μαλλιά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν έχουμε αρκετό ήλιο και πρέπει να λαμβάνουμε όση βιταμίνη D μπορούμε» συνέχισε ο ερευνητής.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η προκύπτουσα γονιδιακή μετάλλαξη, που οδηγεί σε κόκκινα μαλλιά και χλωμό δέρμα -και φυσικά προκαλεί αυξημένη ευαισθησία στο φως και πιο ευαίσθητο DNA των κυττάρων του δέρματος από την άποψη της φθοράς από τον ήλιο και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου- θα «καταργηθεί» σταδιακά από την φυσική εξέλιξη καθώς οι θερμοκρασίες στη Γη αυξάνονται, πρόσθεσε ο Moffat και κατέληξε: «Αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει το συγκεκριμένο γονίδιο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.