Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τα μέτρα της Κομισιόν για την ασφάλεια των πτήσεων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων μετά την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία, όπου την Πέμπτη συνετρίβη ένα Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εκ νέου να γίνει έρευνα για τα αίτια της πτώσης του.

"Ενεργοποίησα την ευρωπαϊκή ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πτήσεων", ανέφερε ο Επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας.
Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2010 για να διαχειριστεί τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τότε στην αεροπλοΐα από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ της Ισλανδίας και το νέφος στάχτης που κάλυψε τους ευρωπαϊκούς ουρανούς. Όταν ενεργοποιείται αυτή η ομάδα, αναλαμβάνουν την συμπροεδρία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

"Η κοινή γνώμη θέλει γεγονότα. Θέλει να ξέρει τι συνέβη στην πτήση ΜΗ17 και εάν αποδειχθεί ότι αυτή η καταστροφή προκλήθηκε σκοπίμως, εάν η ΜΗ17 καταρρίφθηκε προκαλώντας το θάνατο τόσων αθώων πολιτών, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη", πρόσθεσε ο Κάλας.
Από το βράδυ της Πέμπτης οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ώστε "να διευκρινιστούν χωρίς καθυστέρηση" οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το Μπόινγκ σε μια ζώνη που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεμάτη σκουπίδια η Ερμού


Φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Μπορεί το φορτηγό του δήμου Αθηναίων να παλεύει να μαζέψει όλα τα απορρίμματα όμως στην Ερμού γίνονται τα χειρότερα…

Στον πιο εμπορικό και τουριστικό δρόμο της Αθήνας τα σκουπίδια κάνουν… πάρτι.

Και αυτή είναι η εικόνα που έβλεπαν οι τουρίστες μέχρι τις 13:50 που πέρασε το απορριμματοφόρο του δήμου για να καθαρίσει.

Φυσικά, τα σκουπίδια που δεν βρίσκονται κοντά στους κάδους αλλά είναι διάσπαρτα σε γλάστρες και γωνιές δεν μαζεύονται ουσιαστικά ποτέ…

Έτσι, εν μέσω τουριστικής περιόδου σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα που πρέπει να βλέπουν οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες που περπατούν στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας.

Δείτε τις φωτογραφίες























Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαία η παράταση του διδακτικού έτους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας


Οι εκπαιδευόμενοι δεν είχαν διδαχθεί συγκεκριμένους γραμματισμούς.

Αναγκαία κρίθηκε η παράταση του διδακτικού έτους σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ,σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κουκοδήμο, καθώς οι εκπαιδευόμενοι δεν είχαν διδαχθεί συγκεκριμένους γραμματισμούς κάτι που είναι απαραίτητο αφού τα ΣΔΕ χορηγούν τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Τα παραπάνω αναφέρονται στα πλαίσια απάντησης που έδωσε ο υφυπουργός σε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Φοιτώντων και Αποφοίτων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που διαμαρτύρονταν για την εν λόγω απόφαση οι οποίοι δημιουργούσε σειρά προβλημάτων και ανισότητες μεταξύ των αποφοίτων των ΣΔΕ και των Γυμνασίων.

Ο κ. Κουκοδήμος μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει ότι με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δόθηκαν διευκρινήσεις που έδωσαν τη δυνατότητα στους Συλλόγους Διδασκόντων του κάθε σχολείου να αποφασίσουν το χρόνο, ανάλογα με τους τρόπους που αναπληρώθηκε το κάθε μάθημα, ολοκλήρωσης του σχολικού έτους.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών


Υποχώρησε η μια λωρίδα κυκλοφορίας λόγω της διάβρωσης.

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο.

Για λόγους προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων, περιπολικό της αστυνομίας ρυθμίζει εκ περιτροπής την κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα κατέρρευσε η μια λωρίδα κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών στο 28ο χιλιόμετρο, εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και η αστυνομία, όπου τοποθέτησαν πινακίδες και προειδοποιητικούς κώνους. Στο προβληματικό τμήμα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ενώ υπάρχει και περιπολικό της τροχαίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο αρχαιολογικό μουσείο Καλαμάτας


Περιοδική έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας», λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της πόλης.

Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία, που συνδέονται με τη μουσική και το χορό. Περιλαμβάνει αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας, αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Παράλληλα, το Διεθνές Κέντρου Χορού Καλαμάτας ανοίγει το αρχείο του και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει σημαντικές στιγμές των δραστηριοτήτων του μέσα από βιντεοπροβολές και φωτογραφικό υλικό.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας η προϊσταμένη της ΛΗ´ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Άννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου, θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση το Σάββατο, στις 11.00 και θα ακολουθήσει σύντομο χορευτικό δρώμενο από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με μουσική συνοδεία από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, στις 20.00.



Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα έσωσε το μωρό της από λιοντάρι


Ο φακός καταγράφει τη στιγμή που ένα λιονταράκι σε ζωολογικό κήπο της Ρωσίας, αρπάζει ένα τετράχρονο μωρό. Ευτυχώς σε κοντινή απόσταση βρισκόταν η μητέρα του που το πήρε από τα νύχια του άγριου ζώου.

Το μικρό λιοντάρι βρισκόταν σε ανοικτό χώρο και μόνο ένα λουρί το κρατούσε από το να τριγυρίζει ελεύθερο στον χώρο.

Η τετράχρονη Νικίτα περπατούσε μπροστά από το λιοντάρι, όταν αυτό έκανε μία κίνηση και άρπαξε το παιδί με τα νύχια του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών.

Η μητέρα του αντέδρασε άμεσα και πήρε πίσω το παιδί της από την «αγκαλιά» του λιονταριού.

Το περιστατικό συνέβη στο ζωολογικό κήπο «Drakon» της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, στη νοτιοδυτική Ρωσία, την πόλη Μακχατσκάλα.

Ευτυχώς, η μικρή επισκέπτρια του ζωολογικού κήπου δεν τραυματίστηκε, ενώ οι αρχές, μετά τις καταγγελίες της μητέρας, ξεκίνησε έρευνα στο πάρκο.

Δείτε το βίντεο.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων στη Βόρεια Ελλάδα


Σε τροποποίηση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών για τη Βόρεια Ελλάδα από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 31 Αυγούστου, προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λάρισα (Προαστιακός Θεσσαλονίκης) επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 2593 (ώρα:14:25) από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και η αμαξοστοιχία 2594 (ώρα:16:45) από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη.

Στο ίδιο τμήμα, αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Λάρισα - Θεσσαλονίκη: 1592 (ώρα:07:20), 2596 (ώρα:17:38), 3592 (ώρα:22:48) Θεσσαλονίκη - Λάρισα: 1591 (ώρα:05:37), 2595 (ώρα:15:37) και 3591 (ώρα:20:00).

Στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Θεσσαλονίκη, αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκη – Έδεσσα: 3733 (ώρα: 08:20), 3737 (ώρα: 13:28), Έδεσσα – Θεσσαλονίκη: 3736 (ώρα: 10:04), 3740 (ώρα: 15:09).



Διαβάστε περισσότερα...

Διατηρείται το μπόνους των αποδείξεων στις εκπρόθεσμες δηλώσεις


Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.

Με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).

Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις, όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του.



Διαβάστε περισσότερα...

9χρονος παντρεύτηκε 62χρονη!


Ο 9χρονος Saneie Masilela έγινε ο πιο νεαρός γαμπρός του κόσμου για δεύτερη φορά αφού πέρυσι είχε ξαναπαντρευτεί την 62χρονη Helen Shabangu. Όπως ορίζει ένα τελετουργικό στη Νότια Αφρική το αγόρι έπρεπε να παντρευτεί άμεσα γιατί έτσι όριζαν τα πνεύματα των προγόνων του. Για αδιευκρίνιστους λόγους, ο μικρός επέλεξε την Helen για σύζυγό του που είναι ήδη παντρεμένη με έναν 66χρονο κι έχουν πέντε παιδιά ηλικίας από 28 έως 38 ετών.

Ο νεαρός γαμπρός φορούσε ένα ασημί κοστούμι και η Hele ένα κατάλευκο νυφικό. Η τελετή πραγματοποιήθηκε ενώπιον 100 καλεσμένων, αρκετοί από τους οποίους την χαρακτήρισαν «αηδιαστική».

Ο σύζυγος της …νύφης δήλωσε πάντως ότι δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και θεωρεί εκείνος και τα παιδιά του ότι η γυναίκα του κάνει το σωστό.

Ο 9χρονος Saneie δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα έχει έναν πραγματικό γάμο με μια συνομήλικη του όταν μεγαλώσει αλλά προς το παρόν κάνει αυτό που προστάζει το έθιμο του τόπου του. Και πρόσθεσε: «Είπα στη μητέρα μου ότι ήθελα να παντρευτώ, γιατί το ήθελα πραγματικά. Διάλεξα την Helen επειδή την αγαπώ.»









Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα ήταν ο κόσμος αν τα φύλα άλλαζαν ρόλους;


Το χαμόγελο προκύπτει αβίαστα καθώς παρακολουθεί κάποιος το συγκεκριμένο βίντεο. Ο δημιουργός του τόλμησε να αλλάξει λίγο τον κόσμο βάζοντας στους συνήθεις ρόλους των γυναικών, άντρες…

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τέλη Αυγούστου οι υπηρεσιακές μεταβολές στην εκπαίδευση


Ένας στους δύο συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς είναι φιλόλογος, μαθηματικός, φυσικός.

Εντός 15 ημερών θα εξεταστούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και ακολούθως θα εξεταστούν οι αιτήσεις απόσπασης που έχουν ήδη κατατεθεί από τους εκπαιδευτικούς και γίνεται έλεγχός τους από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΑΙΘ στο Ολοκληρωμένο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συλλογής και Διαχείρισης Αιτήσεων Απόσπασης.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου ενώ εντός του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου – δηλαδή πριν την έναρξη του σχολικού έτους – θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους ώστε ακολούθως να ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των λειτουργικών κενών με την πρόσληψη των αναπληρωτών. Από τη στιγμή που οι αποσπάσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κληθεί η πρώτη φάση των αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι το 2012 η Α φάση αναπληρωτών ανακοινώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου και το 2013 στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Παιδείας τονίζει σε έγγραφό του ότι δεν εκτελείται απόφαση απόσπασης, αν δεν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός,

Επίσης το Υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι από την 1-1-2013 έως και τις 31-8-2014 αποχώρησαν συνολικά 7.216 εκπαιδευτικοί στη Βθμια εκπαίδευση με το 50,55% εξ αυτών να είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί.

Παρατίθεται ο σχετικός πίνακας:




    Αποχωρήσεις Εκπ/κων
    ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ
    ΚΛΑΔΟΣ
    1-1-2013 ΕΩΣ 31-12-2013
    1-1-2014 ΕΩΣ 31-8-2014
    ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
    1.045
    851
    ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
    624
    495
    ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ
    348
    246
    ΛΟΙΠΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
    1.973
    1.634
    ΣΥΝΟΛΟ ΒΘΜΙΑΣ
    3.990
    3.226


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάραξη εθνικής πολιτικής για τον καταρροϊκό πυρετό


Σε καραντίνα αρκετά νησιά.

Εθνική πολιτική για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού, που φαίνεται να απλώνεται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας και θέτει σε κίνδυνο τα μηρυκαστικά, θα χαράξουν τη Δευτέρα το απόγευμα σε σχετική σύσκεψη, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κτηνοτρόφοι.

Αυτό είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος. Σπεύδοντας μάλιστα να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, τόνισε ότι «η λοιμώδης αυτή νόσος, του καταρροϊκού πυρετού, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, ούτε και θέτει σε κίνδυνο την υγεία του».

Σύμφωνα με τον κ. Πεβερέτο, κρούσματα καταρροϊκού πυρετού έχουμε σε όλη την Πελοπόννησο και πρόσφατα είχαμε στην περιοχή του Έβρου, ενώ όπως σημείωσε, «αντίστοιχη δυσμενή κατάσταση αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας σε Ισπανία, Γαλλία και Αγγλία, όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός».

Υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν μιλήσουν οι ειδικοί επιστήμονες δεν «μπορώ να ξέρω τι είναι καλό να κάνουμε», ο κ. Πεβερέτος επεσήμανε ότι «το εμβόλιο που απαιτείται προκειμένου να μην νοσήσουν τα ζώα, χρηματοδοτείται κατά 100% από την ΕΕ και κατά 50% οι κτηνίατροι που θα τα εμβολιάσουν».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Υγείας Ζώων του ΥΠΑΑΤ, σε αυστηρή καραντίνα για τον καταρροϊκό πυρετό μπαίνουν τα Δωδεκάνησα και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση απαγορεύονται οι μετακινήσεις ζώντων μηρυκαστικών (και σπέρματος, ωαρίων, εμβρύων που προέρχονται από αυτά) για οποιοδήποτε λόγο από τις περιοχές των πρώην νομών Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσου προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Επισημαίνεται ότι ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδης νόσος των μηρυκαστικών (βοοειδή, αιγοπρόβατα) η οποία οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται μέσω κουνουπιών. Τα πρόβατα νοσούν βαρύτερα από ό,τι τα βοοειδή και τα γίδια.

Στις τυπικές περιπτώσεις παρατηρείται υψηλός πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, σιαλόρροια, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, φλεγμονή του στοματικού βλεννογόνου και οίδημα στα χείλη, τη γλώσσα, το πρόσωπο και την υπογνάθια χώρα. Επίσης παρατηρείται έντονη χωλότητα.

Θεραπεία κατά της νόσου δεν υπάρχει και η αντιμετώπισή της συνίσταται στη λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων (θανάτωση της προσβεβλημένης εκτροφής, περιορισμός των μετακινήσεων των ζώων και καταπολέμηση των εντόμων).

Επειδή με την αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος ενεργοποιούνται τα έντομα, που μεταδίδουν τη νόσο και δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες μετάδοσης και διασποράς της νόσου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους ζωέμπορους και τους κρεοπώλες που μεταφέρουν ζώντα ζώα στην εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνουν οι κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τον έλεγχο και την καταπολέμηση του καταρροϊκού πυρετού, ώστε να μη μεταδοθεί η αρρώστια αυτή και σε άλλους νομούς.


Διαβάστε περισσότερα...

Υπό εξέταση εντοπιότητα και προσμέτρηση προϋπηρεσίας


Η ΟΛΜΕ ζητά άνοιγμα πινάκων και προσμέτρηση προϋπηρεσίας.

Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που απέκτησαν οι αναπληρωτές μετά τις 30-6-2010 ζητά η ΟΛΜΕ καθώς και την κατάργηση των διατάξεων του ν3848/2010. Παράλληλα το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών τάσσεται κατά των αλλαγών στο σύστημα μοριοδότησης και διορισμού των αναπληρωτών που ενδέχεται να φέρει η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για την εφαρμογή του θεσμού της εντοπιότητας.

Η ΟΛΜΕ τονίζει ότι «προφανώς δεν είναι η μοριοδότηση που αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για μεγάλο διάστημα, αλλά η πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης που έχουν περικόψει δραματικά τους διορισμούς εκαπιδευτκών (μονίμων και αναπληρωτών) τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός της τεράστιας μείωσης του αριθμού των εκπαιδευτικών κατά 35% (36.000 περίπου), καθώς και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους με το κλείσιμο των πινάκων (ν. 3848/2010), γεγονός που τους οδηγεί να αρνούνται την πρόσληψή τους σε απομακρυσμένες περιοχές,πόσο μάλλον όταν καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία στα μέσα της χρονιάς ή και πολύ αργότερα σε αρκετές περιπτώσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να εξετάζει το άνοιγμα των πινάκων στα πλαίσια του θεσμού της εντοπιότητας χωρίς όμως να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Παράλληλα ένα από τα σενάρια που μελετάται είναι η μοριοδότηση της εντοπιότητας αποκλειστικά για τα δυσπρόσιτα σχολεία μιας περιοχής και όχι για το σύνολο των σχολείων της. Δηλαδή ένας αναπληρωτής από ακριτική περιοχή να έχει επιπρόσθετα μόρια μόνο για τα χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα σχολεία και όχι για τα άλλα σχολεία του νομού του.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από τον ΑΝΤ1 ότι «αν και είναι τεχνικά δύσκολο εξετάζεται περαιτέρω μοριοδότηση για όσους έχουν καταγωγή γύρω από δυσπρόσιτες ή νησιωτικές περιοχές, ώστε να μπορούν -με παράκαμψη της επετηρίδας που έχει προκαλέσει η μοριοδότηση που είναι κλειστή από το 2010- να πηγαίνουν στις περιοχές επιλογής τους».

Όπως προειπώθηκε δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα δυο φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους αναπληρωτές και το Υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ωστόσο η εντοπιότητα φαίνεται να καθυστερεί την ανακοίνωση της εγκυκλίου των αναπληρωτών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ψαράς που έγινε… μαιευτήρας


Βοήθησε ένα σαλάχι να γεννήσει δίδυμα – Δείτε το βίντεο.

Είχε βγει για δουλειά και δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε. Ψάρεψε ένα σαλάχι και το βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή του.

Ένας νεαρός ψαράς από τη Φλόριντα μετατράπηκε σε… μαιευτήρα. Όταν ο Κάλβιν Κόνγκερ έβγαλε από το νερό ένα θηλυκό σαλάχι κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το είδε… πρησμένο. Το πλάσμα της θάλασσας βρισκόταν πάνω σε μια ευθεία επιφάνεια, αφού το είχε βγάλει από το αγκίστρι και ξαφνικά είδε κάτι να ξεπροβάλει. Τότε ο Κονγκερ, που ήταν στη βάρκα μαζί με τη σύντροφο του, άκουσε την Χάνα Χάρις να αναφωνεί.

Κοιτάζοντας το σαλάχι κατάλαβε ότι εκείνη την ώρα ήταν έτοιμο να γεννήσει και ξέροντας κάτι παραπάνω από οποιονδήποτε άλλο, το πίεσε ελαφρά και το ξεγέννησε. Δεν ξεπετάχτηκε όμως μόνο ένα μικρό σαλάχι, αλλά δύο στη σειρά. Η έκπληξη του ήταν μεγάλη. Τα έριξε στο νερό και μετά από λίγο ελευθέρωσε και τη μαμά των νεογέννητων. «Ήταν πραγματικά μια πολύ παράξενη εμπειρία», δήλωσε μετά ο νεαρός.

Δείτε πως ο ψαράς ξεγέννησε τα δύο μικρά σαλάχια…






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 χωρίς κυρώσεις έως τις 30 Νοεμβρίου


Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο ν/σ του υπουργείου Τουρισμού.

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν το αργότερο έως τις 30 Νοεμβρίου 2014 σε τροποποιητικές δηλώσεις ακινήτων Ε9 χωρίς την επιβολή κυρώσεων παρέχει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, παρέχεται στους φορολογούμενους η δυνατότητα, ειδικά για το έτος 2014, να συμπληρώσουν ή να τροποποιήσουν στοιχεία της δήλωσης ακινήτων, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014. Εφόσον από την εκκαθάριση της δήλωσης αυτής προκύπτει μείωση του φόρου μεγαλύτερη των τριακοσίων ευρώ, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάριση αυτής πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο της Φορολογικής Διοίκησης. Εάν, μετά την υποβολή της ανωτέρω τροποιητικής δήλωσης, υποβληθούν νέες τροποποιητικές δηλώσεις, μέχρι 30-11-2014, η σύνθεση της νέας δήλωσης ΕΝΦΙΑ και η εκκαθάρισή της πραγματοποιείται μετά από έλεγχο της φορολογικής διοίκησης, εφόσον από τη δήλωση προκύπτει μείωση φόρου.

Με την τροπολογία επέρχονται βελτιώσεις και στον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων στα οικόπεδα. Πλέον σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν είναι ξεκάθαρο σε ποία τιμή ζώνης ή Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου ανήκει το ακίνητο θα λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότερες και πιο ευνοϊκές για τον φορολογούμενο τιμές. Πρόκειται για περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία βρίσκεται ένα ακίνητο το οποίο υπόκειται σε κύριο ή και σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές που υφίστανται δύο ή περισσότερες τιμές Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου και δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης τους, στις περιπτώσεις οικοπέδων που ο Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου δεν προκύπτει με σαφήνεια, σε περιπτώσεις οικόπεδων που βρίσκονται στις 37 περιοχές της χώρας που δεν ισχύει ο αντικείμενος προσδιορισμός του Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου, αλλά και για περιπτώσεις οικοπέδων που είναι σε οικοδομικά τετράγωνα που τέμνονται από μία ή περισσότερες οριογραμμές διαφορετικών Συντελεστών Αξιοποίησης Οικοπέδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας πήραν μετάθεση σε δομές της Ειδικής Αγωγής


Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που εξασφάλισαν μετάθεση.

Μετάθεση εξασφάλισαν σε ΣΜΕΑΕ της περιοχής προτίμησής τους ή σε ΕΕΕΕΚ ή σε ΚΕΔΔΥ 102 εκπαιδευτικοί κυρίως στις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών

Το ποσοστό ικανοποίησης ήταν αρκετά υψηλό και έφθασε στο 68,9% καθώς 102 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 148 εξασφάλισαν μετάθεση.

Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών που έλαβαν μετάθεση ήταν δάσκαλοι, καθώς ο αριθμός τους ανέρχονταν σε 77. Επίσης έλαβαν μετάθεση 24 νηπιαγωγοί και 1 εκπαιδευτικός της ειδικότητας της φυσικής αγωγής.

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στη Δ/νση Εκπ/σης της περιοχής μετάθεσης τους ή στο ΚΕΔΔΥ μετάθεσής τους, από 17/7/2014 μέχρι και 22/7/2014. Το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι οι μετατιθέμενοι από τα ΚΕΔΔΥ σε σχολικές μονάδες ή από ΚΕΔΔΥ σε ΚΕΔΔΥ ,παραμένουν στη θέση τους μέχρι την λήξη του σχολικού έτους και, αναλαμβάνουν υπηρεσία στη νέα τους θέση με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους. Επίσης οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι οι μετατιθέμενοι συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες μετάθεσης.

Τα ονόματα των 102 εκπαιδευτικών.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός με κριτήριο τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά


Ανακοίνωση 18.07.2014


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ενεργώντας ως Αναθέτουσα Αρχή, προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για τη δράση «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» του υποέργου 4 «ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ» της Πράξης ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ με κωδ. ΟΠΣ 312120, στο πλαίσιο του Ε.Π «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» 2007-2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Το έργο αφορά την οργάνωση διήμερου συνεδρίου στην Αθήνα.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (25.13 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Άμεση θεσμική λύση για τους φοιτητές ΑμεΑ Θωράκιση απέναντι σε ξεπερασμένους κανονισμούς & πρακτικές


Δελτίο Τύπου 18.07.2014


Αρ. Πρωτ.: 2648

Άμεση θεσμική λύση ζητά το αναπηρικό κίνημα που θα ισχύει για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που θέλουν να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμιο της χώρας.

Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου αποτελούν θετική εξέλιξη που οδηγεί στην οριστική επίλυση του απαράδεκτου ζητήματος της άρνησης σε τυφλό αριστούχο να σπουδάσει στο Φυσικό του ΑΠΘ: θα εισαχθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο στη σχολή του, έχοντας δίπλα του εξειδικευμένο συνοδό. Περαιτέρω, σε σωστή κατεύθυνση κρίνεται η παρέμβαση του υπουργού ότι ο εσωτερικός κανονισμός του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ αλλά και άλλοι ανάλογοι εσωτερικοί κανονισμοί σε άλλα τμήματα στα ΑΕΙ της χώρας θα πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς αντιβαίνουν βασικές αρχές του Συντάγματος. Πρόκειται για κανονισμούς που δεν επιτρέπουν τη φοίτηση σε άτομα με αναπηρία στα άκρα ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, κανονισμοί οι οποίοι είναι εκτός της εποχής, προάγουν την αδικία και τη διάκριση. Το ίδιο διάστημα αντίστοιχα Τμήματα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας έχουν προσαρμοστεί μέσω εύλογων προσαρμογών και της τεχνολογίας. Η δήλωση αυτή του υπουργού δικαιώνει τη θέση μας ότι οι κανονισμοί αυτοί είναι αντισυνταγματικοί, όπως και η Νομοθεσία που τους επιτρέπει και παράλληλα αντιβαίνουν το άρθρο 24 της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, που κύρωσε η χώρα με τον Ν.4094.

Κάθε χρόνο έρχονται στην επιφάνεια τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αγνοείται συστηματικά το πλαίσιο συγκεκριμένων εμπεριστατωμένων προτάσεων που έχει καταθέσει η Ε.Σ.Α.μεΑ., τόσο από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας όσο και στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Πρέπει επιτέλους να τροποποιηθεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και συγκεκριμένα οι διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009, και ειδικά η απαράδεκτη αντισυνταγματική διάταξη της παρ. 2 του εν λόγω άρθρου, με την οποία καθορίζεται ότι τα τμήματα των σχολών αποφασίζουν για ποιους πάσχοντες λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής η πάθησή τους με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία όπως αποδεικνύεται στηρίζεται στην υποκειμενική κρίση των πανεπιστημιακών καθηγητών και στην άγνοιά τους επί κοινωνικών θεμάτων.

Η ΕΣΑμεΑ επικαλείται τη Νομοθεσία για την Ισότητα και τις εύλογες προσαρμογές που για άλλη μία φορά καταδεικνύεται ότι όπου εφαρμόζεται προσφέρει λύσεις. Επιτέλους ήρθε η ώρα το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στη θέσπιση συγκεκριμένων διατάξεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολλά και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση όλοι οι φοιτητές με αναπηρία. Να εφαρμοστεί η Νομοθεσία για όλους πια τους φοιτητές σύμφωνα με νέα δικαιωματική προσέγγιση για την αναπηρία να προχωρήσουν οι εύλογες προσαρμογές, όπως η ύπαρξη διερμηνείας για τους κωφούς, η υποστήριξη των τυφλών, η προσβασιμότητα των χώρων και η ηλεκτρονική προσβασιμότητα των ιστοσελίδων κλπ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν ταχυδρομικώς οι αιτήσεις.

Από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου θα καταθέσουν οι υποψήφιοι με αθλητικές διακρίσεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 34 του Ν.2725/1999, τα δικαιολογητικά τους για να εισαχθούν σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν ταχυδρομικώς.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του κ. Δερμεντζόπουλου τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

α) Αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής αθλητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικά οι αθλητές με διάκριση του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 στην αίτησή τους δηλώνουν και το τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να εισαχθούν, ενώ οι αθλητές με διάκριση του τρίτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. δηλώνουν σε αυτήν το Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν.

β) Φωτοαντίγραφο πρωτότυπης βεβαίωσης ή ακριβούς αντιγράφου βεβαίωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του αθλητή με μία εκ των διακρίσεων των παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 στον ειδικό πίνακα της παρ. 3 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, το άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος στο οποίο διακρίθηκε, αν αυτό περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η κατηγορία και η χρονολογία της διάκρισης, καθώς και η σειρά προτεραιότητας της διάκρισης. Ειδικά οι αθλητές με 1η νίκη τόσο σε Πανελλήνιους Μαθητικούς − Σχολικούς Αγώνες όσο και σε Πανελλήνιους Αγώνες υποβάλλουν, εφόσον επιθυμούν, δύο τέτοια δικαιολογητικά, ένα για κάθε διάκριση.

γ) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του Ν. 4250/2014, δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

δ) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του Ν. 4250/2014, τίτλου απόλυσης από Λύκειο.

ε) Φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης βεβαίωσης της παρ. 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997 ή της πρωτότυπης βεβαίωσης πρόσβασης του άρθρου 4 του Ν. 3748/2009 ή πρωτότυπης βεβαίωσης βαθμολογίας των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄).

Δεν υποβάλλεται από τους αθλητές με διάκριση του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 και από τους αθλητές με διάκριση του τρίτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τ.Ε.Φ.Α.Α.

στ) Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας, που καλλιεργεί το σχετικό άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος, επικυρωμένης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία θα πιστοποιείται ότι ο αθλητής είναι ενεργός κατά τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999.
Δεν υποβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, από τους αθλητές που επιθυμούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2014−2015.

ζ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αθλητής θα δηλώνει μία εκ των διακρίσεων των παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 βάσει της οποίας επιθυμεί να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος στο οποίο σημείωσε τη διάκριση, την κατηγορία και τη χρονολογία της διάκρισης, καθώς και το έτος κατά το οποίο υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση εισαγωγής ως αθλητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικά οι αθλητές με 1η νίκη τόσο σε Πανελλήνιους Μαθητικούς − Σχολικούς Αγώνες όσο και σε Πανελλήνιους Αγώνες θα δηλώνουν, εφόσον επιθυμούν, αντί της μίας εκ των διακρίσεων των παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999, και τις δύο διακρίσεις.

Διαδικασία επιλογής αθλητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

1. Η αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Αθλητών προβαίνει στον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων και συντάσσει καταστάσεις με τους αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως αυτές αναφέρονται στις παρ. 1, 2, 3, 8, 10, 11, 14, 17, 18 και 21 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999.

2. Η επιλογή των αθλητών που πληρούν τις προϋποθέσεις και διεκδικούν εισαγωγή σε ποσοστό θέσεων, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, μετά από προσαύξηση του συνόλου των μορίων που έχουν συγκεντρώσει έπειτα από συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και βάσει των κριτηρίων των παρ. 8 και 11 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι εν λόγω αθλητές κρίνονται για εισαγωγή στα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. − πλην των Τ.Ε.Φ.Α.Α. στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται εισαγωγή τους σε αυτά − που έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο το οποίο έχουν υποβάλει ως υποψήφιοι για εισαγωγή με τη γενική σειρά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ίδιο έτος, σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης τους.

Δεν κρίνονται για εισαγωγή σε τμήμα, ή εισαγωγική κατεύθυνση τμήματος, εκ των ανωτέρω, στο οποίο έχουν εισαχθεί με τη γενική σειρά κατά το ίδιο έτος, καθώς και στα τμήματα ή τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων που έπονται, σε σειρά προτίμησης, στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

3. Η Επιτροπή Επιλογής Αθλητών καταρτίζει πίνακες εισαγομένων αθλητών στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και στα άλλα τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. βάσει

i) της επιλογής της παρ. 2 του παρόντος άρθρου,

ii) των δηλωθέντων, στην αίτηση της παρ. 1 περ. α΄ του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. από τους αθλητές με διάκριση του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 που πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή σε αυτά και

iii) των δηλωθέντων, στην αίτηση της παρ. 1 περ. α΄ του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης, Τ.Ε.Φ.Α.Α. από τους αθλητές με διάκριση του τρίτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. και πληρούν τις προϋποθέσεις για εισαγωγή σε αυτά.

4. Οι πίνακες των εισαγομένων αθλητών που καταρτίζονται από την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών κυρώνονται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και αντίγραφα αυτών μαζί με τα δικαιολογητικά των εισαγομένων αθλητών διαβιβάζονται στις σχολές ή τμήματα εισαγωγής τους.

Εγγραφή εισαγομένων αθλητών

1. Οι αθλητές που εισάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. υποβάλλουν στο τμήμα εισαγωγής τους, μέσα στην προθεσμία που καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση εγγραφής.

β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 2690/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του Ν. 4250/2014, τίτλου απόλυσης.

γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.

δ) Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

2. Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευση τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

Μεταβατικές διατάξεις

Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 κεφ. Α΄ της με αριθ. Φ.252.25/Β6/200/04−04−2000 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 473/06−04−2000) διατηρούνται σε ισχύ για εισαγωγή σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. αθλητών που εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 12 περ. α΄ του άρθρου 18 του Ν. 3708/2008, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. Γ περ. 2 του άρθρου 45 του Ν. 3773/2009 και συμπληρώθηκε με την παρ. 3 περ. 5 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 και για το χρονικό διάστημα που εμπίπτουν σε αυτές. Ειδικά ως προς τον τρόπο, τόπο και χρόνο υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, οι αναφερόμενοι αθλητές τα υποβάλλουν ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών, από την 1η έως τη 10η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Καταργούμενες διατάξεις

Από την έκδοση της παρούσας καταργείται η με αριθμ. 151/102875/Β6/25−07−2013 υπουργική απόφαση.


Διαβάστε περισσότερα...

Γάντι προσθέτει στο χέρι δύο επιπλέον δάχτυλα


Δείτε πώς θα λειτουργεί.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα ρομποτικό «γάντι» που φοριέται στο ανθρώπινο χέρι και του προσθέτει δύο ακόμη δάχτυλα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες χειρισμού των αντικειμένων.

Τα επτά δάχτυλα -τα πέντε φυσικά και τα δύο τεχνητά- κινούνται συγχρονισμένα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να δίνει κάθε φορά εντολές στα ρομποτικά δάχτυλα, τα οποία στο μέλλον, μετά από τις αναγκαίες βελτιώσεις, θα γίνουν πιο μικρά και ελαφριά.

Στόχος είναι τα δάχτυλα να διπλώνουν στο ένα τρίτο του σημερινού μεγέθους τους και να βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα βραχιόλι ή ρολόι, από το οποίο θα βγαίνουν όταν χρειάζεται και μετά θα μπαίνουν πάλι στη θέση τους.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Χάρι Ασάντα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση - ανακοίνωση σε ρομποτικό συνέδριο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι το μηχάνημά τους θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν περιορισμένη επιδεξιότητα στα χέρια ή που θέλουν να σηκώσουν βαριά αντικείμενα.

Τα ρομποτικά δάχτυλα χρησιμοποιούν κατάλληλους αλγόριθμους λογισμικού για να υπολογίζουν κάθε φορά πώς πρέπει να κινηθούν σε συγχρονισμό με τα φυσικά δάχτυλα. Τα δύο τεχνητά δάχτυλα βρίσκονται στα δύο άκρα του χεριού, ένα μετά τον αντίχειρα και ένα μετά το μικρό δάχτυλο.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα είναι θέμα συνήθειας, έως ότου οι άνθρωποι να νιώσουν τέτοιου είδους ρομποτικά δάχτυλα ως φυσικές προεκτάσεις του σώματός τους. «Όπως ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί κανείς επί πολύ καιρό, έτσι θα νιώθει κανείς το ρομπότ ως προέκταση του χεριού του», δήλωσε ο Χάρι Ασάντα.

Οι αλγόριθμοι ελέγχου των ρομποτικών δαχτύλων "εκπαιδεύουν" τα τελευταία να μιμούνται την κίνηση των ανθρωπίνων δαχτύλων. Όσο κανείς φοράει τα έξτρα δάχτυλα, τόσο αυτά θα μαθαίνουν καλύτερα να πιάνουν και να χειρίζονται σωστά ένα αντικείμενο, ανάλογα με τις προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες που έχει κάθε άνθρωπος ή ανάλογα με τις διαφορετικές περιστάσεις.

Ο στρατός αναμένεται να ενδιαφερθεί για τη νέα -ακριβή- ανακάλυψη, ενώ το κατά πόσο τα ρομποτικά δάχτυλα θα βρουν μελλοντικές ευρύτερες εφαρμογές, θα εξαρτηθεί και από την τιμή τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορείται 16χρονος για ασέλγεια σε βάρος 14χρονου


Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έδειξε βιασμό στο Ίδρυμα Ανηλίκων.

Αλλάζει το καθεστώς κράτησης για έναν 16χρονο τρόφιμο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, που φέρεται ότι προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος ενός 14χρονου, αν και ιατροδικαστική έκθεση δεν έδειξε παρά φύση βιασμό.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο εισαγγελέας Ανηλίκων, με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα έπαιρναν καταθέσεις από τους τρεις ανήλικους, τους οποίους ο 14χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασαν.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 17 και 14 χρονών, φαίνεται ότι δεν συμμετείχαν στην πράξη και επιστρέφουν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων.

Ο 16χρονος Ρομά, όπως και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι και, από την κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Ανηλίκων και τον ανακριτή, του αποδόθηκαν ασελγείς πράξεις σε βάρος του 14χρονου ανήλικου με καταγωγή από την Αλβανία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το magnesianews, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε, στον 14χρονο διαπιστώθηκαν εκχυμώσεις στους βραχίονες αλλά όχι και στον πρωκτό, που σημαίνει ότι δεν αποδεικνύεται η καταγγελία για βιασμό, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στον διευθυντή του Ιδρύματος, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία. Για το λόγο αυτό και οι δικαστές απέδωσαν στον 16χρονο ασελγείς πράξεις και όχι βιασμό σε βάρος του ανήλικου.

Σημειώνεται ότι οι τρεις φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις ληστειών και για κλοπές.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώθηκαν οι νέες επιχειρήσεις το 2014


Το α’ εξάμηνο του 2014 οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν είναι κατά περίπου 21% λιγότερες από τις αυτές του 2013 και 22% λιγότερες του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Το α' εξάμηνο του 2014 οι επιχειρήσεις που έχουν διαγραφεί σε όλη τη χώρα είναι κατά 10% λιγότερες από όσες διεγράφησαν το 2013 και περίπου 11% από τις εκείνες του 2012, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συστάσεων και διαγραφών επιχειρήσεων για τα α' εξάμηνα 2012, 2013, 2014 κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, το α' εξάμηνο του 2014 παρατηρείται ότι οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν σε όλη τη χώρα είναι κατά περίπου 21% λιγότερες από τις αυτές του 2013 και 22% λιγότερες από του 2012.

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου από όπου συμπερασματικά προκύπτει ότι οι συστάσεις επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα είναι περισσότερες από τις διαγραφές για κάθε εξάμηνο των τριών τελευταίων ετών (2012, 2013, 2014).

Συνολικά, κατά το 2013, περίπου το 70,77% των διαγραφών επιχειρήσεων είναι ατομικές, το 19,15% είναι Ο.Ε, το 5,97% είναι Ε.Ε., το 2,1% είναι Ε.Π.Ε, το 1% είναι Α.Ε και το υπόλοιπο περίπου 1% αφορά άλλες μορφές όπως Ι.Κ.Ε, Κοινωνία, Αστική Εταιρεία 784 Α.Κ.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην προσπάθειά του να ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο για τυχόν αλλαγές που υπάρχουν στη συνολική εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συντάσσει το «Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας» συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες από επίσημες πηγές.

Στόχος είναι η συστηματική παρουσίαση βασικών μεγεθών της οικονομίας καθώς και των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στις επιχειρήσεις της Αττικής, που αποτελούν και το βασικό ενδιαφέρον των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών .

Το δελτίο Ιουλίου παρουσιάζει στοιχεία για τις εγγραφές- διαγραφές επιχειρήσεων στο Ε.Ε.Α και στο σύνολο της χώρας καθώς και χρήσιμους δείκτες που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο:

- Κατά το έτος 2013, περίπου το 75,25% των επιχειρήσεων είναι ατομικές, το 8,5% είναι Ο.Ε., το 6,7% είναι Ι.Κ.Ε, το 3,5 % είναι Ε.Ε., το 3% είναι Ε.Π.Ε, το 2% είναι Α.Ε. και το υπόλοιπο περίπου 1% είναι Κοινωνία, Κοινοπραξία, Αστική Εταιρεία 784 Α.Κ. ή φυσικό πρόσωπο.

- Τo 2012 οι διαγραφές είναι κατά 21% λιγότερες από τις συστάσεις, ενώ το 2013 οι διαγραφές είναι 23% λιγότερες από τις συστάσεις.

- Οι συστάσεις το 2013 είναι κατά 2,3% λιγότερες από αυτές του 2012.

- Οι διαγραφές το 2013 είναι κατά 4,8% λιγότερες από αυτές του 2012.


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων για οικόπεδα


Μειώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων για οικόπεδα σε χιλιάδες περιοχές της χώρας και δυνατότητα υποβολής δήλωσης έως 30 Νοεμβρίου 2014 για διορθώσεις των στοιχείων ακινήτων (Ε9) των ετών 2011, 2012 και 2013 προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία:

- Δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμπρόθεσμα αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των νομικών προσώπων, όπως αποτυπώνεται την 1η Ιανουαρίου των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014, με καταληκτική ημερομηνία τη 16η Νοεμβρίου του 2014, για νομικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους με την υποβολή ηλεκτρονικού αρχείου υπολογιστικών φύλλων εφαρμογών γραφείου.

- Δίνεται η δυνατότητα για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων στις περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής εντός της προθεσμίας που αρχίζει από την ημερομηνία συμπλήρωσης της προθεσμίας για αποποίηση της κληρονομιάς, δηλαδή πρακτικά σε χρόνο πέντε μηνών από τον θάνατο ή τη δημοσίευση της διαθήκης.

- Παρέχεται η δυνατότητα για υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων των ετών 2011 έως και 2013, έως και την 30η Νοεμβρίου, προκειμένου οι φορολογούμενοι να διορθώσουν τις δηλώσεις τους, ώστε να δημιουργηθεί ορθή εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης και, συνεπώς, και του Περιουσιολογίου τους.

- Παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους για κάθε μεταβολή της περιουσιακής τους κατάστασης, που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Αυγούστου 2014, να υποβάλουν δήλωση έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2014, ώστε να δηλώσουν τις μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν κατά το τρέχον έτος.

- Ορίζεται, για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν δύο ή περισσότερες τιμές Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου και δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης τους λόγω έλλειψης της γεωγραφικής απεικόνισης της περιοχής σε χάρτη, ότι λαμβάνεται υπόψη η μικρότερη τιμή της περιοχής.

- Ορίζεται, για οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων από το έτος 2011 και στις οποίες δεν υπάρχει τιμή Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ), ότι η τιμή ΣΑΟ είναι το 0,60.

- Δίνεται σε όλους τους φορολογούμενους, η δυνατότητα υποβολής διορθωτικής δήλωσης (συμπλήρωσης, διαγραφής ή τροποποίησης ακινήτων) που αφορούν τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) έως και την 30η Νοεμβρίου του 2014, ώστε οι φορολογούμενοι να απεικονίσουν κατ' ορθό τρόπο την περιουσιακή τους κατάσταση. Αν όμως, από την εκκαθάριση της διορθωτικής δήλωσης, προκύπτει μείωση φόρου μεγαλύτερη των 300 ευρώ, τότε θα πραγματοποιηθεί φορολογικός έλεγχος.



Διαβάστε περισσότερα...

Αεροψεκασμοί στη Θεσσαλονίκη για τα κουνούπια


Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας, των Μαλγάρων, της Σίνδου και του Ανατολικού του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, η υπηρεσία συνιστά να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.


Διαβάστε περισσότερα...

Χάρισε τη ζωή με το θάνατό της


Δώρο σε τουλάχιστον τρεις συνανθρώπους μας προσέφερε με το θάνατο της μια 57χρονη από το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η γυναίκα είχε υποστεί πριν λίγες ημέρες εγκεφαλική αιμορραγία και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αφού προσπάθησαν να την βοηθήσουν ενημέρωσαν τους οικείους της ότι ήταν εγκφαλικά νεκρή και δεν υπήρχε περίπτωση να επανέλθει..
Τότε εκείνοι πήραν την απόφαση να δωρηθούν όργανα της και αργά το βράδυ της Πέμπης ξεκίνησε η διαδικασία.

Το ήπαρ μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταμοσχευθεί σε 59χρονο ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, οι νεφροί μταφέρθηκαν στην Αθήνα και οι κερατοειδής έμειναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να δοθούν σε ασθενή που βρέθηκε συμβατός.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις πρωϊνές ώρες σήμερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ ο ΦΑΠ


Η τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε να συζητηθεί, ως πιλοτική δίκη, στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου το κατά πόσον είναι μαχητός ο τρόπος υπολογισμού του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), δηλαδή εάν ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ενώπιον των δικαστηρίων το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου επί του οποίου υπολογίζεται ο ΦΑΠ.

Ειδικότερα, ιδιοκτήτης δύο ακινήτων στο Ψυχικό προσέβαλε το εκκαθαριστικό της μηχανογραφικής δήλωσης ΦΑΠ, υποστηρίζοντας ότι ο υπολογισμός της αξίας των ακινήτων του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αγοραία αξία τους, αλλά υπολογίσθηκε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 3842/2010.

Ακόμη, υπέβαλε «επιφυλάξεις», όπως λέγεται, στη ΔΟΥ Ψυχικού, δηλ. επιφυλάχθηκε να μην καταβάλει φόρο λόγω πραγματικής εξάντλησης της φοροδοτικής του ικανότητας, ενώ επιφυλάχθηκε να καταβάλει τον φόρο που αντιστοιχεί στην πραγματική αγοραία αξία των δύο ακινήτων του.

Ο ιδιοκτήτης των δύο ακινήτων υποστηρίζει ότι το τεκμήριο του ΦΑΠ είναι μαχητό, καθώς σε κάθε περίπτωση ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι «στερείται φοροδοτικής ικανότητας, ανεξάρτητα εάν η αξία της περιουσίας του, όπως μονομερώς έχει υπολογιστεί από το Δημόσιο, υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο».

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ο φορολογούμενος έχει καταθέσει σχετική προσφυγή για το ζήτημα αυτό, ενώ υπέβαλε και προδικαστικό ερώτημα στην αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΣτΕ (σύμφωνα με το νόμο 3900/2010), για να εισαχθεί η υπόθεση του ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η τριμελής επιτροπή εξέφρασε θετική γνώμη και παρέπεμψε στην Ολομέλεια του ΣτΕ, να επιλυθεί το ζήτημα «κατά πόσον ο πολίτης ο υποκείμενος σε φόρο ακίνητης περιουσίας βάσει του άρθρου 32 του Ν. 3842/2010 έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει με προσφυγή του στο Διοικητικό Δικαστήριο το ύψος της αντικειμενικής αξίας του βαρυνόμενου με τον ως άνω φόρο ακινήτου του, σε αρνητική δε περίπτωση, να κριθεί η συνταγματικότητα της διατάξεως αυτής (άρθρο 32 Ν.3842/2010)».

Διαβάστε περισσότερα...

Ο άντρας που μπορείς να …διαβάσεις


Ένα μοντέλο από τον Καναδά, ο 24χρονος Vin Los είναι ξεκάθαρα οπαδός της λατινικής παροιμίας «Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν".

Γι αυτό και όλα όσα πιστεύει κι ελπίζει τα έχει γράψει με τατουάζ πάνω στο κεφάλι και το σώμα του. Το όνομά του είναι γραμμένο με τεράστια γράμματα στο στομάχι του ενώ στα χέρια και στο πρόσωπο μπορεί κάποιος να διαβάσει τις λέξεις ‘sex bomb’, ‘iconic’, ‘Tokyo’, ‘fame’ και ‘guilty’.

Ο Vin εξηγεί: «Τα σχέδια δεν σημαίνουν τίποτα για μένα. Μπορεί να ακούγεται σαν να μην έχω αξίες αλλά τα τατουάζ μου δεν είναι μόνο για μένα. Θέλω να έχουν αντίκτυπο και στους ανθρώπους που τα διαβάζουν. Καθένας που βλέπει τα τατουάζ θα αναρωτηθεί: “Γιατί φήμη”;». Συνολικά ο Vin έχει στο σώμα του 24 λέξεις τατουάζ.

Δείτε τις φωτογραφίες













Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...