Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Προς νέο φιάσκο με την αξιολόγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λήγει η προθεσμία χωρίς τις αποφάσεις γενικών διευθυντών.

Στον αέρα βρίσκεται η αξιολόγηση 300.000 δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, καθώς η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήγει σήμερα Παρασκευή, και μόνο ελάχιστες αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι οι γενικοί διευθυντές θα πράξουν στο τέλος του καθήκον τους, ειδάλλως μπορεί ακόμη και να διωχθούν πειθαρχικά.

Οι ίδιοι οφείλουν να παρουσιάσουν πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από κάθε τμήμα έκαστης διεύθυνσης αντιστοιχούν στο 25% που θα υπαχθούν στη βαθμολογική κλίμακα 9-10, δηλαδή στους καλούς υπαλλήλους. Επίσης πρέπει να υπολογιστεί πόσοι στο 60% θα βαθμολογηθούν με 7-8 και τέλος πόσοι αντιστοιχούν στο 15% που θα πέσουν κάτω από τη βάση, δηλαδή θα πάρουν από 1 έως 6 βαθμούς.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη τη "λευκή απεργία" για μπλόκο στην αξιολόγηση.

«Η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη», υπογραμμίζουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οξύτατη κόντρα όμως με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκαλεί η απόφαση των συνδικαλιστών στην Αυτοδιοίκηση να παρεμποδίσουν τον έλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την επομένη της συνάντησής του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατήγγειλε την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση ότι τουλάχιστον σε δυο δήμους, τον Πειραιά και το Χαλάνδρι, παρεμπόδισε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ελέγξουν τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και τα πιστοποιητικά που είχαν καταθέσει.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιτείνει ότι δεν παρεμποδίζει τον έλεγχο για πλαστά πιστοποιητικά, παρά μόνο αυτόν για τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου επειδή –όπως υποστηρίζουν- τις έχει εγκρίνει ήδη προ δεκαετίας το ΑΣΕΠ. Ο πρόεδρός της Θέμης Μπαλασόπουλος έκανε λόγο για «επικοινωνιακή καταιγίδα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συκοφαντεί και απαξιώνει το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.