Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Έρευνες και ερωτήματα για το σοκαριστικό δυστύχημα του ηθοποιού του "Σταρ Τρεκ"


Μυστήριο πλανάται γύρω από το σοκαριστικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή από τον 27χρονο ηθοποιό του "Σταρ Τρεκ", Άντον Γέλτσιν.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο, όταν με κάποιο ανεξήγητο μέχρι στιγμής τρόπο, το σώμα του σφήνωσε ανάμεσα στο αυτοκίνητό του και την πύλη ασφαλείας του σπιτιού του.



Ο Γιέλτσιν είχε παρκάρει το αυτοκίνητό σε ανηφορικό σημείο έξω από το σπίτι του και όταν βγήκε από αυτό, εκείνο κύλισε προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να τον πλακώσει, σκοτώνοντάς τον.

Τον άτυχο ηθοποιό εντόπισαν οι φίλοι του, όταν έφτασαν στο σπίτι του να δουν αν είναι καλά, καθώς είχε αργήσει στο ραντεβού τους.

Η μηχανή λειτουργούσε όταν εντοπίστηκε ο 25χρονος, ωστόσο οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν το σενάριο κάποιου κατασκευαστικού λάθους στο τζιπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φτερωτός επισκέπτης μαζεύει... κέρματα


Ένα βίντεο καταγράφει κάτι πολύ ασυνήθιστο σε πλατεία της Κίνας, καθώς ένα πουλάκι φαίνεται να παίρνει λεφτά από τους περαστικούς για να τα βάλει σε έναν κουμπαρά. Το πτηνό παίρνει τα κέρματα και στη συνέχεια πετάει πάνω στον κουμπαρά που βρίσκεται κοντά του ρίχνοντας στην σχισμή τα χρήματα. Οι περαστικοί σταματούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και βέβαια δεν πιστεύουν στα μάτια τους… Μάλλον, το πουλάκι γνωρίζει την αξία της αποταμίευσης!

Δείτε στο βίντεο τι ακριβώς κάνει…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

To μυστηριώδες πλάσμα που προκάλεσε πανικό σε παραλία στον Καναδά


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο ένα μυστηριώδες πλάσμα κολυμπά δίπλα σε έναν άνθρωπο που βρέχει τα πόδια του σε παραλία στον Καναδά.

Πρόκειται για μια ενυδρίδα, η οποία φαίνεται πως από όλους τους παρευρισκόμενους ξεχώρισε έναν άνδρα και άρχισε να «χορεύει» γύρω από τα πόδια του.

Δείτε τη ξεχωριστή τους συνάντηση στο βίντεο που ακολουθεί:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νέοι "διαβάζουν" social media


Μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης επιλέγει να ενημερώνεται η πλειονότητα των νέων, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Reuters, που βασίστηκε σε 50.000 κατοίκους 26 χωρών του κόσμου.

Ποσοστό 28% των νέων 18 έως 24 ετών χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook για την ειδησεογραφική του ενημέρωση, έχοντας πλέον εγκαταλείψει την τηλεόραση ως πρωταρχική πηγή ειδήσεων.

Το ποσοστό των αναγνωστών που επέλεξε να δαπανήσει κάποιο χρηματικό ποσό για την αγορά συνδρομής ή για να αποκτήσει τη δυνατότητα ανάγνωσης κάποιου άρθρου δεν ξεπερνούσε το 10% στις αγγλόφωνες χώρες.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης πρέπει να ανακαλύψουν ένα νέο πρότυπο κερδοφορίας για να παραμείνουν βιώσιμα παρότι η δημοσιογραφική έρευνα είναι αυτή που συνεχίζει να παράγει πρωτότυπα και σημαντικά θέματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφιαλτικό σενάριο: Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα μαζί τα ηφαίστεια της Γης


Μια ομάδα ειδικών πραγματοποίησε μια μελέτη για το τι θα συνέβαινε αν τα περίπου 1.500 ενεργά ηφαίστεια της Γης άρχισαν ταυτόχρονα να εκρήγνυνται. Δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες γνώσεις για να γίνει αντιληπτό ότι θα υπήρχαν τρομερές συνέπειες σε πλανητικό επίπεδο αλλά η μελέτη περιγράφει με λεπτομέρειες το τι θα συμβεί. Η Γη θα μετατραπεί σε μια πραγματική κόλαση.

Το εφιαλτικό σενάριο

Σύμφωνα με τη μελέτη το πρώτο φαινόμενο θα ήταν η εμφάνιση τεράστιων πυροκλαστικών ροών. Με τον όρο πυροκλαστικές ροές (πυροκλαστικά ρεύματα) οι ειδικοί αναφέρουν τις διάπυρες βαρυτικές ροές νέφους άλλοτε μεγαλύτερης και άλλοτε μικρότερης πυκνότητας του φυσικού αερίου που δημιουργούν λόγω θερμότητας ένα χαοτικό στροβιλισμό, διατηρώντας στο σκοτάδι κόκκινη απόχρωση. Αν υπήρχε μαζική ηφαιστειακή δραστηριότητα οι πυροκλαστικές ροές θα έφταναν σε θερμοκρασία τους χίλιους βαθμούς Κελσίου και σε ταχύτητα τα 724 χλμ/ώρα. Η ηφαιστειακή σκόνη θα ταξίδευε παντού καταστρέφοντας τις μηχανές κάθε είδους και γενικά τις υποδομές ενώ παράλληλα θα σκέπαζε ολόκληρες περιοχές ακόμη και ψηλά κτίρια. Φυσικά οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Το επόμενο στάδιο θα ήταν ο λεγόμενος πυρηνικός χειμώνας αφού τα υλικά που θα εκτοξεύονταν στην ατμόσφαιρα θα δημιουργούσαν ένα πυκνό αδιαπέραστο για τον Ήλιο πέπλο. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, συνεχή τοξική βροχόπτωση και καταστροφή των καλλιεργειών. Ελλειψη τροφής, απουσία ασβεστίου και άλλα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε συνδυασμό με ψυχολογικά προβλήματα από την διαβίωση σε αυτό το περιβάλλον συνθέτουν το σκηνικό που θα ζήσει η ανθρωπότητα. Η μελέτη παρουσιάζεται στο δημοφιλές podcast θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας Flash Forward.


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε τι χρησιμεύει η πολύ μικρή τρύπα δίπλα στην κάμερα του iPhone


Ο σημαντικός ρόλος ενός αδιόρατου χαρακτηριστικού.

Τίποτε στο iPhone δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του και όλα είναι τοποθετημένα σε κάθε σημείο γα συγκεκριμένο λόγο και προς όφελος των χρηστών.

Ανάμεσα στα στοιχεία της συσκευής, υπάρχει μια μικρή τρύπα την οποία δεν έχουν παρατηρήσει ή αξιολογήσει οι περισσότεροι χρήστες. Όταν λανσαρίστηκε το iPhone 5 ένα μικρό, αλλά σημαντικό στοιχείο ήρθε μαζί με την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορεί να φαίνεται άσχημο και με ουδεμία χρησιμότητα με την πρώτη ματιά, αλλά αυτή η πολύ μικρή τρύπα στην κορυφή της συσκευής, στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Οι περισσότεροι χρήστες, όταν ρωτήθηκαν, ανέφεραν ότι θυμίζει και θα μπορούσε να είναι ένα κουμπί reset, για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα να πατήσεις και δεν θα συμβεί κάτι αν το αγγίξεις.



Αν αγαπάτε την ποιότητα του ήχου της συσκευής και το πώς σας ακούνε οι άλλοι, τότε μπορείτε να ευχαριστείτε αυτή τη μικροσκοπική τρύπα που βρίσκεται δίπλα στην κάμερα και το φακό στο πίσω μέρος της συσκευής σας. Πρόκειται για ένα μικρόφωνο που δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και έχει μια πολύ συγκεκριμένη χρησιμότητα: Η συσκευή διαθέτοντας περισσότερα από ένα μικρόφωνα, επιτρέπει στον ήχο της φωνής να έρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις.



Ένας εσωτερικός επεξεργαστής ουσιαστικά ανατέμνει τα δεδομένα του ήχου και αυτό για το χρήστη σημαίνει καλύτερης ποιότητας ήχο. Ο περιττός θόρυβος του περιβάλλοντος εξαλείφεται, ενώ ουσιαστικά μέσω αυτού βελτιώνεται όλη η λειτουργία των εφαρμογών που έχουν να κάνουν με ηχητικά σήματα όπως της Siri, του FaceTime κι άλλων.

Γενικότερα, ωστόσο, τα iPhones έχουν πολλά φανερά, αλλά και κρυφά χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζουν αρκετοί χρήστες ακόμη και αν έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μικρόσωμο σκυλί που είχε φτάσει να ζυγίζει 44 κιλά


Ο παχύσαρκος Kale Chips έκανε δίαιτα και άσκηση επί ένα χρόνο - Δείτε φωτογραφίες.

Ο τετράποδος Kale Chips είχε φτάσει να ζυγίζει 44 κιλά- βάρος πολύ λογικό αν επρόκειτο για κάποια μεγαλόσωμη ράτσα. Δεν είναι όμως παρά ένα μικρόσωμο μπιγκλ, ράτσα με μέγιστο βάρος περίπου τα 12 κιλά!

Ο Kale Chips ήταν τόσο παχύς που δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει κι έτσι μπήκε σε αυστηρή δίαιτα που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο 8χρονος είχε διαρκείς πόνους λόγω του επιπλέον βάρους και ήταν άκεφος και γκρινιάρης περιφέροντας το βαρύ κορμί του.

Για καλή του τύχη βρέθηκαν στο δρόμο του οι ειδικοί του Happy Dog Barkery στο Σικάγο που κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Άλλαξαν πλήρως τη διατροφή του και έβαλαν στην καθημερινότητά του περιπάτους και κολύμβηση.

Έτσι ο Kale Chips έχασε σχεδόν 20 κιλά.

«Η αλλαγή του είναι τεράστια και μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη ζωή, Του αρέσει πολύ να τρέχει και να κολυμπά, πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει πιο παλιά», εξήγησε στη Mirror εκπρόσωπος του Happy Dog Barkery.

Ο Kale Chips πήρε πολλά κιλά επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έπασχε από σοβαρή διαταραχή απώλειας μνήμης και δεν συνειδητοποιούσε πως τον τάιζε συνέχεια.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανιχνεύτηκαν τα πιο μακρινά ίχνη οξυγόνου στο σύμπαν


Βρίσκονται σε ένα γαλαξία σε απόσταση 13,1 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανίχνευσε τα πιο μακρινά μέχρι σήμερα ίχνη οξυγόνου σε ένα γαλαξία σε απόσταση 13,1 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, μόνο 700 εκατ. χρόνια μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ). Η ανακάλυψη δείχνει την παρουσία οξυγόνου ήδη στο πρώιμο σύμπαν.

Οι επιστήμονες από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή 'Ακιο Ινούε του Πανεπιστημίου Σάνγκιο της Οζάκα, έκαναν την παρατήρηση με τη μεγάλη διάταξη τηλεσκοπίων ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή. Σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «Science».

Το οξυγόνο στον αρχαίο γαλαξία SXDF-NB1006-2 είναι δέκα φορές λιγότερο σε σχέση με αυτό που υπάρχει στον γαλαξία μας σήμερα. Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τη χημική «υπογραφή» του άνθρακα στον ίδιο μακρινό γαλαξία.

Το οξυγόνο που ανιχνεύθηκε, ήταν ιονισμένο από την ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία των τεράστιων νεαρών άστρων του εν λόγω γαλαξία, η οποία διασπούσε τα άτομα του οξυγόνου.

Λίγο μετά τη δημιουργία του σύμπαντος, πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, υπήρχαν μόνο τα πιο ελαφρά χημικά στοιχεία υδρογόνο, ήλιο και λίθιο. Τα βαρύτερα στοιχεία, όπως άνθρακας και οξυγόνο, δημιουργήθηκαν αργότερα στο εσωτερικό των άστρων και εξαπλώθηκαν σταδιακά στο σύμπαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ντρεπόταν τόσο για τα κιλά της που δεν άφηνε ούτε τον άνδρα της να τη δει γυμνή


Η 25χρονη έχασε 27 κιλά και είδε τη ζωή της να αλλάζει - Δείτε φωτογραφίες.

Περίπου έξι χιλιάδες θερμίδες την ημέρα κατανάλωνε η 25χρονη Rebecca Hendry από τη Βρετανία και ντρεπόταν τόσο πολύ για το σώμα της που δεν άφηνε τον άνδρα της να τη δει γυμνή.

Έφτασε κάποια στιγμή τα 97 κιλά και η εικόνα της τής προκαλούσε τόση ντροπή που δεν γδυνόταν ποτέ μπροστά στον άνδρα της, Mark.

Έτρωγε διαρκώς σνακ, τσιπς, γλυκά, σοκολάτες και πρόχειρο φαγητό μέχρι που αποφάσισε να βάλει τη ζωή της σε άλλη ρότα, υιοθέτησε υγιεινή διατροφή και πρόγραμμα άσκησης κι έχασε 27 κιλά. Τότε ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή της.

«Είναι και ο άνδρας μου σωματώδης αλλά είχαμε φτάσει να τρώμε την ίδια ποσότητα και μετά δύο ώρες αργότερα συνεχίζαμε με σνακ μπροστά στην τηλεόραση», περιγράφει η 25χρονη στην εφημερίδα Mirror.

«Ήμουν τεράστια. Ο Mark πάντα με υποστήριζε και πάντα μου λέει πως θα με αγαπάει ό,τι και να γίνει αλλά δεν ένιωθα πια εγώ καλά με τον εαυτό μου. Ντρεπόμουν να αλλάξω ρούχα μπροστά του γιατί με ενοχλούσε αυτό που έβλεπα στον καθρέφτη. Φορούσα μόνο φαρδιά ρούχα και η αυτοπεποίθησή μου είχε πιάσει πάτο. Μια μέρα απλώς ξύπνησα και αποφάσισα πως κάτι έπρεπε να κάνω. Άρχισα εφαρμόζοντας πιο υγιεινές συνταγές στο μαγείρεμα και κάνοντας λίγο περπάτημα. Τα κιλά έφευγαν έτσι απλά. Τώρα είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη και έχω πολλή περισσότερη ενέργεια», εξηγεί.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2012 και έχει δύο κόρες, την 6χρονη Jessica και την 3χρονη Amelia.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση της Rebecca είχε ως αποτέλεσμα να θέλει συνέχεια να είναι κλεισμένη στο σπίτι και να ντρέπεται ακόμα και να πάει τις κόρες της με τα πόδια στο σχολείο επειδή ίδρωνε πολύ και λαχάνιαζε αμέσως. Φοβόταν πως τα άλλα παιδιά θα κορόιδευαν τις κόρες της λόγω της μαμάς τους.

Με την ενέργεια που έχει βρει όμως χάνοντας τόσα κιλά πηγαίνει τις κόρες της στο σχολείο κάθε μέρα και τρέχει μαζί τους στο πάρκο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το κοριτσάκι πήγε σε εκδήλωση ντυμένη χοτ ντογκ για έναν μοναδικό λόγο


Η εμφάνισή της που ξάφνιασε ευχάριστα. Λένε πως είναι δύσκολο να προσδιορίσεις τον εαυτό σου μέσα στον κόσμο και ιδιαίτερα αν είσαι γυναίκα.

Οι κοινωνικές πιέσεις μάλιστα υπαγορεύουν συγκεκριμένες κοινωνικές πιέσεις για τα κορίτσια, όπως το πώς να μιλούν και να συμπεριφέρονται. Έτσι δυστυχώς πολλά κορίτσια πιέζονται για να συμβαδίσουν με τους φίλους τους ακόμη και αν δε θέλουν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο απλώς και μόνο για να μην τα κοροϊδεύουν. Είναι πολλές φορές δύσκολο λοιπόν για τα κορίτσια για να εκφράσουν τον πραγματικό εαυτό τους στον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Όμως ένα εξάχρονο κορίτσι τόλμησε να είναι διαφορετικό και να πάρει σε μια γιορτή όχι σαν πριγκίπισσα αλλά σαν... χοτ ντογκ. Η μικρή Ainsley δεν ήθελε να πιέζεται από τα όρια του status quo και έκανε ένα από τα πιο εμπνευσμένα πράγματα που έχουν γίνει από τα παιδιά της ηλικίας της. Τα περισσότερα κοριτσάκια από τη σχολή χορού που πηγαίνει η μικρή Ainsley πήγαν στην εκδήλωση ντυμένες με τα λαμπερά τους φορέματα σαν πριγκίπισσες. Όπως θα δείτε όμως στις φωτογραφίες ένα κοστούμι δεν είναι σαν τα άλλα. Η Ainsley Turner κέρδισε έτσι τον τίτλο της πριγκίπισσας-χοτ ντογκ και κατάφερε να ξεχωρίσει με την ίδια να λέει ότι αυτό είναι το αγαπημένο της κοστούμι από όλα. Η μικρή Ainsley όπως είπαν έγινε εκείνη τη μέρα το πρόσωπο της δημιουργικότητας και της ανεξαρτησίας δείχνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα, ιδιαίτερα στα παιδιά.






Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις, μικρή άνοδος σε Νομική και Ιατρική


Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς από το πρωί της Παρασκευής οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς τους στα Λύκεια στα οποία εξετάστηκαν, ενώ αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει «συνωστισμός» στις μεσαίες βαθμολογίες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. Όπως ανέφερε «το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι φέτος θα έχουμε λίγο μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση, συνολικά, αναμένεται να είναι λίγο μικρότερο από το περυσινό». Ο κ. Κάτσικας υπογράμμισε ότι αν και δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τα δεδομένα της διαμόρφωσης των περυσινών βάσεων εισαγωγής, οι φετινές βάσεις των σχολών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στην πλειονότητά τους, αναμένεται να σημειώσουν πτώση, η οποία θα έχει άνιση ένταση στα διάφορα επιστημονικά πεδία.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αναμένεται μικρή άνοδος στις Νομικές Σχολές και μικρή πτώση στα χαμηλόβαθμα τμήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση με τα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές Σχολές αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής. Αντίθετα στις Ιατρικές Σχολές της Θετικής Κατεύθυνσης αναμένεται μικρή άνοδος. Στα Παιδαγωγικά Τμήματα αναμένεται μεγαλύτερη πτώση των βάσεων εισαγωγής, όχι λόγω των επιδόσεων των υποψηφίων, αλλά, κυρίως, λόγω της θετικής (για τους υποψήφιους) αντιστοιχίας θέσεων εισακτέων και υποψηφίων. Πτώση αναμένεται και στην πλειονότητα των τμημάτων των Οικονομικών Σχολών».

Σύμφωνα με τον κ.Κάτσικα, «η έρευνα δείχνει ότι φέτος οι υποψήφιοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, θα στοχεύσουν, στις πρώτες τους προτιμήσεις, σχολές της περιοχής που κατοικοεδρεύουν. Οι Νομικές, Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Στρατιωτικές Σχολές, μαζί με συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα (το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας), τα Τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας, θα τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες και ως εκ τούτου μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές».
Τα ειδικά μαθήματα

Από τις 16 Ιουνίου και ως τις 27 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση του. Τα ειδικά εξεταστικά κέντρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Εθνική Ανδρών έκανε το 3χ3


Η Εθνική ανδρών έκανε το 3χ3 στο φινάλε του ομίλου του World League που διεξήχθη στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη επικρατώντας με 3-1 της εξαιρετικής Ταϊπέι.Μπροστά σε 2.500 θεατές που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής έδρας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεπέρασε την κακή της εκκίνηση, αλλά και τις όποιες δυσκολίες έβαλαν οι αντίπαλοι και παίρνοντας σημαντικές βοήθειες κι από τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο (Στιβαχτής, Σμαραγδής, Ασπιώτης, Κουμεντάκης) έφτασε σε μια υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του τρίτου γκρουπ που οδηγεί στο Final 4 της Γερμανίας.Στο πρώτο σετ μέχρι το 11-8 όλα έμοιαζαν να κυλούν ιδανικά για την Εθνική, αλλά σε εκείνο το σημείο τα φλοτ σέρβις δημιούργησαν προβλήματα στην υποδοχή που συμπληρώθηκαν με λάθη στην επίθεση και με σερί 0-6 η Ταϊπέι προηγήθηκε με 11-14 για να φτάσει στο 13-17.

Η Εθνική Ανδρών έκανε το 3χ3

Μετά το τάιμ άουτ του Δρίκου μειώσαμε σε 15-17, αλλά αμέσως το σκορ έγινε 15-19, για να πλησιάσουμε ξανά σε 20-22 με άσο του Πρωτοψάλτη. Στην επόμενη φάση οι αντίπαλοι μας έσωσαν μια δύσκολη υποδοχή και πήραν τον πόντο για να φτάσουν και σε σετ μπολ (20-24) και να τελειώσει το σετ με χαμένο σερβίς του Κουμεντάκη.Η Ταϊπέι προηγήθηκε με 0-2 κι έχασε διπλή κόντρα για το 0-3 στο ξεκίνημα του β’ σετ όπου η Εθνική έμοιαζε υπνωτισμένη, αλλά ξύπνησε γρήγορα (4-2) και μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7) βρήκε το κουμπί των αντιπάλων της. Με πίεση στο σερβίς δεν τους επέτρεψε να παίζουν τόσο γρήγορα πάνω στο φιλέ, το μπλοκ άμυνα άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, ενώ κι ο Στιβαχτής έδινε πλέον άλλο ρυθμό στην ομάδα για να ξεφύγουμε με 16-11, 19-12 και να ισοφαρίσουμε εύκολα σε 1-1.Στο τρίτο σετ υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία με την Ταϊπέι να έχει ένα προβάδισμα δύο πόντων μέχρι το 12-14 που έγινε 15-14 για να αρχίσει μια μάχη πόντο με πόντο, ώσπου με δύο εξαιρετικά σερβίς του Φράγκου καταφέραμε εμείς να προηγηθούμε με 20-18 (από 17-18) και να φτάσουμε στο 22-19 με απίστευτη άμυνα του Φράγκου και καταπληκτικό τελείωμα από τον Πρωτοψάλτη πάνω στο φιλέ. Το σετ είχε πάρει το δρόμο του και με άσο του Κουμεντάκη έγινε το 2-1.Με τον Ασπιώτη να παίρνει τη θέση του Τζούριτς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμοιαζε να έχει μπει με κεκτημένη ταχύτητα στο δ’ σετ καθώς έφτασε γρήγορα στο 8-3, αλλά ένα σερί από λάθη στην επίθεση επέτρεψε στην Ταϊπέι να ξαναμπεί στο ματς (8-6, 12-11) και να ισοφαρίσει σε 16-16.

Η Εθνική ξέφυγε με 19-17, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα με την Ταϊπέι να προσπερνάει 19-20, όμως στο 20-21 το χαμένο σερβίς του Τσάνγκ και δύο εξαιρετικά σερβίς του Φράγκου μας έφεραν στο 23-21 και στο 24-22 με νέο χαμένο σερβίς του Γουάνγκ για να κλείσει το σετ και το ματς με μπλοκ του Κουμεντάκη.

Κι αμέσως μετά όλοι οι παίκτες με την προτροπή του Γιώργου Πετρέα αποθέωσαν και αποθεώθηκαν από τον κόσμο κάνοντας "όλε, όλε" με τους 2.500 φιλάθλους που δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν.Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-21, 25-22

Ελλάδα (Δρίκος) Τζούριτς 15 (14/28 επ., 1 μπλοκ), Τερζής 2 (1/1 επ.), Πετρέας 6 (3/9 επ., 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 2 (0/2 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 10 (9/21 επ., 1 άσο, 72% υπ. – 44% άριστες), Φράγκος 20 (18/21 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 45% υπ. – 14% άριστες), Γκαράς –λ (65% υπ. – 35% άριστες) / Στιβαχτής, Σμαραγδής 3 (3/5 επ.), Κουμεντάκης 5 (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ).

Κινεζική Ταϊπέι (Τσεν) Λιου Χονγκ Τζίε 7 (5/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τάι Γιου Τσιέν, Χουάνγκ Τσιέν Φενγκ 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ), Χουάνγκ Τσουν 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Γουάνγκ Μιν Τσουν 15 (13/21 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τσεν 10 (10/20 επ., 56% υπ - 40% άριστες), Λιν –λ (55% υπ - 30% άριστες) / Λιου Χονγκ Μιν 4 (4/11 επ., 44% υπ. – 22% άριστες), Τσάνγκ Λιάνγκ 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Βου Τσουνγκ, Χσου Μέι 2 (2/3 επ.), Χουάνγκ Πέι 3 (3/3 επ.).Η βαθμολογία του 3ου γκρουπ 1. Ελλάδα (3-0 νίκες-ήττες) 9 βαθμοί, 9-1 σετ

2. Σλοβενία (3-0), 9 βαθμοί, 9-2 σετ

3. Βενεζουέλα (2-1), 6 βαθμοί, 7-4 σετ

4. Μαυροβούνιο (2-0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ

5. Ισπανία (2 -0), 5 βαθμοί, 6-3 σετ

6. Κατάρ (1-2), 3 βαθμοί, 5-7 σετ

7. Κινεζική Ταϊπέι (1-2), 3 βαθμοί, 4-6 σετ,

8. Πουέρτο Ρίκο (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ

9. Καζακστάν (1-2), 3 βαθμοί, 3-6 σετ

10. Μεξικό (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ

11. Γερμανία (0-2), 1 βαθμός, 3-6 σετ

12. Τυνησία (0-3), 0 βαθμοί, 1-9 σετ

Προκρίνονται στο Φάιναλ φορ οι τρεις πρώτες μετά την διεξαγωγή 6 αγωνιστικών, καθώς και η διοργανώτρια Γερμανία.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σβήστηκε η φωτιά στο σκάφος – Ρυμουλκείται στην Αίγινα


Σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, σε μηχανοκίνητο σκάφος με δύο επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.



Το σκάφος ρυμουλκείται από πλωτό του λιμενικού στην Αγία Μαρίνα Αίγινας, ενώ οι δύο επιβαίνοντες παρελήφθησαν νωρίτερα από παραπλέον ιδιωτικό σκάφος και είναι καλά στην υγεία τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ρεπόρτερ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση και οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τον δράστη


Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η αστυνομική καταδίωξη ενός άνδρα την ώρα που ο δημοσιογράφος του Sky Italia μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ του από τη Γαλλία.

Ο ρεπόρτερ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση και οι αστυνομικοί κυνηγούσαν τον δράστη - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Ντανιέλε Λο Μόνακο, ο οποίος την ώρα που μιλούσε οn camera για τους αγώνες του Εuro 2016 από πίσω του η γαλλική αστυνομία καταδίωκε έναν άνδρα.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος στην προσωπική του σελίδα στο Twitter εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε περιοχές της Αττικής


Οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι σήμερα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 15:00 σημειώθηκαν οι εξής υπερβάσεις:

Σταθμοί Ωριαία τιμή Ο3 στις 15:00 Όριο ενημέρωσης κοινού (ωριαίες τιμές >180 μg/m3) Όριο συναγερμού πληθυσμού (ωριαίες τιμές>240μg/ m3)

Ώρα έναρξης υπέρβασης Διάρκεια υπέρβασης σε ώρες Μέγιστη τιμή Ώρα έναρξης υπέρβασης Διάρκεια υπέρβασης σε ώρες Μέγιστη τιμή


  • ΠΑΤΗΣΙΩΝ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ-1
  • ΑΘΗΝΑΣ
  • ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
  • ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
  • ΛΙΟΣΙΑ 207 15:00 1 207
  • ΜΑΡΟΥΣΙ 200 14:00 2 200
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
  • ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
  • ΕΛΕΥΣΙΝΑ
  • ΚΟΡΩΠΙ


Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος το απόγευμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος για άνδρα που έπεσε σε κώμα στο φαράγγι του Λούλουγκα


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός άνδρα που έπεσε σε κώμα, ενώ έκανε πεζοπορία στο φαράγγι του Λούλουγκα, κοντά στη Σίταινα, την Κυριακή.



Στη διάσωση του άνδρα προχώρησαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής κατάφεραν έπειτα από επίμονες προσπάθειες να τον μεταφέρουν με φορεία και σχοινιά, δεδομένου ότι το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το δύσβατο σημείο.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη με θερμοπληξία.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:





Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αμερικανικό διαστημικό σκάφος Juno πλησιάζει στον Δία


Πλησιάζει στο τέλος της αποστολής του.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι σχεδόν πέντε ετών, το σκάφος Juno της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) πλησιάζει στο τέρμα της αποστολής του, στον μυστηριώδη αέριο γίγαντα Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Το «ραντεβού» προγραμματίζεται για τις 4 Ιουλίου και ήδη επικρατεί μεγάλη έξαψη μεταξύ των Αμερικανών -και όχι μόνο- επιστημόνων, καθώς ελπίζουν ότι ο Δίας θα αποκαλύψει ορισμένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του.

Η φιλόδοξη και πανάκριβη αποστολή, κόστους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μελετήσει εκτενώς τη δομή και σύνθεση του πλανήτη. Αντίθετα με προηγούμενες πυρηνοκίνητες αποστολές, το Juno, το οποίο κατασκευάσθηκε από την εταιρεία Lockheed Martin Space Systems, κινείται με ηλιακή ενέργεια, καθώς διαθέτει τρία τεράστια ηλιακά πάνελ, πράγμα που του προσδίδει μέγεθος όσο ένα γήπεδο μπάσκετ.

Το σκάφος, που εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο του 2011, αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Δία την 4η Ιουλίου. Στη συνέχεια, προγραμματίζεται να κάνει 37 κοντινά «περάσματα» για να μελετήσει την ατμόσφαιρα, την μαγνητόσφαιρα και το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη.

Οι χειριστές του σκάφους στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), με επικεφαλής τον επιστήμονα Σκοτ Μπόλτον του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών του Τέξας, έχουν αγωνία για την τελική φάση προσέγγισης στον πλανήτη. Τότε, το Juno θα πρέπει να ενεργοποιήσει για 35 λεπτά τον κύριο κινητήρα του, ώστε να «φρενάρει» όσο χρειάζεται, προκειμένου να «συλληφθεί» από τη βαρύτητα του τεράστιου πλανήτη. Αν κάτι πάει στραβά, το σκάφος θα προσπεράσει τον Δία και η αποστολή θα πάει στράφι.

Αν όλα πάνε καλά, το Juno θα διαγράφει αρχικά μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Δία κάθε 53 μέρες και τελικά -με τις κατάλληλες προσαρμογές- κάθε 14 μέρες. Η ελλειπτική τροχιά του θα το φέρνει σε απόσταση έως 4.350 χιλιομέτρων από την κορυφή των πολύχρωμων νεφών του Δία, κοντύτερα από κάθε άλλο σκάφος μέχρι σήμερα. Το προηγούμενο ρεκόρ προσέγγισης κατείχε από το 1974 το αμερικανικό σκάφος «Πρωτοπόρος 11» (Pioneer 11), το οποίο είχε φθάσει σε απόσταση 43.000 χλιομέτρων. Κάθε κοντινό πέρασμα του Juno θα διαρκεί περίπου μια γήινη μέρα.

Το σκάφος διαθέτει μία κάμερα και εννέα επιστημονικά όργανα, τα οποία, μαζί με τον υπολογιστή πτήσης του, βρίσκονται μέσα σε μια μοναδική κρύπτη από τιτάνιο βάρους 172 κιλών, προκειμένου να προστατευθούν από την τρομερά ισχυρή ακτινοβολία του πλανήτη, την πιο απειλητική σε όλο το ηλιακό σύστημα. Στη διάρκεια της αποστολής του, το Juno θα εκτεθεί σε ακτινοβολία ισοδύναμη με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ακτινογραφίες-Χ δοντιών.

Η αποστολή του Juno θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018, με μια προγραμματισμένη βουτιά θανάτου μέσα στην πυκνή και ταραχώδη ατμόσφαιρα του τεράστιου πλανήτη. Οι επιστήμονες της NASA επέλεξαν αυτή τη λύση για να είναι σίγουροι ότι το Juno δεν θα πέσει πάνω στον δορυφόρο Ευρώπη, που μπορεί να φιλοξενεί ζωή, οπότε θα τον μόλυνε με γήινους μικροοργανισμούς.

Ο Δίας ήταν ο πρώτος πλανήτης που σχηματίσθηκε στο ηλιακό μας σύστημα. Αντίθετα με τη Γη, η οποία είναι βραχώδης , ο Δίας είναι κατά βάση ένας πλανήτης αερίων, κυρίως από υδρογόνο και ήλιο. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να διαπεράσουν την «πανοπλία» της πυκνής ατμόσφαιράς του και έτσι δεν γνωρίζουν αν διαθέτει στερεό πυρήνα ή αν έχει οξυγόνο και νερό.

Από τη δεκαετία του ΄70, οι επιστήμονες είχαν πάντως την ευκαιρία να μάθουν αρκετά πράγματα γι' αυτόν και την «μεγάλη ερυθρά κηλίδα» του, κυρίως από την αποστολή του σκάφους «Γαλιλαίος», το οποίο εξερεύνησε το σύστημα του Δία και των δορυφόρων του επί 14 χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκαν αποσκευές στη Μαδαγασκάρη - Ανήκουν στους επιβάτες της πτήσης MH370;


Προσωπικά αντικείμενα που ενδέχεται να ανήκουν στους επιβάτες του μοιραίου Airbus της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, βρέθηκαν στη Μαδαγασκάρη.

Πρόκειται για μια παιδική τσάντα, μια θήκη για λάπτοπ, ένα σακ βουαγιάζ και ένα σανδάλι, μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν τα συγκεκριμένα αντικείμενα ανήκουν πράγματι στους επιβάτες του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.











Τα αντικείμενα βρήκε ο Μπλεν Γκίμπσον, ένας Αμερικανός δικηγόρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό στην ίδια περιοχή, ένας άνδρας από τη Μαγαδασκάρη είχε βρει δύο τμήματα από συντρίμμια αεροσκάφους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αν θα ’ρθουν οι εξωγήινοι, κάπως έτσι θα επικοινωνήσουν


Επιστημονικές υποθέσεις για την ύπαρξη νοήμονος ζωής εκεί έξω.

Είτε φανταζόμαστε τους εξωγήινους ως τρομακτικούς εισβολείς με σούπερ όπλα είτε αντιθέτως ως εξελιγμένα και κατάφωρα ειρηνικά όντα, η πιθανότητα ύπαρξης ζωής στο απέραντο Υπερπέραν μαγνήτιζε ανέκαθεν την ανθρώπινη φαντασία.

Και βέβαια η επιστήμη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, συλλογιζόμενη κι αυτή με τη σειρά της πώς θα ήταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όλα αυτά τα χρόνια μια μακρά σειρά από θεωρίες έχουν προταθεί λοιπόν για την επίτευξη επαφής με τα πρόθυμα αυτιά του Σύμπαντος, υποθέσεις που είναι φυσικά ακόμα στα χαρτιά.

Ακόμα κι έτσι όμως αποκαλύπτουν τη σαγήνη που ασκεί στην επιστήμη το απλό ενδεχόμενο και μόνο να μην είμαστε εντελώς μόνοι μας στο Σύμπαν…

Οι γιγάντιες δομές



Κολοσσιαίες υπερδομές του Διαστήματος έχει υποτεθεί ότι μπορεί να λειτουργούν σαν φάροι για άλλους πολιτισμούς. Ο πρόεδρος του προγράμματος Αναζήτησης Εξωγήινης Ζωής, του περίφημου SETI (που δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το SETI Institute), Ντάγκλας Βακόχ, και η ομάδα του παρακολουθούν εδώ και καιρό τις ανωμαλίες του αστέρα KIC 8462852, η φωτεινότητα του οποίου αυξομειώνεται μυστηριωδώς εδώ και αρκετά χρόνια.

Το αστέρι που βρίσκεται κάπου 1.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη θεωρείται ότι περιβάλλεται από μια πελώρια υπερδομή, η οποία μπλοκάρει κάποιες φορές το φως που μας έρχεται από το αστέρι. Ο υπαινιγμός και μόνο ότι η δομή αυτή μπορεί να είναι έργο μιας εξελιγμένης εξωγήινης ζωής μένει φυσικά να αποδειχθεί, το γεγονός όμως ότι το θέμα συζητείται στα σοβαρά δεν μπορεί να περάσει στα «ψιλά».

Τώρα η ερευνητική ομάδα αναζητεί τεχνητά παραγόμενα φωτεινά σήματα από το αστέρι που θα υποδείξουν την παρουσία ανεπτυγμένου εξωγήινου πολιτισμού…

Ένα δισεκατομμύριο αστέρια που φεγγοβολούν



Ο αστροφυσικός Ραγκμπίρ Μπαθάλ σκανάρει τους ουρανούς ψάχνοντας τρόπους επικοινωνίας με άλλα είδη ζωής. Το δικό του εργαστήριο δεν ακολουθεί ωστόσο την πεπατημένη της αναζήτησης ραδιοσημάτων, καθώς ο Μπαθάλ και η ομάδα του ψάχνουν για φωτεινούς παλμούς.

Μια αλληλουχία παλμών στέλνεται στο κοντινό μας Διάστημα (100 περίπου έτη φωτός) αναζητώντας φώτα λέιζερ στη διαστημική μας γειτονιά. Η επιστήμη είναι σήμερα σε θέση να εντοπίζει φωτεινά σήματα τόσο ασθενή όσο ένα φωτόνιο ανά λίγα μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η έρευνα στρέφεται στα λέιζερ φωτεινά σήματα καθώς αυτά μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα και πληροφορίες σε πραγματικά τεράστιες συμπαντικές αποστάσεις. Ερευνητικές εγκαταστάσεις φημισμένων πανεπιστημίων, όπως του Χάρβαρντ και του Πρίνστον, σαρώνουν εδώ και πάμπολλα χρόνια τους ουρανούς ψάχνοντας για εξωγήινα (τεχνητά παραγόμενα δηλαδή) λέιζερ.

Έχοντας ξεψαχνίσει περισσότερα από 10.000 αστέρια στην περίοδο αυτή, τα λέιζερ σήματα θεωρούνται ως ένας από τους ιδανικότερους τρόπους για επικοινωνία με εξωγήινους πολιτισμούς. Μένει να φανεί λοιπόν…

Εξωγήινα διαστημικά οχήματα



Μπορεί βέβαια τα εξωγήινα μηνύματα να μην ταξιδεύουν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, αλλά τα δείγματα εξωγήινης ζωής να μην είναι παρά μικροσκοπικά οχηματάκια που έχουν σταλεί επί τούτου να εξερευνήσουν το Διάστημα. Σε τελική, κι εμείς έχουμε ξαποστείλει τα εξερευνητικά διαστημόπλοιά μας σε Άρη, Κρόνο και Αφροδίτη, γιατί να είμαστε οι μόνοι λοιπόν με συμπαντική περιέργεια;

Μαθηματικοί του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έχουν υπολογίσει ότι τέτοιες εξωγήινες εξερευνητικές κάψουλες μπορεί να έχουν ήδη περάσει από το ηλιακό μας σύστημα ή να παραμένουν ακόμα και σήμερα εδώ, μένοντας στο σκοτάδι εξαιτίας της κατώτερης ανθρώπινης τεχνολογίας.

Παρά το γεγονός ότι εμείς δεν μπορούμε να τα ανιχνεύσουμε, τα ρομποτικά σκάφη των εξωγήινων μπορεί να οργώνουν το Υπερπέραν κλωνοποιώντας τους εαυτούς τους. Οι αστροβιολόγοι Νίκολσον και Φόργκαν κατέληξαν ότι ένας στόλος τέτοιων υπερεξελιγμένων οχημάτων θα μπορούσε να εξερευνήσει όλο το Διάστημα στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα των 10 εκατ. ετών.

Οι δυο επιστήμονες ισχυρίζονται επιπλέον ότι το γεγονός ότι δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ τέτοιες υπερκατασκευές μπορεί να έχει να κάνει με δύο πράγματα: είτε δεν έχει σταλεί καμία τέτοια κάψουλα στη διαστημική μας γειτονιά εδώ και μπόλικα εκατομμύρια χρόνια είτε αντιθέτως ότι ο δικός μας τεχνολογικός πολιτισμός δεν είναι τόσο εξελιγμένος που να μπορεί να τις εντοπίσει. Κι αν δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε τα έργα των εξωγήινων γύρω μας, αποτυγχάνοντας στα τεστ τους, τότε προφανώς αυτοί δεν έχουν κανέναν λόγο να επικοινωνήσουν με τους πρωτόγονους Γήινους…

Ραδιοκύματα από έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά



Εδώ και χρόνια, μυστηριώδεις εκρήξεις ραδιοκυμάτων που έρχονται από αποστάσεις δισεκατομμυρίων ετών φωτός πονοκεφαλιάζουν την επιστήμη. Με διάρκεια μερικών απειροελάχιστων κλασμάτων του δευτερολέπτου, οι ταχείες ραδιο-εκρήξεις φαίνεται να εμφανίζονται τυχαία στους ουρανούς, καθώς κανένα πρότυπο συμπεριφοράς δεν έχει ανευρεθεί μέχρι στιγμής.

Την ώρα λοιπόν που η επιστήμη δεν έχει ακόμα μια βάσιμη υπόθεση εργασίας για το τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι εκρήξεις ραδιοκυμάτων, έχει υποτεθεί ότι οι ένοχοι μπορεί να είναι εξατμίσεις μαύρων τρυπών, συγκρούσεις διαστημικών σωμάτων ή οι τελευταίες στιγμές αστεριών που σβήνουν. Το τηλεσκόπιο του Αρεσίμπο (Πουέρτο Ρίκο) έχει καταγράψει πάμπολλες τέτοιες εκπομπές και μια ερευνητική ομάδα έχει πλέον στα χέρια της μια καλή άποψη για την πηγή τους: τα ραδιοκύματα μάς έρχονται από πολύ μακριά, από μια περιοχή με άκρως μαγνητισμένο υλικό, και ταξίδεψαν μέσα από νέφη αερίων πριν φτάσουν στον πλανήτη μας.

Οι αστρονόμοι υποθέτουν πια ότι μαγνητικά αστέρια που πεθαίνουν μπορεί να εκπέμπουν τέτοια ραδιοκύματα, στρέφοντας ταυτοχρόνως τις προσπάθειες των αστροβιολόγων για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στα εν λόγω ραδιοκύματα. Ο αστροφυσικός Ντάνκαν Λόριμερ του Πανεπιστήμιου της Δυτικής Βιρτζίνια, που ανακάλυψε τις πρώτες ταχείες ραδιο-εκρήξεις το 2007, δήλωσε περιχαρής ότι «κινούμαστε αποφασιστικά στην επίλυση του μυστηρίου», ανοίγοντας ταυτοχρόνως την όρεξη στους ερευνητές της νοήμονος εξωγήινης ζωής…

Αναδιάταξη αστεριών για επικοινωνία με εξωγήινους πολιτισμούς



Ο Τζέισον Λανιέρ θέλησε να πάει το πράγμα με την εξωγήινη επικοινωνία μερικά βήματα παρακάτω όταν δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να επαναδιατάξουμε τη θέση του ήλιου μας αλλά και των κοντινών αστεριών ώστε να στείλουμε καλύτερα σήματα στους μακρινούς γείτονές μας!

Η δημιουργία ειδικών αστερισμών που η Φύση δεν θα μπορούσε ποτέ να παράγει θα λειτουργήσει ως τροχιοδεικτικό για τους εξωγήινους, αλλά και για μας ακόμα, καθώς άλλοι πολιτισμοί μπορεί κάλλιστα να έχουν κάνει το ίδιο. Στην πραγματικότητα, όταν ανακαλύφθηκαν οι αστέρες νετρονίων μερίδα επιστημόνων πίστεψε όντως ότι ήταν μηνύματα από «μικρούς πράσινους ανθρώπους».

Ο Λανιέρ προτείνει την αποστολή ενός καλού αριθμού από διαστημικά σκάφη στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος που θα μπορούν να λειτουργούν για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, με τη βαρυτική τους έλξη να εκτρέπει τα ηλιακά αντικείμενα. Τα διαστημικά αυτά τρακτέρ, όπως τα λέει χαρακτηριστικά, που θα αναδιατάξουν τη θέση των αστεριών και θα τα θέσουν σε νέες και μη φυσικές τροχιές θα ενέχουν ρόλο οδικών σημάτων για την παρουσία τεχνητής δύναμης.

Οι «παραστατικοί αυτοί σχηματισμοί» θα είναι ένα είδος διαστημικής γραφής που θα υποδεικνύει ότι κάποιος άφησε ένα ίχνος αναζητώντας επικοινωνία. Εννοείται ότι μέχρι να είμαστε σε θέση να κάνουμε κάτι τέτοιο, αναζητούμε μανιωδώς μη φυσικούς διαστημικούς αστερισμούς και συμπαντικές ανωμαλίες…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν 34 δισ. ευρώ φόρους, σε απόγνωση οι φορολογούμενοι


Αν ήταν δύσκολη για το υπουργείο οικονομικών η ψήφιση των φορολογικών μέτρων της πρώτης αξιολόγησης ακόμη πιο δύσκολη είναι οι εφαρμογή τους και άρα η είσπραξη περίπου 33 δισ. ευρώ από φόρους ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του «κόφτη».

Η καθαρή πρόσθετη επιβάρυνση που αντιστοιχεί για το 2016 από τα μέτρα σε άμεσους έμμεσους φόρους και εργοδοτικές εισφορές πρόσθεσε άλλα 1,2 δις ευρώ στις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών . Από αυτά τα 800 εκ ευρώ προέρχονται από το χαμηλότερο αφορολόγητο και νέα φορολογική κλίμακα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και 400 εκ ευρώ από τα πρόσθετα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν από την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και τις αυξήσεις συντελεστών στα νησιά και τις επιμέρους αυξήσεις σε έμμεσους φόρους

Με βάση το προϋπολογισμό πριν την ψήφιση των μέτρων το υπουργείο οικονομικών από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου θα έπρεπε να εισπράξει 31,8 δις ευρώ . Με τα νέα βάση το λογαριασμός αναβαίνει στα 34 δις ευρώ την στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα προς τοις εφορίες αυξάνονται σε μέση μηνιαία βάση κατά περίπου 1 δις ευρώ .

Το άγχος για την είσπραξη των εσόδων φαίνεται ήδη από τις κινήσεις της ΓΓΔΕ με τα ραβασάκια και τις τηλεφωνικές ειδοποιήσεις στους φορολογούμενους με καθυστερούμενες οφειλές ακόμη και 50 ευρώ .

Σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης κάνει συνεχείς εκκλήσεις προς τους φορολογούμενους να -ξανα- ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους . Τούτο με δεδομένο ότι από το 1,8 εκ φορολογούμενους που είχαν ρυθμίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και σε 100 δόσεις περίπου το 50% εκτιμάται ότι έχουν χάσει την ρύθμιση και είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή ακόμη και ακίνητης περιουσίας

Πρόβλημα οι δηλώσεις

Την ίδια ώρα βέβαια ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζει να κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΓΔΕ να δείχνουν ότι έχει υποβληθεί μόνο το 60% των δηλώσεων (3,3 εκ από τις 6,1 εκ των συνολικών) ενώ μένουν πλέον μόνο 10 ημέρες μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου .

Για να ολοκληρωθεί κανονικά ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει κάθε μέρα από σήμερα μέχρι και την λήξη της προθεσμίας θα πρέπει να δηλώνονται περίπου 280.000 δηλώσεις αριθμός ανέφικτός με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα ακόμη και στις καλύτερες ημέρες υποβάλλονται λιγότερες από 140.000

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις δηλώσεις είναι δεδομένο ότι το ΥΠΟΙΚ θα αναγκαστεί να δώσει παράταση στην προθεσμία κάτι που θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα .

Τούτο διότι θα πρέπει να γίνει πρώτα η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος πριν εκκαθαριστεί και ο - αυξημένος - ΕΝΦΙΑ του 2016 . Ο ΓΓ δημοσίων εσόδων κ. Γ Πιστιλής έχει τονίσει ότι μπορεί να εκκαθαρίσει τον ΕΝΦΙΑ το Αύγουστο με τις δόσεις να αρχίσουν να τρέχουν από τον Σεπτέμβριο και μετά Σε αυτήν την περίπτωση ο φόρος ακινήτων θα αποπληρώνονταν σε τέσσερεις ισόποσες δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο . Αν ο ΕΝΦΙΑ εκκαθαριστεί τον Σεπτέμβριο αντί τον Αύγουστο τότε η πρώτη δόση θα έρθει τον Οκτώβριο και ο φόρος θα πληρωθεί σε τρείς ενώ τα νοικοκυριά θα πληρώνουν ακόμη το φόρο εισοδήματος ενώ από τον Νοέμβριο θα σταλούν ειδοποιητήρια και για τα νέα τέλη κυκλοφορίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...