Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Από σεξ με τρεις άντρες μέχρι αυτοϊκανοποίηση με sex toys στο γραφείο


Η εξομολόγηση μίας σεξομανούς.

Τις εμπειρίες της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας του εθισμού της στο σεξ, στο αυστραλιανό περιοδικό «Gold Coast Bulletin», περιγράφει μια νεαρή γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι σεξομανής διατηρώντας την ανωνυμία της.

Στην αφήγηση της περιγράφει από καυτές ερωτικές νύχτες με τρεις διαφορετικούς άντρες, μέχρι και αυτοϊκανοποίηση με sex toys στο γραφείο. Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν πως η συχνή διάθεση για σεξ δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα, όμως μια γυναίκα που βίωσε τον εθισμό της σε αυτό αποκαλύπτει πόσο δραματικά άλλαξε τη ζωή της.

«Κάποτε έκανα σεξ με δύο άντρες σε μια νύχτα προτού συναντηθώ με τον άντρα που έβγαινα εκείνη την περίοδο. Έφτασα στο σημείο να βγαίνω με τρεις άντρες με το ίδιο όνομα, την ίδια περίοδο! Συναντιόμουν με άντρες μόνο για να κάνω σεξ. Δεν θα πηγαίναμε ούτε καν για δείπνο πρώτα. Δεν θέλεις να είσαι γεμάτος πριν το "θρίαμβο" στο κρεβάτι. Βέβαια, δεν είναι τόσο κακό όταν είσαι σε σχέση γιατί πάντα έχεις κάποιον να ικανοποιείς τις ορέξεις σου. Δεν χρειάζεται μάλιστα να ανησυχείς μήπως κολλήσεις κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξομολογείται ότι το σεξ ήταν συνεχώς στο μυαλό της, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εργασίας της. Όταν χαλάρωνε λίγο η δουλειά πήγαινε στην τουαλέτα του γραφείου για να ανακουφίσει τις ορέξεις της με τη χρήση δονητή.

Η ίδια, ως εθισμό στο σεξ περιγράφει οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα που θεωρείται ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους εθισμός και πως οι «πάσχοντες» ψάχνουν απλά μία δικαιολογία για την έλλειψη αυτοσυγκράτησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις γυναίκες βασάνισαν τον άντρα που τις απατούσε


Χρησιμοποίησαν αναπτήρα, συσκευή μαλλιών και κόπτη πίτσας.

Με μια λαβίδα για μαλλιά, ένα κόπτη πίτσας και έναν αναπτήρα τέσσερις γυναίκες βασάνισαν έναν άντρα, με τη δικαιολογία ότι της απατούσε. Οι Lorraine Earles, 47 ετών, Natalie Lilley, 19 ετών, Leah White, 22 ετών και Brendan Teale, 27 ετών εκδικήθηκαν με φρικτό τρόπο τον άντρα που σύμφωνα με τις ίδιες, τις κορόιδευε…

Το περιστατικό, στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Βρετανίας, έφτασε στα δικαστήρια όπου όπως κατέθεσαν, παρέσυραν το θύμα τους σε ένα διαμέρισμα όπου τον έδεσαν σε μια καρέκλα. Ακολούθως, τον ανάγκασαν να πιει υγρό σαπούνι ενώ τον φίμωσαν με μαντίλι προκειμένου να μην ακούγονται οι κραυγές του.

Οι τέσσερις γυναίκες, στη συνέχεια έκαψαν το τριχωτό του σώματός του με αναπτήρα και τα γεννητικά του όργανα με τη συσκευή μαλλιών.

Με το κόπτη της πίτσας, τον πίεζαν σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το δικαστήριο έκρινε για την 47χρονη ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και δεν καταδικάστηκε, μιας και είχε ήδη προφυλακιστεί για πέντε μήνες. Η 27χρονη καταδικάστηκε σε 12μηνη ποινή φυλάκισης, η 19χρονη καταδικάστηκε με διετή κοινωνική εργασία υπό επιτήρηση όπως και η 22χρονη.

Η Natalie Lille



Η Leah White





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φως στο τι συνέβει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Τι εξελίξεις είχαμε σήμερα


Τσούκαλης: Συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη δέχθηκε απειλητικά μηνύματα


Μία αποκάλυψη έκανε στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Όπως είπε, κάποιος συμφοιτητής του Βαγγέλη δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο facebook και στο τηλέφωνο.


Σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εμπορικών καταστημάτων, στο οποίο διακρίνεται μία παρέα ατόμων να ακολουθεί τον Βαγγέλη την ημέρα που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο απ' ό,τι γνωρίζει. «Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




------------


Κι άλλο θύμα στη σχολή του Γιακουμάκη


Νέο σοκ προκαλεί η συνταρακτική αποκάλυψη ότι υπάρχει κι άλλο θύμα bullying στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων όπου σπούδαζε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.


Προτού ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυα για το χαμό του παλικαριού μια συγκλονιστική μαρτυρία καταδεικνύει ότι η σχολή του άτυχου Βαγγέλη είχε γίνει "κολαστήριο" και για άλλους σπουδαστές.


"Πιστεύω ότι κάποιοι σιγά σιγά ωριμάζουν και θα αρχίσουν να μιλάνε" είπε χαρακτηριστικά στην "Espresso" ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και πρόσθεσε: "Πριν από περίπου δέκα μέρες με πήρε τηλέφωνο μια μητέρα πανικοβλημένη. Μου είπε ότι ο γιος της, που σπουδάζει στη σχολή, δεχόταν απειλητικά μηνύματα".


(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):




------------


"Στη Δικαιοσύνη οι ηθικοί αυτουργοί για το θάνατο Γιακουμάκη"

Να οδηγηθούν οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Δικαιοσύνη, ζητάει με ομόφωνο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που έγινε στη σχολή κάνει λόγο για γεγονότα «που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο» και επισημαίνει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, «είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού, βίαιης, εξευτελιστικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου καλεί την ελληνική πολιτεία να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους ηθικούς αυτουργούς στη Δικαιοσύνη, παράλληλα δε, να νομοθετήσει αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Επίσης, καλεί το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία κατά του φαινομένου bullying, το οποίο απ' ότι φαίνεται έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

------------


«Τα πρόσωπα στις φωτογραφίες δεν έχουν σχέση με το Γιακουμάκη»

Τι λέει ο ιδιωτικός ερευνητής που ασχολείται με την υπόθεση

Δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης το πόρισμα για τη Σχολή Γαλακτοκομικής ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί τουλάχιστον ψυχολογική βία, ενώ και οι μαρτυρίες «δείχνουν» τον σκληρό πυρήνα των Κρητικών σπουδαστών, που φαίνεται να κακομεταχειριζόταν τον άτυχο 20χρονο.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος που μετείχε στις έρευνες τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως οι βασανιστές του Γιακουμάκη σε φωτογραφίες στα social media δεν έχουν καμία σχέση με τον πυρήνα των κρητικών που έκαναν κόλαση τη ζωή του φοιτητή.

«Δεν πρέπει να στοχοποιούμε άτομα. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη ποιος φταίει. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν άτομα που δεν έχουν σχέση με άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται», είπε.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega «τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν σχέση». Υπογράμμισε ακόμη ότι στην παρέα των σπουδαστών που ασκούσαν bullying στον Γιακουμάκη υπάρχει ομερτά και κανείς δεν μιλάει.

Σύμφωνα με το πόριμα ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής αναφέρει στην κατάθεσή του: «Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σσ οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι 'αν θέλετε δέστε με'. Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει».

Στο πόρισμα αναφέρεται πως μια από τις καθηγήτριες που ήταν επιφορτισμένη με την ευθύνη της Εστίας, είπε πως είχε πληροφορίες για «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική» συμπεριφορά σε βάρος του Β. Γιακουμάκη σε σημείο να τον δένουν, να του κλείνουν το ζεστό νερό και να τον ξυρίζουν παρά τη θέλησή του.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας για τα όσα συνέβαιναν στη Σχολή, που όπως όλα δείχνουν είχε γίνει το κολαστήριο του 20χρονου τονίζουν στις διαπιστώσεις τους:

«Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγ. Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής» αναφέρει το πόρισμα.

Η ενδεχόμενη ολιγωρία του πρώην διευθυντή της Σχολής να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει τη βία που υφίστατο ο 20χρονος φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία. Παρά το γεγονός ότι τηλεφώνησε δύο φορές στην κοινωνική λειτουργό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τατιάνα Γκάτσα - μια πριν και μια μετά την εξαφάνιση του 20χρονου - δεν αποκάλυψε τις υποψίες ή τα γεγονότα που γνώριζε.

«Δεν μου αναφέρει κανένα στοιχείο, κανένα περιστατικό. Συμβουλευτικά και προληπτικά θα έλεγα πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει πληροφορίες, πως μπορεί ο ίδιος να προφυλάξει την εστία του και τη Σχολή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς ενδείξεις. Ακόμα και τη δεύτερη φορά δεν μου αναφέρθηκε καμία υποψία κανένα στοιχείο για περιστατικό bullying. Δεν μου ανέφερε σχετικό ο διευθυντης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάτσα.




------------

"Ενημέρωσα τον διευθυντή για όσα περνούσε ο Βαγγέλης"

Πρώην σπουδαστής της Γαλακτομικής σχολής Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι ενημέρωσε τον διευθυντή για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

«Όταν ήμουν δευτεροετής στην Γαλακτοκομική σχολή γνώρισα τον Βαγγέλη. Εγώ προσωπικά ήμουν το άτομο που ειδοποίησε και τον Μάντζαρη, τον διευθυντή της σχολής και μία καθηγήτρια για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης. Η λύση που επέλεξαν ήταν να του αλλάξουν δωμάτιο. Τους είχα πει που θα κατέληγε αυτό. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι ήταν οι τελευταίες κουβέντες που είπαμε με τον Βαγγέλη. Μου είπε «ευχαριστώ για αυτό που έκανες. Ούτε αδελφός σε αδελφό δεν θα το έκανε». Ένας πραγματικός άγγελος ήταν, ένα αρνί μέσα σε μία αγέλη λύκων. Ντροπή σε όλους! Ελπίζω πραγματικά να ξεκουραστεί η ψυχούλα του!» σημείωσε ο πρώην σπουδαστής στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



------------

«Δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης»


Ανακοίνωση των φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Για πρώτη φορά, οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παρεμβαίνουν στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν αργά το μεσημέρι αναφέρουν:

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε "πληροφορία".

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά «λαϊκά δικαστήρια» που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

------------

Τέλος στα "λαϊκά δικαστήρια" φωνάζουν οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής

«Δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε» τονίζουν οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Με ανακοίνωσή τους, που εξέδωσαν αργά σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά, οι σπουδαστές της σχολής παρεμβαίνουν στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από τα τραγική απώλεια του συμμαθητή μας.

Σαν μαθητές δεν θα υποκαταστήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης με το να "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράστασή του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε "πληροφορία".

Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς. Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών.

Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά "λαϊκά δικαστήρια" που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για τον χαμό του Βαγγέλη.

Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη οτιδήποτε γνωρίζουν».

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

------------

"Δεν κάναμε κακό στον Γιακουμάκη"


«Κάναμε παρέα από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη», λένε οι Κρητικοί φίλοι του. Διαμαρτύρονται, υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν κακό στον 20χρονο. Τα τρία παιδιά από την παρέα των Κρητικών φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων υποστηρίζουν ότι έχουν στοχοποιηθεί άδικα.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA



------------

Σφοδρή κόντρα Μπογδάνου με τον πρόεδρο της Γαλακτοκομικής Σχολής

«Θέλετε να συμμετέχουμε στην ομερτά που σκοτώνει παιδιά;»

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στον τηλεοπτικό αέρα μεταξύ του προέδρου της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Παναγιώτη Κάτσαρη και του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Με αφορμή την εισβολή διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο της σχολής, ο κ. Κάτσαρης μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, κατηγόρησε πως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ευθύνη έχουν τα ΜΜΕ.

«Βάλατε τα παιδιά στο στόχαστρο», είπε ο κ. Κάτσαρης αναφερόμενος στους σπουδαστές που έχουν στοχοποιηθεί για τους βασανισμούς του Γιακουμάκη, συμπληρώνοντας πως είναι «λογικό ο κόσμος να αγανακτεί και να μπουκάρει μέσα».

Έξαλλος απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου της σχολής, ο παρουσιαστής Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Τι θέλετε να κάνουμε; Να συμμετέχουμε στην ομερτά που σκοτώνει παιδιά;», ρώτησε σε υψηλούς τόνους ο παρουσιαστής.

Αφότου τα πνεύματα ηρέμησαν, ο κ. Κάτσαρης εξήγησε πως «το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι» και κάλεσε τα ΜΜΕ «να αφήσουν τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

------------

Εντόπισαν τους υβριστές του Βαγγέλη - Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γαλακτοκομική


Εντοπίστηκαν οι bloggers που έγραφαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο διαδίκτυο και μάλιστα μετά τον εντοπισμό της σορού του και τη διαπίστωση ότι το αγνοούμενο παιδί είναι νεκρό. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ bloggers-υβριστές της μνήμης του 20χρονου Βαγγέλη και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι κατάγονται από την Κρήτη. Αυτή η πληροφορία κάνει τις Αρχές να πιστεύουν πως δεν αποκλείεται να γνώριζαν ακόμη και προσωπικά τον άτυχο φοιτητή, κάτι που ερευνούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ίδιοι αξιωματικοί, συνεχίζουν να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος από αυτούς τους υβριστές νεκρού, να ανήκει στο περιβάλλον του αδικοχαμένου νεαρού, ακόμα και ανάμεσα στα άτομα που έχουν στοχοποιηθεί ως υπεύθυνοι για bullying στον Γιακουμάκη.

Ένταση στη Γαλακτοκομική Σχολή - «Δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν δολοφονία!»

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το απόγευμα. Πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών.

Νωρίτερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

Σταδιακά η ένταση στη Σχολή αποκλιμακώθηκε και στον χώρο έχουν παραμείνει περίπου 50 νεαροί οι οποίοι απωθήθηκαν από τις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το προαύλιο, στον δρόμο.

Οι νεαροί φώναζαν υβριστικά συνθήματα ακόμα και εναντίον των δημοσιογράφων, ενώ οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα, λόγω και της δυνατής βροχής, αποχώρησαν.

Εντόπισαν τους υβριστές του Βαγγέλη - Διαδηλωτές εισέβαλαν στη Γαλακτοκομική
Μαρτυρία - κλειδί

Νέα μαρτυρία - ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega, περιπλέκει το μυστήριο με τον θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη φοιτητή στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη, κρητικοί σπουδαστές τον έψαχναν με μία φωτογραφία του στα χέρια.

Η μαρτυρία αυτή δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση και ενισχύει την εκδοχή, όχι μόνο ότι κάτι συνέβη στον Βαγγέλη μέσα στη σχολή, που τον οδήγησε στην απόγνωση και στον θάνατο, αλλά και ότι κάποιοι γνώριζαν τί έγινε και γι αυτό τον έψαχναν λίγες ώρες μετά.

"Ήμασταν στις 11 το βράδυ σε μια καφετέρια και μπήκαν μέσα με ένα κινητό και τη φωτογραφία του και μας ρωτούσαν αν τον είδαμε. Η απορία μας ήταν πως ψάχνεται ένας 20χρονος μετά από 6 ώρες που έφυγε. Πώς θεωρείται ότι έχει χαθεί", δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής.

Οι συμφοιτητές του 20χρονου, παραδέχθηκαν ότι όντως τον έψαχναν, όμως δεν θέλησαν να πουν το γιατί.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsonly.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος «Μεγάλος Αδελφός» στην Αυστραλία


Συσκευή θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους εξ αποστάσεως.

Νέα υπηρεσία παρακολούθησης κινητών συσκευών εξ αποστάσεως ανακοίνωσε η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telstra στην Αυστραλία.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε γονείς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τη χρήση κινητών από τα παιδιά τους. Χάρη σ' αυτήν τη νέα τεχνολογία, που είναι διαθέσιμη μέσω της δικτυακής πύλης «Mobile Protect», εκατομμύρια Αυστραλοί θα μπορούν να ελέγχουν από τον υπολογιστή τους τις συσκευές των παιδιών τους, αποκλείοντας ανεπιθύμητες κλήσεις και διακίνηση επικίνδυνου υλικού και ρυθμίζοντας τις ώρες που ξοδεύουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, ποσοστό μεγαλύτερο του 68% των Αυστραλών εφήβων διαθέτει smartphone ξοδεύοντας περισσότερες από τρεις ώρες την μέρα σ' αυτό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ξεκινά από την ηλικία των τριών ετών. Τρεις στους τέσσερις γονείς αγωνιούν σχετικά με το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά τους, οι παιδοψυχολόγοι τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να θέτουν στα παιδιά όρια στη χρήση της τεχνολογίας, παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι τα παιδιά που αποκλείονται από τη χρήση κοινωνικών δικτύων επηρεάζονται αρνητικά, παρουσιάζοντας σημάδια χειρότερης ψυχολογικής κατάστασης, σε σχέση με εκείνα που έχουν δικτυακή παρουσία.



Διαβάστε περισσότερα...

Μωρό-θαύμα δύο μηνών λέει "σ΄αγαπώ"


Η μικρούλα Ariana Sufi συγκίνησε τους γονείς της όταν σε ηλικία μόλις δύο μηνών είπε "σ' αγαπώ" στον 25χρονο πατέρα της Ali Sufi!

"Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι" δήλωσε ο πατέρας της μικρής...

Δείτε το βίντεο από την "Daily Mail":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Στο εδώλιο ζευγάρι που εκβίαζε 20χρονο μέσω facebook


Εκδικάζεται, σήμερα, μετά την 48ωρη αναβολή, στο αυτόφωτο η υπόθεση της εκβίασης 20χρονου μέσω facebook, με κατηγορούμενους έναν 39χρονο και μία 38χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην Πάτρα.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν δημιουργήσει στο facebook λογαριασμό με τα στοιχεία ενός 20χρονου, υιού μιας 43χρονης γυναίκας, και είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο, οι δύο κατηγορούμενοι απαιτούσαν από την 43χρονη, μητέρα του παιδιού, να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσουν επιπλέον φωτογραφικό υλικό και να διαγράψουν τον λογαριασμό.

Το Σάββατο η 43χρονη συναντήθηκε, κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, με την 38χρονη σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η 38χρονη αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της, προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που επιτηρούσαν το σημείο του ραντεβού, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού συνελήφθη, εντός της οικίας του στην Πάτρα, ο 39χρονος ημεδαπός, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2017


Αυτοκίνητο με φτερά «κρυμμένα» και την ικανότητα να γκαζώνει και να υψώνεται στους αιθέρες, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά σχέδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.





Από το 2017 και μετά, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο λόγος για το νέο μοντέλο της εταιρείας AeroMobil που φαίνεται έτοιμο να «σκίσει» τους ουρανούς, ταξιδεύονται και βλέποντας τα υπόλοιπα οχήματα από «ψηλά».

«Θέλαμε μια άλλου είδους τεχνολογική επανάσταση. Μια επανάσταση στο χώρο της ιδιωτικής μετακίνησης», τονίζει ο γενικός διευθυντής της AeroMobil Jural Vaculik, αναφερόμενος στο καινούργιο «κόσμημα» της εταιρείας. «Τα αμάξια με την ικανότητα αυτόματης οδήγησης, χωρίς την παρουσία οδηγού, είναι απλά μια μικρή βελτίωση στο πρόβλημα των μεταφορών. Η πραγματική λύση είναι τα ιπτάμενα αμάξια», συμπλήρωσε.



Βέβαια, το όχημα που θα είναι διαθέσιμο από το 2017, απευθύνεται σε οδηγούς με κάποια... οικονομική άνεση. Αν και η τιμή δεν έχει οριστεί ακόμα, θα κοστίζει όπως αναφέρθηκε «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Δείτε το βίντεο από το απίθανο ιπτάμενο όχημα:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

4+1 μαθήματα στις Πανελλαδικές


Με ένα επιπλέον μάθημα – μπαλαντέρ, λύθηκε ο γρίφος του νέου εξεταστικού συστήματος των Πανελλαδικών το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά από το 2016.

Το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας προχωρεί σε αναδιάταξη του εξεταστικού συστήματος, όπως αυτό καθορίστηκε με τον νόμο 4186 του 2013. Βέβαια το σχέδιο του νέου εξεταστικού έγινε αφορμή για ένα ακόμη επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, με τον αναπληρωτή του Τάσο Κουράκη.

Την αρμοδιότητα για το θέμα έχει ο κ. Κουράκης, ο οποίος χθες ετοιμαζόταν να δημοσιοποιήσει το σχέδιο. Όπως η πλευρά Μπαλτά «πάγωσε» τη δημοσιοποίηση, αφού ο υπουργός χθες ήταν στο Παρίσι – σε άτυπη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του – και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ενώ οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε 4 μαθήματα (όπως είχε ορισθεί με τον νόμο 4186 του 2013 επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου), το νέο στοιχείο είναι ότι θα μπορούν να επιλέξουν και ένα πέμπτο μάθημα, η εξέταση στο οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιλέξουν τις σχολές ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Η προσθήκη του Πέμπτου μαθήματος κρίθηκε απαραίτητη ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των σχολών που θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν οι υποψήφιοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο του 1891 δείχνει το σωστό τρόπο χρήσης του χαρτιού υγείας


Τέλος στην αιώνια διαμάχη.

Η αιώνια συζήτηση για τη σωστή χρήση του χαρτιού υγείας, φαίνεται πως είχε απαντηθεί πριν από πάνω από έναν αιώνα! Σύμφωνα με σχέδιο που χρονολογείται από το 1891, και φιλοτεχνήθηκε από τον νεοϋορκέζο επιχειρηματία Seth Wheeler, η διαδικασία ξετυλίγματος είναι καλό να γίνεται με την άκρη προς τα έξω και όχι προς τα μέσα-όπως δείχνει και το σχέδιο.

Ο Wheeler, ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από την εταιρεία χαρτικών Albany Perforated Wrapping Paper Company, και ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε τα τέλεια τετραγωνισμένα κομμάτια χαρτιού που κόβονται σε ένα ρολό χαρτί υγείας.

«Η εφεύρεση μου ... συνίσταται σε ένα ρολό χαρτί με διατρήσεις επί της γραμμής της διαίρεσης μεταξύ του ενός φύλλου και του επόμενου, έτσι ώστε εύκολα να σχιστεί…», είχε πει ο Wheeler για την δημιουργία του.



Διαβάστε περισσότερα...

Η έκπληξη των συγγενών όταν είδαν το φύλο του μωρού


Ενώ το ζευγάρι περιμένει κοριτσάκι, στο μαιευτήριο έμαθαν ότι είναι αγόρι!

Μετά τη λανθασμένη πρόβλεψη του φύλου, αποφάσισαν να μοιραστούν τα νέα με τους συγγενείς τους και κατέγραψαν τις αντιδράσεις τους.

Δείτε το βίντεο από την "Daily Mail":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tο ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη επιστρέφει στο Μουσείο της Ακρόπολης


Στο Μουσείο της Ακρόπολης επιστρέφει και πάλι το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, από τις 18 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην ιδιοκτησία του οποίου περιήλθε τον Ιούλιο του 2012, έπειτα από διεθνή δημοπρασία.



Μετά την εξάμηνη παραμονή του στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, το κύπελλο θα εκτίθεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, έως την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο θα στεγαστεί, πλέον, μόνιμα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014, οπότε το κύπελλο εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο της Ακρόπολης, περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα είχαν την ευκαιρία να δουν το έκθεμα από κοντά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθειρξη εννέα ετών για τροχαίο με εγκατάλειψη


Καταδικάστηκε οδηγός που χτύπησε 27χρονο ντελιβερά το 2008.

Κάθειρξη εννέα ετών, χωρίς αναστολή, επιβλήθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε 28χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος, το 2008, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην παραλιακή λεωφόρο, χτύπησε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε 27χρονο διανομέα γρήγορου φαγητού. Ο 27χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, λίγες ώρες αργότερα.

Ο κατηγορούμενος για θανατηφόρα παραβίαση ασφάλειας συγκοινωνιών και εγκατάλειψη, είχε καταδικαστεί, πρωτόδικα, σε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επίσης, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα του 28χρονου ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, με την κατηγορία της ψευδορκίας, καθώς είχε ισχυριστεί ότι ήταν εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αναγνώρισε στον 28χρονο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και στον πατέρα του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση σε γιατρούς του νοσοκομείου Φλώρινας


«Η αστυνομία έχει πάρει τα στοιχεία των ενόχων» λέει η διοικήτρια Παρασκευή Κεσετζή.

Θύματα ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενών έπεσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας κατά την χθεσινοβραδινή εφημερία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Παρασκευή Κεσετζή, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο λόγος της επίθεσης και δεν οφείλεται σε καθυστέρηση εξυπηρέτησης γιατί οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν άμεσα.

«Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε άμεσα η αστυνομία κι εγώ επίσης και είδα 4-5 άτομα να διαπληκτίζονται και να χτυπούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και να τους προκαλούν σωματικές βλάβες. Η αστυνομία έχει πάρει τα στοιχεία των ενόχων και ζητήσαμε αντίγραφο από το δελτίο συμβάντων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θα εκδώσει ψήφισμα που θα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υποβάλλουν μηνύσεις αυτοί που δέχτηκαν την επίθεση» πρόσθεσε η κ. Κεσετζή.

Στο μεταξύ το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει την επίθεση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο από τις 10 το πρωί δίωρη στάση εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στα «κάγκελα» η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία


Επίσχεση των γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού ταλανίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία αναφέρει ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται φέτος περαιτέρω κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνολική μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια να υπερβαίνει το 60%, και ανακοινώνει ότι προγραμματίζει δράσεις για τη διασφάλιση και ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, με πανελλαδική σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων την Πέμπτη 2 Απριλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στο υπουργείο Υγείας.

«Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας αποδεκατίστηκαν από προσωπικό, το οποίο βρίσκεται κάτω των ορίων ασφαλείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι συνολικά 25.000 οργανικές θέσεις είναι κενές, καθώς αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000, και ζητά την άμεση προκήρυξη 4.000 μονίμων θέσεων προσωπικού και επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης στο ΑΣΕΠ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η πρωτοβάθμια περίθαλψη εξακολουθεί να πληρώνεται από τις τσέπες των πολιτών, και οι δυσκολίες πρόσβασης στις υπηρεσίες συνεχίζουν να υφίστανται, οι ανασφάλιστοι πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για την εξασφάλιση της πρόσβασης και τα Κέντρα Υγείας είναι υπό διάλυση» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για «κωλυσιεργία».

Στο μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 23 Απριλίου οι γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, δηλώνοντας «εξοργισμένοι τόσο από την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, όσο και από την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται για το θέμα αυτό τόσο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και από την σημερινή».



Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο νομοσχεδίου η φοροδιαφυγή


Παρακράτηση φόρου 26% σε δαπάνες προμηθειών επιχειρήσεων από χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

Φόρος 26% θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις επί της δαπάνης προμηθειών από χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και θα επιστρέφεται εντός 12μήνου, εφόσον αποδεικνύεται ότι η συναλλαγή είναι πραγματική. Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, και αφορά συναλλαγές με χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ιρλανδία οι οποίες έχουν χαμηλό φορολογικό συντελεστή για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Πρόκειται για το άρθρο 21 του νομοσχεδίου με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αντιμετωπίσει μεθόδους φοροδιαφυγής που γίνονται μέσω τριγωνικών συναλλαγών με φορολογικούς παραδείσους αλλά και χώρες με πολύ χαμηλή φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών για το 2014 των χωρών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς περιλαμβάνονται εκτός των άλλων η Αλβανία, η Ανδόρα, η Βουλγαρία, το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία, η ΠΓΔΜ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.



Διαβάστε περισσότερα...

Περίπατος κατά του ρατσισμού το Σάββατο


Θα περπατήσουν από τη Βουλή έως το Μέγαρο Μαξίμου.

Για πρώτη φορά ενωμένοι εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό (ΑΜΕΑ, LGBT, Ρομά, μετανάστες, οροθετικοί, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κτλ) πραγματοποιούν έναν ξεχωριστό περίπατο από τη Βουλή των Ελλήνων έως το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να επιδοθούν τα αιτήματά τους στη νέα κυβέρνηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων.

«Για πρώτη φορά ενώνονται ομάδες που πλήττονται από τον ρατσισμό. Η νέα κυβέρνηση έχει μια ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ελπίζουμε να αποτελέσει μια πραγματική ευκαιρία έτσι ώστε να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο» είπε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Αχμέντ Μοαβία, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Ο κ. Μοαβία σημείωσε, ότι το τελευταίο διάστημα «υπάρχει αύξηση της ρατσιστικής βίας. Μόνο τον Φεβρουάριο, έγιναν πέντε επιθέσεις. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν άλλες».

Για ένταση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο και ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα κατά του ρατσισμού πολυμέτωπο. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος «τον τελευταίο καιρό ξαναέχουμε κρούσματα ρατσιστικής βίας από τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή και οι "διάφοροι" έχουν μια ειδική στρατηγική, σε στιγμές που αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό, προσπαθούν να διεκδικήσουν έναν νέο ζωτικό χώρο, αυτόν που έχασαν εξαιτίας της ποινικής δίωξης που τους επέβαλε η πολιτεία».

Έξυπνη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πρόεδρος i-Living - Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας, καθώς σε αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν όλες οι ομάδες που δέχονται ρατσιστικά πλήγματα. «Η διαφορετικότητα είναι η κοινωνία. Είτε έχουμε κάποια διαφορετικότητα είτε όχι πρέπει να συμμετέχουμε στην εκδήλωση» σημείωσε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Για πρώτη φορά τόσες οργανώσεις από τόσο διαφορετικές βάσεις» συμμετέχουν σε μια εκδήλωση τέτοιου είδους κατά του ρατσισμού, υπογράμμισε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, που συντόνιζε τη συζήτηση. Μαζί τους συμπορεύονται προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στον περίπατο συμμετέχουν επίσης, στηρίζοντας την πρωτοβουλία, μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέριμνα για τη διευθέτηση των εκκρεμών διορισμών στα ΤΕΙ


Απολύτως αναγκαία η στελέχωση των Ιδρυμάτων.

Απολύτως αναγκαία κρίνεται η στελέχωση των Ιδρυμάτων, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Εντός αυτού του πλαισίου το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, μεριμνά για τη διευθέτηση του ζητήματος των εκκρεμών διορισμών μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Παράλληλα ο υπουργός υπογραμμίζει ότι οι νόμοι της μνημονιακής περιόδου που ίσχυσαν είχαν ως συνέπεια σοβαρούς και επιζήμιους περιορισμούς για τα ΑΕΙ σχετικά με την πολιτική προσλήψεων και όχι μόνο.

Βουλευτές του ΚΚΕ επεσήμαναν σε ερώτησή τους ότι από πενταετίας εκκρεμεί διορισμός μελών Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού των ΤΕΙ. Συγκεκριμένα το 2009 εκλέχτηκαν 85 μέλη ΕΤΠ για τη στελέχωση των ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια αλλά δυστυχώς έως σήμερα παραμένουν στο καθεστώς των εκλεγμένων – αδιόριστων, αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στο διορισμό τους.



Διαβάστε περισσότερα...

«Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη τα άτομα με 67% αναπηρία»


Τι προτείνει η ΚΕΔΕ.

Με επιστολή προς όλους τους δήμους της χώρας, η ΚΕΔΕ προτρέπει τους δημάρχους να απαλλάξουν από την καταβολή δημοτικών τελών τα άτομα με 67% αναπηρία και άνω, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει από τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων.

Η ΚΕΔΕ ενημερώνει τους αιρετούς, ότι είχε προηγηθεί αίτημα από το Σύλλογο Αναπήρων και Αυτοάνοσων Νόσων «ΉΦΑΙΣΤΟΣ», για απαλλαγή από τέλη και φόρους των παραπάνω ατόμων.

Επίσης, στην επιστολή της ΚΕΔΕ κοινοποιείται η απόφαση της Ένωσης, με την οποία και συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τους δήμους να δουν θετικά το αίτημα του συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα στήριξης των απόρων του δήμου Αθηναίων


Μειωμένοι κατά 60% οι πόροι από το κράτος.

Νομική, ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και υπηρεσία παροχής κουπονιών για την κάλυψη βασικών ειδών διαβίωσης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στεγάζει από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, στο παλιό Φρουραρχείο, στο κέντρο της πόλης.

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών αυτών έγινε μέσω του προγράμματος «Αλληλεγγύη και Κοινωνική Επανένταξη». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Solidarity Now» και χρηματοδοτείται με κονδύλια της Νορβηγίας (95,8%), της Ισλανδίας (3%) και του Λιχτενστάιν (1,2%), δηλαδή των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η διάρκειά του υπολογίζεται έως τον Απρίλιο του 2016.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ και απαρτίζεται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, με αποδέκτη και φορέα υλοποίησης το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και χρηματοδότηση 2.060.208 ευρώ από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΟΧ, στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα από δύο δράσεις. Η πρώτη εστιάζεται στην έκδοση και διανομή 46.368 κουπονιών για είδη διατροφής και διαβίωσης στο ισόγειο του Κόμβου, τα οποία θα δοθούν σε οκτώ διανομές (έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι δύο πρώτες), σε περισσότερα από 3.600 νοικοκυριά- ωφελούμενους του ΚΥΑΔΑ. Η δεύτερη αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι ναρκομανείς και προβλέπει την ενίσχυση της δουλειάς πεδίου (streetwork), που διεξάγει το επιστημονικό προσωπικό του ΚΥΑΔΑ.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ στοχεύει στην ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αθήνα και προσφέρει χώρο λειτουργίας σε τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Άρσις, Praksis, Ένωση Μαζί για το Παιδί και Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού), οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη. Οι υπηρεσίες αφορούν σε ιατρική περίθαλψη, νομικές συμβουλές, ψυχοκοινωνική στήριξη για παιδιά και γονείς, κέντρο για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών και πρόγραμμα απασχολησιμότητας. Για τη στέγαση των υπηρεσιών αυτών ανακαινίστηκε ο πρώτος όροφος του παλιού Φρουραρχείου από το δίκτυο «Open Society Foundations», υπό την «ομπρέλα» του οποίου λειτουργεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Solidarity Now».

«Στην πρωτοφανή οικονομική κρίση, η παρούσα δημοτική Αρχή αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά και να προσανατολιστεί σε ένα νέο μοντέλο που δεν θα ήταν εξαρτημένο από την κεντρική κυβέρνηση και τους πόρους της. Οι κεντρικοί πόροι που παίρναμε από το κράτος ήταν μειωμένοι κατά 60%, ενώ οι κοινωνικές ανάγκες σταθερά διογκώνονταν» παρατήρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, και πρόσθεσε: «Στα προβλήματα δεν χωρούσε καμία αναβολή. Ξέραμε ότι ήταν σε κατάσταση επείγοντος και δεν υπήρχε χώρος για καταγγελίες, αλλά έπρεπε να οδηγηθούμε σε λύσεις γρήγορες και αποτελεσματικές. Στραφήκαμε στην κοινωνία των πολιτών, στον ιδιωτικό τομέα, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε φορείς και οργανισμούς, σε όποιον ήθελε να συμβάλει».

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία που παρέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, περίπου 20.000 άτομα ωφελούνται από τις κοινωνικές δράσεις και συνέργειες του δήμου Αθηναίων, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέσα από το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη και Κοινωνική Επανένταξη». Υπολογίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε ξεκίνησε η λειτουργία του προγράμματος, ήδη έχουν ωφεληθεί 11.000 άτομα.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο πρεσβευτής της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Σουρ Λάρσεν, στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο 2009- 2014 έχουν διατεθεί 63,4 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα και συνολικά 1,8 δισ. ευρώ σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Αναληθή τα περί απαγωγών παιδιών στα νότια προάστια


Διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απαγωγές παιδιών στα νότια προάστια της Αττικής.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, «ανακοινώνεται ότι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα εφημερίδων και ενημερωτικών ιστοσελίδων σχετικά με απαγωγές παιδιών στα νότια προάστια της Αττικής».

Τα σχετικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σπείρα που δρα στα νότια προάστια, με αφορμή την προσπάθεια απαγωγής ενός ανήλικου κοριτσιού στο Ελληνικό. Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, κυρίως μέσω των social media, προκαλώντας την ανησυχία των γονέων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη στον Έβρο


Σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές.

Οι συνεχιζόμενες αυξητικές τάσεις στη διοχέτευση νερών στην κοίτη του ποταμού Έβρου από την Βουλγαρία θέτουν εκ νέου τις τοπικές αρχές σε ετοιμότητα και επιφυλακή, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο εμφανιστεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς είναι πεπεισμένος ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «δεν αποκλείεται να φτάσουμε κοντά στο καλοκαίρι και ακόμα εμείς να είμαστε σ’ ετοιμότητα παρατηρώντας τη στάθμη στην κοίτη του ποταμού».

«Κατά συνέπεια», συνεχίζει ο κ. Πέτροβιτς, «ενδεχομένως να περάσει πάρα πολύς καιρός μέχρι να σταθεροποιηθεί η στάθμη του ποταμού και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε καταγραφή των ζημιών. Σήμερα, περισσότερα από 220.000 στρέμματα αγροτικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρίσκονται κάτω από το νερό. Το μοναδικό που μπορούμε να έχουμε είναι απλές εκτιμήσεις χωρίς συγκεκριμένα νούμερα και ολοκληρωμένη εικόνα. Τα χέρια μας είναι δεμένα όσο δεν υποχωρούν τα νερά. Επίσης, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο έως αδύνατο να ξεκινήσουμε εργασίες συντήρησης ή ενίσχυσης των αναχωμάτων αφού το μόνο που θα συναντήσουμε είναι λάσπες. Άρα, το μόνο που μπορούμε εκ των συνθηκών να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το φαινόμενο».

Ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνει ακόμα ότι έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση στη στάθμη του ποταμού έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην αποστράγγιση των νερών.

«Η γη έχει πραγματικά κορεστεί», σημειώνει με έμφαση ο αντιπεριφερειάρχης και συνεχίζει: «κάτω από κανονικές καιρικές συνθήκες τώρα που σταδιακά ανοίγει ο καιρός η γη θα μπορούσε ν’ απορροφήσει το νερό. Αλλά εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που υπήρχαν η γη έχει κορεστεί με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποστράγγιση των νερών από τις γεωργικές εκτάσεις, με ό,τι αυτό σημαίνει για το εισόδημα του αγροτικού κόσμου αφού αυτές οι εκτάσεις είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν στους χρόνους που θα ήθελαν οι αγρότες».



Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου για τη στήριξη του έργου της «Αποστολής»


Την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεγάλη συναυλία με σκοπό την στήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί από τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο μεγάλος συνθέτης θα παρουσιάσει και θα διευθύνει το εμβληματικό μουσικό του έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου, με την συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, του Vassilikos, του βαρύτονου Κωστής Κωνσταντάρα, της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη ως αφηγήτριας, την χορωδία «ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ» και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ.

Σε συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην χρονική συγκυρία λέγοντας ότι «Σήμερα είμαστε όλοι πολιορκημένοι από την υποτέλεια, από την έλλειψη φαντασίας, από κάποιους που θέλουν να μην ξεχωρίζουμε το ψέμα από την αλήθεια» και αποκάλυψε ότι η συναυλία αυτή αποτελεί ιδέα του Αρχιεπισκόπου με τον οποίο, τον συνδέει μακρόχρονη φιλία.

«Ποτέ δεν είναι αργά να ξανασμίγουν οι οικογένειες και έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας ενώ η κ. Καρυοφιλιά Καραμπέτη αναφέρθηκε στην επικαιρότητα και τη σπουδαιότητα του έργου του Σολωμού κάνοντας λόγο «για το ηθικό μεγαλείο και την αυτοθυσία της ελληνικής ψυχής και την πνευματική ελευθερία, μια αρετή, που όπως είπε, που καλούμαστε όλοι να ξαναβρούμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές».

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντινος Δήμτσας μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου στον κ. Μαρκόπουλο και όλους τους συντελεστές και υπογράμμισε την μεγάλη αξία της προσφοράς μέρος των εσόδων της παράστασης να πάνε στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», όπως ανέφερε, της σύγχρονης Ελλάδας, στους οικονομικά αδύναμους. «Η «Αποστολή», κατέληξε, καλύπτει τις μηνιαίες ανάγκες 56.000 οικογενειών οι οποίες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, στη σημερινή εποχή στον 21ο αιώνα, σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μοιάζει να είναι πολιορκημένη και οι κάτοικοί της ελεύθεροι».



Διαβάστε περισσότερα...

Τρομακτικά πορτραίτα ψυχικά ασθενών τον 19ο αιώνα


Οι βάρβαρες πρακτικές και οι διαγνώσεις.

Αστυνομικοί κρατούν με τη βία ασθενή, το κεφάλι ενός άλλου τοποθετείται σε ειδική μέγγενη… Αυτά είναι τα οδυνηρά πρόσωπα της ψυχικής ασθένειας στη βικτοριανή εποχή, όπως τα παρουσιάζει η Dailymail.

Οι περισσότεροι, έχουν διαγνωσθεί με «ηλιθιότητα», «απλή μανία» και «οξεία μελαγχολία», υπήρξαν ασθενείς στο φρενοκομείο West Riding Pauper Lunatic Asylum στο, Γιορκσάιρ στη Βρετανία, το 1869.

Αν και εκείνες οι πρακτικές φαντάζουν βάρβαρες για τη σύγχρονη εποχή, εντούτοις, γράφει το ρεπορτάζ, άνοιξαν το δρόμο για την ηθική μεταχείριση των ψυχικά ασθενών. Το συγκεκριμένο άσυλο, ίδρυσαν ο William Tuke και ο νευρολόγος James Crichton-Browne.





Το άσυλο












Διαβάστε περισσότερα...

Η ΟΛΜΕ ζητά την κατάργηση ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων των μαθητών


Οι μαθητικές καταλήψεις αντιμετωπίστηκαν με τη λογική της καταστολής.

Την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών όπως και του Προεδρικού Διατάγματος και των συνακόλουθων Υπουργικών Αποφάσεων που καθορίζουν τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών λόγω των καταλήψεων ζητά η ΟΛΜΕ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει πως η σχετική νομοθεσία αφαιρεί τη δυνατότητα από τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει για τον προσφορότερο τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών υπογραμμίζοντας ότι σ σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κάλυψη των ωρών.

Η ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι ενώ οι μαθητές μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τα άλυτα και χρονίζοντα προβλήματα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και της σχολικής καθημερινότητας και κινητοποιούνται, αντιδρώντας στις απαράδεκτες και ταξικές συνθήκες μόρφωσης και εκπαίδευσής τους, αντιμετωπίζουν την παλιά και «δοκιμασμένη» πρακτική της δυσφήμησης και ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Οι μαθητικές καταλήψεις είναι ταυτόχρονα σύμπτωμα και αντίδραση στη χρόνια κρίση που μαστίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και στο ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν στη νέα γενιά η χρεοκοπημένη «κοινωνία της αγοράς» και οι πολιτικές που την υπηρετούν.

Το μαθητικό κίνημα, στο πλαίσιο της αυτονομίας του, μπορεί να καθορίζει τα αιτήματά του καθώς και τους τρόπους ανάδειξης και διεκδίκησής τους. Στηρίζουμε τις προσπάθειές των μαθητών μας να ασκούν ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, να λαμβάνουν αποφάσεις και να τις υλοποιούν μέσα από τα αντιπροσωπευτικά, συλλογικά τους όργανα. Γιατί μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές μας ασκούνται στη δημοκρατία και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη.

Το υπουργείο παιδείας με υποκριτικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο προσπάθησε μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» των μαθητικών καταλήψεων με τη λογική της καταστολής, απειλών και εκβιασμού των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Κάθε παρέμβαση κι επέμβαση στα σχολεία παραγόντων, που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα (εισαγγελείς, αστυνομία), διαταράσσει με το χειρότερο τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας:
1. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών (Ν.2811/2000)
2. Το Π.Δ. 170/2013 (ΦΕΚ Α΄ 274)
3. Η με αρ. πρωτ. 139628/Γ2/01-10-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2530).
4. Το με αρ. πρωτ. 48508/Γ2/31-03-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς μετρό το μεσημέρι της Πέμπτης


Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο, για τρεις ώρες, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, μετά την απόφαση των εργαζομένων να πραγματοποιήσουν προειδοποιητική στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00.

Αίτημα των εργαζομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών 3ης σειράς του μετρό της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτού που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός). Επίσης όπως επισημαίνουν τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης- επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του.

Τέλος, οι εργαζόμενοι σημειώνουν: «Παρά τις όποιες οχλήσεις μας, η Διοίκηση της Εταιρείας δείχνει μία περίεργη στάση, δείχνοντάς μας ότι ή δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα ή ότι τα θεωρεί μικρής σημασίας». Επίσης, καλούν «τη ΣΤΑ.ΣΥ. και τους εμπλεκόμενους πολιτικούς προϊστάμενους, αφού δώσουν επαρκείς εξηγήσεις, να λάβουν κάθε μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν "παρατράγουδα" που θα θίξουν τη σωματική ακεραιότητα προσωπικού ή επιβατών».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύεται η θαλάσσια συγκοινωνία στον Θερμαϊκό


Τρία καραβάκια ετοιμάζονται να επιστρέψουν και πάλι στον Θερμαϊκό Κόλπο, ώστε να εξυπηρετήσουν χιλιάδες επιβάτες στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας.

Πρόκειται για επιβατικά πλοιάρια, τα οποία καθημερινά, από τα μέσα Μαΐου, θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Ο "Κωνσταντής", ο "Άγιος Γεώργιος" και το "Θερμαϊκός 1" θα πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και των ανατολικών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου. Φέτος, στις στάσεις αναμένεται να συμπεριληφθεί και η Καλαμαριά, ενώ στους νέους σταθμούς προβλέπεται να είναι επίσης η Αγία Τριάδα.

Οι στάσεις που θα κάνουν τα καραβάκια, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, θα είναι: Λιμάνι Θεσσαλονίκης- Λευκός Πύργος- Καλαμαριά- Περαία- Νέοι Επιβάτες- Αγία Τριάδα.

Την περσινή χρονιά, τα καραβάκια μετέφεραν περίπου 40.000 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν την Παρασκευή οι έκτακτοι αρχαιολόγοι


Παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για την Παρασκευή 20 Μαρτίου ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Κ.Α.).

Ο Σ.Ε.Κ.Α. καλεί τα μέλη του την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ζητούν, μεταξύ άλλων, «αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού και στελέχωση του μόνιμου προσωπικού, σταθερή πληρωμή των μηνιαίων αποδοχών στα έργα ΕΣΠΑ, ανάκληση σχετικής υπουργικής απόφασης και προσμέτρηση στη μισθολογική εξέλιξη μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Υγειονομική βόμβα» τα σκουπίδια στην Τρίπολη


Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας προς τον υπουργό Υγείας.

Για «υγειονομική βόμβα» κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών της πολιτείας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη.

Η Τρίπολη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, μεταφέροντας παράλληλα την απόγνωση των πολιτών και την αγωνία τους, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνει ότι παρά τις πολλαπλές και έντονες κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πόλης «η δημοτική, η περιφερειακή και η κεντρική διοίκηση έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα». Και επισημαίνει: «Πλέον συμβιώνουμε με μία "υγειονομική βόμβα", αφ' ενός λόγω του συνεχώς αυξανομένου όγκου και χρόνου παραμονής των απορριμμάτων, αφετέρου διότι από την επόμενη εβδομάδα με την άνοδο της θερμοκρασίας η υπάρχουσα κατάσταση θα λάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα».

Βουνά τα σκουπίδια στους δρόμους

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια συνεχίζουν να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους της Τρίπολης, ενώ κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής τους, παρά την έκτακτη ανάγκη, έχει αποδειχθεί ατελέσφορη, με αποτέλεσμα ελάχιστα σκουπίδια να έχουν απομακρυνθεί και το πρόβλημα να παραμένει εντονότατο.

Μετά το νέο αδιέξοδο στην προσπάθεια απομάκρυνσης των σκουπιδιών, αφού η υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τη σύμβαση με τον ανάδοχο, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου σε συνέντευξή της σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε απόλυτη εγρήγορση για να μπορέσει να βρει λύση κι αναζητά διαδικασία».

Εξάλλου, για το μεσημέρι αποφασίστηκε σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης προς αναζήτηση –άμεσα- χώρου για προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Οι υπεύθυνοι κατηγορούνται για ζημιά 3 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ.

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπόθεση που αφορά στην κακοδιαχείριση ακινήτων από την οποία ο ΟΣΕ ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την τριετία 2006-2008 αν και οι πληροφορίες θέλουν τα επίμαχα ακίνητα να είναι μισθωμένα μέχρι σήμερα.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ενημερωτικό της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ η οποία διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συστηματικά νοίκιαζαν από τον ΟΣΕ ακίνητα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συμφωνία μεταξύ των δυο μερών και έναντι ευτελούς τιμήματος.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απιστία στην υπηρεσία, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην εκμίσθωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινήτων που δεν είχαν μεταβιβαστεί με κανένα νόμιμο τρόπο σε αυτήν από τον ΟΣΕ και μάλιστα -όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα- έναντι ευτελούς τιμήματος. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΟΣΕ να υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία από την απώλεια των μισθωμάτων που φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε παλαιότερα δημοσιεύματα γινόταν λόγος για σκανδαλώδη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας όπως για παράδειγμα τα βιομηχανικά κτίρια Κ1-Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο. Όπως ανέφεραν από το 2006, τα κτίρια Κ1 και Κ2, αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2004 για τη στέγαση των εγκαταστάσεων συντήρησης τροχαίου υλικού, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Αναφέρονταν επίσης ότι ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που ενοικίαζε στο παρελθόν το κτίριο Κ1συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να δικαιολογήσουν το υπερβολικά χαμηλό μίσθωμα, το συμβόλαιο έκανε λόγο για ενοικίαση μόλις 20 τ.μ., άσχετα αν η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε και τα 20.000 τ.μ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...