Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου για τη στήριξη του έργου της «Αποστολής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεγάλη συναυλία με σκοπό την στήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί από τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο μεγάλος συνθέτης θα παρουσιάσει και θα διευθύνει το εμβληματικό μουσικό του έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου παραμονές της επετείου της 25ης Μαρτίου, με την συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, του Vassilikos, του βαρύτονου Κωστής Κωνσταντάρα, της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη ως αφηγήτριας, την χορωδία «ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ» και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ.

Σε συνέντευξη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην χρονική συγκυρία λέγοντας ότι «Σήμερα είμαστε όλοι πολιορκημένοι από την υποτέλεια, από την έλλειψη φαντασίας, από κάποιους που θέλουν να μην ξεχωρίζουμε το ψέμα από την αλήθεια» και αποκάλυψε ότι η συναυλία αυτή αποτελεί ιδέα του Αρχιεπισκόπου με τον οποίο, τον συνδέει μακρόχρονη φιλία.

«Ποτέ δεν είναι αργά να ξανασμίγουν οι οικογένειες και έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας ενώ η κ. Καρυοφιλιά Καραμπέτη αναφέρθηκε στην επικαιρότητα και τη σπουδαιότητα του έργου του Σολωμού κάνοντας λόγο «για το ηθικό μεγαλείο και την αυτοθυσία της ελληνικής ψυχής και την πνευματική ελευθερία, μια αρετή, που όπως είπε, που καλούμαστε όλοι να ξαναβρούμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές».

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντινος Δήμτσας μετέφερε τις ευχαριστίες του Αρχιεπίσκοπου κ. Ιερώνυμου στον κ. Μαρκόπουλο και όλους τους συντελεστές και υπογράμμισε την μεγάλη αξία της προσφοράς μέρος των εσόδων της παράστασης να πάνε στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», όπως ανέφερε, της σύγχρονης Ελλάδας, στους οικονομικά αδύναμους. «Η «Αποστολή», κατέληξε, καλύπτει τις μηνιαίες ανάγκες 56.000 οικογενειών οι οποίες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, στη σημερινή εποχή στον 21ο αιώνα, σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που μοιάζει να είναι πολιορκημένη και οι κάτοικοί της ελεύθεροι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.