Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Windows 10 με αναγνώριση προσώπου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Για πρώτη φορά οι χρήστες υπολογιστών θα μπορούν να μπαίνουν στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή χωρίς τη χρήση password, αλλά με την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων τους, με βάση το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft.

Οι δοκιμές των Windows 10 -τα οποία θα είναι κοινά τόσο για τους παραδοσιακούς επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και για τις νεότερες φορητές συσκευές όπως ταμπλέτες και έξυπνα κινητά- έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Η Microsoft έκανε γνωστό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η νέα δυνατότητα Windows Hello των Windows 10 θα υποστηρίζει τη βιομετρική ταυτοποίηση του χρήστη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η χρήση κωδικών πρόσβασης διεθνώς και έτσι να γίνει πιο δύσκολη η δουλειά των χάκερ, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν βρει τρόπους να τα «σπάνε» (ενώ υπάρχει και το πρόβλημα ότι συχνά οι χρήστες ξεχνάνε τα passwords τους).

Η Apple και η Samsung έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν βιομετρικούς αισθητήρες στα smartphones τους, που αναγνωρίζουν το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα των ιδιοκτητών τους. Αν η συσκευή του χρήστη διαθέτει τέτοιο βιομετρικό σύστημα, τότε το βιομετρικό σύστημα Windows Hello θα είναι συμβατό με το αντίστοιχο σύστημα της συσκευής.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ανάλογο σύστημα βιομετρικής ταυτοποίησης για να το ενσωματώνουν στις ιστοσελίδες ή εφαρμογές (apps) που ζητούν αναγνώριση της ταυτότητας του χρήστη, έτσι ώστε ο τελευταίος πάλι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.