Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στο επίκεντρο η καινοτομία και η νεανική επιχειρηματικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδιάζονται νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020.

Η μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν η πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA και Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, ο πρεσβευτής της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και ο γραμματέας πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν.

Τα EEA και Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα, και για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Η κ. Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.