Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στα γεννητικά όργανα


Παραδέχθηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Ένας άνδρας, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών, αυτοπυροβολήθηκε στα γεννητικά όργανα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια της ουσίας MDMA και στη συνέχεια έκρυψε το όπλο με το οποίο είχε αυτοτραυματιστεί στην τσάντα της φίλης του.

Ο 32χρονος Anthony Hauser από το Μπρονξ υποστήριξε αρχικά πως δεν ήξερε ποιος τον είχε πυροβολήσει αλλά στη συνέχεια, κι ενώ δεχόταν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο, ομολόγησε πως ήταν ο ίδιος.

«Ήμουν φτιαγμένος με MDMA, καθόμουν στη θέση του συνοδηγού. Νόμιζα πως δεν ήταν απασφαλισμένο το όπλο, την ώρα που έφτιαχνα τη ζώνη μου το όπλο ήταν στο χέρι μου και εκπυρσοκρότησε», είπε στην αστυνομία.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί βρήκαν το όπλο μέσα στην τσάντα της φίλης του ενώ εκείνη κατέθετε ως μάρτυρας του περιστατικού.

Ο Hauser είχε καταδικαστεί το 2006 για εμπορία ναρκωτικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μεξικανός που ισχυρίζεται ότι έχει το μεγαλύτερο μόριο του κόσμου


Είναι άνεργος εξαιτίας αυτού και του δημιουργεί προβλήματα υγείας.

Μπορεί για άλλους να αποτελεί ευλογία και ευσεβής πόθος, αλλά όχι για τον Roberto Esquivel Cabrera. Ο 52χρονος Μεξικανός, ισχυρίζεται ότι διαθέτει το μεγαλύτερο μόριο του κόσμου, καθώς έχει μήκος 48 εκατοστά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που τον κάνει περήφανο. Όπως αναφέρει, το… ανδρικό του πλεονέκτημα, του προκαλεί μια σειρά από προβλήματα υγείας, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο Cabrera, απελάθηκε το 2011 από τις ΗΠΑ και πλέον ζει στο Saltillo, στο Μεξικό, με τα αδέλφια του, και στην ουσία συντηρείται από την πρόνοια. Πρόσφατα, υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση και έκανε μια ακτινογραφία προκειμένου να αποδείξει ότι το γενετικό του όργανο είναι αληθινό. Ο ίδιος θα ήθελε να δει το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, εντούτοις ο γιατρός που τον εξέτασε ανέφερε ότι το μόριό του έχει μόλις 15 εκατοστά μήκος και πως το υπόλοιπο είναι απλά δέρμα.

«Κοιτάξτε που είναι, φτάνει κάτω από το γόνατο», ανέφερε ο 52χρονος σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. «Δε μπορώ να κάνω τίποτα, δε μπορώ να εργαστώ, είμαι ανάπηρος γι αυτό θέλω τις αρχές να με χαρακτηρίσουν ως ανάπηρο και να μου δώσουν κάποιο εισόδημα», σημειώνει. Για την ιστορία, μέχρι σήμερα το ρεκόρ διαθέτει ο Αμερικανός Johan Falcon, με μόριο μήκους 33 εκατοστών.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Εξωγήινο» πτώμα βρέθηκε σε πόλη της Ρωσίας


Τον γύρο του Ίντερνετ κάνει βίντεο και φωτογραφίες με ένα μικρό πλάσμα που βρέθηκε κοντά σε ρωσική πόλη, στις όχθες ποταμού κοντά σε πυρηνικό σταθμό. Τα χαρακτηριστικά του είναι ιδιαίτερα παράξενα, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για «πτώμα εξωγήινου».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Express, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, το πτώμα με το μυστηριώδες κρανίο βρέθηκε από δύο κατοίκους στον ποταμό Κοβάσι την Κυριακή, στην πόλη Σοσνόβι Μπορ, η οποία είχε χτιστεί το 1958 κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Λένινγκραντ.

Όπως αναφέρθηκε, οι ντόπιοι, που το εντόπισαν κατά τύχη, αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για μεταλλαγμένο κοτόπουλο. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί για τι ακριβώς πρόκειται, με τους ειδικούς που το εξέτασαν -του ινστιτούτου Βιοφυσικής του Κρασνογιάρσκ- να αναφέρουν ότι ήταν αδύνατον να προβούν σε γρήγορη ταυτοποίηση.

Αναμένεται το κουφάρι να αποσταλεί στη Μόσχα για περαιτέρω δοκιμές. Ωστόσο, οι απανταχού συνωμοσιολόγοι οργιάζουν, κάνοντας λόγο για ένα πλάσμα εξωγήινης προέλευσης.




Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 31χρονος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση αλόγου


Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία η είδηση ότι ένας άνδρας 31 χρονών και πατέρας τριών παιδιών βίασε ένα... άλογο.

Ο Άλαν Μπλακμαν, όπως μεταδίδει η Independent, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα άλογο στις 6 Αυγούστου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 31χρονος συνελήφθη καθώς το άλογο βρέθηκε τραυματισμένο σε ένα στάβλο στο Νόρφολκ της Βρετανίας.

Μάλιστα η αστυνομία εντόπισε τον 31χρονο στις 6 Αυγούστου από φωτογραφίες τις οποίες τον απεικόνιζαν στους στάβλους λίγα λεπτά πριν την επίθεση.

Ο δικαστής Στέφεν Χολτ διέκοψε τη δίκη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και τόνισε:

«Πρόκειται για σαφώς για μια ψυχιατρική έκθεση η οποία και θα βοηθήσει το δικαστήριο».

Ο φερόμενος ως δράστης όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είναι ένοχος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.


Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή ηλικιωμένη από αυτοκίνητο χωρίς… οδηγό


Τραγικό δυστύχημα στην Πρίνα Λασιθίου.

Την τελευταία της πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας μία 85χρονη που έπεσε θύμα ενός τραγικού δυστυχήματος, στην Πρίνα Λασιθίου.

Η ηλικιωμένη χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που άρχισε να κυλάει όταν το χειρόφρενο «λύθηκε» ύστερα από κρούση που δέχτηκε από τρακτέρ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με το cretalive.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστιο γλυπτό του μικρού Αϊλάν σε παραλία της Γάζας


Δημιουργήθηκε από άμμο και πλέον αποτελεί τόπο προσκυνήματος.

Κάτοικοι της Γάζας φιλοτέχνησαν σήμερα σε μια παραλία ένα τεράστιο γλυπτό από άμμο που απεικονίζει το Αϊλάν Κούρντι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στο παιδί από τη Συρία που πνίγηκε καθώς επιχειρούσε να φθάσει στην Ευρώπη και η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΙΛΑΝ ΓΑΖΑ

Το γλυπτό, μήκους πολλών μέτρων, αναπαριστά την εικόνα της σορού του Αϊλάν όπως κειτόταν νεκρός σε μια ακτή της Τουρκίας, φορώντας τη μπλε του βερμούδα και το κόκκινο μπλουζάκι του.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους αυτής της περιοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη: σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, υπενθύμισε μια νεαρή κάτοικος, η Άρουα Αρμπιτζάν.

«Όταν είδα αυτό το άγαλμα που αναπαριστά τον Αϊλάν Κούρντι, το παιδί που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία, αισθάνθηκα βαθειά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό μου θύμισε τα παιδιά της οικογένειας Μπακρ που σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου» (με το Ισραήλ), συνέχισε να λέει συγκινημένη.

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, ηλικίας 3 ετών, πνίγηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με άλλους 11 ανθρώπους –μεταξύ αυτών ήταν ο 5χρονος αδελφός του και η μητέρα τους– όταν ναυάγησαν δύο πλοιάρια που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία με κατεύθυνση τις ακτές της Κω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι επιλογές θα έχουν οι απόφοιτοι που επιθυμούν να δώσουν πανελλήνιες


Εξέταση με το νέο ή με το παλιό σύστημα.

Στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μας παρέπεμψαν από το Υπουργείο Παιδείας για το ποσοστό των θέσεων που θα έχουν οι απόφοιτοι που θα επιλέξουν να εξεταστούν με το παλιό σύστημα.

Όσον αφορά την ύλη των μαθημάτων μας ανέφεραν ότι πιθανόν η ύλη να είναι η ίδια με το σχολικό έτος 2014-15, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο έως τώρα αφού δεν υπάρχει ακόμα ρύθμιση η οποία θα δίνει και επισήμως το δικαίωμα στους αποφοίτους να επιλέξουν το παλιό σύστημα ή το νέο.

Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο νόμου το οποίο δεν κατατέθηκε, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αναφέρονταν πως οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνιστούν με το ανωτέρω σύστημα εισαγωγής κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015- 2016, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο θα ορισθεί με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.

Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με το ν.4327/2015 (Α΄ 50).

Στην περίπτωση αυτή: α) οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων των Τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και β) οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στη Γ Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εξομολόγηση από την Καλομοίρα για την σπάνια ασθένεια του παιδιού της


Διαβάστε το συγκινητικό κείμενο που ανέβασε σε blog.

Τον δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η Καλομοίρα Σαράντη, αφού ο γιος τους Δημήτρης αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία οδήγησε στη μακρόχρονη νοσηλεία του, μετά από εσπευσμένη εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Στο κείμενο της στο Blog της K , η Καλομοίρα ανάμεσα σε άλλα γράφει:

«Ο μικρός μας Δημήτρης έμεινε στο νοσοκομείο για περίπου δυο εβδομάδες και τελικά ήρθε στο σπίτι πριν από δυο εβδομάδες. Είμαστε τόσο χαρούμενοι και ανακουφισμένοι και πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλύτερα. Μετά από την εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα και τα βλέφαρα του να έχουν πέσει, οι γιατροί κατέληξαν ότι πάσχει από την ασθένεια Myasthenia Gravis. Είναι μία σπάνια νευρολογική ασθένεια, που εμφανίζεται εξαιρετικά σπάνια στην ηλικία των δυο χρόνων, αλλά εμείς νιώθουμε τόσο ευγνώμονες που τα πηγαίνει πολύ καλύτερα και αισθανόμαστε έτοιμοι για αυτό το νέο ταξίδι στις ζωές μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς του Fairfax Children's Hospital στη Βιρτζίνια και φυσικά το National Children's Hospital στην Ουάσινγκτον για την άριστη φροντίδα που έδωσαν στον γιο μου. Είναι όλοι τους ήρωες σε αυτά τα νοσοκομεία και αξίζουν τον υπέρτατο σεβασμό μας.

Ο Γιώργος κι εγώ ευχαριστούμε τις οικογένειές μας για την αγάπη και τη στήριξη που μας έδωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης. Αυτές τις στιγμές χρειάζεσαι μία γλυκιά λέξη και εκείνοι πραγματικά μας έδωσαν ελπίδα και δύναμη όταν την χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ.

Ο Γιώργος κι εγώ συγκινηθήκαμε με τους γονείς αυτών των παιδιών που συναντήσαμε στο νοσοκομείο, γονείς παιδιών με ακόμα σοβαρότερα και δυσκολότερα προβλήματα. Η δύναμή τους, το κουράγιο τους και η αγάπη τους άφησαν πάνω μας σημάδι. Πάντα προσευχόμουν για αυτά τα παιδιά να καλυτερεύσουν και τα επισκεπτόμουν στο νοσοκομείο, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά.

Ο γιος μου ήταν στην άλλη πλευρά, εκείνη του πόνου.[...]

Εύχομαι σε όλους και στις οικογένειές σας να έχετε μία ζωή γεμάτη ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ας προσευχηθούμε γι όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους για να έχουν την υγεία τους και να είναι δυνατοί. Με τις προσευχές και την αγάπη μπορεί να γίνουμε ικανοί να αλλάξουμε τον κόσμο.... [...]».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλημμύρισε νοσοκομείο του Άμστερνταμ από σπασμένο αγωγό ύδρευσης


Απομακρύνθηκαν εκατοντάδες ασθενείς.

Oι ασθενείς, πολλές εκατοντάδες στο σύνολό τους, που νοσηλεύονταν σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άμστερνταμ (VUmc) αναγκάστηκαν σήμερα να το εκκενώσουν, καθώς ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κτίριο, γνωστοποίησε η διοίκηση του νοσοκομείου.

«Το πρωί, ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε» ανέφερε το VUmc στον ιστότοπό του: «λόγω της πλημμύρας, κρίσιμης σημασίας στοιχεία του νοσοκομείου μας δεν είναι πλέον λειτουργικά». Για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση έχει μερικώς διακοπεί.

Ο αγωγός έσπασε σε έναν παρακείμενο δρόμο. Εντυπωσιακές εικόνες μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS όπου διακρίνεται κυρίως ένα όχημα να επιπλέει στη μέση του δρόμου που έχει καλυφθεί από τα νερά.

«Δεδομένου του ότι δε γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία» διευκρίνισε το νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι οι βασικές υπηρεσίες του πολυώροφου κτιρίου «λειτουργούν ακόμη» και ότι «οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν».

Η απομάκρυνση των ασθενών ξεκίνησε γύρω στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) με τη μεταφορά 12 νεογέννητων και πέντε ασθενών με καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το NOS. Ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου, ο Βούτερ Μπος, είπε ότι στην παρούσα φάση εξακολουθούν και βρίσκονται εντός του κτιρίου 500 ασθενείς, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η εκκένωση θα ολοκληρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα.

Το υπόγειο, όπου βρίσκεται το νεκροτομείο, πλημμύρισε, χωρίς ωστόσο οι σοροί να παρασυρθούν, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές του νοσοκομείου, τον οποίο επικαλέστηκε το NOS.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του VUmc, σε ερώτηση που του υπέβαλε το ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επισήμανε ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει όταν έσπασε ο αγωγός ύδρευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα στο υπουργείο Παιδείας με θέμα «Φινλανδικό - Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα»


Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Φινλανδικό Ελληνικό εκπαιδευτικό Σύστημα - Καλές Πρακτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ισογείου του κτηρίου της Κ.Υ. του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα, παρακαλούνται να δηλώσουν την παρουσία τους, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με το ονοματεπώνυμό τους, τον κλάδο, την ειδικότητα και τη σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν, στην ηλεκτρονική δ/νση: imerida-fingrec@minedu.gov.gr, ως την Τετάρτη 9-9-2015. Οι εισηγήσεις των Φινλανδών ομιλητών θα είναι στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις. Η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου έχει ήδη στείλει σχετικό έγγραφο στις σχολικές μονάδες με την παράκληση προς τους Δ/ντες να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέστρεψε στο ιατρείο του ο οδοντίατρος που σκότωσε τον Σέσιλ


Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Ουόλτερ Πάλμερ, ο Αμερικανός οδοντίατρος που σκότωσε το λιοντάρι Σέσιλ στο εθνικό πάρκο Χουάνγκε της Ζιμπάμπουε, επέστρεψε σήμερα στο ιατρείο του στη Μινεσότα για να ξαναπιάσει δουλειά, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς να πει ούτε λέξη, ο Πάλμερ γύρισε για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες στο ιατρείο που διατηρεί στο Μπλούμινγκτον, κοντά στη Μινεάπολη. Ο 55χρονος οδοντίατρος στάθμευσε το αυτοκίνητό του σε ένα γκαράζ απέναντι από το γραφείο του και, ακολουθούμενος από πολλούς δημοσιογράφους και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, διέσχισε τον δρόμο για να μπει στο κτίριο.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάρει θέση στην περιοχή από το πρωί, την ώρα της άφιξης των πρώτων εργαζομένων στο ιατρείο. Ο Πάλμερ είχε κλείσει το ιατρείο στα τέλη Ιουλίου, μετά τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εναντίον του όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν αυτός ο κυνηγός που σκότωσε τον Σέσιλ. Το ιατρείο επαναλειτούργησε στα μέσα Αυγούστου, χωρίς όμως την παρουσία του ιδιοκτήτη του.

Βάζοντας τέλος στην πολυήμερη σιωπή του, μετά τον σάλο που προκάλεσε διεθνώς ο θάνατος του Σέσιλ, τον περασμένο Ιούλιο, ο πλούσιος κυνηγός τροπαίων υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα StarTribune ότι το σαφάρι στο οποίο συμμετείχε δεν ήταν παράνομο και ότι αγνοούσε ότι το λιοντάρι ήταν ένα σύμβολο για τη Ζιμπάμπουε.

Ο Πάλμερ τόνισε ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν δύσκολη για τη σύζυγό του και την κόρη του οι οποίες δέχτηκαν απειλές στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σημείωσε επίσης ότι ανησυχεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στους υπαλλήλους του. «Πρέπει να ξαναβρώ την ομάδα μου και τους ασθενείς μου. Θέλουν να επιστρέψω. Για αυτό επιστρέφω», είπε.

Στις αρχές Αυγούστου οι αρχές της Ζιμπάμπουε ζήτησαν την έκδοση του οδοντίατρου από τις ΗΠΑ ώστε «να δικαστεί για τα αδικήματα που τέλεσε», όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, η Όπα Μουτσινγκούρι.

Ο Σέσιλ, που ήταν το κυρίαρχο αρσενικό του πάρκου και ένα από τα σπάνια λιοντάρια με μαύρη χαίτη, αποτελούσε αντικείμενο μελέτης από το βρετανικό πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγει το πανεπιστήμιο για το προσδόκιμο ζωής των λιονταριών.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα προβλήματα που καταγράφει το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών


Το Νηπιαγωγείο στον καιρό του 3ου Μνημονίου.

Με μελανά χρώματα περιγράφει το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης στη χώρα λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων. Στην ανάρτησή του το Συντονιστικό αναφέρεται στις κληρώσεις της ντροπής όπως τις χαρακτηρίζει, σημειώνοντας ότι η φοίτηση των παιδιών ηλικίας τεσσάρων χρόνων (νήπια β΄ ηλικίας/προνήπια) στο Νηπιαγωγείο είναι θέμα τύχης και αποτέλεσμα κληρώσεων.

Επίσης γίνεται λόγος για αλχημείες των Διευθυντών εκπαίδευσης –συγχωνεύσεις, αναστολές λειτουργίας Νηπιαγωγείων, υπερπληθή τμήματα , όπως και στο ότι δεν είναι γνωστή η εξέλιξη της διαδικασίας πρόσληψης 480 σχολικών βοηθών μέσω ΟΑΕΔ για τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία.

Εκτενής αναφορά υπάρχει και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που «στην πραγματικότητα δεν είναι αναπληρωτές αφού τα τελευταία χρόνια, καλύπτουν κυρίως πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες, και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην ειδική αγωγή «αναπληρώνουν τον εαυτό τους» επειδή δεν υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί τοποθετημένοι σε οργανικές θέσεις. Οι αναπληρωτές καλούνται να προσφέρουν το ίδιο έργο με τους μόνιμους και γι΄ αυτόν το λόγο θα πρέπει να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονιστικού των Νηπιαγωγών:

Χάος επικρατεί στα σχολεία της χώρας. Έχουμε φτάσει σε οριακό επίπεδο. Η επίσημη καταμέτρηση των κενών δεν έχει ολοκληρωθεί και ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι για τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι πολύ περισσότερα από 21.000. Στα Νηπιαγωγεία αναμένεται να υπερβούν τα 2.000.

Σημειώνουμε ότι το 56,5% των Νηπιαγωγείων είναι μονοθέσια (οργανικά & λειτουργικά). Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία αναπλήρωσης το Νηπιαγωγείο θα είναι κλειστό! Αλλά και όσα άνοιξαν είχαν το δικό τους Γολγοθά! Τις κληρώσεις όχι μόνο προνηπίων- που είναι πια καθεστώς- αλλά και νηπίων σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Οι κληρώσεις της ντροπής

Οι γονείς των νηπίων-προνηπίων έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο σαφάρι για κυνήγι μιας θέσης για το παιδί τους στο Νηπιαγωγείο! Τα Νηπιαγωγεία γέμισαν κληρωτίδες και οι Νηπιαγωγοί τρομοκρατημένοι εν μέσω αλλόφρονων γονιών προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία. Οι εντάσεις και οι καταγγελίες δεν έλειψαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις από γονείς που δεν κέρδισαν τον τυχερό λαχνό. Αν το παιδί ήταν νήπιο θα έπρεπε να πάει σε άλλο Νηπιαγωγείο –όχι απαραίτητα σε κοντινή απόσταση, που θα υπήρχε θέση. Αν ήταν προνήπιο δεν υπήρχε ελπίδα... Και βέβαια οι κληρώσεις θα συνεχιστούν- άγνωστο μέχρι πότε- εφόσον δεν ιδρύονται νέα νηπιαγωγεία, δε γίνονται διορισμοί και οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών που κατά δήλωση του Υπουργείου έχουν εξασφαλιστεί δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών Πολλά Νηπιαγωγεία είναι κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά.

Η φοίτηση των παιδιών ηλικίας τεσσάρων χρόνων (νήπια β΄ ηλικίας/προνήπια) στο Νηπιαγωγείο είναι θέμα τύχης και αποτέλεσμα κληρώσεων. Σ΄ αυτό, το πραγματικά γκρίζο για την εκπαίδευση τοπίο, η κοινωνική αδικία είναι απίστευτη. Υπάρχουν προνήπια που έχουν την τύχη να φοιτήσουν σε Νηπιαγωγείο, άλλα που λόγω έλλειψης θέσεων σε Νηπιαγωγείο πηγαίνουν αναγκαστικά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς- οι οποίοι κάνουν πολύ σημαντικό έργο, αλλά έχουν διακριτό εκπαιδευτικό ρόλο από το Νηπιαγωγείο- άλλα απορροφούνται από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς χωρίς νόμιμες άδειες λειτουργίας και τέλος αρκετές χιλιάδες παιδιών τα οποία δεν φοιτούν καθόλου.

Ανάλογο είναι και το φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται σε ότι αφορά και τη φοίτηση μεγάλου αριθμού νηπίων α΄ ηλικίας (υποχρεωτικής δηλαδή φοίτησης ) τα οποία καλούνται να μετακινηθούν σε όμορα Νηπιαγωγεία μετά από κλήρωση.

Ωστόσο η κατάσταση αυτή, είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης της σπουδαιότητας της προσχολικής αγωγής από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα αλλά και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών (όπως και σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης )για μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και λιτότητα σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικές που δρομολογήθηκαν με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση ,αυτή της υλοποίησης των πιο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων , αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων με το πρόσφατα ψηφισμένο 3ο μνημόνιο σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών εδώ και χρόνια θέτει το ζήτημα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής Αγωγής ως βασικό αίτημα διεκδίκησης από τη ΔΟΕ αλλά και σε όλες τις συζητήσεις που έχει με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας επιχειρώντας το να το κάνει γνωστό στους γονεικούς και τους κοινωνικούς φορείς. Ο αποκλεισμός της ηλικιακής ομάδας των προνηπίων από την εκπαίδευση είναι έγκλημα εναντίον αυτών των παιδιών και ντροπή για ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η ηλικία των τεσσάρων χρόνων είναι η ηλικία-θύμα σε όλη την εκπαίδευση. Στην Ελλάδα η προσβασιμότητα των παιδιών αυτής της ηλικίας σε δομές Προσχολικής εκπαίδευσης είναι 67%, ποσοστό το οποίο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την Ευρώπη όπου το ποσοστό προσβασιμότητας είναι 95%.

Οι αλχημείες των Διευθυντών εκπαίδευσης –συγχωνεύσεις, αναστολές λειτουργίας Νηπιαγωγείων, υπερπληθή τμήματα

Οι Διευθυντές εκπαίδευσης στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα κενά προβαίνουν σε ενέργειες που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι νόμιμες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε απ΄ όλη την Ελλάδα σε Διευθύνσεις εκπαίδευσης, όπως Πειραιά κ.ά. έχουμε αθρόες συγχωνεύσεις και αναστολές λειτουργίας Νηπιαγωγείων. Οι ενέργειες αυτές σε βάρος των παιδιών, των γονιών και της κοινωνίας ολόκληρης θα πρέπει να καταγγέλλονται. Η αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείων δε μπορεί να γίνεται με οικονομικά κριτήρια και σύμφωνα με τη μνημονιακή πολιτική λιτότητας. Καλούμε τη ΔΟΕ να κινηθεί και με ένδικα μέσα κατά των υπευθύνων γιατί η παιδεία μας είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά.Παραθέτουμε τις αντίστοιχες διατάξεις των νόμων για τη διευκόλυνση των συναδέλφων Νηπιαγωγών

- Ίδρυση παραρτήματος Νηπ/γείου. Σύμφωνα με το εδάφιο β, παράγραφος 1, άρθρο 73 του Νόμου 3518/2006 ΦΕΚ (272, τ. Α΄) «σε περιοχές που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης Νηπιαγωγείου, μπορεί με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από εισήγηση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου να λειτουργήσει παράρτημα του πλησιέστερου προς αυτό, Νηπιαγωγείο».

- Μείωση αριθμού μαθητών. Σύμφωνα με το Nόμο 4186/13 άρθρο 28 παρ15 «Στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και στα οποία έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε αναλογία, για κάθε μαθητή με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τρείς μαθητές λιγότερους και οι μαθητές κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και έγκρισης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου».

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών απευθύνθηκε για το θέμα στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΟΠΑΙΘ και σε στελέχη που έχουν εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή. Η διάταξη ισχύει για το Νηπιαγωγείο. Η διευκρίνιση που μας δόθηκε από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΟΠΑΙΘ είναι ότι δεν ισχύει για περιπτώσεις παιδιών με δυσλεξία.

Η διαδικασία που πρέπει να εφαρμοστεί:

1.Πρακτικό στο βιβλίο Προϊσταμένης/ου στο οποίο αναγράφεται η διάταξη που αναφέρουμε παραπάνω και επειδή στο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσει παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ο αριθμός των 25 παιδιών θα μειωθεί κατά 3 παιδιά. Συνεπώς θα φοιτήσουν 22 παιδιά αν είστε σε μονοθέσιο σχολείο. Αν το Νηπιαγωγείο έχει περισσότερα από ένα τμήματα η μείωση θα γίνει στο τμήμα που θα φοιτήσει ο μαθητής και η κατανομή των μαθητών θα γίνει εξίσου στα άλλα τμήματα κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και έγκρισης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου.

Προσοχή! Ο μέγιστος αριθμός μαθητών μπορεί να ειναι διαφορετικός σε κάποια Νηπιαγωγεία αλλά και τμήματα του ίδιου Νηπιαγωγείου λόγω της χωρητικότητας των αιθουσών. Τα Νηπιαγωγεία αντιμετωπίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό (πάνω απο 60%) οξύτατο κτιριακό πρόβλημα. Για το θέμα της χωρητικότητας[i][ii] θα κάνετε έγγραφη αιτιολογημένη πρόταση προς έγκριση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης και το/τη Σχολικό/ή Σύμβουλο. Σε περίπτωση που η χωρητικότητα της αίθουσας που θα φοιτήσει το παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιστοιχεί σε άλλο αριθμό παιδιών π.χ. 20 παιδιά η μείωση θα είναι επί αυτού του αριθμού δηλαδή θα φοιτήσουν 17 παιδιά.

2.Αν το Νηπιαγωγείο έχει περισσότερα από ένα τμήματα θα πρέπει να γίνει σύνταξη πρακτικού συλλόγου διδασκόντων για κατανομή των παιδιών. Τα παιδιά κατανέμονται εξίσου στα τμήματα του Νηπιαγωγείου κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και έγκρισης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου.

3.Αποστολή επικυρωμένων φωτοαντιγράφων των πρακτικών που προανάφερθηκαν στο Διευθυντή εκπαίδευσης και κοινοποίηση στο Σχολικό σύμβουλο.

Βοηθητικό Προσωπικό

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών έκανε πολύ μεγάλο αγώνα για την εισαγωγή μιας νέας ειδικότητας βοηθητικού προσωπικού, μόνο για Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, αυτής του Σχολικού Βοηθού, οι οποίοι δεν θα έχουν παιδαγωγικό ρόλο και διδακτικά καθήκοντα.

Ειδικότερα οι σχολικοί βοηθοί είναι το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Support Stuff). Τα καθήκοντά τους έχουν πολλά κοινά στοιχεία με αυτά των επιστατών .Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, υπακούουν στο συλλογικό όργανο των Διδασκόντων στο σχολείο (Σύλλογο Διδασκόντων) και στον/ην Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου σε θέματα βοηθητικής εργασίας του σχολείου, ανοίγουν και κλείνουν το σχολείο, προσέχουν και επιτηρούν το χώρο εξωτερικά του σχολείου και φροντίζουν με κάθε τρόπο για την ασφαλή είσοδο και αποχώρηση όλων των μαθητών, φροντίζουν, σε συνεργασία με την καθαρίστρια ώστε ο εσωτερικός και εξωτερικός περίβολος του σχολείου να διατηρείται καθαρός, τακτοποιούν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες στις αίθουσες μετά το πέρας του προγράμματος ή και μετά από εκδηλώσεις και κάθε είδους συναντήσεις του πραγματοποιεί η σχολική μονάδα, μεταφέρουν την αλληλογραφία του σχολείου, αναζητούν τους κατάλληλους τεχνίτες για την επιδιόρθωση φθορών ή αντικατάσταση ή επισκευή οποιονδήποτε αντικειμένων στους χώρους του σχολείου (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μαραγκούς σιδηρουργούς κλπ.) και αναφέρουν στον/ην Προϊστάμενο του σχολείου την αποκατάσταση των ζημιών. Εκτός των ανωτέρω μπορεί να τους ανατεθεί κάθε άλλη εργασία, η οποία θα καθορίζεται από τα όργανα Διοίκησης της σχολικής μονάδας και θα αποβλέπει στην εύρυθμη λειτουργία της. Η εισαγωγή αυτής της νέας ειδικότητας θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της λειτουργίας του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, που σχετίζονται με την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια της β΄ βάρδιας Ολοημέρου, που ο/η Νηπιαγωγός είναι μόνος/η του/της, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο.

Μέσω της Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, για πρόσληψη 480 σχολικών βοηθών στις 26-8-2015, αλλά λόγω της προκήρυξης εκλογών δεν γνωρίζουμε την εξέλιξή της.

Είμαστε όλοι αναπληρωτές: Η πολιτική της ''α λα καρτ'' εκπαίδευσης

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων και την εκπαιδευτική πολιτική μιας ''α λα καρτ'' εκπαίδευσης που στηρίζεται σε χιλιάδες αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές στην πραγματικότητα δεν είναι αναπληρωτές αφού τα τελευταία χρόνια, καλύπτουν κυρίως πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες, και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην ειδική αγωγή «αναπληρώνουν τον εαυτό τους» επειδή δεν υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί τοποθετημένοι σε οργανικές θέσεις. Οι αναπληρωτές καλούνται να προσφέρουν το ίδιο έργο με τους μόνιμους και γι΄ αυτόν το λόγο θα πρέπει να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση.

Η εκπαίδευση δεν μπορεί να στηρίζεται σε ημίμετρα. Το αίτημα μας είναι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κάθε χρόνος που περνά χωρίς να γίνονται διορισμοί επιδεινώνει το πρόβλημα και ήδη έχουμε δείγματα για τις εκρηκτικές καταστάσεις που θα διαλύσουν την παιδεία.

Η απίστευτη ταλαιπωρία, ο εξευτελισμός των συναδέλφων αναπληρωτών και η αντιμετώπισή τους ως εκπαιδευτικούς β΄ κατηγορίας από τις ηγεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ πρέπει να σταματήσει.

Τα κενά είναι τεράστια, τα σχολεία θα ανοίγουν με τη λογική των κάπιταλ κοντρόλ. Ένας εκπαιδευτικός την εβδομάδα!

Δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας . Ο αγιασμός -παρωδία με τον παπά, το διευθυντή, ένα δάσκαλο και εκατοντάδες γονείς έτοιμους να τους λυντσάρουν δεν είναι η εικόνα που θα θέλαμε να έχουν τα παιδιά από το σχολείο...

Οφείλουμε εμείς οι εναπομείναντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί –που σε λίγα χρόνια από σήμερα- θα είμαστε η μειοψηφία σε μια εκπαίδευση όπου η πλειοψηφία θα είναι αναπληρωτές, όχι μόνο να περιοριζόμαστε σε καταγγελίες αλλά να περάσουμε στη δράση.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. να πάρουν αποφάσεις, να αναδείξουν τα ζητήματα και να δράσουν δυναμικά με παραστάσεις διαμαρτυρίας , συνεντεύξεις τύπου, κοινές δράσεις με γονείς κ.αλ.

- Άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

- Όλα τα παιδιά σε δημόσιο και δωρεάν νηπιαγωγείο , σε δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

- Μόνιμο βοηθητικό προσωπικό άμεσα (καθαρίστριες/τραπεζοκόμους/ σχολικούς βοηθούς)

- Άμεση στελέχωση των τμημάτων ένταξης και άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη.

Η εκπαίδευση δε μπορεί να είναι αγαθό με capital control


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λιλιπούτειοι «δραπέτες» άφησαν άφωνη τη Ρωσία


Έσκαψαν σήραγγα για να το σκάσουν από το σχολείο τους και να... αγοράσουν μια Τζάγκουαρ.

Δύο αγόρια ηλικίας 5 ετών έσκαψαν χρησιμοποιώντας φτυαράκια που παίζουν τα παιδιά στην άμμο μια σήραγγα με στόχο να φύγουν από το σχολείο τους στο Ουράλια και να αγοράσουν μια Τζάγκουαρ μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα δύο αγόρια το έσκασαν από το νηπιαγωγείο τους στο Μαγκνιτογκόρσκ, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας, από ένα μικρό πέρασμα που είχαν σκάψει πριν από πολλές πολλές ημέρες με τη βοήθεια παιδικών φτυαριών στα θεμέλια του σχολείου τους» έγραψε η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda.

Οι λιλιπούτειοι «δραπέτες» κατόπιν περπάτησαν μια απόσταση 2 χιλιομέτρων έως μία αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων όπου σκέφτονταν να αγοράσουν μια Τζάγκουαρ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Μια περαστική υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε καθώς είδε τα παιδιά να βολτάρουν δίπλα στην αντιπροσωπεία και τα ρώτησε τι ακριβώς έκαναν εκεί.

«Τα παιδιά εξήγησαν ότι είχαν φύγει από το νηπιαγωγείο τους για να αγοράσουν ένα μεγάλο αυτοκίνητο, όμως δεν είχαν χρήματα» συνεχίζει η εφημερίδα.

Έπειτα η γυναίκα τα οδήγησε σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου είχε σημάνει ήδη συναγερμός καθώς η διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση των αγοριών.

Η εκπαιδευτικός που ήταν επικεφαλής της τάξης των δύο παιδιών δήλωσε ότι δεν πρόσεξε ότι αυτά έλειπαν, επιβεβαίωσαν οι συνάδελφοί της τους οποίους επικαλέστηκε η εφημερίδα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η δασκάλα απολύθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 31 αναπληρωτών σε Πειραματικά Σχολεία


Αιτήσεις μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Από σήμερα μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου μπορούν αναπληρωτές επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, να καταθέσουν αιτήσεις για εργασία ως αναπληρωτές σε Πειραματικά Σχολεία.





Στις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 48 του ν.3966/2011(Φ.Ε.Κ. 118 Α'), ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ορίζεται ότι «Αν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υπάρχουν, για οποιονδήποτε λόγο, ανάγκες αναπλήρωσης εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σε Π.&Π.Σ., προσλαμβάνονται αναπληρωτές που διαθέτουν τα ίδια αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα που προβλέπονται και για την πλήρωση των θέσεων με θητεία. Για την επιλογή των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, το οικείο ΕΠ.Ε.Σ. εκδίδει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Για την επιλογή των αναπληρωτών προϋπόθεση είναι να έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που επιλέγονται γίνεται με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. ύστερα από εισήγηση του ΕΠ.Ε.Σ. που εξέδωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος».

Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Οι προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πνίγεται» από την αφρικανική σκόνη η Κύπρος


Με χειρουργικές μάσκες κυκλοφορούν στο δρόμο οι κάτοικοι.

Ανυπόφορη παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κατάσταση στην Κύπρο, η οποία εξακολουθεί να «πνίγεται» από την ξαφνική «κάθοδο» μεγάλης ποσότητας σκόνης από τη Συρία. Η κατάσταση ωστόσο, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, δεδομένου και του νέου κύματος καύσωνα, που επικρατεί από χθες . Ο συνδυασμός των δύο καθιστούν την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα δύσκολη, έως και επικίνδυνη για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έχουν τεθεί σε συναγερμό, αφού τα χθεσινά στοιχεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, έδειξαν πως τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα ήταν κατά 66 φορές μεγαλύτερα από τα κανονικά.

Λόγω της σκόνης έκλεισε το πρωί για αρκετές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας με αποτέλεσμα να επηρεαστούν 24 πτήσεις από και προς την Λάρνακα. Η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται , μετά τις 14.00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αεροδρομίου, Αδάμο Ασπρή , δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές.

Από την μεγάλη ποσότητα σκόνης , που αιωρείται στην ατμόσφαιρα δεν φαίνονται οι οροσειρές του Τροόδους και του Πενταδακτύλου. Έτσι, στον Πενταδάκτυλο «χάθηκε» και η θέα της χαραγμένης «σημαίας» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Στις 14:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 656 και 6637 μ g/ m 3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g/ m 3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Λόγω της αυξημένης ποσότητας σκόνης σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, περιορίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο τις μετακινήσεις τους σε ανοικτούς χώρους συστήνουν οι ειδικοί, με τους γιατρούς να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά και τις ευάλωτες ομάδες, προκειμένου να περιοριστούν τα περιστατικά δύσπνοιας που προσέρχονται στα νοσοκομεία, και τα οποία κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των φαινομένων, ήταν δεκάδες. Επίσης, συστήνει στους εργαζόμενους σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Εξάλλου, εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος στη Λεμεσό, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι και κατακαίει μεγάλη έκταση γης, με άμεσο κίνδυνο αυτή να φτάσει στην κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, Νίκο Λογγίνο, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή οκτώ πυροσβεστικά οχήματα της δύναμης στη Λεμεσού, δύο οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα του Ταμείου Θύρας, και ένα ερπυστριοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού. Το έργο της κατάσβεσης γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, εξαιτίας της αδυναμίας των πτητικών μέσων της Δημοκρατίας να συμβάλουν, λόγω της πυκνής σκόνης που καλύπτει από χθες ολόκληρη την Κύπρο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Υποχρεωτική η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2. Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3. Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική προεγγραφή, και πάντα μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που είναι συνημμένη στο παρόν Δελτίο Τύπου.

Η ανωτέρω προθεσμία 10-22 Σεπτεμβρίου 2015, είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων τμημάτων.

Στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μετά από συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τέλος, επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, τόσο δηλαδή για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους προεγγραφή 10-17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, όσο και για την αποστολή των δικαιολογητικών τους μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας εγγραφών.

Το ίδιο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου θα εγγραφούν και οι εισαγόμενοι από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με διάκριση σε επιστημονικές Ολυμπιάδες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Γι αυτές τις 2 κατηγορίες ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.

Είναι ευνόητο ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αμμοθύελλα σαρώνει τη Μέση Ανατολή


Δυο νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες.

Ισχυρή αμμοθύελλα σάρωσε σήμερα περιοχές της Μέσης Ανατολής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να νοσηλευτούν στον Λίβανο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Σύννεφα σκόνης κάλυψαν επίσης το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Λιγότερες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν χθες στη Συρία καθώς η καταιγίδα κάλυψε τον ουρανό, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες που δείχνουν τεράστια σύννεφα με σκόνη. Θύελλες που συνοδεύονται από σκόνη πλήττουν συχνά τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνονται στο Ιράκ και στην περιοχή του Κόλπου όπου σύννεφα άμμου μαζεύονται πάνω από άνυδρες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμμοθύελλας και 750 άλλοι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ιδίως όσοι έχουν προβλήματα υγείας, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι και όταν βγαίνουν έξω να φορούν απαραίτητα μάσκα.

Η ορατότητα περιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό όπου η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί εργάτες φορούσαν σήμερα χειρουργικές μάσκες.

Στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός στον Λίβανο ανέφερε ότι 130 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα στην ανατολική Κοιλάδα Μπεκάα και στη βόρεια επαρχία Ακάρ χθες και σήμερα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Λιβάνου ανακοίνωσε πως η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί μέχρι αύριο με την υγρασία να φθάνει το 65% με 85%, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Η σκόνη θα αρχίσει να διαλύεται αύριο βράδυ, πρόσθεσε.

Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα σχολεία έλαβαν οδηγίες οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα να γίνεται στο εσωτερικό των σχολικών συγκροτημάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστό το κολυμβητήριο του Δήμου Ωραιοκάστρου


Καταστράφηκε η χλωρίωση της πισίνας.

Κλειστό είναι από χθες το κολυμβητήριο του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς το χρώμα στο νερό βρέθηκε πράσινο και όπως έγινε γνωστό, καταστράφηκε η χλωρίωση της πισίνας. Η διοίκηση του δήμου εκφράζει υπόνοιες για δολιοφθορά καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ) Ηλία Ζιακούλη, βρέθηκαν στην πισίνα άδεια τρία μεταλλικά τενεκεδάκια αγνώστου περιεχομένου.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9”, μετά από δειγματοληψία και χημικές αναλύσεις σε δείγματα νερού διαπιστώθηκε ότι “προφανώς κάτι έπεσε στο νερό του κολυμβητηρίου το οποίο ανέβασε το Ph του νερού με αποτέλεσμα να εξουδετερώσει τη χλωρίωση”. Ο κ. Ζιακούλης σημείωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το κολυμβητήριο να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία και να δοθεί προς χρήση. «Το κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου είναι ένα από τα πιο ασφαλή κολυμβητήρια στην Ελλάδα, αν και ανοιχτό, είναι ολυμπιακών διαστάσεων, χλωριώνεται με σύγχρονα ευρωπαϊκά χλώρια και διαθέτει το τελειότερο σύστημα φιλτραρίσματος και καθαρισμού του νερού» πρόσθεσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Ποσειδώνος


Θα διεξαχθεί η αεροπορική επίδειξη «Athens Flying Week 2015».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Τετάρτη, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω διεξαγωγής της αεροπορικής επίδειξης με την επωνυμία: «Athens Flying Week 2015», που θα λάβει χώρα στην περιοχή του Φλοίσβου.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Άτλαντος και Αχιλλέως, περιοχής δήμου Παλαιού Φαλήρου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα και από ώρα 15:00 μέχρι το πέρας της εκδήλωσης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στην παραπάνω λεωφόρο και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε ηλεκτρονικές αγορές με κλεμμένη κάρτα


Χειροπέδες στο δράστη στη Σαντορίνη.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 29χρονος από τη Σαντορίνη, ο οποίος έκανε ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάρτα, τα στοιχεία της οποίας είχε υποκλέψει.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29 Αυγούστου πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με χρήση των στοιχείων της κάρτας αναλήψεών του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη. Επιπλέον προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία, ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Θήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής έγινε… μαιευτήριο


Γυναίκα γέννησε λίγο μετά τη διάσωσή της στη Μεσόγειο - Δείτε το βίντεο.

Μητέρα έγινε για πρώτη φορά μια γυναίκα πάνω σε σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, λίγο μετά τη διάσωσή της από το μισοβυθισμένο σκάφος με το οποίο προσπαθούσε να φτάσει στην Ευρώπη.

Η νεαρή γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί της ενώ το σκάφος της ακτοφυλακής κατευθυνόταν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Τη μητέρα περισυνέλεξε η ιταλική ακτοφυλακή μαζί με άλλους περίπου εκατό μετανάστες. Μητέρα και μωρό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και βρίσκονται εκτός κινδύνου.



Σε άλλο περιστατικό η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε δεκάδες μετανάστες από τη θάλασσα όταν το σκάφος τους άρχισε να βουλιάζει.

Το βίντεο που έδωσε η ακτοφυλακή στη δημοσιότητα δείχνει τους μετανάστες μέσα στη θάλασσα να δέχονται σωσίβια.



Στην επιχείρηση αυτή διασώθηκαν 99 άνθρωποι ενώ ένας δεν κατά κατάφερε και ανασύρθηκε νεκρός.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κινδυνεύουν ζωές ασθενών και προσωπικού»


ΠΟΕΔΗΝ και ΠΙΣ για την κατάσταση στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα ψυχιατρικά Νοσοκομεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές εγκατάλειψης δημιουργούν τις συνθήκες να συμβούν τραγικά γεγονότα». Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι τα Νοσηλευτικά Τμήματα των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων δεν διαθέτουν συστήματα πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης. «Γι' αυτό δεν τους χορηγείται πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την πυροσβεστική υπηρεσία», όπως αναφέρει, επιρρίπτοντας ευθύνες στις διοικήσεις των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των εκάστοτε υπουργών Υγείας.

«Τραγικά περιστατικά όπως στο Δαφνί, συνέβησαν και θα ξανασυμβούν σε όλα τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, εξαιτίας των κυβερνητικών και διοικητικών παραλείψεων. Κινδυνεύουν ζωές ασθενών και προσωπικού», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για πολιτικές απαξίωσης του δημόσιου συστήματος Ψυχικής Υγείας.

Το δημόσιο σύστημα Ψυχικής Υγείας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζεται κατά 80% στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων (το υπόλοιπο 20% στις ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων), σημειώνοντας ότι από αυτό λείπουν απαραίτητες Μονάδες για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης, γι' αυτό «οι ασθενείς (περισσότεροι με εισαγγελική εντολή) στοιβάζονται στα νοσηλευτικά Τμήματα των ψυχιατρικών νοσοκομείων, χωρίς να είναι δυνατή η διαλογή τους».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στα Τμήματα εισαγωγών νοσηλεύονται νεοχρόνιοι ασθενείς, χρόνιοι ασθενείς, κρατούμενοι με φύλαξη, ασθενείς του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα που εκτίουν ποινές φυλάκισης, οξέα περιστατικά, χρήστες ναρκωτικών ουσιών κ.ά. Η εισαγωγή τους γίνεται με συνοδεία τριών και τεσσάρων αστυνομικών.

«Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία όπως όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα εξαιτίας της υποχρηματόδοσης και της υποστελέχωσης. Αδυνατούν να προμηθευτούν είδη απαραίτητα για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των νοσοκομείων και το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλειας». Σημειώνει ότι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν προσλήφθηκε ούτε ένας υπάλληλος τα τελευταία επτά χρόνια, με τις κενές οργανικές θέσεις να υπερβαίνουν το 50%.

Η κάλυψη του κάθε Νοσηλευτικού Τμήματος 30 έως 50 ασθενών με δεδομένη την επικινδυνότητά τους, είναι μία νοσηλεύτρια ανά βάρδια ή στη καλύτερη των περιπτώσεων δύο. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τις θεραπευτικές ομάδες των ψυχιατρικών νοσοκομείων, για την ευαισθητοποίηση των οικογενειών να συμβάλλουν στην αποασυλοποίηση δικών τους χρόνιων ασθενών, που δυστυχώς πολλές φορές αποτυγχάνουν.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των ψυχιατρικών νοσοκομείων, τήρηση των κανόνων ασφαλείας (πυρασφάλεια, πυροπροστασία κ.ά.), ανάπτυξη δημόσιων ενδονοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών μονάδων για να καλύπτεται η ζήτηση στο σύνολό της, με διαλογή των περιστατικών και λειτουργία των ψυχιατρικών Νοσοκομείων χωρίς ημερομηνία λήξεως.

Στην κατάσταση που επικρατεί στα ψυχιατρικά νοσοκομεία αναφέρεται και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για "σοβαρή υποστελέχωση" αλλά και "ολιγωρία" που παρατηρείται στην εφαρμογή της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, κάτι το οποίο αποτελεί και συμβατική υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ, με τη δημιουργία νέων ψυχιατρικών κλινικών στα γενικά νοσοκομεία του ΕΣΥ.

«Οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στις ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία των μονάδων», αναφέρει ο ΠΙΣ, σημειώνοντας ότι την τελευταία πενταετία, μεγάλο μέρος του προσωπικού των ψυχιατρικών μονάδων έχει αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης και δεν έχει αντικατασταθεί. Την κατάσταση, σύμφωνα με τον ΠΙΣ δυσχεραίνει η απουσία δομών πρωτοβάθμιας ψυχιατρικής περίθαλψης. Οι συζητήσεις για κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι άκαιρες, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της αποασυλοποίησης και της δημιουργίας ψυχιατρικών δομών που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού, ιδίως σε περίοδο κρίσης. Πριν ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο νοσοκομείων, θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός ανάπτυξης ψυχιατρικών δομών σε όλη τη χώρα που θα καλύπτουν τις ανάγκες, καταλήγει ο ΠΙΣ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση θα ζητήσει η Κομισιόν από χώρες που δεν θα δεχθούν πρόσφυγες


Πώς θα γίνει η κατανομή 120.000 προσφύγων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη της Ένωσης να δεχθούν 120.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία. Αυτή η πρόταση , η οποία θα παρουσιασθεί αύριο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενο αίτημά του για την εισδοχή ακόμη 40.000 ατόμων.

Πρόκειται για μία νέα απόπειρα απάντησης στην άνευ προηγουμένου μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Συρία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στη Γερμανία και τη Γαλλία να δεχθούν 31.443 και 24.031 άτομα αντίστοιχα κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα η οποία θα κληθεί να υποδεχθεί λίγο λιγότερους από 15.000 πρόσφυγες.

Θα ακολουθήσουν η Πολωνία, η Ολλανδία, η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία, σύμφωνα με τις διαρροές στον Τύπο, κατ΄εφαρμογήν ενός αριθμητικού τύπου που συνδυάζει ποικίλα δημογραφικά και οικονομικά κριτήρια.

Η Επιτροπή σχεδιάζει να απαιτήσει οικονομική αποζημίωση από τις χώρες που θα αρνηθούν να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Δανία, οι οποίες διαθέτουν ρήτρα εξαίρεσης από τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε τέτοια θέματα, δεν θα συμμετάσχουν στο σχέδιο αυτό κατανομής προσφύγων.

Αυτό δεν θα τις εμποδίσει να δεχθούν κάποιον αριθμό προσφύγων. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί κατά τη διάρκεια των πέντε προσεχών ετών 20.000 άτομα που θα προέρχονται από προσφυγικούς καταυλισμούς εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ευρωπαϊκή πρόταση για την μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων προστίθεται στην προηγούμενη η οποία διαμορφώθηκε πριν από το καλοκαίρι, για την κατανομή σε ευρωπαϊκές χώρες 40.000 προσφύγων που βρίσκονται στην Ιταλία και την Ελλάδα. Οι ευρωπαϊκές χώρες κατόρθωσαν έπειτα από πολύ κόπο να αποφασίσουν τη μετεγκατάσταση 32.256 προσφύγων από τους 40.000 της αρχικής πρότασης και η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Η εφαρμογή αυτής της πρώτης κατανομής προσφύγων θα αρχίσει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για τους 40.000 αυτούς πρώτους πρόσφυγες, της πρώτης πρότασης, όπως και για τους 120.000, της νέας πρότασης, πρόκειται για έναν μηχανισμό μετεγκατάστασης, δηλαδή μεταφοράς από το ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο άλλο.

Οι πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται δεν θα έχουν άλλη επιλογή προορισμού και θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα όπου θα μεταφερθούν, η οποία θα λάβει ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 6.000 ευρώ ανά άτομο, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής.

Αυτές οι μετεγκαταστάσεις αποτελούν εξαιρέσεις- στο όνομα της αλληλεγγύης μεταξύ κρατών - από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ότι οι πρόσφυγες θα παραμένουν υπό τη φροντίδα της χώρας εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση (συμφωνίες του Δουβλίνου).

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν μηχανισμοί μεταφοράς προς κράτη μέλη της ΕΕ προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί σε τρίτες χώρες, όπως είναι ο Λίβανος.

Τον Ιούλιο, στο περιθώριο των συνομιλιών για τη μετεγκατάσταση, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δέχθηκαν να μοιρασθούν την μεταφορά για διάστημα δύο ετών 20.000 προσφύγων, που έχουν ήδη το καθεστώς του πρόσφυγα, αλλά βρίσκονται ακόμη στο ευρωπαϊκό έδαφος. Η πρωτοβουλία που ανήγγειλε ο Ντέιβιντ Κάμερον εντάσσεται σε αυτήν τη διαδικασία.

Πέραν των συγκεκριμένων προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να αποφύγει στο εξής το καθήκον να διατυπώνει προτάσεις για την υποδοχή και κατανομή προσφύγων προς μετεγκατάσταση, διαδικασία που απαιτεί εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τα κράτη.

Ο αναγκαστικός και διαρκής μηχανισμός κατανομής που θέλει να θέσει σε ισχύ τους επόμενους μήνες ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μηχανισμός που θα εφαρμόζεται αυτομάτως σε περιόδους κρίσης έμοιαζε αμφίβολος εδώ και λίγους μήνες λόγω της εχθρικής στάσης πολλών κρατών της ΕΕ.

Ωστόσο, το κλίμα άρχισε να αλλάζει όταν αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των προσφύγων και η ατμόσφαιρα άλλαξε οριστικά όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες του πνιγμένου μικρού Αϊλάν Κούρντι στην τουρκική παραλία.

Η Γαλλία, εχθρική στην ιδέα των μόνιμων ποσοστώσεων, υποστηρίζει πλέον, μαζί με τη Γερμανία την ανάγκη ενός μόνιμου και υποχρεωτικού μηχανισμού υποδοχής των προσφύγων ώστε να κατανεμηθεί το βάρος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το Παρίσι επιμένει στην ανάγκη βελτίωσης των διαδικασιών ταυτοποίησης των ανθρώπων που εμφανίζονται στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, ώστε να διαχωρίζονται κατά σαφή τρόπο οι πρόσφυγες, που έχουν ανάγκη προστασίας, από τους οικονομικούς μετανάστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...