Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Είναι εθισμένη στις ερωτικές ταινίες από την ηλικία των 8


Πώς ο «ροζ» κινηματογράφος επηρέασε τις ερωτικές σχέσεις τις.

Παλεύει με έναν εθισμό, που πολλοί δεν βλέπουν ως… πρόβλημα. Αλλά η 19χρονη Rebecca- δεν επιθυμεί να δοθεί το επώνυμό της στη δημοσιότητα-, θέλει να απαλλαγεί… Η νεαρή από την Αυστραλία, είναι εθισμένη στις ερωτικές ταινίες από την τρυφερή ηλικία των 8. Όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της, όλα ξεκίνησαν όταν είδε μια ακατάλληλη για την ηλικία της, ταινία όπου ένα νεαρό κορίτσι έπεφτε θύμα απαγωγής.

Η εν λόγω ταινία, της δημιούργησε ένα «βαθύ συναίσθημα» και έκτοτε «κόλλησε» θέλοντας να νιώσει ξανά όπως και τότε.

«Όταν ξεκίνησα να βλέπω πορνό, έβλεπα ετεροφυλοφιλικό σεξ, soft. Αλλά αργότερα, όσο μεγάλωνα, άρχισα να βλέπω όλο και πιο βίαιες, πιο επιθετικές και πιο απαιτητικές… Τις έβλεπα καθ’ όλη τη διάρκεια τη μέρα, και δε μπορούσα να σταματήσω», είπε στην εκπομπή.

«Θεωρώ, ότι σίγουρα έχασα τον έλεγχο της σεξουαλικότητάς μου βλέποντας βίαιο πορνό, όπως κτηνωδίες», συμπλήρωσε. Εξήγησε, πως ο ερωτικός κινηματογράφος, επηρέασε βαθύτατα τις σχέσεις της που έγιναν πιο βίαιες και είχαν για επίκεντρο το σεξ.

«Στις σχέσεις μου, έκανα αυτά που έβλεπα στις ταινίες. Έκανα πειραματισμούς με τον σαδομαζοχισμό. Ήθελα το βίαιο, άγριο σεξ και οι παρτενέρ μου ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι στο να το ακολουθήσουν όλο αυτό», ανέφερε ενώ πλέον επισκέπτεται ψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσει να απαλλαγεί από αυτόν τον περίεργο εθισμό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε 91χρονη ενώ έκανε σεξ με 49χρονο παντρεμένο γείτονα της


Ήταν πολύ «ενεργή» παρά την ηλικία της.

Όταν τα παιχνίδια του σεξ, έχουν μοιραία κατάληξη. Μια υπερήλικη γυναίκα από την Πορτογαλία, άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από σεξουαλική συνεύρεση που είχε με τον 49χρονο, παντρεμένο, γείτονά της, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Όπως γράφουν τα μίντια της χώρας, η 91χρονη γυναίκα κείτονταν ημίγυμνη στο κρεβάτι της και γύρω της υπήρχαν διάφορα σεξουαλικά βοηθήματα. Το περιστατικό συνέβη στην Aveiro, μια μικρή πόλη στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος της άτυχης ηλικιωμένης προήλθε από ασφυξία ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και μια σειρά από τραύματα, που προκλήθηκαν πιθανότατα από σεξουαλικά «παιχνίδια», γράφει η εφημερίδα Jornal de Noticias.

«Πρόσεξα μόνο δυο μελανιές στο πρόσωπό της, αλλά υπήρχε αίμα στα σεντόνια και μια φωτογραφία του συζύγου της», είπε η γειτόνισσα της 91χρονης Ana Martins η οποία και εντόπισε νεκρή την άτυχη γυναίκα. Όπως η ίδια τόνισε, η γυναίκα ήταν χήρα και πως παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, ήταν πολύ «ενεργή» και δραστήρια. Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα πως ο ερωτικός παρτενέρ της 91χρονης, ήταν ο 49χρονος γείτονάς της μιας και βρήκαν το DNA του στο χώρο της συνουσίας. Πάντως, οι αρχές απέδωσαν τον θάνατο σε ατύχημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραπεζική υπάλληλος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση


Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό.

Σε 21 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρώην τραπεζική υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε, κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, το πόσο των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στη Λάρισα.

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί το 2011 στο πλαίσιο ελέγχου και όπως παραδέχθηκε η ίδια, χρησιμοποιούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις σε συνδυασμό με έναν «κρυφό» λογαριασμό προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της. Στην πράξη της αυτή, όπως ισχυρίστηκε, την οδήγησε το πάθος της για τον τζόγο.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό με ελαφρυντικά και την καταδίκασε συνολικά σε 21 χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση (15 χρόνια), πλαστογραφίας (3 χρόνια) και υπεξαγωγή εγγράφων (3 χρόνια), αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, αφαιρούνται τα χρόνια της έως τώρα κράτησης ενώ στερείται των πολιτικών της δικαιωμάτων επί πενταετία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη γαμήλια τελετή με… γαλότσες


Ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα στην αντάρα της καταιγίδας Desmond στη Βρετανία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πού να φανταστεί κανείς πως την ημέρα του γάμου του όχι απλά θα βρέχει αλλά θα σημειωθούν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών.

Αλλά αυτό συνέβη σε δύο ζευγάρια στην Cumbria της Βρετανίας, τα οποία ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου με φόντο πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμους- χειμάρρους και επιπλέοντα αυτοκίνητα.

Η αποφασισμένη να αψηφήσει κάθε εμπόδιο φωτογράφος Tiree Dawson κατέγραψε στο φακό της όλα εκείνα που συμβαίνουν συνήθως σε ένα γάμο και όλα εκείνα τα ασυνήθιστα που συνέβησαν στα συγκεκριμένα ζευγάρια- που αναγκάστηκαν να πάνε στην εκκλησία με γαλότσες για να αποφύγουν τα νερά.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαιολόγοι ενάντια στη δίωξη του ιστορικού Χάιντς Ρίχτερ


Τι αναφέρει σε ψήφισμά του το δ.σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου του, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ποινική δίωξη του γερμανού ιστορικού και πανεπιστημιακού Χάιντς Ρίχτερ με βάση το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014. Θεωρεί, δε, πως είναι ανεπίτρεπτο να διώκεται ποινικά ένας ιστορικός για τις απόψεις που έχει διατυπώσει σε επιστημονική δημοσίευσή του.

«Ανεξάρτητα από τις όποιες επιστημονικές διαφωνίες για το έργο του Χ. Ρίχτερ, η ελευθερία της έκφρασης και της επιστημονικής έρευνας πρέπει να είναι δεδομένες και αυτονόητες, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Να υπενθυμίσουμε, τέλος, το προφανές, ότι αποτελεί κεκτημένο της επιστημονικής κοινότητας ο επιστημονικός διάλογος να διεξάγεται με ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιχειρημάτων μακριά από λογικές και πρακτικές ποινικοποίησής τους», αναφέρει ο ΣΕΑ.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του καθηγητή Χ. Ρίχτερ για συγκεκριμένες αναφορές στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης», με το σκεπτικό ότι συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κολαστήριο Κορυδαλού: Απαιτείται μια λύση


Έκτακτα εξιτήρια σε ασθενείς που έχρηζαν νοσηλείας στο «κολαστήριο».


Στην καταγγελία ότι δόθηκαν έκτακτα εξιτήρια σε ασθενείς που έχρησαν νοσηλείας στο «κολαστήριο» του Κορυδαλλού, καταγγέλλουν μέσω twitter οι κρατούμενοι.

«Έκτακτα εξιτήρια σε ασθενείς που έχρηζαν νοσηλείας μετά την δημοσιότητα του θέματος για να μειωθεί ο αριθμός των ασθενών», αναφέρουν χαρακτηριστικά στον λογαριασμό τους στο twitter οι κρατούμενοι στο «κολαστήριο».



-------------

Ο Παρασκευόπουλος για το Κολαστήριο: Το νοσοκομείο ενισχύεται με γιατρούς και προσωπικό


Για τις συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνοντας ότι «από την πρώτη θητεία μας στο υπουργείο, το Φεβρουάριο, επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι άσχημη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού».

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι προωθήθηκε νόμος για να μπορούν να απολύονται κρατούμενοι για λόγους υγείας. «Ένα μέρος των νοσηλευόμενων κρατουμένων απολύθηκαν και η κατάσταση βελτιώθηκε. Από 170 που ήταν αρχικά, σήμερα είναι περίπου 134», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η προσπάθειά μας είναι, όσο είναι δυνατόν, το νοσηλευτικό σύστημα στον Κορυδαλλό να αξιοποιείται μόνο για παροχή Πρώτων Βοηθειών και το κύριο βάρος της περίθαλψης να το έχει το ΕΣΥ».

«Για το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και το Αττικόν, ώστε ένα μέρος των κρατουμένων να μεταφέρεται για νοσηλεία στο Αττικόν», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Η χώρα μας επιτηρείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή κατά των βασανιστηρίων -ζητήσαμε τεχνική στήριξη για την αναβάθμιση των συνθηκών στις φυλακές. Έχει ήδη δρομολογηθεί. Το νοσοκομείο ενισχύεται με γιατρούς και προσωπικό. Γρήγορα θα έχουμε όλο το προσωπικό που χρειάζεται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για το κτίριο του νοσοκομείου, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Οι συνθήκες ήταν κακές το Φεβρουάριο. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη».

«Για τους οροθετικούς κρατούμενους λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και συμπλήρωσε: «Για τους εξαρτημένους προστέθηκε μία νέα δομή απεξάρτησης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα».

-------------

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για το "κολαστήριο"

"Τα δύο Υπουργεία δρομολογούν, από κοινού, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη του συνόλου των κρατουμένων, σ’ όλες δηλαδή τις φυλακές" επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας.

"Σχετικά με τα δύο «νοσοκομεία» του Κορυδαλλού, διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται συνολική αναμόρφωση, υποδομών, προσανατολισμού και λειτουργίας. Συστήθηκε σχετική επιτροπή που ήδη παρέδωσε πόρισμα για το Ψυχιατρείο Κρατουμένων, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από τα δύο Υπουργεία" επισημαίνεται.

Ανφέρεται επίσης οτι "το Νοσοκομείο Κρατουμένων ήδη ενισχύεται με γιατρούς και άλλο επιστημονικό προσωπικό. Άμεσα, όμως εξετάζεται ο μετασχηματισμός του, ώστε να καλύπτει τους κρατουμένους με ανάγκες άμεσης περίθαλψης ή αυξημένης φροντίδας. Μέχρι τότε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων, με παροχή φαρμάκων και νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, είναι εξασφαλισμένη."

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Με την ανάληψη των καθηκόντων της (πρώτης) κυβέρνησης, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, σηματοδοτώντας έτσι τη μεγάλη σημασία που έχει η υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων. Καταγράφηκαν οι ανάγκες, προκειμένου να προωθηθούν οι λύσεις. Η κατάσταση ήταν δύσκολη, με ανεπάρκειες στις υποδομές και το προσωπικό. Καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να βελτιωθούν οι υποδομές συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε άμεσα (ν. 4322/2015), δίνοντας τη δυνατότητα αποφυλάκισης των κρατουμένων με σοβαρές αναπηρίες, μετά όμως από πιστοποίηση επίσημου φορέα (ΚΕΠΑ) και κρίση δικαστικού οργάνου. Ήδη 50 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν, λόγω της αναπηρίας τους (44 με 67% και 6 με 80%). Σήμερα στο Νοσοκομείο κρατουμένων παραμένουν 134 άτομα (παλιότερα ακόμα και 168) ενώ σε ξεχωριστό παράρτημα παραμένουν 47 οροθετικοί κρατούμενοι, όπου πριν λίγες μέρες άρχισε να λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα δύο Υπουργεία δρομολογούν, από κοινού, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη του συνόλου των κρατουμένων, σ’ όλες δηλ. τις φυλακές. Θα ενισχυθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Ειδικά Κέντρα Υγείας και η σύνδεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Παράλληλα, αναπτύχθηκε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων / CPT) για την μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων.

Σχετικά με τα δύο «νοσοκομεία» του Κορυδαλλού, διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται συνολική αναμόρφωση, υποδομών, προσανατολισμού και λειτουργίας. Συστήθηκε σχετική επιτροπή που ήδη παρέδωσε πόρισμα για το Ψυχιατρείο Κρατουμένων, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από τα δύο Υπουργεία. Οι διοικητικές λειτουργίες του Ψυχιατρείου θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το θεραπευτικό έργο θα μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα της ψυχιατροδικαστικής κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Κρατουμένων ήδη ενισχύεται με γιατρούς και άλλο επιστημονικό προσωπικό. Άμεσα, όμως εξετάζεται ο μετασχηματισμός του, ώστε να καλύπτει τους κρατουμένους με ανάγκες άμεσης περίθαλψης ή αυξημένης φροντίδας. Μέχρι τότε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων, με παροχή φαρμάκων και νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, είναι εξασφαλισμένη."

-------------

Στο «κολαστήριο» των φυλακών Κορυδαλλού οι αρμόδιοι υπουργοί

«Καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες διαβίωσης».

Στην παραδοχή ότι «η κατάσταση ήταν δύσκολη, με ανεπάρκειες στις υποδομές και το προσωπικό» προχώρησαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας αναφερόμενα στις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

«Καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση όπου υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της κυβέρνησης οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, «σηματοδοτώντας έτσι τη μεγάλη σημασία που έχει η υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων».

Πενήντα κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν

Τα αρμόδια υπουργεία υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση νομοθέτησε άμεσα (ν. 4322/2015), δίνοντας τη δυνατότητα αποφυλάκισης των κρατουμένων με σοβαρές αναπηρίες, μετά όμως από πιστοποίηση επίσημου φορέα (ΚΕΠΑ) και κρίση δικαστικού οργάνου», επισημαίνοντας πως «ήδη 50 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν, λόγω της αναπηρίας τους (44 με 67% και 6 με 80%). Σήμερα στο Νοσοκομείο κρατουμένων παραμένουν 134 άτομα (παλιότερα ακόμα και 168) ενώ σε ξεχωριστό παράρτημα παραμένουν 47 οροθετικοί κρατούμενοι, όπου πριν λίγες μέρες άρχισε να λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Ολοκληρωμένο σχέδιο

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δρομολογούν, από κοινού, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη του συνόλου των κρατουμένων, σ’ όλες δηλαδή τις φυλακές.

Θα ενισχυθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα Ειδικά Κέντρα Υγείας και η σύνδεση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Παράλληλα, αναπτύχθηκε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων / CPT) για την μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων.

Συνολική αναμόρφωση

Σχετικά με τα δύο «νοσοκομεία» του Κορυδαλλού, όπως αναφέρουν , διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται συνολική αναμόρφωση, υποδομών, προσανατολισμού και λειτουργίας. Συστήθηκε σχετική επιτροπή που ήδη παρέδωσε πόρισμα για το Ψυχιατρείο Κρατουμένων, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από τα δύο υπουργεία. Οι διοικητικές λειτουργίες του Ψυχιατρείου θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ το θεραπευτικό έργο θα μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα της ψυχιατροδικαστικής κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Κρατουμένων ήδη ενισχύεται με γιατρούς και άλλο επιστημονικό προσωπικό. Άμεσα, όμως εξετάζεται ο μετασχηματισμός του, ώστε να καλύπτει τους κρατουμένους με ανάγκες άμεσης περίθαλψης ή αυξημένης φροντίδας. Μέχρι τότε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κρατουμένων, με παροχή φαρμάκων και νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, είναι εξασφαλισμένη.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Δευτέρας οι ασθενείς κλιμάκωσαν τις αντίδρασεις τους στις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μετά από 23 ημέρες αποχής από την φαρμακευτική αγωγή, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κομισιόν: Τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα


Τη λίστα με τα 13 προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα, για να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

To Euro Working Group καλείται να επικυρώσει τα προαπαιτούμενα αυτά, τα οποία πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως τις 11 Δεκεμβρίου, ώστε η εκταμίευση να γίνει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Η λίστα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

Δημοσιονομικές και δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις:

1) Τον σχεδιασμό της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ

Οι ελληνικές Αρχές θα καταθέσουν ένα υπόμνημα στους θεσμούς που θα παρουσιάζει τις επιλογές για τις βασικές αποφάσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό της ανεξάρτητης γραμματείας εσόδων, για να διασφαλιστεί η γρηγορότερη σύνταξη και υιοθέτηση του νόμου.

2) Την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων
α) Οι ελληνικές αρχές θα υιοθετήσουν μέτρα για διασταυρωμένους ελέγχους στις δεξαμενές καυσίμων ώστε να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο

β) θα συστήσουν μια επιτροπή προμήθειας για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση λογισμικού για ανάλυση πληροφοριών για τον ΦΠΑ μέσω δικτύου ώστε να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη (carrousel).

3) Τις αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back (πλαφόν δαπανών) για τα νοσοκομεία
α) Η κυβέρνηση θα εκδώσει την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία
β) θα εκδώσει υπουργική απόφαση για την αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων

Μεταρρυθμίσεις του Χρηματοπιστωτικού Τομέα

4) Την ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ
5) Την νομοθεσία για την πτώχευση των νοικοκυριών
6) Την στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια. Για τα δάνεια που είναι διασφαλισμένα με πρώτη κατοικία και για τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταναλωτές, το πλαίσιο θα ολοκληρωθεί με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος

Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

7) Υιοθέτηση ή επεξεργασία άλλων 10 μέτρων από την εργαλειοθήκη (toolkit II) του ΟΟΣΑ για τα αλκοολούχα ποτά και τα προιόντα πετρελαίου, πλέον αυτών που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης δέσμης προαπαιτούμενων.
8) Αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα.
9) Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία
10) Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία
11) Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ ή ένα εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αποτελέσματα όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις επενδυτικές προοπτικές.
12) Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο

Δημόσια διοίκηση

13) Μισθολόγιο στο Δημόσιο


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πολιορκία νέφους το Πεκίνο - «Κόκκινος συναγερμός»


Κόκκινος συναγερμός στην πόλη για την ατμοσφαιρική ρύπανση - Δείτε φωτογραφίες.

Πέπλο πυκνού νέφους «καταπίνει» το Πεκίνο και αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις ημέρες, προκαλώντας τον πρώτο «κόκκινο συναγερμό» για την ατμοσφαιρική ρύπανση σήμερα, την ώρα που πολλοί κάτοικοι αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Νωρίς σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, συνωστίζονταν στην πλατεία Τιεν Αν Μεν για την τελετή έπαρσης της σημαίας.

Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως πολλοί αγνόησαν και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων- την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος μονών- ζυγών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Chen Jining συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ για να ζητήσει μεγαλύτερη εποπτεία στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές, αυξάνοντας παράλληλα των αριθμό των ομάδων των περιβαλλοντικών επιθεωρητών σε 12.

Ο «κόκκινος συναγερμός» σημαίνει πως το 30% των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, τα περισσότερα σχολεία προχωρούν σε αναστολή των μαθημάτων, στις επιχειρήσεις συστήνεται να εφαρμόσουν ευέλικτο ωράριο εργασίας ενώ όλες οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου θα πρέπει να παύσουν.

Ωστόσο πολλοί αγνόησαν τις ρυθμίσεις αυτές ενώ μεταδόθηκαν εικόνες αστυνομικών να αφαιρούν το χάρτινο κάλυμμα με το οποίο ένας οδηγός είχε κρύψει την πινακίδα του, για να μην φαίνεται αν λήγει σε μονό ή ζυγό αριθμό.





















----------

Ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το Πεκίνο κηρύχθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, και υιοθέτησε έκτακτα μέτρα καθώς η αποπνικτική ατμόσφαιρα απειλεί την πρωτεύουσα της Κίνας, της χώρας με τις μεγαλύτερες στον κόσμο εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο συναγερμός αυτός --που κηρύσσεται ενώ η διάσκεψη για το κλίμα (COP21) στο Παρίσι μπαίνει στην τελικη ευθεία της-- θα επιφέρει από αύριο το πρωί και μέχρι την Πέμπτη ορισμένους περιορισμούς για τους περίπου 21 εκατομμύρια κατοίκους του Πεκίνου, ανακοίνωσε το γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας του Δήμου.

Η βόρεια Κίνα ασφυκτιά τις τελευταίες ημέρες κάτω από μια πυκνή ομίχλη ρύπων, που η κυβέρνηση απέδωσε σήμερα στα "οχήματα με κινητήρα", αλλά η οποία ενισχύεται επίσης από την αυξημένη κατανάλωση κάρβουνου εξαιτίας του χειμώνα.

Θα επιβληθεί εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων -ανάλογα με το τελευταίο, μονό ή ζυγό ψηφίο της πινακίδας κυκλοφορίας τους-- σε όλα τα ιδιωτικά και επίσημα αυτοκίνητα, με εξαίρεση τα ηλεκτρικά.

Σε μια επιπλέον προσπάθεια, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την προσωρινή απόσυρση από την κυκλοφορία του 30% των υπηρεσιακών οχημάτων τους.

Σε αντιστάθμισμα, 200 επιπλέον λεωφορεία, "κατά προτεραιότητα ηλεκτρικά ή υβριδικά", θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών του Πεκίνου, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Beijing Daily.

Τα εργοτάξια που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους θα διακόψουν τις εργασίες τους και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών που μεταφέρουν μπάζα και σκουπίδια, ενώ θα σταματήσει και η λειτουργία των πιο ρυπογόνων εργοστασίων

Τα σχολεία καλούνται εξάλλου να αναστείλουν τα μαθήματα, ένα μέτρο που "συνιστάται", αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Χθες το Πεκίνο είχε καλέσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να σταματήσουν για τρεις ημέρες όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες. Αυτά τα περιοριστικά μέτρα έγιναν στο σύνολό τους θετικά δεκτά από τους κινέζους χρήστες του Ίντερνετ.

Το Πεκίνο είχε γνωρίσει πριν από μια εβδομάδα επίπεδα ρύπανσης ρεκόρ για τρεις διαδοχικές ημέρες, παρά το κλείσιμο χιλιάδων εργοστασίων.

Η μητρόπολη είχε πνιγεί σε μια πυκνή ασπριδερή ομίχλη με έντονη μυρωδιά κάρβουνου, που περιόριζε πάρα πολύ την ορατότητα. Η πυκνότητα των σωματιδίων διαμέτρου 2,5 μικρών (PM 2,5), που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία, είχε φθάσει τότε πάνω από 600 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, σύμφωνα με τα επίπεδα αναφοράς που μετρώνται από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ένα μέσο ανώτατο όριο μόλις... 25 μικρογραμμαρίων για 24 ώρες. Η συγκέντρωση αυτών των νοσογόνων μικροσωματιδίων έφθανε απόψε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα 224 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, αλλά το επίπεδο αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί μέσα στις ερχόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρο το σχέδιο της Ελλάδας για τη διαχείριση των ραδιενεργών αποβλήτων


Τι αναφέρει η έκθεση που έστειλε η ΕΕΑΕ στην Κομισιόν.

H Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (EEAE) υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Εθνική Έκθεση, που αφορά την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2011/70/EURATOM για τη διαχείριση των αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων στη χώρα μας.

Μεταξύ των εγγράφων που κοινοποιήθηκαν επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι:

- Το σχέδιο του «Εθνικού Προγράμματος» για τη διαχείριση των αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕΑΕ και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ με έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

- Η απογραφή των ραδιενεργών αποβλήτων της χώρας.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/70/Ευρατόμ, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση, από την παραγωγή έως και την τελική διάθεση, των ραδιενεργών αποβλήτων που παράγουν. Στην Ελλάδα:

•Απαγορεύεται η εισαγωγή πυρηνικών ή/και ραδιενεργών αποβλήτων για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας, αποθήκευσης ή διάθεσης εντός των συνόρων της χώρας.

•Η διάθεση των ραδιενεργών αποβλήτων που παράγονται στην Ελλάδα, θα πραγματοποιείται σε εγκατάσταση διάθεσης εντός της χώρας. Μέχρι την δημιουργία αυτής της εγκατάστασης, τα απόβλητα πρέπει να αποθηκεύονται σε εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης.

•Τα αναλωθέντα πυρηνικά καύσιμα του μοναδικού ερευνητικού αντιδραστήρα (του πειραματικού αντιδραστήρα του «Δημόκριτου») επιστρέφονται στη χώρα προέλευσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχία για την κατασκευή παράκαμψης στο δρόμο Γυθείου-Αρεόπολης


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου μιλούν για το ενδεχόμενο καταστροφής αρχαιοτήτων στην περιοχή Πασσαβά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, για το ενδεχόμενο καταστροφής αρχαιοτήτων της αρχαίας Μυκηναϊκής πόλης Λας, από την κατασκευή της παράκαμψης επικίνδυνων στροφών στο δρόμο Γύθειο - Αρεόπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πασσαβά.

Όπως επισημαίνουν η συγκεκριμένη παράκαμψη στην περιοχή της αρχαίας πόλης Λας προφανώς έγινε για να παράσχει ασφάλεια σε ένα σημείο που οι στροφές που υπήρχαν είχαν προκαλέσει θανατηφόρα τροχαία στο δρόμο Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολιμένας, αλλά επισημαίνουν ότι, «η συγκεκριμένη παράκαμψη, σχεδιάστηκε, να περάσει πάνω ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Λας».

Στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι υπογραμμίζουν ότι σε επιτόπια επίσκεψη και έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι, «στο Ανατολικό μέρος του κάστρου του Πασσαβά γίνονται μεγάλες τομές ύψους 20-30 μέτρων σε όλο το μήκος Βόρεια προς Νότο όλου του Ανατολικού τμήματος του κάστρου μήκους περισσότερο των 100 μέτρων. Αυτό έχει τις εξής επιπτώσεις. α) Αλλοιώνεται η μορφολογία του λόφου καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα την Μυκηναϊκής εποχής πόλη της αρχαίας ΛΑΣ. β) Εξασθενεί η βάση του λόφου, και πιθανολογούμε ότι το γεγονός αυτό ίσως να δημιουργεί κινδύνους κατολισθήσεων. γ) Καταστρέφεται ο αρχαίος δρόμος που οδηγούσε στην Ανατολική είσοδο της αρχαίας πόλης ΛΑΣ. δ) Μπαζώνονται πιθανά αρχαιολογικά ευρήματα; ε) Κατά την άποψη των αρχαιολόγων-ιστορικών στους πρόποδες του λόφου του ΛΑΣ διατηρούνται υπολείμματα κτίσματος με ορθογώνιους πωρόλιθους που αποδίδονται στο αρχαίο Γυμνάσιο».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και αναρωτιούνται, «αν υπάρχει εγγύηση, ότι θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές που ορίζουν οι νόμοι, αρχαιολογικοί και περιβαλλοντικοί. Ότι δεν θα καλυφθούν και δεν θα μπαζωθούν οι χώροι αυτοί, αλλά αντίθετα να αναδειχθούν και τελικά, αν Θα μπορούσε να συνδυαστεί αρμονικά το συγκεκριμένο έργο με την ανάδειξη του πολύ σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η χορήγηση δεκατιανού σε 11.000 μαθητές


Πρόγραμμα με πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας.

Ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες η χορήγηση δεκατιανού καθημερινά σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν, είναι σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους.

Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Dropbox κλείνει τον Mailbox και την εφαρμογή Carousel


Η εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχε εξαγοραστεί έναντι 100 εκατ. δολαρίων.

Σήμερα η Dropbox ανακοίνωσε πως κλείνει τη δημοφιλή εφαρμογή της Mailbox καθώς και την εφαρμογή φωτογραφιών Carousel που έκανε ντεμπούτο την φετινή χρονιά. Τα δυο αυτά προϊόντα δεν είχαν αναβαθμιστεί τους τελευταίους μήνες.

Σκοπός της Dropbox είναι να επικεντρωθεί σε αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, δηλαδή στη μεταφορά αρχείων μέσω εξωτερικού cloud χώρου αποθήκευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το Μailbox θα κλείσει στις 26 Φεβρουαρίου 2016 και το Carousel στις 31 Μαρτίου 2016.

Όπως αναφέρει το Wired, οι φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί στην εφαρμογή Carousel θα παραμείνουν αποθηκευμένες στο Dropbox, ωστόσο οι χρήστες Mailbox θα αναγκαστούν να βρουν άλλη εφαρμογή για το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από 26 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Mailbox είχε εξαγοραστεί έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Orchestra το 2013, όταν ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο App Store της Apple.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την αρπαγή βρέφους στην Άρτα


Το 11 μηνών αγόρι βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η υπόθεση αρπαγής ενός μικρού παιδιού, που έγινε το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στην περιοχή της Άρτας.

Δράστες είναι πέντε Ρομά, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 27, 20, 18, 17 και 43 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου της Χαλκίδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη Ρομά συνεργό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 17χρονης Ρομά, μητέρας του ανήλικου παιδιού, σύμφωνα με την οποία οι δράστες μετέβησαν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σπίτι στην περιφερειακή οδό Άρτας, όπου φιλοξενούνταν η 17χρονη μαζί με τον 11 μηνών γιο της και αφού πήραν μαζί τους το παιδί, τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, ύστερα από αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου ενώ το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαθιστούν τις ζημιές στον βεβηλωμένο τάφο του Καζαντζάκη


Άρχισαν ήδη οι εργασίες.

Στην αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, μετά τη βεβήλωσή του από άγνωστους.

«Η δημοτική Αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη.

Αποκαθιστούν τις ζημιές στον βεβηλωμένο τάφο του Καζαντζάκη

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο».

Επίσης, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος», την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Εξάλλου σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου αποκατέστησαν τον Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Η βεβήλωση σημειώθηκε τις τελευταίας ημέρες από άγνωστο η αγνώστους που έσβησαν με σβουράκι την επιγραφή «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και ζωγράφισαν δίπλα της μια καρδιά.

Σημειώνεται ότι κατά καιρούς ο τάφος του Καζαντζάκη έχει βεβηλωθεί με σπάσιμο του σταυρού με και με συνθήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς θέρμανση από την αρχή του σχολικού έτους σχολεία στη Θεσσαλονίκη


Χωρίς θέρμανση λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θερμαίνονται με πετρέλαιο, καθώς δεν είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Πρόκειται για τρία νηπιαγωγεία και οκτώ δημοτικά σχολεία, καθώς και για κάποια Λύκεια και Γυμνάσια, κυρίως στο Ε', το ανατολικό διαμέρισμα του Δήμου.

“Ο καλός καιρός μας βοήθησε μέχρι τώρα, όμως οι διαδικασίες για την προμήθεια πετρελαίου καθυστέρησαν σημαντικά και αν πιάσουν τα κρύα θα βρεθούμε σε αδιέξοδο”, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρίδης, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης, όπως και το 44ο νηπιαγωγείο, με το οποίο συστεγάζεται.

“Έπρεπε να γίνει από τον Ιούνιο ο μειοδοτικός διαγωνισμός, όχι τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή τα σχετικά έγγραφα για την προμήθεια πετρελαίου βρίσκονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μία διαδικασία χρονοβόρα, ενώ και ο προμηθευτής είναι αμφίβολο αν θα δεχθεί να δώσει το πετρέλαιο επί πιστώσει”, σημείωσε ο κ.Μαυρίδης.

Σε αδυναμίες του νόμου, που επιβάλει να βγαίνει ενιαίος διαγωνισμός για τα καύσιμα για νομικά πρόσωπα, κτίρια και σχολεία απέδωσε την καθυστέρηση η Γεωργία Ρανέλλα, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρμόδια για το θέμα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

“Όλες οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό έγιναν σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, τον Ιούνιο”, ανέφερε η κα Ρανέλλα, εξηγώντας ότι υπήρξε ανάδοχος προμηθευτής για τον ΣΜΑ και για κτίρια, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί προμηθευτής για τα σχολεία, καθώς απαιτούνται μικρά βυτία, κάτι που δεν κρίνουν προς το συμφέρον τους οι προμηθευτές και έτσι αφού βγήκε άλλες δύο φορές άγονη η διαγωνιστική διαδικασία, τελικά δόθηκε απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή, τον Νοέμβριο.

“Προσπαθούμε, όμως, ο νόμος είναι νόμος, δεν επιτρέπει άλλες δυνατότητες, και ας μην ξεχνάμε ότι δεν ήλθε καθόλου το κονδύλι ύψους 1 εκατ. ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων και ο δήμος τη χρηματοδοτεί από κεντρικούς πόρους του”, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, εκτιμώντας, πάντως, ότι οι διαδικασίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσουν σύντομα και θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

“Είναι ευαίσθητο το θέμα, τα παιδιά στα σχολεία και ειδικά τα νήπια δε γίνεται να κρυώνουν. Ως μέλος της σχολικής επιτροπής, με άλλους πέντε διευθυντές, στις 18 Ιουνίου καταθέσαμε ένα πλήρες κείμενο, ώστε τα σχολεία να είναι εντάξει στις 30 Αυγούστου”, δήλωσε ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πολυζωίδης, εκφράζοντας την ελπίδα, “με βάση και τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την πρόεδρο της Επιτροπής”, να αντιμετωπιστεί το ζήτημα άμεσα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερωτικό θρίλερ με τη δολοφονία ενός επιχειρηματία σοκάρει την Ισπανία


Ένα μοντέλο κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον πρώην εκατομμυριούχο σύντροφό της, στο εξοχικό του στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, η Μάγκα Κουκούτσοβα φέρεται να πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της, Άντριου Μπους, όταν τον είδε να φτάνει στη βίλα του με τη νέα του φιλενάδα, την 22χρονη Ρωσίδα, Μαρία Κοροτάεβα.



Η 25χρονη παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε τον 48χρονο Μπους ,ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα κατά την διάρκεια καυγά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το θύμα την πυροβόλησε πρώτος αλλά αστόχησε. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι το μοντέλο έβαλε σκοπίμως τέλος στη ζωή του Μπους και καταδικάστηκε για φόνο.

Μετά από τον βαλλιστικό έλεγχο των αρχών προέκυψε πως βρέθηκαν υπολείμματα πυρίτιδας τόσο στα χέρια της 22χρονης Μαρία Κοροτάεβα όσο και στα χέρια της 25χρονης πρώην φίλης του.

Μιλώντας από την Τενερίφη όπου πλέον ζει, η 22χρονη Κοροτάεβα, η τελευταία σύντροφος του επιχειρηματία σημείωσε πως από την αρχή είπε την αλήθεια. "Ήμουν έξω από το σπίτι όταν πυροβολήθηκε ο Άντριου. Η αστυνομία και οι πυροσβέστες δεν με άφησαν να μπω στην ιδιοκτησία όταν έφτασαν, οπότε είμαι έκπληκτη που βρέθηκαν ίχνη πυροβολισμού στα χέρια μου. Δεν βγάζει νόημα. Φοβάμαι ότι η υπερασπιστική γραμμή της Κουκούτσοβα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το στοιχείο προς όφελός της. Ελπίζω μόνο ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη", σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής αστυνομίας η Κουκούτσοβα περίμενε τον Μπους , στην βίλα του στην Κόστα ντελ Σολ της Ισπανίας. Αυτός μπήκε μέσα γελώντας και πειράζοντας την νέα του σύντροφο, την 22χρονη Ρωσίδα, Μαρία Κοροτάεβα. Το ζευγάρι είδε το 25χρονο μοντέλο να κρατάει ένα όπλο και να σημαδεύει τον πρώην της. Τον πυροβόλησε τρεις φορές. Μία στον ώμο και δυο στο κεφάλι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Το παραπάνω σενάριο επιβεβαιώνει και η Μαρία Κοροτάεβα, η οποία φέρεται να δήλωσε πως όταν το ζευγάρι επέστρεψε στη βίλα, η πρώην βρισκόταν εκεί σε έξαλλη κατάσταση, ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται πως διέφυγε με το Hummer που βρισκόταν στο γκαράζ του επιχειρηματία.

Οι ισπανικές αρχές τη συνέλαβαν μετά από λίγες μέρες. Εκείνη υποστήριξε πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο Μπους είχε σχέση επί δύο χρόνια με το νεαρό μοντέλο από την Σλοβακία, η οποία ερχόταν μαζί του στη Κόστα ντελ Σολ και το πιθανότερο είναι ότι είχε και τα κλειδιά της πολυτελούς βίλας.

Να σημειωθεί ότι η δολοφονία έγινε τον Απρίλιο του 2014, όμως η διαδικασία έκδοσης της στην πατρίδα της ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.

Η Μάγκα Κουκούτσοβα:



Ο Μπους με τη νέα του σύντροφο, Μαρία Κοροτάεβα:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαλτάς: Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα


"Βόμβα" έριξε ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας μπορεί να χάσει το δικαστήριο.

"Η νομική διεκδίκηση όσο προχώρησε με τη κ. Κλούνεϊ έχει ολοκληρώσει το έργο της ,έχει πληρωθεί ο αντίστοιχος οίκος, είμαστε νομικά εντάξει ως προς το νομικό γραφείο. Από εκεί και πέρα η συζήτηση και με τη διεθνή επιτροπή διεκδίκησης των μαρμάρων, η τάση είναι αυτή τη στιγμή να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο. Κι αν χάσουμε το δικαστήριο τα πράγματα δυσκολεύουν" είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

"Ωστόσο, η κατάσταση πνευμάτων και στη Βρετανία σε σχέση με τα μάρμαρα είναι αυξημένη, δηλαδή έχουμε σιγά σιγά πολύ περισσότερους φίλους για την επιστροφή απ΄ ότι είχαμε προηγουμένως" είπε και πρόσθεσε:

"Το Βρετανικό μουσείο αντιστέκεται σθεναρότατα και έμαθα πρόσφατα ότι από έναν φίλο ότι μοίραζαν φυλλάδια γιατί τα Ελγίνεια πρέπει να μείνουν στο Βρετανικό μουσείο. Είναι η έννοια της άμυνας αυτή της στιγμής".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" η ηθοποιός Shirley Stelfox


Τη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο «έχασε» η Shirley Stelfox, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια της και τους θαυμαστές της.

Η 74χρονη ηθοποιός η οποία για 15 χρόνια έμπαινε στα σπίτια των τηλεθεατών μέσα από τη σειρά «Emmerdale» στο ITV, άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της.



Λίγα λόγια για την ηθοποιό

H Shirley Stelfox γεννήθηκε στην Βρετανία και σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών. Έκανε το ντεμπούτο της το 1968 στο φιλμ «Corruption», ενώ αργότερα έπαιξε και σε άλλα επιτυχημένα έργα. Ανάμεσα σ’ αυτά: «Nearest and Dearest», «Chinese Detective», «Keeping Up Appearances» , «Τhe Bill», ενώ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια την απολαμβάναμε στο «Emmerdale».

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Don Henderson με τον οποίο είχε αποκτήσει και μία κόρη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις στα νοσοκομεία


Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα νοσοκομεία, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι “οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στις εκατό και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος)”.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθώς πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ομοσπονδία, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 30.000, αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι, η κάλυψη είναι μία νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “διάλυση του ΕΣΥ” και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί ειναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης


Δημοσιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας τα αποτελέσματα των αιτημάτων επανεξέτασης για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκέπτονται απευθείας την ιστοσελίδα www.anthropocrisis.gr είτε να οδηγούνται σε αυτή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.ypakp.gr, πατώντας στη σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση», με τους προσωπικούς κωδικούς τους που εισέρχονται και στο taxis. Μπορούν παράλληλα να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης) με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν:

- δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνίες, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς,

-επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες

-επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης για εννέα μήνες.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αλληλεγγύης και την ενημέρωση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δικαιούνται αυτές τις παροχές.

Όσοι έχουν λάβει έγκριση για επίδομα ενοικίου, μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώσουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιδότηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη δημιουργία "Αστυνομίας Φύσης" προανήγγειλε o Τσιρώνης


Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση "Αστυνομίας Φύσης" για τις προστατευόμενες περιοχές, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών" ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αν. υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας "δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου", καθώς "όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα".

"Έπρεπε να αναλάβουμε αυτή την ιστορική ευθύνη και ήδη από το Πράσινο Ταμείο δεσμεύσαμε 5 εκατ., τα οποία εκτιμούμε ότι δε θα χρειαστεί να δαπανηθούν όλα" σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, προσθέτοντας ότι οι 28 φορείς διαχείρισης που υπάρχουν σήμερα καλύπτουν λιγότερο από το 30% των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών, ενώ οι υπόλοιπες είναι τελείως απροστάτευτες.

"Το σίγουρο είναι ότι με τον καινούριο νόμο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο, θα λυθεί οριστικά το εργασιακό αυτών των ηρωικών επιστημόνων, στους φορείς διαχείρισης, οι οποίοι εργάστηκαν με πάρα πολύ μεράκι αν και επειδή οι περισσότεροι ήταν με ΕΣΠΑ πολλές φορές έμειναν και μήνες απλήρωτοι μέχρι να έρθει το καινούριο πρόγραμμα" τόνισε ο αν. υπουργός.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ευσυνείδητος" οδηγός σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ


Στην ακόλουθη φωτογραφία βλέπετε έναν "ευσυνείδητο" οδηγό, που έχει παρκάρει σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, οδηγός του ασημί opel φαίνεται πως αποφάσισε να παρκάρει εκεί το όχημά του, απλά γιατί έτσι τον βόλευε. Όπως βεβαιώνει ο φωτογράφος  της φωτογραφίας, δεν υπήρχε καμία κάρτα (την γνωστή μπλε) σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου, που να βεβαιώνει ότι είναι δικαιούχος να σταθμεύει σε τέτοιες θέσεις.

Για άλλη μια φορά κάποιοι έδειξαν πόσο πολιτισμένοι είναι. Ευχαριστούμε τον φωτογράφο που έβγαλε την φωτογραφία και κυρίως που δεν έκανε τα στραβά μάτια.



Την φωτογραφία την έχουμε αλιεύσει από το διαδίκτυο.


Υ.Γ. Ο πλήρης αριθμός κυκλοφορίας είναι γνωστός σε εμάς και μπορούμε να τον δώσουμε στην αρμόδια αρχή, αν ο σκοπός της είναι να καταλογίσει την αντίστοιχη παράβαση και το πρόστιμο στον παραβάτη οδηγό.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται μείωση στα τέλη μέχρι και 50% με αύξηση 1-2 λεπτά στη βενζίνη


Τι αναφέρει για το φόρο εισοδήματος ο διευθυντής του γραφείου του Τ. Αλεξιάδη.

Δεν πρόκειται να έρθει κάποια έκτακτη επιβολή φόρου όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος, διαβεβαίωσε ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Μελαχρινός είπε πως το Υπουργείο εξετάζει σχέδιο μείωσης έως και 50% στα τέλη κυκλοφορίας, με μία ταυτόχρονη μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης της για 1-2 λεπτά. Το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως διευκρίνισε, αφορά την καταβολή των τελών για το 2017 και γι' αυτό η κατάθεση και η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο κ. Μελαχρινός σημείωσε πως περίπου 700.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ το 20% των οχημάτων, περίπου 800.000 αυτοκίνητα, έχουν δηλωθεί για απόσυρση.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά στην οικειοθελή δήλωση καταθέσεων που είναι στο εξωτερικό, ανέφερε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αιθαλομίχλη επέστρεψε


Η παγωνιά, η ομίχλη και η αιθαλομίχλη, συνθέτουν το σκηνικό από χθες στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

«Χτύπησε κόκκινο», χθες το βράδυ, το νέφος αιθαλομίχλης που καλύπτει τις τελευταίες ημέρες το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές ρύπων στην ατμόσφαιρα. Οι μετρήσεις του σταθμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δείχνουν ότι χθες το βράδυ είχαμε 111 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μετρό αέρα σε σωματίδια, με επιτρεπτό όριο τα 50.

Η παγωνιά, η ομίχλη και η αιθαλομίχλη, συνθέτουν το σκηνικό από χθες το απόγευμα και μετά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παύλος Κασωμένος, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η ατμοσφαιρική ποιότητα είναι χαμηλή, δηλαδή υπάρχει υγρασία, οι ρύποι εγκλωβίζονται και δεν μπορούν να φύγουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με αυτοκινούμενο X-Ray Scanner το υπουργείο Οικονομικών


Στο στόχαστρο ο παράνομος καπνός.

Με αυτοκινούμενο X-Ray Scanner εξοπλίζεται το Υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, υπέγραψε την έγκριση δωρεάς ενός αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, εκ μέρους της εταιρείας «Παπαστράτος Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία Σιγαρέττων».

Το αυτοκινούμενο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε σημεία, όπου θα εκτιμηθεί από τις αρμόδιες Αρχές ότι υφίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα εισόδου και διακίνησης παρανόμων προϊόντων καπνού, αλλά και στα επιχειρησιακά σχέδια για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελέσει ακόμα ένα «όπλο» του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού, το οποίο αποτελεί ένα επικίνδυνο οικονομικό και δημοσιονομικό φαινόμενο και στερεί σημαντικούς πόρους από τα κρατικά ταμεία, με ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθ’ οδόν στη Βουλή το Σύμφωνο Συμβίωσης


Θα προβλέπει την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.

Νόμος του κράτους αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να το πάει εντός των επόμενων 24 ωρών στη Βουλή.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης θα προβλέπει την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τα όσα θα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, όσοι το συνάπτουν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους έγγαμους, συμπερλαμβανομένων σε συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά αλλά και δικαίωμα διατροφής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...