Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κάλαντα σε Σκιάθο και ΗΠΑ μέσω Skype

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεχνολογία και εορταστικό κλίμα.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η προγραμματισμένη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και το Newport Skiathos Club, ταυτόχρονα στη Σκιάθο και στο Newport των ΗΠΑ, η οποία παρουσιάστηκε και στις δύο πόλεις μέσω Skype.

Κάλαντα σε Σκιάθο και ΗΠΑ μέσω Skype

Την εκδήλωση «άνοιξε» από το Newport, η κ. Chrissy Logothets, Πρόεδρος του Newport Skiathos Club, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης δηλώνοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και το Newport Skiathos Club, μέσα από την οποία αναθερμάνθηκαν οι δεσμοί μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Είναι η τρίτη φορά που συνδιοργανώνουμε εκδήλωση, στο διάστημα περίπου δύο χρόνων που ξεκίνησε η συνεργασία μας, δεν παρέλειψε η ίδια να δηλώσει.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», Θοδωρής Τζούμας ανέφερε πως: «Τόσο η συχνότητα των εκδηλώσεών μας, όσο και η ένθερμη συμμετοχή, αποδεικνύουν πως η καρδιά της Σκιάθου χτυπά και στο Newport. Στα 150 χρόνια που πέρασαν, οι Σκιαθίτες μετανάστες του Newport, δεν ξέχασαν ποτέ τη γενέτειρά τους, και υπήρξαν γενναιόδωροι, υποστηρίζοντας οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και αναλαμβάνοντας την αναστήλωση μνημείων, ενώ πρόσφατα ενίσχυσαν την ίδρυση του Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου με 3.260 δολάρια».

Στη συνέχεια η χορωδία «The Very Merry Dickens Carolers», η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Πολιτεία Rhode Island, όπου ανήκει η πόλη του Newport, αλλά και στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, Μασαχουσέτης και Κονέντικατ, παρουσίασε γνωστά χριστουγεννιάτικα κάλαντα μεταφέροντας το κλίμα των εορτών και τον ενθουσιασμό των Χριστουγέννων.

Με τη φράση «Να τα πούμε;», που προαναγγέλλει αλλά και επιβάλλει τη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η χορωδία ΦΩ. Σ. (ΦΩνούλες Σκιάθου) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα κάλαντα της Σκύρου, σε ένα σόλο acapella.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.