Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το “ΝΑΙ” ή το “ΟΧΙ”!


Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την απόφαση που πρέπει να πάρει ο καθένας μας την Κυριακή το πρωί, πριν πάει να ψηφίσει και έχει μεγαλύτερη σημασία κι' από το τι θα ψηφίσει...
“Σου έδωσα όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσα, σου είπα ότι δεν πρέπει να παίρνεις τις μετρητοίς ότι ακούς στην τηλεόραση, προσπάθησα να σου εξηγήσω τον κίνδυνο που έχει το ναι και τον κίνδυνο που έχει το όχι, πλέον νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσεις, χωρίς να με ρωτάς τι θα κάνω εγώ. Πρέπει να αποφασίσεις μόνη σου...”

Η απάντηση της μητέρας στο γιο ήταν η εξής:

“Αγόρι μου τα ζύγισα. Προσπάθησα να τα ξεδιαλύνω, να καταλάβω ποιο είναι το λιγότερο κακό και να το επιλέξω. Δεν κατάφερα να καταλήξω. Δεν είναι νομίζω το θέμα, πόσο θα κοπεί η σύνταξη μου και πως θα την παίρνω. Το θέμα είναι τι θα γίνει με εσάς και με τα εγγόνια μου. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ για το μέλλον των εγγονιών μου, της Μαρίας και του Γιώργου. Πρέπει να το κάνετε εσείς. Αποφάσισα. Δεν θα πάω να ψηφίσω...”

Κι' εσύ πατέρα;

“Κι εγώ τα ζύγισα όσο καλύτερα μπορούσα. Το σκέφτηκα καλά. Κανένα από τα δύο δεν με καλύπτει. Θα πάω να ψηφίσω, αλλά θα ψηφίσω άκυρο. Γιατί δεν μου αρέσει καθόλου που μου βάζουν ένα ψεύτικο δίλημμα, στο οποίο πρέπει κι εγώ να πάρω θέση. Και θέλω να τους το πω με την ψήφο μου, ότι το δίλημμα που μου βάλατε είναι ψεύτικο. Δεν θα απαντήσω με αυτόν τον τρόπο για την εγγονή μου την Μαρία και τον εγγονό μου τον Γιώργο. Δεν θα κρίνω το μέλλον τους με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Αλλά, εγώ και η μάνα σου σου απαντήσαμε, εσύ και η γυναίκα σου τι θα κάνετε;”.

Τον λόγο πήρε η Ελένη.

“Θα ψηφίσω ΟΧΙ. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά νομίζω ότι είναι η σωστή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται στην χώρα τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν οδηγεί πουθενά. Κάνει τα πράγματα κάθε μέρα και χειρότερα. Δεν ξέρω τι θα γίνει εν τέλει με το ΟΧΙ που θα ψηφίσω, εφόσον επικρατήσει, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει. Με τον κίνδυνο αυτό που θα αλλάξει να είναι χειρότερο και όχι καλύτερο και με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερο και όχι χειρότερο, θα ψηφίσω ΟΧΙ, ελπίζοντας ότι είναι το καλύτερο για τον Γιώργο και το Μαράκι...”

Ο Γιώργος που είναι 19 ετών και θα ψηφίσει πρώτη φορά πετάχτηκε. “Κι εγώ μαμά στο ΟΧΙ κατέληξα. Χαίρομαι που πήραμε την ίδια απόφαση. Εσύ μπαμπά τι αποφάσισες;”

“Κι εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω. Και εγώ προσπάθησα να βρω τι είναι το καλύτερο για την Μαρία και για εσένα Γιώργο, τι είναι το καλύτερο για όλους μας και τελικά κατέληξα στο ΝΑΙ. Δεν θέλω να ρισκάρω το ελάχιστο που έχουμε σήμερα αναζητώντας κάτι παραπάνω για εσάς, με ρίσκο να μην έχουμε ούτε το ελάχιστο...”
Ο μπαμπάς της Μαρίας σταμάτησε να μιλά, όταν είδε την μικρή Μαρία, να κρυφακούει, γεμάτη αγωνία, πίσω από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου της.

“Μαράκι έλα εδώ μαζί μας. Γιατί κάθεσαι στο δωμάτιο σου, μόνη...”

Η μικρή Μαρία πλησίασε φανερά τρομαγμένη. Ο μπαμπάς την πήρε στην αγκαλιά του και την ρώτησε τι συμβαίνει, γιατί είναι τρομαγμένη...

“Σε άκουσα να λες ότι θα ψηφίσεις κάτι διαφορετικό από τον παππού και την γιαγιά και φοβάμαι. Φοβάμαι γιατί ο μπαμπάς της φίλης μου της Κατερίνας, είπε στην γιαγιά και τον παππού της, ότι αν δεν ψηφίσουν ότι και αυτός δεν πρόκειται να ξαναδούν τα εγγόνια τους. Και η Κατερίνα είναι πολύ στενοχωρημένη γιατί αγαπάει πολύ την γιαγιά και τον παππού της. Κι εγώ φοβάμαι μήπως συμβεί και σε εμένα το ίδιο...”

“Ασφαλώς και δεν θα συμβεί το ίδιο σε εσένα. Με τον παππού, την γιαγιά, την μαμά και τον αδελφό σου, συζητήσαμε τι θα ψηφίσουμε και καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση και είναι φυσικό και πολύ ωραίο που έχουμε διαφορετικές απόψεις...” απάντησε ο μπαμπάς της Μαρίας, η οποία έτρεξε στην αγκαλιά της γιαγιάς και του παππού, ούσα σίγουρη ότι θα μπορεί να τους βλέπει και να παίζει μαζί τους και τη Δευτέρα το πρωί.

Τόσο σίγουρη, όσο ο παππούς, η γιαγιά, η μαμά, ο μπαμπάς και ο αδερφός της Μαρίας, ότι την Δευτέρα το πρωί κανείς δεν πρόκειται, ότι κι αν συμβεί στη χώρα, να κατηγορήσει τον άλλον για αυτό που ψήφισε.

Την Κυριακή είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα αποφασίσεις να ψηφίσεις. Ενδεχομένως το πιο σημαντικό που ψήφισες ποτέ! Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ακόμη πιο σημαντικό είναι το πως θα ψηφίσεις.

Πριν πας να ρίξεις το ψηφοδέλτιο την Κυριακή, σκέψου καλά αν την Δευτέρα θέλεις να είσαι ο μπαμπάς, η μαμά ή ο αδερφός της Μαρίας ή αν προτιμάς να είσαι ο μπαμπάς, η μαμά, ή ο αδερφός της Κατερίνας. Νομίζω πλέον ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό από το “ΝΑΙ” ή το “ΟΧΙ”.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο θάνατος του εμποράκου


Σκηνικό ασφυξίας στις αγορές - Τι αγοράζουν πλέον οι Έλληνες.
Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος με τις επιταγές που λήγουν όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, επισημαίνει στην «Αγορά» ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδωσίου.

«Στο διάστημα αυτό υπάρχει κίνδυνος να σφραγιστούν επιταγές ακόμη και στις περιπτώσεις που ο εκδότης θέλει και μπορεί να καλύψει την οφειλή».

Το πάγωμα στις πληρωμές προς το εξωτερικό που επιβλήθηκε εκ των πραγμάτων λόγω της τραπεζικής αργίας έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην λειτουργία των επιχειρήσεων. Καταγράφονται, μεταξύ άλλων, καθυστερήσεις ή αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών και εμπορευμάτων.

Τι αγοράζουν πλέον οι Έλληνες

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τραπεζική αργία και capital control η πτώση του τζίρου στην αγορά κυμαίνεται στο επίπεδο του 80%-90%. εκτός τροφίμων και καυσίμων.

Η αγοραστική κίνηση έχει μηδενιστεί από το προηγούμενο Σάββατο και οι πολίτες πλέον αγοράζουν μόνο τα βασικά προϊόντα, δηλαδή τρόφιμα και καύσιμα, αφού οι καταναλωτές έχουν «κατεβάσει ρολά».

Χωρίς τράπεζες και χωρίς εισαγωγές, δεν υπάρχει αγορά και είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν ελλείψεις προϊόντων, τονίζουν άνθρωποι της αγοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον αντικείμενο λειτουργίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ του "ΟΧΙ" μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Μέλη της οργάνωσης «Drop Greece's debt» διαμαρτυρήθηκαν στο Βρετανικό μουσείο, κρατώντας μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, πλακάτ, πανό και ελληνικές σημαίες.



Η οργάνωση «Drop Greece's debt» τάσσεται κατά της λιτότητας και του οικονομικού εκβιασμού που βιώνει η Ελλάδα και ζητούν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.



Με αυτόν τον τρόπο τα μάλη της οργάνωσης τοποθετήθηκαν υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.





Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τι έγραψαν Γερμανοί τουρίστες σε απόδειξη καφετέριας


Ζευγάρι τουριστών από τη Γερμανία που βρίσκεται για διακοπές στην Κρήτη πήγε σε καφετέρια της Ελούντας, ήπιε, πλήρωσε, αλλά η έκπληξη ήρθε μετά.

Πάνω στην απόδειξη έγραψε: "Sorry for our goverment!" δηλαδή "συγγνώμη για την κυβέρνησή μας".


Δείτε την απόδειξη με τη συγγνώμη, όπως την ανέβασε η επιχείρηση στο facebook και κάνει το γύρο του διαδικτύου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατσέλη: Τα ΑΤΜ των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά


Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τονίζει:

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θα ανοίξουν οι τράπεζες για τα επιδόματα ανεργίας


Οι τράπεζες θα ανοίξουν τα υποκαταστήματά τους, κατά τη διάρκεια της «τραπεζικής αργίας», για να λάβουν το επίδομα και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών.

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για την καταβολή των τακτικών επιδομάτων λόγω ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτων απασχολουμένων. Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος είναι, όπως και στην περίπτωση των συνταξιούχων, έως τα 120 ευρώ. Παράλληλα, οι τράπεζες θα πρέπει να εκδώσουν κάρτες στους δικαιούχους για τη μετέπειτα διευκόλυνσή τους.

Η ημερομηνία και οι ώρες έναρξης πληρωμής των επιδομάτων θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με τη δήλωση του Άδωνι στο Focus



Σάλος έχει προκληθεί με μία δήλωση που φέρεται να έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus, στις 23 Ιουνίου.

Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει: «Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου».

«Όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τούς έδινε μία «δραστική και συνεπή» συμβουλή: «Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές».

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών. Η συμβουλή του έπιασε τόπο. Τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ». Ας τους πούμε «ΟΧΙ»», σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου του περιοδικού Focus, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλούσε τους δανειστές «να μην αποδεχθούν σε καμία περίπτωση το σχέδιο Τσίπρα».



Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο twitter ότι η δημοσιογράφος στην οποία παραχώρησε τη συνέντευξη «το διόρθωσε όπως το είχα πει: ‘αν δεν φθάσουμε σε συμφωνία θα επιβληθούν capital control».



Σε νέα ανάρτηση στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει:

«Ο κ. Σακελαρίδης εκπρόσωπος του Π/Θ που υπέγραψε τους ελέγχους κεφαλαίων, αγνοεί την διόρθωση στο κείμενο βάσει των όσων είχα πει! Ντροπή!».




Πηγή: http://www.enikos.gr


Το σχόλιό μας: Γνωρίζοντας γερμανικά, διαπίστωσα η μετάφραση που γίνεται από τα ελληνικά ενημερωτικά site δεν είναι η ακριβής.

Στον υπότιτλο, που συνήθως σε άρθρα είναι και σημαντικότερη επισήμανση και η ουσία του άρθρου *θα το βρείτε εδώ) λέει: "Oppositions-Fraktionschef Georgiadis rät den Geldgebern gar, die Vorschläge auf keinen Fall anzunehmen." Σε απλά ελληνικά λέει, ότι ο Γεωργιάδης συμβουλεύει τους δανειστές, να μην δεχτούν σε καμία περίπτωση τις προτάσεις.

Με άλλα λόγια δεν πρέπει να δεχθούν καμία από τις προτάσεις που θα τους γίνουν, αλλά και σε καμία περίπτωση (οι Γερμανοί την χρησιμοποιούν αυτήν την έκφραση όπως εμείς όταν λέμε με καμία Παναγία) να μην δεχθούν κι όχι ειδικά μια πρόταση, που τους έχει κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοψήφισμα: Πότε θα βγει το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα;


Σε δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή περίπου στις 21:00, αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Singular Logic.

Ο Μιχάλης Καριώτογλου, (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που θα διαχειριστεί την παρουσίαση του αποτελέσματος), σημείωσε ότι για να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος, θα πρέπει να πληρούνται τρεις προϋποθέσεις: α) να έχουν εξαχθεί τα αποτελέσματα από το 10% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, β) αυτά τα εκλογικά τμήματα να είναι ισόποσα κατανεμημένα ανά την επικράτεια και γ) η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων να είναι άνω του 4%. Αντιθέτως, όσο πιο μικρή είναι η διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» τόσο πιο αργά θα εξαχθεί ασφαλές αποτέλεσμα.

Βασική προϋπόθεση για ασφαλές αποτέλεσμα στις 21:00 είναι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο. Ωστόσο, εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα παράτασης της εκλογικής διαδικασίας έως και κατά δύο ώρες, σε εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ακόμη ουρές εκλογέων. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαγορεύεται η μετάδοση αποτελεσμάτων πριν κλείσουν οι κάλπες και στο τελευταίο εκλογικό τμήμα.

Η ασφαλής εκτίμηση θα είναι δυνατή τόσο γρήγορα χάρη στο σύστημα SRT, το οποίο χρησιμοποιείται από το 2006. Αποτελείται από ειδικά κινητά τηλέφωνα που μοιράζονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους 4.800 εκλογικών τμημάτων οι οποίοι ενημερώνουν γρήγορα την εταιρεία για το αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τζιχαντιστές κόβουν με μπαλτά χέρια και πόδια υπόπτων για κλοπές


Φρικτές εικόνες.
Η ISIS έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα φρικιαστικό βίντεο ωμής βαρβαρότητας στο οποίο δυο άντρες ύποπτοι για κλοπή ακρωτηριάζονται. Μαχητές του ισλαμικού κράτους αφού πρώτα περιχύουν με αντισηπτικό διάλυμα το αριστερό τους πόδι και το δεξί τους χέρι, στη συνέχεια τους τα κόβουν με μπαλτά.

Όπως ισχυρίζονται «δυο ένοπλοι κλέφτες επιτέθηκαν σε βοσκούς και επιχείρησαν να κλέψουν τα ζώα και τα αυτοκίνητά τους». Το περιστατικό φέρεται ότι έλαβε χώρα στην πόλη Homs στη Συρία.

Στο τεσσάρων λεπτών βίντεο, ένας τζιχαντιστής εμφανίζεται να ανακοινώνει το όνομα και τα εγκλήματα του άντρα μπροστά σε ένα πλήθος εκατοντάδων αντρών και νεαρών αγοριών. Στη συνέχεια, οδηγούν τον ύποπτο σε ένα μικρό τραπέζι, όπου αφού του δένουν τα χέρια και τα πόδια, προχωρούν στην απεχθέστατη αυτή πράξη.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με θρίαμβο στα ημιτελικά οι Έφηβοι


Η εθνική ομάδα εφήβων ξεπέρασε το εμπόδιο της Ισπανίας με 70-59 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Ηράκλειο. Κόντρα στις ΗΠΑ για μια θέση στον τελικό.

Μπροστά σε ένα κοινό 5.000 φιλάθλων, που «έσπρωξε» τους διεθνείς, η εθνική ομάδα κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, φθάνοντας πανάξια στη νίκη πρόκριση επί της Ισπανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, οδεύοντας για μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης. Κι απέναντι στις ΗΠΑ, επικράτησαν των Ιταλών με 86-65, το Σάββατο (4/7, 20:30) θα παίξουν για μια θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Ισπανία, βασιζόμενη στον Γανκούμπα Σίμα, που είχε 16π. και 6ρ στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε δύσκολα στην εθνική ομάδα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα του προημιτελικού.

Παπαθεοδώρου: «Να είμαστε σκληροί και πειθαρχημένοι»
Με «100άρα» στους «8» οι Έφηβοι! (vds)
Το πανόραμα της φάσης των «16»
Όμως η επιλογή για πιο χαμηλό κι ευέλικτο σχήμα, χωρίς καθαρό σέντερ, άλλαξε τα δεδομένα υπέρ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το δίδυμο των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου – Κωνσταντίνου Μήτογλου έκανε τη δουλειά που ήταν απαραίτητη, πήρε τα ριμπάουντ, οι ασίστ από την άλλη αυξήθηκαν κατακόρυφα με λύσεις να έρχονται και από άλλους παίκτες, όπως ο Τολιόπουλος, ο Ντόρσεϊ και ο Σκουλίδας.

Η διαφορά έφτασε στο +13 (37-50, 27'33''), οι Ισπανοί μείωσαν στους 10 (41-51, 30'), αλλά ο επίλογος είχε τα ελληνικά χρώματα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τους παίκτες του να δίνουν το 100% και να ανεβάζουν σταδιακά το δείκτη της διαφοράς ως το +20 (48-68, 36'40'') με γκολ φάουλ από τον Μιχάλη Λούντζη. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, ως τη νίκη και την πρόκριση της Ελλάδας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Διαιτητές: Γιαβόρ (Σλοβενία), Ροντρίγκεθ (Βενεζουέλα), Γουέιλαντ (Καναδάς)

Δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 41-51, 59-70

Ισπανία (Πράδο Μπράνας): Πέρεθ , Γκαρθία Σ. 3, Λόπεθ 11, Ορόθ, Γκαρθία Μ 6, Σίμα 22, Αλόνσο 5, Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ, Ντίαθ, Βιλά 12

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (6α), Λούντζης 4, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 14, Μήτογλου 11 (11ρ), Μουράτος, Σκουλίδας 8, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 8, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (9ρ, 4α)




Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν τρεις αστυνομικοί στα Ιωάννινα


Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα αδικήματα.

Συνελήφθησαν χθες στα Ιωάννινα, τρεις Υπαρχιφύλακες και μία ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάφορα αδικήματα.

Πρόκειται για τρεις Υπαρχιφύλακες, 46, 41 και 38 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και για 37χρονη ημεδαπή.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο Υπαρχιφύλακες (41 και 38 ετών), εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο τρίτος Υπαρχιφύλακας, με συνεπιβάτη την 37χρονη, το άφησαν να αποχωρήσει, χωρίς να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του οχήματος και παράλληλα ενημέρωσαν άμεσα περιπολούντες αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε εκ νέου και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος Υπαρχιφύλακας είχε κρύψει επιμελώς δύο σάκους που περιείχαν συνολικά είκοσι δύο (22) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων (24) κιλών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στην οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

· νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων,

· σπρέι πιπεριού,

· τρία κινητά τηλέφωνα και

· δυο κάρτες SIM.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πτυσσόμενο μαχαίρι με δυο λάμες μήκους 9 εκατοστών η κάθε μία και συνολικού μήκους 30 εκατοστών.

Το υπηρεσιακό πιστόλι του 46χρονου κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επαγγελματική αποκατάσταση για τους αποφοίτους Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας


Θετική γνωμοδότηση για την ένταξη τους στον κλάδο των βιολόγων.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον κλάδο ΠΕ04.04, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το newsbeast.gr.

Για να ενταχθούν οι απόφοιτοι του τμήματος στον κλάδο ΠΕ04.04 θα πρέπει να εκδοθεί και σχετική απόφαση εκ μέρους του υπουργού Παιδείας.

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο και είχε το προηγούμενο έτος βάση εισαγωγής 16.714 μόρια ενώ αρκετοί ήταν οι υποψήφιοι που το δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους.

Στατιστικά στοιχεία αποφοίτων

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων όπως αυτά αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα του.

Σε σύνολο 210 από τους 247 αποφοίτους του τμήματος, το 30% έχει βρει εργασία, ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό όσων συνεχίζουν ή συνέχισαν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Συγκεκριμένα το 35% πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ το 21% προχώρησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 61 εργαζόμενους αποφοίτους των ετών 2004-2010, το 34% εργάζεται σε διαγνωστικά εργαστήρια, το 19% σε φαρμακευτικές εταιρείες, το 16% εργάζεται στον τομέα της έρευνας, το 14% σε φροντιστήρια και το 10% σε νοσοκομεία. Σημαντική είναι η περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων.

Από τους 59 αποφοίτους των ετών 2009-2010 εργάζονται οι 9. Από τους αποφοίτους του 2010 που ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 29, μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποιούν οι 5, ενώ διδακτορικό πραγματοποιεί ένας. Μεγάλος είναι ο αριθμός των αποφοίτων του 2009 που συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές, αν και οι εργαζόμενοι είναι μόλις 4.

Πάντως τα στοιχεία του τμήματος αποδεικνύουν ότι όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ελπίζοντας να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για την εύρεση μιας θέσης εργασίας.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

1. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και μπορούν να ασχολούνται με:

α) Τη διδασκαλία σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, με αντικείμενο διδασκαλίας τις βιοεπιστήμες, καθώς και κάθε άλλο γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τις βιοεπιστήμες, όπως η βιοχημεία.

β) Την έρευνα και πραγματογνωμοσύνη σε γνωστικά αντικείμενα που υπάγονται στον ευρύτερο τομέα των βιοεπιστημών και η οποία είτε έχει αμιγώς θεωρητική-επιστημονική κατεύθυνση, μη συνδεόμενη με εμπορικούς σκοπούς, είτε προορίζεται για βιομηχανική εφαρμογή και διεξάγεται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, σε ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα, ιδρύματα και εργαστήρια που ανήκουν στο δημόσιο ή σε ιδιώτες, καθώς και σε αρμόδιες διευθύνσεις, υποδιευθύνσεις ή τμήματα εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

2. Επίσης οι πτυχιούχοι του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν:

α. Να απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας (νοσοκομεία, νομαρχίες και άλλους φορείς) όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια), ως στελέχη των εργαστηρίων.

β. Να παρέχουν υπηρεσίες με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση σε άλλες κρατικές υπηρεσίες ή μηχανισμούς (υγειονομικές υπηρεσίες, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων [ΕΦΕΤ], Γενικό Χημείο του Κράτους).

γ. Να διευθύνουν ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια (βιοχημείας ή βιοτεχνολογίας).

δ. Να διευθύνουν εταιρείες σχετικές με τον τομέα της βιοχημείας και της βιοτεχνολογίας και να απασχολούνται σε τομείς της βιοτεχνολογίας.

ε. Να ασχολούνται με τη συμμετοχή σε ομάδες εξέτασης και ανάλυσης, καθώς και την εξέταση βιολογικών υλικών – δειγμάτων και γενετικού υλικού, τον έλεγχο της ποιότητας των αναλύσεων, τον έλεγχο της εφαρμογής των αρχών ορθής εργαστηριακής πρακτικής, την ερμηνεία και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που πραγματοποιούνται σε αναλυτικά εργαστήρια, όπως μικροβιολογίας, βιοχημείας, μοριακής βιολογίας, γενετικής.

στ. Να διεξάγουν το βιοχημικό και βιοτεχνολογικό έλεγχο παραμέτρων περιβάλλοντος.

ζ. Να εκπονούν μελέτες και εργαστηριακές αναλύσεις και να διενεργούν ελέγχους με αντικείμενο τους βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες του οικοσυστήματος και τις σχέσεις μεταξύ τους.

η. Να ασχολούνται με τη συμμετοχή σε μελέτες προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, όπως διαχείρισης των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων και των απορριμμάτων. Επίσης με την εκπόνηση βιοχημικών και βιοτεχνολογικών μελετών αποκατάστασης του περιβάλλοντος και των ειδικότερων φυσικών στοιχείων που έχουν ρυπανθεί.

θ. Να επιλέγουν, σχεδιάζουν και ελέγχουν την εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων και μεθόδων γενετικής μηχανικής σε βιομηχανικά προϊόντα.

ι. Να ασχολούνται με την επιστημονική έρευνα, την παροχή συμβουλών και την εφαρμογή τεχνικών στον τομέα της βιοπληροφορικής.

3. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μπορούν να αναλαμβάνουν την ευθύνη είτε υπογράφοντας ατομικά, είτε συνυπογράφοντας, όταν συμμετέχουν σε ομάδες με άλλους ειδικευμένους επιστήμονες, στα εξής αντικείμενα:

α. Αποτελέσματα των αναλύσεων βιολογικού και γενετικού υλικού που διεξάγονται στα εργαστήρια.

β. Αποτελέσματα των τραπεζών αίματος και βλαστικών κυττάρων που πιστοποιούν την ασφάλεια του αίματος και των συστατικών του, καθώς και την ποιότητα των βλαστικών κυττάρων και προορίζονται για ιατρική, φαρμακευτική ή βιομηχανική χρήση.

γ. Μελέτες και πιστοποιητικά σχετικά με την ασφάλεια ιατροτεχνολογικών και εν γένει υγειονομικών προϊόντων που παρασκευάζονται από ιστούς ζωικής, φυτικής και βακτηριακής προέλευσης.

δ. Αποτελέσματα βιολογικών δειγματοληψιών κατά την εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων.

ε. Πιστοποιητικά ελέγχου εφαρμογής των αρχών ορθής εργαστηριακής πρακτικής κατά τον έλεγχο χημικών ουσιών.

στ. Πιστοποιητικά ποιότητας και ασφάλειας για την ανθρώπινη και δημόσια υγεία των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και νεοφανών προϊόντων.

ζ. Μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την άσκηση βιομηχανικών και εν γένει επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο περιβάλλον, στους βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες και στις μεταξύ τους σχέσεις.

η. Μελέτες και πιστοποιητικά ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας περιβάλλοντος.

θ. Πραγματογνωμοσύνες που προορίζονται για διοικητική ή δικαστηριακή χρήση, με αντικείμενο τη διασταύρωση γενετικών στοιχείων και επεξεργασία του σχετικού γενετικού υλικού.

ι. Προτάσεις που υποβάλλονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή σε φορείς του δημοσίου, σχετικά με επιδοτούμενα προγράμματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, που εμπίπτουν στο ευρύτερο πεδίο των βιοεπιστημών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ιστοσελίδα του Τμήματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαλτάς: Απολύτως αναγκαία η στελέχωση των ΑΕΙ


«Το υπουργείο θα μεριμνήσει για τη διευθέτηση του ζητήματος».

«Η στελέχωση των ιδρυμάτων κρίνεται απολύτως αναγκαία, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των ΑΕΙ, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Εντός αυτού του πλαισίου, το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα μεριμνήσει για τη διευθέτηση του ζητήματος των εκκρεμών διορισμών μελών ΕΤΕΠ των ΑΕΙ».

Τα παραπάνω δήλωσε σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με την εκκρεμότητα διορισμού μελών ΕΤΕΠ των ΑΕΙ.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι οι νόμοι της μνημονιακής περιόδου που ίσχυσαν, είχαν ως συνέπεια σοβαρούς και επιζήμιους περιορισμούς για τα ΑΕΙ σχετικά με την πολιτική προσλήψεων και όχι μόνο. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε στα ιδρύματα εξακολουθεί να είναι εκρηκτική μέχρι και σήμερα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα ΑΕΙ και κατόπιν εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα «Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό», ζήτησε από όλα τα ΑΕΙ να προβούν στην καταγραφή των αναγκών τους σε πάσης φύσεως προσωπικό. Τα εν λόγω στοιχεία διαβιβάστηκαν αρμοδίως, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω στελέχωσης των Ιδρυμάτων, εντός του εφικτού και πάντα με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία τους.

Το ΥΠΟΠΑΙΘ αναφέρεται στην απάντηση, αναμένει περαιτέρω ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά σιτίζονται οι ασθενείς στο «Ιπποκράτειο»


Κοινοποιήθηκε έγγραφο σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι προμήθειες στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στη σίτιση των νοσηλευομένων ασθενών και του ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, με αφορμή έγγραφο που κοινοποιήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, «χωρίς γνώση ή ενημέρωσή της», και αφορά τη σίτιση ασθενών και προσωπικού.

Στο υπηρεσιακό έγγραφο, αναφερόταν ότι «οι διαδικασίες σίτισης συνεχίζονται στο Νοσοκομείο, όμως είναι αδήριτη ανάγκη η προσαρμογή στη νέα κατάσταση, όπως αυτή διαφαίνεται ότι πιθανόν θα διαμορφωθεί κατόπιν πολλαπλών επικοινωνιών με τους προμηθευτές των τροφίμων του Νοσοκομείου» και προτεινόταν για το διαιτολόγιο των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού «να προσαρμοστεί ανάλογα με την διαθεσιμότητα των τροφίμων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορούμενος καταρρέει όταν διαπιστώνει ότι με την δικαστή ήταν συμμαθητές


Ένα απίθανο reunion - Δείτε το βίντεο.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η Mindy Glazer και ο Arthur Booth ήταν συμμαθητές στο Nautilus Middle School, στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Αλλά φαίνεται πως διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους… Οι δυο πάντως, είχαν ένα τυχαίο reunion, στο πιο απίθανο μέρος: σε μια αίθουσα δικαστηρίου. Στην έδρα καθόταν η πρόεδρος Mindy Glazer και στο εδώλιο ο Arthur Booth, ο οποίος ανέμενε την ποινή του, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ο Booth φορά την πορτοκαλί στολή των φυλακισμένων, όταν η δικαστής τον ρωτά αν υπήρξε μαθητής στο παραπάνω σχολείο. Η αντίδραση του άντρα ήταν απίστευτη: Ξεσπά σε λυγμούς λέγοντας «Ω Θεέ μου» τη στιγμή που η Glazer αναφέρεται σε εκείνον με τα καλύτερα λόγια. «Ηταν το καλύτερο παιδί του σχολείου. Έπαιζα ποδόσφαιρο μαζί του και κοιτάξτε τι έχει συμβεί. Λυπάμαι που το βλέπω αυτό…», είπε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Για την ιστορία, η Glazer επέβαλε στον πρώην συμμαθητή της χρηματική εγγύηση ύψους 44.000 δολαρίων. Εκείνος, παραμένει στη φυλακή.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατούλης: Οι συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων έχουν καταβληθεί ολόκληρες


Διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό για τα Ταμεία.
Σχετικά με την καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του τονίζει ότι οι συντάξεις των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αλλά και όλων των ταμείων έχουν πιστωθεί κανονικά και βρίσκονται στους λογαριασμούς τους, παρά τις δυσκολίες λόγω της τραπεζικής αργίας.

Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, καθώς και όλων των ασφαλιστικών ταμείων ότι, παρά τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες των τελευταίων ημερών λόγω της τραπεζικής αργίας, έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ολόκληρες οι συντάξεις τους και μάλιστα στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες.

Τέλος, ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι με το νόμο 4331/2015 που ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου 2015:

- Απεγκλωβίζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και των 15.000 ευρώ αντίστοιχα. Το όριο οφειλών, ώστε να μπορούν να συμψηφίσουν τις οφειλές τους με τις συντάξεις τους και για τα δύο ασφαλιστικά ταμεία αυξάνεται σε 25.000 ευρώ.

- Ταυτόχρονα, θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για όσους χρωστούν από 25 έως 50.000.

- Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων στα ασφαλιστικά ταμεία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η PayPal «παγώνει» το ψηφιακό πορτοφόλι ελλήνων χρηστών


Αδύνατη η πληρωμή μέσω τραπεζικών λογαριασμών και οι διασυνοριακές συναλλαγές.

Ανακοίνωση εξέδωσε η PayPal σχετικά με την παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα, μετά την επιβολή των capital controls, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του «ψηφιακού πορτοφολιού» από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Απόπειρες πληρωμών δύνανται, επίσης, να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε, άλλωστε, εδώ και πάνω από μία δεκαετία στη χώρα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθερό το όριο ανάληψης στα 60 ευρώ για το Σαββατοκύριακο


«Τα ΑΤΜ είναι "φορτωμένα" για όλο το Σαββατοκύριακο», είπε ο Δραγασάκης.
Στο ύψος του 1 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειωθεί το όριο ανάληψης κάτω από τα 60 ευρώ, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, μετά από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, που μετείχε στη σύσκεψη, «τα ΑΤΜ είναι "φορτωμένα" για όλο το Σαββατοκύριακο».

Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη έως τη λήξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή (από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), η οποία θα επανασχεδιάσει την επανεκκίνηση του τραπεζικού συστήματος από την Τρίτη.

Παράλληλα, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ΕΚΤ και ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί θα εξετασθεί ποιες τραπεζικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, υπό την «προστασία» των capital controls.

Σημειώνεται ότι, για τον υπολογισμό της ρευστότητας στις τράπεζες, ελήφθησαν υπόψη τα εξής στοιχεία:

- Για τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, υπολογίζονταν αρχικά ότι αυτές θα ανέρχονταν σε 600 εκατ. ευρώ και τελικά βγήκαν 390 εκατ. ευρώ

- Για τις συντάξεις, ότι οι εκροές θα ανέρχονταν σε 350 εκατ. ευρώ και έχουν «φύγει» 80 εκατ. ευρώ

- Για τις ειδικές εγκρίσεις (εξαγωγή κεφαλαίων για π.χ. ιατρικές δαπάνες), προβλέπονταν εκροή 650 εκατ. που περιορίστηκε στα 400 εκατ. ευρώ.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Από την πλευρά των τραπεζών, συμμετείχαν:

- Από την Εθνική Τράπεζα, Λούκα Κατσέλη (πρόεδρος) και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (διευθύνων σύμβουλος)

- Από τη Eurobank, Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος) και Φωκίων Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος)

- Από την Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος (πρόεδρος) και Δημήτρης Μαντζούνης (διευθύνων σύμβουλος)

- Από την Τράπεζα Πειραιώς, Ανθιμος Θωμόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)

- Από την Τράπεζα Αττικής, Ιωάννης Γαμβρίλης (πρόεδρος) και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)

- Από την Τράπεζα της Ελλάδος, Θεόδωρος Μητράκος (υποδιοικητής)

- Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος (γενικός γραμματέας).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βοηθήστε τους Έλληνες, κάντε φέτος διακοπές στην Ελλάδα»


Έκκληση διεθνών προσωπικοτήτων για τη χώρα.
Κάλεσμα προς τους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου να βοηθήσουν την Ελλάδα κάνοντας φέτος στη χώρα αυτή τις διακοπές τους, απευθύνουν δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες από πολλές χώρες του κόσμου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αγώνα που δίνουν οι Έλληνες για την εθνική τους κυριαρχία και την αξιοπρέπειά τους και τονίζουν την παγκόσμια σημασία ενός ελληνικού «όχι».

Την εκστρατεία ξεκίνησε η διεθνής «Πρωτοβουλία των Δελφών» (the.delphi.initiative@gmail.com, The Delphi Initiative – You tube), για την αναζήτηση εναλλακτικών στον «ευρωφιλελευθερισμό» και την αποτροπή νέου πολέμου στην Ευρώπη. Η «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε πριν από δεκαπέντε μέρες στους Δελφούς, στη διάρκεια μεγάλου διεθνούς συνεδρίου, με συμμετοχή πολλών διακεκριμένων διανοουμένων και προσωπικοτήτων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκκληση των Δελφών συγκεντρώνει ήδη δεκάδες υπογραφές. Ενδεικτικά: τον πρώην διευθυντή της Μοντ Ντιπλοματίκ, ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Μπερνάρ Κασσέν από τη Γαλλία, το στέλεχος της ATTAC Στέφαν Σίρλε και τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Wielfried Kreisel από τη Γερμανία, τον βραβευμένο με το εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ (Right Livelihood Award), διευθυντή της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής, επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, καθηγητή στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου Γιώργο Βυθούλκα και το δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο από την Ελλάδα, το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, οικονομικό και γεωπολιτικό αναλυτή Peter Koenig από την Ελβετία, τον πρώην Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Δρ. Paul Craig Roberts, τον πρώην ευρωβουλευτή Ινάκι Ιραζαμπαλμπέιτα από τη χώρα των Βάσκων, τον παρουσιαστή του πρώτου προγράμματος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Κονσταντίν Σιόμιν από τη Ρωσία και πολλούς άλλους. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Το κείμενο της έκκλησης έχει ως εξής

«Έκκληση προς τους πολίτες του Κόσμου και της Ευρώπης»

«Βοηθήστε την Ελλάδα να αντισταθεί στον στραγγαλισμό και στην ασφυξία από την Ολιγαρχία των Τραπεζών, που ενορχηστρώνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή η μη εκλεγμένη υπερδύναμη των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον διεξάγει έναν οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της Γουόλ Στριτ και των προεκτάσεών της, των Ευρωπαϊκών Μέγα – Τραπεζών.

Η Ελλάδα παλεύει να κατακτήσει την εθνική της κυριαρχία, την οικονομική της αυτονομία και την αξιοπρέπειά της. Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας για ολόκληρη την Ευρώπη και για τους λαούς όλου του κόσμου, που θέλουν να παραμείνουν ελεύθεροι από την υποδούλωση της παγκοσμιοποίησης. Ένα ελληνικό Όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής στις 5 Ιουλίου του 2015 είναι ένα πρώτο βήμα για την απελευθέρωση από τα δεσμά της καταπίεσης.

Δώστε στην Ελλάδα μια οικονομική ώθηση, περνώντας τις διακοπές σας στη φιλική και όμορφη Ελλάδα!».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων από τα ΕΛΤΑ


Ολοκληρώθηκε η πληρωμή σε όλη τη χώρα.
Πληρώθηκαν κανονικά οι 36.953 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι 4.770 συνταξιούχοι του ΝΑΤ, οι 3.422 δικαιούχοι του ΟΑΕΕ και το 94% των συνταξιούχων του ΟΓΑ σε σύνολο 444.298 δικαιούχων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ. Η πληρωμή των συντάξεων ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα, σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ όλο το ποσό της σύνταξής τους, σε μετρητά, στο σπίτι. "Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία ο μοναδικός τρόπος αποστολής χρημάτων στο εσωτερικό της χώρας είναι με τις ταχυδρομικές επιταγές των ΕΛΤΑ" επισημαίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σημειώνοντας πως στηρίζουν τις ανάγκες των πολιτών και ανταποκρίνονται στον κοινωνικό τους ρόλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής χωρίς εξετάσεις


Από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής» με κατευθύνσεις:

1) Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες

2) Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες

3) Θετικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες (ΦΕΚ 1409/τ. Β/3-6-2014) και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.


Αριθμός εισακτέων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται στους τριάντα (30). Σε περίπτωση ισοψηφησάντων ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.


Ποιοι γίνονται δεκτοί

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί, μετά από συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, πτυχιούχοι τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Χρονική Διάρκεια

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις

Η εισαγωγή γίνεται με τη συνεκτίμηση μιας σειρά μοριοδοτούμενων κριτηρίων καθώς και με τη διαδικασία της συνέντευξης.

Στο ΠΜΣ εισέρχονται δύο κατηγορίες πτυχιούχων: Στην 1η κατηγορίας περιλαμβάνονται πτυχιούχοι που έλαβαν το πτυχίο τους την τελευταία πενταετία από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας. Αριθμός εισακτέων 18. Οι ανήκοντες στην 1η κατηγορία αξιολογούνται για την τελική επιλογή με βάσει τις εξής παραμέτρους:



Στη 2η κατηγορία περιλαμβάνονται πτυχιούχοι οι οποίοι έλαβαν το πτυχίο τους προ της τελευταίας πενταετίας από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης υποψηφιότητας. Αριθμός εισακτέων 12. Οι ανήκοντες στη 2η κατηγορία αξιολογούνται για την τελική επιλογή με βάσει τις εξής παραμέτρους:



Αιτήσεις

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις και το βιογραφικό τους από 18/06/2015 μέχρι και την 31/07/ 2015 στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://masteredu.eled.uowm.gr/αίτησεις/

Με την υποβολή της αίτησης εισαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα πρέπει ο υποψήφιος άμεσα να καταθέτει στο τραπεζικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου της Εθνικής Τράπεζας 377/540640-48 το ποσό των 30,00 ευρώ (έξοδα φακέλου), με την αναγραφή στο απόκομμα της τραπεζικής απόδειξης «Για το ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής».

Εάν τα δικαιολογητικά αποστέλλονται χωρίς την απόδειξη κατάθεσης της Τραπέζης, δεν θα γίνονται αποδεκτά. Μετά την αξιολόγηση των φακέλων και έως την 15 Σεπτεμβρίου 2015, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων, οι οποίοι θα προσέλθουν για τη διαδικασία της συνέντευξης, καθώς και η ημερομηνία διεξαγωγής της.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες να ταξινομούν τα δικαιολογητικά τους σύμφωνα με την παραπάνω αριθμημένη κατάταξη.

Περισσότερα στην προκήρυξη

Το ΦΕΚ του ΜΠΣ

Ιστοσελίδα ΜΠΣ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Οικονομίας: Οι συναλλαγές με κάρτες πραγματοποιούνται κανονικά


Διευκρινήσεις σχετικά με καταγγελίες για μη αποδοχή καρτών από επιχειρήσεις.
Καταγγελίες πολιτών σχετικά με τη μη αποδοχή χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τις επιχειρήσεις, γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας το οποίο καλεί τις επιχειρήσεις που δε δέχονται κάρτες με επιχείρημα ότι δεν διαθέτουν web/e-banking,αφενός να εφαρμόζουν τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α΄65), αφετέρου να επικοινωνήσουν με την τράπεζα που συνεργάζονται προκειμένου να εκδώσουν τους απαραίτητους κωδικούς ή να διενεργούν εντολές πληρωμής.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, σύμφωνα με την από 28/6/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες πραγματοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση με την τράπεζα.

Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι χωρίς κανένα πρόβλημα διενεργούνται,όπως και πριν, μεταφορές χρηματικών ποσών και πάσης φύσεως συναλλαγές από απόσταση, όπως μέσω διαδικτύου (web-banking/e-banking) ή μέσω τηλεφώνου (phone-banking).

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα, τόσο στους πολίτες, όσο και στις επιχειρήσεις, να επιδιώκουν τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή τους.

Ενημερώνονται επίσης οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κάρτες (χρεωστικές ή πιστωτικές) ή κωδικούς web/e-banking, ότι κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας μπορούν να αιτούνται την έκδοση νέων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και κωδικών web/e-banking, μέσω των καταστημάτων των τραπεζών που είναι ανοιχτά και εξυπηρετούν το συναλλακτικό κοινό.

Επίσης, μετά από συνεννόηση με την τράπεζα, δύνανται να διενεργούνται κεντρικές εντολές πληρωμής σε λογαριασμούς εντός της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από το σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο σύνδεσμο http://www.hba.gr/Index.asp?Menu=6&smap=604


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το όπλο που έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους


Τουλάχιστον 75 εκατομμύρια AK-47 Kalashnikov κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.

Κανένα πολυβόλο οποιουδήποτε είδους δεν έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους - ή έχει ευρύτερα υιοθετηθεί ως σύμβολο -, από το AK-47 Καλάσνικοφ. Υπάρχει στην εθνική σημαία της Μοζαμβίκης, στα πανό της Χεζμπολάχ και της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, το AK-47 έχει γίνει το όπλο της επιλογής για τρομοκράτες και αντάρτες σε όλο τον κόσμο, γράφει η Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 75 εκατομμύρια βρίσκονται ήδη σε «κυκλοφορία» σε όλο τον κόσμο, όπως σημειώνει σχετική μελέτη.

Στα 68 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου πρωτοτύπου, το AK-47 κατά πάσα πιθανότητα έχει «οδηγήσει» στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.

Η «επιτυχία» του όπλου - αν αυτή είναι η σωστή λέξη – οφείλεται στο σχεδιαστή του, τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την παραγωγή ενός νέου όπλου για το σοβιετικό στρατό, το 1947. Η «δημιουργία» του ήταν τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, από την Αρκτική έως η Σαχάρα, από ένα παιδί μέχρι έναν στρατιώτη.

Αλλά η αγορά είναι ο τελικός κριτής και εδώ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την πρώτη παραγωγή του, το AK-47 εξακολουθεί να έχει ως μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, το 20%.
Ωστόσο, όπως γράφει η Telegraph, ο Καλάσνικοφ (πέθανε το 2013), ως υπηρέτης του κομμουνισμού, δεν έβγαλε καθόλου χρήματα από το όπλο που πήρε το όνομά του...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 8.000 θέσεις στον τουρισμό


Προθεσμία ως τις 30 Ιουλίου 2015.
Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου 2015 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού, όπως ενημερώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το επιμελητήριο ενημερώνει τους δικαιούχους ότι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και υπενθυμίζει ότι σκοπός του προγράμματος είναι η είσοδος των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρονται: ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών κ.λ.π.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήραν τον μισθό τους κανονικά οι βουλευτές


Γέμισαν οι τσέπες τους πριν το δημοψήφισμα.

Για όσους απόρησαν βλέποντας τους βουλευτές να στήνονται στην ουρά των ΑΤΜ της Βουλής το περασμένο Σάββατο, μαζί με τους απλούς υπαλλήλους, αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Όπως αναφέρει το «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» οι βουλευτές πρόλαβαν και πληρώθηκαν από την προηγούμενη Παρασκευή, πριν καν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος, με τις γνωστές δυσάρεστες εξελίξεις. Συνολικά, 2 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν από το υπ. Οικονομικών στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα, πάντως, με τη Βουλή αυτό που έγινε ήταν απολύτως φυσιολογικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος ακινητοποίησης νταλικών στο εξωτερικό


«Οδηγός φορτηγού έδωσε ενέχυρο το laptop του επειδή δεν δέχονταν την κάρτα του στο εξωτερικό».
Για τον κίνδυνο να ακινητοποιηθούν νταλίκες στο εξωτερικό λόγω έλλειψης μετρητών μίλησε ο Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών Ελλάδος, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega. «Οδηγός φορτηγού έδωσε ενέχυρο το laptop του επειδή δεν δέχονταν την κάρτα του στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κενανίδης ανέφερε ότι παρατηρείται ήδη έλλειψη προϊόντων και ότι δεν γίνεται καμία φόρτωση γιατί οι προμηθευτές ζητούν πρώτα χρήματα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από τον Οκτώβριο η σύνταξη ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες


Θα ανέρχεται στα 260 ευρώ και τον Οκτώβριο του 2016 στα 360 ευρώ.
Μετά από 10 ημέρες θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για την επαναφορά της σύνταξης.

Αυτό ανακοίνωσαν χθες στο υπουργείο Υγείας σε εκπροσώπους φορέων Ελληνοποντίων και Ελλήνων Βορειοηπειρωτών ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Η επαναφορά της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων περιλαμβάνεται στις διατάξεις του νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)», ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, η καταβολή των συντάξεων τους ανασφάλιστους υπερήλικες θα ξεκινήσει οπό τον Οκτώβριο. Αρχικά θα δοθεί στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ και από τον Οκτώβριο του 2016 το ποσό των 360 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδεται το πάγωμα του νέου ΕΣΠΑ


Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών στα δημοσιεύματα εφημερίδων.
Δεν έχουν παγώσει οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεκαθαρίζει με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομίας απαντώντας σε δημοσιεύματα εφημερίδων, που υποστηρίζουν το αντίθετο και επιχειρούν να το συνδέσουν με το δημοψήφισμα.

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού διευκρινίζει τα εξής:

«Είναι ψευδές ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες, γι' αυτή την εβδομάδα Επιτροπές Παρακολούθησης (ΕΠ.Πα.) των τομεακών και περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ. Οι Επιτροπές Παρακολούθησης έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 12 Ιουνίου και υλοποιούνται κανονικά. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με σχετική επιστολή της ζήτησε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Επιτροπών Παρακολούθησης καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την αναβολή τους.

Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται σήμερα, όλες οι προγραμματισμένες Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμμάτων, πλην της Στερεάς Ελλάδας. Οι ευθύνες της αναβολής αυτής βαραίνουν αποκλειστικά τον Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουνίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι Επιτροπές Παρακολούθησης των περιφερειακών ΕΠ Κρήτης, Πελοποννήσου και Αττικής και των τομεακών ΕΠ Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση και Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη..

Οι προγραμματισμένες ΕΠ.Πα. διενεργήθηκαν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η ενεργοποίηση των περιφερειακών και τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν ευθύνη των αντίστοιχων Επιτροπών Παρακολούθησης και όχι της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, η οποία έχει συντονιστικό χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι η αναβολή της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν επιβεβλημένη για τεχνικούς και μόνο λόγους, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Ιουλίου 2015, την επόμενη δηλαδή ακριβώς της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...