Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το όπλο που έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον 75 εκατομμύρια AK-47 Kalashnikov κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.

Κανένα πολυβόλο οποιουδήποτε είδους δεν έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους - ή έχει ευρύτερα υιοθετηθεί ως σύμβολο -, από το AK-47 Καλάσνικοφ. Υπάρχει στην εθνική σημαία της Μοζαμβίκης, στα πανό της Χεζμπολάχ και της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, το AK-47 έχει γίνει το όπλο της επιλογής για τρομοκράτες και αντάρτες σε όλο τον κόσμο, γράφει η Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουλάχιστον 75 εκατομμύρια βρίσκονται ήδη σε «κυκλοφορία» σε όλο τον κόσμο, όπως σημειώνει σχετική μελέτη.

Στα 68 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου πρωτοτύπου, το AK-47 κατά πάσα πιθανότητα έχει «οδηγήσει» στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.

Η «επιτυχία» του όπλου - αν αυτή είναι η σωστή λέξη – οφείλεται στο σχεδιαστή του, τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την παραγωγή ενός νέου όπλου για το σοβιετικό στρατό, το 1947. Η «δημιουργία» του ήταν τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε, από την Αρκτική έως η Σαχάρα, από ένα παιδί μέχρι έναν στρατιώτη.

Αλλά η αγορά είναι ο τελικός κριτής και εδώ οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σχεδόν επτά δεκαετίες μετά την πρώτη παραγωγή του, το AK-47 εξακολουθεί να έχει ως μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, το 20%.
Ωστόσο, όπως γράφει η Telegraph, ο Καλάσνικοφ (πέθανε το 2013), ως υπηρέτης του κομμουνισμού, δεν έβγαλε καθόλου χρήματα από το όπλο που πήρε το όνομά του...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.