Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα πιο σέξι κορίτσια της πάλης


Εκτός από ομορφιά, διαθέτουν και δύναμη.

Από τότε που οι γυναίκες εισέβαλαν σε ανδροκρατούμενους χώρους, όπως για παράδειγμα στον σκληροτράχηλο κόσμο της πάλης, ο ορισμός του σέξι επαναπροσδιορίστηκε και έλαβε μια πιο άγρια αισθητική.

Στις ΗΠΑ, η επαγγελματική πάλη έχει μεγάλη απήχηση, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με τις πιο σέξι αθλήτριες, που αγωνίζονται τώρα ή που άφησαν εποχή κατά το παρελθόν.

Sunny



Kelly Kelly



Stacy Keibler



Sable



Madison Rayne



Christy Hemme



Velvet Sky



Ashley Massaro



Lita



Mickie James



The Bella Twins



Eve Torres



Maria Kanellis



Candice Michelle




Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΕΕ: Παρά τις εκπτώσεις ο τζίρος των καταστημάτων μειώθηκε κατά 930 εκατ. ευρώ


Πολύ άσχημη ήταν εικόνα των χειμερινών εκπτώσεων για τις εμπορικές επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς σε ετήσια βάση απώλεσαν τζίρο εκτιμώμενου ύψους 930 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης το 2015 σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014 κυμαίνεται στα επίπεδα του -17,3%, ενώ ο εκτιμώμενος τζίρος για τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί το 2015 περίπου στα 4,44 δισ. ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 930 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2014.

Σημειώνεται πως την εκπτωτική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουάριου 2014 ο τζίρος σε απόλυτα νούμερα ήταν 5,37 δισ. ευρώ και είχε σε ετήσια βάση σημειώσει μείωση 2,37% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς και με στοιχεία από μικρομεσαίες και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, δεν επιτρέπουν να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς», αναφέρει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Πιο αναλυτικά, η συντριπτική πλειοψηφία των μετεχόντων στην έρευνα (70%) δήλωσε ότι οι πωλήσεις ήταν συρρικνωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ δύο στους δέκα (22%) ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα και μετά βίας ένας στους δέκα (8%) λίγο καλύτερα από πέρυσι.

Όσον αφορά στο εύρος της μειούμενης εμπορικής κίνησης οι απαντήσεις ποικίλουν, καθώς το 23% δηλώνει πτώση της τάξης του 11 – 20%, άλλο ένα 23% μείωση πωλήσεων 21% - 30% και μόνο το 10% πτώση της τάξης του 0-10%. Ένας στους πέντε (20%) δηλώνει ποσοστό πτώσης του 30-40% και σχεδόν ένας στους τέσσερεις (23%) δηλώνει πως η πτωτική τάση του τζίρου τους ξεπέρασε το 40%.

Η μεγάλη δε πλειοψηφία των ερωτηθέντων (92%) αποτύπωσε την ανύπαρκτη επίδραση που επέφερε το άνοιγμα των καταστημάτων την 1η Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων στην τόνωση της καταναλωτικής δαπάνης, ενώ πρέπει να τονιστεί πως μόνο το 42% των καταστημάτων παρέμειναν ανοικτά τη Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων προέβη σε γενναίες μειώσεις τιμών που ξεκινούσαν από το 30% και στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεπερνούσαν το 50%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και το 80%.

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 5 στους 10 εμπόρους (55%) υποδεικνύουν ως καλύτερη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων το διάστημα από 12/1 έως 31/1, παρά τη διενέργεια των εκλογών. Αντίστοιχα 3 στους 10 υπέδειξαν την περίοδο από 1/2 έως 15/2 ως την πιο αποδοτική και λιγότεροι από 2 στους 10 (15%) εκείνη από 16/2 έως 28/2, παράμετρος η οποία υποδηλώνει την κάμψη της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Φεβρουαρίου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρωμανιάς: Κανονικά η καταβολή των συντάξεων


Καθησυχάζει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την καταβολή των συντάξεων, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά FM.

Όπως ανέφερε, «έχω κοιτάξει τους αριθμούς και δεν προκύπτει από πουθενά θέμα μη καταβολής των συντάξεων, δεν βλέπω τέτοιο θέμα».

Προανήγγειλε ότι ενδεχομένως και εντός της ημέρας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις.

Αναφερόμενος στο e-mail Βαρουφάκη, είπε πως σχετικά με τις συντάξεις γίνεται λόγος για περιορισμό ή εξάλειψη των παραθύρων ή των κινήτρων που οδηγούν σε πρόωρο υπερβολικό αριθμό συνταξιοδοτήσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος μετά το θάνατο ναυτικού


Πραγματογνωμοσύνη διέταξε ο εισαγγελέας.

Συνελήφθησαν από λιμενικούς του Α΄ λιμενικού τμήματος Ρίου, ο 39χρονος πλοίαρχος και ο 48χρονος υποπλοίαρχος του πλοίου «KOSMAS V» μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, χθες το πρωί, 45χρονος αλλοδαπός ναυτικός, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης λιθάνθρακα, στο λιμάνι του Δρεπάνου Αχαΐας.

Εξάλλου, με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, διορίσθηκαν δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα διενεργήσουν πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Πάντως, η διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης θα ξεκινήσει, αφού πρώτα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μέσα στο πλοίο.

Η σορός του άτυχου ναυτικού έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 45χρονου.

Όσον αφορά την κατάσταση των τριών άλλων ναυτικών, που ανασύρθηκαν λιπόθυμοι από το αμπάρι του πλοίου, ο ένας απ’ αυτούς είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Αφροδίτη και ο Άρης «χορεύουν» με τη Σελήνη


Βρέθηκαν στην πιο κοντινή απόσταση τα τελευταία 7 χρόνια.

Στην πιο κοντινή απόσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία επτά χρόνια απαθανατίστηκαν η Αφροδίτη και ο Άρης, «χορεύοντας» το δικό τους… διαστημικό χορό κοντά στη Σελήνη.

Οι πλανήτες μοιάζουν σαν να είναι ευθυγραμμισμένοι με τη Γη (συνδυασμός), αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της. Οι φωτογραφίες του φαινομένου τραβήχτηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή Freshwater Bay στο νησί Isle of Wight και στην περιοχή Monyash του Derbyshire.

Οι πλανήτες έμοιαζαν να βρίσκονται τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, μετά το ηλιοβασίλεμα και για περίπου μία ώρα, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν θα βρεθούν τόσο κοντά πριν από τον Οκτώβριο του 2017.

Η Αφροδίτη είναι το φωτεινό άστρο σε σχέση με τον Άρη. Οι δύο πλανήτες βρίσκονται περίπου 134 εκατ. και 203 εκατ. μίλια μακριά από τη Γη, αντίστοιχα.

«Το φαινόμενο αυτό δεν έχει κάποια φυσική σπουδαιότητα, πέρα από το ότι είναι πολύ εντυπωσιακό να το παρατηρεί κανείς και μάλιστα με το ‘γυμνό’ μάτι» είπε ο αστροφυσικός Patrick Young από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.












Διαβάστε περισσότερα...

Μάρδας: Ελάτε να δηλώσετε το μαύρο χρήμα


«Δε θα ανοίξω τις θυρίδες».

Με τη φορολόγηση του μαύρου χρήματος σκοπεύει να ενισχύσει τα άδεια ταμεία το οικονομικό επιτελείο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Μάρδας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο Star θα καλέσει όσους έχουν μαύρο χρήμα να το δηλώσουν και να φορολογηθούν με ένα ποσοστό 20% έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει τις θυρίδες.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα ρευστότητας είπε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο από μια διέξοδο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά».

Τόνισε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχουν χρήματα από φορείς του δημοσίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αλλά και από ομόλογα. Είπε πως τα χρήματα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 150 αιτήσεις για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών


Έληξε σήμερα η προθεσμία.

Ξεπέρασαν τις 150 οι αιτήσεις για τις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών, σύμφωνα με ενημέρωση του newsbeast.gr από το υπουργείο Παιδείας. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τις 13 θέσεις όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των αιτήσεων που αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Θυμίζουμε ότι οι θέσεις αφορούν τις ακόλουθες Περιφέρειες:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.

9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.

10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου, Χίου και Σάμου.

12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν: α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν και οι ήδη υπηρετούντες Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄) Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στις κενές και κενούμενες θέσεις περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης διορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δημόσιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιλέγονται από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται για το σκοπό αυτόν και στον οποίο περιλαμβάνονται, ύστερα από αίτηση τους, οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν:

α) πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή της ημεδαπής,

β) 15ετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία και γ) σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα.

Για το σκοπό αυτόν εκδίδεται σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στον ημερήσιο τύπο και με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα πληρωθούν, τα υποβλητέα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων και οι προθεσμίες υποβολής τους.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύονται από:

1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται τα προσόντα και στοιχεία του ενδιαφερομένου.

2. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να έχει συμπληρωθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

3. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο θα αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις μήνες απλήρωτοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο


Αδυνατεί η διοίκηση να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους.

Απλήρωτοι παραμένουν, επί τρεις μήνες, οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, η οποία αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς, καθώς δεν έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια ασφαλισμένων του ΤΑΠ - ΟΤΕ.

Η διοίκηση του Θεραπευτηρίου κάνει λόγο για οικονομική ασφυξία, σημειώνοντας ότι «παρά τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταβολή του οφειλομένου ποσού των 1.320.000 ευρώ για την εξόφληση των μη συμβασιοποιημένων δαπανών νοσηλείας ασφαλισμένων του ΤΑΠ-ΟΤΕ, για τις οποίες έχει ήδη συμβιβασθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στις 11.12.2014, καμία καταβολή χρημάτων δεν έχει επιτευχθεί».



Διαβάστε περισσότερα...

Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ για αύριο


Στάση εργασίας λόγω καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Ματαιώνονται όλες οι παραστάσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο (Σάββατο) στις πέντε σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, λόγω της στάσεως εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Πάσης Φύσεως του θεάτρου.

Οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν από το Σωματείο λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων δύο μηνών αλλά και των υπερωριών που οφείλει το θέατρο στους εργαζομένους.

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται είναι: «Δον Ζουάν» στο Βασιλικό Θέατρο, «Σερσέ Λα Φαμ» στη Σκηνή Σ. Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, «Ωχ τα νεφρά μου» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, «Παράνομη οδήγηση» στο νέο Υπερώο ΕΜΣ (η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο, πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 19.15) και «Αυτοκρατορία» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως η παράσταση της ροκ όπερας «Alexander the Great» που δίνει την πρεμιέρα της απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (παραστάσεις απόψε, αύριο Σάββατο και το βράδυ της Κυριακής) εξαιρείται της στάσης εργασίας και θα πραγματοποιηθεί κανονικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Θα μείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της ασφάλισης


Η ελληνική κοινωνία είναι υπασφαλισμένη, εκτιμά η ασφαλιστική αγορά.

«Για το συνταξιοδοτικό σύστημα η κυβέρνηση είναι ταγμένη στον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του για κοινωνικούς και αξιακούς λόγους, συνεπώς θα μείνει δημόσιο», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την ευκαιρία της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσής της.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την οικονομική πολιτική στη χώρα, για να επανέλθει με ταχύτητα σε ρυθμούς ανάπτυξης, διατηρώντας το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης, επουλώνοντας τις πληγές των κοινωνικών βαρών των τελευταίων ετών, αλλά και με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Πετύχαμε να έχουμε μια μεταβατική συμφωνία με καλύτερο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής μας, η οποία είναι συμβατή με τις βασικές μας επιδιώξεις, ώστε να καταλήξουμε σ' ένα νέο πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη χρηματοδοτική και άλλη σταθερότητα, που χρειάζεται η οικονομία» είπε ο υπουργός και συνέχισε αναφέροντας ότι η ασφαλιστική αγορά αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και θα πρέπει να υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια για να καλύπτει μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου, της κατοικίας, της υγείας, καθώς ο ρόλος της σήμερα είναι περιορισμένος.

Σχετικά με τις ριζικές βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου, που ήδη έχουν ξεκινήσει, για να λειτουργεί με καλύτερους κανόνες ανταγωνισμού, στόχος είναι η αξιοπιστία της αγοράς, ενώ «πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα γρήγορα και αποτελεσματικά» συνέχισε, για όλους όσοι έπεσαν θύματα μιας αγοράς που δεν λειτουργούσε καλά. Η αναξιοπιστία και αδυναμία θεσμών θα αλλάξει, καθώς θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ όσων έχουν πληγεί, κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε στην ομιλία του ότι σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία «φερεγγυότητα 2» είναι στη φάση προσαρμογής και η Ελλάδα, για να θεραπεύσει οριστικά δομικά προβλήματα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και επισήμανε τον ρόλο της εταιρικής διακυβέρνησης στον κλάδο.

Το στοιχείο της υποασφάλισης στην Ελλάδα, με την παραγωγή ασφαλίστρων στο 1/4 του ευρωπαϊκού μέσου όρου είναι ανησυχητικό, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι η αντίληψη που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι ότι το κράτος είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες όταν χρειάζεται. Έχουμε, δηλαδή, μία συμπεριφορά «λαθρεπιβάτη» είπε και εξήγησε ότι περιμένουμε από τους άλλους να μας καλύψουν τις ανάγκες αντί να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και «ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι μία μορφή ευθύνης προς την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα». Βέβαια, συμπλήρωσε, δυστυχώς έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης πολίτη και ασφαλιστικών εταιριών με ευθύνη των δεύτερων αν και αυτό αλλάζει πλέον, όπως ανέφερε. Αυτό που χρειάζεται, συνέχισε, είναι ένα νέο συμβόλαιο ανάμεσα σε πολιτεία, πολίτες και ασφαλιστική αγορά, διότι η ιδιωτική ασφάλιση δεν ανταγωνίζεται τη δημόσια ασφάλιση, αλλά τη συμπληρώνει και ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σύστημα ώστε από τις κρατήσεις των εργαζομένων ένα ποσοστό να επενδύεται στον ιδιωτικό τομέα. «Η τοποθέτηση ότι για πάντα θα μείνει αναδιανεμητικό το σύστημα σημαίνει ότι στρουθοκαμηλίζουμε διότι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα μπορέσει να καλύψει το κράτος τις υποχρεώσεις του» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε ότι η κοινωνία τα τελευταία χρόνια ήταν δέσμια ενός ψεύτικου προβληματισμού μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, ενώ χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο με το δίλημμα μεταρρυθμίσεις ή δραχμή.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (επανεκλέχθηκε στην ίδια θέση σήμερα κατά τη διάρκεια των πρωινών αρχαιρεσιών) ανέφερε ότι είμαστε μία υπασφαλισμένη κοινωνία και υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πολίτης τα επόμενα χρόνια θα έχει γηρατειά ανέχειας παρά τις πολυετείς και μεγάλες εισφορές, καθώς οι δημόσιες συντάξεις δεν θα επαρκούν για τις ανάγκες. Επισήμανε τον αναγκαίο συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής στην κοινωνική ασφάλιση για ολοκληρωμένη κάλυψη και σημείωσε ότι η ΕΑΕΕ έχει «οδικό χάρτη» για την ανάπτυξη αυτού του ρόλου για φυσικές καταστροφές, ανασφάλιστα οχήματα, την υγεία και άλλες καλύψεις. Σήμερα τα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή στην ασφαλιστική αγορά έχει πέσει κατά 26%, από 5,5 δισ. ευρώ το 2009, βρέθηκε στα 4 δισ. ευρώ το 2014 με χαμένο 1,5 δισ. ευρώ για την παραγωγή και τους πόρους του κράτους. Ο μέσος όρος ως προς το ΑΕΠ είναι 2,1%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι στο 7,7%. Πληρώνονται 500 εκατ. ευρώ σε φόρους και 600 εκατ. ευρώ σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στον κλάδο. Υπογράμμισε ότι μόνο ένα στα δέκα σπίτια είναι ασφαλισμένο κι αυτό, τις περισσότερες φορές, λόγω στεγαστικού δανείου και συμπλήρωσε ότι ο κρατικός χαρακτήρας του συστήματος τα επόμενα χρόνια θα φέρει αδιέξοδο στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε τιμητική βράβευση της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνας Περιστέρη.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη με αίτημα τη θέρμανση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Οι σπουδαστές ζητούν επίσης λύση στο πρόβλημα με τη φοιτητική εστία.

Θέρμανση σε όλα τα αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και άμεση διεκπεραίωση των απαραίτητων εργασιών για την ασφαλή λειτουργία της φοιτητικής εστίας, με παράλληλη εξασφάλιση στέγης για τους 210 ενοίκους της εστίας, οι οποίοι καλούνται να την εγκαταλείψουν για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες, ζήτησαν σπουδαστές, που πραγματοποίησαν το πρωί συμβολική κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης του ΤΕΙ.

«Έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση του ΤΕΙ, με το ΥΜΑΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό που επιδιώκουμε είναι να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα στέγασης των 210 σπουδαστών, οι οποίοι καλούνται να εγκαταλείψουν την εστία, χωρίς να τους προτείνεται κάποια λύση, που να πάνε, π.χ. σε κάποιο ξενοδοχείο. Επίσης ζητούμε να δοθεί επιτέλους λύση στο θέμα με το πετρέλαιο, γιατί στο ΤΕΙ είμαστε εδώ και δύο χρόνια χωρίς θέρμανση», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, από το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ, Μάριος Ζούρκα.

Υπενθυμίζεται ότι το 15μελές Συμβούλιο του ΑΤΕΙ αποφάσισε πρόσφατα την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής εστίας, εξαιτίας άμεσης ανάγκης να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Η απόφαση στηρίχθηκε σε έκθεση τεχνικού ελέγχου, που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος μετά την καταγραφή περιστατικών, τα οποία έθεταν εν αμφιβόλω τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας της εστίας.

Η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία, με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη, όχι μόνο στην Εστία, αλλά σε όλους του χώρους του Ιδρύματος, που χρησιμοποιούν συνολικά 16.000 φοιτητές.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: 28 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2015


Ανακοίνωση 27.02.2015

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων καλεί στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), στις 28/2/2015 και ώρα 15:00. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Ζώντας με μια σπάνια πάθηση». Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το trailer και την περίληψη της δωρεάν παράστασης που προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου, την ίδια ημέρα στις 19:30, με τίτλο «Ο Αγγελιοφόρος του Σύμπαντος» 




Διαβάστε περισσότερα...

Επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Παναγία Τήνου»


Δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Κίσσαμο.

Είκοσι ένα εργαζόμενοι του πλοίου «Παναγία Τήνου» έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Το πλοίο δεν θα πραγματοποιήσει το σημερινό του δρομολόγιο από Πειραιά, προς Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με σημερινή ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι εδώ και καιρό έχει υποβάλει για το θέμα των απλήρωτων ναυτικών συγκεκριμένες προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με συνέχιση και κλιμάκωση των επισχέσεων και των κινητοποιήσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας αν οι ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίσουν επιδεικτικά να αγνοούν το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης


Μια λαμπρή καριέρα δεκαετιών.

Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, μετά από μία σύντονη μάχη με τον καρκίνο, ο γνωστός σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης.

Απεβίωσε ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Ο Γιώργος Σταυρακάκης δίδασκε σεισμολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) (1983-1987) και συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994). Για οχτώ έτη ήταν διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ήταν για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, μιας και ο Γιώργος Σταυρακάκης είχε εκλεχθή ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Εκφράζω την βαθιά μου λύπη, για τον πρόωρο θάνατο του Γιώργου Σταυρακάκη, ενός λαμπρού επιστήμονα, ενός λεβέντη ανθρώπου, που εκπροσώπησε με εξαιρετικό τρόπο το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη περίοδο, προσθέτοντας στο μεγάλο επιστημονικό του έργο, εντυπωσιακές κοινοβουλευτικές επιδόσεις. Στην οικογένειά του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και την ευχή να αντέξουν τον πόνο που τους προκαλεί ο θάνατος του Γιώργου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

“Έφυγε” ο “Μίστερ Σποκ” του Star Trek


Ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον γνωστό χαρακτήρα του Star Trek, Μίστερ Σποκ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.





Ο γνωστός ηθοποιός πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, όπως δήλωσε η γυναίκα του, Σούζαν Μπέι Νίμοϊ, μιλώντας στη New York Times.



Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή του ΦΑΠ


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄αριθμ. 532/2015 απόφασή της, έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πιλοτική απόφασή της (νόμος 3900/2010) έκρινε, ότι ο ΦΑΠ είναι σύμφωνος με στις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος), κ.λπ., και με τους κανόνες της ΕΣΔΑ.

Παράλληλα, το ΣτΕ αναφέρει, ότι για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας λαμβάνονται υπόψη γενικά και αντικειμενικά κριτήρια (τιμές εκκίνησης, επιφάνεια ακινήτου, κ.λπ.), ενώ προβλέπονται απαλλαγές από το φόρο για μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα, υπάρχει αφορολόγητο πόσο μέχρι 200.000 ευρώ, κ.λπ.

Με τα δεδομένα αυτά, σημειώνεται στην απόφαση, η επιβολή του ΦΑΠ «δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη», να διαμορφώνει το φορολογικό σύστημα και να καθορίζει τον ενδεδειγμένο τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογικών στοιχείων και επομένως δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Ακόμα, υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, ότι δεν υπάρχει φορολογική εξομοίωση του ψιλού κυρίου του ακινήτου με τον επικαρπωτή, καθώς η φορολογική επιβάρυνση του ψιλού κυρίου με τον ΦΑΠ είναι μειωμένη σε σχέση με εκείνη του επικαρπωτή.

Στο ΣτΕ, είχε προσφύγει φορολογούμενος και ζητούσε να ακυρωθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ φυσικών προσώπων των ετών 2011 και 2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθειρξη 16 ετών σε πρώην αστέρα της ποπ για παιδεραστία


Ο πρώην αστέρας της βρετανικής ποπ μουσικής Γκάρι Γκλίτερ καταδικάστηκε σήμερα στο Λονδίνο σε κάθειρξη 16 ετών για τις σεξουαλικές επιθέσεις που διέπραξε εναντίον 3 ανήλικων κοριτσιών το διάστημα μεταξύ 1975 και 1980.



Ο τραγουδιστής, ηλικίας 70 ετών, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του οποίου είναι Πολ Γκαντ, είχε κριθεί ένοχος στις αρχές Φεβρουαρίου για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της διάπραξης 4 σεξουαλικών εγκλημάτων και της σεξουαλικής συνεύρεσης με ανήλικη.

«Βλάψατε όλα τα κορίτσια, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το κάνατε έχοντας ως μοναδικό στόχο να ικανοποιήσετε με τον πλέον ανάρμοστο τρόπο τις δικές σας σεξουαλικές ορέξεις» είπε ο δικαστής Άλιστερ Μακρίθ στον τραγουδιστή.

Φορώντας ένα μαύρο βελούδινο μαντό, ο Γκλίτερ παρέμεινε απαθής κατά την ανακοίνωση της ποινής, ενώ πολλοί από τους θαυμαστές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο τραγουδιστής του «glam rock», τον οποίο η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει «σεξουαλικό αρπακτικό» είχε επιτεθεί εναντίον 2 κοριτσιών ηλικίας 12 και 13 ετών οδηγώντας τα στην οικία του και απομονώνοντάς τα από τις μητέρες τους.

Το νεαρότερο από τα θύματά του ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών όταν προσπάθησε να τη βιάσει το 1975.

Ο πρώην αστέρας του πενταγράμμου συνελήφθη την 28η Οκτωβρίου του 2012 στο Λονδίνο σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ξεσπούσαν το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονταν προσωπικότητες της βρετανικής σοουμπίζ.

Ο Γκλίτερ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1997 και είχε καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση επειδή είχε μεταφορτώσει στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Για να αποφύγει τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος κατέφυγε στην Καμπότζη απ΄ όπου απελάθηκε το 2002 με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών στο Βιετνάμ καθώς κρίθηκε ένοχος για άσεμνες πράξεις εναντίον δύο ανηλίκων. Αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 2 ετών και 9 μηνών, επέστρεψε στη Βρετανία το 2008.

Ο τραγουδιστής πούλησε 20 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Αποκατάστασης


Δελτίο Τύπου 27.02.2015


Αρ. Πρωτ.: 391

Με επιστολή της στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή η ΕΣΑμεΑ καταδεικνύει για πολλοστή φορά τα τεράστια προβλήματα στην Αποκατάσταση στην Ελλάδα. Η Αποκατάσταση αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αύξηση της λειτουργικότητας των ατόμων με αναπηρία και ως εκ τούτου το βασικό κλειδί για την ένταξή τους στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν και σε αυτό τον τομέα, έφεραν σε δυσμενέστερη θέση το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) της χώρας, το οποίο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του. Παράλληλα, τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στην Περιφέρεια αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Λάρισα, εξαιτίας της έλλειψης δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης, λειτουργούν πολύ περισσότερα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, από αυτά που λειτουργούν στο σύνολο της χώρας του Βελγίου! Το δε κόστος των νοσηλίων στα ιδιωτικά Κέντρα είναι γνωστό ότι είναι τριπλάσιο από ένα δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κρίνει απαραίτητο και προτείνει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος για την αναβάθμιση του κρίσιμου τομέα της Αποκατάστασης και την ίδρυση ενός Δικτύου Μονάδων Αποκατάστασης για την κάλυψη των αναγκών όλης τη χώρας, με σαφείς στόχους υλοποιήσιμους σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Όλες οι προτάσεις στην επιστολή που επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.82 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Τρία ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο


Εκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και ...εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, αν αποδώσει καρπούς η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για την εξαίρεσή τους από τον αποκλεισμό, μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).

Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του 'Ελληνα υπουργού, ο κ.Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει επιστολή στον Ρώσο Πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, γνωμοδοτώντας υπέρ της εξαίρεσης των τριών ελληνικών προϊόντων από τον αποκλεισμό, που η Ρωσία επέβαλε τον περασμένο Αύγουστο σε οπωροκηπευτικά προέλευσης κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως αντίμετρο στις κοινοτικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

"Δεν μπορώ βέβαια να προδικάσω την απόφαση του Ρώσου πρωθυπουργού, αλλά θα κάνω θετική εισήγηση για το θέμα, καθώς θεωρώ το αίτημα ρεαλιστικό" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "οι κυρώσεις δεν είναι κάτι μόνιμο" και ότι το θέμα τού εμπάργκο κάποια στιγμή θα διευθετηθεί, "αφού υπάρχουν πάντα πιο ειρηνικά μέσα για να λύνονται τα θέματα".

Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το πότε αναμένεται να αρθεί το εμπάργκο στα κοινοτικά προϊόντα, ο κ.Αλεξένκο, που είναι ο επικεφαλής της ισχυρής Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (ROSSELKHOZNADZOR), είπε χαρακτηριστικά: "Κάποια στιγμή [...], ενδεχομένως σύντομα, θα αρθεί αλλά είναι πολύ δύσκολο να πούμε πότε", υπογραμμίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από πλευράς της ΕΕ.

Ο κ. Σγουρίδης από την πλευρά του, δήλωσε αισιόδοξος ότι το αίτημα για την εξαίρεση των συγκεκριμένων προϊόντων θα γίνει δεκτό. "Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα για τα δύο-τρία αυτά προϊόντα, που βρίσκονται εντός εμπάργκο, ν' απελευθερωθούν" επισήμανε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στρατούλης: Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν "ψαλίδια" στις συντάξεις


Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις κύριες ή τις επικουρικές συντάξεις, καθώς και ενδεχόμενες αυξήσεις των ορίων ηλικίας ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχουν "ψαλίδια" στις συντάξεις, ούτε στις κανονικές, ούτε στις πρόωρες και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις συντάξεων, ούτε νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας. Αυτά τελείωσαν με την ψήφο του λαού στις 25 Ιανουαρίου» σημειώνει σε σχετική δήλωση ο κ. Στρατούλης.

Αναφερόμενος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τονίζει ότι «δεν έχει δοθεί και ούτε πρόκειται να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας, να αυξηθούν οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γυναικών με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των υπαγόμενων στα βαρέα και ανθυγιεινά και των ασφαλισμένων πριν το 1983. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι δεν θα θιγούν ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα, τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

«Τη μόνη εντολή που έχουμε δώσει στις υπηρεσίες του υπουργείου μας» συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, «είναι να προετοιμάσουν τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις μας, για να βάλουμε οριστικά φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Έχουμε ήδη στείλει ως αρμόδιο υπουργείο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και επίκειται η άμεση κατάθεσή τους στη Βουλή, τα σχέδια νόμου για τη βελτιωμένη ρύθμιση για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, για τις αναγκαίες παρατάσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, καθώς και για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρονίων ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πουλούσαν πλαστούς πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων


Περισσότερες από 300.000 ευρώ κέρδισε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε ανυποψίαστους αγοραστές έργων τέχνης. Η σπείρα από τον Ιούλιο του 2014 είχε πουλήσει 13 πλαστούς πίνακες ζωγραφικής και υποστήριζε στους αγοραστές ότι είναι γνήσιοι και προέρχονται είτε από την συλλογή αριστοκρατικών οικογενειών είτε από συλλέκτες.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ξεκίνησε την έρευνα μετά από καταγγελία πολίτη που υποστήριξε ότι η σπείρα του είχε πουλήσει 13 πλαστά έργα τέχνης έναντι 308.000 ευρώ.

Μετά από διερεύνηση της καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ένας 62χρονος ήταν αρχηγικό μέλος ομάδας που πουλούσε πλαστούς πίνακες ζωγραφικής πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές ότι αυτά είναι γνήσια. Τα πλαστά έργα τέχνης ήταν πιστά αντίγραφα γνωστών Ελλήνων δημιουργών.

Ρόλο στην οργάνωση είχε και ένας 87χρονος που σύστηνε υποψήφιους αγοραστές στον 62χρονο, εγγυώμενος προσωπικά για την φερεγγυότητά του, ενώ και ο ίδιος φρόντιζε να τους καθησυχάζει για την γνησιότητα των έργων τέχνης.

Τα 13 έργα τέχνης που πωλήθηκαν στον καταγγέλλοντα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται περί πλαστών.

Μετά από έρευνες στα σπίτια του 62χρονου και του 87χρονου που συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 92 πίνακες ζωγραφικής, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Οι κατασχεθέντες πίνακες θα αποσταλούν στην Εθνική Πινακοθήκη προκειμένου να εξετασθούν για την γνησιότητά τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.



Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήτρια έπεσε από τον πρώτο όροφο σχολείου


Από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα μια μαθήτρια η οποία έπεσε από τον πρώτο όροφο του σχολείου της στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Οι συμμαθητές και οι καθηγητές της, "πάγωσαν" στη θέα της μαθήτριας να πέφτει από ύψος περίπου έξι μέτρων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που παράλαβε την μαθήτρια και τη μετέφερε αρχικά στο κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Φιλιατών,όπου και υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ακόμη και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η μαθήτρια δεν έφερε σοβαρές κακώσεις σε ζωτικά όργανα. Ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η πτώση, δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έβγαζαν χρήμα στις πλάτες ανυποψίαστων πολιτών


Είχαν καταφέρει να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες για σχεδόν μια δεκαετία και να βγάζουν άφθονο χρήμα στις πλάτες τους... Ο λόγος για επτά συνολικά άτομα που εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση απάτης που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, ύστερα από πολύμηνη έρευνα.

Τα θύματα της σπείρας βρίσκονταν σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων σχηματίστηκε για όλες τις υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 37χρονο και ένα 44χρονο, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 ενεπλάκησαν σε 125 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους το χρηματικό ποσό των 596.027,04 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος εμφανιζόταν στα θύματά του με διάφορες ιδιότητες, κυρίως αυτή του ασφαλιστικού πράκτορα και οικονομικού συμβούλου, όπου με την βοήθεια του 44χρονου και των υπόλοιπων συνεργών του, αποσπούσε χρήματα, προκειμένου δήθεν να διευθετήσει οικονομικά ζητήματα και να μεσολαβήσει για έκδοση δανείων, αγορά αυτοκινήτων και ασφάλισης οχημάτων.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος υποδυόταν τον ασφαλιστικό πράκτορα - οικονομικό σύμβουλο, τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών- επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, hedge funds), καθώς και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης, σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., ενίσχυσης μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εύρεσης εργασίας.

Αναλυτικά, από το έτος 2005 έως και το Φεβρουάριο 2014:

Προχώρησε μονομερώς στην σύναψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων εταιρείας, στο όνομα οκτώ πολιτών, οι οποίοι όπως προέκυψε αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη των συμβολαίων.

Εξαπάτησε 9 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των 364.039,28 ευρώ, πείθοντας τους ότι μπορεί να μεσολαβήσει για την έκδοση δανείων μεγάλων χρηματικών ποσών, με απαραίτητη προϋπόθεση είτε να συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο ως εγγύηση σε εταιρεία είτε να αγοραστεί κάποιο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιούταν ως υποθήκη. Σε κάποιες περιπτώσεις είχε ως συνεργό τον 44χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως μεσίτης για την αγορά-πώληση ακινήτων.

Από 7 κάτοικους των Χανίων και από το Ηρακλείο Κρήτης, απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 112.368 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι, αυτά θα χρησιμοποιούνταν ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτων, στην οποία θα μεσολαβούσε ο ίδιος, έχοντας ως συνεργό άγνωστο άτομο το οποίο παρουσίαζε ως δικηγόρο των Αθηνών.

Από 14 κατοίκους των Νομών Λασιθίου, Ρεθύμνου και Αιγάλεω Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 61.424,20 ευρώ, προσποιούμενος τον μεσίτη κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή

χρηματιστηριακών - επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, εξαπάτησε συνολικά 90 πολίτες, τρεις εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στους 14 προαναφερόμενους, αποσπώντας τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 58.195,56 ευρώ, πείθοντας τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι είχε προβεί ή ότι θα προέβαινε στην μεσολάβηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, λαμβάνοντας συγχρόνως το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα ασφάλιστρα, χωρίς όμως να διαβιβάζει τη σχετική εντολή στις ασφαλιστικές εταιρίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις απάτης, ο 37χρονος, διαβίβαζε την εντολή για την ασφάλιση του οχήματος, βάσει της οποίας στη συνέχεια εκδιδόταν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χωρίς όμως να καταβάλει στην εταιρία, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, τα ασφάλιστρα που ο ίδιος είχε ήδη εισπράξει, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σχετικό ασφαλιστήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των επτά κατηγορουμένων, η οποία είναι σε κακουργηματικό βαθμό, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Το προβληματικό ΚΕΠΑ στον νέο υπουργό Κοιν. Ασφαλίσεων


Δελτίο Τύπου 26.02.2015


Αρ. Πρωτ.: 387

Για τα προβλήματα και τις αδυναμίες του συστήματος πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας, γνωστό ως ΚΕΠΑ που χρονολογούνται από την πρώτη στιγμή ίδρυσης και οργάνωσης της λειτουργίας του, υπό την ευθύνη της διοίκησης του ΙΚΑ και είναι γνωστά στον πολιτικό κόσμο και το σύνολο της κοινωνίας της χώρας, απέστειλε επιστολή στον κ. Δ. Στρατούλη, αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε καταθέσει εξαρχής ένα πλαίσιο προτάσεων για το σχεδιασμό και την οργάνωση λειτουργίας του ΚΕΠΑ, βάσει των αρχών που θέτει η νέα δικαιωματική προσέγγιση για την αναπηρία και με γνώμονα να αποφευχθούν οι στρεβλώσεις και οι αδυναμίες του προηγούμενου συστήματος πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας πριν το Σεπτέμβριο του 2011.

Δυστυχώς, οι προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της για το σημαντικό αυτό εγχείρημα δεν έτυχαν της προσοχής των αρμοδίων παραγόντων και έτσι εμφανίστηκαν από την πρώτη στιγμή στρεβλώσεις και αδυναμίες, που οδήγησαν την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στο παρόν έγγραφο η Ε.Σ.Α.μεΑ. καταθέτει στη νέα ηγεσία του υπουργείου τις στοχευμένες προτάσεις της, θεσμικού και διαδικαστικού χαρακτήρα, για να καταστεί το ΚΕΠΑ ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και καθολικά αποδεκτό σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας.

Βασική προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΠΑ αποτελεί η επανασύσταση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010, στην οποία θα πρέπει βάσει των διατάξεων του ανωτέρω άρθρου να συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες των ιατρικών και κοινωνικών επιστημών που έχουν γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων της Ε.Σ.ΑμεΑ, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Παράλληλα, προτείνονται μια σειρά ικανών και αναγκαίων μέτρων για τη ριζική ανασυγκρότηση του ΚΕΠΑ, τα οποία πρέπει να στηριχτούν στις θεμελιώδεις αρχές της αξιοπιστίας, της αντικειμενικότητας και της επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η ανασυγκρότηση των ΚΕΠΑ αποτελεί μείζον θέμα για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις της χώρας, καθώς για αυτούς τους πολίτες η Γνωμάτευση Αναπηρίας είναι ουσιαστικά το διαβατήριο για να διεκδικήσουν τη χορήγηση οικονομικών και κοινωνικών παροχών και την ένταξή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.4 KB)



Διαβάστε περισσότερα...