Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τον Απρίλιο οι προσλήψεις των ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη για 32.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Δημόσιους Οργανισμούς,προκειμένου οι προσλήψεις να γίνουν τον Απρίλιο .

Με ξεχωριστή προκήρυξη θα τρέξει το πρόγραμμα για τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συμφώνησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου οι προσλήψεις των ανέργων να γίνουν μέσα στον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κοινωφελές πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 52.818 τοποθετήσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε ΟΤΑ, Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Το συγχρηματοδοτούμενο, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ. Το μέσο κόστος ανά ωφελούμενο ανέρχεται στο ύψος των 4.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Οι θέσεις στους δήμους, οι οποίες προβλέπονται στην πρώτη προκήρυξη, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σαφή εικόνα των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους για τις θέσεις που θα καλύψουν πριν από την ανάληψη της εργασίας.

Προς τούτο, το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφώνησε με την πρόταση του υπουργείου για την έκδοση δύο ειδικών ενημερωτικών φυλλαδίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.