Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το κορίτσι που έκλεψε την καρδιά του δελφινιού


Ένα ιδιαίτερο… ειδύλλιο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικού πειράματος της NASA στη δεκαετία του 60 στις ΗΠΑ.

Η ερευνήτρια Margaret Howe Lovatt, η οποία είχε πάρει μέρος στο εν λόγω πείραμα που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, ανέλαβε να διδάξει στα δελφίνια να μιλούν αγγλικά.

Ανάμεσα στη Lovatt και τον Peter, το δελφίνι, αναπτύχθηκε αυτό το ξεχωριστό ειδύλλιο, καθώς ο Peter, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ερωτεύτηκε τη δασκάλα του.

Η ιστορία ωστόσο δεν είχε «happy end»: Σύμφωνα με αναφορές, ο Peter έφυγε από τη ζωή ύστερα από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών όπως LSD, στο πλαίσιο του πειράματος. Την ίδια τύχη είχαν και τα υπόλοιπα δελφίνια που πήραν μέρος στο συγκεκριμένο πείραμα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός έστελνε σεξουαλικά μηνύματα κατά τη διάρκεια εγχειρήσεων


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 47χρονος Arthur K. Zilberstein.

Το περίφημο sexting, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου, φαίνεται πως ήταν ένα από τα αγαπημένα χόμπι ενός γιατρού στο Σιάτλ. Η συνήθειά του όμως αυτή του στέρησε τη δουλειά του, καθώς ο αναισθησιολόγος, Arthur K. Zilberstein έστελνε τέτοια μηνύματα κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο 47χρονος γιατρός «έθετε σε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών λόγω της ενασχόλησής του με σεξουαλικά μηνύματα, και ενώ ήταν σε υπηρεσία στο νοσοκομείο».

Όπως ανέφερε η Επιτροπή Διασφάλισης Ποιότητας της Ιατρική, ο Zilberstein έστειλε 64 μηνύματα σε μια μόνο μέρα, με διαφορά μερικών λεπτών μεταξύ τους, τα οποία περιείχαν σεξουαλικά υπονοούμενα.

Το NBC αναφέρει πως σε ένα από τα μηνύματα ο γιατρός έγραφε πως ο συνεργάτης του παραλίγο να τον καταλάβει όταν έστελνε το μήνυμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το πως αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του Zilberstein, ωστόσο ο ίδιος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, είπαν εκπρόσωποι του τομέα της Υγείας στο Σιάτλ. Οι Αρχές επεσήμαναν πως έχει 20 μέρες να απολογηθεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε για ψάρεμα και έπιασε μικρό καρχαρία


Δείτε τις φωτογραφίες από το «χτύπημα» με το ψαροντούφεκο του Ανδρέα Ρουμελιώτη
.
Πήγε για ψάρεμα με το ψαροντούφεκο ο Ανδρέας Ρουμελιώτης και έπιασε ένα μικρό καρχαρία.

«Δεν είμεθα και οι καλύτεροι ψαροντουφεκάδες του κόσμου αλλά... ένα καρχαρία που και που τον χτυπάμε. Χτύπησα τον γιο. Ψάχνω τώρα και την μαμά...». τόνισε χαριτολογώντας ο Ανδρέας Ρουμελιώτης.





Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το eviazoom.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα ποντίκια... μετανιώνουν!


Έρευνα έδειξε ότι αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

Τα ποντίκια είναι ικανά να νιώσουν συναισθήματα μετάνοιας για τις πράξεις τους, κάτι που δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά σε προηγούμενες έρευνες για οποιοδήποτε θηλαστικό, πέρα από τον άνθρωπο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα The Independent, ερευνητές έκαναν ένα πείραμα –το οποίο ονόμασαν Restaurant Row- στο πλαίσιο του οποίου τα ποντίκια έπρεπε να αποφασίσουν πόσο θα περίμεναν για το φαγητό τους.

«Είναι σαν να περιμένεις τη σειρά σου σε ένα εστιατόριο» ανέφερε ο καθηγητής David Redish από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα στο BBC Nature News.

«Αν η ουρά στο ένα εστιατόριο είναι μεγάλη, συνήθως πηγαίνουμε στο επόμενο».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποντίκια αποφάσισαν να πάνε σε κάποιο άλλο «εστιατόριο» από εκείνο που τους προσέφερε «καλό φαγητό» αλλά η αναμονή ήταν μεγάλη, στο οποίο όμως το «προσφερόμενο γεύμα» δεν ήταν και τόσο καλό.

Όταν ήρθαν αντιμέτωπα με αυτό το σενάριο, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ποντίκια σταματούσαν και κοιτούσαν πίσω στο «προηγούμενο εστιατόριο» και επέστρεφαν σε αυτό, όπου ναι μεν θα χρειαζόταν να περιμένουν περισσότερη ώρα, όμως η ανταμοιβή τους θα ήταν καλύτερη.

Ο καθηγητής Redish εξήγησε ότι η «μετάνοια είναι η αναγνώριση του λάθους. Η διαπίστωση ότι αν είχες κάνει κάτι άλλο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».

«Το δύσκολο σημείο της έρευνάς μας ήταν να διαχωρίσουμε την απογοήτευση –η οποία είναι απλά η δυσαρέσκεια που νιώθουμε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως τα ελπίζουμε. Το σημείο-«κλειδί» ήταν να αφήσουμε τα ποντίκια να επιλέξουν από μόνα τους».

«Στον άνθρωπο, ένα μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται προμετωπιαίος φλοιός, ενεργοποιείται όταν το άτομο νιώθει λύπη. Βρήκαμε ότι όταν τα ποντίκια αναγνώριζαν ότι είχαν κάνει λάθος, ο προμετωπιαίος φλοιός τους αντιπροσώπευε τη χαμένη ευκαιρία. Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να έχουν κάνει, και όχι τη χαμένη ανταμοιβή. Αυτό έχει νόημα, γιατί η μετάνοια αντιπροσωπεύει αυτό που δεν έκανες για να πετύχεις κάτι και όχι αυτό που δεν πέτυχες» συνέχισε ο καθηγητής.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος... ξυπνητήρι!


Ένα από τα πιο αλλόκοτα επαγγέλματα που χάθηκε στο χρόνο.

Πολλά από τα παλιά και έντιμα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην ιστορία.

Ένα από αυτά τα επαγγέλματα είναι το λεγόμενο «άνθρωπος - ξυπνητήρι». Το συγκεκριμένο επάγγελμα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αγγλία και την Ιρλανδία. Ξεκίνησε στις αρχές της Βιομηχανικής επανάστασης και διήρκεσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Πριν οι άνθρωποι εμπιστευθούν τα ξυπνητήρια, υπήρχε ο «άνθρωπος - ξυπνητήρι». Ποια ήταν η δουλειά του; Να ξυπνάει τους «πελάτες» του ώστε να πάνε στην εργασία τους στην ώρα τους.

Ο «άνθρωπος - ξυπνητήρι» χρησιμοποιούσε ένα μακρύ ραβδί για το σκοπό αυτό. Τις περισσότερες φορές αυτή αυτό το ραβδί ήταν κατασκευασμένο από μπαμπού κάτι που του επέτρεπε να φτάνει ακόμα και στα παράθυρα των πάνω ορόφων.

Η αμοιβή του ήταν μερικές πένες τη βδομάδα. Μάλιστα ο «άνθρωπος - ξυπνητήρι» δεν σταματούσε να χτυπάει το παράθυρο μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο «πελάτης» του ξύπνησε και δεν θα συνεχίσει τον ύπνο του ώστε να κινδυνεύει να πάει αργοπορημένος στη δουλειά.



Το επάγγελμα αυτό στο συναντούσε κανείς σε μεγάλα βιομηχανικά κέντρα ή πόλεις. Ήταν ένα επάγγελμα που έκαναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, άντρες και γυναίκες, ακόμα και δημοτικοί αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των πρωινών περιπολιών τους προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.



Το επάγγελμα αυτό βρήκε και τη θέση του στη λογοτεχνία την ίδια χρονική περίοδο.

Το 1860, ο Charles Dickens όταν έγραψε το δημοφιλές μυθιστόρημα «Μεγάλες προσδοκίες» έκανε μία μικρή περιγραφή αυτού του επαγγέλματος στην εισαγωγή του.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης των σκονισμένων παρμπρίζ


Γνωρίστε τον Αμερικανό που ζωγραφίζει σε βρώμικα αυτοκίνητα.

Ένα νέο είδος τέχνης έχει δημιουργήσει ένας Αμερικανός από το Τέξας. Βαδίζοντας στα χνάρια καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με κιμωλία ή εκείνων που κάνουν σχέδια στην άμμο, άρχισε να φτιάχνει αριστουργήματα από… σκόνη. Ο Σκοτ Γουέιντ έγινε γνωστός ζωγραφίζοντας πάνω σε βρώμικα αυτοκίνητα.

Η σκόνη και η λάσπη που μπορεί να υπάρχει δε χρησιμεύουν μόνο για να γράφουν κάποιοι πάνω στα παρμπρίζ τελικά, αλλά και για τη «διακόσμηση» των λερωμένων αυτοκινήτων και μάλιστα με τον πιο… όμορφο τρόπο που μπορεί να υπάρξει εν μέσω βρωμιάς. Η τέχνη είναι κάτι που μπορεί να συναντηθεί παντού, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό είναι το μότο του και το κάνει πράξη φτιάχνοντας πορτραίτα, όπως της Μόνα Λίζα, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, μέχρι και του Ροναλντίνιο. Για καμβά του προτιμά κυρίως τα πίσω τζάμια των βρώμικων αμαξιών, έχοντας αδυναμία σε αυτά των Mini Cooper.

Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης είναι ένα μικρό πινέλο και ένα σκονισμένο τζάμι αυτοκινήτου. Μεγαλώνοντας στο Τέξας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης από πολύ μικρός άρχισε να ζωγραφίζει, κυρίως στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και με «όπλο» του τα δάχτυλα του. Η υπερβολική σκόνη που υπάρχει στην περιοχή τον βοήθησε να κάνει το χόμπι του… τέχνη.

Αρχικά, ο Σκοτ Γουέιντ ξεκίνησε ζωγραφίζοντας κυρίως καρικατούρες και αστεία πρόσωπα, έχοντας ως έμπνευση τη δουλειά του σκιτσογράφου πατέρα του. Δεν άργησε όμως να εξελιχθεί και να εντυπωσιάσει με τη βοήθεια πινέλων. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται στο Τέξας και κάποιοι τον ονόμασαν «Ντα Βίντσι της σκόνης».

Ο ίδιος πάντως, επιδεικνύοντας σεμνότητα τονίζει ότι προτιμά να τον αποκαλούν «καλλιτέχνη των βρώμικων αμαξιών», από το οποίο εμπνεύστηκε και το όνομα της προσωπικής ιστοσελίδας του (dirty car art). Πλέον, δεν έχει γνωστός μόνο στις ΗΠΑ, αλλά η… χάρη του εξαπλώθηκε και πέρα από τα αμερικάνικα σύνορα, φτάνοντας μέχρι την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσίασε και έκθεση με ορισμένες από τις δημιουργίες του.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γενετική τροποποίηση κουνουπιών κατά της ελονοσίας


«Κβαντικό άλμα» στην αντιμετώπιση της ευρέως διαδεδομένης νόσου.

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτότυπη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο καταπολέμησης της ελονοσίας, τροποποιώντας γενετικά τα κουνούπια-φορείς, έτσι ώστε αυτά να γεννούν μόνο αρσενικούς απογόνους, με αποτέλεσμα να «φρενάρεται» δραστικά ο πολλαπλασιασμός τους. Για «κβαντικό άλμα» στην αντιμετώπιση της ευρέως διαδεδομένης νόσου έκαναν οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντρέα Κριζάντι του Τμήματος Επιστημών της Ζωής, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα, στα οποία πέτυχαν να μεταλλάξουν με τέτοιο τρόπο τα κουνούπια, ώστε το σπέρμα τους να μην περιέχει πια το θηλυκό χρωμόσωμα και έτσι να παράγει αρσενικά σε ποσοστό τουλάχιστον 95%.

Η ιδέα για την τεχνητή αλλαγή του φύλου των κουνουπιών είχε προταθεί πριν από 60 χρόνια από τον επιφανή βρετανό βιολόγο Μπιλ Χάμιλτον, όμως έως τώρα δεν υπήρχε η κατάλληλη γενετική τεχνολογία για να επιτευχθεί. Αυτή τη φορά, η μετάλλαξη έγινε εφικτή με την εισαγωγή στα έντομα ενός γονιδίου από έναν μύκητα, το οποίο παράγει ένα ένζυμο. Αυτό, με τη σειρά του, αδρανοποιεί το θηλυκό χρωμόσωμα στο σπέρμα του αρσενικού και η αλλαγή αυτή κληρονομείται στις επόμενες γενιές.

Οι επιστήμονες έβαλαν τα μεταλλαγμένα κουνούπια σε πέντε κλουβιά που περιείχαν πληθυσμούς άγριων μη μεταλλαγμένων κουνουπιών (50 θηλυκών και 50 αρσενικών). Σε τέσσερα από τα κλουβιά, εξαφανίστηκε τελείως όλος ο πληθυσμός τους μετά από έξι γενιές, λόγω έλλειψης θηλυκών.

Αν κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στη φύση, τότε οι επιστήμονες έχουν πλέον στα χέρια τους ένα ισχυρό νέο «όπλο» κατά της ασθένειας, η οποία τείνει να «σηκώσει κεφάλι» ξανά, ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες. Μετά το 2000, τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου έχουν πετύχει να μειώσουν την παγκόσμια θνησιμότητα λόγω ελονοσίας κατά 42%, όμως η νόσος παραμένει κύρια αιτία θανάτου στην υποσαχάρια Αφρική.

Το κουνούπι (Anopheles gambiae) είναι ο αποκλειστικός φορέας μετάδοσης του παράσιτου της ελονοσίας. Τα κουνούπια-φορείς εμφανίζουν σταδιακά ανησυχητική ανθεκτικότητα στα υπάρχοντα φάρμακα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι (περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης) κινδυνεύουν να κολλήσουν τη νόσο, ενώ τουλάχιστον 627.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά στην Αφρική.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής του Imperial Νικολάι Γουϊντμπίχλερ, «από τη στιγμή που τα τροποποιημένα κουνούπια εμφανίζονται σε ένα μέρος, τα αρσενικά θα αρχίσουν να παράγουν κυρίως γιούς και οι γιοί τους θα κάνουν το ίδιο, οπότε στην ουσία κάνουν μόνα τους τη δουλειά (σ.σ. της εξολόθρευσής τους) αντί για εμάς».

Εξάλλου, όπως είπε ο Κριζάντι, εωσότου συμβεί η δραματική κατάρρευση του πληθυσμού των κουνουπιών μακροπρόθεσμα λόγω της αδυναμίας αναπαραγωγής τους, η νέα μέθοδος παρέχει και βραχυπρόθεσμο όφελος, αφού τα αρσενικά κουνούπια, που είναι πια περισσότερα, δεν τσιμπάνε τους ανθρώπους, οπότε δεν μεταδίδουν το παράσιτο της νόσου.

Το επόμενο βήμα θα είναι η πραγματοποίηση μεγαλύτερων δοκιμών σε ανοικτό πλέον χώρο, αν και αυτό αναμένεται να γίνει μετά από μερικά χρόνια, αφού πρώτα γίνουν περισσότερα εργαστηριακά πειράματα. Προς το παρόν, υπάρχει αβεβαιότητα αν τα μεταλλαγμένα κουνούπια θα τα καταφέρουν εξίσου καλά στη φύση, όσο και στο εργαστήριο.

Υπάρχει επίσης το ερωτηματικό, αν τα άγρια κουνούπια μπορούν να αναπτύξουν κάποια νέα αντίσταση στον οργανισμό τους. Επίσης, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Genewatch, εξέφρασαν την ανησυχία τους, μήπως η απελευθέρωση ενός μεταλλαγμένου κουνουπιού στη φύση γυρίσει «μπούμερανγκ», εξαφανίζοντας μεν ένα είδος κουνουπιών, αλλά ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλα είδη εντόμων (υπάρχουν πάνω από 3.000 γνωστά είδη κουνουπιών) και τελικά κάνοντας τα πράγματα χειρότερα από πριν.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε έναν... πύραυλο στην αυλή του!


Οι πλημμύρες στη Σιβηρία ξέβρασαν ένα τεράστιο κομμάτι του - Δείτε το βίντεο.

Αυτά μόνο στη Ρωσία… Η άποψη δεν είναι δική μας, αλλά πολλών Ρώσων μπλόγκερς μόλις έμαθαν ότι ένας κάτοικος του χωριού Μαλουγκρένιεβο της επαρχίας Αλτάι Βιίσκι στη Νοτιοδυτική Σιβηρία βρήκε έναν πύραυλο να… κολυμπάει στην αυλή του.

Οι πλημμύρες στη Σιβηρία έχουν μετατρέψει πολλά μέρη της σε λίμνες και μαζί ξέβρασαν και ένα κομμάτι από αντιβαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο στο κατώφλι του σπιτιού ενός αστυνομικού, αφήνοντας τον ίδιο, αλλά και τους γείτονες του άφωνους.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, άρχισαν οι θεωρίες, όπως αναφέρει η Russia Today, για την προέλευση του τεράστιου μεταλλικού κατασκευάσματος. Η πιο δημοφιλής αναφέρει ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και πέταξε πάνω από εκείνη την περιοχή της Σιβηρίας. Το γεγονός όμως ότι το αντικείμενο δεν παρουσιάζει ίχνη καψίματος, ούτε συνοδεύεται από κάποια εσωτερική μηχανή, οδηγεί άλλους στη θεωρία ότι πρόκειται για κομμάτι που είχε θαφτεί σε κοντινή περιοχή και ανασύρθηκε στην επιφάνεια με τις πλημμύρες.

Ο Ρώσος επιστήμονας Αλεξέι Γιάσκιν –ειδικός στη μηχανική πυραύλων- που μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο φάνηκε να συμφωνεί με αυτή τη θεωρία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πρόκειται για αντιβαλλιστικό πύραυλο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Τοπικός αξιωματούχος όμως, μιλώντας σε άλλο μέσο, ισχυρίζεται ότι ο κύλινδρος ανήκει σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος τον χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει νερό και παρασύρθηκε μακριά από την πλημμύρα.

Κι ενώ επιστήμονες και τοπικές αρχές ερίζουν για την προέλευση του «πυραύλου», ορισμένες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για την τύχη του ανθρώπου στο σπίτι του οποίου κατέληξε. Μπορεί, όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, να πουλήσει ακριβά το καινούργιο του… απόκτημα μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό. Πάντως, δε γνωρίζουμε αν νιώθει και τόσο τυχερός όταν ακούει να γίνεται λόγος ότι μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος το κομμάτι του πυραύλου να είναι τοξικό. Βέβαια, ο Γιάσκιν υποστήριξε ότι «μπορώ να πω υπεύθυνα πως εφόσον πρόκειται για ένα άδειο κομμάτι από τη μηχανή του πυραύλου δεν είναι επικίνδυνο».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχούν οι δικαστές για την μη συμμόρφωση στις αποφάσεις τους


Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης διοικητικών δικαστών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης διοικητικών δικαστών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματίστηκαν τουρίστες όταν το αεροπλάνο έπεσε σε κενό αέρος


Για προληπτικούς λόγους διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου δύο επιβάτες της πτήσης που εκτελούσε δρομολόγιο Λονδίνο - Ρόδος.

Το αεροσκάφος, έπεσε σε αναταράξεις, μια περίπου ώρα πριν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου και την ώρα εκείνη οι δύο επιβάτες ήταν όρθιοι στον διάδρομο.

Σύμφωνα με τη "Ροδιακή" πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 60 και 65 ετών, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου που τους εξέτασαν δεν διαπίστωσαν κανένα τραυματισμό, ενώ απο ώρα σε ώρα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στο νησί της Ρόδου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τόμσεν: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν


Πρόταση-βόμβα από τον επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας.

Να διασφαλιστεί η δυνατότητα του Δημοσίου να απολύει τους εργαζόμενους που δεν αποδίδουν ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη που έδωσε στην ΝΕΡΙΤ και στη δημοσιογράφο Λένα Αργύρη.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως το Ταμείο στηρίζει την Κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο είπε πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης, αλλά και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση. Για τη διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», τόνισε. Για το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών είπε πως αυτό είναι συνδεδεμένο με τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς αν υπάρχει μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε θα μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές μακροπρόθεσμα.

Ερωτηθείς για το χρέος επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την μείωση του χρέους κάτω από το 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν στα μέτρα για να μειωθεί το χρέος. Επανέλαβε δε πως δεν είναι απαραίτητο ένα κούρεμα και ότι μπορεί να γίνει είτε μέσω της μείωσης των επιτοκίων ή με άλλους τρόπους.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό είπε πως αυτό ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ και θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της χρησιμοποίησης μέρους του αποθεματικού του ΤΧΣ, είτε με νέα πακέτο στήριξης από την ΕΕ. «Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους νέα χρήματα», είπε για το θέμα αυτό.

Τέλος, για το τραπεζικό σύστημα δήλωσε πως το ΔΝΤ ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποσαφηνίζοντας πως δεν υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι επ' αυτού.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά στον σχολικό εκφοβισμό


Ξεκίνησε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκβιασμού.

Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πέσει θύμα από συμμαθητές του και ένας στους δυο γίνεται μάρτυρας τέτοιων περιστατικών, δεδομένα που τοποθετούν την Ελλάδα στην τέταρτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στις περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.

Το 1ο επιστημονικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκβιασμού (European Antibulling Netwok, EAN), με τίτλο «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον. Με το βλέμμα στην Ευρώπη», ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντάλλαξαν εμπειρίες και στατιστικά δεδομένα εστιάζοντας στη σημασία της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της συμμετοχής γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τη βελτίωση του προβλήματος. Συζήτησαν, επίσης, για τη βία και την επιθετικότητα, τόσο στην οικογένεια όσο και την κοινωνία.

Τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά ευαίσθητα, χωρίς φίλους, ανασφαλή, με χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνά σωματικά πιο αδύναμα από τους συνομηλίκους τους. Αντίθετα, οι θύτες εμφανίζονται επιθετικοί ακόμα και στους δασκάλους τους, έχουν εξουσιαστικές τάσεις απέναντι στους συμμαθητές τους, είναι ευερέθιστοι, ενώ δε φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αυτοπεποίθησης.

Μια τρίτη κατηγορία αποτελούν τα παιδιά που γίνονται και θύτες και θύματα, τα οποία τείνουν να είναι υπερδραστήρια, ανασφαλή, με αντικοινωνικές δραστηριότητες, αντιπαθή από τους συμμαθητές τους, αλλά και από τους δασκάλους τους. Αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και προσπαθούν να αντιδράσουν στη βία που δέχονται, αλλά όχι πάντα αποτελεσματικά, περιέγραψε ο ψυχολόγος και ερευνητής, Νταν Ολέους (Dan Olweus).

Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ έδειξε πως τα παιδιά που υπέφεραν από σχολικό εκφοβισμό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν κατάθλιψη, άγχος και αυτοκτονικές τάσεις αργότερα στη ζωή τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», που συμμετέχει στο ΕΑΝ, δέχθηκε το 2013 500 κλήσεις και 31 ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) για θέματα εκφοβισμού, ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως την ίδια χρονιά μέλη του «Χαμόγελου» πραγματοποίησαν 378 επισκέψεις με διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 παιδιά από σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού, ενώ έλαβαν χώρα και βιωματικά εργαστήρια.



Διαβάστε περισσότερα...

Εικοσάχρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τρία άτομα


Την καταγγελία ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Μία απίστευτη καταγγελία ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης. Μία 20χρονη από τη Βρετανία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τρεις άνδρες στα Μάλια. Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή τουρίστρια βγήκε για να διασκεδάσει μαζί με μία φίλη της με την οποία είχαν έρθει στα Μάλια για διακοπές. Η 20χρονη σύμφωνα με τα λεγόμενα της συναντήθηκε κατά την διάρκεια της βραδιάς με τρεις πιθανότατα επίσης Βρετανούς οι οποίοι την οδήγησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και την βίασαν ομαδικά.

Ωστόσο η κοπέλα δεν θυμάται λεπτομέρειες που θα έριχναν φως στην υπόθεση και θα βοηθούσαν στην έρευνα των αστυνομικών καθώς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η Βρετανίδα τελικά εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο των Μαλίων σε πολύ άσχημη κατάσταση, σχεδόν ανήμπορη, να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο όπου ζήτησε την βοήθεια κάποιων περαστικών που επέστρεφαν από την νυχτερινή τους διασκέδαση προκειμένου να την μεταφέρουν στο κέντρο Υγείας της περιοχής.

Η γυναίκα αφού εξετάστηκε μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή η νεαρή τουρίστρια δεν έχει ιδιαίτερα σημάδια κακοποίησης πράγμα που μπορεί να αιτιολογηθεί καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης.


Πηγή: http://www.cretapost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων από ΙΚΑ και ΕΤΕΑ παρέλαβε το ΑΣΕΠ


Αφορά τη διαδικασία της κινητικότητας.

Τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων από το κοινό Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΤΕΥΣ) των ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ ΚΑΙ ΕΤΕΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, παρέλαβε το ΑΣΕΠ.

Η αρχή παρέλαβε τους οριστικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑ, ύστερα από την εξέταση υποβληθεισών αιτήσεων θεραπείας από το εν λόγω ΤΕΥΣ, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και στους οικείους πίνακες ανακοινώσεων των ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Το μέλλον του διαδικτύου


Τρεις φορές περισσότερα δεδομένα θα κυκλοφορούν στον Ιστό το 2018.

Μέσα στην επόμενη τετραετία η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω διαδικτύου θα τριπλασιαστεί, λόγω του αυξανόμενου αριθμού χρηστών, της αύξησης των συσκευών με δυνατότητες σύνδεσης στον Ιστό, της περαιτέρω αύξησης των ευρυζωνικών ταχυτήτων και της συχνότερης παρακολούθησης βίντεο.

Επίσης, θα παίξουν ρόλο νέοι παράγοντες ανάπτυξης που αφορούν το «διαδίκτυο των πραγμάτων», όπως οι τεχνολογίες διαδικτυακής σύνδεσης μεταξύ συσκευών (M2M), συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» αυτοκινήτων.

Όπως προβλέπει η έρευνα της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας δικτύων Cisco «Visual Networking Index Global Forecast and Service Adoption», η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP) για σταθερές και κινητές συνδέσεις αναμένεται να ανέλθει σε έναν ετήσιο όγκο 1,6 zettabyte (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 1.000 exabyte), δηλαδή σε περισσότερα από 1,5 τρισ. gigabyte ετησίως έως το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φύση της διακίνησης δεδομένων μέσω διαδικτύου πρόκειται να αλλάξει ριζικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το 2018, για πρώτη φορά στην ιστορία του ίντερνετ, η πλειονότητα των δεδομένων που θα διακινούνται, δεν θα προέρχεται πλέον από προσωπικούς υπολογιστές (PC). Επίσης, για πρώτη φορά, τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD) θα σημειώσουν μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων σε σχέση με τα βίντεο τυπικής ευκρίνειας (SD).

Η διακίνηση δεδομένων, συνολικού όγκου 1,6 zettabyte μέσω διαδικτύου, στα παγκόσμια δίκτυα μόνο κατά το 2018 θα υπερβεί τη διακίνηση όλων των προηγούμενων ετών συνολικά, καθώς από το 1984 έως το 2013 η διακίνηση δεδομένων είχε ανέλθει σε 1,3 zettabyte παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Μουντιάλ του 2014 θα είναι η κινητήριος δύναμη για τη διακίνηση δεδομένων μέσω διαδικτύου, καθώς εκατομμύρια θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω ίντερνετ. Η μετάδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου προβλέπεται να δημιουργήσει διακίνηση διαδικτυακών δεδομένων ύψους 4,3 exabyte.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα:

- Το 2018, το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης δεδομένων θα προέρχεται από κινητές ή φορητές συσκευές και όχι από PC. Το 2013, το ποσοστό της διακίνησης δεδομένων μέσω IP που δεν προερχόταν από PC, ήταν 33%, έως το 2018 όμως αυτό το ποσοστό θα ανέλθει στο 57%. Η διακίνηση δεδομένων από PC θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 10% ενώ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στη διακίνηση δεδομένων θα παρουσιάσουν οι τηλεοράσεις (18%), οι ταμπλέτες (74%) και τα «έξυπνα» κινητά (64%).

- Το 2013, η διακίνηση δεδομένων που προήλθε από αστικά δίκτυα, ξεπέρασε την διακίνηση μέσω συνδέσεων μεγάλων αποστάσεων. Η αστική διακίνηση δεδομένων πρόκειται να αυξηθεί έως το 2018 σχεδόν με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τη διακίνηση δεδομένων μεγάλων αποστάσεων.

- Έως το 2018, τα βίντεο μέσω IP θα αποτελούν το 79% της συνολικής διακίνησης δεδομένων μέσω IP, σε σχέση με 66% το 2013. Τα βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης (Ultra HD) θα αντιπροσωπεύουν το 11% της διακίνησης δεδομένων βίντεο μέσω IP το 2018, σε σύγκριση με 0,1% το 2013. Τα βίντεο υψηλής ανάλυσης (HD) θα αντιπροσωπεύουν το 52% έως το 2018 (από 36%), ενώ τα βίντεο τυπικής ανάλυσης (SD) το 37% (από ποσοστό 64%).

- Οι συσκευές με σύνδεση σε Wi-Fi και σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα αντιπροσωπεύουν το 76% της διακίνησης δεδομένων μέσω ίντερνετ έως το 2018, με ποσοστό 61% να προέρχεται από το Wi-Fi και 15% από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Έως το 2018, η διακίνηση δεδομένων από σταθερές συνδέσεις θα αποτελεί μόνο το 24% της συνολικής διακίνησης δεδομένων μέσω διαδικτύου. Συγκριτικά, το 2013, το Wi-Fi αντιπροσώπευε το 55%, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας το 4%, ενώ οι σταθερές συνδέσεις το 41%.

- Το 2018, θα υπάρχουν 2,7 συνδεδεμένες συσκευές/συνδέσεις κατά κεφαλή παγκοσμίως, σε σχέση με 1,7 κατά κεφαλή το 2013. Θα υπάρχουν επίσης 7,3 δισεκατομμύρια συνδέσεις M2M παγκοσμίως ή σχεδόν μία σύνδεση M2M κατά κεφαλή, με βάση πληθυσμό 7,6 δισεκατομμυρίων το 2018.

- Οι παγκόσμιες ευρυζωνικές ταχύτητες θα αγγίξουν τα 42 Mbps το 2018, σε σχέση με 16 Mbps στο τέλος του 2013. Η πλειονότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων, δηλαδή το 55% κατ' εκτίμηση, θα είναι ταχύτερες από 10 Mbps το 2018.

- Τα online βίντεο θα αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικιακή διαδικτυακή υπηρεσία, σημειώνοντας αύξηση από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες σε 1,9 δισεκατομμύριο χρήστες έως το 2018.

- Οι υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας (LBS) για κινητά τηλέφωνα θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική υπηρεσία για κινητά με αύξηση από 236 εκατομμύρια χρήστες το 2013, σε 1 δισεκατομμύριο χρήστες το 2018.

- Οι προσωπικές βιντεοδιασκέψεις, καθώς και αυτές μέσω υπολογιστή, θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επαγγελματική υπηρεσία μέσω διαδικτύου, ενώ θα σημειώσουν αύξηση από 37 εκατομμύρια χρήστες το 2013, σε 238 εκατομμύρια χρήστες το 2018.

Όσον αφορά τις προβλέψεις κατά περιοχές και χώρες, το 2018 ο μεγαλύτερος όγκος διακίνησης δεδομένων θα προέρχεται από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 47,6 exabyte μηνιαίως. Με τον πλέον πολυάριθμο πληθυσμό παγκοσμίως και τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών/συνδέσεων, θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της ως κορυφαία περιοχή προέλευσης της διακίνησης δεδομένων. Το 2018, οι χώρες από τις οποίες θα προέρχεται η μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων, θα είναι οι ΗΠΑ με 37 exabyte μηνιαίως και η Κίνα με 18 exabyte μηνιαίως.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημιούργησαν την οθόνη που δεν σπάει ποτέ


Θα αυξήσει την αντοχή των smartphones.

Όσο ακριβό κι αν είναι το smartphone σας, όσο καινούρια κι αν είναι η έκδοση του Gorilla Glass που το προστατεύει, ο κίνδυνος θραύσης της οθόνης είναι πάντα μεγάλος.

Μια λάθος κίνηση, μια πτώση σε σκληρό έδαφος και το Full HD display με την κρυστάλλινη διαύγεια γίνεται θρύψαλα.

Υπάρχουν, όμως, και καλά νέα στον ορίζοντα, καθώς στο Πανεπιστήμιο του Akron, στο μακρινό Ohio, μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε την απόλυτα άθραυστη επιφάνεια οθόνης για το smartphone σας.

Πρόκειται για ένα layer από διαφανή ηλεκτρόδια, τα οποία εφαρμόζονται πάνω σε μια ταινία από πολυμερές υλικό. Το συνολικό πάχος της επιφάνειας είναι λεπτότερο από τις οθόνες που χρησιμοποιούνται τώρα στα smartphones.

H νέα 100% άθραυστη οθόνη που αναπτύσσεται τώρα στο Akron είναι και εύκαμπτη, ενώ το κόστος παραγωγής της είναι σαφώς φθηνότερο από το κόστος των τωρινών displays.


Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Champions League Κωφών


Ανακοίνωση 11.06.2014


Η ΕΣΑμεΑ συγχαίρει τον Παναθλητικό Όμιλο Κωφών για τη μεγάλη επιτυχία που συνιστά η κατάκτηση του Champions League Κωφών. Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών κατέκτησε τη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη Σερβία χωρίς να δεχτεί γκολ και στην οποία συμμετείχε επίσης η ομάδα του Μίνωα Κρήτης από ελληνικής πλευράς, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην 7η Σύνοδο των Κρατών της UNCRPD ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 11.06.2014


Αρ. Πρωτ.: 2384

Την Τρίτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 7ης Συνόδου των Κρατών που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τη Σύμβαση που έχουν κυρώσει και η ΕΕ και η Ελλάδα. 


Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης συμμετείχε με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της IDA, αφού προηγουμένως είχε κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για τη Σύμβαση.


Παράλληλα πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι επαφές με εκπροσώπους αναπηρικών οργανώσεων αλλά και Πρέσβεις Μονίμων Αντιπροσωπειών στον ΟΗΕ. Έτσι, ο κ. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σουηδίας στον ΟΗΕ Marten Grunditz, με την Πρέσβειρα του Παναμά Mary Morgan Moss και τον κ. Ramón Alemán, διευθυντή του National Secretariat of Disability of Panama, με τον Πρέσβη του Λίχτενστάιν Stephan Barriga, με τον Πρέσβη της Φιλανδίας Janne Taalas, με τον Πρέσβη της Κολομβίας Miguel Camilo Ruiz, με την διευθύντρια της Μόνιμας Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ Aynur Çiftçi κλπ. Τέλος ο κ. Βαρδακαστάνης παρακάθησε σε δείπνο παρουσία του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon στη Μόνιμη αντιπροσωπεία της Κορέας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο χάρτης της Αγγλομάθειας στην Ευρώπη


Πόσοι Έλληνες μπορούν να πραγματοποιήσουν μια συζήτηση στα Αγγλικά
.
Τα Αγγλικά είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, καθώς είναι από τις πλέον προτιμητέες για εκμάθηση σαν δεύτερη ξένη γλώσσα.

Οι περισσότεροι πολίτες της Ευρώπης έχουν κάποια επαφή με τα Αγγλικά, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως μπορούν να μιλήσουν άνετα.

Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει το ποσοστό των κατοίκων των χωρών της ΕΕ που μπορούν να πραγματοποιήσουν μια συζήτηση στα Αγγλικά. Βασίζεται σε δεδομένα του «Ειδικού Ευρωβαρόμετρου 386» του 2012.

Όπως φαίνεται, οι Έλληνες δεν τα πάνε και άσχημα με το 51% να μπορεί να πραγματοποιήσει ένα διάλογο στα Αγγλικά, ξεπερνώντας αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Γαλλία (39%), την Ιταλία (34%), την Πορτογαλία (27%) και την Ισπανία (22%).



Διαβάστε περισσότερα...

Ρινόκερος φοβάται να κοιμηθεί επειδή…


Ο μόλις 3 μηνών Gertjie είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Από την ημέρα που είδε τους λαθροθήρες να σκοτώνουν τη μητέρα του για να κλέψουν το κέρατό της, το μικρό ρινοκεράκι φοβάται να κοιμηθεί μόνο του.

Ο μικρός διασώθηκε στις 7 Μαΐου από υπαλλήλους του κέντρου Hoedspruit Endangered Species στη Νότια Αφρική όταν τον εντόπισαν να στέκεται δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του. Ο μικρούλης δεν ήθελε να φύγει από κοντά της κι έτσι οι επιστήμονες υποχρεώθηκαν να τον υπνωτίσουν για να τον μεταφέρουν στο κέντρο.

Το προσωπικό έχει ξετρελαθεί μαζί του και γι αυτό δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που δέχονται να του κρατήσουν συντροφιά προκειμένου να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ρινόκερος πρέπει να γεννήθηκε περίπου στις 19 Φεβρουαρίου.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 42χρονο που σκότωσε και έθαψε τη σύζυγό του


Ζήτησε πάλι να κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικό.

Με σκυμμένο το κεφάλι και το βλέμμα καρφωμένο στο πάτωμα ο 42χρονος καθηγητής μουσικής Γιάννης Κατσιλάμπρος, άκουσε τον εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στην πρόταση του να μιλά για προμελετημένο έγκλημα αναφερόμενος στη δολοφονία της συζύγου του Παναγιώτας Μαζαράκη, πριν από έξι χρόνια, και να ζητεί και πάλι να κριθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ήταν μια δολοφονία που συγκλόνισε αφού ο κατηγορούμενος όχι μόνο σκότωσε την 36χρονη σολίστ αλλά στη συνέχεια την έθαψε στο πάρκο Πικιώνη στη Φιλοθέη, δίπλα στο σπίτι τους και σκέπασε τον αυτοσχέδιο τάφο με τσιμέντο. Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία και ενώ έλεγε σε όλους πως η νεαρή γυναίκα τον εγκατέλειψε, προσλαμβάνοντας ακόμη και ντέντεκτιβ για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο 42χρονος «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημά του.

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευση του ζήτησε την καταδίκη του 42χρονου σε ισόβια, όπως και πρωτόδικα, αφού όπως είπε «Συνάγεται με σαφήνεια ότι ο κατηγορούμενος είχε αποφασίσει να σκοτώσει την Παναγιώτα εκ των προτέρων. Δεν υπήρξε ο έντονος καυγάς που υποστηρίζει. Έφαγε μαζί της, την άφησε να ξαπλώσει κι όταν εκείνη κοιμήθηκε τη χτύπησε με το σίδερο στο πρόσωπο. Βλέποντας ότι ήταν ακόμη ζωντανή την έσυρε στο μπάνιο και την έπνιξε… Ενήργησε με προμελετημένο δόλο και από πρόθεση τόσο κατά τη λήψη της απόφασης να σκοτώσει τη σύζυγό του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης». Μάλιστα, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν αποδείχτηκε σε καμία περίπτωση βρασμός ψυχής καθώς « η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειες του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιας πράξης του δεν συνηγορούν σε κάτι τέτοιο». Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά» που επέδειξε ο κατηγορούμενος ακόμη και στο πτώμα της άτυχης γυναίκας «το οποίο έκρυψε, πέταξε, ξεγύμνωσε, έθαψε και τσιμέντωσε χωρίς ίχνος αγάπης και συμπόνοιας προς αυτήν».


Οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης. Ένα σκηνικό τελείως διαφορετικό με αυτό που διαμορφώθηκε όταν η 42χρονος, λίγο νωρίτερα, απολογήθηκε κλαίγοντας εν μέσω λεκτικών επιθέσεων από τους συγγενείς της Παναγιώτας Μαζαράκη οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον πόνο και την οργή τους.

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω που τον βλέπω στον καθρέφτη» είπε ο κατηγορούμενος, ξεσπώντας σε λυγμούς ενώ επέμεινε στην εκδοχή ότι είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με τη σύζυγό του που τον έβγαλε εκτός ελέγχου, οδηγώντας τον στο έγκλημα. Όπως υποστήριξε η Παναγιώτα αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης τους, γεγονός που τον έκανε να θολώσει. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει» είπε ο 42χρονος και περιέγραψε αναλυτικά τον καυγά που είχαν, υποστηρίζοντας πως η Παναγιώτα τον απείλησε με μαχαίρι. « Πήρε από το συρτάρι της κουζίνας το μαχαίρι και μου επιτέθηκε, εγώ έφυγα, ανέβηκα πάνω και μπήκα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη με ακλούθησε φωνάζοντας «θα σε σκοτώσω». Τότε πήρα το σίδερο και τη χτύπησα στο κεφάλι. Αμέσως σηκώθηκε και μου είπε τι έκανες ρε μ...κα, θα σε κλείσω για πάντα στη φυλακή. Τότε τη χτύπησα με δύναμη, με γροθιά στο στήθος. Εκείνη έπεσε κι έμεινε ακίνητη. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά μάταια. Μόλις κατάλαβα τι είχε συμβεί με έπιασε πανικός. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να αυτοκτονήσω. Μετά όμως σκέφτηκα να αποκρύψω το γεγονός, μήπως και κατορθώσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου» υποστήριξε ο κατηγορούμενος και συνέχισε «Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Αποφάσισα να κρύψω το πτώμα για να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Το ένα ψέμα έφερε το άλλο». Αναφερόμενος στο γεγονός ότι αρχικά επιχείρησε να πετάξει το άψυχο κορμί της γυναίκας σε έναν κάδο σκουπιδιών στην Παιανίας και στη συνέχεια κατέληξε να το τσιμεντώσει δίπλα στο σπίτι τους είπε «Ήταν ο βρασμός, που δεν μπόρεσα να φύγω και να μην συμβεί το μοιραίο».

Μιλώντας για συχνούς καυγάδες ο κατηγορούμενος τους απέδωσε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και τις παράλογες απαιτήσεις της συζύγου του. Μάλιστα, ο 42χρονος ισχυρίστηκε πως η σύζυγός του τον μείωνε ακόμη και μπροστά στα παιδιά τους και χειροδικούσε σε βάρος του. «Προτιμούσε να κάνει έναν καυγά και να ξεσπάσει πάνω μου σαν να ήμουν σάκος του μποξ, παρά να λύσει το πρόβλημα. Το ότι εγώ ήμουν 2 μέτρα κι εκείνη 1.60 δεν σημαίνει ότι δεν με χτυπούσε. Κι ο μεγαλύτερος πόνος είναι ο ψυχικός. Χίλιες φορές να με χτυπούσε ένας μπράβος παρά η 1.60 μέτρα γυναίκα μου, που αγαπούσα» ισχυρίστηκε.


Διαβάστε περισσότερα...

Σταδιακές μειώσεις έως και 83% στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς τα σταθερά δίκτυα


Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σταδιακή μείωση στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς σταθερά δίκτυα σε όλους τους παρόχους στην ελληνική αγορά, επιβάλλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων(EETT). Συγκεκριμένα, τα τέλη μειώνονται έως και 83% και διαμορφώνονται σε 0,0735 ευρώ/λεπτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η απόφαση της ΕΕΤΤ εκτιμάται ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή, καθώς προωθεί τη διάθεση νέων συνδυαστικών οικονομικών προγραμμάτων στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία με χαμηλότερες λιανικές χρεώσεις για κλήσεις προς όλα τα δίκτυα.

Οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ, και τα έτη 2015, 2016 και 2017.


Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, με γνώμονα την προώθηση του ανταγωνισμού και το συμφέρον των καταναλωτών, έχουν οδηγήσει σε συνολική μείωση κατά 91% στα τέλη τερματισμού κλήσεων προς σταθερά δίκτυα από το 2006 (0,804 ευρώ/λεπτό) έως σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα θαυμαστά έργα στον βοτανικό κήπο της Ατλάντα


Όταν η τέχνη συναντά τη φύση...





















Διαβάστε περισσότερα...