Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Συνταξιούχος απαλλάχθηκε από τα χρέη και έσωσε την κατοικία της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ανάσα» από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας.

Συνταξιούχος του ΟΓΑ γλύτωσε την κύρια κατοικία της και απαλλάχθηκε από το σύνολο των οφειλών της με βάση απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας.

Η συνταξιούχος είχε συνολική οφειλή ύψους περίπου 135.000 ευρώ και θα κληθεί να πληρώσει μηδενικές δόσεις και επιπλέον θα γλιτώσει από την εκποίηση την κυρία κατοικία της.

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στις αρχές του 2012 και στις αρχές του 2013 ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες της καταναλώτριας, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες τράπεζες αγνόησαν.

Στη συνέχεια, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του η οποία αναφέρεται παραπάνω. Να σημειωθεί ότι το εισόδημά της ανέρχεται στο ύψος των 345,60 ευρώ κάθε μήνα και προέρχεται από τον ΟΓΑ.

Ένα δεύτερο ακίνητο που είχε η καταναλώτρια αντικειμενικής αξίας περίπου 18.000 ευρώ, το δικαστήριο διέταξε την πρόσφορη εκποίησή του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας με το σκεπτικό της απόφασής του, απέρριψε όλες τις ενστάσεις των τραπεζών, και δικαίωσε την καταναλώτρια.


Πηγή: http://www.kavalapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.