Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Σε χειρουργείο «μετατρέπεται» αίθουσα του «Ηλέκτρα Παλλάς»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διεθνές Θερινό Σχολείο Οφθαλμοχειρουργικής από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου.

Σε χειρουργείο μετατρέπεται αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα Παλλάς», όπου από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου θα στηθούν 15 χειρουργικά κρεβάτια στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Οφθαλμοχειρουργικής, που διοργανώνει η Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά χειρουργικά εργαλεία «όσο η βελόνα μιας σύριγγας ινσουλίνης» 60 γιατροί από όλο τον κόσμο θα εκπαιδευτούν στο να διορθώνουν βλάβες ματιών όπως αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς, οπές ωχράς κηλίδας, διαβητική αμφιβληστροπάθεια κ.α, με ατραυματικές χειρουργικές τεχνικές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στην αρχή, το 2004 δηλαδή όταν φέραμε αυτή την τεχνική από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρχε δυσπιστία. Με τόσο μικρά εργαλεία μπορεί να γίνουν πετυχημένες τομές; Κι όμως δέκα χρόνια μετά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Στην κλινική μας κάνουμε 1300 χειρουργεία το χρόνο. Πέρσι κάναμε 1000. Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνουμε ένα Διεθνές Θερινό Εργαστήριο που απευθύνεται σε οφθαλμίατρους απ' όλο τον κόσμο για να διδάξουμε τη μέθοδο. Φέρνουμε ειδικούς απ όλο τον κόσμο και φυσικά τα εργαλεία. Στήνουμε "live" χειρουργεία κι εκπαιδεύουμε. Είμαστε άλλωστε οι πρώτοι στην Ελλάδα και από τους πρώτους σε όλη την Ευρώπη που εφαρμόζουμε αυτή την τεχνική», αναφέρει ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Θανάσης Νικολακόπουλος.

«Υπάρχουν εκπληκτικοί επιστήμονες στην Ελλάδα που... αυτενεργούν ακόμη και μέσα στην κρίση. Μπορεί να μη φαίνονται δια... γυμνού οφθαλμού στο ευρύ κοινό, αλλά είναι εκεί: Στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη... Εμείς στην κλινική αν είχαμε ξενοδοχειακή υποδομή θα είχαμε ασθενείς απ' όλο τον κόσμο. Τώρα έρχονται από τις γειτονικές, τις όμορες χώρες: Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία...», προσθέτει.

Η διοργάνωση εκτός από την εκπαίδευση ξένων για οφθαλμιάτρων στις νέες τεχνικές αποτελεί και μία ακόμη αφορμή για την ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού -που, όπως επισημαίνει ο κ Νικολακόπουλος, τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της κρίσης κατρακύλησε στην Ελλάδα.

«Εγώ γύρισα από την Αμερική εδώ για να εργαστώ. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Μπορούμε να είμαστε ισάξιοι με τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό. Όχι μπορούμε. Είμαστε. Κοιτάξτε οι περικοπές δεν πρέπει πια να είναι οριζόντιες. Ας γίνει επιτέλους ένας ποιοτικός έλεγχος για τον καθένα μας. Εδώ στην κλινική του Νοσοκομείου έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις υψηλής ποιότητας ιατρική χωρίς να μετρήσεις το κόστος, το κόστος των μηχανημάτων, των εργαστηρίων, του ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει ακόμη αυτή η δυνατότητα», καταλήγει ο κ Νικολακόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.