Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εγκύκλιος για τις οφειλές προς τους δήμους και τα ΝΠΔΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) ρυθμίζει, με εγκύκλιό του, προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τα γραφεία γενικών γραμματέων το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, οφειλές πολιτών προς τους δήμους και επιγραφές που έχουν τοποθετηθεί σε όψεις κτιρίων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αλλάζει ο τρόπος καταβολής του τέλους κοινόχρηστων χώρων που απαιτείται για τη χορήγηση της σχετικής άδειας και επιτρέπεται η καταβολή του εντός του έτους σε ισόποσες δόσεις, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής και εφόσον καταβληθεί το 30% της οφειλής με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ό, τι αφορά τα πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση, όσα επιβλήθηκαν από 1- 1- 2010 και έως την έναρξη ισχύος του ν.4257/2014 καταβάλλονται μειωμένα κατά 50%, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων μειώσεων. Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης, τα αντικείμενα που αφαιρούνται από τον δήμο, λόγω καθ' υποτροπή αυθαίρετης χρήσης, εφόσον το πρόστιμο που προβλέπεται γι' αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών μηνών από την ημέρα της αφαίρεσης, κατάσχονται και δύνανται να διατίθενται, να εκποιούνται ή να καταστρέφονται από τον δήμο.

Στο άρθρο 75 του ν.4257/2014 προβλέπεται ότι χορηγείται χρόνος προσαρμογής στις ισχύουσες διατάξεις για όσους έχουν τοποθετήσει επιγραφές κατά παράβαση των διατάξεων του ν.2946/2001. Εντός δύο ετών από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου θα πρέπει όσοι έχουν τοποθετήσει επιγραφές σε όψεις κτιρίων, να τις προσαρμόσουν σε όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Το ίδιο άρθρο προβλέπει ότι παραγράφεται το αξιόποινο και παύουν οι διώξεις που έχουν ασκηθεί. Οφειλές και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί υπάγονται στις νέες ρυθμίσεις του ν.4257.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.