Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Άνδρας σε… προσωπική στιγμή ανακαλύφθηκε σε βασιλικό πίνακα


Προηγούμενη συντήρηση τον είχε «εξαφανίσει» - Δείτε τον πίνακα.

Έναν άνδρα που αφοδεύει σε κοινή θέα αποκάλυψαν οι εργασίες συντήρησης ολλανδικού πίνακα του 17ου αιώνα, ο οποίος ανήκει στη βρετανική Βασιλική Συλλογή.

Οι συντηρητές προς έκπληξή τους ανακάλυψαν μια ανθρώπινη φιγούρα σε βαθύ κάθισμα με το ρουστίκ φόντο χωριού.

Ο άνδρας είχε επιμελώς καλυφθεί από άλλον συντηρητή του έργου, πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, προφανώς επειδή η πράξη του θεωρήθηκε προσβλητική για το βασιλικό κοινό.

Οι συντηρητές του Royal Collection Trust ανακάλυψαν την «κρυμμένη» αυτή φιγούρα ενώ καθάριζαν και φρόντιζαν τον πίνακα με τίτλο «A Village Fair with a Church Behind», ζωγραφισμένο από τον Isack van Ostade το 1643, έξι χρόνια πριν τον θάνατό του στην τρυφερή ηλικία των 28 ετών.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «Masters of the Everyday: Dutch Artists in the Age of Vermeer», που ανοίγει για το κοινό στις 13 Νοεμβρίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οκτώβριος σημαδεύτηκε από 465 τροχαία


Νεκρά 16 άτομα.

Στα 465 ανέρχονται τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Συγκεκριμένα συνέβησαν:

- 16 θανατηφόρα με 16 νεκρούς

- 19 σοβαρά με 22 σοβαρά τραυματίες

- 430 ελαφρά με 513 ελαφρά τραυματίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η απρόσεχτη οδήγηση, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 39.924 παραβάσεις από τις οποίες 977 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

- 977 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 106 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

- 1.876 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

- 595 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

- 1.145 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

- 1.009 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

- 2.581 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τοπίο στην ομίχλη η Βρετανία


Ματαιώθηκαν δεκάδες πτήσεις - Δείτε φωτογραφίες.

Περισσότερες από 150 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα και δεκάδες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στη Βρετανία καθώς πολλά αεροδρόμια «χάθηκαν» μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο Λονδίνο αλλά και στο Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο, το Σαουθάμπτον, το Μπέρμιγχαμ και τη Γλασκώβη. Καμία ακύρωση δεν έγινε ωστόσο από τα αεροδρόμια Gatwick και Stansted.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για την ομίχλη στο μεγαλύτερο μέρος της Αγγλίας τη στιγμή που η χώρα γνωρίζει τη θερμότερη ημέρα του Νοεμβρίου που έχει ποτέ καταγραφεί.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μουσείο Καζαντζάκη περιοδεύει στην Κρήτη


Πρώτος σταθμός το Ηράκλειο.

Στους τέσσερις νομούς της Κρήτης θα «ταξιδέψει» το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2015-2016, διευρύνοντας τις υπηρεσίες του προς το κοινό.

Το Μουσείο θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε παιδιά, οικογένειες και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών να γνωρίσουν τον κρητικό συγγραφέα μέσα από τις δράσεις του και να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό έργο του φορέα.

Όπως ανακοινώθηκε, πρώτος σταθμός, τον Νοέμβριο, είναι το Ηράκλειο, όπου σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τριών έως δώδεκα ετών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη θα βρίσκεται στο παλιό κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46) και προσκαλεί παιδιά και γονείς να ανακαλύψουν τον Νίκο Καζαντζάκη, μέσα από τα προσωπικά αντικείμενά του, τις οικογενειακές φωτογραφίες και τα βιβλία του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαράδεκτος φίλαθλος: «Έκλεψε» το δώρο του μικρού και τον γιούχαραν


Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου μεσήλικα φιλάθλου δεν χαρακτηρίζεται ως επιθετική ή υβριστική, ωστόσο είναι από τις χειρότερες που έχουμε δει ποτέ σε γήπεδο.

Ο συγκεκριμένος, φίλαθλος, την ώρα που παρακολουθούσε έναν αγώνα χόκεϊ, «έκλεψε» ένα πακ, το οποίο προοριζόταν για έναν μικρό οπαδό της ομάδας.

Ωστόσο, σύσσωμο το γήπεδο αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης τον γιούχαραν, με τον πιτσιρικά να απολαμβάνει όχι μόνο το πακ που του έκλεψε ο «μεγάλος» αλλά και μια φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο θλιμμένο σκυλί στον κόσμο ψάχνει μια οικογένεια για πάντα


Επί πέντε χρόνια ζει με ανάδοχες οικογένειες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η εικονιζόμενη Lana έφτασε πρώτη φορά σε καταφύγιο ζώων στο Τορόντο όταν ήταν κουτάβι. Ήταν το πιο μικρόσωμο ζώο από μια μεγάλη γέννα, στο Μεξικό.

Εντάχθηκε σε πρόγραμμα αναδοχής φιλοξενούμενη για μικρά χρονικά διαστήματα από διαφορετικές οικογένειες- ποτέ δεν ανέφερε κανείς το παραμικρό πρόβλημα μαζί της.

Αφού έκλεισε τα πέντε της χρόνια απέκτησε οικογένεια που νόμιζε για μόνιμη. Εκείνοι όμως ύστερα από λίγο την επέστρεψαν στο καταφύγιο, επειδή θεωρώντας πως προστατεύει τα παιδιά της οικογένειας, έγινε επιθετική προς τη μητέρα.

Η φωτογραφία που της έβγαλαν αμέσως μετά την επιστροφή της στο καταφύγιο τα λέει όλα: ήταν εντελώς καταβεβλημένη, με το κεφάλι της γερμένο και το βλέμμα στο πάτωμα. Εκείνη την ημέρα δεν αντέδρασε σε κανένα χάδι, αρνήθηκε να βγει ακόμα και βόλτα.

Η Dahlia Ayoub, υπεύθυνη του καταφυγίου, εξήγησε πως η Lana ήταν μια σταλιά όταν πρωτοπήγε στο καταφύγιο και την τρομοκρατούσαν τα πάντα. Το ένστικτο του φύλακα εκφράστηκε μόνο μια φορά, απέναντι σε εκείνη τη γυναίκα. Και λόγω των παιδιών η οικογένειά αποφάσισε να την πάει πίσω.

Ευτυχώς την επόμενη ημέρα η Lana είχε αρχίσει να συνέρχεται. Επέστρεψε ξανά στο πρόγραμμα αναδοχής και εξακολουθεί να αναζητεί μια παντοτινή οικογένεια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός καρχαρίας νεκρός σε… αυλή σπιτιού


Φαίνεται να μεταφέρθηκε με την πλημμύρα και να εγκλωβίστηκε εκεί.

Άδικο τέλος είχε ένας νεαρός καρχαρίας τον οποίο εντόπισε μια γυναίκα νεκρό στην αυλή του σπιτιού της στην Αλαμπάμα. Η Whitney Constantine ζει στην περιοχή Mobile Bay, ανάμεσα σε δύο ποταμούς, οπότε έχει συνηθίσει να βλέπει την αυλή της να πλημμυρίζει ύστερα από έντονη βροχή.

Ωστόσο στην τελευταία πλημμύρα, που το νερό πέρασε από το σπίτι της και πλημμύρισε το χώρο έξω από το γκαράζ της, βρήκε στο γκαζόν της νεκρό έναν μικρό ταυροκαρχαρία.

Ο Marcus Drymon, ερευνητής του Dauphin Island Sea Lab αναγνώρισε τον νεαρό καρχαρία, ηλικίας κάτω του ενός έτους. Συμπέρανε πως ο καρχαρίας κολύμπησε στην αυλή όταν τον έσπρωξαν εκεί τα νερά και όταν η πλημμύρα περιορίστηκε εγκλωβίστηκε στο χώμα και δεν κατάφερε να κολυμπήσει πίσω.

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι από τα λίγα που μπορούν να ζήσουν σε γλυκό νερό.

Το εργαστήριο του Drymon αρνήθηκε να δεχτεί τον νεκρό καρχαρία για έρευνα κι έτσι η γυναίκα τον έθαψε στην αυλή της…






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τύχη βουνό! Σώθηκε από τη μοιραία πτήση για 170 δολάρια - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά


«Θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτό το αεροπλάνο», αναφέρει η κοπέλα που, μαζί με τη φίλη της, άλλαξαν τελευταία στιγμή το εισιτήριο και δεν επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση που έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στα εισιτήρια των δύο κοριτσιών τις έσωσε, κυριολεκτικά, από την τραγική μοίρα των επιβατών της ρωσικής πτήσης που κατέπεσε στο Σινά της Αιγύπτου.

Η Αικατερίνα Γκιουνινεν είναι τυχερή για την απόφασή της να αλλάξει, τελευταία στιγμή, το εισιτήριό της.

Αυτό που γλίτωσε την Αικατερίνα ήταν η διαφορά των 170 δολαρίων στην τιμή του εισιτηρίου επιστροφής.

Τόσο ήταν φτηνότερο το εισιτήριο που βρήκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για πτήση με προορισμό τη Μόσχα αντί για την πτήση προς την Αγία Πετρούπολη στην οποία είχε κλείσει αρχικά εισιτήριο.

«Η μητέρα μου με πήρε τηλέφωνο 15 λεπτά μετά την είδηση της συντριβής του αεροσκάφους. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή για μένα, καθώς η μητέρα μου από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μου είπε κλαίγοντας "Δόξα το Θεό είσαι ζωντανή". Τότε κατάλαβα από τι ακριβώς γλίτωσα», αναφέρει η Αικατερίνα.



--------------

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά.

Πηγή της επιτροπής που αναλύει τις καταγραφές των μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus που έπεσε στη χερσόνησο του Σινά δήλωσε ότι το αεροσκάφος δεν επλήγη από έξω και ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν το αεροσκάφος εξαφανισθεί από τα ραντάρ.

Η πηγή δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, αλλά βάσισε τα σχόλιά της στην προκαταρκτική επεξεργασία των καταγραφών των μαύρων κουτιών, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, συνεχίζεται.

Από την πλευρά του, στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Metrojet δήλωσε ότι οι πιλότοι απώλεσαν τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους.

«Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα από την αρχή της τραγωδίας, ότι το πλήρωμα απώλεσε τον πλήρη έλεγχο» του αεροσκάφους, δήλωσε ο Αλεξάντρ Σμιρνόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας που εκμεταλλευόταν το αεροσκάφος είχε διευκρινίσει προηγουμένως ότι οι πιλότοι «δεν προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή μέσω του ραντάρ» με τους ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στο έδαφος.

Μόνο μία «έξωθεν ενέργεια» μπορεί να εξηγήσει τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, είχε δηλώσει προηγουμένως σήμερα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλεισθεί, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι «φυσικές ή μηχανικές ενέργειες».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα και ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο, ενώ ένα χτύπημα στην ουρά του αεροσκάφους που χρονολογείτο από το 2001 είχε πλήρως επισκευασθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε νέο σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών


Ποιοι θα πληρώσουν αυξημένα ποσά.

Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές των Τελών Κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από φέτος. Σύμφωνα με το Mega, θα υπάρξει σίγουρα αναπροσαρμογή καθώς είναι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για νέα Τέλη Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών καταλήγουν σε νέο σενάριο.

Το βάρος θα πέσει στους ιδιοκτήτες οχημάτων της τελευταίας 5ετίας, οχήματα που τα Τέλη υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων, και ιδιαίτερα σε οχήματα που έχουν μεγάλη εμπορική αξία αλλά και αυξημένες εκπομπές ρύπων. Η επιβάρυνση αναμένεται να είναι από 50 έως 200 ευρώ.

Αρκετά αυξημένα θα είναι τα τέλη για τα αυτοκίνητα αξίας άνω των 40.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο το πλαφόν για τα ακριβά τέλη να πέσει στις 30.000 ευρώ.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στα αυτοκίνητα που είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Εδώ με μείωση του ορίου των ρύπων οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα πληρώσουν τέλη. Το σχέδιο λέει ότι το όριο από τα 100 μικρογραμμάρια θα πέσει στα 80 και έτσι όσοι έχουν ρύπους από 80 ως 99 μικρογραμμάρια θα βρεθούν να Μελετάται επίσης αν θα εφαρμοστεί είναι ένα μεικτό σύστημα υπολογισμού των τελών με βάση τον κυβισμό και την σημερινή αξία του αυτοκινήτου άσχετα από την παλαιότητα ή τους ρύπους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε αεροπορικές τραγωδίες που σόκαραν τον πλανήτη


Εγκληματικές αμέλειες και τρομοκρατικές επιθέσεις...

Η αεροπορική τραγωδία στο Σινά με τους 226 νεκρούς προστίθεται στη λίστα με τα πολύνεκρα δυστυχήματα των αεροπλάνων που σοκάρουν τον πλανήτη. Μπορεί το αεροπλάνο να θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο ωστόσο περιστατικά αεροπορικών δυστυχημάτων έχουν σημαδέψει την ιστορία οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Μερικές από τις τραγωδίες είτε για τα αίτια που τις προκάλεσαν είτε για τον αριθμό των νεκρών προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ και θλίψη.


1974, Παρίσι – Συντριβή McDonnell Douglas DC-10 της Turkish Airlines





Ήταν Μάρτιος του 1974 όταν το αεροσκάφος McDonnell Douglas DC-10 των Τουρκικών Αερογραμμών βρισκόταν σε διαδικασία απογείωσης από το αεροδρόμιο του Orly για το Χίθροου του Λονδίνου. Ξαφνικά χάνει την πόρτα του χώρου αποσκευών, προκαλείται εκρηκτική αποσυμπίεση στο σκάφος και απώλεια ελέγχου από τους πιλότους. Σύμφωνα με τους ειδικούς το σκάφος υπέστη ανεξέλεγκτη περιδίνηση και συνετρίβη στο δάσος της Ερμενονβίλ βορειοανατολικά του Παρισιού. Αποτέλεσμα, και τα 346 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος να χάσουν τη ζωή τους.

Ήταν μάλιστα το δεύτερο ατύχημα που σχετιζόταν με την πόρτα του χώρου αποσκευών και οι μηχανικοί είχαν προειδοποιήσει για το πρόβλημα, αλλά δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα να έρθει η τραγωδία. Ενώ στο πιλοτήριο η πόρτα του φορτίου φαινόταν κλειδωμένη ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είχε σφραγιστεί όπως θα έπρεπε. Μετά το συγκεκριμένο ατύχημα συστάθηκε επιτροπή ελέγχου σε όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας.

1977, Τενερίφη, KLM 4805 - Pan Am 1736

 



Είναι γνωστή και ως «τραγωδία της Τενερίφης» και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες σε νεκρούς τραγωδία. Το συμβάν συνέβη τον Μάρτιο του 1977 και οφείλεται σε... ασυνεννοησία και λανθασμένες εντολές από τον πύργο ελέγχου. Μια τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων πέντε μεγάλα αεροσκάφη να μεταβούν στο αεροδρόμιο της Τενερίφης.

Ο πύργος ελέγχου είχε το βάρος να συγχρονίσει και να ελέγξει όλα τα τζετ τη στιγμή που οι πιλότοι δεν φαίνονταν και τόσο υπάκουοι στις εντολές. Αποτέλεσμα, ένα Boeing 747 της KLM και ένα ίδιου τύπου αεροπλάνο της Pan American επιχείρησαν να απογειωθούν ταυτόχρονα από αντίθετες αφετηρίες. Στο αεροδρόμιο υπήρχαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της χαμηλής νέφωσης ενώ η λάθος εντολή του πύργου ελέγχου να τροχοδρομήσουν στον κεντρικό διάδρομο και τα δύο αεροπλάνα ταυτόχρονα οδήγησε στο μοιραίο. Μερικές λάθος επικοινωνίες ανάμεσα στα αεροσκάφη και τον πύργο ελέγχου είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Το βαρύ από τα καύσιμα, τα οποία μόλις είχε ανεφοδιαστεί, αεροσκάφος της KLM προσέκρουσε με την κοιλιά του στην άτρακτο του σκάφους της Pan American το οποίο προσπάθησε μάταια να αποτρέψει τη σύγκρουση. Πέταξε για μερικά δευτερόλεπτα και συνετρίβη μερικά περίπου μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Στο Pan American επικράτησε πανικός καθώς το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας των επιβατών είχε συνθλιβεί. Η φωτιά και τα θραύσματα από τα πτερύγια των κινητήρων, που ήταν ακόμα σε λειτουργία, έπαιρναν τη μία ζωή μετά την άλλη. Οι 66 επιζήσαντες μιλούν για θαύμα.

1985, Ιαπωνία - Japan Airlines

 



Η συντριβή του Boeing 747 της Japan Airlines που ταξίδευε από το Τόκυο προς Οζάκα τον Αύγουστο του 1985 προκάλεσε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την πτώση ενός μόνο αεροσκάφους και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Ιαπωνίας. Έχασαν τη ζωή τους 520 άνθρωποι όταν εξαιτίας λανθασμένης λειτουργίας του συστήματος ελέγχου εσωτερικής πίεσης, προκλήθηκε εκρηκτική αποσυμπίεση που καταστρέφοντας το σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο βουνό Φούτζι παρά το γεγονός ότι οι πιλότοι είχαν τον έλεγχο για περίπου μισή ώρα.

Ήταν μάλιστα σε πολύ μεγάλη απόσταση από την πορεία του όταν συνετρίβη καθώς όπως φαίνεται οι πιλότοι έψαχναν τρόπο να το προσγειώσουν. Χωρίς όμως να το ξέρουν οι πιλότοι, το αεροσκάφος ήταν καταδικασμένο να πετάει σε μια πορεία συνεχούς εναλλαγής μεταξύ ανόδου και καθόδου. Σαν από θαύμα επέζησαν κάποιοι από τους επιβαίνοντες αλλά μόνο 4 άντεξαν μέχρι να καταφθάσουν οι ομάδες διάσωσης καθώς το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο. Το πόρισμα έδειξε εγκληματικές αμέλειες στη συντήρηση.

1985, Ιρλανδία – Έκρηξη σε αεροπλάνο της Air India



Ήταν Ιούνιος του 1985, όταν ένα Boeing 747-237B της πτήσης 182 της Air India συνετρίβη στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Σε αυτή την περίπτωση, η τραγωδία δεν προκλήθηκε από ανθρώπινο ή μηχανικό λάθος αλλά επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι 307 επιβάτες και τα 22 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη βόμβα στο χώρο των αποσκευών. Ως ύποπτος θωρήθηκε για την τοποθέτηση της βόμβας ένας επιβάτης με το όνομα «Μr Singh» ο οποίος δεν επιβιβάστηκε στην πτήση αλλά δεν εντοπίστηκε και δεν συνελήφθη ποτέ. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονταν εξτρεμιστές Σιχ και ότι ήταν αντίποινα για την επίθεση της ινδικής κυβέρνησης στον ιερό Χρυσό Ναό των Σιχ στην πόλη Αμριτσάρ.

2015, Γαλλία Airbus Α320 της Germanwings

 



Η τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος της Γαλλίας σόκαρε τον πλανήτη όχι τόσο για τον αριθμό των θυμάτων όσο για τον τρόπο που συνέβη. Το δρομολόγιο που εκτελούσε το αεροπλάνο ήταν από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ. Ο πιλότος, του αεροσκάφους, ο 28χρονος Αντρέας Λούμπιτς, στις 24 Μαρτίου 2015, προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους στις γαλλικές Άλπεις έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει λέγοντας ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του» και οδηγώντας στο θάνατο 150 άτομα.

πως έδειξε το μαύρο κουτί, ο Λούμπιτς κλείδωσε τον συγκυβερνήτη του έξω από το πιλοτήριο και οδήγησε το αεροσκάφος στη συντριβή στις Γαλλικές Άλπεις. Γι’ αυτό μάλιστα το λόγο δεν εστάλη ποτέ σήμα κινδύνου, κατά την 8λεπτη καθοδική πορεία του αεροπλάνου από τα 38 χιλιάδες πόδια, μέχρι τη συντριβή του στις γαλλικές Άλπεις. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μοναδική περίπτωση στα χρονικά των αεροπορικών ατυχημάτων. Οι επιβάτες έζησαν εφιαλτικές στιγμές μέχρι την σύγκρουση έχοντας πλήρη συνείδηση ενώ όπως έδειξε η έρευνα ήταν ζωντανός και ο συγκυβερνήτης που μάταια προσπαθούσε να πείσει τον Λούμπιτς να του ανοίξει την πόρτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλέφτρα για... κλάματα - Δείτε τι έπαθε


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει μία γυναίκα να προσπαθεί απεγνωσμένα να διαφύγει από ένα εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία αφού πρώτα έχει καταφέρει να κλέψει διάφορα αντικείμενα.

Το βίντεο από το κύκλωμα ασφαλείας δείχνει τη γυναίκα αρχικά να προσπαθεί να διαφύγει από την περιστρεφόμενη πόρτα ασφαλείας χωρίς όμως επιτυχία, καθώς έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να ραγίσει το τζάμι της πόρτας.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς νέα παράταση για τον ΦΠΑ στην Παιδεία


Αποφάσεις έως 16 Νοεμβρίου.

Θέμα ημερών είναι η απόφαση για τη νέα παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα. Επίσης, εντός της εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών θα οριστικοποιήσει και το νέο καθεστώς επιδότησης για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναμένεται να δοθεί νέα παράταση έως τις 16 Νοεμβρίου καθώς εκτιμάται ότι έως τότε, στο πλαίσιο και των προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί.

Για το νέο καθεστώς επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το σενάριο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση για περιορισμό της ετήσιας δαπάνης στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι προβλέπει τη μείωση του εισοδηματικού κριτηρίου για τον άγαμο από τα 30.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο από τα 40.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να έχει ο δικαιούχος αναμένεται να περιορισθεί σε επίπεδα κάτω από τα 300.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη ποσότητα των λίτρων ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη των δικαιούχων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μασκαράς καμικάζι τρόμαξε μια ολόκληρη στρατιωτική βάση


Ένας Αμερικανός στρατιώτης είχε την κακή ιδέα να μεταμφιεστεί σε… βομβιστή αυτοκτονίας με αφορμή τη γιορτή του Χάλογουιν στη στρατιωτική βάση Φορτ Μπραγκ στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να επέμβουν ακόμα και άνδρες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Ένα «πρόσωπο προσπάθησε να εισέλθει μεταμφιεσμένο σε καμικάζι» γνωστοποίησαν οι αξιωματικοί του Φορτ Μπραγκ, σε ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε σήμερα στο Facebook.

Στελέχη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ διαμένουν σε αυτή τη βάση που βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο στρατιώτης, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εισήλθε την Παρασκευή το βράδυ σε ένα φυλάκιο ελέγχου της βάσης μεταμφιεσμένος σε βομβιστή φορώντας ένα ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η επέμβαση των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το φυλάκιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αν και το περιστατικό διερευνάται ακόμα, τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια μεταμφίεση λόγω του Χάλογουιν» σύμφωνα με αξιωματικούς της βάσης που υπογράμμισαν ότι «πολλές οικογένειες των στρατιωτών που ζουν σε αυτή τη βάση έχουν υποστεί άμεσα τις συνέπειες των αληθινών βομβιστών αυτοκτονίας και όχι των μεταμφιεσμένων».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυνήγι παράνομων αποκλειστικών στα δημόσια νοσοκομεία


Στο "κυνήγι" παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, έχει επιδοθεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το οποίο διενεργεί συνεχείς ελέγχους που έχουν οδηγήσει σε συλλήψεις παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», όπως αναφέρει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πρώτου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ Δημήτρης Πιστόλας επισημαίνει ότι «το φαινόμενο ανθεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, η δε άνθισή του οφείλεται πρωτίστως στη δραματική υποστελέχωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η οποία οδηγεί στη δυνατότητα ατόμων αμφιβόλου επιστημονικής κατάρτισης να ασκούν χρέη αποκλειστικής νοσοκόμου, καθώς επίσης και την απουσία ουσιαστικών ελέγχων, ιδίως από τα αρμόδια όργανα. Είναι δε σαφές, ότι η δράση των συγκεκριμένων ατόμων στερεί την εργασία από τους νόμιμους αποκλειστικούς νοσοκόμους, στερεί φορολογικά έσοδα από το ελληνικό κράτος, αφού δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών, και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατά το μέρος που πρόσωπα χωρίς τα απαραίτητα ελάχιστα τυπικά προσόντα παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε νοσηλευόμενους ασθενείς».

Η ΕΝΕ επισημαίνει ότι πλήθος επαγγελματικών καρτών βρίσκονται καθημερινά στους χώρους των δημόσιων νοσοκομείων και αποδεικνύουν ότι «κάποιοι αδιαφορούν πλήρως για την ορθή και πιστή εφαρμογή των διατάξεων των υπουργικών αποφάσεων, διαφημίζοντας δήθεν υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η γενική γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Πρώτου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ Κωνσταντία Μπελαλή αναφέρει ότι με αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Ένωση καλεί τόσο το υπουργείο, όσο και τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες, «προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να αποδεσμευθεί η Νοσηλευτική Υπηρεσία από την αστυνόμευση των παράνομων αποκλειστικών, καθώς δεν είναι αρμόδια για τέτοιου είδους ενέργειες και λόγω της υποστελέχωσης δεν επαρκεί να ανταποκριθεί στα νοσηλευτικά της καθήκοντα πόσο δε σε καθήκοντα αστυνομικού οργάνου».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Πότε θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το περιουσιολόγιο


Σε λιγότερο από δύο μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο αναφορικά με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας, σύνταξης, λειτουργίας του περιουσιολογίου. Θέλουμε να δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες μας έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, πριν ξεκινήσει το περιουσιολόγιο να τα δηλώσουν» ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης και συνέχισε:

«Όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν μετά το περιουσιολόγιο θα έχουν σοβαρότατες και φορολογικές και ποινικές και άλλες κυρώσεις».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρώτησε επίσης τον αναπληρωτή υπουργό τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα χρήματα που βρίσκονται στις διάφορες λίστες ενώ αναφερόμενος στο άρθρο του Νίκου Χατζηνικολάου στην Realnews υπογράμμισε:

«Ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραφε την Κυριακή ότι πάσχουμε από το ισοδύναμο της γενικολογίας. Έχουμε κάτι συγκεκριμένο;».

«Σε σχέση με τις λίστες δεν είμαστε περήφανοι με την ελεγκτική πορεία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα επεσήμανε ότι «θα προτάξουμε τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου που αφορά πολιτικά πρόσωπα, ΜΜΕ, και συγκεκριμένες κατηγορίες».

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι θα έρθει στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα και συμπλήρωσε:

«Συντάσσεται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουμε πάρει και τεχνική βοήθεια από τη Γαλλία. Σε έναν, δύο μήνες το πολύ θα έρθει στη Βουλή για να μπορέσει να συζητηθεί αναλυτικά».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις του Σταθάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Δέσμη προτάσεων στις οποίες θα προβλέπεται ειδική πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με γραπτή του δήλωση μετά από ερώτηση που του έθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θα συσταθεί μία ανεξάρτητη Αρχή για την παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν και οι θετικές ρυθμίσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας.

«Βασική επιδίωξη μας είναι να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απάντηση


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιλότος προσγειώνει αεροσκάφος μέσα σε πυκνή ομίχλη


Μια... ρομαντική ή τρομακτική προσπάθεια.
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Mirror και αφορά σε ένα περιστατικό προσγείωσης αεροσκάφους, σε πυκνή ομίχλη, στο αεροδρόμιο Gatwick. Ο πιλότος Andrew Stone ανέβασε το εν λόγω κλιπ στο διαδίκτυο, αφού προσγείωσε με επιτυχία το αεροπλάνο της EasyJet, μετά τη πτήση Ρώμη-Λονδίνο.

Από τον πύργο ελέγχου, ζήτησαν από τον πιλότο, εξαιτίας της ομίχλης που είχε «πνίξει» τη βρετανική πρωτεύουσα, να κάνει κύκλους ενώ αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα να προσγειώσει το αεροπλάνο με ασφάλεια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Google σκοπεύει να ενώσει το Android με το Chrome OS


Στόχος μία ενιαία πλατφόρμα για φορητές συσκευές.

Στην συγχώνευση του Chrome OS και του Android σε μία ενιαία πλατφόρμα σκοπεύει να προχωρήσει η Google, σύμφωνα με αναφορές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, η εταιρεία εργάζεται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια πάνω σε μία ενιαία πλατφόρμα για την ενοποίηση των δύο συστημάτων. Ωστόσο πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως θα επιτρέψουν πλέον στην Google να αποκαλύψει ένα νέο Android-Google «υβρίδιο», το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το 2017 με την ονομασία Android.

Τα δύο λειτουργικά συστήματα συνυπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα ξεχωριστό αλλά συμβιωτικό περιβάλλον, ωστόσο ήταν θέμα χρόνου για την Google να αποφασίσει να συμπτύξει τις δύο πλατφόρμες. Τόσο τα tablets όσο και τα laptops που ενσωματώνουν τον Chrome OS γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, εξαιτίας της πιο προσιτής τους τιμής αλλά και της πληθώρας εφαρμογών που προσφέρει το λειτουργικό. Ωστόσο, οι φορητές συσκευές που ενσωματώνουν τον Chrome αντιπροσωπεύουν ακόμα μόλις το 3% της αγοράς.

Η συγχώνευση αυτή θα επιτρέψει στην Google να προσελκύσει ακόμα περισσότερους προγραμματιστές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές που θα τρέχουν σε οποιοδήποτε σύστημα ενσωματώνει το λειτουργικό και θα είναι διαθέσιμες μέσω του Play Store.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Chrome θα διατηρήσει το όνομά του ως ο browser της ενιαίας πλατφόρμας και, πιθανότατα, θα παρέχει πλήρη πρόσβαση στις εφαρμογές του Play Store σε οποιοδήποτε σύστημα, αυξάνοντας τη βάση των χρηστών κατά δισεκατομμύρια συσκευές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Chrome OS θα συνεχίσει να βασίζεται σε «ανοιχτό κώδικα» και οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να το ενσωματώνουν στις φορητές τους συσκευές, ωστόσο η Google θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στη νέα συνδυασμένη πλατφόρμα.

Η κίνηση αυτή της Google φαίνεται ότι προκαλεί πονοκέφαλο στην Microsoft, αναφέρεται στο δημοσίευμα, η οποία εργάζεται πολύ σκληρά στο να καταφέρει να «φέρει» όλες τις συσκευές της κάτω από μία ενιαία ομπρέλα, αυτή των Windows 10.

Από την πλευρά της η Apple έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τα λειτουργικά συστήματα για φορητές και desktop ως δύο ξεχωριστές πλατφόρμες, καθώς ο Τιμ Κουκ -διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας- δεν πιστεύει ότι η συγχώνευση των δύο θα αποφέρει κάποια κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν διαδικτυακό φροντιστήριο για μαθητές του δήμου Θεσσαλονίκης


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δωρεάν διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προσφέρει φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενο δωρεά-χορηγία της εταιρείας «Αρνός Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες δημοτών και κατοίκων Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, καθώς και σε οικογένειες ανέργων και πολύτεκνες οικογένειες και αφορά τη σχολική περίοδο 2015-2016 (μέχρι 30-6-2016).

«Αποδέκτες του προγράμματος είναι τόσο μαθητές όσο και δάσκαλοι, καθώς παρέχονται λύσεις εκπαιδευτικές και υποστηρίζεται η οργάνωση του μαθήματος από τον δάσκαλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Κέντρου Online Education «Αρνός», Ιωάννης Κρόκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για την επιτυχία του προγράμματος κατά την περσινή πρώτη χρονιά λειτουργίας του, σύμφωνα με «μετρήσιμα μέσω της ιστοσελίδας στοιχεία». Πέρυσι 250 μαθητές επωφελήθηκαν των παροχών του κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ.Κρόκος εκτιμά ότι φέτος θα είναι πολύ περισσότεροι.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Κέντρου «Αρνός» και με προσωπικούς κωδικούς, που κάθε δικαιούχος εξασφαλίζει έπειτα από έγκριση της σχετικής αίτησής του, του δίδεται ελεύθερη πρόσβαση, σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο, σε περισσότερα από 30.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μεταξύ άλλων, παρέχονται μαθήματα σε βίντεο με θεωρία, μεθοδολογία, λυμένες ασκήσεις, καθοδήγηση, διαδραστικά τεστ αξιολόγησης και online διαγωνίσματα, προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο, ενώ γίνεται εβδομαδιαία ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για την πορεία μελέτης και την πρόοδο του παιδιού του.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα του Δωρεάν Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα προσφέρεται και σε όλες τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και των γονέων τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους.

Επιπλέον, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Online Education «Αρνός» για την εξυπηρέτηση των φοιτητών του Α.Π.Θ. αλλά και συνολικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


Αναμένεται αυξημένη κίνηση κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Στην πρόσληψη 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας προχωρεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση που εκτιμάται ότι θα υπάρξει στον εναέριο χώρο της Ελλάδας κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με την Προκήρυξη 1Γ/2015 οι νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού κατανέμονται ως εξής: Ανατολική Αττική 25, Κως μία, Ρόδος μία, Μύκονος 2, Σαντορίνη 2 και Ηράκλειο Κρήτης μία θέση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίλης: Το σχολείο έχει ανάγκη από ηρεμία, όχι διώξεις


Έκκληση να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών.

Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών έκανε έκκληση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη το σχολείο είναι η ηρεμία και όχι οι διώξεις, και μάλιστα για θέματα που έχουν ρυθμιστεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα.

Η δήλωση αυτή του κ. Φίλη έγινε με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα, στην οποία έχουν κληθεί και εκφράζουν τις απόψεις τους αρμόδιοι φορείς.

«Έχουμε φαινόμενα, που έγιναν στο παρελθόν, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, ποινικών διώξεων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών για τους αγώνες τους ενάντια σε ρυθμίσεις που ήταν σε βάρος των κλάδων τους. Αυτές οι πρακτικές διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα αναπαράγουν τα προβλήματα και τις εντάσεις. Το σχολείο έχει ανάγκη ηρεμίας, και όχι από διώξεις για θέματα που έχουν μάλιστα λυθεί νομοθετικά, όπως η διαθεσιμότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και προσέθεσε:

«Πολιτικά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά να σταματήσουν αυτές οι διώξεις. Από εκεί και πέρα το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη και τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κάνουμε, όμως, έκκληση σε αυτή τη δημοκρατική έκκληση που κάνουμε να ανταποκριθούν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταλήψεις σε σχολεία της χώρας


Κατάληψη διαρκείας σε δημοτικό της Τρίπολης

Στα κάγκελα οι γονείς για την έλλειψη δασκάλου.

Σε τρίτη εβδομάδα κατάληψης βρίσκεται το δημοτικό σχολείο Κανδήλας στην ορεινή Αρκαδία, λόγω της έλλειψης ενός δασκάλου. Το σχολείο είναι οργανικά τριθέσιο και φοιτούν 27 παιδιά, ενώ υπηρετούν μόνο δύο δάσκαλοι και οι γονείς στην προσπάθειά τους να πιέσουν, προχώρησαν σε κατάληψη διαρκείας πριν από αρκετές ημέρες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Γιώργος Στριφτόμπολας, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε ,ότι έχουν επισκεφθεί πολλές φορές την πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης στην Τρίπολη, αλλά παρά τις προσπάθειες του διευθυντή, δάσκαλος δεν έχει τοποθετηθεί και θα προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Στριφτόμπολας είπε ξεκάθαρα, ότι οι γονείς περιμένουν την τοποθέτηση εκπαιδευτικού και δεν θα μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο, ούτε θα επιτρέψουν την υποβάθμιση του σχολείου τους, αν σε αυτό στοχεύει το υπουργείο και δεν στέλνει εκπαιδευτικούς.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Πετρόπουλος, εξήγησε ότι το πρόβλημα έλλειψης δασκάλων ήταν μεγάλο σε κάποιους νομούς και έχει γίνει ότι είναι δυνατό στα πλαίσια διαχείρισης του προσωπικού.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπάρχουν πάνω από είκοσι κενά δασκάλων, για να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις και όχι τα λειτουργικά κενά, γιατί το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο υποβιβασμού ή κλεισίματος του σχολείου της Κανδύλας και επεσήμανε πως στην Αρκαδία, καλύφθηκαν γρήγορα τα κενά που υπήρχαν σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ενώ προς επίρρωση των λεγομένων του ότι δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το σχολείο, σημείωσε ότι και στο δικό του χωριό υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, στο Λογγά Μεσσηνίας, το σχολείο είναι τετραθέσιο και λειτουργεί με τρεις δασκάλους, μέχρι να τοποθετηθεί δάσκαλος.

Τέλος, κάλεσε τους γονείς να σταματήσουν την κατάληψη του σχολείου και να στείλουν τα παιδιά για μάθημα, διευκολύνοντας στην λύση του προβλήματος και δήλωσε πως την εβδομάδα που διανύουμε ενδεχομένως να λυθεί το πρόβλημα, με την τοποθέτηση δασκάλου στο σχολείο της Κανδήλας.

---------------

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Εξετάζει κατά πόσο η ενέργεια αυτή συνιστά αξιόποινη πράξη.

«Καμπανάκι» από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, η οποία με κατ' επείγον έγγραφό της ζητά από τους μαθητές σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη να σταματήσουν, αφού η ενέργεια αυτή (κατάληψη) συνιστά αξιόποινη πράξη, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ζητά από διευθυντές και καθηγητές σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη, να «ενημερώσουν» τους μαθητές ότι «η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας των σχολείων), συνιστά αξιόποινη πράξη (παράβαση άρθρου μόνο της από 4.12.199 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως κυρώθηκε με Ν. 2811/200), η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη».

Παράλληλα, η Εισαγγελέας σπεύδει να «προειδοποιήσει» και τους γονείς ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους - μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.)».

Να σημειωθεί ότι στις 12:00 μ.μ. σήμερα ο Συντονιστικός Αγώνας Σχολείων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα προβλήματα στην παιδεία καλεί σε συγκέντρωση, για τα προβλήματα στα σχολεία, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

---------------

Στο χορό των καταλήψεων τα σχολεία της Κρήτης

Τα περισσότερα είναι στο νομό Ηρακλείου.

Δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο νομό της Κρήτης, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για όλα τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν με αιχμή τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που παραμένουν.

Πενήντα ένα σχολεία, συνολικά, σε όλη την Κρήτη τελούν σήμερα υπό κατάληψη. Από αυτά τα 32 είναι τα σχολεία σε κατάληψη στο νομό Ηρακλείου, 9 στα Χανιά, 7 στο Λασίθι και 3 στο Ρέθυμνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάδικοι περιγράφουν πώς περνούν οι παιδόφιλοι στη φυλακή


Τα φρικτά βασανιστήρια και οι άγραφοι νόμοι.

Η παιδοφιλία θεωρείται, από τους περισσότερους, ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που μπορεί να κάνει κανείς και αξίζει τη θανατική ποινή. Στη Βρετανία δεν υπάρχει η θανατική ποινή και στις ΗΠΑ δεν ισχύει ως τιμωρία αν ο εγκληματίας δεν έχει διαπράξει φόνο. Εντούτοις, αν ένας καταδικασθείς για παιδοφιλία μπει φυλακή και οι συγκρατούμενοί του ανακαλύψουν το αδίκημα που έχει διαπράξει, τότε ο παιδόφιλος θα πρέπει να περιμένει τα χειρότερα. Το πόρταλ viralthread, φιλοξενεί μαρτυρίες κατάδικων σε φυλακές των ΗΠΑ (δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν το όνομά τους) και περιγράφουν τα όσα φρικιαστικά βασανιστήρια υπέστησαν συγκρατούμενοί τους, που είχαν καταδικαστεί για παιδοφιλία.

«Ήμουν σε μια πτέρυγα υψηλής ασφαλείας περιμένοντας για την έκδοσή μου σε άλλη πολιτεία. Στους λίγους παιδεραστές που ήρθαν, τους είπαν να πάνε για διαχωρισμό, αλλιώς θα τους χτυπούσαν τα γαμ… τα κεφάλια κάθε μέρα μέχρι να το κάνουν. Όταν ήρθε ο πρώτος τύπος, τρεις έτρεξαν στο κελί του και τον έφτυναν, τον απειλούσαν και του έριξαν άγριο ξύλο. Τον θυμάμαι να προσπαθεί να συρθεί έξω από το κελί και ο τύπος να τον τραβάει μέσα για περισσότερο ξύλο. Άκουγα τα κόκκαλά του να σπάνε από 6 μέτρα μακριά. Πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Όλοι οι τύποι που πήραν μέρος σ' αυτό ήταν μέσα για φόνο, οπότε τα 5 παραπάνω χρόνια που πήραν για χάρη του άξιζαν. Αυτή ήταν μια ακραία περίπτωση, καθώς η φυλακή ήταν γεμάτη και προσπάθησαν να περάσουν τους παιδεραστές μαζί με τους υπόλοιπους, γιατί ο διαχωρισμός ήταν αδύνατος. Σε όποια άλλη φυλακή έχω πάει, τους κρατάνε μακριά από μας»- dustednuggets



«Ήμουν σε μια ”δεξαμενή” που χωρούσε 70-75 άτομα. Ήμασταν εργάτες (επιστάτες, συντηρητές κλπ) και είχαμε περισσότερες ελευθερίες από τους άλλους κρατούμενους. Οι φύλακες ήταν πολύ κουλ μαζί μας, καθαρίζαμε τα ντουλάπια τους, πλέναμε τα αυτοκίνητά τους, κλπ. Οπότε, δε μας συμπεριφέρονταν το ίδιο απαίσια όσο στους κοινούς κρατούμενους. Πάντα παίρναμε εφημερίδες, περιοδικά κλπ και η τηλεόραση ήταν πάντα ανοιχτή. Μια μέρα ο φύλακας (κλασικά με ξυρισμένο κεφάλι) μας δίνει από μια ανοιχτή εφημερίδα στους αρχηγούς κάθε συμμορίας, στους Λευκούς, στους Μαύρους, στους Μεξικανούς, στους Paisas (τους Μεξικανούς που δε μιλάνε αγγλικά) και στους «Άλλους». Η εφημερίδα ήταν ανοιχτή σε μια συγκεκριμένη σελίδα και είχε τη φωτογραφία ενός άντρα με τα αρχικά Α.Α. Είχε απαγάγει και κακοποιήσει δυο παιδιά και τα άφησε να πεθάνουν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου στη Νότια Καλιφόρνια. Ο φύλακας μας έκανε νόημα καθώς μοίραζε τις εφημερίδες. Είχε ένα παγωμένο βλέμμα και ποτέ δε θα ξεχάσω τη στιγμή που φώναξε τα ονόματα των αρχηγών και τους έδωσε τις εφημερίδες. Δεν ήξερα τι συμβαίνει, αλλά ήξερα ότι ήταν κάτι κακό.

Ο αρχηγός της ομάδας μου με φωνάζει και μου λέει με δυο λόγια της πιάτσας «μπλα, μπλα, μπλα, παιδεραστής, μπλα, μπλα, είσαι μέσα ψάρι;». Εγώ ήμουν το ψάρι. Δεν ήξερα τι σκ… συμβαίνει και είπα ’’ναι’’, όπως όλοι. Υπάρχει η νοοτροπία της αγέλης, δεν τους πας κόντρα. Θυμάμαι ότι έκανα χειραψία μαζί του. Τον κοίταξα στα μάτια. Το ίδιο βράδυ, άκουσα κάποιον να λέει ότι ο κύριος Α.Α. ξυλοκοπήθηκε άγρια από 55 άτομα.

Τον χτύπησαν τόσο που κυριολεκτικά τα έκανε πάνω του. Διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Θόρυβος! Φωνές, χτυπήματα, κραυγές, ο άντρας να παρακαλάει για βοήθεια, να πνίγεται στο ίδιο του το αίμα, μετά ακούγονται μερικές σφυρίχτρες και ένα ’’μπαμ’’´και πέφτουμε όλοι κάτω. Οι φύλακες μας φώναξαν να μείνουμε ακίνητοι, τα σκυλιά γάβγιζαν. Προσευχόμουν και έκλαιγα και μετά όλοι γέλαγαν. Δυο τύποι πήραν τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες, και δόξα το Θεό δε διάλεξαν εμένα για να καθαρίσω μαζί τους.

Το επόμενο πρωί μας έφεραν μερικά κουτιά με σοκολατούχο γάλα και μπισκότα. Δεν ειπώθηκε τίποτα. Λόγω της ανάμνησης αυτής της σκηνής και της φασαρίας παίρνω βαριά φάρμακα και πάω σε ψυχίατρο. Παθαίνω κρίσεις πανικού, έχω αγοραφοβία, κατάθλιψη, κλπ. Ήταν χειρότερο από σκηνή του Walking Dead, μόνο που αυτοί οι τύποι ήταν πολύ γρήγοροι. Σκότωσαν τον Α.Α. Τον χτύπησαν στα πόδια, στα χέρια, στον κορμό, στο πρόσωπο, όλα σε μια στιγμή. Ένας τύπος κράτησε τα γυαλιά του για κάποιο λόγο. Α.Α. είναι τα αρχικά του, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πραγματικό όνομα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο φύλακας μας ενημέρωσε, έδωσε εικόνα, και μας εξουσιοδότησε. Εγώ δεν είχα καμία σχέση. Ήμουν πολύ έξω από τον κύκλο. Είναι άσχημο που ήμουν μπροστά. Αλλά του άξιζε».– FatMan832




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγωγή κατά της Βουλγαρίας από το δήμαρχο Σουφλίου


Κόκκινο πανί οι ζημιές από τις πλημμύρες.

Στα δικαστήρια προτίθεται να προσφύγει ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις σε βάρος της Βουλγαρίας για κακή διαχείριση των φραγμάτων στη γειτονική χώρα με αποτέλεσμα να σημειώνονται πλημμύρες, σχεδόν κάθε χρόνο.

«Μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας θα ξεκινήσω μηνύσεις και αγωγές για ζημίες που γίνονται στο Δήμο μας από τις πλημμύρες. Εναντίον του βουλγαρικού κράτους» είπε ο κ. Πουλιλιός μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας παραχώρησε τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των φραγμάτων σε ιδιώτες οι οποίοι -όπως καταγγέλλει- αδιαφορούν και δεν απελευθερώνουν σταδιακά από τώρα ποσότητες υδάτων στα φράγματα που από αυτή την εποχή κιόλας παρουσιάζουν πληρότητα που «αγγίζει» το 99%.

Αναφερόμενος στους θανάτους μεταναστών και προσφύγων που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία επιβεβαίωσε ότι μερικές δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους στον ποταμό Έβρο και τόνισε ότι σε περίπτωση πλημμυρών εκτός από τις ζημίες θα αυξηθεί και ο κίνδυνος απώλειας ζωών.

Ο κ. Πουλιλιός κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι εδώ και 25 χρόνια αδιαφόρησαν και δεν μερίμνησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τη βουλγαρική πλευρά προκειμένου να υπογραφεί διακρατική συμφωνία για τη διαχείριση των υδάτων του Έβρου, ενώ κατηγόρησε και τη βουλγαρική κυβέρνηση ότι δεν συμμορφώνεται με τη διεθνή νομοθεσία που προβλέπει ότι η πληρότητα των φραγμάτων δεν πρέπει να ξεπερνά το 65%.

«Δεν γίνεται εδώ και 25 χρόνια συμφωνία για τη διαχείριση των νερών του Έβρου γιατί υπήρχε αδιαφορία απ' όλες τις κυβερνήσεις. Τη Βουλγαρία δεν την ενδιαφέρει» επισημαίνει και καταλήγοντας προειδοποιεί ότι αν ξαφνικά επιδεινωθεί ο καιρός θα υπερχειλίσουν τα φράγματα και θα πλημμυρίσει και πάλι ο νομός Έβρου.

Σε ερώτηση, αν συμφωνεί με την κατάργηση του φράκτη στον Έβρο, ο κ. Πουλιλιός είπε ότι το μήκος των συνόρων είναι 200 χιλιόμετρα και ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν περνούν από τον φράκτη, που έχει μήκος μόλις 12 χιλιομέτρων.

Καταλήγοντας, διαφώνησε με όσους ζητούν να γκρεμιστεί ο φράκτης, λέγοντας ότι αν τους ζητηθεί να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους μια από τις οικογένειες μεταναστών θα αρνηθούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς ένα δώρο κατέστρεψε μια ολόκληρη κουζίνα!


Η έμπνευση του παππού που κόστισε 25.000 λίρες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Τα Χριστούγεννα μπορεί να καθυστερούν λίγο αλλά ένας Βρετανός σκέφτηκε πως έχει βρει το καλύτερο δώρο για τα εγγόνια του. Δεν φανταζόταν πως αυτό θα κόστιζε... μια ανακαίνιση της κουζίνας.

Ο παππούς, Paul Hodkinson, αποφάσισε με την 57χρονη σύζυγό του να αγοράσουν τρία «σκούτερ ισορροπίας», μια νέα μόδα για τα παιδιά, αξίας 300 ευρώ για να ευχαριστήσουν τα τρία εγγόνια τους. Μάλιστα αρχικά αγόρασε το παιχνίδι για τα μεγαλύτερα εγγόνια του και το εγγόνι ενός φίλου του για να δει αν είναι ωραίο και να αγοράσει στη συνέχεια και στα μικρότερα. Μόλις ο εγγονός του ανέβηκε στο παιχνίδι κατενθουσιάστηκε και είπε ότι είναι καταπληκτικό.



Ο παππούς για να ελέγξει αν όλα δουλεύουν τα έβαλε στην κουζίνα να φορτίζουν όταν ξαφνικά και ενώ βρισκόταν στο σαλόνι με τη γυναίκα του άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από την κουζίνα σύμφωνα με την μαρτυρία του στην Daily Mail. Μόλις πήγε στην κουζίνα είδε φλόγες παντού.

Το παιχνίδι έσκασε σαν πυροτέχνημα ή καλύτερα σαν βόμβα διαλύοντας κυριολεκτικά την κουζίνα του σπιτιού την ώρα που το φόρτιζαν. «Στην αρχή πάγωσα και σκέφτηκα να σβήσω τη φωτιά αλλά μετά το άκουγα να σκάει σαν πυροτέχνημα και βγήκαμε έξω» δηλώνει.

Ο ίδιος και η σύζυγός του αναφέρουν ότι ζουν από θαύμα μετά την έκρηξη που τάραξε όλο το σπίτι. «Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε σοκαρισμένοι.

Ποτέ δεν περιμένεις ότι ένα δώρο που αγοράζεις για τα εγγόνια σου θα εκραγεί σαν βόμβα. Αν ένα από τα παιδιά ήταν κοντά στο παιχνίδι θα είχε σκοτωθεί» αναφέρουν.

Η έκρηξη από το παιχνίδι κατέστρεψε ολοσχερώς την κουζίνα του ζευγαριού προκαλώντας ζημιά πάνω από 25.000 λίρες. Ολόκληρο το υπόλοιπο σπίτι βέβαια μυρίζει καμένο. Το ευτύχημα όπως αναφέρει το ζευγάρι είναι ότι δεν σκοτώθηκε κάποιος ενώ αναμένεται να κινηθεί εναντίον της εταιρείας που κατασκευάζει το παιχνίδι.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...