Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Πότε θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το περιουσιολόγιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο αναφορικά με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημιουργίας, σύνταξης, λειτουργίας του περιουσιολογίου. Θέλουμε να δώσουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες μας έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, πριν ξεκινήσει το περιουσιολόγιο να τα δηλώσουν» ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης και συνέχισε:

«Όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν μετά το περιουσιολόγιο θα έχουν σοβαρότατες και φορολογικές και ποινικές και άλλες κυρώσεις».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρώτησε επίσης τον αναπληρωτή υπουργό τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα χρήματα που βρίσκονται στις διάφορες λίστες ενώ αναφερόμενος στο άρθρο του Νίκου Χατζηνικολάου στην Realnews υπογράμμισε:

«Ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραφε την Κυριακή ότι πάσχουμε από το ισοδύναμο της γενικολογίας. Έχουμε κάτι συγκεκριμένο;».

«Σε σχέση με τις λίστες δεν είμαστε περήφανοι με την ελεγκτική πορεία» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα επεσήμανε ότι «θα προτάξουμε τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου που αφορά πολιτικά πρόσωπα, ΜΜΕ, και συγκεκριμένες κατηγορίες».

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι θα έρθει στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα και συμπλήρωσε:

«Συντάσσεται στο υπουργείο Οικονομικών και έχουμε πάρει και τεχνική βοήθεια από τη Γαλλία. Σε έναν, δύο μήνες το πολύ θα έρθει στη Βουλή για να μπορέσει να συζητηθεί αναλυτικά».




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.