Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η Google σκοπεύει να ενώσει το Android με το Chrome OS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος μία ενιαία πλατφόρμα για φορητές συσκευές.

Στην συγχώνευση του Chrome OS και του Android σε μία ενιαία πλατφόρμα σκοπεύει να προχωρήσει η Google, σύμφωνα με αναφορές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal, η εταιρεία εργάζεται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια πάνω σε μία ενιαία πλατφόρμα για την ενοποίηση των δύο συστημάτων. Ωστόσο πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως θα επιτρέψουν πλέον στην Google να αποκαλύψει ένα νέο Android-Google «υβρίδιο», το οποίο αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το 2017 με την ονομασία Android.

Τα δύο λειτουργικά συστήματα συνυπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα ξεχωριστό αλλά συμβιωτικό περιβάλλον, ωστόσο ήταν θέμα χρόνου για την Google να αποφασίσει να συμπτύξει τις δύο πλατφόρμες. Τόσο τα tablets όσο και τα laptops που ενσωματώνουν τον Chrome OS γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, εξαιτίας της πιο προσιτής τους τιμής αλλά και της πληθώρας εφαρμογών που προσφέρει το λειτουργικό. Ωστόσο, οι φορητές συσκευές που ενσωματώνουν τον Chrome αντιπροσωπεύουν ακόμα μόλις το 3% της αγοράς.

Η συγχώνευση αυτή θα επιτρέψει στην Google να προσελκύσει ακόμα περισσότερους προγραμματιστές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές που θα τρέχουν σε οποιοδήποτε σύστημα ενσωματώνει το λειτουργικό και θα είναι διαθέσιμες μέσω του Play Store.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Chrome θα διατηρήσει το όνομά του ως ο browser της ενιαίας πλατφόρμας και, πιθανότατα, θα παρέχει πλήρη πρόσβαση στις εφαρμογές του Play Store σε οποιοδήποτε σύστημα, αυξάνοντας τη βάση των χρηστών κατά δισεκατομμύρια συσκευές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Chrome OS θα συνεχίσει να βασίζεται σε «ανοιχτό κώδικα» και οι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να το ενσωματώνουν στις φορητές τους συσκευές, ωστόσο η Google θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στη νέα συνδυασμένη πλατφόρμα.

Η κίνηση αυτή της Google φαίνεται ότι προκαλεί πονοκέφαλο στην Microsoft, αναφέρεται στο δημοσίευμα, η οποία εργάζεται πολύ σκληρά στο να καταφέρει να «φέρει» όλες τις συσκευές της κάτω από μία ενιαία ομπρέλα, αυτή των Windows 10.

Από την πλευρά της η Apple έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τα λειτουργικά συστήματα για φορητές και desktop ως δύο ξεχωριστές πλατφόρμες, καθώς ο Τιμ Κουκ -διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας- δεν πιστεύει ότι η συγχώνευση των δύο θα αποφέρει κάποια κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.