Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ακόμη δύο γυναίκες στους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Βουκουρέστι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποιήθηκε σιωπηλή διαδήλωση στη μνήμη των θυμάτων.

Δύο νεαρές γυναίκες υπέκυψαν στα σοβαρά εγκαύματα που είχαν υποστεί όταν εξερράγη πυρκαγιά σε ένα club του Βουκουρεστίου, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, και ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία αυτή ανέρχεται πλέον στους 29, ανακοίνωσαν οι γιατροί που τις παρακολουθούσαν.

Χιλιάδες άνθρωποι, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, συμμετείχαν σήμερα σε μια σιωπηλή διαδήλωση, στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας, στη μνήμη των θυμάτων. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρουμανία, Χανς Κλεμ, επισκέφθηκε το νυχτερινό κέντρο Colectiv και συναντήθηκε με τους απλούς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και άναβαν κεριά για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

«Δυστυχώς, δύο γυναίκες, μια 25χρονη και μια 31χρονη, πέθαναν σήμερα. Η κατάσταση εκείνων που έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά παραμένει κρίσιμη», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ράεντ Αραφάτ.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας ροκ συναυλίας, στην οποία έγινε χρήση πυροτεχνημάτων σε κλειστό χώρο. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι, κυρίως νέοι, ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη μοναδική έξοδο του club, σε ένα πρώην εργοστάσιο υποδημάτων, ενώ η φλεγόμενη αίθουσα είχε γεμίσει καπνούς.

Από τους τραυματίες, οι 146 παραμένουν στα νοσοκομεία και οι 80-90 από αυτούς είναι σε «σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.