Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σοκ από τη δράση του νεαρού σατανιστή - Έκρυβε τα θύματα στο σπίτι του


Με σκηνές απόλυτης φρίκης που θυμίζουν ταινία τρόμου, ήρθαν αντιμέτωπες οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που ερευνούν υπόθεση σατανιστών στις ΗΠΑ.

Πτώματα, νεκρά ζώα, πεντάλφες και απεικονίσεις του σατανά ανακάλυψαν στο σπίτι του κατηγορούμενου Pazuza Algarad οι αρχές.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε ένα ανατριχιαστικό βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού του κατηγορούμενου σατανιστή δολοφόνου Pazuza Algarad στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι αρχές ανακάλυψαν στον κήπο έναν ρηχό τάφο με δύο πτώματα. Από την ταυτοποίηση προέκυψε ότι ανήκουν στον 37χρονο Joshua Frederick Wetzler και στον 36χρονο Tommy Dean Welch, που εξαφανίστηκαν το 2009.

Το πάτωμα του σπιτιού ήταν καλυμμένο με σκουπίδια και περιττώματα ζώων ενώ στους τοίχους υπήρχαν πεντάλφες και διαβολικές απεικονίσεις .

Μάλιστα ένας φίλος του ομολόγησε ότι τους είχε πει για τα πτώματα αλλά κανείς δεν τον είχε πιστέψει. Όπως τους είχε πει τότε, τους είχε σκοτώσει και μετά είχε φάει ένα μέρος των σωμάτων τους.

Ο Pazuza Algarad όπως και η 24χρονη φίλη του Amber Burch κατηγορούνται για τη διπλή τηλεφωνία ενώ η 28χρονη Krystal Nicole Matlock κατηγορείται πως τους βοήθησε να θάψουν τα πτώματα.



Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο μισητός άντρας του διαδικτύου


Το FBI έκλεισε τη σελίδα του στην οποία ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες γυναικών και ακολασίες.

Ο Hunter Moore είχε αυτό που λέμε γκέλ στο διαδίκτυο, αλλά από την ανάποδη. Ο ίδιος φέρει τον τίτλο του πιο μισητού άντρα στο ίντερνετ καθώς μέσω της σελίδας του IsAnyoneUp.com, ανέβαζε φωτογραφίες γυμνών γυναικών τις οποίες έβρισκε σπάζοντας τους κωδικούς από τα email τους.

Χωρίς κανένα απολύτως λόγο για τη πράξη του αυτή, θέλησε απλά να «παίξει» με τα θύματά του ενώ σύντομα κέρδισε και τον παραπάνω τίτλο.

Πάντως, ο ίδιος είχε δεκάδες ακόλουθους στο Twitter, γυναίκες και άντρες, οι οποίοι έβρισκαν διασκεδαστικές τις ακολασίες που έκανε. Πριν από μερικούς μήνες το γέλιο του ωστόσο… πάγωσε, όταν το FBI έκλεισε τη σελίδα του και του χρέωσε κατηγορίες για hacking.

Οι δικαστές του επέβαλαν εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων και τον διέταξαν να μείνει μακριά από το διαδίκτυο μέχρι τη δίκη του. Αλλά όπως φαίνεται αυτός επέστρεψε με νέο λογαριασμό στο Twitter, το surfaced με το πρώτο του Tweet να γίνεται retweet 3000 φορές.








Διαβάστε περισσότερα...

Μάστιγα στην Τασμανία οι αγριόγατες


Επιστρατεύθηκαν οι... διάβολοι.

Σε μάστιγα για τα μικρά ζώα, εξελίσσονται, 200 χρόνια αργότερα, οι γάτες που έφερναν μαζί τους οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αυστραλία.

Ο μεγαλύτερος εχθρός για τους αγρότες και τους οικολόγους της αυστραλιανής πολιτείας της Τασμανίας είναι οι αγριόγατες, οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, «δολοφονούν» ετησίως πάνω από 20 δισεκατομμύρια είδη πουλιών και άλλων μικρότερων και μεγαλύτερων ζώων που ζουν κυρίως στη βόρεια Τασμανία.



Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, γεγονός που ανάγκασε τους φαρμαδόρους και τους οικολόγους της Πολιτείας να συνεργαστούν, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και να σώσουν από τον αφανισμό χιλιάδες είδη μικρών ζώων και πουλιών.

Εκτός από τα μικρά ζώα και τα πουλιά, από τις αγριόγατες απειλούνται και πολλά κοπάδια προβάτων, τα οποία και προσβάλλονται από τον ιό της τοξοπλάσμωσης που μεταφέρουν οι αγριόγατες.

Ένα μεγάλο όπλο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι οι διάβολοι της Τασμανίας (επίσης ένα είδος αγριόγατων) που μέχρι πριν λίγα χρόνια διατηρούσαν τον αριθμό των «εισαγόμενων» αγριόγατων σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά τα τελευταία χρόνια μειώθηκε θεαματικά ο πληθυσμός τους λόγω ενός είδους καρκίνου του στόματος από το οποίο και προσβλήθηκαν. Τελευταία όμως αρχίζουν να αναρρώνουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνωρίστηκαν πέντε νέες ιαματικές πηγές


Υπό εξέταση παραμένουν άλλες 20 σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Εμπλουτίζεται ο κατάλογος με τις ιαματικές πηγές που έλαβαν επίσημη αναγνώριση, ύστερα από θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, πέντε είναι οι νέες ιαματικές πηγές που αναγνωρίστηκαν και οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές Σουρωτής, Κυλλήνης, Θερμών Σύλλα, Φρύνης Σκουρτανιώτη και Γιάλτρας Αιδηψού.

Υπό εξέταση για αναγνώριση, παραμένουν 20 ιαματικές πηγές, σε διάφορες περιοχές της χώρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο


Ένα βήμα πιο κοντά.

Η μέρα που θα βγουν κι επίσημα τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν είναι και πολύ μακριά. Στο βίντεο θα δείτε τις δοκιμές του Aeromobile 3.0, ενός πρωτότυπου το οποίο λέγεται πώς είναι πολύ κοντά στο τελικό προϊόν!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικές κοινότητες της Αμερικής στηρίζουν Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της «Αποστολής»


Με οικονομική ενίσχυση 28.700 δολαρίων.

Οικονομική ενίσχυση 28.700 δολαρίων παρέδωσαν, σήμερα, ιερείς δυο Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την στήριξη του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού «Δημήτρειο» στο Μοσχάτο.

Ο π. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ιερέας στην Κοινότητα Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του STAMFORD, και ο π. Γεώργιος Αναστασίου ιερέας στην Κοινότητα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Corona της Νέας Υόρκης, συνοδευόμενοι από τον κ. Κωνσταντίνο Πρέτζα, Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανέφεραν, σε συνάντηση τους με τον κ. Δήμτσα, ότι σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Hellas Fm” και “Mega Cosmos” προχώρησαν στην διεξαγωγή ραδιομαραθωνίου καλώντας τους έλληνες ομογενείς να στηρίξουν τα παιδιά οικογενειών που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όπως ανέφεραν οι δύο ιερείς η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική και ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και δεν έκρυψε την συγκίνηση χαρακτηρίζοντας ως «κίνηση αγάπης και παράδειγμα αλληλεγγύης και αυτή την πρωτοβουλία των ελλήνων ομογενών».

Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, «ο οποίος, όπως είπε, έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια μας με αγάπη και πατρική στοργή».

Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Κέντρο Φροντίδας Παιδιού όπου φιλοξενούνται 60 παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν , απασχολούνται δημιουργικά,
ανακαλύπτουν ταλέντα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ψυχαγωγούνται, διδάσκονται αξίες και ιδανικά., δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Ένα πρότυπο κέντρο με ορόσημο το παιδί παρέχοντας ασφάλεια, στοργή και φροντίδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Έντυσε το αυτοκίνητό του...τσοπανόσκυλο


Σε τσοπανόσκυλο μεταμφίεσε το αυτοκίνητό του ένας αγρότης στο ανατολικό Έσσεξ της Βρετανίας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ελέγχει καλύτερα το κοπάδι του με τα προβάτα.



Πριν από λίγο καιρό το αγαπημένο του τσοπανόσκυλο, ο Φλος, έφυγε από τη ζωή. Τότε, ο Ντέιβ, πατέρας τριών παιδιών, ξόδεψε 2.000 λίρες για να κάνει στο αυτοκίνητό του την προσθήκη που βλέπετε στη φωτογραφία. Να το κάνει δηλαδή να μοιάζει με... σκύλο.

"Ξέρω ότι ήταν λίγο τρελό αυτό που έκανα, όμως ήταν ένας φόρος τιμής στον Φλος", δήλωσε.

"Ως οικογένεια, μας λείπει πάρα πολύ" είπε, προσθέτοντας ότι τα πρόβατα δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους και δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τη διαφορά.



Διαβάστε περισσότερα...

Δερμετζόπουλος: Αύριο δίνεται η Τράπεζα Θεμάτων για τη Β Λυκείου


Τα παιδιά έχουν δίκαιο για τα κενά στα σχολεία.

«Τα παιδιά έχουν δίκαιο, στο ότι στα σχολεία υπάρχουν κενά, υπάρχουν θέματα με τα οποία δεν έχουν δίκαιο, για παράδειγμα τα βιβλία έχουν διανεμηθεί στα σχολεία από τις πρώτες μέρες» ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ λέγοντας ότι «έχουμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι σε γενικές γραμμές ενιαίο για όλα τα σχολεία και θέτει μια σειρά από αιτήματα. Σαν Υπουργείο Παιδείας απαντάμε σε όλα αυτά τα αιτήματα» τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Εικόνα για τον αριθμό των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, σήμερα Πέμπτη, θα έχει το Υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι. « Η άποψή μας και αν θέλετε και η ευχή μας σαν Υπουργείο είναι η αποκλιμάκωση» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Σημαντικά ήταν η πληροφορία που έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων για τη Β Λυκείου για την οποία δήλωσε ότι θα δοθεί αύριο.

Ο κ . Δερμεντζόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «υπάρχουν θέματα που τα παιδιά έχουν δίκιο. Λένε ότι δεν έχουν δωρεάν παιδεία, υπάρχουν βιβλία τα οποία τα πληρώνουν, όπως των ξένων γλωσσών. Αυτό το θέμα μπορούμε να το δούμε σαν Υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά εκφράζουν την αγωνία τους για την Τράπεζα θεμάτων όπως πέρυσι διαμορφώθηκε. Πέρυσι ήταν η πρώτη εφαρμογή της, φέτος και έγκαιρα δόθηκαν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ Λυκείου και αύριο δίνεται και της Β’ τάξης».

Ο Υφυπουργός τοποθετήθηκε και για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στα σχολεία λέγοντας τα εξής:

«Οι συλλήψεις στα σχολεία δεν έγιναν από εμάς και ο Υπουργός και εγώ σας λέω ότι δεν ζητήσαμε ποτέ την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών, δεν ζητήσαμε ποτέ τη δίωξη μαθητών. Τα μέτρα καταστολής είναι έξω από την αντίληψη του Υπουργείου Παιδείας. Εμάς η βασική μας θέση είναι ο διάλογος. Αυτό που κατάλαβα αυτό το πεντάμηνο ως Υφυπουργός Παιδείας είναι ότι τα παιδιά συζητούν πολύ ώριμα».

Για το θέμα των σχολικών υποδομών δήλωσε ότι «είναι ένα θέμα που δεν είναι του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να θέλω να πετάξω το μπαλάκι αλλού, αλλά η εποπτεία των σχολικών υποδομών έχει περάσει στο Υπουργείο Υποδομών και η λειτουργία τους στους δήμους, εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη».

Για τις αλλαγές στο Δημοτικό δήλωσε ότι η βάση της συζήτησης είναι περισσότερος δημιουργικός χρόνος, και ποιοτικός χρόνος που θα επιτευχθεί μέσα από τη συμπύκνωση και τη μείωση της ύλης ώστε να καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα.

«Θα συνεδριάσει μέσα στο Νοέμβριο, το επόμενο δεκαπενθήμερο το κομμάτι του ΕΣΥΠ που αφορά Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, να δώσουν τις προτάσεις τους. Το Υπουργείο θα δώσει τις δικές του. Στόχος μας είναι μέσα σε ένα διάλογο που θα διαρκέσει ένα τρίμηνο, γιατί διάλογος χωρίς ημερομηνία λήξης είναι ατέρμονος και δεν οδηγεί πουθενά, μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε καταλήξει σε προτάσεις και θέσεις έτσι ώστε να διαμορφωθούν νομοθετικά και μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε κατάθεση στη Βουλή ενός σχεδίου νόμου με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέσα από διάλογο και κυρίως, χωρίς αιφνιδιασμό» υπογράμμισε ο κ. Δερμεντζόπουλος.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο πιο... cool ιερέας


Ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος του Θεού έχει τατουάζ, χίπστερ αισθητική, είναι μηχανόβιος και λάτρης του skateboard.

Εργάζεται ως κληρικός σε Βρετανικό κολέγιο, έρχεται δηλαδή καθημερινά σε επαφή με δεκάδες νέους. Τα τατουάζ του, η γενειάδα του αλά χίπστερ και η αγάπη του για το skateboard και τις μηχανές δημιουργούν μια ιδιαίτερη εικόνα από αυτή που θα «έπρεπε» να έχει ένας εκπρόσωπος του Θεού και αυτό φαίνεται πως το απολαμβάνει μιας και όπως λέει με αυτό τον τρόπο έρχεται πιο κοντά στους φοιτητές του.

Ο Rob Popejoy, τον οποίο θα τον βρείτε στο City of Bath College, δεν είναι ένας συνηθισμένος ιερέας για το ποίμνιό του. Ο 30χρονος έχει καλύψει το σώμα του με μια εικόνα του Ιησού που εκτείνεται πέρα από το στήθος του και, μεταξύ άλλων τατουάζ, έχει και την ημερομηνία βάπτισης του στο μπράτσο του.

Στο κολέγιο φτάνει κάθε πρωί με μια μοτοσικλέτα ή με το… skateboard. «Προσπαθώ να κάνω τα πράγματα διαφορετικά», λέει στην Telegraph «Καθώς εκπροσωπώ τη θρησκεία και την πίστη, νομίζω ότι πρέπει να αμφισβητήσω τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους για να κρατήσω τη θρησκεία φρέσκια και προσιτή σε όλους», συμπληρώνει.







Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκε ένα πτώμα στο σπίτι που αγόρασε


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον νέο ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στην πόλη Κέιπ Κόραλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ.



Όταν μπήκε για πρώτη φορά στο καινούριο του σπίτι την Τετάρτη το πρωί η δυσωδία ήταν έντονη. Τελικά οφειλόταν σε ένα μουμιοποιημένο πτώμα που υπήρχε εκεί. Η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Το σπίτι ήταν εγκαταλελειμμένο, με σκουριασμένες πόρτες και παράθυρα ωστόσο φαίνεται απόλυτα ασφαλές. Η πόρτα έχει μια τεράστια μεταλλική κλειδαριά που για να σπάσει απαιτείται ειδικός κόφτης. Οι γείτονες λένε ότι πουλήθηκε σε δημοπρασία την Τρίτη και ότι ο ιδιοκτήτης ήρθε για να δει το χώρο και να κουρέψει το γρασίδι.

Η αστυνομία της πόλης έχει αποκλείσει το σημείο και πραγματοποιεί έρευνα.

Σύμφωνα με εκείνους που μένουν στη γειτονιά για πολλά χρόνια, στο σπίτι έμενε προηγουμένως μια ηλικιωμένη γυναίκα όμως είχαν να την δουν ή να την ακούσουν 3-4 χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν δασοφύλακα


Στο νοσοκομείο Διδυμότειχου κατέληξε ο 52χρονος δασοφύλακας, όταν έπιασε στα πράσα πατέρα και γιο να λαθροϋλοτομούν.

Πρόκειται για έναν 65χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι κατελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Κόμμαρα Ορεστιάδας από το δασοφύλακα να υλοτομούν παράνομα. Προκειμένου να αποφύγουν την υποβολή σε βάρος τους μήνυσης, του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

Ο δασοφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ οι δύο δράστες θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Καλωδιώνουν" την Αμφίπολη για να μάθουν τα μυστικά της


Χωρίς ορατό τέρμα φαίνεται να είναι ο τρίτος θάλαμος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης. Η ανασκαφή συνεχίζεται με μεγάλη προσοχή αλλά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ρόλο του κρύου και της έντονης υγρασίας που επικρατεί στο τελευταίο διαμέρισμα του τάφου.

Σημειώνεται ότι παρόλο που οι ανασκαφείς έχουν φτάσει σε βάθος 8 μέτρων, μετρώντας από την οροφή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσο ακριβώς είναι το ύψος του συγκεκριμένου χώρου.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπεισε τουλάχιστον 50 γυναίκες να... ασελγήσουν πάνω του


Δείτε τα αποτελέσματα στον λαιμό του από τις πολλές πιπιλιές.

Όταν είσαι νέος, ο κόσμος είναι υπέροχος, γεμάτος με νέες προκλήσεις. Σαν και αυτή που επέλεξε να φέρει εις πέρας ένας 19χρονος.



Ο Matt Stainton από τη Βρετανία έχει πλέον κάτι για να καυχιέται: κατέστρεψε το λαιμό του από τις πολλές πιπιλιές! Ο σπουδαστής έκανε τα πάντα προκειμένου να λάβει όλο και περισσότερες πιπιλές στο λαιμό, κατά την επίσκεψή του σε ένα κλαμπ στο Νότιγχαμ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Metro, κατάφερε και «έπεισε» τουλάχιστον 50 άτομα να… ασελγήσουν στο ευαίσθητο σημείο του σώματός του, το λαιμό του!




Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά στο προσκήνιο η Νεμέα λόγω έλλειψης φυλάκων


Καθυστερεί σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο υπουργός Πολιτισμού θα κάνει τα πάντα για να λύσει το πρόβλημά μας. Από την άλλη, όσο περνούν οι ημέρες, πρέπει να πω ότι ανησυχώ διότι ορισμένες διαδικασίες στην Ελλάδα θέλουν κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθούν», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο αρχαιολόγος Στέφανος Μίλλερ, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει ανακύψει για ακόμα μία φορά, σχετικά με την επάρκεια του αριθμού των εργαζομένων ως φυλακτικό προσωπικό στη Νεμέα.

Τον τελευταίο χρόνο το θέμα έχει επανέλθει αρκετές φορές στη δημοσιότητα, καθώς στην κραυγή αγωνίας του διακεκριμένου Αμερικανού επιστήμονα πως ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Νεμέας κινδυνεύουν να μείνουν κλειστά λόγω έλλειψης φυλάκων, οι λύσεις που έχουν βρεθεί είναι προσωρινές και εμβαλωματικές.

Οι επτά έκτακτοι φύλακες, που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ασφαλιστικά μέτρα, δεν δικαιώθηκαν. Έκτοτε οι θέσεις τους καλύπτονται από εργαζομένους που έχουν συμβάσεις περιορισμένου χρόνου και πληρώνονται είτε από τον δήμο είτε από το ΥΠΠΟ είτε από το Σωματείο Οφέλτης, που συσπειρώνει τους φίλους της ανασκαφής αλλά και της αναβίωσης των αγώνων. Όπως είναι φυσικό, κάθε τόσο φουντώνουν ξανά οι ανησυχίες ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Ο κ. Κ. Τασούλας επισκέφθηκε πρόσφατα τη Νεμέα και ενημερώθηκε από τον κ. Μίλλερ. Υποσχέθηκε ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα και ότι ο χώρος θα ενταχθεί στον κατάλογο εκείνων των αρχαιολογικών τοποθεσιών που θα είναι ανοιχτοί το 2015 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ οπότε από 1ης Απριλίου η φύλαξη θα είναι διασφαλισμένη. Ως τότε θα υπήρχε πρόνοια να βρεθεί προσωπικό μέσα από ένα πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ με προσωρινούς φύλακες, το οποίο θα άρχιζε την 1η Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Ο Στ. Μίλλερ, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα πολλές δεκαετίες, κάνει καλά που κρούει νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου. Διότι μπορεί από τη μια το κράτος να εξαργύρωσε τη θετική αύρα δημοσιότητας από την υπόθεση της Αμφίπολης, αλλά δυσκολεύεται λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακής οργάνωσης να δώσει οριστικές λύσεις σε θέματα απλά αλλά ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία των πιο εμβληματικών αρχαιολογικών μας χώρων. «Ακόμα έρχονται πολλοί τουρίστες καθώς έχει παραταθεί η σεζόν. Φαντάζεστε να βρουν το στάδιο κλειστό;», λέει ο Μίλλερ. «Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ...».



Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέει η ράτσα του σκύλου για τον ιδιοκτήτη του


Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που «αποκαλύπτουν» τα κατοικίδια.

Είναι γενικά αποδεκτό, ότι ο αυτο-καθορισμός ενός ατόμου ως «λάτρη των γατιών ή των σκύλων» μπορεί να φανερώσει πράγματα για την προσωπικότητά του.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες σκύλων, μάλιστα, η ράτσα του ζώου που επιλέγουν να υιοθετήσουν αποκαλύπτει, επίσης, διάφορα επιπλέον στοιχεία.

Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες λαμπραντόρ είναι ευχάριστοι τύποι και πιο πιθανό να είναι single, ενώ όσοι επιλέγουν παγκ (pug) είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ζουν ένα ευτυχισμένο γάμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mother Nature Network, μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων στη Μ. Βρετανία βρήκε, ότι η ράτσα ενός σκύλου μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την προσωπικότητα, την εκπαίδευση, ακόμη και το εισόδημα του ιδιοκτήτη του.

Ανάμεσα στα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας περιλαμβάνονται τα εξής:

• Οι ιδιοκτήτες γιορκσάιρ τεριέ δηλώνουν «ευτυχισμένοι» και ισχυρίζονται ότι γελούν κατά μέσο όρο δέκα φορές την ημέρα.

• Όσοι έχουν γκόλντεν ριτρίβερ θεωρούνται ως οι πιο μορφωμένοι, με σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα να έχει μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό.

• Οι ιδιοκτήτες των τσιουάουα αναφέρουν, ότι περνούν τον περισσότερο χρόνο με το κατοικίδιό τους –κατά μέσο όρο 16 ώρες την ημέρα- έχοντας δίπλα τους το ζωάκι τους.

• Αυτοί που επιλέγουν σκύλους Δαλματίας τείνουν να κακομαθαίνουν τα σκυλιά τους περισσότερο από όλους, ξοδεύοντας περίπου 21,5 ευρώ σε παιχνίδια και λιχουδιές την εβδομάδα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας είναι πιο πιθανό να έχουν στην κατοχή τους ένα σπορ αυτοκίνητο.

• Οι ιδιοκτήτες γαλλικών μπουλντόγκ αυτοχαρακτηρίζονται ως οι «μεγαλύτεροι ροκάδες» και ανέφεραν ότι τα σκυλιά τους γνωρίζουν τι σκέφτονται οι ίδιοι.

• Όσοι έχουν λαμπραντόρ είναι πιο πιθανό να είναι single, ενώ ένας στους 12 από τους ιδιοκτήτες μπουλντόγκ δήλωσε ότι είχε σχέση, αλλά «ήθελε να βγει από αυτή».

• Οι ιδιοκτήτες παγκ δήλωσαν με μεγαλύτερη συχνότητα, ότι έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο, ενώ ανέφεραν και τα μεγαλύτερα κατά μέσο όρο εισοδήματα, περίπου 110.000 ευρώ.

• Τέλος, όσοι έχουν γερμανικούς μολοσούς τείνουν να είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, με μέσο όρο εισοδημάτων τα 45.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς αποκτάται η πιστοποίηση Διδακτικής Επάρκειας Γαλλικών και Ιταλικών


Οι απόφοιτοι πρέπει να έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς στα διδακτικά αντικείμενα−μαθήματα.

Αποφάσεις για την πιστοποίηση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των αποφοίτων των τμημάτων Ιταλικής και Γαλλικής Γλώσσας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής 2013−2014 και εφεξής, διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, εφόσον για την απόκτηση του πτυχίου τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς στα διδακτικά αντικείμενα−μαθήματα, όπως αυτά αναγράφονται σε πίνακα που επισυνάπτεται στο πρακτικό της υπ’αριθ. 28/29−05−2014 (θέμα 21ο) συνεδρίας της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α., καθώς αυτά εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής.
2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας.
3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. Β΄ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. Β΄ του Ν. 4186/2013).

Η απόφαση για τους αποφοίτους της Ιταλικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ αναφέρει ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής 2013−2014 και εφεξής, διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, εφόσον για την απόκτηση του πτυχίου τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς στα διδακτικά αντικείμενα−μαθήματα, όπως αυτά αναγράφονται σε πίνακα που επισυνάπτεται στο πρακτικό της υπ’ αριθ.28/29−05−2014 (θέμα 22ο) συνεδρίας της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α., καθώς αυτά εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:

1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής.
2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας.
3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. β΄ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ.22 περ. β΄ του Ν. 4186/2013).



Διαβάστε περισσότερα...

Κινέζος ανακάλυψε 20 σκουλήκια κάτω από το δέρμα του


Ένα… «σουβενίρ» που δε θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του.

Ένας άντρας από την Κίνα ανακάλυψε με τρόμο, ότι η φαγούρα που ένιωθε για αρκετές ημέρες στο δέρμα του, μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Αφρική δεν ήταν άλλο από… 20 ζωντανά σκουλήκια, τα οποία ζούσαν μέσα του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ο άντρας από την περιοχή Guangzhou της Κίνας πήγε στο γιατρό γιατί υπέφερε από επώδυνες φουσκάλες στο δέρμα του, οι οποίες εμφανίστηκαν όταν επέστρεψε από ένα ταξίδι διάρκειας έξι μηνών στην Αφρική.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι ο δερματολόγος που τον εξέτασε, ανακάλυψε ότι οι πληγές δεν ήταν άλλο από… ζωντανά σκουλήκια, που ζούσαν κάτω από το δέρμα του στην περιοχή της κοιλιάς και του δεξιού του μηρού.

Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε υψηλά επίπεδα ηωσινόφιλων, λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα παράσιτα και τις λοιμώξεις, γεγονός που επιβεβαίωσε τη διάγνωση του γιατρού.

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε μικρή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των «ξένων σωμάτων» από το σώμα του. Τα σκουλήκια απεδείχθη ότι ήταν ένα είδος προνύμφης μύγας, που τρέφεται με ζωντανό ανθρώπινο ιστό.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ξέρω ότι είδες το μήνυμα στο Whatsapp»


Η νέα ενημέρωση της εφαρμογής δεν αφήνει περιθώρια για δικαιολογίες.

Από σήμερα θα είναι πιο δύσκολο να ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε διαβάσει το μήνυμα που σας έχει στείλει κάποιος μέσω της εφαρμογής Whatsapp.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής –η οποία ανήκει στο Facebook- κάθε φορά που κοιτάζετε τι σας έχει στείλει κάποιος, εμφανίζονται δύο μπλε σημαδάκια, που «αποκαλύπτουν» στον αποστολέα ότι ο παραλήπτης έχει όχι μόνο παραλάβει το μήνυμα, αλλά το έχει διαβάσει κιόλας.

Πριν από την τελευταία αυτή ενημέρωση υπήρχαν δύο διαφορετικά σημάδια –ένα μονό γκρι «tick», που σήμαινε ότι το μήνυμα εστάλη επιτυχώς και ένα διπλό, το οποίο σήμαινε ότι το μήνυμα παρελήφθη.

Όταν το διπλό σημάδι γίνει μπλε, σημαίνει ότι ο παραλήπτης έχει διαβάσει το μήνυμα.

Αν μάλιστα, κανείς θέλει να δει και τι ώρα διαβάστηκαν τα μηνύματα μπορεί να το κάνει πατώντας επάνω σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα και επιλέγοντας την επιλογή «Message Info».

Η τελευταία ενημέρωση ισχύει για συσκευές iOS, Android, Windows Phone, Nokia S40, Nokia S60 και BlackBerry 10.




Διαβάστε περισσότερα...

Συλλογή φαρμάκων για τους ανασφάλιστους


Από 10-21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS προχωρά, από 10-21 Νοεμβρίου, στη συλλογή φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να στηριχθούν κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται, ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιηθεί, αρκεί η ημερομηνία λήξης τους να έχει χρονικό ορίζοντα πέραν του έτους, στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας (Μοναστηρίου 53-55), από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός σκότωσε με τσεκούρι κρατούμενο


Βλασφημούσε τους συντρόφους του Μωάμεθ.

Ένας αστυνομικός στο Πακιστάν σκότωσε με τσεκούρι έναν κρατούμενο επειδή έκανε υποτιμητικά σχόλια για τους συντρόφους του προφήτη Μωάμεθ, ανακοίνωσε η αστυνομία, μόλις δύο ημέρες αφού ένα ζευγάρι χριστιανών που κατηγορήθηκε για βλασφημία λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου στην ίδια επαρχία.

Ο άνδρας, ο Τουφάιλα Χάιντερ 55 ετών, συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ στην πόλη Γκουτζάρατ της επαρχίας Πουντζάμπ, αφού μια ομάδα ανθρώπων ισχυρίστηκε ότι τον άκουσε να κάνει τα σχόλια αυτά, τον χτύπησε και τον παρέδωσε στην αστυνομία.

«Ο αξιωματικός Φαράζ Ναβίντ τον έφερε στο αστυνομικό τμήμα και τον έβαλε σε ένα κελί. Ο Χάιντερ δεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους Σαχάμπα (τους συντρόφους του Μωάμεθ) παρά τις προειδοποιήσεις πολλών αστυνομικών», ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας Χουράμ Σεχζάντ.

«Περίπου στις 5 τα ξημερώματα ο Ναβίντ δεν μπόρεσε να ελέγξει τον θυμό του. Πήγε στο κελί του με ένα τσεκούρι, μπήκε μέσα και χτύπησε τον Χάιντερ στον λαιμό πολλές φορές», συνέχισε ο Σεχζάντ. Ο Χάιντερ πέθανε επί τόπου, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον Ναβίντ.

Η βλασφημία είναι ένα πολύ σοβαρό έγκλημα στο Πακιστάν, με τους κατηγορούμενους συχνά να λιντσάρονται μέχρι θανάτου επί τόπου.

Την Τρίτη σε μια άλλη περιοχή της επαρχίας Πουντζάμπ το πλήθος χτύπησε μέχρι θανάτου ένα ζευγάρι χριστιανών και έκαψε τα πτώματά τους, αφού το κατηγόρησαν ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

Οι κατηγορίες για βλασφημία τιμωρούνται στα πακιστανικά δικαστήρια με την ποινή του θανάτου, ενώ είναι πολύ δύσκολο να τις αντικρούσει ο κατηγορούμενος, καθώς ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα τι αποτελεί βλασφημία. Ακόμη και η παρουσίαση στο δικαστήριο των στοιχείων ενδέχεται να θεωρηθεί βλασφημία.

Τον προηγούμενο μήνα ένας Βρετανός με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία νωρίτερα φέτος, δέχθηκε τα πυρά ενός αστυνομικού φρουρού στο κελί του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Επίσης τον Οκτώβριο πακιστανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει η χριστιανή Άσια Μπίμπι, στην οποία είχε επιβληθεί η θανατική ποινή πριν από 4 χρόνια για βλασφημία. Η Άσια Μπίμπι, μητέρα 5 παιδιών, είχε καταδικαστεί σε θάνατο καθώς είχε κριθεί ένοχη για βλασφημία το Νοέμβριο του 2010, έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών του χωριού της με τις οποίες είχε έρθει σε αντιπαράθεση και την είχαν κατηγορήσει ότι είχε προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο κυβερνήτης της Πουντζάμπ Σάλμαν Τάσιρ δολοφονήθηκε το 2011 από τον αστυνομικό φρουρό του επειδή επέκρινε τους νόμους περί βλασφημίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Λοβέρδος: Σκεφτόμαστε και το σενάριο του εθελοντισμού


Σε ποια σχολεία μπορούν να διδάξουν αφιλοκερδώς καθηγητές.

Έναν αδάπανο εκπαιδευτικό τρόπο για την κάλυψη των κενών αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Παιδείας. Αναφορά για το πιο πάνω θέμα έκανε ο κ. Λοβέρδος και σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA όπου και δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον αδάπανο τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας ενδέχεται να ζητήσει από υπαλλήλους άλλων φορέων να κληθούν να διδάξουν στα σχολεία εφόσον διαθέτουν πτυχίο καθηγητικής σχολής. Φυσικά για να υπάρξει μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να συνηγορήσουν και άλλα υπουργεία όπως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ακόμα και στον εθελοντισμό ως σενάριο κάλυψης των κενών δηλώνοντας ότι «και το στοιχείο του εθελοντισμού παίζει».

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν σχολεία όπου επιτρέπεται η εθελοντική διδασκαλία εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται για σχολεία της Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης, αλλά για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όπου στον κανονισμό λειτουργίας τους αναφέρεται το εξής: Στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να προσφέρουν διδακτικό έργο εθελοντές εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι στη φιλοσοφία και το πρόγραμμα των Σ.Δ.Ε.. Η ανάθεση εθελοντικού διδακτικού έργου γίνεται μετά από εισήγηση του διευθυντή, σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και έγκριση του Τμήματος Αλφαβητισμού και Βασικής Παιδείας της ΓΓΔΒΜ. Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής δεν αξιολογεί τους εκπαιδευόμενους.

Επίσης, εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων, καλλιτέχνες και επιστήμονες μπορούν ομοίως να προσφέρουν έργο ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου (π.χ. εργαστήρια,ημερίδες ενημέρωσης, διαθεματικά σχέδια δράσης κ.ά.).

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη άλλων αναπληρωτών και ότι η περικοπή των συνταξιοδοτήσεων και η επιστροφή των αποσπασμένων στα σχολεία θα έχουν ως αποτέλεσμα να καλυφθούν περίπου 400 κενά.

Φαίνεται ότι πρόβλημα για την κάλυψη των κενών δεν αποτελεί μόνο η έλλειψη πιστώσεων, αφού ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα μπορούν να βρεθούν κάποιες πιστώσεις, αλλά και ο περιορισμός για τις δημόσιες θέσεις.

Ανακοινώσεις για το νέο τρόπο κάλυψης των κενών αναμένονται τις επόμενες μέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Επισιτιστικό πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας


Θα βοηθήσει 165.000 άπορες οικογένειες.

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε άτομα και οικογένειες, που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι προϋπολογισμού 330.000.000 ευρώ και σε πρώτη φάση, αναμένεται να καλύψει 165.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του 2015 και θα διαρκέσει έως το 2020. Το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνει τη διανομή αγαθών και την παροχή υπηρεσιών προς μεμονωμένα άτομα και οικογένειες.

Η υλοποίησή του θα γίνει με τη συνδρομή της Εκκλησίας, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο "Πρόμαχος" για τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Την παγκόσμια πρεμιέρας της έκανε η πολυσυζητημένη ταινία «Πρόμαχος» που ασχολείται με την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η ταινία που αρχίζει και τελειώνει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί μία σοβαρή προσπάθεια κατάθεσης επιχειρημάτων, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει τα Γλυπτά.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ και ολόκληρο το τρέιλερ της κινηματογραφικής ταινίας «Πρόμαχος».



Δείτε το τρέιλερ της ταινίας




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα "έξυπνα" ακουστικά που "οδηγούν" τους τυφλούς


Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών Microsoft, παρουσίασε ένα «έξυπνο» σετ ακουστικών, ειδικά σχεδιασμένων για να «δείχνουν» τον δρόμο σε τυφλούς ανθρώπους, εντός μεγάλων πόλεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC.

Τα ακουστικά λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα «έξυπνο» τηλέφωνο Windows Phone της Microsoft. Ο τρόπος που «δείχνουν» τον δρόμο σε τυφλούς, είναι μέσω οδηγιών απευθείας στο αυτί του χρήστη.

Τα «έξυπνα» ακουστικά λαμβάνουν πληροφορίες από χάρτες, εικόνες αλλά και εξελιγμένες οδηγίες πλοηγού, προκειμένου να καθοδηγήσουν το χρήστη τους.

Η λεπτομερής χαρτογράφηση είναι αναγκαία, προκειμένου να δοθούν οι σωστές οδηγίες και για τον λόγο αυτό η χρήση των «έξυπνων» ακουστικών αφορά μόνο αστικές περιοχές.

Το σύστημα των «έξυπνων» ακουστικών και του «έξυπνου» τηλεφώνου, δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού από το Ρέντινγκ στο Λονδίνο, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η διαδρομή περιελάμβανε ταξίδι με λεωφορείο και τρένο, αλλά και αγορές στο δρόμο.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Guide Dogs, η οποία χρηματοδότησε το εγχείρημα ανακοίνωσε ότι τα «έξυπνα» ακουστικά θα βελτιώσουν τη ζωή ανθρώπων με προβλήματα όρασης.
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, περίπου 2 εκατ. άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Εξ αυτών, περίπου 180.000 άτομα βγαίνουν από το σπίτι τους σπάνια έως καθόλου.

«Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης καλούνται να αντεπεξέλθουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθημερινά» υπογράμμισε η Τζένι Κουκ, επικεφαλής στρατηγικής και έρευνας του Guide Dogs, και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, η επίσκεψη σε μια άγνωστη πόλη για έναν τυφλό είναι πρακτικά αδύνατη όση αυτοπεποίθηση και εάν διαθέτει».

Δείτε το βίντεο της Telegraph




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί στάθμευσαν σε θέση αναπήρου και...


Ένα απίθανο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 11.30 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, έξω από τα Δικαστήρια έχει δοθεί σε έναν πολίτη με αναπηρία, ειδική άδεια ώστε να μπορεί να παρκάρει το όχημά του.





Ο κάτοχος όμως της συγκεκριμένης θέσης όταν έφτασε σήμερα να παρκάρει, συνειδητοποίησε ότι η θέση του ήταν κατειλημμένη από ένα... περιπολικό.



Αφού για αρκετή ώρα περιπλανήθηκε μήπως και το περιπολικό μετακινηθεί, τελικά πάρκαρε πάνω στη διάβαση των πεζών που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο των δικαστηρίων.



Τότε οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και προσπάθησαν να του κόψουν κλήση για παράνομο παρκάρισμα.

Τελικά, οι αστυνομικοί υποχώρησαν, δεν βεβαίωσαν πρόστιμο και άφησαν τη θέση στάθμευσης ώστε να μπορέσει να παρκάρει ο οδηγός.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ.

Σύμφωνα πάντα με το flashnews.gr, λίγο αργότερα, ένα άλλο αυτοκίνητο φτάνει έξω από τα Δικαστήρια και η οδηγός σταθμεύει στην συγκεκριμένη διάβαση πεζών.

Ωστόσο κανείς δεν την ενοχλεί όπως συνέβη νωρίτερα καθώς και η ίδια υπηρετεί στην αστυνομία!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτασαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή του Κασλά, βρίσκονται τα τέσσερα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα είναι στη διάθεση των φορέων για να τα χρησιμοποιούσουν.

Όπως σημείωσε στο kozan.gr ο διευθυντής του ΑΔΜΗΕ Κοζάνης κ.Κώστας Κωνσταντινίδης το σχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης "μπαίνει σιγά-σιγά στην πρίζα".

Η ΔΕΗ είναι η υπεύθυνη στην Ελλάδα για το επιδοτούμενο ερευνητικό κοινοτικό πρόγραμμα, το γνωστό «Green eMotion». Εντός του μήνα τα 4 αυτοκίνητα αναμένεται να διατεθούν στους φορείς, με τις κάρτες φόρτισης τους, ώστε να φορτίζονται από τους 8 φορτιστές που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε πρώτη φάση την ηλεκτρική ενέργεια θα τη διαθέτει δωρεάν η ΔΕΗ, ενώ σε δεύτερη φάση θα υπάρξει ειδική τιμολόγηση.

Δείτε τις φωτογραφίες

 


 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο νέος ιός που προσβάλλει τα iPhone


Με μια λιτή ανακοίνωση η Apple παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες, τα προϊόντα της δέχονται επίθεση από κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τα iPhone και τα iPad της εταιρείας.

«Γνωρίζουμε για το κακόβουλο λογισμικό που διατίθεται από μια τοποθεσία λήψης που απευθύνεται σε χρήστες στην Κίνα και έχουμε μπλοκάρει τις προσδιορισμένες εφαρμογές για να αποτραπεί η επίθεση. Όπως πάντα, συνιστούμε στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν το λογισμικό που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές».

Όπως αναφέρει το techit.gr, έχει προκληθεί έντονη ανησυχία από τους κατόχους των εν λόγω συσκευών, καθώς μέχρι πρότινος θεωρούνταν απρόσβλητα από ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Το νέο malware ονομάζεται «WireLurker». Ο ιός εντοπίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Palo Alto Networks και εισβάλει στο software του OS X desktop και στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple για κινητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το WireLurker εγκαθιστά κακόβουλες εφαρμογές στα iPhones και iPads, ωστόσο το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει σε χρήστες στην Κίνα. Στο δημοσίευμα επίσης επισημαίνεται ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο λογισμικό που έχουμε συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα.»

Αυτή την στιγμή οι ερευνητές συμβουλεύουν τους χρήστες iOS να αποφεύγουν third-party app stores και USB-based φορτιστές από άγνωστους κατασκευαστές. Το malware είναι υπό ανάπτυξη σε αρκετές συσκευές και ο τελικός σκοπός του δεν είναι ακόμη γνωστός.

Σημειώνεται ότι η Palo Networks έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να τεστάρει την ύπαρξη του malware.


Διαβάστε περισσότερα...

Κατατίθεται τροπολογία για τα μισθολογικά των ενστόλων


Συνάντηση ανάμεσα στις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αντικείμενο της οποίας ήταν η διαδικασία αποκατάστασης της μισθοδοσίας των ενστόλων, μετά την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Στη συνάντηση έδωσε παρών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, και οι βουλευτές Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος.

Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τις ενώσεις σχετικά με τα βασικά στοιχεία της τροπολογίας η οποία θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

- την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.

- την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.

Όπως αναφέρει σε κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων των ενστόλων η ΠΟΑΣΥ «η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους επειδή εγγράφονται στο έτος νομοθέτησής τους, δηλαδή εντός του 2014, θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος, που θα πρέπει να βρίσκεται εντός των πλαισίων που έχει δεσμευτεί η χώρα μας σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η ΠΟΣΑΥ υποστηρίζει πως «η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αρχή της δικαίωσης του αγώνα μας για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, αναλογιζόμενοι τη σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ως την πλήρη δικαίωση, αλλά και με τη θέσπιση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο».



Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη


Την άµεση επέκταση του συµφώνου συµβίωσης σε οµόφυλα ζευγάρια ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη µε αφορµή την παρέλευση ενός έτους από την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου.

Βάσει της απόφασης αυτής ο αποκλεισµός των οµόφυλων ζευγαριών από το πεδίο εφαρµογής του νόµου 3719/2008 και τη δυνατότητα σύναψης συµφώνου συµβίωσης συνιστά παραβίαση του άρθρου 8 (προστασία της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) σε συνδυασµό µε το άρθρο 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύµβασης για τα ∆ικαιώµατα του Ανθρώπου.

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπενθυµίζει ότι η µη συµµόρφωση µε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου των ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου (Ε∆∆Α) εκθέτει τη χώρα διεθνώς και δεν συνάδει µε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης µεταχείρισης επισηµαίνει, για ακόµη µια φορά, την ανάγκη νοµοθετικής πρωτοβουλίας για τη προστασία της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής των οµόφυλων ζευγαριών. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραµµίζει ότι η εξασφάλιση ισονοµίας για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισµού, θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας. Η καθυστέρηση εκσυγχρονισµού του νοµοθετικού πλαισίου προς αυτή την κατεύθυνση δεν δηµιουργεί µόνο προβλήµατα στους άµεσα ενδιαφερόµενους, αλλά επιτείνει τη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία, συντηρώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις καθώς και συµπεριφορές απαξίωσης και περιθωριοποίησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η selfie… την σκότωσε


Η Sylwia Rajchel από την Πολωνία έκανε σχέδια για το μέλλον κι ονειρευόταν να βρει δουλειά στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Μια selfie όμως έγινε αιτία θανάτου για την 23χρονη φοιτήτρια.

Η Πολωνή που σπούδαζε νοσηλεύτρια είχε μάθει μόνη της ισπανικά ελπίζοντας ότι μετά το πτυχίο της θα μπορούσε να μείνει στη Σεβίλλη και να δουλέψει εκεί. Αυτό ήταν το πρώτο της ταξίδι στην Ισπανία και όπως έλεγε, έκανε πραγματικότητα το όνειρό της.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η κοπέλα θέλησε να βγάλει μία selfie από την γέφυρα Puente de Triana. Ανέβηκε στα κάγκελα αλλά έχασε την ισορροπία της κι έκανε βουτιά θανάτου στον ποταμό από τα 4,5 μέτρα.

Η Triana Bridge είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Σεβίλλης και συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες. Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πόλης «το τραγικό ατύχημα θα γίνει η αιτία για να γίνει το σημείο πιο ασφαλές».

Δείτε τις φωτογραφίες









Διαβάστε περισσότερα...