Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί κακοποιούν τα παιδιά των δρόμων στη Ουγκάντα


Ξυλοδαρμούς, βιασμούς, φυλακίσεις, εκμετάλλευση καταγγέλλει η HRW.

Τα παιδιά των δρόμων στην Ουγκάντα αντιμετωπίζουν διαρκή κακοποίηση από την αστυνομία και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε έκθεσή της, τα παιδιά ξυλοκοπούνται από την αστυνομία με μαστίγια, φυλακίζονται και εκβιάζονται για να τους αποσπάσουν χρήματα. Κορίτσια και αγόρια του δρόμου βιάζονται επίσης από άνδρες και μεγαλύτερα αγόρια, αναφέρει η HRW.

Η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών στους δρόμους και να ασκήσει διώξεις κατά των υπευθύνων για την κακοποίησή τους, τονίζει η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τη HRW, τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ομάδα του πληθυσμού της χώρας που ζει σε συνθήκες φτώχειας.

«Παιδιά που ζουν στον δρόμο είπαν στην οργάνωση ότι φοβούνται τις αρχές και πως η αστυνομία είναι πηγή βίας και όχι προστασίας», σημειώνεται στην έκθεση με τίτλο «Πού θέλετε να πάμε;».

Αξιωματούχος της Ουγκάντα, απαντώντας στις καταγγελίες, ανέφερε πως κάποια από τα παιδιά αυτά είναι «σκληροπυρηνικοί κακοποιοί» και πως η αστυνομία χρησιμοποιεί μόνο την ελάχιστα απαιτούμενη βία εναντίον τους.

Τα ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που ζουν στο δρόμο δεν είναι γνωστά, ωστόσο, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 έκανε λόγο για περίπου 10.000 ανηλίκους.



Διαβάστε περισσότερα...

Παιχνιδιάρα η γάτα


Κάνει χαρές σε δελφίνι – Δείτε το διασκεδαστικό βίντεο.

Κινδυνεύει να πέσει στο νερό και παρόλα αυτά συνεχίζει να… πειράζει το δελφίνι. Κι εκείνο όμως δεν πάει πίσω. Μια γάτα αποδεικνύεται πολύ παιχνιδιάρα και δε ν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να κάνει χαρές στο συμπαθέστατο θηλαστικό.

Έχει πάει στην άκρη της πισίνας όπου βρίσκονται τα δελφίνια στο Theater of the Sea της Φλόριντα -ένα από τα παλιότερα θαλάσσια πάρκα παγκοσμίως- και αν και στην αρχή είναι διστακτική, βλέποντας το δελφίνι να πλησιάζει αρχίζει να ξεθαρρεύει. Με το πόδι της το αγγίζει και σιγά-σιγά που της φεύγει και η αρχική συστολή τρίβει τη μουσούδα της πάνω του και το ψάχνει όταν εκείνο χάνεται για λίγο μέσα στο νερό.

Φαίνεται σαν λέει με το δικό της τρόπο ένα «γεια» στον γλυκύτατο Άρθουρ, ο οποίος έχει σταματήσει να παίζει με τους φίλους του Σιλό και Θάντερ (Κεραυνό) και ασχολείται μόνο με τη γατούλα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την πατάει φορτηγό, σηκώνεται και περπατάει!


Μπορείς να την πεις και τυχερή - Δείτε το βίντεο.

Ένα φρικτό τροχαίο με την πιο... αναπάντεχη εξέλιξη κατέγραψε κάμερα μέσα στην καμπίνα αυτοκινήτου στη Ρωσία. Προπορευόμενο φορτηγό κινούμενο μέσα στην πόλη, στην προσπάθειά του να προσπεράσει νεαρή ποδηλάτη, την πάτησε!

Η νεαρή, η οποία βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού, λίγα δευτερόλεπτα μετά το σοκ που υπέστη, σηκώθηκε όρθια και περπάτησε, αφήνοντας άναυδους όσους έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαμε τα γκάτζετ που θέλατε και δεν βρίσκατε...


Μια αιώρα για τα πόδια σας, ένα πληκτρολόγιο που πλένεται κάτω από τη βρύση, η κούπα που φτιάχνει καφέ και μια σειρά από γκάτζετ που μπορούν να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά μας έχουν ήδη εφευρεθεί...

Μια αιώρα για να ξεκουράζετε τα πόδια σας.


Η κούπα που φτιάχνει καφέ.


Η κούπα που ζεσταίνει τον καφέ.


Ηλεκτρική σκούπα για τον υπολογιστή σας.


Συρραπτικό χωρίς συνδετήρες.


Ειδικό μαξιλάρι για μια σιέστα στο γραφείο.


Με αυτά τα δύο αντικείμενα δεν θα ξαναπαραπονεθείτε ότι το 8ωρο στο γραφείο κάνει κακό στο σώμα σας...


Το προσωπικό ψυγείο γραφείου.


Κλιπ για να μη ξαναχυθεί ο καφές στο γραφείο.


Το πληκτρολόγιο που πλένεται.


Ειδικά χαριτωμένα γάντια για να μην κρυώνουν τα χέρια σας.


Γιατί όχι;



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7 πράγματα που δεν ξέρατε για το σεξ μετά τον τοκετό


Με ένα μωρό στην οικογένεια πολλά πράγματα αλλάζουν με πρώτο και καλύτερο τη σεξουαλική σας ζωή. Ωστόσο αυτή η αλλαγή δεν σημαίνει πάντα προς το κακό.

Δείτε σε αυτό τον μικρό οδηγό τι μπορεί να «συναντήσετε» στην κρεβατοκάμαρά σας μετά τον ερχομό ενός μωρού.
Η πρώτη φορά μετά τον τοκετό θα είναι χειρότερη και από την πραγματική πρώτη φορά!

Αν είχατε έναν τοκετό χωρίς επιπλοκές, το πιθανότερο είναι ο γιατρός σας να σας δώσει το «πράσινο φως» για να ξανακάνετε σεξ σε περίπου έξι βδομάδες. Ενώ λοιπόν εκείνη η φορά δεν θα είναι σίγουρα η πρώτη σας σεξουαλική εμπειρία (το μωρό δίπλα σας είναι αδιάσειστο στοιχείο) μπορεί να αισθανθείτε εκείνο το τρέμουλο στα πόδια που νιώσατε την πρώτη φορά που κάνατε σεξ.
Μετά από έναν τοκετό όμως και αφού φέρατε στον κόσμο ένα ολόκληρο μωρό είναι λογικό η πρώτη σας φορά να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, με τον καιρό και αφού επουλωθούν οι πληγές εκεί κάτω θα αποκτήσετε και πάλι μια ουσιαστική και χωρίς άγχος σεξουαλική ζωή.
Το σεξ μπορεί να μπει στην λίστα των «Μη ξεχάσω»

Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μιας νέας μαμάς βομβαρδίζεται από χιλιάδες πράγματα! Ο θηλασμός, η αποστείρωση, τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς, οι στοίβες των βιβλίων για μωρά που έχετε να διαβάσετε, τα ρουχαλάκια του μωρού που έχετε να πλύνετε σε συνδυασμό με το άγχος σας να ανταποκριθείτε στο νέο σας ρόλο δεν σας αφήνουν και πολύ ελεύθερο χρόνο. Αν καταφέρετε να κάνετε όλα αυτά σε μια μέρα το πιθανότερο είναι να θέλετε να ρίξετε έναν υπνάκο στο τέλος!
Ή μπορεί να αισθάνεστε απίστευτα σέξι!

Φέρατε ένα πλασματάκι στον κόσμο μέσα από το σώμα σας. Το στήθος σας είναι μεγαλύτερο από ποτέ και τα μαλλιά σας επίσης πιο λαμπερά από ποτέ. Αυτός ο συνδυασμός σε μερικές γυναίκες μπορεί να αυξήσει την επιθυμία τους για σεξ και να θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το συναίσθημα. Ο μπαμπάς θα χαρεί πολύ!
Ο θηλασμός δεν είναι υποκατάστατο την αντισύλληψης

Σε αυτό το σημείο θέλουμε την προσοχή σας. Ναι, οι γυναίκες που θηλάζουν μπορεί να μην έχουν περίοδο για μήνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και ωορρηξία. Για τον λόγο αυτό, αν δεν θέλετε να μείνετε και πάλι έγκυος τώρα που το μωρό σας είναι ακόμη βρέφος, πάρτε τις προφυλάξεις σας.
Ο οργασμός μπορεί να αργήσει λίγο

Αυτό μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο, καθώς η μέρα σας θα είναι πολύ φορτωμένη και οι έννοιες αρκετές. Και επειδή ως γνωστόν οι γυναίκες είμαστε εγκεφαλικά όντα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή για να βιώσετε και πάλι τον πολυπόθητο οργασμό. Χαλαρώστε και ζητήστε από τον σύντροφό σας να δοκιμάσετε διάφορες στάσεις που θα σας οδηγήσουν στην κορύφωση. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιες γυναίκες έρχονται σε οργασμό πολύ πιο εύκολα μετά την γέννα!
Ένα κλαψούρισμα μπορεί σας χαλάσει την όρεξη

Ανυπομονούσατε όλη μέρα να βρεθείτε με τον σύντροφό σας το βράδυ! Και ξαφνικά το μωρό αρχίζει τα κλάματα. Δεν έχει σημασία για πόση ώρα κράτησε το κλαψούρισμα, το θέμα είναι ότι το μητρικό ένστικτο είναι πολύ ισχυρό, οπότε δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσετε να το πολεμήσετε. Πάρτε τον χρόνο σας να προσαρμοστείτε στη νέα σας καθημερινότητα και σύντομα θα μάθετε πώς να ξεπερνάτε κάποιες μικρές δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν.
Με τον καιρό θα αισθανθείτε πιο άνετα με το σώμα σας

Μόλις πιάσετε ένα περιοδικό στα χέρια σας βλέπετε φωτογραφίες από μαμάδες με τα μπικίνι και τα μωρά στην αγκαλιά τους, χαμογελαστούς να χτίζουν καστράκια στην άμμο. Και από πίσω έναν χαρούμενο μπαμπά να καμαρώνει.

Στην πραγματική ζωή, εσείς κυκλοφορείτε με ένα λεκιασμένο από γάλα μπλουζάκι, παντόφλες, το μαλλί κότσο και η μόνη αναλαμπή που έρχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αν βάλατε τελικά και τα τρία πλυντήρια.

Ναι μπορεί να σας πάρει καιρό αλλά καθώς ο χρόνος θα περνάει θα φύγουν οι ανασφάλειες για το σώμα σας για τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης και το άγχος και θα γίνετε και πάλι εραστές με τον σύζυγό σας.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέζησε και από τις δύο μοιραίες πτήσεις της Malaysia Airlines


Δύο αεροπορικές τραγωδίες μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Ουδείς επιβίωσε από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines τον Μάρτιο, ουδείς επιβίωσε από τη συντριβή αεροσκάφους της ίδιας εταιρίας χθες στην Ουκρανία.

Ουδείς; Λάθος!



Κι όμως υπάρχει ένας άνθρωπος που διασώθηκε και στις δυο περιπτώσεις. Η ηλεκτρονική έκδοση της Μarca φέρνει στο φως μια απίστευτη ιστορία, για τον πιο τυχερό άνθρωπο του πλανήτη.

Πρόκειται για τον Ολλανδό ποδηλάτη Μάαρτεν Ντε Γιονγκ. Ο Ντε Γιονγκ είχε κλείσει εισιτήρια με την πτήση που εξαφανίστηκε και παρέσυρε στο θάνατο 229 ανθρώπους τον Μάρτιο. Θα ήταν ο διακοσιοστός τριακοστός, εάν την ύστατη ώρα δεν έβρισκε απευθείας πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ για την Ταϊβάν. Γλίτωσε... κατά λάθος.

Μοίρα, ριζικό, κισμέτ, τύχη; Όπως κι αν το πείτε ο άνθρωπος ήταν γραφτό να ζήσει. Χθες, θα ήταν στην πτήση που συνετρίβη (ή καταρρίφθηκε) στην Ουκρανία και θα ήταν ανάμεσα στους 298 νεκρούς. Βρήκε όμως φθηνότερα εισιτήρια για να φτάσει στον προορισμό του.

O τύπος είναι survivor. Aπίστευτη ιστορία που αποδεικνύει ότι... όποιου του μέλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει!


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα καθαρίσεις ένα βρώμικο σίδερο;


Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καθαρισμού, θυμήσου, πως πρέπει να περιμένεις πρώτα, να κρυώσει. Όταν το σίδερο είναι καυτό, αποτελεί κίνδυνο για εσένα, αλλά και ο καθαρισμός του είναι αναποτελεσματικός.

Πως θα βγάλεις τη βρωμιά από το απλό σίδερο:

Ιδανικό καθαριστικό είναι το νερό και το ξίδι. Τρίψε την επιφάνεια με ένα μαλακό πανί.

Πως θα φροντίσεις το σίδερο ατμού:

• Αν η ουσία που έχει κολλήσει στο σίδερο είναι κηρώδης, τότε βάλ΄το σε λειτουργία και άπλωσε μια εφημερίδα επάνω στον πάγκο. Πέρασε το σίδερο πολλές φορές πάνω στην εφημερίδα μέχρι να εξαφανιστεί το κατάλοιπο.

• Εάν η ουσία είναι λιπαρή, τότε βρέξε ένα πανί με αμμωνία. Στη συνέχεια, καθάρισε με λίγο νερό.

•Για τις τρύπες εξαερισμού, προτίμησε μια μπατονέτα και όχι ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως το μαχαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να διαβάζεις τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η σωστή και τακτική φροντίδα, διευκολύνει και επιταχύνει οπωσδήποτε το σιδέρωμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εφαρμογή που σας δείχνει το δρόμο… στην κυριολεξία


Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να περιπλανιέσαι στους δρόμους και να ανακαλύπτεις νέα, μαγευτικά τοπία και γειτονιές ξεχωριστής ομορφιάς όταν επισκέπτεσαι ένα νέο τόπο.

Τα τελευταία χρόνια με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την επικράτηση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, πολλοί ταξιδιώτες αφήνονται στα «μαγικά» διαφόρων προγραμμάτων και εφαρμογών GPS προκειμένου να κατευθυνθούν σε κάποιο προορισμό.

Το πρόβλημα είναι όμως, ότι συνήθως αυτά τα προγράμματα βρίσκουν και προτείνουν τη συντομότερη διαδρομή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνει κανείς την ευκαιρία να ανακαλύψει τους «θησαυρούς» που ενδεχομένως να υπήρχαν αν έστριβε ένα τετράγωνο πιο κάτω και «έλιωνε» λίγο ακόμη τα παπούτσια του.

Για το λόγο αυτό, ερευνητές της Yahoo! δημιούργησαν έναν αλγόριθμο ο οποίος χαρτογραφεί την ομορφότερη διαδρομή από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β.

Χρησιμοποιώντας crowd-sourced data έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα τα πιο δελεαστικά μονοπάτια μέσα σε μια πόλη.

Επιπλέον, η εφαρμογή αυτή χαράσσει μια πορεία κατά μέσο όρο μόλις 7 λεπτά μεγαλύτερη από ό,τι η συντομότερη, προτεινόμενη διαδρομή.

Τι λέτε;

Δεν είναι μικρή η «θυσία», για να έχετε ως αντάλλαγμα μια πιο ευχάριστη διαδρομή;

Η πρώτη πόλη που δοκίμασαν τον αλγόριθμό τους οι ερευνητές ήταν το Λονδίνο. Χρησιμοποίησαν δεδομένα από την ιστοσελίδα UrbanGems.org, η οποία ζητά από τους επισκέπτες της πόλης να επιλέξουν την πιο όμορφη από δύο φωτογραφίες που έχουν συλλεχθεί από το Google Street View και το Geograph από διάφορες τοποθεσίες της αγγλικής πρωτεύουσας.

Προκειμένου να κάνουν τον αλγόριθμο πιο χρήσιμο σε άλλες πόλεις, οι ερευνητές χρειάζονταν μεγαλύτερη βάση δεδομένων. Έτσι, αποφάσισαν να στραφούν στο Flickr.

Με μια συλλογή 5 εκατομμυρίων φωτογραφιών γεωαναφοράς, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την τοποθεσία των φωτογραφιών, καθώς επίσης και από τα θετικά σχόλια των χρηστών, προκειμένου να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες διαδρομές στη Βοστόνη και το Λονδίνο.

Στη συνέχεια εξέτασαν τον αλγόριθμό τους με 54 εθελοντές στη μία πόλη και 30 στην άλλη, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι προτεινόμενες διαδρομές ήταν κατά 30% περίπου πιο όμορφες κι ενδιαφέρουσες από αυτές της συντομότερης εκδοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του discovermagazine.com, οι ερευνητές σχεδιάζουν να ενσωματώσουν τα ευρήματά τους σε εφαρμογές χαρτών και να τα δοκιμάσουν σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δίαιτα της NASA - Θα χάσετε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες


Όπως η μόδα κάνει κύκλους, αναπαράγοντας και φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά ό,τι είχε κάνει επιτυχία σε παλιότερες εποχές, το ίδιο συμβαίνει και στις δίαιτες. Η λεγόμενη δίαιτα της NASA είχε κάνει θραύση τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Ήταν εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες των αστροναυτών και -το πιο σημαντικό- είχε όντως αποτελέσματα! Γι' αυτό άλλωστε ήταν επί 2 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των διαιτολογίων, σε διάφορες παραλλαγές.

Ως διαιτολόγιο, ανήκει στις λεγόμενες χημικές δίαιτες. Μη σας τρομάζει ο όρος αυτός. Χημικές είναι οι δίαιτες που σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχει απώλεια βάρους μεγαλύτερη από αυτή των 4 κιλών που προτείνεται ως ο ιδανικός μέσος όρος το μήνα. Τα κιλά χάνονται, γιατί ο οργανισμός υποβάλλεται σε διάφορα χημικά σοκ. Δηλαδή, αν κάποιος είχε συνηθίσει να τρώει τηγανητά και να πίνει ροφήματα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες και τα κόψει μαχαίρι, ο οργανισμός υπόκειται σε ένα σοκ. Έτσι, βγάζοντας παχυντικές τροφές από τη διατροφή σας και εμπλουτίζοντάς τη με συνήθειες που πριν μπορεί να μην είχατε -όπως για παράδειγμα, ένα πλούσιο πρωινό ή μια μέρα αποτοξίνωσης μόνο με φρούτα-, ο οργανισμός υφίσταται απανωτά σοκ. Αυτά τα απανωτά σοκ "παίζουν" με τη χημεία του οργανισμού και τον βοηθάνε να απαλλαγεί και να δουλέψει επιταχύνοντας το μεταβολισμό και τις καύσεις.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο για πολλά χρόνια οι άνθρωποι, και ειδικά οι γυναίκες, τρόμαζαν με τις χημικές δίαιτες είναι ο αντίκτυπός τους μετά τη διακοπή τους και το βασανιστικό ερώτημα ακόμα και πριν τις ξεκινήσουν: "Άντε, και τα χάνω τα κιλά; Μετά; Αν τα πάρω διπλά;". Πρόκειται για ένα είδος αστικού μύθου! Αφενός, είναι άκρως λογικό μετά από μία οποιαδήποτε δίαιτα -πόσο μάλλον μια χημική-, αν δεν υπάρχει μια συντήρηση σε λογικά πλαίσια, αλλά η επιστροφή στον προηγούμενο τρόπο ζωής, να ξαναπάρεις τα κιλά. Αφετέρου, γιατί δεν ρωτάει κάποιος εκείνους που δηλώνουν ότι μετά από μία δίαιτα πήραν όσα έχασαν επί δύο για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Στην ουσία, φταίνε οι ίδιοι και όχι η διατροφή τους. Τις περισσότερες φορές, όταν στερούμαστε κάτι και μετά μας δίνεται πάλι η ελευθερία να το κάνουμε, γινόμαστε ασύδοτοι. Έτσι, υπερκαταναλώνουμε και, όπως είναι φυσιολογικό, παχαίνουμε! Αν όμως προσέξουμε, με τη συγκεκριμένη δίαιτα δεν ξαναπαίρνουμε τα κιλά αυτά!

Έτσι, το συγκεκριμένο διαιτολόγιο NASA είναι κατάλληλο για γυναίκες αλλά και άντρες, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του καθενός. Διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει 2 ημέρες αποτοξίνωσης - η μία την πρώτη εβδομάδα και η άλλη τη δεύτερη. Αποτελεί την ιδανική λύση για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τα περιττά κιλά, ενώ δεν σας περιορίζει στις εξόδους. Δηλαδή, αν επιθυμείτε, έχετε και τη δυνατότητα να φάτε έξω με φίλους αλλά και να πιείτε ένα κρασί. Εδώ, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή είναι προσαρμοσμένη στις συνήθειες και τις επιθυμίες μας, αυτό έχει αντίκτυπο στον αριθμό των κιλών που χάνουμε. Έτσι, αν, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να απαρνηθείτε τα γλυκά ή τα "πολλά αλάτια" ή ακόμα και το κρασάκι σας, δεν θα χάσετε 10 κιλά, αλλά 7 με 8! Όμως, στην περίπτωση που κόψετε το αλάτι, τη ζάχαρη από τα ροφήματά σας, το αλκοόλ και τα γλυκά, τα 10 κιλά είναι το λιγότερο που θα χάσετε.

Σε πρακτικά ζητήματα, η διατροφή αυτή περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες, όπως αυγά και κρέας, αλλά όχι γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτια και γάλα. Επιπλέον, δεν έχει ποσότητες. Δηλαδή όσα σαλατικά θέλετε μπορείτε να φάτε. Το ίδιο ισχύει και για το κρέας. Μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε! Ναι μεν, είστε ελεύθεροι να φάτε τεράστιες ποσότητες από σαλάτες και κρέατα, πρακτικά όμως αποκλείεται να τα καταφέρετε. Από τη μία είναι ψυχολογικό κόλπο και από την άλλη δεν θα τα καταφέρετε, γιατί απλά, άντε, την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη ημέρα να φάτε όσο θέλετε, μετά βαριέστε και, εκτός αυτού, το στομάχι σας θα έχει "κλείσει"! Είναι ό,τι πρέπει σαν δίαιτα για όλους εκείνους που δεν θέλουν να περιορίζονται με τη σκέψη ότι κάνουν δίαιτα, αλλά και ούτε θέλουν να μετράνε γραμμάρια.

Όσο για τα φρούτα, αν και κάθε μέρα είναι περιορισμένος ο αριθμός τους, την ημέρα της αποτοξίνωσης, που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτά, τρώτε όσα θέλετε! Εκείνη, λοιπόν, την ημέρα μπορείτε να καταναλώσετε όση ποσότητα και ό,τι είδους φρούτα σάς κάνει κέφι. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όπως σε άλλες δίαιτες, π.χ. όχι μπανάνες, όχι γλυκά φρούτα. Στη συγκεκριμένη, ακόμα και αν έχετε όρεξη να φάτε ένα ολόκληρο καρπούζι, δεν έχετε κανέναν απολύτως περιορισμό! Μπορείτε να το φάτε.

Το πρωινό είναι κάθε μέρα το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης. Έτσι, καθημερινά, το πρωί έχετε 2 αυγά όπως τα προτιμάτε με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Ως δεκατιανό, αν δεν μπορείτε να φάτε κατευθείαν όλο το πρωινό, μπορείτε να το μοιράσετε, ανάλογα με την όρεξή σας.

Οι καφέδες, το τσάι και τα αφεψήματα βοτάνων επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό.

Ημερήσιο πρόγραμμα

Δευτέρα

Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά

Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος, 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι



Τρίτη

Μεσημεριανό: 1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα

Δείπνο: 7 φέτες ζαμπόν, κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα



Τετάρτη

Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο

Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι



Πέμπτη

Μεσημεριανό: 1 σαλάτα τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα

Βραδινό: Λαχανικά ωμά ή βραστά και κρέας μοσχαρίσιο



Παρασκευή

Μεσημεριανό: Σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια, λάχανο και 1 μερίδα κοτόπουλο

Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα



Σάββατο

Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα, όσα και όποια θέλετε



Κυριακή

Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα

Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση


Η τριχόπτωση έχει τεράστιες ψυχολογικές συνέπειες, μιας και τα αποτελέσματα της εστιάζουν στο τριχωτό της κεφαλής, σημείο που αποτελεί κέντρο αναφοράς, του εαυτού μας και της σύγχρονης αισθητικής αντίληψης για την εικόνα μας γενικότερα.

Αν εξαιρέσουμε τη φυσιολογική τριχόπτωση κατά την οποία καθημερινά χάνονται τρίχες λόγω της φυσικής ανανέωσης, σε παθολογικό επίπεδο η τριχόπτωση χαρακτηρίζεται από αυξημένο αριθμό τριχών που πέφτουν καθημερινά χωρίς στη συνέχεια να αντικαθίστανται από νέες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται σταδιακά αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής, που ονομάζεται αλωπεκία.

Το πλήθος καθώς και η διαφορετικότητα των παραγόντων που προκαλούν την νόσο, καθιστούν πρόκληση τη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία, η οποία χωρίς την κατάλληλη σταδιοποίηση αλλά και παρακολούθηση κατά την διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής, δεν μπορεί να δώσει σωστά και επιστημονικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα.
Τριχοσκόπηση

Είναι πάντοτε το πρώτο απαραίτητο βήμα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η διαδικασία της αραίωσης των τριχών είναι τόσο σταδιακή που δεν είναι συχνά ορατή από την αρχή ακόμα και το άτομο που επηρεάζεται από αυτή δεν τη προσέχει άμεσα. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να συγκρίνει το πώς αυτή πιθανόν εξελίσσεται, σταθεροποιείται ή αναστρέφεται.

Γίνεται αντιληπτό άρα ότι η λεπτομερής και εμπεριστατωμένη μελέτη του τριχωτού της κεφαλής πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας είναι επιτακτική.

Η τριχοσκόπηση είναι η μέθοδος για τη διάγνωση των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, η δερματοσκόπηση των τριχών με τη χρήση χειροκίνητου δερματοσκοπίου ή βιντεομικροσκοπίου πολωμένου φωτός. Η πλήρης καταγραφή της κατάστασης κάθε φορά των τριχοθυλακίων όσον αφορά τον αριθμό την ποιότητα και το πάχος των τριχών, ανά 3μηνο ή 6μηνο, είναι ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας που συστήνεται, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράφουμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιφανείας του τριχωτού της κεφαλής, πριν και μετά.

Σε κάθε τριχοσκόπηση καταγράφονται και μετρώνται τα εξής :
Ο αριθμός των υπαρχόντων τριχοθυλακίων.
Ο αντίστοιχος αριθμός τριχών.
Το πάχος της τρίχας.
Ο αριθμός των μονών τριχοθυλακίων.

Οι ψηφιακές εικόνες που προκύπτουν μαζί με την διάγνωση αποτελούν σημείο αναφοράς. Διατηρούνται στο αρχείο κάθε ενδιαφερόμενου και μας βοηθούν στην παρακολούθηση του ασθενούς αλλά και στη σύγκριση των αποτελεσμάτων για την έκβαση του περιστατικού.

Μας δίνει την δυνατότητα:
Να έχουμε σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένη διάγνωση για το είδος της τριχόπτωσης.
Είναι άριστο κριτήριο για την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής θεραπείας της τριχόπτωσης.
Καθοριστική είναι η σημασία της τριχοσκόπησης στην παρακολούθηση της οποιασδήποτε θεραπείας για την τριχόπτωση στην πορεία του χρόνου.
Μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στη δότρια περιοχή, που μπορούν να μεταφερθούν σε περίπτωση μεταμόσχευση μαλλιών.

Ένας λεπτομερής ηλεκτρονικός φάκελος με όλες τις ψηφιακές δερματοσκοπίσεις του ασθενή αρχειοθετείται και είναι διαθέσιμος πάντα για τη σωστή και συνεχή παρακολούθηση της τριχόπτωσης και της θεραπείας της.

Το πρώτο καθοριστικό βήμα για την αντιμετώπιση έχει γίνει.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προχωρά η ανάπλαση του φαληρικού μετώπου


Εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΚΑ οι περιβαλλοντικοί όροι.

Την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του μετώπου της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας προς τον φαληρικό όρμο, από την εκβολή του ποταμού Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

«Η ανάπλαση του φαληρικού μετώπου είναι από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Δίνουμε ζωή στην παραλιακή Αθήνα, επανασυνδέοντάς την με το θαλάσσιο στοιχείο μέσω της ανάπλασης της παραλίας. Το έργο αποτελεί μέρος των αναπτυξιακών αξόνων που έχουμε εντάξει στο μεγάλο στρατηγικό μας σχεδιασμό που στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγής και της απασχόλησης, στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης.

Σημειώνεται ότι η ολοκληρωμένη ανάπλαση του φαληρικού μετώπου βασίζεται σε σχέδια του Ρέντσο Πιάνο. Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η υλοποίηση του έργου συνεπάγεται επενδύσεις της τάξης των περίπου 230 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στη φάση κατασκευής και περίπου 70 θέσεων άμεσης απασχόλησης κατά τη διάρκεια λειτουργίας, καθώς και σημαντικού αριθμού έμμεσα συνδεόμενων με το έργο θέσεων.

Η χρηματοδότηση του έργου θα προέλθει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη 2014-2020 του ΥΠΕΚΑ (110 εκατ. ευρώ), από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (80 εκατ. ευρώ) και από το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής με 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα για την επιτάχυνση της συγχρηματοδότησης του έργου από τα ευρωπαϊκά ταμεία, θα χρησιμοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jaspers.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση του φαληρικού μετώπου επιδιώκει τους εξής στόχους:

  • Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό την άσκηση- άθληση και την ψυχαγωγία.
  • Αποκατάσταση της απρόσκοπτης επικοινωνίας του αστικού ιστού με το θαλάσσιο μέτωπο, με τη λειτουργική αναδιάταξη των τεχνικών υποδομών και ειδικώς των συγκοινωνιακών έργων της παράκτιας ζώνης.
  • Αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής.
  • Λειτουργική και αισθητική συνοχή της παραλιακής ζώνης του Παλαιού Φαλήρου με το Πάρκο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και με το πράσινο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τα ήδη υλοποιημένα ολυμπιακά έργα στο φαληρικό μέτωπο, από τον Ιλισό έως το Δέλτα.
Τα κυριότερα επιμέρους έργα που συνθέτουν το ολοκληρωμένο έργο ανάπλασης του φαληρικού μετώπου, συνοψίζονται ως εξής:

  • Εγκάρσια μετατόπιση της λεωφόρου Ποσειδώνος: Το τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού, με μήκος περίπου ενός χλμ. μετατοπίζεται μέχρι 90 μ. προς τη θάλασσα, χαμηλώνει και καλύπτεται σε δύο θέσεις, πλάτους 300 μ. περίπου η καθεμιά, οι οποίες μαζί με πρόσθετες εγκάρσιες γεφυρώσεις ενοποιούν απρόσκοπτα τον αστικό χώρο με το παραλιακό μέτωπο.
  • Πράσινες «κοιλάδες» ως αντιπλημμυρικά έργα: Στη θέση της υφιστάμενης παραλιακής λεωφόρου που μετατίθεται, υλοποιούνται δυο φυσικές «κοιλάδες» πρασίνου, βατές από πεζούς, μια στο Μοσχάτο και μια Καλλιθέα. Αυτές οι ήπιες εδαφικές πτυχώσεις θα παραλαμβάνουν τις πλημμυρικές παροχές σε περιπτώσεις πολύ έντονης βροχόπτωσης, ενώ όλο τον άλλο καιρό θα αποτελούν πράσινες μεταβατικές ζώνες από την πόλη προς τη θάλασσα.
  • Μητροπολιτικό πάρκο: Η ανεκμετάλλευτη σήμερα επιφάνεια της περιοχής αναπλάθεται, ώστε να δημιουργηθεί πάρκο μητροπολιτικής κλίμακας, το οποίο συνδέει φυσικά και ανεμπόδιστα την πόλη με το θαλάσσιο μέτωπό της. Η σύνδεση αναπτύσσεται σε πέντε εγκάρσιους άξονες που αρθρώνουν γραμμικούς περίπατους, με κοινή απόληξη στο στοιχείο του νερού, σε εξέδρες που εισχωρούν στη θάλασσα ως υπόμνηση των εξεδρών που υπήρχαν στο φαληρικό μέτωπο στις αρχές του 20ού αιώνα. Συγχρόνως το υδάτινο στοιχείο διεισδύει στο πάρκο, με τα τρία υγρά κανάλια και με τη διαμόρφωση γραμμικών θαλάσσιων στοιχείων, δημιουργώντας ζωντανούς πόλους αναψυχής και επαναφέροντας την κολύμβηση στον Φαληρικό Όρμο. Στο μητροπολιτικό πάρκο θα εμπεριέχονται, επιπλέον του εκτεταμένου πρασίνου και των χώρων εκτόνωσης στη φύση και στη θάλασσα, λειτουργίες εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα με άξονα τη φύση και την επιστήμη, δραστηριότητες πολιτισμού, αναψυχής, τουρισμού, αθλητισμού και ναυταθλητισμού, άσκησης και αναψυχής, καθώς και μικρής έκτασης και τοπικού ενδιαφέροντος εμπορικές χρήσεις. Επίσης, τo μητροπολιτικό πάρκο θα φιλοξενήσει πέντε ειδικές γλυπτικές κατασκευές-τοπόσημα.
  • Έργα στη θάλασσα: Περιλαμβάνουν τέσσερις κάθετες στο θαλάσσιο μέτωπο προβλήτες ως επεκτάσεις των θεματικών αξόνων του πάρκου, τη δημιουργία τεχνητής παραλίας στο δυτικό άκρο του μετώπου, κατασκευή δύο τεχνητών νησίδων νότια της τεχνητής παραλίας και την εξέδρα του τοπόσημου στο άκρο της προβλήτας του άξονα πολιτισμού.
  • Υποστηρικτικά έργα: Για την άρδευση του εκτεταμένου νέου πρασίνου, δημιουργείται το Κέντρο Ανάκτησης Νερού Ελαιώνα, με τροφοδοσία από την υγρή φάση των λυμάτων του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, υπόγεια μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας και επιστροφή της ιλύος στον κεντρικό αγωγό. Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 1.200 m3/ημέρα και το παραγόμενο ανακτημένο νερό θα ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις απαιτήσεις για απεριόριστη άρδευση τόσο στο μητροπολιτικό πάρκο όσο και σε μέρος του Πάρκου Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ).
Στα υποστηρικτικά έργα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την ανανέωση των στάσιμων νερών στον Κηφισό και στον Ιλισό, καθώς και μονάδα διαχείρισης για την αξιοποίηση των πράσινων αποβλήτων από τη συντήρηση του πάρκου.


Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις


Εικασίες και θεωρίες που προσπαθούν να τις εξηγήσουν.

Μια σύμπτωση είναι μια συλλογή γεγονότων που συνδέονται μεταξύ τους, αλλά είναι απίθανο να έχουν μια κοινή αιτία.

Κάποιες φορές οι άνθρωποι αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να εξηγήσουν ορισμένα συμπτωματικά γεγονότα, που φαίνεται να συνδέονται, ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

Ας γνωρίσουμε μερικές περίεργες συμπτώσεις και εικασίες γύρω από το τι τις προκάλεσε, όπως παρουσιάστηκαν στο listverse.com.

1. Δολοφονίες με «χαλί» το τραγούδι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα



Οι κάτοικοι των Φιλιππίνων λατρεύουν το καραόκε και η χώρα είναι γεμάτη από ανάλογα κέντρα διασκέδασης. Για τους περισσότερους το καραόκε είναι απλά ένας τρόπος αναψυχής. Ορισμένοι όμως το παίρνουν πολύ σοβαρά…
Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, κατά τα οποία άνθρωποι δολοφονήθηκαν ενώ τραγουδούσαν το διάσημο κομμάτι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα.

Οι θάνατοι αυτοί θεωρούνται συμπτωματικοί, ωστόσο πολλά μπαρ έχουν πλέον αφαιρέσει από τις λίστες των τραγουδιών τους το συγκεκριμένο κομμάτι.

Σε μια περίπτωση, ο 29χρονος Romy Baligula δολοφονήθηκε με σφαίρα από το όπλο ενός σεκιούριτι… επειδή δε σταματούσε να τραγουδά το συγκεκριμένο κομμάτι.

2. 11 Ιουλίου του 1991



Στις 11 Ιουλίου του 1991 εμφανίστηκαν πολλά UFO στον ουρανό της πόλης του Μεξικού. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν μάρτυρες και ακολούθησαν έρευνες από τη μεξικανική κυβέρνηση. Εντελώς συμπτωματικά, εκείνη τη μέρα είχε ολική έκλειψη ηλίου.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης πολλοί ανέφεραν ότι είδαν ένα μεγάλο μεταλλικό δίσκο στον ουρανό. Το αντικείμενο αυτό καταγράφηκε σε βίντεο και μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων. Ήταν ένα από τα πολλά ανάλογα περιστατικά που αναφέρονται στην πρωτεύουσα του Μεξικού.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ηλιακή έκλειψη και η εμφάνιση των UFO δεν ήταν τυχαίο γεγονός, καθώς είχε προβλεφθεί από τους Μάγια. Το ημερολόγιο (Dresden Codex of the Maya) αναφέρει ότι η έκλειψη της 11ης Ιουλίου είναι ο έκτος ήλιος του Quetzalcoatl, ο οποίος θα φέρει μαζί του κοσμικές αλλαγές.

3. Ο Chris Benoit και η Wikipedia



Τον Ιούνιο του 2007 ο επαγγελματίας παλαιστής Chris Benoit δολοφόνησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Benoit ήταν γνωστός αθλητής και η είδηση της δολοφονίας και του θανάτου του κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Benoit στραγγάλισε τη σύζυγό του και έπνιξε τον 7χρονο γιο του και στη συνέχεια κρεμάστηκε. Όταν αποκαλύφθηκε η τραγωδία, ακούστηκε ότι ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποίηση της συζύγου του, ενώ θεωρούνταν και επιρρεπής σε ξεσπάσματα οργής.

Για κάποιο περίεργο λόγο, 14 ώρες προτού η αστυνομία ανακαλύψει τα πτώματα η αγγλική σελίδα της Wikipedia ανέφερε το θάνατο της συζύγου του. «Ο Chris Benoit αντικαταστάθηκε από τον Johnny Nitro στον αγώνα Vengeance για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ECW World Championship, καθώς ο Benoit δε μπορούσε να παραστεί για προσωπικούς λόγους, που σχετίζονται με το θάνατο της συζύγου του Nancy».

Η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή του άντρα που δημοσίευσε την πληροφορία.

Ο Chris Benoit δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, όμως έστειλε μια σειρά μηνυμάτων προτού αυτοκτονήσει που έλεγαν: «Η διεύθυνσή μου είναι 130 Green Meadow Lane, Fayetteville Georgia 30215».

4. Eleanor Rigby



Το κομμάτι «Eleanor Rigby» των Beatles κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 1966, μία εβδομάδα πριν από την τελευταία περιοδεία της μπάντας.

Το 1966 ο McCartney είχε δώσει μια συνέντευξη γύρω από το πώς εμπνεύστηκε τους στίχους του τραγουδιού.
Σύμφωνα με όσα είπε, αρχικά είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τη φράση «Father McCartney» όμως συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σωστό να χρησιμοποιήσει το όνομα του πατέρα του και έτσι άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο και βρήκε το όνομα «McKenzie».

Το όνομα «Eleanor» το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron και το επίθετο «Rigby» από ένα μαγαζί στο Μπρίστολ που λεγόταν Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers.

Το 1984 ο McCartney φέρεται να δήλωσε: «Απλά μου άρεσε το όνομα. Έψαχνα για κάτι που να ακούγεται φυσικό».

Τη δεκαετία του 1980 στην εκκλησία St. Peter’s Parish Church στο Woolton του Λίβερπουλ ανακαλύφθηκε ένας τάφος με το όνομα Eleanor Rigby. Και σαν να μην έφτανε αυτή η σύμπτωση, λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχε ένας ακόμη με το επίθετο McKenzie γραμμένο επάνω στην πλάκα.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός των αστυνομικών


Ρεπορτάζ του newsbeast.gr για τα χρήματα που δαπανούν οι ένστολοι.

Η είδηση ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε τη σφαίρα από το Νίκο Μαζιώτη, πλήρωσε το αλεξίσφαιρο που φορούσε με δικά του χρήματα, δεν είναι άγνωστη για τους αστυνομικούς που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν το κοινό έγκλημα.

Ρεπορτάζ: Βάσω Ασμανίδου

Γι’ αυτό και το newsbeast.gr σε επικοινωνία που είχε με αρκετούς αστυνομικούς, παρουσιάζει το κόστος του εξοπλισμού τους, έναν εξοπλισμό που αγοράζουν με λεφτά από το μισθό τους, αφού αυτός που τους παρέχει η Υπηρεσία, δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος για την ασφάλειά τους.

«Αγοράζουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Θέλετε να μάθετε πόσο μας κοστίζει να τα αγοράσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας; Περίπου 3.000 ευρώ αφού κάποια προϊόντα χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο διάστημα» λένε στο newsbeast.gr αστυνομικοί.

«Και δεν είναι ότι η Υπηρεσία δεν μας παρέχει τον εξοπλισμό, μας τα δίνουν. Κανείς δεν είπε ότι δεν μας τα δίνουν. Το θέμα είναι όμως, τι μας δίνουν», ξεκαθαρίζουν.

Το κόστος
Μια έρευνα αγοράς στα μαγαζιά από τα οποία οι ένστολοι αγοράζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να νιώθουν ασφαλείς καταδεικνύει το κόστος για το οποίο μιλούν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αγορά ενός καλού αλεξίσφαιρου γιλέκου, το κόστος κυμαίνεται από 500 – 700 ευρώ. «Το θέμα είναι να ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε σπίτι μας ασφαλείς. Δεν θα έχουμε πάθει τίποτα και δεν θα κινδυνεύουμε», λένε οι ένστολοι.

Οι αστυνομικοί, συνήθως, όπως αναφέρουν κάποιοι εξ αυτών, προμηθεύονται τα αλεξίσφαιρα με ομαδικές παραγγελίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως, όπως λένε, για να γλιτώσουν κάποια χρήματα. «Ένα αλεξίσφαιρο με τιμή (φυσικά με έκπτωση) στοιχίζει περίπου 650 ευρώ. Σε προστατεύει από όλα εκτός από το Καλάσνικοφ», λένε.

Και τονίζουν: «Τα αλεξίσφαιρα που προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις η Υπηρεσία είναι πολύ βαριά. Δεν είναι αδιάβροχα με αποτέλεσμα μετά από κάποιες χρήσεις και αφού φυσικά βρέχει να είναι άχρηστα και δεν συντηρούνται καλά».

Πάντως ξεκαθαρίζουν ότι σε κάποιες Υπηρεσίες τα αλεξίσφαιρα που δίνονται στους συναδέλφους τους έχουν αντικατασταθεί αλλά οι αστυνομικοί με δική τους απόφαση πηγαίνουν και αγοράζουν άλλα. «Για την ασφάλειά μας τα κάνουμε όλα» σημειώνουν.

Εκτός όμως από τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία πάλι, αγοράζουν και πιστόλια. Το φθηνότερο, όπως αναφέρουν, στοιχίζει το λιγότερο 500 ευρώ και η τιμή του ανεβαίνει κατά πολύ ανάλογα με την ποιότητα του όπλου. «Δεν είναι δυνατόν να είσαι αριστερόχειρας και να σου λένε ότι δεν έχουν όπλο να σου δώσουν. Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει να αγοράσεις όπλο με δικά σου χρήματα για να κάνεις την Υπηρεσία σου».

Οι αστυνομικοί πάντως στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να αγοράζουν και στολές. «Στην Υπηρεσία μας δίνουν δύο στολές για να κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά το θέμα είναι ότι στους περισσότερους συναδέλφους, οι στολές δεν έχουν καλή εφαρμογή. Είναι μεγάλες, πέφτουν κ.ά. Γι’ αυτό παίρνουμε από το μισθό μας στολές που η τιμή μίας τουλάχιστον ξεκινά από 40 ευρώ. Και καταλαβαίνετε ότι δεν αγοράζουμε μόνο μία, αλλά πολύ περισσότερες για να έχουμε να αλλάζουμε κάθε μέρα», αναφέρουν.

Και εκτός από τις στολές, στην πλειοψηφία τους οι ένστολοι αγοράζουν με το μισθό τους τις αρβύλες που χρησιμοποιούν. Γιατί πολύ απλά, σύμφωνα πάντα με εκείνους, οι αρβύλες που τους δίνονται από την Υπηρεσία είναι πολύ σκληρές με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν τραυματισμούς στα πόδια. «Η τιμή για ένα καλό ζευγάρι αρβύλες αρχίζει από τα 60 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 200 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα», επισημαίνουν οι αστυνομικοί.

Εκτός όμως από όλα αυτά, οι ένστολοι αγοράζουν χειροπέδες με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 15 με 20 ευρώ. Αγοράζουν γάντια για τις μηχανές τους με την τιμή τους να είναι στα περίπου 30 ευρώ και επιγονατίδες με την τιμή τους να είναι κι αυτή στα 30 ευρώ. Αγοράζουν όμως και προστατευτικά κράνη τύπου full-face με την τιμή τους να ξεκινά από τα 150 ευρώ και να φτάνει τα 200 με 220 ευρώ, ανάλογα το μαγαζί και την ποιότητα του κράνους που θα επιλέξουν.

Και φυσικά, όπως λένε οι αστυνομικοί, ο εξοπλισμός που αγοράζουν με δικά τους χρήματα, αφού αυτά που τους διαθέτει η Υπηρεσία δεν τους εξυπηρετούν, χρειάζεται και αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν τους τα δίνει πίσω κάποιος. Γι’ αυτό και διαμαρτύρονται διαρκώς για τις ελλείψεις στο Σώμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος και στην Ελλάδα από το κακόβουλο λογισμικό «Shylock»


Στοχεύει στην υποκλοπή χρηματικών ποσών και οικονομικών πληροφοριών.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στην Χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Shylock».

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην παράνομη υποκλοπή χρηματικών ποσών καθώς και οικονομικών πληροφοριών από διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα.

Εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση στην Χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «Shylock», που στοχεύει στην υποκλοπή χρημάτων από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα, καθώς και οικονομικών πληροφοριών και δεδομένων.

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει χρηματικά κεφάλαια από Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα κάνοντας χρήση υποκλαπέντων στοιχείων πρόσβασης (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.τ.λ.) σε Διαδικτυακά Τραπεζικά Συστήματα (e-banking).

Το εν λόγω λογισμικό, εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messengers).

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου, «μολύνονται» όταν επιλέγουν κακόβολους συνδέσμους (links), που τους αποστέλλονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας και στην συνέχεια «πείθονται» να κατεβάσουν και να εκτελέσουν το κακόβουλο λογισμικό, εν αγνοία τους.

Ακολούθως, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό εν αγνοία του χρήστη, επιδιώκει σε πρώτη φάση να αποκτήσει πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες και χρηματικά ποσά, που είναι αποθηκευμένα σε λογαριασμούς (είτε προσωπικούς είτε εταιρικούς) του θύματος, ενώ σε δεύτερη φάση να πραγματοποιήσει μεταφορά αυτών των πληροφοριών, καθώς και των υποκλαπέντων χρηματικών ποσών στους δράστες, που ελέγχουν την παράνομη δράση του κακόβουλου λογισμικού.

Οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω προγραμμάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (live messenger), καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά.

Επιπλέον να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links), να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιίκο) του Η/Υ.

Για την καταπολέμηση του εγκλήματος που πραγματοποιείται με το κακόβουλο λογισμικό «Shylock», ήδη πραγματοποιείται διεθνής κοινή επιχειρησιακή δράση, στην οποία μετέχουν η Europol , το FBI , το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης του Διαδικτυακού Εγκλήματος (EC3), ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA) (Σχετ. η από 10-07-2014 Ανακοίνωση της Europol)
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 210-6476464 ή με mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε η οροφή στον Άγιο Κοσμά


Μετά τον σπασμένο βατήρα στο καταδυτήριο, ακόμη ένα περιστατικό φανερώνει την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Η μεσημεριανή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει η οροφή στο κλειστό!

Την εγκατάλειψη των προπονητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά ήρθε να επιβεβαιώσει ακόμη ένα περιστατικό.

Μετά τη θραύση του βατήρα στο καταδυτήριο την περασμένη Πέμπτη, που ευτυχώς δεν είχε ολέθρια αποτελέσματα για τον Μιχάλη Φαφαλή, η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το Νομό Αττικής το μεσημέρι του Σαββάτου δημιούργησε επίσης τεράστια προβλήματα στις εγκαταστάσεις στίβου του συγκροτήματος.

Στο βίντεο της πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, το οποίο δημοσίευσε ο ΣΕΓΑΣ, είναι ολοφάνερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οροφή. Το νερό μπαίνει με μεγάλη ορμή στις εγκαταστάσεις, που ουσιαστικά είναι τελείως απροστάτευτες.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο το Χάρβαρντ στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια


Στα πρώτα 10 πανεπιστήμια τα 8 είναι από τις ΗΠΑ.

Το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου είναι το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα λίστα που συνέταξε το κέντρο κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κόσμο (Center for World University Rankings)
Το Χάρβαρντ βρέθηκε στην κορυφή σε επτά από τα οκτώ κριτήρια, που προσμετρά το CWUR, συμπεριλαμβανομένων της ποιότητας εκπαίδευσης, της απασχόλησης των αποφοίτων, της επιρροής και του γενικότερου αντίκτυπου του.

Στο μόνο από τα κριτήρια που το Χάρβαρντ κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση ήταν αυτό που αφορούσε τις πατέντες, στο οποίο ξεχώρισε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2.000 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλον τον κόσμο και οκτώ από τα δέκα πρώτα βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Τις άλλες δύο θέσεις της πρώτης δεκάδας «πιάνουν» το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το CWUR έχει έδρα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρίζεται ότι είναι «ο μόνος οργανισμός που αξιολογεί πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλον τον κόσμο και μετρά την ποιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των φοιτητών, καθώς και το κύρος των μελών ΔΕΠ και την ποιότητα της έρευνάς τους, χωρίς να στηρίζεται σε έρευνες και υποβολές δεδομένων από τα ιδρύματα», αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Time.

Σύμφωνα με το CWUR τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι:

1. Χάρβαρντ

2. Στάνφορντ

3. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης

4. Κέμπριτζ

5. Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

6. Κολούμπια

7. Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ (Καλιφόρνια)

8. Πανεπιστήμιο του Σικάγο

9. Πρίνστον

10. Γέιλ

Την πρώτη 25αδα συμπληρώνουν το πανεπιστήμιο Κορνέλ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το πανεπιστήμιο του Τόκιο, της Πενσιλβάνια, της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το πανεπιστήμιο του Κιότο, της Νέας Υόρκης, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το Τζον Χόπκινς, το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, του Μίσιγκαν, της Ιερουσαλήμ, το Northwestern university, το πανεπιστήμιο της Σεούλ και το Ουισκόνσιν-Μάντισον.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθησαν για απάτη δύο ένστολοι και μία συνεργός


Επιχείρησαν να εισπράξουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό νεκρού.

Δύο ένστολοι και μια 49χρονη συνεργός τους συνελήφθησαν την Παρασκευή καθώς επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν απάτη προκειμένου να εισπράξουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόκειται για έναν 26χρονο αστυφύλακας και έναν 34χρονο ειδικός φρουρός, που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η 49χρονη ημεδαπή, συνοδευόμενη από τον 34χρονο ειδικό φρουρό, μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει προ τριετίας.

Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη, προσκόμισαν ψευδή υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας «εφέρετο» να εξουσιοδοτεί την 49χρονη ημεδαπή για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.

Το γνήσιο-ιδιόχειρο της υπογραφής επί της εξουσιοδότησης, είχε βεβαιώσει ο 34χρονος ειδικός φρουρός. Για το σκοπό αυτό μετέβη την προηγούμενη ημέρα στην υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της υπηρεσίας.

Τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες 7 ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος ημεδαπού και συγγενών του.

Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου ειδικού φρουρού και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση και των κατασχεθέντων ευρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.


Διαβάστε περισσότερα...

Gadget για στέλνεις μήνυμα ακόμα και αν δεν έχεις σήμα


Το goTenna είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο gadget για όσους ασχολούνται με ορειβασία, camping, κυνήγι ή γενικότερα βρίσκονται σε μέρη όπου δεν υπάρχει κάλυψη από δίκτυο τηλεφωνίας ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους είτε για επικοινωνία είτε για λόγους ασφαλείας.



Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να “πιάνει” ραδιοφωνικά κύματα χαμηλής ενέργειας σε ακτίνα 80km, τα οποία εκμεταλλεύεται για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και στοιχείων θέσης του χρήστη (από το GPS του smartphone). Η επικοινωνία με το smartphone γίνεται μέσω Bluetooth και υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή goTenna για την αποστολή των προαναφερθέντων πληροφοριών.



Υπάρχουν, ωστόσο, ένας σημαντικός περιορισμός. Για να ολοκληρωθεί η επικοινωνία θα πρέπει και ο παραλήπτης να διαθέτει συσκευή goTenna και να βρίσκεται μέσα στην απόσταση των 80km. Επομένως, η χρήση του ταιριάζει περισσότερο σε οργανωμένες ομάδες που θα μπορούν να επικοινωνούν με τη βάση τους, παρά στον οποιοδήποτε φίλο των εξορμήσεων.

Όπως και να ‘χει, ίσως είναι μια καλή επένδυση για χιονοδρομικά κέντρα, κυνηγετικούς συλλόγους, ομάδες ορειβασίας κλπ. Είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία έναντι $149.99 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα, ενώ αργότερα θα διατίθεται σε τιμή $299.99.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή


Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, λόγω των θερινών εκπτώσεων.

Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκπτωση φόρου στους ληξιπρόθεσμους


Μειώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για οικόπεδα, σε χιλιάδες περιοχές της χώρας και δυνατότητα υποβολής δηλώσεων έως τις 30 Νοεμβρίου, για διορθώσεις στοιχείων ακινήτων προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε πέντε μηνιαίες δόσεις αντί για έξι θα καταβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή, η πρώτη δόση θα εξοφληθεί έως τις 31 Αυγούστου, αντί για 31 Ιουλίου, που αρχικά είχε οριστεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών, «κουρεύει» το φόρο σε κάποιες περιπτώσεις και συγκεκριμένα για τα οικόπεδα που δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια η θέση τους. Την ίδια στιγμή, σε περιπτώσεις που έχουν γίνει οι φορολογικές δηλώσεις με λανθασμένα στοιχεία, υπάρχει «παραθυράκι» δίορθωσης στο Ε9, χωρίς πρόστιμο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, άνοιξε το ΤΑΧΙS για την υποβολή των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίζεται ότι κανονικά θα αναγνωρίζονται οι αποδείξεις και άρα η έκπτωση φόρου που προκύπτουν από αυτές, ωστόσο κανονικά θα ισχύουν τα πρόστιμα, που αφορούν τα 100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και 250 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δείτε το βίντεο του ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζώα με …ανθρώπινες συνήθειες


Όπως λέει και η λαϊκή ρήση «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Αν παραφράσουμε το γνωμικό, μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε πως αυτά τα ζωάκια έχουν αποκτήσει συνήθειες και συμπεριφορές ανθρώπινες.

Δείτε τις φωτογραφίες





 

Διαβάστε περισσότερα...