Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σε πέντε δόσεις ο νέος φόρος ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σε λιγότερες και υψηλότερες δόσεις θα κληθούν να καταβάλουν 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Λόγω της σημαντικής καθυστέρησης που καταγράφηκε στην εκκαθάριση του νέου φόρου, η αποπληρωμή του θα γίνει τελικά σε 5 μηνιαίες δόσεις και όχι σε έξι όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σενάριο κατέληξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι υπήρχαν σκέψεις η πληρωμή του φόρου να αρχίσει τον Αύγουστο και να γίνει μέχρι και τον Ιανουάριο σε 6 δόσεις. Το σενάριο αυτό φαίνεται για την ώρα να χάνει το προβάδισμα που είχε.

Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει αποφασίσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, που συνολικά υπολογίζεται σε 2,65 δισ. ευρώ, να γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και η τελευταία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Έτσι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από τον Αύγουστο και κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους μεγαλύτερα ποσά φόρου για την ακίνητη περιουσία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.