Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Βαφτίζουν» ξενοδοχείο κτίριο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μαργαριτάρια» στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Μαργαριτάρια» κρύβει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» που θα συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παράγωγης και Εμπορίου της Βουλής την προσεχή Τρίτη.

Στις 312 σελίδες του σχεδίου νόμου και στα 54 άρθρα του δεν περιλαμβάνονται μόνον διατάξεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα αναφορικά με τη δασική νομοθεσία, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και την ιδιωτική πολεοδόμηση, αλλά και διευκολύνσεις προς τους ιδιώτες.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο 28 παρ. 16. του νομοσχεδίου το οποίο αναφέρει πως επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείου σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια σε περιοχές που οι χρήσεις τους ρυθμίζονται από ειδικά διατάγματα προστασίας που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 4 του ν.1577/1985 (Παραδοσιακοί οικισμοί & διατηρητέα κτίρια) και εμπίπτουν στην περιοχή αρμοδιότητας του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής κατά παρέκκλιση των ειδικών αυτών διατάξεων, με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και υπό τις εξής προϋποθέσεις:

αα) τα κτίρια έχουν πρόσωπο επί οδών ή λεωφόρων στις οποίες από τον πολεοδομικό σχεδιασμό έχουν καθοριστεί μικτές 28 χρήσεις

ββ) στην απέναντι πλευρά της οδού ή λεωφόρου επιτρέπεται από τον πολεοδομικό σχεδιασμό η χρήση ξενοδοχείου.

Η επίμαχη διάταξη που ουσιαστικά επιτρέπει την χρήση κτιρίου ως ξενοδοχείου σε περιοχή που θεωρείται παραδοσιακός οικισμός (τεκμαίρεται πως βρίσκεται στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου) έχει ήδη απασχολήσει τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών , καθώς πρόκειται για μια αμιγώς φωτογραφική διάταξη.

Το θέμα αναμένεται να θέσουν κατά την συζήτηση της Τρίτης στη Βουλή και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η «διευκόλυνση» που επιχειρείται στον κάτοχο του κτιρίου του παραδοσιακού οικισμού δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με το πνεύμα των ρυθμίσεων της δασικής νομοθεσίας.

Για το θέμα φέρεται να έχει ενημερωθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης , ωστόσο μέλει να διαπιστωθεί εάν ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ κ. Νίκος Ταγαράς ή ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Αλεξιάδης θα αφαιρέσουν την επίμαχη διάταξη από το νομοσχέδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.