Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μήνυσε ιερόδουλη επειδή δεν έμεινε ευχαριστημένος


Το αίτημά του για αποζημίωση 70.000 δολαρίων απορρίφθηκε από το δικαστήριο
.
Τα δικαιώματα του καταναλωτή στη Νέα Ζηλανδία θεωρεί ένας άντρας ότι παραβιάστηκαν σε οίκο ανοχής της χώρας καθώς δεν... ολοκληρώθηκε η συνεύρεσή του με ιερόδουλη.

Οι δυο τους κανόνιζαν ερωτικές συνευρέσεις για δύο μήνες μέχρι το Φεβρουάριο του 2012, όταν η γυναίκα θέλησε να του δώσει πίσω τα χρήματα και το κινητό που της είχε δώσει για να κανονίζουν το εβδομαδιαίο ραντεβού.

Ο Ν. - όπως αναγράφεται το όνομά του στα πρακτικά του δικαστηρίου- προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας 70.000 δολάρια για αποζημίωση και βλάβες δηλώνοντας ότι η ιερόδουλη απέκτησε αδικαιολόγητα πλούτη και παραβίαζε τον κανονισμό των καταναλωτών.

Ο δικαιολογημένα εξοργισμένος δικαστής Peter Woodhouse απέρριψε φυσικά το αστείο αίτημα του Ν. και μίλησε για κατάχρηση των δικαστικών διαδικασιών. «Όχι μόνο είμαι ικανοποιημένος που είναι αβάσιμα όσα λέει αλλά πιστεύω κιόλας ότι είναι κακόβουλα» δήλωσε ο δικαστής. Με το τέλος της υπόθεσης διπλασιάστηκαν έτσι τα ανεκπλήρωτα αιτήματα του κύριου Ν.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μόρια» σε κάλτσες για καλό σκοπό!


Η θεότρελη τάση του Instagram για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο των όρχεων.

Η κοινωνική δικτύωση πήρε πρόσφατα φωτιά από τη βρετανική πρωτοβουλία που θέλει τους άντρες να ανεβάζουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φωτογραφίες με τα μόριά τους μέσα σε κάλτσες!

Το hashtag #cockinasock, ανάρπαστο πια στην επικράτεια του Instagram, έχει βέβαια καλό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που άπτονται του καρκίνου των όρχεων.

Η μόδα σύντομα πέρασε και σε Twitter και Facebook, κάνοντας την κοινωνική δικτύωση έναν θεότρελο παιχνιδότοπο με ολόγυμνους άντρες. Ολόγυμνους; Όχι εντελώς, καθώς τα γεννητικά τους όργανα καλύπτονται από κάλτσες.

Η καλή πράξη της ημέρας έχει λοιπόν όνομα και μας έρχεται από Βρετανία μεριά, συγκεκριμένα από τη ΜΚΟ Cancer Research UK, που έχει βαλθεί να κάνει τα πάντα για να ασχοληθεί ο άντρας με τα γεννητικά του όργανα.



Κι αυτό γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι από τις συχνότερες μορφές ανδρικού καρκίνου στις ηλικίες 15-34 και είναι θεραπεύσιμος αν ανιχνευτεί σε αρχικά στάδια μέσω ψηλάφησης.



Αν θέλετε να πάρετε μέρος, παίρνετε μια κάλτσα και ανεβάζετε τη δική σας φωτογραφία στο Instagram, απαραίτητα με hashtag #cockinasock, ή μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο ευφάνταστο υλικό στο Facebook.
















Διαβάστε περισσότερα...

Σε στάση αναμονής οι ιδιοκτήτες ταξί


Χρυσοχοΐδης: Η κυβέρνηση εξετάζει τις θέσεις του ΟΟΣΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με ανακοίνωσή της μετά και τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι «θα αποσυρθούν οι διατάξεις που αποτελούσαν αιτία πολέμου», δηλώνει «αναμονή μέχρι την κατάθεση του τελικού κειμένου, όπου θα είναι ξεκάθαρες οι οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης».

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πλήρους εξίσωσης του ΕΙΧ με το ΕΔΧ αποδείχτηκαν ανακριβείς κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο και την αποστολή του κάθε μέσου με όρους και προϋποθέσεις και δεν πρόκειται να δεχθούμε την ασυδοσία και την ισοπέδωση των πάντων από τους λίγους που έχουν συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος είναι έτοιμος να δώσει οποιαδήποτε μάχη χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

Για το θέμα των διατάξεων που αφορούν τα ταξί και τα φορτηγά και περιλαμβάνονται αρχικά στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και στη συνέχεια στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ρωτήθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ψηφιακή σύγκλιση.

Ο υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα πρέπει να έχει πρώτα μια ολοκληρωτική ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης για το αποτέλεσμα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάνει με τους εκπροσώπους της τρόικας και του ΟΟΣΑ και μετά να προβεί σε δήλωση.

«Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις από την πλευρά του ΟΟΣΑ, τις έχει καταθέσει ο ΟΟΣΑ στο πλαίσιο αυτής της "εργαλειοθήκης", η οποία έχει μια σειρά από προτάσεις και ρυθμίσεις για τις μεταφορές. Αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση τις εξετάζει και στο τέλος θα υπάρξει μια θέση-τοποθέτηση ποιες απ' αυτές θα γίνουν δεκτές, ποιες δεν θα γίνουν δεκτές, ποιες θα γίνουν δεκτές ενδεχομένως σε κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα σύντομο ή πιο πέρα τα επόμενα χρόνια ή τους επόμενους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.



Διαβάστε περισσότερα...

Το χωριό που δίνει μια... μπριζόλα σε όποιον πολίτη ψηφίσει!


Τι συμβαίνει στην Ελβετία στο Καντόνι της Βέρνης.

Έχουμε συνηθίσει να δίνονται δώρα σε όσους συμμετέχουν σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς, είτε τηλεφωνικά, είτε στο στούντιο, διαλέγοντας ένα νούμερο ή ένα κουτί.

Την προσεχή Κυριακή και για τις εκλογές που πραγματοποιούνται στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο χωριό Wimmis, που βρίσκεται στο Καντόνι της Βέρνης, δίνεται έπαθλο σε όποιον πάει να ψηφίσει(!) και αυτό θα είναι μια... μπριζόλα ή άλλα ψώνια από το τοπικό σούπερ μάρκετ!

Η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην περιοχή, ανάγκασε τους πολιτικούς να σκεφτούν τους τρόπους που θα πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν!

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% και για να επιτευχθεί ο στόχος, τα κόμματα ζήτησαν να πραγματοποιηθεί κλήρωση με πολλά δώρα σε 4 ψηφοφόρους που θα επιλεγούν αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής!

Το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την πρωτότυπη αυτή ιδέα και η πρόεδρός του, Μπάρμπαρα Γιόζι, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «η τοπική κοινότητα βλέπει με καλό μάτι τον διαγωνισμό και συμφωνεί για την διεξαγωγή του».

Οκτώ χρόνια πριν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές συμμετείχε μόλις το 28% των εχόντων δικαίωμα ψήφου, ενώ το 2010 παρά την αύξηση στην προσέλευση, ο αριθμός δεν ξεπέρασε το 35%.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, τα χρήματα που θα χρειαστούν για τα ψώνια των 4 τυχερών, τα έδωσαν τα ίδια τα κόμματα και δεν θα ξοδευτούν τα κοινοτικά κονδύλια...


Το χωριό Wimmis της Ελβετίας


Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΤ σε ρόλο εθελοντών για τα παιδιά στο «Παπάφειο»


Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας.

Κάθε Κυριακή, ο Σάββας Ταχματζίδης, ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, ο Ιωάννης Πανάγος και ο Μενέλαος Λυμπεράκης βγάζουν την αστυνομική τους στολή, ξεχνούν για λίγο τις σκοτούρες της σκληρής δουλειάς στις ειδικές δυνάμεις καταστολής και ανοίγουν την αγκαλιά τους για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Παπάφειο» Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι τέσσερις άνδρες των ΜΑΤ, με τη θετική εισήγηση και συνδρομή του ταξίαρχου Κωνσταντίνου Τζιμόπουλου, διευθυντή αστυνομικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, έχουν αναλάβει εδώ και τρία χρόνια μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας, περνώντας τα απογεύματα της Κυριακής (από τις 19:30 έως τις 21:15) παρέα με τα μικρά παιδιά του «Παπάφειου» και δημιουργώντας έναν πυρήνα ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ερεθισμάτων κοινωνικής κατεύθυνσης με άξονα και τον μελλοντικό προσανατολισμό των μικρών τους φίλων.

Με εφόδια τις ακαδημαϊκές τους σπουδές -ο Σ. Ταχματζίδης είναι πτυχιούχος ΤΕΙ, ο Αλ. Γεωργιάδης πτυχιούχος ψυχολόγος, ο Ι. Πανάγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και ο Μ. Λυμπεράκης, φοιτητής ηλεκτρολογίας- και ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς, οι τέσσερις αστυνομικοί στέκονται στο πλευρό αυτών των παιδιών, που χωρίς τη γονική φροντίδα, αναζητούν νέους διαύλους επικοινωνίας και ενημέρωσης, πέραν της καθημερινής φροντίδας των δασκάλων τους και των ανθρώπων του Ιδρύματος.

Τα παιδιά συζητούν με τους εθελοντές αστυνομικούς ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που τους απασχολούν -από τις δεξιότητες και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό μέχρι το ακανθώδες ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού- και δείχνουν πως κι αυτά με τη σειρά τους έχουν «αγκαλιάσει» αυτή την πρωτοβουλία.

Μια πρωτοβουλία που, όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εμπνευστής της Σάββας Ταχματζίδης, «δεν έρχεται σε αντίθεση με τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους προϊσταμένους μας, κάτι που μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση γι' αυτό που ξεκινήσαμε με μόνο κίνητρο την αγάπη μας για τα παιδιά αυτού του χώρου, που δεν πρέπει να μείνουν στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης».

Οι εθελοντές αστυνομικοί κάλεσαν, μάλιστα, δυο Ολυμπιονίκες, τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Τασούλα Κελεσίδου για να μιλήσουν στα παιδιά αυτά -όπως κι έγινε- για την αναγκαιότητα της άθλησης, τη σκληρή προετοιμασία και την επίπονη διαδρομή στον χώρο του υψηλού πρωταθλητισμού, αλλά και για το δίδαγμα που προσφέρει ο αθλητισμός- ότι, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να γίνει σημαντικός και σπουδαίος, αν εργαστεί και αξιοποιήσει το όποιο ταλέντο του. Και πως ο καθένας μπορεί να γίνει αθλητής και μεγάλος πρωταθλητής, αφού εδώ δεν χωρούν οι γνωριμίες, τα «μέσα» και οι φιλίες.

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή των παιδιών με τους Ολυμπιονίκες ενθάρρυνε και ο ταξίαρχος κ. Τζιμόπουλος, δίνοντας άδεια να ανοίξει για πρώτη φορά το γυμναστήριο του Σώματος, όπου αθλούνται οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, των ΕΚΑΜ και επτά από τα παιδιά του Ιδρύματος ξεναγήθηκαν εκεί, είδαν τον χώρο εκγύμνασης και τους άλλους χώρους προετοιμασίας και συσκέψεων των Ειδικών Δυνάμεων και συζήτησαν με τους Ολυμπιονίκες.

Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν, όπως εξηγεί ο κ. Ταχματζίδης, να γκρεμίσουν τα τείχη της αδιαφορίας και εγκατάλειψης σε μικρά παιδιά και να υψωθεί «γέφυρα» ενότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης με την αστυνομία να έρχεται κοντύτερα στον πολίτη και τη νεολαία.

Εξηγώντας τους λόγους που τους ώθησαν να αναλάβουν αυτή την πρωτοβουλία, ο Σάββας Ταχματζίδης εξηγεί: «Οι καιροί μας είναι δύσκολοι σε κάθε επίπεδο και πλέον πολλές ομάδες πολιτών έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα αλληλεγγύης και προσφοράς. Γιατί θα έπρεπε η Αστυνομία να αποτελεί εξαίρεση; [...] Εμείς επιθυμούμε μέσα από την πρωτοβουλία μας να δοθεί όραμα και σε άλλους συναδέλφους μας και σε άλλες πόλεις, στην Αθήνα ή οπουδήποτε».



«Η χαρά των παιδιών και η ελπίδα στα παιδικά τους μάτια είναι η μόνη ανταμοιβή των δικών μας προσπαθειών», σημειώνει από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης για να προσθέσει ο Γιάννης Πανάγος: «Εμείς θέλουμε να αναδειχτούν χρήσιμοι και ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες και να έχουν τα εφόδια για τη μετάβασή τους στην κοινωνία».

«Δεν έχουν οικογένεια για να ακούσουν ένα μπράβο. Πρέπει να τους δοθεί ένα κίνητρο αλλά και να δημιουργηθεί τέτοιο περιβάλλον που να αποκτήσουν τον υγιή ανταγωνισμό με τα άλλα παιδιά του σχολείου και της κοινωνίας, ώστε στη μάχη της ζωής να μην είναι απροστάτευτα και απροετοίμαστα», συμπληρώνουν οι εθελοντές αστυνομικοί, που ετοιμάζονται να αναλάβουν κι άλλες πρωτοβουλίες όπως αυτή με τους Ολυμπιονίκες.

Τα παιδιά του Παπαφείου, που βρίσκονται υπό την προστασία των εθελοντών της Αστυνομίας και του Σώματος γενικά, ζήτησαν να γυμναστούν στο γυμναστήριο της Υπηρεσίας και αυτό θα γίνει σύντομα, εξηγεί ο κ. Ταχματζίδης, επισημαίνοντας την αρμονική συνεργασία με τους ιθύνοντες του Ιδρύματος -τη διευθύντρια, την παιδαγωγό και τους λοιπούς υπαλλήλους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας «Ο Μελιτεύς», στο οποίο φιλοξενούνται μόνιμα 34 παιδιά, εκ των οποίων τα μισά, λόγω ηλικίας, αποτελούν την ομάδα με την οποία αναπτύσσει τη δραστηριότητά της η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η παρουσία των εθελοντών αστυνομικών των ΜΑΤ, που συνδράμει τα παιδιά αυτά. Κάθε Κυριακή, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεναγούν παιδιά σε διάφορα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ειδικότερα στο εννεάμηνο της λειτουργίας των σχολείων τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική διάσωση εργάτη από φλεγόμενο κτίριο


Μία φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, σε ένα υπό ανέγερση κτίριο στο Χιούστον του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί η ζωή ενός εργάτη που είχε εγκλωβιστεί στο μπαλκόνι του τελευταίου ορόφου.

Στο βίντεο παρουσιάζεται η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς και η προσπάθεια διάσωσης του εργάτη, ο οποίος αναγκάζεται και πηδάει από το ένα μπαλκόνι σε αυτό του κάτω ορόφου για να σωθεί, μιας και η φωτιά τον πλησιάζει απειλητικά.

Το περιστατικό κατέγραψε η Κάρεν Τζόουνς και το ανέβασε στο youtube, συλλέγοντας σε λίγες ώρες εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς ζεμάτισαν μέχρι θανάτου το παιδί τους


Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 3χρονου αγοριού στην Κρήτη, το οποίο έφερε πολλαπλά εγκαύματα στο κορμί του. Η μητέρα του άτυχου αγοριού παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι έκαιγε το παιδί της με καυτό νερό επί ημέρες με σκοπό να το βοηθήσει.

Δείτε το βίντεο του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φαρμακεία: Απεργία και ταλαιπωρία συνεχίζονται


Στα ακόλουθα άρθρα παρουσιάζεται η κατάσταση στα φαρμακεία, τι γίνεται με την απεργία και με τον κόσμο που έχει ανάγκη από τα φάρμακα.



----------------


Θεοδοσιάδης: Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά

«Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση το φαρμακείο και την φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αναφορικά με τα συνεχιζόμενη απεργία των φαρμακοποιών.

«Αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και ζητάμε την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε:

«Στα πλαίσια της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης , στα πλαίσια της συγκέντρωσης κεφαλαίου από τους μικρομεσαίους στους οικονομικά ισχυρούς , τώρα ήλθε η σειρά των φαρμακοποιών να πληρώσουν. Από τα μέτρα αυτά θίγονται κυρίως οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα πληρώσουν τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για τα φάρμακα τους».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του και να αποσύρουν τις διατάξεις αυτές» και επεσήμανε ότι «εμείς θα αγωνισθούμε για να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, γιατί αυτό είναι στο σωστό και το κοινωνικά δίκαιο».

«Τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά . Οι φαρμακοποιοί έχουν συγκέντρωση για μεν την Βόρεια Ελλάδα αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, ενώ φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από την Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου», κατέληξε. 

----------------

Ταλαιπωρία για να βρουν φαρμακείο

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι πολίτες που επισκέφθηκαν το μοναδικό φαρμακείο που είναι ανοιχτό στην Καλαμαριά, στην οδό Πόντου. Περίμεναν σε ουρά που έφτανε ως το δρόμο, ώστε να εξυπηρετηθούν μετά από πολύωρη αναμονή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε ότι τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς έχει ξεκινήσει η απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ και ο πρόεδρος του συλλόγου επανέλαβε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση των φαρμακείων και της φαρμακευτικής περίθαλψης, με σκοπό να πωλούνται τα φάρμακα στα σουπερ μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί στη Βόρεια Ελλάδα προγραμματίζουν για αύριο συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, στις 11 π.μ.

Δείτε το βίντεο




Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής


Διετέλεσε σύμβουλος υποστήριξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών. Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο και πρόωρο θάνατό του, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.



Ο Νίκος Βαβατσικλής διετέλεσε σύμβουλος υποστήριξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε θέματα δημοσιότητας και επικοινωνίας, ενώ εργάστηκε και στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.

Επίσης ήταν δημιουργός της ενημερωτικής ιστοσελίδας «inpost» και παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ο περιφερειάρχης μετέφερε στην οικογένεια του εκλιπόντος συνεργάτη του, τα εγκάρδια συλλυπητήρια όλης της Διοίκησης της Περιφέρειας, των συνεργατών καθώς και των εργαζομένων στην Περιφέρεια.

«O Νίκος θα λείψει από όλους μας και θα τον θυμόμαστε με τρυφερότητα και αγάπη» τόνισε ο περιφερειάρχης και ευχήθηκε καλή δύναμη στη σύζυγό του, στο παιδί του και στους γονείς του.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο αργά πράγματα του κόσμου


Όταν η βραδύτητα αποθεώνεται και η καθυστέρηση γίνεται «βασιλιάς»!

Σε έναν κόσμο που βιάζεται συνεχώς να κάνει πράγματα και η ταχύτητα είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής, κάποιοι πάνε κόντρα στο ρεύμα και παίρνουν τον χρόνο τους.

Κι όταν λέμε παίρνουν τον χρόνο τους, εννοούμε ότι σπάνε κάθε ρεκόρ βραδύτητας, κάνοντας την αργοπορία τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής τους!

Είτε μιλάμε για τα πλάσματα της φύσης είτε για ανθρώπινες κατασκευές, η ταχύτητα δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη, καθώς κάποιες φορές κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Με αυτά υπόψη, ιδού μια σειρά από όντα και πράγματα που θέτουν νέα ύψη σε όρους βραδύτητας στην κατηγορία τους...

Βραδύπους (πιο αργό πλάσμα στη στεριά)



Όνομα και πράμα, το αξιαγάπητο ζωάκι των δέντρων της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής δεν βιάζεται καθόλου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατέχει και τον παγκόσμιο τίτλο για το πιο αργό θηλαστικό πάνω στη Γη. Ο «παίρνω τον χρόνο μου» βραδύπους κινείται με ταχύτητα 4,8 χλμ/ώρα, δικαιώνοντας απόλυτα το όνομά του. Μπορεί βέβαια ο «τεμπελάκος» να παραείναι αργός στη στεριά, στο νερό όμως είναι αχτύπητος κολυμβητής. Τι κρίμα όμως που βαριέται ακόμα και φυσικό περιβάλλον να αλλάξει...

Λευκός κέδρος (πιο αργή ανάπτυξη σε δέντρο)



Ο λευκός κέδρος (Thuja occidentalis) είναι ένα αειθαλές κωνοφόρο των βορειότερων τμημάτων των ΗΠΑ και του Καναδά, το οποίο μάλιστα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον περίφημο σουηδό φυσιοδίφη Κάρολο Λιναίο το 1735, τον «πατέρα της ταξινόμησης» και εισηγητή της διωνυμικής ονοματολογίας. Η ανάπτυξη του λευκού κάδρου δεν έχει όμοιό του στη Φύση: ένα λαμπρό δείγμα του, που βρέθηκε σε βράχο των καναδικών Μεγάλων Λιμνών, έφτασε σε ύψος 10,2 εκατοστών έπειτα από 155 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης! Όσο για το βάρος του, ανήλθε σε μόλις 17 γραμμάρια. Κι αν θέλουμε και μέσο όρο, μιλάμε για 0,11 γραμμάρια βάρους τον χρόνο. Όσο για τον παλιότερο λευκό κέδρο που έχει βρεθεί ποτέ, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Νιαγάρα και πρωτοβλάστησε το 688. Και σήμερα, περισσότερα από 1.325 χρόνια μετά, συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αργά, όπως πάντα...

Σπουργίτι (πιο αργό πουλί)



Πετώντας με ταχύτητες 24-29 χλμ/ώρα, ο κοινός σπουργίτης είναι πράγματι ο πιο αργός εκπρόσωπος του ιπτάμενου κόσμου. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, αν συμπεριλάβουμε και τις ερωτοτροπίες στην κατηγορία «πέταγμα», τότε το απολύτως πιο αργό πουλί είναι η αμερικανική μπεκάτσα (και η ξαδέλφη της που ζει στην Ευρασία), καθώς κατά τη διαδικασία του κόρτε πετά με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 8 χλμ/ώρα!

Dwarf Syngnathidae (πιο αργό ψάρι)



Το μικροσκοπικό είδος ιππόκαμπου που ακούει στο βαρύγδουπο όνομα Dwarf (Νάνος) Syngnathidae κολυμπά με ταχύτητα 5 μέτρων/ώρα, κατέχοντας έτσι το αδιαφιλονίκητο ρεκόρ του πιο αργού πλάσματος της θάλασσας. Μη σας ξεγελά πάντως το μικροσκοπικό του μέγεθος (λιγότερο από 2 εκατοστά ύψος), το ιπποκαμπάκι είναι φαρμακερός θηρευτής, παρά το γεγονός ότι η λεία του είναι πάντα πιο γρήγορη από δαύτο...

Αφροδίτη (πιο αργή πλανητική περιστροφή)



Αφήνοντας τα της Γης, από τους 8 πλέον πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, η αξονική περιστροφή της Αφροδίτης είναι η απολύτως βραδύτερη. Χρειάζεται 243 γήινες μέρες για να κάνει η Αφροδίτη μια πλήρη αξονική περιστροφή, την ίδια βέβαια στιγμή που σε μόλις 224,7 γήινες μέρες ολοκληρώνει την περιστροφή της γύρω από τον ήλιο. Κάτι φυσικά που την κάνει τον μόνο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όπου η μέρα διαρκεί περισσότερο από το έτος! Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο καιρός στην Αφροδίτη δεν λογίζεται ακριβώς και παραδεισένιος...

Λιβύη (πιο αργό ίντερνετ του κόσμου)



Το ίντερνετ εγκαινιάστηκε στη Λιβύη το 2000 και δεν έχει προοδεύσει και πολύ έκτοτε. Περισσότερο από το 52% των συνδέσεων της χώρας τρέχουν κάτω από τα 256 kbps, κι αυτό γιατί η Λιβύη διαθέτει έναν μόνο πάροχο ίντερνετ, τον Libya Telecom and Technology, ο οποίος προφανώς και δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Όσο για τη ζήτηση, μόλις το 5,5 των κατοίκων της χώρας έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο...

Peel P50 (πιο αργό αυτοκίνητο)



Κατασκευασμένο από την Peel Engineering Company το 1962, το τρίτροχο σούπερ-μίνι Ρ50 κατέχει πολλά ρεκόρ: πέρα από το μικρότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής του πλανήτη, μόλις ένας άνθρωπος μπορεί να στριμωχτεί στο κουτί αυτό με ρόδες, το οποίο είναι πιθανότατα ελαφρύτερο από τον οδηγό του. Όσο για την ταχύτητά του, αγγίζει τα 16 χλμ/ώρα, κάνοντας ακόμα και τη χελώνα να μοιάζει «δαίμονας» των δρόμων! Όσο για την έλλειψη όπισθεν, είπαμε, είναι τόσο ελαφρύ που το παίρνεις αγκαλιά και το γυρνάς χειροκίνητα. Μόλις 27 κομμάτια υπάρχουν ακόμα στον κόσμο από το βραδύτερο αμάξι που πάτησε ποτέ άσφαλτο...

Dawn (πιο αργό διαστημικό όχημα)



Εκτοξευμένο από τη NASA το 2007, το Dawn είναι πράγματι η βραδύτερη ανθρώπινη κατασκευή στο Σύμπαν. Ταξιδεύει μόλις με 41.256 χλμ/ώρα και η μοναδική αποστολή του είναι η μελέτη των δύο μεγαλύτερων αντικειμένων της ζώνης αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος: του φωτοπλανήτη Vesta και του νάνου Ceres. Το Dawn μπήκε στην τροχιά του Vesta στις 16 Ιουλίου 2011 και αναμένεται να φτάσει στον Ceres τον Φεβρουάριο του 2015. Κι αν τα 41.256 χλμ/ώρα φαντάζουν ιλιγγιώδη, αρκεί να σκεφτούμε ότι η ταχύτητα του Voyager 1, για παράδειγμα, κλείδωσε στα 183.500 χλμ/ώρα, που είναι εξάλλου και η τυπική ταχύτητα για σκάφη προορισμένα να εξερευνούν δισεκατομμύρια χιλιόμετρα στο Υπερπέραν...

«As Slow as Possible» (πιο αργό μουσικό κομμάτι)



Η σύνθεση για εκκλησιαστικό όργανο του John Cage με τον εύγλωττο τίτλο «As Slow As Possible» προορίζεται για αργή εκτέλεση (αν δεν ήταν ήδη σαφές δηλαδή!). Η πρεμιέρα του το 1987 διάρκεσε 29 λεπτά, η επόμενη εκτέλεσή του έφτασε στα 71 λεπτά, ενώ μια ορχήστρα κατάφερε να το παίξει για 8 ολόκληρες ώρες. Λίγα χρόνια ωστόσο μετά τον θάνατο του συνθέτη το 1992, μια ομάδα μουσικολόγων, θεολόγων, φιλοσόφων και μουσικών άρχισε να συναντιέται συχνά συζητώντας το πόσο αργά θα μπορούσε να εκτελεστεί το «As Slow As Possible». Η απάντησή τους; Κάπου 639 χρόνια! Το μουσικό κομμάτι άρχισε να εκτελείται στη μικρή πόλη της κεντρικής Γερμανίας Halberstadt το 2000, περίφημη για τα εκκλησιαστικά της όργανα, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2640. Ελπίζουμε να μη ζητήσει κανείς «encore»...

Απόλυτο μηδέν (η πιο αργή ταχύτητα)



Η θερμοκρασία είναι ένα φυσικό μέγεθος που μας δίνει μια ιδέα του πόσο κρύο ή ζεστό είναι ένα αντικείμενο. Όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα των ατόμων που απαρτίζουν το αντικείμενο: όσο πιο κρύο είναι ένα πράγμα, τόσο πιο αργά κινούνται τα άτομά του. Το απόλυτο μηδέν έχει λοιπόν θερμοκρασία 0 βαθμών στην κλίμακα Κέλβιν (-273,15 βαθμοί Κελσίου) και είναι θεωρητικά η χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία που μπορεί να επιτευχθεί στον κόσμο, μια κατάσταση δηλαδή όπου το άτομο πρακτικά ακινητοποιείται. Σύμφωνα με τους νόμους της θερμοδυναμικής, το απόλυτο μηδέν δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με θερμοδυναμικά μέσα (είναι πρακτικά αδύνατο να αγγίξει κάτι το απόλυτο μηδέν), μπορούμε όμως να φτάσουμε πια εξαιρετικά κοντά του: έχουμε ήδη καταφέρει να ψύξουμε μόρια στους μόλις 0,0001 βαθμούς Κέλβιν, πετυχαίνοντας έτσι την πιο αργή ταχύτητα του κόσμου!



Διαβάστε περισσότερα...

«Η αξιολόγηση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τους εκπαιδευτικούς»


Αντιδρά η ΔΟΕ για την ανάθεση της συγκρότησης των ομάδων στους διευθυντές.

Έντονη είναι η αντίδραση της ΔΟΕ για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία καλούνται οι διευθυντές να συγκροτήσουν με δικιά τους απόφαση τις ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το υπουργείο οδηγήθηκε στην εν λόγω επιλογή καθώς «ένιωσε τη δύναμη της άρνησης των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της ΑΕΕ που συνδέεται με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση - χειραγώγηση των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Είναι ολοφάνερο ότι αντιλήφθηκε από τα δύο πρώτα σεμινάρια στελεχών ότι ακόμα κι ο μηχανισμός αξιολογητών που προσδοκά να έχει στη διάθεσή της είναι, σε μεγάλο βαθμό, απρόθυμος να την ακολουθήσει και δεν αντέχει την πίεση της βάσης των εκπαιδευτικών».

Η ΔΟΕ τονίζει ότι το 93% των εκπαιδευτικών έχει πει «όχι» στην αξιολόγηση και μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων έχουν ήδη συντάξει πρακτικά μη συγκρότησης ομάδων εργασίας. Κατά τη ΔΟΕ το υπουργείο δεν έχει υπολογίσει σωστά την πιο πάνω παράμετρο και επισημαίνει ότι καμία αξιολόγηση δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει τόσο την ΑΕΕ, όσο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που αναμένεται να ξεκινήσει το Μάιο. Ήδη στάλθηκε η εγκύκλιος που ορίζει τα χρονικά πλαίσια για την ΑΕΕ. Μέχρι και τις 4 Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων ενώ σε όσα σχολεία δε συμμορφωθούν οι διδάσκοντες τα στοιχεία θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας έως και τις 11 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως δημοσίευσε το newsbeast.gr, το υπουργείο έχει και άλλο ένα όπλο για να κάμψει την αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου: Όσοι εκπαιδευτικοί αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση θα χαρακτηριστούν ελλιπείς σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που θα πάρουν μέρος. Εικάζουμε ότι το υπουργείο ελπίζει ότι η απειλή του χαρακτηρισμού ενός εκπαιδευτικού ως ελλιπή, πιθανόν να άρει τις όποιες αντιστάσεις- αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να διατηρήσουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και την ενότητα που τους έχει διακρίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, να παραμείνουν συσπειρωμένοι κοντά στην ομοσπονδία και να αναμένουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία. Το πρωί της Πέμπτης 27/3 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε να οργανώσει τη από εδώ και πέρα στάση του κλάδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Το επώδυνο «μυστικό» του Porkchop


Τον είχαν πυροβολήσει με αεροβόλο 50 φορές! - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κτηνίατροι που έκαναν ακτινογραφία στον Porkchop, ένα 6χρονο λαμπραντόρ ριτρίβερ που έφτασε στο καταφύγιο «One Tail at a Time» στο Σικάγο. Το σκυλί είχε περισσότερες από 50 σφαίρες αεροβόλου ΒΒ όπλου στο σώμα του, καθώς είχε δεχθεί ισάριθμους πυροβολισμούς!

Το σκυλί κατέληξε στο συγκεκριμένο καταφύγιο προερχόμενο από άλλο, όπου είχε οδηγηθεί μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του. Παρότι δεν έγιναν πολλά γνωστά για τις συνθήκες ζωής του 6χρονου σκύλου, ήταν γνωστό πως ζούσε στο δρόμο και περιφερόταν στη γειτονιά πριν διασωθεί. Πιστεύεται πως εκείνη την περίοδο δέχθηκε τους πυροβολισμούς, από τους γείτονες.

Εκπρόσωπος του καταφυγίου είπε πως δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό, ωστόσο ο κτηνίατρος που έκανε την ακτινογραφία χαρακτήρισε κοινή αυτή την πρακτική των πυροβολισμών με αεροβόλο κυρίως στο νότο…

Επέμβαση δεν θα χρειαστεί καθώς οι κτηνίατροι εκτιμούν πως οι ΒΒ δεν μπορούν πλέον να βλάψουν τον Porkchop. Σε έκκληση του καταφυγίου για την υιοθεσία του υπήρξε μαζική ανταπόκριση και οι άνθρωποι που τον φροντίζουν ελπίζουν να βρει πλέον το σπίτι που του αξίζει.

«Δεν θα μπορούσες να φανταστείς πως έχει υποστεί τόση κακοποίηση», λέει εκπρόσωπος του καταφυγίου. «Είναι εντυπωσιακό πόσο τα σκυλιά μπορούν να ξεχάσουν τα άσχημα που έχουν ζήσει, έτσι κι εμείς θέλουμε να βλέπουμε τη θετική πλευρά».

Δείτε τις φωτογραφίες












Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτα γενέθλια για τα τετράδυμα που έγραψαν ιστορία


Οι γονείς τους έγιναν μεμιάς πολύτεκνοι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ιστορία στα ιατρικά χρονικά έγραψαν τα τετράδυμα της φωτογραφίας που γεννήθηκαν πριν από ένα χρόνο και χθες γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια. Οι Justin και Christine Clark από τη Βρετανία προσπαθούσαν επί μία δεκαετία να κάνουν παιδί και είχαν πια αρχίσει να τα παρατούν. Πριν εγκαταλείψουν οριστικά την ελπίδα να κάνουν οικογένεια, αποφάσισαν να κάνουν μία απόπειρα με εξωσωματική γονιμοποίηση. Κι αυτή όχι μόνο πέτυχε αλλά είχε και θεαματικά αποτελέσματα!

Η τετράδα, Caroline, Darcy, Alexis και Elisha προέρχεται από ένα και μόνο έμβρυο και η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μια φορά στα 4.000 χρόνια! Αυτό που συνέβη με τους Clark είναι πως έγινε η τοποθέτηση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα της Christine, αυτό χωρίστηκε στα τρία και στη συνέχεια ένα από αυτά στα δύο, εξηγεί η Daily Mail.

«Ακόμα και ορισμένοι γιατροί δυσκολεύονται να το πιστέψουν», είχε δηλώσει στην εφημερίδα ο Justin στη γέννηση των παιδιών του.

«Ήταν μια εκπληκτική χρονιά αυτή που πέρασε», περιγράφει ο 44χρονος πατέρας. «Το πρώτο βράδυ στο σπίτι ήταν χάος, έκλαιγαν και τα τέσσερα και όλα ήθελαν συνέχεια να φάνε. Θα ήθελα να πω πως έγινε πιο εύκολο με τον καιρό, αλλά δεν θα ήταν αλήθεια».

Η Christine χρειάστηκε να νοσηλευτεί από την 24η εβδομάδα και στην 30η γέννησε τα παιδιά της. «Ήθελα πάρα πολύ να τα δω αλλά δεν μπόρεσα ούτε να τα πλησιάσω για 24 ώρες, ήταν πολύ δύσκολο», θυμάται. «Μπήκα κατευθείαν σε μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, τα μωρά είχαν τραυματίσει τους πνεύμονές μου από τις κλωτσιές. Ο Justin έβγαλε 253 φωτογραφίες για να μου τα δείξει».

Η Christine πήρε εξιτήριο μια εβδομάδα μετά ενώ τα κορίτσια έμειναν στη μονάδα για επιπλέον εννέα εβδομάδες.

Πλέον όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Χθες οι μικρές έσβησαν το πρώτο τους κεράκι.

Δείτε τις φωτογραφίες






















Διαβάστε περισσότερα...