Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Σήμα κινδύνου από ψυχιατρικές κλινικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης πολλές μονάδες ψυχικής υγείας, μετά το λουκέτο του «Παλλάδιου».

Η ψυχική υγεία που απασχολεί 2.500 γιατρούς και νοσηλευτές και φροντίζει χιλιάδες ασθενείς στέλνει σήμα κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις. Ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές βάζουν λουκέτο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και χιλιάδες συμπολίτες μας με σοβαρά ψυχιατρικά νοσήματα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αναδεικνύοντας ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας.

Την αρχή των «λουκέτων», έκανε η ιστορική ψυχιατρική κλινική «Παλλάδιο», που δεν άντεξε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις διαρκείς περικοπές κονδυλίων μέσω επιστροφών νοσηλίων.

«Για εμάς που εργαζόμαστε στο «Παλλάδιο» είναι βαρύ να ξέρουμε ότι οι ασθενείς μας δεν έχουν που να πάνε όταν θα κλείσουμε», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο, ο επιστημονικός διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής, Βασίλης Τσιπάς, αναφερόμενος σε αρκετούς από τους 205 νοσηλευόμενους στο ίδρυμα που σε δύο μήνες βάζει λουκέτο, ως αποτέλεσμα της δυσπραγίας την οποία προκάλεσαν τα χαμηλά νοσήλια, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ αλλά και τα rebate και τα clawback Που υποχρεούνται να πληρώσουν στον οργανισμό για το 2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.