Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ιταλία: 700.000 άνθρωποι έπιναν μολυσμένο νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 700.000 άνθρωποι στην κεντρική περιοχή Αμπρούτσο έχουν πιει μολυσμένο νερό, σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Σύμφωνα με το ιταλικό ινστιτούτο υγείας, για την μόλυνση των υδάτων ευθύνεται μια παράνομη χωματερή η οποία είχε δημιουργηθεί στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, στην οποία κατέληγαν πολλά βιομηχανικά απόβλητα.

«Η ποιότητα του νερού αλλοιώθηκε με διαρκή και αναμφισβήτητο τρόπο λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας υψηλού κινδύνου και ανεξέλεγκτων πρακτικών μεταφοράς απορριμμάτων», αναφέρεται στην έκθεση.

Στην πόλη Κιέτι του Αμπρούτσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια δίκη διευθυντικών στελεχών των βιομηχανιών Solvay και Montedison με την κατηγορία περιβαλλοντικής καταστροφής και μόλυνσης των υδάτων.

Η παράνομη χωματερή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές το 2007.

Κατά τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο καθαρισμός της περιοχής από τα βιομηχανικά απόβλητα θα κοστίσει τουλάχιστον εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο, μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει διατεθεί ούτε από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης, ούτε και από την τοπική αυτοδιοίκηση του Αμπρούτσο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.