Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξήθηκαν οι φτωχοί στις ΗΠΑ


Στα 46,5 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός του.

Ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που ζούσαν το 2012 κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε σε 46,5 εκατομμύρια πρόσωπα από 46,2 εκατομμύρια το 2011, γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι η οικονομική ανάκαμψη που χαρακτηρίσθηκε από τη χρηματιστηριακή άνθιση δεν έχει αντικατοπτριστεί στην ευρύτερη κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γραφείο Απογραφών έδειξαν ότι οι πληγές από την ύφεση της περιόδου 2007-2009 είναι παρατεταμένες και πρόσθεσαν νέα ύλη στις συζητήσεις για τη δημοσιονομική λιτότητα και τη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων. Τα στοιχεία αυτά μπορεί επίσης να επαναφέρουν το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ως όριο της φτώχειας το 2012 ορίσθηκε το εισόδημα 23.492 δολαρίων για μία 4μελή οικογένεια, ενώ το ποσοστό της φτώχειας παρέμεινε σταθερό στο 15%.

Η αμερικανική οικονομία δυσκολεύθηκε να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 2,5% μετά τη λήξη της ύφεσης. Αν και οι 8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν κατά την ύφεση έχουν σε μεγάλο βαθμό ανακτηθεί, πολλές από αυτές είναι στον τομέα των υπηρεσιών, όπως στο εμπόριο και τα εστιατόρια, που κατά κανόνα δεν δίνουν καλές αμοιβές. Η έκθεση του Γραφείο Απογραφών έδειξε ότι το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών υποχώρησε το 2012 στα 51.017 δολάρια από 51.100 δολάρια το 2011.

Περίπου 48 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες δεν είχαν ασφάλιση υγείας πέρυσι, αριθμός λίγο μικρότερος από τα 48,6 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό των ανασφάλιστων μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο μετά την ψήφιση το 2010 του νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης οφείλεται στην ένταξη στο πρόγραμμα περίθαλψης (Medicare program) των ηλικιωμένων Αμερικανών, δήλωσε η υπεύθυνη του τμήματος στατιστικών υγείας και αναπηρίας του Γραφείο Απογραφών.

Η κυβέρνηση αναμένει περαιτέρω μειώσεις του ποσοστού των ανασφάλιστων. Περίπου 9 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να αποκτήσουν ασφάλιση με την επέκταση του προγράμματος Medicare στους φτωχούς το 2014. Επιπλέον 7 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να αποκτήσουν ασφάλιση το 2014 με κρατική επιδότηση. Το ποσοστό όσων ασφαλίζονται μέσω των κρατικών προγραμμάτων, όπως το Medicare και το Medicaid, αυξήθηκε στο 32,6% από 32,2%.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα τα ηλεκτρονικά απόβλητα


Ετησίως παράγονται περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι επικίνδυνων ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Έκκληση για τη λήψη μέτρων με στόχο τη μείωση του όγκου των ηλεκτρονικών αποβλήτων απηύθυνε ο καθηγητής Ming Wong, διευθυντής του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Επιστημών Croucher, από το Πανεπιστήμιο των Βαπτιστών στο Χονγκ Κονγκ.

«Θα το αποκαλούσα παγκόσμια ωρολογιακή βόμβα», ανέφερε ο Δρ. Wong μιλώντας για τον αυξανόμενο όγκο των ηλεκτρονικών αποβλήτων, στα οποία συγκαταλέγονται τα παλιά κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον Δρ. Wong, ετησίως παράγονται περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι επικίνδυνων ηλεκτρονικών αποβλήτων και μόνο ένα μικρό μέρος τους υφίσταται σωστή επεξεργασία και διαχείριση.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, ο όγκος των ηλεκτρονικών αποβλήτων αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 3 με 5%, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι η μέση διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών έχει μειωθεί σημαντικά. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η διάρκεια ζωής τους έχει μειωθεί από τα έξι στα δυο χρόνια.

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα γιατί περιέχουν χημικά επιβραδυντικά φλόγας και βαρέα μέταλλα, τα οποία μολύνουν το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία.

Εκμεταλλευόμενες το χαμηλό εργατικό κόστος και τη χαλαρή περιβαλλοντική νομοθεσία σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, πολλά πλούσια κράτη στέλνουν τα ηλεκτρονικά τους απόβλητα σε αναπτυσσόμενες χώρες στην Ασία και την Αφρική.

Οι μέθοδοι που εφαρμόζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες για την επεξεργασία των αποβλήτων και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών όπως ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα είναι απαρχαιωμένες, με αποτέλεσμα να μολύνεται ο αέρας, το νερό, η τροφική αλυσίδα και τελικά οι άνθρωποι.

«Ορισμένα από αυτά τα τοξικά χημικά συγκεντρώνονται κυρίως στα ψάρια, τα οποία πωλούνται στους ντόπιους αλλά και εξάγονται», δήλωσε ο Δρ. Wong.

«Στα τοξικά χημικά που παράγονται μέσω της διαδικασίας της καύσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων συγκαταλέγονται τα βαρέα μέταλλα, καθώς και διοξίνες, τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PBDEs), οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs) κ.α.

Οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτά τα τοξικά χημικά για τις επόμενες γενιές, αφού επηρεάζουν τα μωρά ακόμα και πριν γεννηθούν ή όταν θηλάζουν.

Εκτός αυτού, ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των χωματερών ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι πολύ δύσκολο έργο, λόγω των περίπλοκων χημικών μειγμάτων που περιέχουν.

«Η ανάγκη για την αποτελεσματική διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι επιτακτική τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και μέσω της διεθνούς συνεργασίας», δήλωσε ο Δρ. Wong ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Πηγή: http://www.econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις στο Υπουργείο Παιδείας


Μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν 8500 περίπου προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην ειδική αγωγή. Το παραπάνω προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 3.24641/Οικ.3.1574, της 26ης Αυγούστου του 2013 η οποία φέρει και την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 216.000.000 ευρώ και στο Υπουργείο Παιδείας αντιστοιχεί το 19% του ποσού δηλαδή 41.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ η πράξη για το Υπουργείο Παιδείας έχει ως στόχο « την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Στο έγγραφο προσδιορίζονται και οι υπηρεσίες όπου θα γίνουν οι προσλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «αντικείμενο της πράξης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού (εφεξής ωφελούμενοι/ες), για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες, Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Στο άρθρο 2 παράγραφο 2 ορίζεται ότι για τον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων δύναται να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι (6) μήνες και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες ώστε με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους. Δικαιούχος από το μέρος του Υπουργείου Παιδείας είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων η οποία έχει πραγματοποιήσει προγράμματα όπως:

1. «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
2. Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη Β’ βάθμια εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών στους ΑΠ 1,2,3. Γνωστά και ως ΖΕΠ
3. Ενισχυτική διδασκαλία σε γυμνάσια
4. Ενίσχυση διδασκαλίας της ξένης γλώσσας

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων θα είναι αρμόδια για τον προσδιορισμό των επιβλεπόντων φορέων (φορέων στους οποίους θα απασχοληθούν οι άνεργοι) και των διατιθέμενων θέσεων απασχόλησης ανά ειδικότητα. Οι Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απασχολήσουν τους ανέργους , θα πιστοποιούν την απασχόληση τους στον Ο.Α.Ε.Δ, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Ειδικότητες:
Στο εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να προσληφθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ), ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ΕΕΠ) άλλα και εκπαιδευτικοί σε σχολεία.

Κριτήρια πρόσληψης:
Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση στη διεύθυνση http://ait.oaed.gr/.

Όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ

Μοριοδότηση
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων, όπως ενδεικτικά προβλέπονται και
στη σχετική υποπαράγραφο ΙΔ1 του ν. 4152/2013 αφορούν στα ακόλουθα:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο
τους 36 μήνες
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων
της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό
4. Ηλικία
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων

Αποδοχές
Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους. Οι ωφελούμενοι απολύονται αυτοδικαίως με τη λήξη του προγράμματος, χωρίς καμία αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης.



Διαβάστε περισσότερα...

Μολυσμένο με κόπρανα και βακτήρια το «αγιασμένο» νερό στην Αυστρία


Καθαρό βρέθηκε μόνο το 14% των δειγμάτων- Επιστήμονες προειδοποιούν τους πολίτες.

Το «αγιασμένο» νερό σε θρησκευτικά μνημεία και εκκλησίες στην Αυστρία είναι συχνά μολυσμένο από κόπρανα και βακτήρια, διαπίστωσαν ερευνητές, οι οποίοι συμβουλεύουν τους πιστούς να μην πίνουν το νερό αυτό, ιδιαίτερα σε παρεκκλήσια νοσοκομείων.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Υγιεινής και Εφαρμοσμένης Ανοσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, αφού ανέλυσαν την ποιότητα του νερού σε 21 «ιερές» πηγές και 18 πηγάδια εκκλησιών και παρεκκλησιών σε διαφορετικές στιγμές στη διάρκεια του έτους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μόνο το 14% των δειγμάτων ύδατος από ιερές πηγές δεν ήταν μολυσμένο από κόπρανα και καμιά από τις πηγές αυτές δεν θα μπορούσε να προταθεί ως πηγή πόσιμου νερού, διαπιστώθηκε από την έρευνα αυτή, η οποία παρουσιάσθηκε σε μια διάσκεψη στη Βιέννη.

Οι πηγές δεν παρουσίασαν μόνο μόλυνση από κόπρανα —πιθανόν το αποτέλεσμα κακής υγιεινής—, αλλά πολλές περιείχαν επίσης γεωργικά νιτρικά άλατα και μικρόβια που προκαλούν φλεγμονώδη διάρροια.

«Είναι ανάγκη να προειδοποιήσουμε τον κόσμο να μην πίνει απ' αυτές τις πηγές», τονίζει στη μελέτη ο μικροβιολόγος Αλεξάντερ Κίρσνερ.

Ο Κίρσνερ δήλωσε πως τα θεραπευτικά αποτελέσματα που αποδίδονται σε ιερές πηγές έχουν προκύψει από τις συνθήκες υγιεινής του Μεσαίωνα, όταν η ποιότητα του νερού στις πόλεις ήταν γενικά τόσο κακή ώστε ο κόσμος κολλούσε διαρκώς διάρροια ή άλλες ασθένειες.

«Αν έβρισκαν μια προστατευμένη πηγή στο δάσος η οποία δεν ήταν τόσο μολυσμένη και έπιναν απ' αυτή για αρκετές ημέρες, τα συμπτώματά τους εξαφανίζονταν, καθώς εκείνες τις μέρες έπιναν πιο υγιεινό νερό. Εντούτοις, δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας του πόσιμου νερού μας σήμερα, η κατάσταση έχει πλήρως ανατραπεί», τόνισε.



Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές οικονομικής οδήγησης


Οι τεχνικές του Eco Driving οδηγούν σε έως και 15% μικρότερη κατανάλωση.

Με το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η ανάγκη για περιορισμό των εξόδων είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική.

Γνωρίζετε όμως ότι ακολουθώντας τις τεχνικές του Eco Driving μπορείτε να επιτύχετε έως και 15% λιγότερη κατανάλωση, περιορίζοντας παράλληλα τις φθορές του αυτοκινήτου σας;

Οι κανόνες για να επιτύχετε αυτά τα αποτελέσματα είναι οι εξής...

- Αλλάζουμε σχέση κιβωτίου στις 2.000 με 2.500 σ.α.λ. και ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών.

- Οδηγούμε με σταθερή ταχύτητα.

- Προβλέπουμε τις οδικές συνθήκες.

- Ακινητοποιούμε το αυτοκίνητο επιβραδύνοντας ομαλά.

- Σβήνουμε τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις.

- Κάνουμε τακτική συντήρηση στο αυτοκίνητο.

- Αποφεύγουμε τη μεταφορά περιττών φορτίων.

- Χρησιμοποιούμε συνετά το κλιματιστικό.

- Επιβραδύνουμε ομαλά στις στροφές.

- Αποφεύγουμε τη χρήση του αυτοκινήτου για σύντομες διαδρομές.

- Επενδύουμε στο βοηθητικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

- Επιλέγουμε αποδοτικότερο όχημα.

- Σχεδιάζουμε έξυπνα τη διαδρομή.


Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έσωσαν άνδρα από φλεγόμενο κτήριο


Βγήκε από το παράθυρο μέσα σε πυκνούς καπνούς - Δείτε το βίντεο.

Στο παρά πέντε τη γλίτωσε ένας άνδρας που εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο κτήριο στη Νέα Υόρκη. Μία ομάδα εργατών έσπευσε να τον βοηθήσει ενώ εκείνος «κρεμόταν» από παράθυρο του πέμπτου ορόφου και πριν φτάσει η πυροσβεστική.

Την ώρα που από το παράθυρο βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός, οι εργάτες βρίσκουν μία σκάλα κι επιχειρούν να «ενώσουν» το παράθυρο με το διπλανό μπαλκόνι ώστε ο άνδρας να απομακρυνθεί από τη φωτιά.

Οι επίμονες προσπάθειές τους να σταθεροποιήσουν τη σκάλα τελεσφορούν τελικά και ο άνδρας μεταφέρεται με ασφάλεια στο διπλανό μπαλκόνι και γλιτώνει από τη φωτιά.

Το περιστατικό συνέβη σε κτήριο της περιοχής Washington Heights στη Νέα Υόρκη και η φωτιά έσβησε τελικά από δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ο άνδρας δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Οργή για την έκθεση ΟΟΣΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18.09.2013

Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τις προτάσεις για την αντικατάσταση των παροχών σε 500.000 άτομα με αναπηρία (συντάξεις και επιδόματα) από ένα νέο επίδομα -ύψους 500 ευρώ- το οποίο θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, δημοσιεύθηκε σήμερα… για δεύτερη φορά!

Η έκθεση με τις ανερμάτιστες αυτές προτάσεις, είχε χρησιμοποιηθεί και πριν ένα χρόνο, για να προωθήσει αλλαγές που θα τερμάτιζαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Αυτή η έκθεση ΔΕΝ πέρασε πέρυσι και το αναπηρικό κίνημα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως οι προτάσεις αυτές ΔΕΝ θα περάσουν ούτε φέτος, ούτε ΠΟΤΕ! Πρόκειται για ένα έγγραφο πρόχειρο, χωρίς συνοχή, που δεν δικαιολογεί τα συμπεράσματά του – οι δε συντάκτες του δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Όπως είναι γνωστό, τα αναπηρικά επιδόματα είναι η ελάχιστη στήριξη που παρέχει η ελληνική Πολιτεία στο πιο εξαθλιωμένο από την κρίση κομμάτι της κοινωνίας. Είναι η ελάχιστη στήριξη στα άτομα με αναπηρία, που μπορούν να βασιστούν μόνο στην οικογένειά τους, μιας και είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας και της έλλειψης πρόνοιας.

Η απάντηση του αναπηρικού κινήματος, στην έκθεση αλλά και σε όποιον στηρίζει τέτοιου είδους λογικές «Καιάδα», θα είναι «Μολών λαβέ»! Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται!


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Από εισρόφηση ο θάνατος του βρέφους


Η επιβεβαίωση ήρθε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε εισρόφηση γάλακτος οφείλεται ο θάνατος του μόλις τριών ημερών βρέφους της 24χρονης, που συνέβη στο νοσοκομείο Πύργου προχθές το πρωί. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς τα δεδομένα αυτό έδειχναν.

Η μητέρα τάισε το παιδί, το άφησε και χωρίς να ειδοποιήσει κάποιον από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό προσωπικό, έφυγε για λίγο προκειμένου να ψωνίσει για τα υπόλοιπα παιδιά της. Όμως το κακό συνέβη και το βρέφος πέθανε, ενώ το εντόπισε μια μαία που μπήκε στο θάλαμο.

Χθες η 24χρονη που συνελήφθη από την πρώτη στιγμή, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηλείας, όπου την παρέπεμψε στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, καθώς κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολυεκατομμυριούχος δέχτηκε επίθεση από άνεργο επειδή αρνήθηκε να τον προσλάβει


Ο δράστης συνελήφθη.

Ο πολυεκατομμυριούχος Ζονγκ Τσινγκχού, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, δέχτηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα από έναν άνδρα ο οποίος τον τραυμάτισε επειδή αρνήθηκε να του προσφέρει εργασία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο άνεργος, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, πλησίασε τον Ζονγκ κοντά στο σπίτι του στο Χανγκζού της ανατολικής Κίνας και του ζήτησε να τον προσλάβει στην εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Wahaha, της οποίας είναι πρόεδρος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Ο 67χρονος επιχειρηματίας απάντησε αρνητικά και τότε ο νεαρός του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο αριστερό χέρι.

Ο δράστης, που κατάγεται από τη γειτονική πόλη Σουζού, συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα.

Ο Ζονγκ δήλωσε πάντως ότι επρόκειτο για ένα απλό «ατύχημα», ότι «η υγεία του αποκαθίσταται» και έχει ήδη επιστρέψει στη δουλειά.

Μια εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ, η Commercial Daily, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, έγραψε πάντως ότι η επίθεση μπορεί να έγινε για εκδίκηση μετά την απόλυση πολλών διευθυντικών στελεχών από μια θυγατρική της Wahaha.

Η περιουσία του Ζονγκ ανερχόταν στα τέλη του 2012 στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων Κινέζων, μετά τον ιδιοκτήτη του ομίλου Wanda Group Γουάνγκ Τζιανλίν, με 14 δισ. δολάρια.

Ο Ζονγκ είχε περάσει τα 40 όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις και αρχικά πουλούσε ανθρακούχα αναψυκτικά για παιδιά. Η εταιρεία που ίδρυσε το 1987, η Wahaha (το όνομα σημαίνει «Γελαστό Παιδί» στα κινέζικα), γνώρισε τεράστια επιτυχία και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ποτών και αναψυκτικών στη χώρα. Σήμερα απασχολεί 30.000 υπαλλήλους και πέρσι ο κύκλος εργασιών της έφτασε τα 63,6 δισ. γουάν ή 7,74 δισ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δύο άνθρωποι έχασαν συνολικό βάρος… άλλων τριών!


Ζευγάρι έχασε μαζί 237 κιλά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Δεκαεννέα μήνες χρειάστηκαν ο 27χρονος Justin και η 26χρονη Lauren Shelton από το Τεννεσί των ΗΠΑ για να χάσουν τόσο βάρος όσο ζυγίζουν περίπου άλλοι τρεις άνθρωποι! Με υγιεινή διατροφή, άσκηση, ψυχολογική υποστήριξη και ομαδική δουλειά, το ζευγάρι έχασε συνολικά 237 κιλά και κέρδισε την απίστευτη μεταμόρφωσή του.

Όταν παντρεύτηκαν το 2008, ο Justin ζύγιζε 205 κιλά και η Lauren 136, όπως εξομολογήθηκαν στο Today.com.

Έχοντας χάσει 80 κιλά η μία και 157 ο άλλος, οι δύο νέοι λένε πως ορισμένοι συγγενείς που είχαν χρόνια να τους δουν δεν τους αναγνωρίζουν.

Το ζευγάρι αναγνώρισε πως το φαγητό είχε γίνει το καταφύγιό του, η μεν Lauren διαχειριζόταν έτσι το ότι ήταν πολύ ντροπαλή, ο δε Justin το γεγονός πως δεν μπορούσε να ασκηθεί έπειτα από ένα ατύχημα στο γόνατο.



«Έτρωγα τα λάθος φαγητά και σε υπερβολικές ποσότητες», ομολογεί η Lauren, εξηγώντας πως όταν ήταν μόλις 25 ετών ζύγιζε 155 κιλά!

Παρόμοια ήταν και η σχέση του Justin με το φαγητό. «Ήταν για μένα σαν ένας φίλος που είναι πάντα εκεί για να σε
στηρίξει. Το φαγητό δεν με αποκαλούσε με άσχημους χαρακτηρισμούς ούτε μου συμπεριφερόταν με κακία», λέει.

Όλα άλλαξαν τον Ιανουάριο του 2012, όταν ο Justin μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με λοίμωξη στα νεφρά αλλά ήταν πολύ βαρύς για να μπορέσει μα χωρέσει στο μηχάνημα που θα «σκάναρε» τα νεφρά του.

Εκείνη ήταν η μέρα που τον αφύπνισε.

Πριν από την απόφασή τους να αλλάξουν τρόπο ζωής, η Lauren έτρωγε πρωινό 1200 θερμίδων ,ε τρία αυγά, μπέικον και μπισκότα. Ο Justin προτιμούσε ένα σωρό pancakes, σιρόπι, λουκάνικα και αυγά.

Όταν άρχισαν δίαιτα το πρωινό τους περιείχε 194 θερμίδες, σχεδόν το ένα έκτο των παλιών συνηθειών τους.

Το πρώτο πεντάμηνο ο Justin έχασε 45 ολόκληρα κιλά.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν άρχισαν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και να ασκούνται στο ύπαιθρο. Ήταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ.

«Άλλαξαν οι προσωπικότητές μας. Σε κάνει πιο δυνατό να έχεις κάτι δύσκολο μπροστά σου και να τα καταφέρνεις», δήλωσε η Lauren.





Διαβάστε περισσότερα...

Υπό επεξεργασία ακόμη η νέα φορολογία ακινήτων


Διευκρινήσεις αππο το υπουργείο Οικονομικών.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους αποτελούν το βασικό γνώμονα στο σχεδιασμό του νέου φόρου στα ακίνητα, ο οποίος αντικαθιστά τους παλαιούς φόρους, επισημαίνει σε διευκρυνιστική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με το Υπουργείο η νέα φορολογία είναι ακόμη υπό επεξεργασία, το δε σχέδιο νόμου θα οριστικοποιηθεί μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δημόσια διαβούλευση.

Ως εκ τούτου οι σχετικές πληροφορίες και οι πίνακες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή.


Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Θα λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά.

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να λειτουργήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την τρέχουσα σχολική χρονιά, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή μαθητών και εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών.

Είναι η δεύτερη χρονιά υλοποίησης της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης, η οποία να σημειωθεί ότι φέτος αφορά αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στα λύκεια και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα απευθύνονται και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας λειτούργησαν και εργαστήρια για μαθητές γυμνασίου, περισσότερα από εκατό παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

Σκοπός είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά στη μαθησιακή διαδικασία και οι οικογένειές τους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε έξοδα διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός.

«Θέλουμε, και προσπαθούμε, να αποτελούμε στο μέτρο του δυνατού στήριγμα σε κάθε οικογένεια που ταλαιπωρείται από τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αγωνιά για να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, να εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζονται και αξίζουν τα παιδιά μας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές
Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά φυσικά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής είναι:

1. Βεβαίωση φοίτησης από το λύκειο.

2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2013.

5. Θεωρημένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας.

6. Αντίγραφο βεβαίωσης της επιτροπής αναπηρίας.

7. Αντίγραφο τελευταίου αποκόμματος επιδόματος πρόνοιας.
(*)
(*): εάν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 3 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πέρυσι 25 εκπαιδευτικοί μετείχαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική Αρχή απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους στάλθηκε από το Γραφείο Παιδείας.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο ηθοποιός Μ.Γιαννάτος - Σημαντικές στιγμές του Γιαννάτου


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες και συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.


------------------

Σημαντικές στιγμές του Γιαννάτου





Ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1965, ο δημοφιλής ηθοποιός πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου, με βοηθό τον Βαγγέλη Σερντάρη και πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».

Χάρη στην ικανότητά του με τις ξένες γλώσσες, ο Μιχάλης Γιαννάτος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ξένες παραγωγές που γυρίζονταν στην Ελλάδα. Ο ίδιος αναφερόταν με υπερηφάνεια σε αυτό το γεγονός: «Μιλώ πέντε γλώσσες. Ελληνικά, τουρκικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Και όχι απλώς τα μιλώ, μπορώ να παίξω μιλώντας όλες αυτές τις γλώσσες». Έτσι λοιπόν τον είδαμε σε ταινίες όπως «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο δημοφιλής ηθοποιός συμμετείχε στις περισσότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κινηματογραφικής καριέρας του ήταν η «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη.

Έπαιξε, επίσης, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και σε περίπου 100 τηλεοπτικές σειρές.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού ο ηθοποιός δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταλήψεις σε ολοένα και περισσότερα σχολεία


Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται να παίρνουν οι μαθητές.

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας φαίνεται να παίρνουν οι μαθητές, αφού οι καταλήψεις στα σχολεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μετά την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και το Άργος, που άνοιξαν το χορό των καταλήψεων ακολούθησαν και άλλα λύκεια ανά την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη 6 γυμνάσια και λύκεια στο Αγρίνιο ενώ στο Περιστέρι ξεκίνησαν καταλήψεις σε και 1ο και 2ο γυμνάσιο και λύκειο.

Μπορεί οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης να συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, όμως οι μαθητές δείχνουν να είναι μαχητικότεροι επί του παρόντος.

Στη Χίο, χαρακτηριστικά, οι μαθητές του 2ου λυκείου της πόλης υπερψήφισαν για κατάληψη, ενώ στην ίδια μορφή κινητοποίησης έχουν προχωρήσει οι μαθητές στο Λύκειο Καλλιμασίας.

Απόφαση για έναρξη κατάληψης έλαβαν και οι μαθητές του 3ου λυκείου της Ρόδου.

Κλειστά λόγω κατάληψης είναι αρκετά σχολεία σε Ίλιον, Ηλιούπολη, Αχαρνές, Ελληνικό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη.

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν σημειωθεί ακόμα καταλήψεις αλλά στις 20/9 η 15μελής επιτροπή της 1ης ΕΠΑΣ της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε κατάληψη της σχολικής μονάδας διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και την κατάργηση μέρους της δωρεάν δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί καθυστερούν 35.000 εφάπαξ


Από τα 1,2 δισ. ευρώ απορροφήθηκαν 450 εκατ. ευρώ.
H έλλειψη εργαζομένων είναι η αιτία που η επεξεργασία των αιτήσεων εφάπαξ που έχουν υποβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Ταμείο Πρόνοιας έχει «κολλήσει» στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2011.

Η καθυστέρηση αυτή για ένα τμήμα εργαζομένων που θίγονται διπλά από αυτήν (υπάρχουν 35.000 εκκρεμείς αιτήσεις με προοπτική να διπλασιαστούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014), λόγω της πίεσης που δέχεται από τα προγράμματα διαθεσιμότητας και κινητικότητας, δεν οφείλεται στην έλλειψη πόρων, αλλά υπαλλήλων του Ταμείου.

Και αυτός είναι ο λόγος που, ενώ το ΤΠΔΥ χρηματοδοτήθηκε με ποσό 1,2 δισ. ευρώ για να «τρέξει» τα εφάπαξ και ενισχύθηκε με 20 υπαλλήλους τους οποίους «μεταβίβασε» από άλλες υπηρεσίες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, δεν έχουν απορροφηθεί πάνω από 450 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι 5 από τους μετακινηθέντες απομακρύνθηκαν, καθώς επέλεξαν να εργαστούν ό ένας στο Μέγαρο Μαξίμου και οι άλλοι τέσσερις δίπλα σε άλλους υπουργούς.

Ταυτοχρόνως, οι υπάλληλοι του Δημοσίου βρίσκονται μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να υποστούν και δεύτερη –πέραν της πρώτης που έγινε σε ποσοστό 35%– μείωση, κατά 30%, στο ποσό εφάπαξ. Σύμφωνα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, το 2014 είναι πολύ πιθανό το εφάπαξ να έχει οροφή το ποσό των 5.000 έως 7.000 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση αίρεται η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι καταβάλλουν περίπου 1.000 ευρώ ετήσια εισφορά. Εξαιρέσεις αφορούν στους δικαστικούς, αλλά για τα παλαιότερα χρόνια. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ενώ η ετήσια ροή εξόδου των υπαλλήλων δεν ξεπερνούσε τις 13.000, τον τελευταίο χρόνο εφτασε στις 40.000, ενώ το 50% των αποχωρούντων φεύγει με μειωμένη σύνταξη.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έσβησε» η εκπαίδευση κωφών μαθητών στη Θράκη ελλείψει δασκάλων


«Δεν υφίσταται ειδική αγωγή στην Ξάνθη», αναφέρουν οι δάσκαλοι της περιοχής.
«Ρολά» έχει κατεβάσει το ειδικό σχολείο κωφών και βαρήκοων μαθητών που στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο Ευμοίρου στην Ξάνθη και το οποίο εξυπηρετούσε μαθητές από ολόκληρη τη Θράκη.

Το σχολείο πρακτικά δεν λειτουργεί από πέρυσι, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους μαθητές που παρακολουθούσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στερώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα από δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες στην εκπαίδευση.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και φέτος, καθώς δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και επαναλειτουργία του σχολείου.

Το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο, αλλά επεκτείνεται στο σύνολο των ειδικών σχολείων Ξάνθης, τα οποία παρουσιάζουν τρομακτικά κενά εκπαιδευτικών και τα οποία αποτελούν ζωτικά προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το τετραθέσιο ειδικό σχολείο Ξάνθης αριθμεί σήμερα μόλις έναν εκπαιδευτικό γενικής παιδείας, παρουσιάζει τέσσερα κενά εκπαιδευτικών και ελλείψεις σε ειδικό προσωπικό.

Το τριθέσιο ειδικό σχολείο Τυμπάνου έχει μόλις έναν εκπαιδευτικό γενικής παιδείας, λείπουν άλλοι δύο καθώς και το ειδικό προσωπικό.

Το ειδικό σχολείο τυφλών που βρίσκεται στο Ζυγό, έχει και αυτό με τη σειρά του έναν εκπαιδευτικό που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών. Το διθέσιο ειδικό σχολείο Εχίνου, στην ορεινή Ξάνθη, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση καθώς ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού παραμένει κλειστό. Σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται και στο ειδικό σχολείο Γενισέας, ενώ στα κενά εκπαιδευτικών προστίθενται και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών, γεγονός που κρατά μακριά από τις σχολικές αίθουσες όσους μαθητές δεν μπορούν με διάφορα μέσα να μετακινηθούν.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί το προσωπικό που προσλαμβάνεται στα ειδικά σχολεία εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με μισθούς πείνας και συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας, με τους εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο υποδηλώνει και εμπράκτως την απόσυρση του κράτους από την Ειδική Αγωγή.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com
Διαβάστε περισσότερα...

Μάθετε μια ξένη γλώσσα χωρίς χρήματα


Λίστα με ιστοσελίδες δωρεάν μαθημάτων ξένων γλωσσών.

Η γνώση ξένων γλωσσών είναι σήμερα απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρεση μιας θέσης εργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πλέον εκτός από τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά πολλοί εργοδότες, ιδίως στον τομέα του τουρισμού, αναζητούν υπαλλήλους που γνωρίζουν τα ρώσικα ή τα βουλγάρικα άλλα και άλλες βαλκανικές γλώσσες.

Η γλωσσομάθεια λοιπόν αυξάνει τις πιθανότητες πρόσληψης και θεωρείται «εκ των ου άνευ» ιδίως για μια χώρα όπου φιλοξενεί 17.000.000 τουρίστες.

Όσοι έχουν διάθεση να μάθουν μια νέα ξένη γλώσσα ή να βελτιώσουν αυτή που γνωρίζουν μπορούν πλέον με τη βοήθεια του διαδικτύου να το πραγματοποιήσουν δωρεάν. Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Ακολούθως παρουσιάζουμε ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών...



Ιστοσελίδα
Ξένες γλώσσες
1.       http://www.loecsen.com/
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
Πολλές γλώσσες
8.       http://a4esl.org/
Αγγλικά
Αγγλικά
10.     http://www.ego4u.com/
Αγγλικά
Αγγλικά
Αγγλικά
Γαλλικά
Γαλλικά
Γαλλικά
Γερμανικά
Γερμανικά
Γερμανικά
Γερμανικά
Γερμανικά
Γερμανικά
Ιταλικά
Ιταλικά
24.     http://www.iluss.it/
Ιταλικά
Ιταλικά
Ισπανικά
Ισπανικά
Ισπανικά
Ισπανικά
Κινέζικα
Κινέζικα
Νορβηγικά
Ολλανδικά
Ολλανδικά
Ολλανδικά
Ρώσικα
Ρώσικα
Ρώσικα
Ρώσικα
Ρώσικα
Ρώσικα
Τούρκικα
Τούρκικα
Τούρκικα
Τούρκικα
Τούρκικα
Βουλγάρικα
Βουλγάρικα
Βουλγάρικα
Βουλγάρικα
Ρουμάνικα
Ρουμάνικα
Ρουμάνικα
Σέρβικα
Σέρβικα
Σουηδικά
Σουηδικά
58.     http://venla.info/
Φιλανδικά
Φιλανδικά
Φιλανδικά
Ιαπωνικά
Ιαπωνικά
Ιαπωνικά
Αραβικά
Αραβικά
Αραβικά


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...