Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Στην τελική ευθεία για τη 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ., εγκαινιάζεται η 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που πραγματοποιεί η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας, σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, η Οργανωτική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Νούσιος, ο υπεύθυνος Παράλληλων Εκδηλώσεων Κώστας Ζαγανάς, ο υπεύθυνος Ημερίδας Βαγγέλης Κατσαρός και τα μέλη της Ομάδας Εκθεσιακής Αγοράς Χρυσάνθη Πετεινάρα και Τζένη Βούλγαρη – Κωτίνα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην τοποθέτησή του ο κ. Νούσιος τόνισε ότι για 13η χρονιά η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνοντας ένα πλήθος παράλληλων δραστηριοτήτων έχει καθιερωθεί ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μια πρόταση εναλλακτικής διατροφής, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ζούμε με αυτάρκεια, κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον.

Η 13η Οικολογική Γιορτή, μέσα από ομιλίες, συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις θα προσπαθήσει να προσεγγίσει και να αναλύσει το θέμα της Οικολογικής Αρχιτεκτονικής και του Αστικού Πρασίνου.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαγανάς, σημείωσε ότι σκοπός των παράλληλων εκδηλώσεων είναι να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Γιορτής, εκτός από την αγορά βιολογικών προϊόντων να συμμετέχουν και σε μια ποικιλία δράσεων. Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες να συμμετέχουν στη γιορτή, να περάσουν ευχάριστα και να προβληματιστούν και να μάθουν ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα για την βιολογική παραγωγή και την οικολογική διαχείριση. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις βασίζονται στον εθελοντισμό και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων.

Τέλος, η Χρυσάνθη Πετεινάρα, ανέφερε, ότι πρόκειται για μια γιορτή μοναδική στην Ελλάδα που πραγματοποιείται στην ίδια πόλη επί 13 χρόνια χωρίς διακοπή. Για 4 ημέρες, 45 περίπου εκθέτες από όλη την Ελλάδα (από Χαλκιδική μέχρι Ζαχάρω Ηλείας) βρίσκονται στην πόλη της Καρδίτσας, για να εκθέσουν τα προϊόντα τους, να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.