Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καταλήψεις σε ολοένα και περισσότερα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται να παίρνουν οι μαθητές.

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας φαίνεται να παίρνουν οι μαθητές, αφού οι καταλήψεις στα σχολεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μετά την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και το Άργος, που άνοιξαν το χορό των καταλήψεων ακολούθησαν και άλλα λύκεια ανά την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη 6 γυμνάσια και λύκεια στο Αγρίνιο ενώ στο Περιστέρι ξεκίνησαν καταλήψεις σε και 1ο και 2ο γυμνάσιο και λύκειο.

Μπορεί οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης να συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, όμως οι μαθητές δείχνουν να είναι μαχητικότεροι επί του παρόντος.

Στη Χίο, χαρακτηριστικά, οι μαθητές του 2ου λυκείου της πόλης υπερψήφισαν για κατάληψη, ενώ στην ίδια μορφή κινητοποίησης έχουν προχωρήσει οι μαθητές στο Λύκειο Καλλιμασίας.

Απόφαση για έναρξη κατάληψης έλαβαν και οι μαθητές του 3ου λυκείου της Ρόδου.

Κλειστά λόγω κατάληψης είναι αρκετά σχολεία σε Ίλιον, Ηλιούπολη, Αχαρνές, Ελληνικό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη.

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν σημειωθεί ακόμα καταλήψεις αλλά στις 20/9 η 15μελής επιτροπή της 1ης ΕΠΑΣ της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε κατάληψη της σχολικής μονάδας διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και την κατάργηση μέρους της δωρεάν δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.