Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Γυναίκα σταμάτησε την κίνηση στο δρόμο και άρχιζε να κάνει στριπτίζ


Ένα ασυνήθιστο περιστατικό.

Άβυσσος η ψυχή των γυναικών, θα σχολίαζε κάποιος… Μποτιλιάρισμα προκάλεσε μια γυναίκα στη γέφυρα Bay του Σαν Φρανσίσκο, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά στο σημείο και άρχισε να επιδίδεται σε ένα αισθησιακό… στριπτίζ! Όπως αναφέρουν οι San Francisco Chronicle, η άγνωστη γυναίκα έμεινε μόνο με το εσώρουχό της και άρχισε να κινείται σε όλο το πλάτος της γέφυρας, ενώ δίπλα της κινούνταν οχήματα.

Το περιστατικό δε θα μπορούσε να μην προκαλούσε την επέμβαση των αστυνομικών οι οποίοι αφού της φόρεσαν χειροπέδες, ακολούθως τη μετέφεραν για εξέταση σε τοπικό νοσοκομείο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε λόγοι για να παντρευτείτε χειμώνα


Γιατί το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι πιο κατάλληλο και για την τσέπη σας.

Τα περισσότερα ζευγάρια όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουν ποια εποχή του χρόνου θα τελέσουν τον γάμο τους επιλέγουν το καλοκαίρι, δεδομένου ότι το χειμώνα κάνει κρύο.

Πράγματι την άνοιξη και το φθινόπωρο οι γάμοι είναι όμορφοι και το καλοκαίρι έχει ασφαλώς τα προνόμιά του, αλλά εμείς ψηφίζουμε τον χειμώνα και παρακάτω σας εξηγούμε γιατί να παντρευτείτε με φόντο ένα υπέροχο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Θα κοστίσει λιγότερο

Δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι μια εποχή λιγότερο επιθυμητή για γάμους, τα πάντα θα κοστίσουν λιγότερο. Από το νυφικό μέχρι τα έξοδα της δεξίωσης. Έτσι θα επιλέξετε το νυφικό που πραγματικά θέλετε και θα μπορέσετε να κλείσετε μια καλύτερη συμφωνία για τον χώρο δεξίωσης.

Θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να τα προγραμματίσετε

Αυτό επειδή τον χειμώνα τελούνται λιγότεροι γάμοι και υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και ανοιχτές ημερομηνίες για την τέλεση του Μυστηρίου στις εκκλησίες αλλά και στους χώρους δεξιώσεων. Επιπλέον όλοι οι επαγγελματίες του χώρου είναι διαθέσιμοι και έχουν χρόνο οπότε θα σας προσέξουν περισσότερο.

Το σκηνικό θα είναι πανέμορφο

Σίγουρα οι φοίνικες και η θάλασσα είναι πανέμορφα τοπία αλλά και το χιονισμένο σκηνικό για τις φωτογραφίες, δεν πάει πίσω αν μένετε στην επαρχία. Το ίδιο ισχύει όμως και για έναν γάμο σε μια μεγάλη πόλη. Μην ξεχνάτε ότι τα ξενοδοχεία τον χειμώνα, ειδικά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έχουν μια λάμψη και μια αίγλη που θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα.

Θα έχετε κοντά σας όλους τους αγαπημένους σας

Ο χειμώνας δεν είναι η εποχή που κάνουν όλοι διακοπές, οπότε οι πιθανότητες να παραβρεθούν στον γάμο σας όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είναι περισσότερες.

Το μακιγιάζ θα κρατήσει

Ακούγεται λίγο επιφανειακό αλλά για τη νύφη είναι σημαντικό. Το χειμώνα που δεν έχει καύσωνα και υγρασία το μακιγιάζ δεν θα λιώσει αλλά και το χτένισμα στα μαλλιά θα διαρκέσει όλο το βράδυ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο ακριβό... ποίημα στον κόσμο


"Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο": το ιδιόχειρο χειρόγραφο του ποιήματος του Στεφάν Μαλλαρμέ πωλήθηκε αντί 963.000 ευρώ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας της βιβλιοθήκης του Γάλλου ποιητή από τον οίκο Σόθμπις στο Παρίσι.





Το χειρόγραφο, η αξία του οποίου κυμαινόταν μεταξύ 500.000 και 800.000 ευρώ σύμφωνα με τους εκτιμητές, συντάχθηκε από τον Μαλλαρμέ (1842-1898) στις αρχές του 1897 ενόψει μιας έντυπης έκδοσης που είχε προτείνει ο έμπορος τέχνης και εκδότης Αμπρουάζ Βολάρ.

Συνολικά, οι πωλήσεις από τη δημοπρασία ανήλθαν σε 4,6 εκατομμύρια ευρώ, από 1,9 έως 2,8 εκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε ο οίκος Σόθμπις, και πωλήθηκε το 89% των αντικειμένων της βιβλιοθήκης.

Άλλο σημαντικό κομμάτι του πλειστηριασμού, ένα αντίτυπο του "Fleurs du Μal" (Ανθη του Κακού) του Σαρλ Μποντλέρ που περιλαμβάνει έξι λογοκριμένα ποιήματα που ο 19χρονος τότε Μαλλαρμέ είχε αντιγράψει στο τέλος του βιβλίου πωλήθηκε αντί 363.000 ευρώ, ποσό τριπλάσιο από την κατ' εκτίμηση αξία του που κυμαινόταν από 80.000 έως 120.000 ευρώ.

Το αντίτυπο αυτό, όπως και το χειρόγραφο "Μια ζαριά ποτέ δεν θα καταργήσει το τυχαίο" αγοράστηκαν από τον Γάλλο συλλέκτη Μαρσέλ Μπριάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πέντε χρόνια στην αγορά το κρέας που φτιάχνεται στο εργαστήριο


Κατασκευάζεται από βλαστικά κύτταρα.

Σε μια πενταετία θα βγει στις αγορές το κρέας που φτιάχνουν ολλανδοί επιστήμονες στα εργαστήρια, το οποίο θα σερβίρεται στο χάμπουργκερ στα καταστήματα της χώρας.

Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο.

Η επιστημονική ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Αρχικά θα μπορεί κανείς να παραγγείλει το εργαστηριακό κρέας από την εταιρεία των επιστημόνων Mosa Meat (στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ), αλλά, όπως προσδοκούν, όταν η τιμή του πέσει αρκετά, το εμπορικό προϊόν τους θα διατίθεται πλέον ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ.

Το μπέργκερ που φτιάχνεται από βλαστικά κύτταρα, χρησιμοποιεί 45% λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή (καλλιέργειά) του σε σχέση με το συμβατικό μοσχαρίσιο κρέας, εκλύει 96% λιγότερα «αέρια θερμοκηπίου» στο περιβάλλον και απαιτεί 99% λιγότερη γη, αφού καταργείται η ανάγκη της κτηνοτροφίας.

Η Mosa Meat, που θα απασχολεί 25 άτομα, θα πρέπει όμως πρώτα να βρει ένα τρόπο για την μαζική παραγωγή του εργαστηριακού κρέατος, χωρίς να αποκλείει ότι θα χρησιμοποιήσει ακόμη και την τρισδιάστατη εκτύπωσή του γι' αυτό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάτι τρέχει με τη Saya


Δείτε τις εικόνες της που διχάζουν τους χρήστες.

Με την πρώτη ματιά η Saya μοιάζει με μια συνηθισμένη Γιαπωνέζα μαθήτρια.

Έχει ωστόσο κάτι μοναδικό: δεν είναι αληθινή.

Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες είναι φτιαγμένες στον υπολογιστή και αποτυπώνουν τις τελευταίες εξελίξεις στις τεχνικές computer animation.

Η Saya είναι δημιούργημα των Teruyuki και Yuki Ishikawa, ανδρόγυνο 3D computer graphics artists από το Τόκιο.

Οι δημιουργοί ανέβασαν τις εικόνες online και αναδημοσιεύτηκαν χιλιάδες φορές καθώς οι χρήστες επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρόκειται για τη φωτογραφία ενός υπαρκτού προσώπου ή όχι.

Το ζευγάρι δημιούργησε τη Saya στον ελεύθερο χρόνο του και το πιο δύσκολο κομμάτι, όπως λένε, ήταν να επιτευχθεί το υπέροχο δέρμα της.

Για το λόγο αυτό ακόμα κάνουν βελτιώσεις στο μοντέλο στοχεύοντας στα μαλλιά και το δέρμα της.

Η Saya δημιουργήθηκε με τη χρήση εργαλείων 3D modelling που συχνά χρησιμοποιούνται και για τη δημιουργία εφέ σε ταινίες.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι συγκλονιστικότερες διαστημικές φωτογραφίες όλων των εποχών


Όταν η αστρονομία χαρίζει εντυπωσιακά απόκοσμες εικόνες συμπαντικής μαγείας!

Ο καινούριος και θαυμαστός κόσμος στον οποίο ανοίχτηκε ο άνθρωπος ως αποτέλεσμα της ψυχροπολεμικής κούρσας για την κατάκτηση του Διαστήματος έχει διανύσει πια πολλά δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, αποτυπώνοντας στην οδύσσειά του ανθρώπινου ταξιδιού εικόνες που δεν μοιράζονται τίποτα με τις συνήθεις γήινες παραστάσεις μας.

Όπως έγινε εξάλλου και στο περσινό και ακραία φαντασμαγορικό φιλμ «Interstellar», εκεί που τα μάτια μας μαγεύτηκαν δηλαδή από τις θεαματικότατες εικόνες και τα οπτικά ευρήματα που ανάγκασαν τους αστροναύτες της NASA να συγχαρούν τον Κρίστοφερ Νόλαν και τη δημιουργική του ομάδα για τη συμπαντική αναπαράσταση που φιλοτέχνησαν στο μεγάλο πανί.

Ο Νόλαν έκανε πράγματι μεγάλο σινεμά που κοιτά αυθάδικα τα άστρα και όλοι θα έχουμε ευτυχώς την ευκαιρία να απολαύσουμε το μνημειώδες και ήδη κλασικό «Interstellar» στη λαμπερή του πρεμιέρα στην ελληνική TV! Τα κανάλια Novacinema παρουσιάσαν στις 18 Οκτωβρίου το οπτικά εντυπωσιακό και νοηματικά πυκνό «Interstellar» και θα είμαστε όλοι εκεί. Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του αριστουργήματος του Κρίστοφερ Νόλαν εντάσσεται στο σινεφίλ ραντεβού των καναλιών Novacinema με τις φιλόδοξες υπερπαραγωγές, φέρνοντας στην ελληνική τηλεόραση τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την προβολή τους σε οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό κανάλι τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του Χόλιγουντ.

Και βέβαια χάρη στον αποκωδικοποιητή NovaBox+ και τη δυνατότητα εγγραφής, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις λαμπερές πρεμιέρες όποτε και όσες φορές θέλουμε, δημιουργώντας ταυτοχρόνως το προσωπικό μας video club!

Με αφορμή λοιπόν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Interstellar» στα κανάλια Novacinema, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές κολοσσιαίες σε μαγεία και αντίκτυπο διαστημικές φωτογραφίες, αυτές που άλλαξαν δηλαδή τις προσλαμβάνουσές μας για τη Γη, το Σύμπαν αλλά και τη ζωή την ίδια τελικά…
Η Ανατολή της Γης (1968)



Η εμβληματική φωτογραφία του Apollo 8 με την ανατολή του πλανήτη μας, όπως φαίνεται από τη σεληνιακή επιφάνεια…

Ο Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη (1969)



Η καλύτερη ίσως φωτογραφία από την προσσελήνωση του ανθρώπου. Μπόνους, η αντανάκλαση του Νιλ Άρμστρονγκ στο διαστημικό σκάφανδρο του Όλντριν…

Οι Πύλες της Δημιουργίας (1995)



Η γνωστότερη εικόνα που ξεπήδησε από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble απαθανατίζει τον σχηματισμό ουράνιων σωμάτων στον αστερισμό Eagle Nebula, φέρνοντας κοντά κοσμική γέννηση και αισθητικό μεγαλείο…

Ο διαστημικός περίπατος του Εντ Γουάιτ (1965)



Ο πρώτος Αμερικανός στο Διάστημα βγήκε μόλις από το Gemini 4. Ο σοβιετικός κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ τον νίκησε μεν κατά τρεις μήνες, αν και ο Γουάιτ μας χάρισε την πρώτη χορταστική εικόνα από άνθρωπο να πλέει αμέριμνος στο Υπερπέραν…
Η πατημασιά στο Φεγγάρι (1969)



Η φωτογραφία που τράβηξε ο Μπαζ Όλντριν πάνω στη σεληνιακή επιφάνεια δεν ήταν καλλιτεχνική αναζήτηση αλλά επιστημονική παραγγελιά στην αποστολή του Apollo 11, καθώς οι γήινοι ερευνητές ήθελαν να μελετήσουν τις ιδιότητες του σεληνιακού εδάφους. Ο άνθρωπος πάτησε το Φεγγάρι και έχουμε καλές αποδείξεις γι’ αυτό…

Το Προεδρικό Πανόραμα του Άρη (1997)



Το φαντασμαγορικό και υψηλής ανάλυσης πανόραμα του Κόκκινου Πλανήτη φιλοτεχνήθηκε με κόπο από τη NASA αποκλειστικά για τα μάτια του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον! Ευτυχώς που κατόπιν είχαμε την ευκαιρία να το θαυμάσουμε όλοι…

Η Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα του Δία (1979)



Τόσο το Voyager 1 όσο και το Voyager 2 φωτογράφισαν τον κολοσσιαίο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όταν πέρασαν κοντά του το 1979. Η γνωστότερη μακράν εικόνα του σχετικού διαστημικού λευκώματος του Δία αφορά στη Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα του, μια αρχαία καταιγίδα τόσο μεγάλη που χωρά στο εσωτερικό της τρεις πλανήτες στο μέγεθος της Γης!

Η εκτόξευση της αποστολής του Apollo 11 (1969)



Ο θηριώδης πύραυλος Saturn V απογειώνεται και ανοίγεται σε έναν καινούριο θαυμαστό κόσμο, αλλάζοντας λίγο αργότερα μια και καλή τον κόσμο όπως τον ξέραμε, καθώς ο άνθρωπος έμελλε να πατήσει στο Φεγγάρι…

Η πιο λεπτομερής άποψη του Διαστήματος (2004)



Ποτέ άλλοτε ο νυχτερινός ουρανός δεν έχει καταγραφεί έτσι. Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble απαθανατίζει βαθύτερα και εντυπωσιακότερα από ποτέ περισσότερους από 10.000 γαλαξίες κατά τη διάρκεια 400 περιστροφών του γύρω από τη Γη…

Η πρώτη φωτογραφία του Άρη (1976)



Ήταν στις 20 Ιουλίου 1976, εφτά ακριβώς χρόνια από το μικρό εκείνο βήμα του Άρμστρονγκ στο Φεγγάρι, που το Viking 1 προσγειώθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη. Η ρομποτική κάψουλα απαθανάτισε τη μοναδική εικόνα λίγα μόλις λεπτά μετά την προσεδάφισή της…

Η κατεστραμμένη και εγκαταλειμμένη κάψουλα του Apollo 13 (1970)



Έπρεπε να φωτογραφηθεί η εγκαταλειμμένη στο Διάστημα κάψουλα πριν εισβάλει στη γήινη ατμόσφαιρα για να δουν οι τρεις αστροναύτες της αποστολής του Apollo 13 την εκτεταμένη ζημιά που προκάλεσε η έκρηξη μέσα στο διαστημόπλοιο και τους απέτρεψε τελικά από το να προσεδαφιστούν στο Φεγγάρι.

Η Γη από τον Άρη (2004)



Το εξερευνητικό όχημα της NASA, Spirit, απαθανατίζει την πρώτη εικόνα της Γης από επιφάνεια άλλου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος (εξαιρουμένης φυσικά της Σελήνης).

Ο Ήλιος με το Τερατώδες Νύχι (1973)



Μπορεί ο Ήλιος μας να είναι το γνωστότερο ουράνιο αντικείμενο, η μνημειώδης φωτογραφία τον παρουσιάζει ωστόσο πολύ διαφορετικό και αβίαστα τρομακτικό! Η εικόνα του SOHO (Solar and Heliospheric Observatory), που είναι στρατοπεδευμένος μεταξύ Γης και Ήλιου, αποκαλύπτει ότι το αστέρι του συστήματός μας είναι μια πολύβουη και γεμάτη δραστηριότητα σφαίρα.

Ο γαλαξιακός μας γείτονας



Η Ανδρομέδα είναι ο κοντινότερος γαλαξίας μας στο Milky Way, αν και βρίσκεται περισσότερα από 2,3 εκατ. έτη φωτός μακριά! Παρά το γεγονός ότι είναι ορατή και με γυμνό μάτι, ως μια αχνή κηλίδα στον ουρανό, η Ανδρομέδα έγινε δημοφιλής μόλις στρέψαμε τη τηλεσκόπια πάνω της. Μια από τις πρώτες και καλύτερες απεικονίσεις της ήταν αυτή της NASA, όταν 40 ασπρόμαυρες αποτυπώσεις του γαλαξία συνδυάστηκαν και χρωματίστηκαν κατόπιν με βάση παλιότερες φωτογραφίες…

Άνθρωπος στο Διάστημα (1984)



Ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 1984 όταν ο κυβερνήτης της διαστημικής κάψουλας Challenger απαθανάτισε τον αστροναύτη Bruce McCandless στην πρώτη ελεύθερη βόλτα ανθρώπου στο Διάστημα (χωρίς σχοινιά δηλαδή)! Ο τολμηρός διαστημάνθρωπος περιηγήθηκε στο Υπερπέραν χωρίς τα δεσμά και την ασφάλεια που αυτά παρέχουν, πηγαίνοντας εκεί που κανείς αστροναύτης δεν είχε πάει…

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός με φόντο τον Ήλιο (2011)



Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατά τη διάρκεια ηλιακής έκλειψης στις 4 Ιανουαρίου 2011, όπως απαθανατίστηκε από τηλεσκόπιο του Ομάν. Υπέροχο, όπως κι αν το δεις…

Ηλιοβασίλεμα στον Άρη (2005)



Πώς είναι άραγε ένα ηλιοβασίλεμα στον Κόκκινο Πλανήτη; Εξίσου εντυπωσιακό με της Γης; Το ρομποτικό όχημα της NASA, Spirit, έβαλε σκοπό να το ανακαλύψει αυτό, γι’ αυτό και κάρφωσε τα μηχανικά του μάτια πάνω του, όντας στην επιφάνεια του Άρη. Όσο για τη φαντασμαγορία, συστάσεις δεν χρειάζεται…

Η Ωχρή Μπλε Κηλίδα (1990)



Η ανατρεπτική αυτή εικόνα της Γης είναι μία από τις 60 φωτογραφίες που τράβηξε το Voyager 1στις 14 Φεβρουαρίου 1990 από μια απόσταση μεγαλύτερη από 6 δισ. χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας! Η Γη δεν είναι παρά μια μικροσκοπική κηλίδα στον ωκεανό της κοσμικής απεραντοσύνης…

Το Μάτι του Θεού (2004)



Το κόσμημα αυτό της ουράνιας φωτογραφίας παραμένει μια από τις εμβληματικότερες αστρονομικές εικόνες, παρουσιάζοντας το ουράνιο σώμα Helix Nebula. Το πλανητικό νεφέλωμα πεθαίνει, με τι τρόπο όμως το κάνει! Και πάλι μια ευγενική χορηγία του τηλεσκοπίου Hubble…

H Γαλάζια Σφαίρα (1972)



Η άποψη της Γης από απόσταση 45.000 χιλιόμετρων παραμένει η πιο αναγνωρίσιμη ίσως αστρονομική εικόνα όλων των εποχών και είναι παρακαταθήκη της αποστολής του Apollo 17 στον δρόμο του για το Φεγγάρι. Ήταν στις 7 Δεκεμβρίου 1972 όταν το πλήρωμα του Apollo χάρισε στην ανθρωπότητα το αρχέτυπο το ίδιο της διαστημικής περιπέτειας του ανθρώπου…


Διαβάστε περισσότερα...

Η Κίνα από ψηλά


Αεροφωτογραφίες που εντυπωσιάζουν.

Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο- σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2013 οι πολίτες της ξεπερνούν τους 1 δισεκατομμύριο 360 εκατομμύρια. Τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο από πλευράς έκτασης, συνορεύει με 14 άλλα κράτη και τα μεγέθη της εν γένει παραπέμπουν σε άλλη κλίμακα από όσα είναι σε εμάς οικεία.

Επιχειρώντας να αποτυπώσει τα πολλά πρόσωπά της από ψηλά, ο φακός των φωτογράφων του πρακτορείου Reuters καταγράφει πολλές και ποικίλες εικόνες της καθημερινότητάς της.

Αεροφωτογραφία με καινούρια οχήματα σε ανοιχτό πάρκινγκ στην επαρχία Jilin (Stringer)

Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Danxia στην επαρχία Gansu (Sheng Li)

Μποτιλιάρισμα στα διόδια στο τέλος της εβδομάδας διακοπών για την εθνική γιορτή της Κίνας (REUTERS/China Daily)

Ορυζώνες στο σχήμα του χάρτη της Κίνας στο χωριό Zhonghong κοντά στη Σαγκάη (Stringer)

Απογευματινή ώρα αιχμής στη γέφυρα Guomao στο Πεκίνο (Jason Lee)

Ψαράδες στην όχθη του Κίτρινου Ποταμού (REUTERS/China Daily)

Πλοία αγκυροβολούν καθώς ο τυφώνας Chan-Hom πλησιάζει την επαρχία Zhejiang (Stringer)

Αλιευτικά βγαίνουν από το λιμάνι μετά το τέλος της εποχής απαγόρευσης του ψαρέματος στην περιοχή Ningbo (REUTERS/China Daily)

Οι ουρανοξύστες Shanghai World Financial Center (δεξιά) και Jin Mao Tower από ψηλά κατά τη διάρκεια έντονης βροχής στη Σαγκάη (Αly Song)

Δημόσιο κοιμητήριο στην επαρχία Zhejiang (Stringer)

Χίλιοι άνθρωποι δέχονται ταυτόχρονα μασάζ στο πρόσωπο σε αθλητικό κέντρο στην επαρχία Shandong (Stringer)

Η γέφυρα Jiashao συνδέει τις περιοχές Jiaxing και Shaoxing πάνω από τον ποταμό Qiantang (REUTERS/China Daily)

Ρύπανση στον ποταμό Songhua River καθώς τα νερά του φτάνουν στη Harbin, την πρωτεύουσα της επαρχίας Heilongjiang (REUTERS/China Newsphoto)

«Μάντρα» με μηχανές- παλιοσίδερα στην επαρχία Hunan (Stringer)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ερώτηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων


Την απάντηση αναζητά ο Στίβεν Χόκινγκ.

«Σ' ένα απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να υπάρχουν ίχνη ζωής»: ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ εγκαινίασε σήμερα από το Λονδίνο ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο να παρατηρήσει τις εσχατιές του σύμπαντος, αναζητώντας εξωγήινη, ευφυή ζωή.

Το 10ετές πρόγραμματα που τιτλοφορείται Breakthrough Listen θα στηριχθεί από τον Ρώσο φυσικό και πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Γιούρι Μίλνερ με το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 92 εκατομμύρια ευρώ). Παρουσιάζεται ως το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που έχει γίνει μέχρι σήμερα για να εντοπιστεί κάποιο ίχνος «ευφυούς ζωής» στο σύμπαν.

«Σε ένα απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να υπάρχουν ίχνη ζωής. Ίσως σε κάποιο σημείο του σύμπαντος μια έξυπνη ζωή μας παρακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο ερώτημα. Ήρθε ο καιρός να βρούμε την απάντηση, να αναζητήσουμε ζωή πέρα από τη Γη. Πρέπει να μάθουμε» είπε ο Χόκινγκ εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα σήμερα στη Βασιλική Εταιρεία Επιστημών του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν κάποια από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια του κόσμου για να αναζητήσουν χαρακτηριστικά ραδιοσήματα που θα μπορούσαν να σημαίνουν την ύπαρξη ζωής στο σύμπαν. Οι αστρονόμοι που μετέχουν στο πρόγραμμα θα παρακολουθούν ραδιοσυχνότητες από εκατομμύρια αστρικά συστήματα που βρίσκονται κοντά στη Γη και από τους 100 πλησιέστερους γαλαξίες. Προς το παρόν πάντως δεν σχεδιάζουν κάποια «αμφίδρομη» επικοινωνία αφού δεν πρόκειται να στείλουν σήματα στο διάστημα.

Ο Χόκινγκ επισήμανε ότι φαίνεται πολύ πιθανόν να υπάρχει κάποια απλή μορφή ζωής στο σύμπαν, όμως η ύπαρξη «ευφυών» όντων είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα και η ανθρωπότητα θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά πώς θα μπορούσε να γίνει μια επαφή με αυτά.

«Ένας πολιτισμός που θα έπιανε ένα από τα μηνύματά μας, θα μπορούσε να είναι κατά δισεκατομμύρια χρόνια πιο προηγμένος από εμάς. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι απείρως πιο ισχυρός και ίσως να μην μας θεωρήσει πιο πολύτιμους απ' όσο θεωρούμε εμείς τα βακτήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μίλνερ, που έχει σπουδάσει φυσικός και έκανε περιουσία επενδύοντας σε ιντερνετικές εταιρείες όπως το Facebook, είπε ότι τον γοήτευσε η πιθανότητα να υπάρχει εξωγήινη ζωή αφού διάβασε το βιβλίο «Ευφυής ζωή στο σύμπαν» του αστροφυσικού Καρλ Σαγκάν όταν ήταν 10 ετών. Πιστεύει ότι άλλοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να μας διδάξουν πώς να αντιμετωπίσουμε διάφορες προκλήσεις, όπως την κατανομή των φυσικών πόρων, όπως είπε σε συνέντευξή του. Ακόμη και αν δεν βρεθεί τίποτα, η ανθρωπότητα θα πάρει ένα μάθημα:

«Αν είμαστε μόνοι, θα πρέπει να φροντίζουμε αυτό που έχουμε. Το μήνυμα θα είναι ότι το σύμπαν δεν έχει εφεδρικό σύστημα», τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απίστευτο τρικ με μπάλα και οι νόμοι της φυσικής


Γιατί δεν προσκρούει στο έδαφος;
Το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι του youtube Veritasium, δείχνει ένα κόλπο Αυστραλών παικτών του μπάσκετ οι οποίοι πετούν μια μπάλα από ύψος 127 μέτρων από το Gordon Dam στην Τασμάνια, προκειμένου να αποδείξουν το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «Magnus effect».

Η μπάλα πέφτει αλλά αντί να προσκρούσει στο έδαφος, μοιάζει να πετάει, όπου τελικά προσγειώνεται στα νερά του ποταμού. Η μπάλα αλλάζει κατεύθυνση: δέχεται την αντίσταση του αέρα από όλες τις πλευρές της όμως επειδή η μπάλα ήδη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της, δημιουργεί υψηλή πίεση από την μία πλευρά και χαμηλή από την άλλη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...