Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δεν βρέθηκε βόμβα στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Χάλιφαξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απειλή για βόμβα και σε αεροσκάφος της Singapore Airlines που απογειώθηκε από τις ΗΠΑ.

Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος της Turkish Airlines το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Χάλιφαξ του Καναδά, έπειτα από απειλή για βόμβα και το αεροπλάνο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του, γνωστοποίησαν η καναδική αστυνομία και η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε αρχικά το δρομολόγιο Νέα Υόρκη- Κωνσταντινούπολη, απογειώθηκε με ασφάλεια από το διεθνές αεροδρόμιο Halifax Stanfield επισημαίνει η διοίκηση του αεροδρομίου με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πριν δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές, είχαν προηγηθεί οι έρευνες της αστυνομίας με την χρήση ειδικών εκπαιδευμένων σκυλιών.

Απειλή για βόμβα και σε αεροσκάφος της Singapore Airlines

Νωρίτερα, η εταιρεία Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα σε ένα από τα αεροσκάφη της που είχε απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης σήμερα.

Η αεροπορική εταιρεία, σε μια ανακοίνωση, δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς αποκαλύφθηκε η απειλή ή τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβαινόντων. Περιορίζεται στο να αναφέρει ότι για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρχές.

«Λυπούμαστε που δε μπορούμε να δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα ασφαλείας» υπογράμμισε η εταιρεία.

Η πτήση SQ001 προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα το μεσημέρι ώρα Σιγκαπούρης (06.00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο η αποβίβαση των επιβατών καθυστέρησε, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel NewsAsia.

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι διεξήγαγε έρευνες και τίποτα το ύποπτο δεν εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους ή μεταξύ των επιβατών.

Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού αφού η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα και στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.