Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Πάνω από 90 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο στη Μιανμάρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μόνο ένας άνθρωπος εντοπίστηκε ζωντανός, όμως πέθανε πολύ γρήγορα».

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά σε ένα ορυχείο νεφρίτη σε μια απομονωμένη επαρχία στη βόρεια Μιανμάρ, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

«Μόνο ένας άνθρωπος εντοπίστηκε ζωντανός, όμως πέθανε πολύ γρήγορα» μετά τη διάσωσή του, δήλωσε ο Τιντ Σούε Μγιντ, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συντονιστής των ερευνών διάσωσης ανακοινώνοντας τον απολογισμό.

«Δεν βρίσκουμε παρά μόνο νεκρούς», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην απομονωμένη επαρχία Χπακάντ στα σύνορα με την Κίνα, όταν ένα βουνό από μπάζα κατέρρευσε πάνω σε δεκάδες πρόχειρα καταλύματα στα οποία μένουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν αναζητώντας κομμάτια νεφρίτη από το ορυχείο.

Οι διασώστες, μεταξύ αυτών και μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και ενισχύσεις από τον στρατό και την αστυνομία, εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες και σήμερα.

Η Μιανμάρ, η μεγαλύτερη παραγωγός νεφρίτη παγκοσμίως, αποκομίζει μεγάλα οφέλη από το ορυκτό αυτό. Όμως οι συνθήκες εξόρυξής του είναι ιδιαίτερα κακές, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των παράνομων εργατών.

Μόνο τους τελευταίους μήνες δεκάδες κάτοικοι της επαρχίας Χπακάντ, που είναι πλούσια σε κοιτάσματα νεφρίτη, έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολισθήσεις την ώρα που αναζητούν κομμάτια του ορυκτού που έχουν πέσει από τις μπουλντόζες των εταιρειών εξόρυξης, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Τα δράματα αυτά αναφέρονται καμιά φορά στον τοπικό Τύπο, χωρίς όμως να αλλάζει τίποτε για τη ζωή των δεκάδων κατοίκων που αναζητούν την τύχη τους στα ορυχεία, συχνά αφού πέσει η νύχτα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.