Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο




Η Pauline Potter από την Καλιφόρνια ζυγίζει 291, 6 κιλά και αποτελεί τη βαρύτερη εν ζωή γυναίκα.

Η 47χρονη δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με τα ρεκόρ Γκίνες προκειμένου να τραβήξει προσοχή και κάποιος ειδικός να τη βοηθήσει να χάσει βάρος.

Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 13 Μαΐου του 2010.










Διαβάστε περισσότερα...

Σε τροχιά εξόδου οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ


Καταργούνται οι θέσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Την κατάργηση όλων των θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των οποίων η κάλυψη έγινε με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, μελετά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τη δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, που ζητά επίμονα η τρόικα.

Οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας δεν αρκούν για να καλύψουν τους αριθμούς των απολύσεων που απαιτούν οι δανειστές η τρόικα.

Έτσι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος από την κυβέρνηση ώστε ως το τέλος του 2012 να φύγουν από το Δημόσιο 2.000 άτομα, άλλοι 5.000 ως τον Μάρτιο του 2013 και συνολικά 25.000 άτομα ως το τέλος του 2013.

Από το 1994 και μετά οπότε καθορίστηκε ο οργανισμός του ΑΣΕΠ ήταν δυνατή η πρόσληψη εκτός διαγωνισμού, κυρίως για συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου οι οποίοι ωστόσο λίγο καιρό μετά μονιμοποιούνταν σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τώρα φαίνεται πως όλοι αυτοί οι υπάλληλοι μπαίνουν στο στόχαστρο προς απόλυση.



Διαβάστε περισσότερα...

Η σωστή χρήση των προϊόντων ομορφιάς



Τι πρέπει να προσέχουμε στη χρήση τους.

Στην αγορά κυκλοφορούν πλήθος προϊόντων που υπόσχονται να βελτιώσουν την εμφάνιση. Ωστόσο, κάθε γυναίκα έχει τις δικές της ανάγκες, ενώ και οι διάφορες ουσίες πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Διαβάστε τρικ και συμβουλές για τα προϊόντα αυτά...

Τι να ξέρετε για τα συμπληρώματα διατροφής

Προσέχουμε να μην υπερβαίνουμε ποτέ τη συνιστώμενη δοσολογία.

Επίσης, τα συμπληρώματα λαμβάνονται αυστηρά με νερό ή κρύο ρόφημα – σε καμιά περίπτωση με οτιδήποτε άλλο.

Για τις κρέμες προσώπου

Αν υποφέρετε από ακμή, προτιμήστε το προϊόν φαρμακείου που θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Αποφύγετε τα προϊόντα με βαριά σύνθεση, τα οποία επιδεινώνουν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας.

Τι να προσέξετε για τα προϊόντα «2 σε 1»:

Αρχικά, φροντίστε ώστε το 2 σε 1 προϊόν που θα επιλέξετε να μη βαραίνει το δέρμα σας και να μην προκαλεί αλλεργίες και ερεθισμούς.

Αν επιλέξετε μια κρέμα-ορό, προσέξτε να περιέχει τα συστατικά που ταιριάζουν απολύτως με τον τύπο και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας.


Πηγή: http://www.myself.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αβεβαιότητα στη μεταφορά των μαθητών στην Πάτρα



Εκατοντάδες μαθητές έμειναν στο σπίτι τους.

Σε σήριαλ εξελίσσεται η μεταφορά των μαθητών από τις περιοχές της Αχαΐας στις οποίες το έργο έχει αναλάβει το υπεραστικό ΚΤΕΛ καθώς από σήμερα το πρωί με απόφαση της διοίκησης, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, κανένα λεωφορείο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο μετά την αθέτηση της συμφωνίας με την οποία προβλεπόταν πως έως τις 30 Οκτωβρίου θα έχει σταλεί μέρος των χρημάτων που οφείλονται.

Αποτέλεσμα ήταν ότι εκατοντάδες μαθητές έμειναν στο σπίτι τους. Για την ώρα βέβαια παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, δεδομένου ότι τόσο η αιρετή περιφέρεια όσο και ο Δήμος αδυνατούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, ενώ η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ από την πλευρά της δηλώνει πως δεν πρόκειται κανένα λεωφορείο να μεταφέρει μαθητές εάν δεν μπουν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί στο λογαριασμό.


Διαβάστε περισσότερα...

Παθαίνει εγκαύματα ακόμη κι από… λάμπες


Πάσχει από υπερευαισθησία στο φως.
Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με την έκθεσή μας στον ήλιο, ιδιαιτέρως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως η Mia Galloway πρέπει να προσέχει ακόμη πιο πολύ.

Η 15χρονη από το Greater Manchester πάσχει από μια ασθένεια εξαιτίας της οποίας παθαίνει εγκαύματα στο δέρμα ακόμη κι αν εκτίθεται στο φως από… λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης!

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από λύκο, μια ανίατη αυτοάνοση πάθηση που κάνει το δέρμα της υπερευαίσθητο στο φως. Μπορεί να πάθει σοβαρό ηλιακό έγκαυμα ακόμη κι αν μείνει ελάχιστα λεπτά στο φως της ημέρας.

Διαγνώστηκε με την ασθένεια λίγο μετά το Πάσχα, ενώ μέχρι τότε συμμετείχε σε καλλιστεία και έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς σε τηλεοπτικά σόου.



Έμεινε στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες όπου ακολούθησε χημειοθεραπείες για να κατασταλεί το ανοσοποιητικό της σύστημα, το οποίο «επιτίθεντο» στα ζωτικά της όργανα.

«Έχω καλές και κακές μέρες. Σκοπός μου είναι να καταφέρω να πηγαίνω στο νοσοκομείο μία φορά το τρίμηνο. Προς το παρόν είμαι αναγκασμένη να πηγαίνω κάθε δύο εβδομάδες. Δεν με έχει αλλάξει η ασθένειά μου. Εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος και θέλω να ζήσω μια φυσιολογική ζωή» λέει η ίδια.





Διαβάστε περισσότερα...

Δεν σταματά η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες»


Αυτή τη φορά διανέμουν ταυτόχρονα τρία προϊόντα.
Συνεχίζεται η δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Πιερία. Αυτή τη φορά, όπως λένε οι έμποροι, άνοιξαν οι φόρμες παραγγελιών για τρία προϊόντα ταυτόχρονα.

Έτσι, τα κόκκινα κρεμμύδια Σερρών θα δίνονται προς 0,25 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 20 κιλών. Δηλαδή, θα στοιχίζει 5 ευρώ η κάθε συσκευασία.

Τα ρεβίθια Πιερίας θα πωλούνται προς 1,90 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 4,2 κιλών. Δηλαδή, 8 ευρώ το κόστος κάθε συσκευασίας.

Το αλεύρι Πιερίας θα δίδεται προς 0,58 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 10 κιλών αντίστοιχα. Έτσι, η τιμή για κάθε συσκευασία είναι 5,80 ευρώ.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στο χώρο της πλατείας της Κατερίνης.


Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκτόνησε 18χρονος γιατί δεχόταν απειλές μέσω διαδικτύου


Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσαν οι γονείς του.
Οι γονείς ενός 18χρονου από τη Γαλλία κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων μετά την αυτοκτονία του γιου τους, υποστηρίζοντας ότι ο γιος τους έπεσε θύμα εκβιασμού μέσω του διαδικτύου.

Η οικογένεια κατέθεσε τη μήνυση στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ποιος έστελνε απειλητικά μηνύματα στο νεαρό και προσπαθούσε να του αποσπάσει χρήματα.

Ο 18χρονος Γκοτιέ έβαλε τέλος στη ζωή του στις 10 Οκτωβρίου, αφότου ένας «φίλος» του στο Facebook άρχισε να τον εκβιάζει. Είχε συναντηθεί με τον «φίλο» αυτό σε μια άλλη ιστοσελίδα, τη Chatroulette, όπου οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω βιντεοκάμερας. Ο εκβιαστής του ζητούσε να του δώσει 200 ευρώ απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κυκλοφορούσε ένα βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο νεαρός γυμνός.

Ο Γκοτιέ βρέθηκε απαγχονισμένος σε μια αποθήκη, στον κήπο του σπιτιού του.

Οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί από πού προέρχονταν τα μηνύματα και για το σκοπό αυτό έχουν επικοινωνήσει ήδη με τη νομική υπηρεσία του Facebook.

Στο παρελθόν είχαν γίνει καταγγελίες για παρόμοιους εκβιασμούς και οι υπολογιστές από τους οποίους είχαν σταλεί τα απειλητικά μηνύματα εντοπίστηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού. Μέχρι στιγμής όμως η αστυνομία δεν έχει στοιχεία για την υπόθεση του 18χρονου.

Ο Γκοτιέ αυτοκτόνησε την ίδια ημέρα που έβαλε τέλος στη ζωή της και η 15χρονη Καναδή Αμάντα Τοντ επειδή δεχόταν συνεχώς παρενοχλήσεις στο διαδίκτυο.



Διαβάστε περισσότερα...

Αρτοποιοί στηρίζουν μαθητές στην Ξάνθη


Προσφέρουν δεκατιανό στα παιδιά που υποσιτίζονται.

Λύση για δεύτερη χρονιά δίνει στο πρόβλημα υποσιτισμού των μαθητών της Ξάνθης η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνδρομή των αρτοποιοιών του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Συνολικά δεκαεννέα αρτοποιοί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των μελών της Ομάδας για την προσφορά δεκατιανού γεύματος σε μαθητές που υποσιτίζονται. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα παιδιά αυτά διανέμεται κάθε πρωί ένα κουλούρι ή άλλου είδους αρτοσκεύασμα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της διατροφής τους.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που διενήργησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς περισσότερα από 300 παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής υποσιτίζονται, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών να τους παρέχουν πρωινό.



Διαβάστε περισσότερα...

Ψύλλοι ... στα σχολεία των Ανωγείων



Ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Από τα ζώα στους ανθρώπους «μετακόμισαν» οι ψύλλοι, στα Ανώγεια, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, καθώς τα ζωύφια «έπιασαν» και τα σχολεία.

Οι Ανωγειανοί ήταν γνώστες του προβλήματος, από τα προηγούμενα χρόνια, ποτέ όμως το θέμα δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται, φέτος λόγω και των αυξημένων θερμοκρασιών του Σεπτεμβρίου, που συνέδραμαν στον πολλαπλασιασμό των ψύλλων, παίρνει τεράστιες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Τα ακριβή αίτια για αυτή την κατάσταση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αφού ούτε η διεύθυνση Υγιεινής δεν ήταν, ως σήμερα, ενήμερη για τις μεγάλες διαστάσεις του προβλήματος.

Εικάζεται, ωστόσο, ότι η «πηγή» των ψύλλων είναι τα υπόστεγα των βοσκών, που βρίσκονται κοντά στο χωριό και με «όχημα» τα ρούχα των βοσκών που μεταφέρονται από το μαντρί στο σπίτι, οι ψύλλοι «αποβιβάζονται» στη διαδρομή, «πιάνοντας» το χωριό ολόκληρο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές του Οκτώβρη, για τις ανάγκες ενός γάμου, πάνω από 20 άτομα συγκεντρώθηκαν για να πάνε στα σφαγεία των Ανωγείων και να βοηθήσουν στη σφαγή. Εκείνοι φέρεται να "κόλλησαν" ψύλλους, τους οποίους κατόπιν μετέφεραν στο σπίτι, κι από εκεί τα μικρά παιδιά μετέφεραν στο σχολείο.

Δε λείπουν, βέβαια, και τα σενάρια ... συνωμοσίας, που κάνουν λόγο για δόλια πράξη οικολόγων που απελευθέρωσαν ψύλλους στον Ψηλορείτη - άγνωστο γιατί.

Επικρατέστερη ωστόσο θεωρείται η εκδοχή της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής στα υπόστεγα των βοσκών στο χωριό με αποτέλεσμα τα ζωύφια από τα ζώα, να πολλαπλασιάζονται και να «μετοικούν» στους ανθρώπους.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Κέντρο υγείας Ανωγείων, ενώ η υπόθεση έφθασε ως και το δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων, με το δήμαρχο να παρακολουθεί το θέμα.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Γράμμα ζωής» στον Κάρολο Παπούλια έδωσε ανάπηρος πολέμου



«Το μόνο που ζητούμε είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όσο μας απομένει».

Ένα σημείωμα με τα βασικά αιτήματα των αναπήρων πολέμου, άφησε στο χέρι του Καρόλου Παπούλια ο 88χρονος μαχητής της Εθνικής Αντίστασης Χαράλαμπος Πασχαλίδης. Μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πασχαλίδης, αφού υποκλίθηκε συμβολικά μπροστά του και του έσφιξε το χέρι, του άφησε ένα σημείωμα. Ο κ. Παπούλιας το κράτησε, χωρίς να το παραδώσει σε κάποιον άνδρα από τη φρουρά του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο σημείωμα καταγράφονται ορισμένα αιτήματα των αναπήρων πολέμου, ζητώντας από τον κ. Παπούλια να μεριμνήσει και να προστατεύσει τα εναπομείναντα πενιχρά εισοδήματά τους.

«Αγωνιστήκαμε για την Ελλάδα, για την ελευθερία. Μείναμε σόι δίνοντας μάχες. Σήμερα το μόνο που ζητούμε είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όσο χρόνο μας απομένει. Να κλείσουμε υπερήφανοι τα μάτια μας, όπως υπερήφανοι πολεμήσαμε για την ελευθερία», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης μιλώντας στην εφημερίδα.

Οι ανάπηροι πολέμου ζητούν από τον κ. Παπούλια, να μείνει ως έχει η εναπομείνουσα φοροαπαλλαγή, να μην καταργηθούν το δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας, να μην θιγούν οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, καθώς και να αποτρέψει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των περιπτέρων.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι ελληνικές αρχές να στείλουν ηχηρό μήνυμα»


Βαθιά ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.
Τη βαθιά ανησυχία της Διεθνούς Αμνηστίας, έχουν προκαλέσει στην Οργάνωση, σύμφωνα με δήλωση - ανακοίνωσή της «σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα και αφορούν, μεταξύ άλλων, βασανιστήρια σε κρατούμενους, ακόμα και σε μέλη ευάλωτων ομάδων, υπερβολική χρήση χημικών, και άλλες μορφές κακομεταχείρισης εναντίον διαδηλωτών».

Η οργάνωση εκφράζει, επίσης, την έντονη ανησυχία της για τη «δραματική αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον μεταναστών, αιτούντων άσυλο και άλλων ξένων υπηκόων, καθώς και των υποθέσεων όπου η αστυνομία φέρεται να αποθαρρύνει τα θύματα από το να καταγγέλλουν τέτοιες επιθέσεις» και καλεί τις ελληνικές Αρχές «να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα που καταδικάζει τις παραβιάσεις της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και κρατουμένων».

Όπως σημειώνεται στη δήλωση - ανακοίνωση, «κάθε καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία και άλλα είδη ανάρμοστης συμπεριφοράς πρέπει να διερευνάται διεξοδικά, έγκαιρα και αμερόληπτα, ενώ πρέπει να διασφαλίζεται ότι οι δράστες θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη».



Διαβάστε περισσότερα...

Τον πέταξαν έξω από το κοντέινερ


Ο Χρήστος Μαραγκουδάκης από το 2001 ζούσε σε ένα κοντέινερ όπως και πολλοί άλλοι σεισμόπληκτοι, στον Δήμο Φυλής. Όλα αυτά τα χρόνια δεν βρήκε ποτέ την δυνατότητα να επισκευάσει το σπίτι στο οποίο ζούσε ή να νοικιάσει ένα άλλο.

Πριν από είκοσι ημέρες ένα συνεργείο «έκοψε το ρεύμα» και δέκα μέρες αργότερα ο γερανός «πέταξε τα πράγματα στο δρόμο και σήκωσε το κοντέινερ».

Για έξι βράδια ο Χρήστος έμεινε στον δρόμο. Εξαντλήθηκε. Γείτονες κάλεσαν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στον Ερυθρό Σταυρό όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται μέχρι τώρα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εξετάσεις μαστού



Δωρεάν εξέταση μαστού και ενημέρωση από ειδικούς προσφέρει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης της πρώτης δεκαετίας δράσης και κοινωνικής προσφοράς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη».

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στον 2ο όροφο του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, την Παρασκευή και το Σάββατο, 2 και 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Επίσης, η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και η Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, διοργανώνουν ενημέρωση από ειδικούς με θέμα «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές». Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο-Μαγγίνειο Αμφιθέατρο, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.


Διαβάστε περισσότερα...

Εμβολιάζουν τα ανασφάλιστα βρέφη


Την έναρξη των εμβολιασμών της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος σήμερα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η οποία υλοποιείται για παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών, μακροχρόνια ανέργων και χωρίς ιατρική παρακολούθηση.



Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευλόγησε τους γονείς των παιδιών που προσήλθαν για εμβολιασμό, δήλωσε, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη την παρουσία της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας μαζί με τον Ιατρικό κόσμο δίπλα στο ανήμπορο και ανασφάλιστο παιδί.



Συνολικά 72 βρέφη και παιδιά εξετάστηκαν κλινικά και εμβολιαστήκαν σήμερα από 4 παιδιάτρους μέλη του ΙΣΑ, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ενώ παράλληλα κατεγράφησαν τα επόμενα εμβόλια που θα οφείλουν να κάνουν σε βάθος χρόνου εξαμήνου για την κάλυψη των εμβολιαστικών τους αναγκών σύμφωνα με την ηλικία τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη οι συντάξεις του ΟΓΑ


Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου θα καταβληθεί σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, η σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2012 ανέρχεται σε 347.083.647,94 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα αλλάξει στη φορολογία


Δεκτή έγινε από το υπουργείο Οικονομικών πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορικά με τη δυνατότητα των φορολογουμένων να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης και την αντίστοιχη μείωση του φόρου εισοδήματος.

Σε πόρισμά του προς τον υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Έλλειψη πληροφόρησης φορολογουμένων αναφορικά με τη δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμηρίου διαβίωσης του άρθρου 16 §1θ ΚΦΕ»1», Συνήγορος σημείωνε μεταξύ άλλων ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγματικότητα της επιβολής τεκμηρίων διαβίωσης αποτελεί η δυνατότητα αμφισβήτησης τους από τους πολίτες. Επίσης, κατέγραφε την πάγια άρνηση των Δ.Ο.Υ. αφενός να ενημερώνουν τους πολίτες για το δικαίωμα αυτό και αφετέρου να παραλαμβάνουν και να εξετάζουν τις σχετικές αιτήσεις.

Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών, υιοθετώντας την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη απέστειλε εγκύκλιο προς όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας και τις λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες, στην οποία περιγράφεται η διαδικασία ανταπόδειξης και ανατροπής των τεκμηρίων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και την ευχέρεια στους πολίτες να τα αμφισβητήσουν.

Ειδικότερα, με τις οδηγίες αυτές υπενθυμίζεται η σχετική διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους μετά την υποβολή της δήλωσης του 2012, μαζί με το εκκαθαριστικό και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να αμφισβητήσουν ενώπιον των Δ.Ο.Υ. τα τεκμήρια αντικειμενικών δαπανών.

Την ακρίβεια των ισχυρισμών και των αποδεικτικών στοιχείων ελέγχει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, μειώνει ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη προβαίνοντας σε νέα εκκαθάριση του οφειλόμενου φόρου.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος αμάρτησε περισσότερο;


Μπορεί η Εκκλησία να αμαρτήσει; Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος αποκάλυψε μία συγκλονιστική ιστορία.

Σε μία εκκλησία εξαφανίζονταν τα κεριά. Τελικά έπιασαν τον δράστη και ήταν ένα παιδάκι. Και όταν το ρώτησαν γιατί κλέβει τα κεριά, αυτός απάντησε ότι τους έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι και παίρνει τα κεριά για να μπορεί αυτός και τα αδέλφια του να διαβάζουν τα μαθήματά τους.

Και ο Αρχιεπίσκοπος αναρωτήθηκε ποιος αμάρτησε περισσότερο το παιδάκι (που έκλεβε κεριά) ή η Εκκλησία;


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΓΑ: Η συμμετοχή στα νοσήλια


Ο ΕΟΠΥΥ έκανε μεν σύμβαση με όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του, αλλά ο λογαριασμός δεν βγήκε και τώρα έρχεται ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού να ορίσει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα πληρώνουν 50% συμμετοχή στα ιδιωτικά νοσήλια και οι υπόλοιποι, 30% συμμετοχή.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο δρόμο 21 ηλικιωμένοι


Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο χώρο του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στο Αγρίνιο. Το γηροκομείο κλείνει καθώς εκτελείται η σχετική απόφαση των υγειονομικών υπηρεσιών μιας και δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, ενώ σε διαδικασία έξωσης προχώρησε και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στον οποίο οφείλονταν ενοίκια πολλών μηνών.



Στο γηροκομείο βρίσκονταν 21 ηλικιωμένοι, εκ των οποίον ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, 17 στο Iπποκράτειο ΄Ιδρυμα και 3 σε οικίες συγγενικών τους προσώπων.

Οι ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από ιατρό του νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου να μεταφέρεται με ασθενοφόρο, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε, έπειτα από αντιπαράθεση με συγγενείς ηλικιωμένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

''Παλεύει'' να πάρει το επίδομα


Αναγνώστρια του enikos.gr με την παρακάτω επιστολή περιγράφει τον αγώνα που έχει δώσει για να πάρει από τον ΟΓΑ το εφάπαξ και επίδομα για το τρίτο παιδί που έφερε στον κόσμο και όπως λέει δικαιούται.

«Έφερα στον κόσμο τον τρίτο γιο μου στις 11/12/2011. Κατέθεσα τα χαρτιά για χορήγηση του επιδόματος τριτεκνίας στις 10.01.2012.

Έκτοτε δεν μου έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ. Το τηλέφωνο του ΟΓΑ Θεσσαλονίκης δεν απαντά ποτέ. Και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΟΓΑ Αθηνών με έβρισαν γιατί τους ενόχλησα για υπόθεση Θεσσαλονίκης. Στη μοναδική μου επικοινωνία με τον τοπικό εκπρόσωπο έλαβα ως απάντηση ότι δεν γνωρίζουν πότε θα μου κατατεθούν χρήματα γιατί ασχολούνται με συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Μετά από συμβουλή δικηγόρου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η μη καταβολή έστω του εφάπαξ ποσού των 2000 ευρώ είναι παράνομη, υπέβαλα ηλεκτρονική καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διερωτώμενη «γιατί όταν καθυστερώ να πληρώσω μια δόση στον δημόσιο φορέα υφίσταμαι πρακτικό και ψυχολογικό εκβιασμό (διακοπή ρεύματος, κατάσχεση κλπ), ενώ όταν είναι να πάρω χρήματα από το δημόσιο υπάρχει τέτοιου είδους κωλυσιεργία».

Η κυρία (…) – ευγενέστατη και της αξίζουν συγχαρητήρια-,γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι στο δημόσιο η Ελλάδα θα πήγαινε μπροστά, με παρέπεμψε σε κάποιον ονόματι (…), επιθεωρητή (το κύριος δεν του αξίζει), ο οποίος πριν με ακούσει μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Μίλησα με τον ίδιο τον κύριο Ρακιτζή, που μου είπε να καταφύγω στα δικαστήρια και με το γάντι με απέφυγε.

Αναρωτιέμαι ποιος ο ρόλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού ευθύνεται για την ομαλή λειτουργία του δημόσιου και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να με ακούσει.

Θλίβομαι οικτρά και είμαι αποφασισμένη να καταγγείλω ονομαστικά ακόμη και στα ραδιοτηλεοπτικά το περιστατικό γιατί είναι άνανδρη η συμπεριφορά των κυρίων που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν τα δικαιώματα του πολίτη και ιδίως των μητέρων. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος καταφεύγει στη Χρυσή Αυγή.

Με εκτίμηση

Μητέρα – σύζυγος – εργαζόμενη – νοικοκυρά»



Διαβάστε περισσότερα...

Σε νέες κινητοποιήσεις οι γιατροί


Με νέες κινητοποιήσεις απειλούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καθώς «παρά το γεγονός ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα κατανόησης για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, ο οργανισμός δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως πληρωμή των τεράστιων χρεών του».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μεταξύ άλλων αναφέρουν «επειδή ο αρμόδιος αν. υπουργός κ. Μ. Σαλμάς και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχουν πλέον αποδείξει ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τιμήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους, είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, το ενδεχόμενο νέας επίσχεσης παροχής των υπηρεσιών μας προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν είναι πλέον για μας οικονομικά εφικτό να χρηματοδοτούμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι παραγωγοί στον... Κορυδαλλό



Σε μια προσπάθεια να προωθηθούν τα ελληνικά προϊόντα σε καλύτερες τιμές και απευθείας από τους παραγωγούς, ο δήμος Κορυδαλλού ξεκινά εκ νέου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τη διάθεση προϊόντων.

Στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:30, παραγωγοί θα διαθέτουν ελαιόλαδο Μεσσηνιακής Μάνης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεοχωρίου Λεύκτρου Μεσσηνίας.

Το συγκεκριμένο λάδι έχει ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους (0 έως 0,2 οξύτητα) και θα διατίθεται σε συσκευασίες των 5 λίτρων προς 14 ευρώ (2,80 ευρώ το λίτρο). Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

Επίσης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:30, ομάδα παραγωγών από τη Μονοκλησιά Σερρών θα διαθέτει ρύζι σε συσκευασίες των 5 κιλών στις ακόλουθες τιμές:

- Ρύζι τύπου Kαρολίνα 5 ευρώ (1 ευρώ το κιλό).

- Ρύζι τύπου Αμερικής "bonnet" 4,50 ευρώ (0,90 ευρώ το κιλό). Στις τιμές περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

«Το εισόδημα των συμπολιτών μας συρρικνώνεται διαρκώς, ενώ, οι τιμές βασικών αγαθών παραμένουν υψηλές. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους συνδημότες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές χωρίς θέρμανση


Χρηματοδότηση από το δήμο Εορδαίας ζητά ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές των σχολικών μονάδων που ανέρχονται στις 89 χιλιάδες ευρώ με το 51% να καλύπτει έξοδα θέρμανσης.

Στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας που συζητήθηκαν πρόσφατα στην τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου καταγράφονται εκπαιδευτικά κενά στις ειδικότητες κύρια ξενόγλωσσων μαθημάτων, υποστελέχωση των ολοήμερων σχολείων καθώς και θέματα που αφορούν θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των εκπαιδευτικών.

Στην ίδια διαδικασία συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης και έγινε γνωστό ότι δεν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου στα βόρεια της Πτολεμαίδας ενώ πάγωσε κάθε πίστωση για την ανέγερση διδακτηρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκαν γονίδια που επηρεάζουν τη χοληστερόλη



Αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Είκοσι ένα γονίδια που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων στο αίμα εντόπισε η μεγαλύτερη γενετική ανάλυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα από μια επιστημονική ομάδα, τη Διεθνή Κοινοπραξία Γενετικής Λιπιδίων.

Η ανακάλυψη διευρύνει τη λίστα των πιθανών στόχων από νέα φάρμακα και άλλες θεραπείες για τις καρδιαγγειακές παθήσεις που οφείλονται στα υψηλά λιπίδια, μια βασική αιτία θανάτων παγκοσμίως.

Οι πάνω από 180 ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Φώτιο Δρένο του Κέντρου Καρδιαγγειακής Γενετικής του Ινστιτούτου Καρδιαγγειακής Επιστήμης του University College του Λονδίνου (UCL) και τον Μπρένταν Κίτινγκ του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, ανέλυσαν γενετικά δεδομένα από περίπου 90.000 ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής.

Οι επιστήμονες βρήκαν 21 γονίδια που σχετίζονται με τα επίπεδα της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτείνης ή «κακής» χοληστερόλης (LDL), της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης ή «καλής» χοληστερόλης (HDL), της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Μερικά από τα γονίδια, όπως διαπιστώθηκε, είναι πιθανότερο να εμφανίζονται στους άνδρες και άλλα στις γυναίκες.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Cardiochip που περιέχει περίπου 50.000 δείκτες DNA για γύρω στα 2.000 γονίδια που εμπλέκονται στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως είπε ο Δρένος, αν και μεμονωμένα κάθε μία από τις παραλλαγές των γονιδίων έχει μικρή επίπτωση στο επίπεδο των λιπιδίων, σωρευτικά αυξάνουν σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο για έναν άνθρωπο.

Η διεθνής ερευνητική κοινοπραξία συνεχίζει το έργο της με μια προσπάθεια να ξεχωρίσει εκείνα τα γονίδια που άμεσα προκαλούν πρόβλημα υγείας και να βρει με ποιΟ τρόπο οι νέες γενετικές γνώσεις θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε νέα και αποτελεσματικότερα φάρμακα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται τα κρούσματα εγκεφαλικών σε νεότερα άτομα



Εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Τα εγκεφαλικά είναι συνηθισμένα στις μεγάλες ηλικίες, αλλά σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, όλο και περισσότερο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Στην έρευνά τους που πραγματοποιήθηκε σε δύο αμερικανικές πολιτείες, οι επιστήμονες, τα συμπεράσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Νευρολογία» (Neurology), διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των εγκεφαλικών ανάμεσα σε ανθρώπους κάτω των 55 ετών διπλασιάστηκαν στο διάστημα 1993-2205.

Μεταξύ των λευκών ηλικίας 20 με 54 ετών, το ποσοστό αυξήθηκε από 26 εγκεφαλικά για κάθε 100.000 ανθρώπους σε 48 ανά 100.000. Ανάμεσα στους αφροαμερικανούς, το ποσοστό αυξήθηκε από 83 σε 128 ανά 100.000 ανθρώπους.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μπορούν μονάχα να δώσουν πιθανές ερμηνείες. Μία από αυτές είναι ότι οι γιατροί διαγιγνώσκουν συχνότερα τα εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους, τόσο χάρη στη νέα τεχνολογία απεικόνισης εγκεφάλου (μαγνητική τομογραφία) όσο και λόγω του ότι οι ίδιοι είναι περισσότερο προσεκτικοί και ενημερωμένοι.
«Ωστόσο, δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Μπρετ Κισέλα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σινσινάτι.

«Με βεβαιότητα υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παραγόντων κινδύνου». Ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνονται η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η υπέρταση.

«Και αν τους αναπτύσσεις (τους παράγοντες) στην ηλικία των 20, τότε μπορεί και να υποστείς εγκεφαλικό σε μικρότερη ηλικία», προσθέτει ο ίδιος.

Ωστόσο, ερευνητής ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, συμφώνησε ότι την εμφάνιση εγκεφαλικού σε νεότερη ηλικία παίζουν ρόλο οι παράγοντες τόσο της καλύτερης διάγνωσης όσο και της πραγματικής αύξησης του κινδύνου.
«Σήμερα η μαγνητική τομογραφία μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τα μικρότερα (σε έκταση) εγκεφαλικά», είπε ο Μίτσελ Σ.Β Έλκαϊντ του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο οποίος συνυπογράφει άρθρο που συνοδεύει την έρευνα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται συμπτώματα όπως θολή όραση, αδυναμία και μούδιασμα. Στο παρελθόν, όταν ένας σχετικά νέος άνθρωπος εμφάνιζε τα συμπτώματα αυτά, οι γιατροί δεν θα σκέφτονταν ότι πρόκειται για εγκεφαλικό, και μαγνητικές τομογραφίες δεν χρησιμοποιούνταν τη δεκαετία του '90.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις σχεδόν 5.900 ενηλίκων από το Οχάιο και το Κεντάκι, που υπέστησαν εγκεφαλικό για πρώτη φορά στο διάστημα 1993 - 2005. Κατά την περίοδο αυτή, ένα αυξημένο ποσοστό εγκεφαλικών -από 13% που ήταν το 1993 μέχρι σχεδόν 19% το 2005- αφορούσε άτομα ηλικίας 20 με 54 ετών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι συμμετέχοντες στην έρευνα προέρχονταν από μόνο δύο αμερικανικές πολιτείες, αλλά τόσο ο Κισέλα, όσο και ο Έλκαϊντ είπαν ότι τα ευρήματα της έρευνάς τους πιθανόν να αντανακλούν αυτό που συμβαίνει σε παναμερικανικό επίπεδο. Τον περασμένο χρόνο, κυβερνητική έρευνα κατέληξε σε παρεμφερή συμπεράσματα.

Η ομάδα του Κισέλα διαπίστωσε ότι την περίοδο 1993-1994, μόνο το 18% όλων των ασθενών που υπέστησαν εγκεφαλικό και συμμετείχαν στην έρευνα είχαν υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Μέχρι το 2005, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει σε 58%.

«Αλλά αυτό πιθανόν δεν τα εξηγεί όλα», είπε ο Έλκαϊντ επισημαίνοντας ότι η χρήση ναρκωτικών μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκεφαλικό.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αύξηση στα ποσοστά παχυσαρκίας και στα κρούσματα διαβήτη».
Ο Κισέλα είπε ότι τα ευρήματα των επιστημόνων υπογραμμίζουν πόσο σημαντικός είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ότι οι νεότεροι ενήλικες δεν θα πρέπει να θεωρούν εαυτούς «άτρωτους» και να επισκέπτονται τον γιατρό αν όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

«Είναι μικρό το ποσοστό των νέων που παθαίνουν εγκεφαλικό, αλλά μπορεί να συμβεί», λέει ο Κισέλα.


Διαβάστε περισσότερα...

Ψαλίδι στις συντάξεις 1.000 € και άνω


Από 3% έως 12% θα είναι η νέα εισφορά που θα επιβληθεί από 1/1/2013 στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα Νέα, το νομοσχέδιο που αυξάνει τα έτη συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 από το 2013 περιλαμβάνει τις εξής μειώσεις:

* Σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ μειώνεται κατά 3%. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000 ευρώ.

* Σύνταξη από 1.500 έως 2.000 ευρώ μειώνεται κατά 6% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.455 ευρώ.

* Σύνταξη από 2.000 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 12% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.880 ευρώ.

* Το ποσό του εφάπαξ αναμένεται να μειωθεί από 1,94% έως 83% ανάλογα με το Ταμείο.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα όρια για τις συντάξεις


Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, από το 2013, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ. «Χαμένοι» του νέου μέτρου, θα είναι όσοι δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ το μέτρο, θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας.

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας ή και του χρόνου ασφάλισης, σύμφωνα με «Τα Νέα», εξαιρούνται οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις, ως μητέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, καθώς και χήροι πατέρες, ανίκανων για εργασία τέκνων.

Σε ότι αφορά τις μειώσεις στις συντάξεις, από 3%-12% θα είναι η νέα εισφορά που θα επιβληθεί από την 1-1-2013 στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ. Στους ασφαλισμένους σε 22 φορείς πρόνοιας, που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους, από 1-8-2010 και μετά, το ποσό του εφάπαξ μειώνεται από 1,94% έως 83%, ανάλογα με το ταμείο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΕΚ εναντίον του ρατσισμού



Το βίντεο του «δικέφαλου» κατά των φυλετικών διακρίσεων.
Ανέκαθεν η ΑΕΚ ήταν ομάδα που δεν περιοριζόταν στα μηνύματα εντός αγωνιστικού χώρου. Ακόμα και τώρα λοιπόν που κανείς δεν θα την… κατηγορούσε αν κοιτούσε μονάχα «τα του οίκου της» και το πώς θα καταφέρει να σωθεί (αγωνιστικά, οικονομικά και διοικητικά), η «Ένωση» δεν έμεινε αδιάφορη στην τάση που εξαπλώνεται επικίνδυνα εσχάτως και στη χώρα μας.

Έτσι, η ΠΑΕ ετοίμασε ένα όμορφο video, το οποίο έπαιξε στα μάτριξ του ΟΑΚΑ πριν το παιχνίδι με τον Πλατανιά και -μέσω εικόνων από παιδιά της Αφρικής και παραλληλισμών με ωραίες στιγμές που χάρισαν στην «Ένωση» παίκτες με διαφορετικό χρώμα- πέρασε το δικό της μήνυμα εναντίον του ρατσισμού.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την προώθηση του προγράμματος «Σχολείο της Δημοκρατίας» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας


Αναβαθμίζεται το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας.

Τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού, παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκφοβισμού της κοινωνίας προβληματίζουν ιδιαίτερα το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό διεφάνη από τα όσα είπε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να αποτελέσει η θωράκιση της Δημοκρατίας αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας.
Γιατί -τόνισε- στόχος ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι να διαμορφώσει συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους πολίτες που θα σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα και τους συνταγματικούς θεσμούς.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η νέα γενιά της πατρίδας μας είναι αυτή που καλείται σήμερα και θα κληθεί στο μέλλον να υπερασπιστεί την εθνική αξιοπρέπεια να ανασυγκροτήσει την κοινωνική συνοχή, να αντισταθεί στον εκφασισμό της κοινωνίας μας και να απομονώσει κοινωνικά φαινόμενα ρατσισμού, εκφοβισμού και μισαλλοδοξίας. Δημοκρατικός Πολίτης είναι αυτός που θα αντισταθεί στη χειραγώγηση του λαϊκισμού που αλιεύει στα θολά νερά της απελπισίας και της κοινωνικής κρίσης που θα αντισταθεί στους κάθε είδους μεταπράτες του κοινωνικού μίσους και θα αντιπαλέψει τις απόπειρες πολιτικής μεταμφίεσης νεοφασιστικών και νεοναζιστικών μορφωμάτων που επιχειρούν να κατασκευάσουν νέους "εσωτερικούς εχθρούς". Η Δημοκρατία για να λειτουργήσει πρέπει να στηριχθεί στην Παιδεία και στο Δημοκρατικό Σχολείο. Και αυτό θα διασφαλίσουμε με κάθε δυνατή προσπάθεια».

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός ανέφερε ότι, πρόθεση του υπουργείου είναι να αναβαθμίσει το μάθημα της Πολιτειακής Παιδείας, που διδάσκεται με ελλειμματικό τρόπο στην Ελλάδα, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι υποχρεωτικό.

Έτσι, δρομολογείται η θεσμοθέτηση του ως μαθήματος κορμού και μαθήματος κατεύθυνσης στις τάξεις των Γενικών Λυκείων, των ημερήσιων αλλά και των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στα νέα ωρολόγια προγράμματα που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Συγχρόνως, προωθείται από την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής, σχολικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πολιτειακή Παιδεία.

Επίσης, προωθείται από κοινού με τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας, Πρόγραμμα για το Σχολείο της Δημοκρατίας, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και της αξίας της Πολιτειακής Παιδείας στο σχολικό πρόγραμμα και παράλληλα την υποστήριξη μαθησιακών διαδικασιών που θα εμπεδώνουν την ιδιότητα του Πολίτη.


Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη κι ένα ελαφρύ αεράκι μπορεί να τη ρίξει κάτω


Η 4 ετών Abbi πάσχει από μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια.
Η 4χρονη Abbi Bennett από το Birmingham είναι τόσο «εύθραυστη» που ακόμη κι ένα ελαφρύ αεράκι μπορεί να την κάνει να χάσει την ισορροπία της και να τη ρίξει κάτω.

Η μικρή Abbi πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που «χτυπά» τους μύες της και παρότι μπορεί να περπατήσει για λίγο η παραμικρή επαφή με το σώμα της μπορεί να την κάνει να πέσει. Με αυτήν την ασθένεια γεννιέται μόλις ένα μωρό στις ένα εκατομμύριο γεννήσεις!

Μια μέρα ενώ η Abbi πήγαινε με τη μητέρα της Sarah στο σούπερ μάρκετ φύσηξε ένα ελαφρύ αεράκι και… την έριξε κυριολεκτικά κάτω.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι έχασε την ισορροπία της από ένα αεράκι. Είχαμε μόλις φτάσει στο πάρκινγκ και την άφησαν κάτω για μερικά δευτερόλεπτα για να πάρω την τσάντα μου. Ένιωσα ένα αεράκι και αμέσως μετά την είδα να πέφτει και να χτυπά το κεφάλι της στο έδαφος. Με σόκαρε το πόσο εύκολα έπεσε και φοβήθηκε και η ίδια πάρα πολύ» είπε η 32χρονη μητέρα της.



«Πλέον είμαστε πολύ προσεκτικοί μαζί της και φροντίζουμε να αποκλείουμε κάθε ενδεχόμενο να πέσει κάτω και να χτυπήσει. Μπορεί να περπατήσει για μερικά μέτρα αλλά αν η επιφάνεια του εδάφους είναι λίγο ανώμαλη, μπορεί να πέσει. Στην αρχή έπεφτε και χτυπούσε το κεφάλι της, όμως με τον καιρό έμαθε να πέφτει έτσι ώστε τουλάχιστον να χτυπά μόνο τα γόνατά της. Πολύ δεν καταλαβαίνουν ότι έχει κάτι γιατί δείχνει φυσιολογική, όμως ακόμη και το να περάσουν από δίπλα της, μπορεί να την κάνει να χάσει την ισορροπία της» πρόσθεσε.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η Abbi πάσχει από συγγενή μυική δυστροφία (νόσος Ullrich) όταν ήταν δύο ετών.

«Από τη στιγμή που γεννήθηκε ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, γιατί έχω ακόμη δύο παιδιά, αλλά οι γιατροί κατέληξαν σε διάγνωση όταν πήγε 2 χρονών. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ για στοιχεία αλλά δε βρήκα πολλά. Ο σύζυγός μου εργαζόταν με παιδιά με ειδικές ανάγκες και ήξερε δύο αδέρφια που είχαν μια παρόμοια ασθένεια (νόσος Duchenne) η οποία εμφανίζεται μόνο σε αγόρια και είχε μια ιδέα για το τι σημαίνει μυική δυστροφία. Η νόσος της Abbi δεν επηρεάζει την καρδιά της, όπως η νόσος Duchenne, όμως έχει εμφανίσει όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα» είπε ακόμη.



Αυτό σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια δε θα μπορεί να μετακινείται με άλλο τρόπο παρά μόνο με αναπηρική καρέκλα, καθώς δε θα μπορεί να ελέγχει καθόλου τους μύες της, ενώ θα εμφανίσει και αναπνευστικά προβλήματα.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια της Abbi, αλλά γίνονται κάποιες κλινικές δοκιμές. Σκοπός μας είναι να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερα, συγκεντρώνοντας χρήματα για να βοηθήσουμε κι άλλους πάσχοντες. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα γκρουπ στο Facebook, το Abbi’s Campaign - 1 in a Million και όλες οι χορηγίες πηγαίνουν στην εκστρατεία uscular Dystrophy Campaign» τόνισε η μητέρα της.




Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν μαστογραφία για εκατό γυναίκες



Στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής στις 14 και 15 Νοεμβρίου.

Εκατό γυναίκες από τον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ηλικίας 40-70 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, στον Πολύγυρο, από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ο Δήμος Αριστοτέλη ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες και των εργαζόμενων γυναικών, θα τηρηθεί πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα εξέτασης. Ο δήμος Αριστοτέλη θα διαθέσει λεωφορείο για να διευκολύνει τη μετακίνηση των γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, καλώντας στην πενταψήφια γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15410, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, μέχρι και την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Δώρο ζωής από 30χρονο στα Τρίκαλα



Συντονισμένη επιχείρηση για τη μεταφορά των οργάνων του.

Μια συντονισμένη επιχείρηση για τη μεταφορά οργάνων ενός 30χρονου από τη Λαμία, που οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό θάνατο, στήθηκε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, προσφέροντας έτσι ζωή σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη μοσχευμάτων.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα, προέβη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν από τον 30χρονο, πρωτίστως η καρδιά, έτσι ώστε το μόσχευμα να φτάσει σε 18χρονο στην Αθήνα, καθώς και άλλα ζωτικά όργανα για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς.

Η επέμβαση αφαίρεσης οργάνων και δωρεάς τους, για την οποία δόθηκε χθες η συγκατάθεση των γονέων του νεαρού ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στις 26 Οκτωβρίου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Από εκεί και μετά, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από γιατρούς, άνδρες της Αστυνομίας και πληρώματα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να φτάσει η καρδιά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών, με πτήση C-130 από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Λάρισας και με προορισμό την Ελευσίνα.

Ανάλογη συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε και για τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα του 30χρονου, όπως το ήπαρ, με αποδέκτη το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα νεφρά (Λαϊκό) και οι κερατοειδής (Λάρισα), για να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα παραπάνω Νοσοκομεία.


Διαβάστε περισσότερα...