Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στο εσωτερικό μιας ειδικής πτέρυγας με γκέι και τρανσέξουαλ κρατούμενους


Φτιάχνουν ρούχα από σεντόνια και τα παρουσιάζουν σε αυτοσχέδιες πασαρέλες.

Η Κεντρική Φυλακή Ανδρών του Λος Άντζελες έχει μια πτέρυγα για γκέι και τρανσέξουαλ κρατουμένους. Μάλιστα είναι τόσο δημοφιλές που αξιωματικοί πραγματικά πρέπει να περάσουν από τεστ τους τρόφιμους για τη σεξουαλικότητά τους για να κρατηθούν εκτός οι στρέιτ κρατούμενοι.

Στο ρεπορτάζ του LA Weekly σημειώνεται ότι η πτέρυγα δίνει την δυνατότητα στους έγκλειστους να εκφραστούν ελεύθερα χωρίς να ανησυχούν για την όποια κριτική και τα βίαια περιστατικά που σημειώνονται σε άλλες φυλακές του Λος Άντζελες.

Χαρακτηριστική είναι η δημιουργικότητα των κρατουμένων που συχνά κόβουν κομμάτια από σεντόνια και φτιάχνουν με αυτά φορέματα και εσώρουχα παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε αυτοσχέδιες πασαρέλες. «Προσπαθούμε για το καλύτερο», λέει ο τρόφιμος Dino Baglioni, «αλλά υπάρχει και πολύ κατάθλιψη επίσης», σημειώνει.

Το κλίμα σε αυτή τη πτέρυγα είναι τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο που αρκετοί στρέιτ φυλακισμένοι, προσποιούνται τους γκέι για να έχουν μια θέση εκεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα από τα χειρότερα crush test αυτοκινήτου


Δείτε το βίντεο.

Μια νέα σειρά δοκιμών πρόσκρουσης (crash test) από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους (Insurance Institute for Highway Safety -IIHS) αποκάλυψε μια σειρά από ανησυχητικά αποτελέσματα για τα μίνι βαν που συχνά θεωρούνται ως μερικά από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο δρόμο.

Ειδικά ένα συγκεκριμένο crash test περιγράφηκε από στέλεχος της IIHS ως «ένα από τα χειρότερα crush test που έχουμε δει ποτέ».

«Ένα άτομο που θα βίωνε κάτι τέτοιο, θα ήταν τυχερό αν περπατούσε ποτέ ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ωραιότερα πόδια του Χόλιγουντ


Μια περιήγηση... χάρμα οφθαλμού.

Είναι γυναίκες που σε κάνουν να τρελαίνεσαι στο πέρασμά τους, ειδικά όταν φοράνε κοντά φορέματα, σορτς ή τουαλέτες με σκίσιμο που αφήνουν τα ατελείωτα πόδια τους σε κοινή θέα.

Εκτός από ταλέντο... η φύση τις προίκισε και με πανέμορφα θηλυκά άκρα που κάνουν τους άντρες να παραληρούν. Δεν είναι όμως όλα θέμα γονιδίων. Οι συγκεκριμένες σταρ του Χόλιγουντ βάζουν κι εκείνες το χεράκι τους. Τα εντυπωσιακά πόδια που ακολουθούν είναι αποτέλεσμα σωστής διατροφής αλλά και γυμναστικής.

Γιατί τα αγαθά κόποις κτώνται…

Cameron Diaz



Τα υπέροχα και καλογυμνασμένα πόδια της Cameron Diaz οφείλονται στο σέρφινγκ!
H 42χρονη ηθοποιός ξεκίνησε να γυμνάζεται σε ηλικία 28 ετών για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι άγγελοι του Τσάρλι» και από εκείνη τη στιγμή η γυμναστική έγινε για εκείνη τρόπος ζωής.

Jennifer Aniston



H Jennifer Aniston μυήθηκε από νωρίς στη γιόγκα και στο πιλάτες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά στα σέξι πόδια που δημιούργησε. Η 44χρονη ηθοποιός φροντίζει πάντα να αναδεικνύει τα πόδια της με τα κατάλληλα ρούχα.

Beyonce



Η Beyonce έδωσε μία νέα οπτική στο τι εννοούμε σέξι πόδια. Η δημοφιλής τραγουδίστρια ποτέ δεν ανήκε στην κατηγορία των πολύ αδύνατων κοριτσιών της σόουμπιζ. Αυτό που κατάφερε εξαρχής ήταν να την θαυμάζει ο αντρικός πληθυσμός για τα σφριγηλά πόδια της.

Blake Lively



Η Blake Lively, γνωστή από το ρόλο της στο Gossip Girl, αναδεικνύει πάντα με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα της και κυρίως τα πόδια της. Η ίδια έχει αποκαλύψει ότι ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής 90 λεπτών, 4 φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει καθίσματα, push ups, γέφυρες και ένα κυκλικό πρόγραμμα για όλο το σώμα.

Gisele



Είναι το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο με εκατομμύρια να πέφτουν στα ατελείωτα πόδια της. Η 33χρονη βραζιλιάνα καλλονή υπογράφει «χρυσά» συμβόλαια στη βιομηχανία της μόδας ενώ σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οίκοι πίνουν νερό στο όνομά της. Η ίδια δηλώνει παθιασμένη με τον αθλητισμό και τη γυμναστική. «Το σώμα είναι ένας ναός. Δεν σταματάω να γυμνάζομαι. Μπορεί να μην παίζω πια βόλεϊ αλλά κάνω ιππασία, κάνω σερφ, πιλάτες και παίζω ρακέτες στην παραλία» εξομολογείται.

Jennifer Lopez



Η 45χρονη Lopez διαθέτει εντυπωσιακά πόδια και τα έχει αποκτήσει με σκληρή δουλειά: χορεύει, γυμνάζεται και μάλιστα ακόμη και τις ημέρες που δεν αισθάνεται καλά. Δεν πίνει αλκοόλ, δεν καπνίζει και αποφεύγει το αλάτι και τη ζάχαρη.

Rosie Huntington-Whiteley



Η Rosie Huntington - Whiteley έχει τον προσωπικό της γυμναστή σε κάθε πόλη που επισκέπτεται για δουλειά. Με λίγα λόγια δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην πάει γυμναστήριο όπου κι να βρίσκεται. Η 26χρονη είναι από τα πιο περιζήτητα και εντυπωσιακά μοντέλα του κόσμου, με ένα σώμα που πολλές γυναίκες μπορούν να κατακτήσουν μόνο στα όνειρά τους. «Η γυμναστική δεν είναι απλά ένας τρόπος να είμαι σε φόρμα, βελτιώνει και τη διάθεσή μου. Αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου, τονώνει την αυτοπεποίθησή μου. Άλλωστε για μένα, από το γυμναστήριο ξεκινά και η στρατηγική ομορφιάς».

Charlize Theron



Τα πανύψηλα πόδια της Charlize είναι αρκετά για να τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα και να «εκτοπίσουν» όλες τις άλλες λαμπερές υπάρξεις που εμφανίζονται δίπλα της. Ο προσωπικός της γυμναστής έχει πει ότι είναι εξαιρετικά προσηλωμένη στην εξάσκησή της. Η ίδια έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη γυμναστικής μέχρι να καταλήξει στο ιδανικό. Κάνει ιππασία τρεις φορές την εβδομάδα και παράλληλα ακολουθεί ένα πρόγραμμα καρδιαγγειακής άσκησης συνδυασμένο με χορό και μπαλέτο. Η Charlize έχει όμως ασχοληθεί και με εναλλακτικές μορφές εξάσκησης όπως η Capoeira, το Karate και το Tai Chi.

Heidi Klum



Εάν και έχει κάνει τέσσερα παιδιά η 41χρονη Heidi Klum, διατηρεί ακόμα τον τίτλο του «κορμιού», όπως την είχαν αποκαλέσει όταν ξεκινούσε την καριέρα της. Το top model κρατιέται σε φόρμα με το τρέξιμο και δηλώνει: «Δεν τρελαίνομαι για το τρέξιμο για να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσουν τα σπορ. Μακάρι να μην έπρεπε να το κάνω, αλλά το κάνω για να είμαι σε φόρμα».

Kylie Minogue



Μπορεί να έχει πατήσει τα 46, ωστόσο η Kylie Minogue τα έχει βρει καλά με το χρόνο. Μπορεί να είναι μινιόν αλλά δεν πειράζει. Η μικροσκοπική αυστραλή τραγουδίστρια έχει κατορθώσει να θεωρείται μία από τις πιο ποθητές γυναίκες της σόουμπιζ στον πλανήτη. Η ίδια δεν πλασάρεται ως πρότυπο υγιεινής διατροφής. Όπως έχει πει προσπαθεί να αποφεύγει τους πολλούς υδατάνθρακες και προτιμάει τα τρόφιμα ολικής άλεσης.Λέει «όχι» σε ζάχαρη και λευκό αλεύρι με σκοπό να είναι πάντα σε φόρμα. Είναι από τις celebrities που ορκίζονται στο όνομα του Power Plate.

Alessandra Ambrosio



Ένα σώμα σαν της Alessandra Ambrosio θέλει θυσίες. Η Alessandra Ambrosio κάνει πιλάτες σε συνδυασμό με γιόγκα. Το καλοκαίρι κάνει ποδήλατο και σέρφινγκ. Μετά από δύο γέννες, ο άγγελος της Victoria’s Secret, έχει καταφέρει να διατηρεί την άψογη σιλουέτα που είχε στα 18 της αλλά και πόδια - χιλιόμετρα που είναι το σήμα κατατεθέν της. Η ίδια έχει αποκαλύψει το fitness μυστικό της: «Ο μόνος τρόπος για να μην παίρνεις κιλά και να μην στερείσαι είναι ο έλεγχος των θερμίδων», λέει η ίδια και τονίζει: «Δεν παραλείπω ποτέ το πρωινό. Ακόμη και τις μέρες που δεν πεινάω καθόλου, αναγκάζω τον εαυτό μου να φάει μία μπανάνα, ένα μήλο ή μία μικρή χούφτα αμύγδαλα και ένα ποτήρι γάλα. Ανάμεσα στα γεύματα τρώω σνακ των 100 ή 200 θερμίδων, όσο δηλαδή ένα φρούτο ή καμιά φορά και μισό, ανάλογα τις θερμίδες». Η Alessαndra Ambrosio έχει αδυναμία στο σούσι και τις σούπες και γενικότερα στη γιαπωνέζικη και ταϊλανδέζικη κουζίνα ενώ από το απόγευμα και μετά αποφεύγει τους υδατάνθρακες.

Kate Moss



Η Kate Moss είναι από τα πιο διάσημα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου, με το σώμα και το πρόσωπο της, να κοσμούν εκατοντάδες σελίδες περιοδικών. Το δυνατό της σημείο είναι αναμφισβήτητα τα καλλίγραμμα πόδια της που δεν έχουν χάσει την αίγλη τους παρά τα 40 της χρόνια. Τα βασικά χαρακτηριστικά της δίαιτας είναι η υιοθέτηση γευμάτων 3 φορές την ημέρα, τα οποία συνδυάζονται με διαλογισμό και ασκήσεις χαλάρωσης για το σώμα και το πνεύμα. Για πρωινό η Moss προτιμάει προβιοτικό γιαούρτι φρούτα και τοστ. Για μεσημεριανό και βραδινό, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι με λαχανικά. Έχει μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Miranda Kerr



Έχει εκπληκτικό κορμί, αν και μανούλα ενός τρίχρονου γλυκού αγοριού. Η λέξη κυτταρίτιδα και ψωμάκια είναι άγνωστες λέξεις για την Miranda Kerr. Το μυστικό της λοιπόν, όπως λέει η ίδια, είναι μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, οι πράσινοι χυμοί και η γιόγκα.«Κάνω διαλογισμό κάθε μέρα, γιόγκα και πιλάτες», λέει η Miranda Kerr στην Telegraph. Η καθημερινή της άσκηση περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από γιόγκα, αερόβια άσκηση cardio, ασκήσεις αντίστασης , αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως το μποξ και το τρέξιμο.Όσον αφορά τη διατροφή της, η Kerr είναι τόσο παθιασμένη με την καλή φυσική κατάσταση που όπως λέει θα είχε γίνει διαιτολόγος αν δεν ήταν μοντέλο. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχασε εύκολα τα 18 κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της το 2010.

Megan Fox



Διάσημη για τα πόδια της - και όχι μόνο - είναι και η 28χρονη Μegan Fox. Μπορεί στην καθημερινότητα της να τα κρύβει κάτω από φόρμες, κολάν και τζιν παντελόνια, αλλά στις ταινίες ή στις φωτογραφίσεις της, αποζημιώνει τους θαυμαστές της. Αδύνατα, καλλίγραμμα και μακριά, συμπληρώνουν αρμονικά την όλη της εμφάνιση.


Διαβάστε περισσότερα...

Γυμναστική, καφές και διατροφή επηρεάζουν το στήθος


Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειές μας με τις οποίες χωρίς να το ξέρουμε επηρεάζουμε αρνητικά το στήθος μας; Διαβάστε ποιες είναι και περιορίστε τις για να διατηρήσετε το στήθος σας σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια ακόμα.

Έντονη γυμναστική με βάρη
Αν κάνετε έντονη γυμναστική με βάρη, βοηθάτε την αντικατάσταση του λιπώδους ιστού από μυϊκό ιστό, γεγονός που προκαλεί μείωση του μεγέθους των μαστών σας.

Περισσότερες από 3 κούπες καφέ την ημέρα
Αν πίνετε πάνω από 3 κούπες καφέ την ημέρα, βοηθάτε τη μείωση του στήθους σας, καθώς πολλές γυναίκες έχουν ένα γονίδιο το οποίο σε συνδυασμό με μεγάλη κατανάλωση καφέ συρρικνώνει τους λιπώδεις ιστούς του στήθους.

Μικρή κατανάλωση υγρών
Το σώμα μας αποτελείται κατά 80% από νερό, ενώ η έλλειψή του συμβάλλει στη συρρίκνωση των ιστών, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στους μαστούς. Αυτό σημαίνει ότι η μικρή κατανάλωση υγρών και κυρίως νερού προκαλεί μείωση του μεγέθους του στήθους. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.

Υπερβολική μείωση του λίπους
Το λίπος αποτελεί τη βασική σύνθεση του ιστού του μαστού, άρα, η υπερβολική μείωσή του από τη διατροφή μας συντελεί στη μείωση και την αλλαγή του μεγέθους του μαστού. Είναι, λοιπόν, απαραίτητη η κατανάλωση λίπους σε λογικές ποσότητες.

Απουσία κρέατος
Το κρέας και ειδικά οι φτερούγες του κοτόπουλου, περιέχουν σημαντικές ίνες κολλαγόνου, οι οποίες βοηθούν στην κατασκευή του ιστού του μαστού, κρατούν το στήθος στητό και ελαστικό και διατηρούν το μέγεθός του. Άρα, η απουσία κρέατος και η συστηματική χορτοφαγία είναι ένας παράγοντας που προκαλεί μείωση του όγκου του στήθους.

Πολύ μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ
Η πολύ μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, ειδικά στις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό, γεγονός που δεν επηρεάζει μόνο την αισθητική μας αλλά είναι σοβαρός κίνδυνος για την ίδια μας τη ζωή.


Πηγή: http://www.beautetinkyriaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νύφη φόρεσε κοσμήματα αξίας μισού εκατομμυρίου


Κι όμως… τις εντυπώσεις έκλεψαν τα χρυσαφικά του πατέρα της.

Ένας ινδός επιχειρηματίας φρόντισε να χαρίσει ένα… φανταχτερό γάμο στην κόρη του, καλύπτοντας τη νύφη με κοσμήματα αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ (504.876 ευρώ).

Και όσο κι αν ακούγεται περίεργο… την παράσταση δεν έκλεψε η «χρυσή» νύφη, αλλά ο πατέρας της, ο οποίος φόρεσε επίσης μια μικρή περιουσία στο λαιμό του, κρεμώντας μια πολύτιμη συλλογή από χοντρές, αλυσίδες χρυσού.

Ο «χρυσός» γάμος έγινε στην πόλη Tirupati και χρειάστηκε η συμβολή της τοπικής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της οικογένειας και των υπερπολύτιμων κοσμημάτων κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Δεν είναι έγκλημα να φορά κανείς τόσο μεγάλες ποσότητες χρυσού, όμως θα μπορούσε να σημειωθεί αν γινόταν γνωστό. Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι δε θα προέκυπταν προβλήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τοπικού αστυνομικού τμήματος.






Διαβάστε περισσότερα...

Τα σπουδαία μυαλά του Στάνφορντ


Έχουν ήδη ξεχωρίσει πριν καν πάρουν το πτυχίο τους.

Το πανεπιστήμιο Στάνφορντ ανήκει στα «καλά αμερικανικά πανεπιστήμια». Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς… ανήκει στην «ελίτ» των αμερικανικών πανεπιστημίων, καθώς θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στις ΗΠΑ.

Φημίζεται για τις εξαιρετικές σπουδές που προσφέρει στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της μηχανικής και αποτελεί ένα «ενεργό κόμβο» ταλαντούχων φοιτητών σε όλους τους τομείς των επιστημών, από τις τέχνες, μέχρι την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα σπουδαία «νέα μυαλά» του αμερικανικού αυτού πανεπιστημίου, που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν πριν καν πάρουν το πτυχίο τους.

Το σχετικό αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Business Insider.

1. Catalin Voss – Εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)



Στα 15 του χρόνια ο Catalin Voss έφτιαξε το No. 1 podcast στο γερμανικό iTunes store. Σύντομα η διαδρομή Χαϊδελβέργη-Σίλικον Βάλεϊ μπήκε σε πολύ τακτική βάση στο πρόγραμμά του, καθώς ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Steve Capps, έναν από τους σχεδιαστές του πρώτου υπολογιστή Apple Macintosh.

Στο πρώτο έτος των σπουδών του είχε ιδρύσει την Sension, μια εταιρεία οπτικής διεπαφής που επιδιώκει να αλλάξει δραματικά τον τρόπο μάθησης. Ο νεαρός Voss και η 8μελής ομάδα του ανέπτυξαν ένα ελαφρύ λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, που μπορούσε να παρακολουθεί και να καταλαβαίνει πολλά σημεία στο πρόσωπο ενός ατόμου.

Ωστόσο, το project με το οποίο έχει παθιαστεί ο ίδιος είναι η εφαρμογή Google Glass της Sension, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αναγνωρίζει τις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές σε νέους που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό αργότερα μέσα στον Οκτώβριο.

2. Clancey Stahr: Κερδίζει επταψήφια εισοδήματα ως συνεργάτης μιας εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου στη Σίλικον Βάλεϊ -(«φουρνιά» αποφοίτων του 2015)



Σε ηλικία 21 ετών ο Clancey Stahr έχει ήδη δύο χρόνια συνεργασίας στο ενεργητικό του με την εταιρεία ZenShin Capital, συμβουλεύοντας startups σε ζητήματα σχεδίασης προϊόντος, επιχειρηματικής στρατηγικής, πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχοντας γενικότερες νομικού είδους συμβουλές. Πρόσφατα έγινε συνεργάτης της εταιρείας, ο τρίτος στη σειρά μετά τους δύο ιδρυτές της.

3. Garima Sharma: Θέλει να βάλει ένα τέλος στους γάμους ανηλίκων στην Ινδία - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)



Το καλοκαίρι που πέρασε η Garima Sharma πήγε να διδάξει ανθρώπινα δικαιώματα σε κορίτσια στην περιοχή Forbesganj της Ινδίας, έχοντας κερδίσει μια υποτροφία από το πανεπιστήμιό της.

4. Jesse Leimgruber: Ιδρυτής μιας πολύ επιτυχημένης startup εταιρείας - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)



Την περασμένη χρονιά ο Jesse Leimgruber ήταν ένας εκ των ιδρυτών του NeoReach, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία βοηθά τους blogger να ανακαλύπτουν νέα προϊόντα που τους αρέσουν και τους βραβεύει με pay-per-click όταν τα μοιράζονται με το κοινό τους.

Παρότι η startup εταιρεία του είναι σχετικά καινούρια, έχει ήδη συγκεντρώσει 1,5 εκατ. δολάρια σε seed round.

5. Jessie Duan: Όνειρό της είναι να ασχοληθούν περισσότερες γυναίκες με τον προγραμματισμό - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)



Όταν πριν από μερικά χρόνια η Jessie Duan πληροφορήθηκε, ότι μόλις το 12% των πτυχίων γύρω από την επιστήμη των υπολογιστών πηγαίνει σε γυναικεία χέρια, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Ίδρυσε την οργάνωση Girls Teaching Girls To Code (GTGTC) για τις μαθήτριες που ενδιαφέρονται να μάθουν την επιστήμη των υπολογιστών πριν μπουν στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικές αφού εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα και μετά.

6. Kristen Powers: Έκανε ντοκιμαντέρ για τη μάχη της οικογένειάς της με τη νόσο του Huntington - («φουρνιά» αποφοίτων του 2016)



Στην ηλικία των 18 ετών η Kristen Powers είχε νομικά το δικαίωμα να εξεταστεί, για να διαπιστωθεί αν ήταν φορέας του γονιδίου της ασθένειας του Huntington, μιας νευροεκφυλιστικής ασθένειας, η οποία με τον καιρό επηρεάζει την ικανότητα του ασθενή να περπατά, να μιλά και να σκέφτεται. Η Kristen είχε χάσει τη μητέρα της ένα χρόνο πριν από την ασθένεια αυτή και είχε 50% πιθανότητες να την έχει κληρονομήσει.

«Το στίγμα που συνοδεύει αυτή την ασθένεια κάνει τους ανθρώπους να μη μιλάνε εύκολα γι’ αυτή. Πριν από 50 χρόνια οι ασθενείς κλείνονταν σε ψυχιατρικά άσυλα. Είναι πολύ σημαντικό να μάθει περισσότερα ο κόσμος για την ασθένεια αυτή. Αυτό και μόνο θα βοηθήσει όσους υποφέρουν ήδη από αυτή».

Η νεαρή φοιτήτρια κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω μιας εκστρατείας στο Indiegogo πόρους για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Twitch». Μέσα από τις συζητήσεις με ειδικούς και αντίστοιχες οργανώσεις η Kristen μετέφερε την εμπειρία της δικής της οικογένειας.

Η ίδια ανακάλυψε ότι δεν έχει το γονίδιο. Στο μέλλον σχεδιάζει να εργαστεί επάνω στην εξεύρεση μιας θεραπείας για τη νόσο του Huntington.

7. Sanchay Gupta: Βοηθά στη διανομή αχρησιμοποίητων φαρμάκων σε ανθρώπους που δε μπορούν να τα αγοράσουν - («φουρνιά» αποφοίτων του 2015)



Η οργάνωση Supporting Initiatives to Redistribute Unused Medicine (SIRUM) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο έχει αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για να συνδέει το πλεόνασμα φαρμάκων με τις κλινικές που το έχουν ανάγκη.

Ο Gupta, βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Ιατρικής του Στάνφορντ, κέρδισε την υποτροφία του χάρη στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης οργάνωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δραματικές οι μειώσεις στον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων


Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων.

Η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, εξέτασε κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και κατέληξε ομόφωνα στα κάτωθι:

Για το θέμα των προϋπολογισμών των Πανεπιστημίων διαπιστώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατή η λειτουργία των Ιδρυμάτων κατά το 2015 στη βάση των νέων δραματικών μειώσεων των προϋπολογισμών τους, οι οποίοι είναι ήδη μειωμένοι πάνω από 50% σε σχέση με το 2009.Τα Ιδρύματα εξαναγκάζονται, ως εκ τούτου, στην κατάρτιση και υποβολή προς έγκριση πλασματικών προϋπολογισμών, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.
Αιτούνται την αύξηση της επιχορήγησής τους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να εξασφαλισθεί η στοιχειώδης βιωσιμότητά τους. Αν οι δεσμεύσεις αυτές δεν υλοποιηθούν, τα Ιδρύματα θα οδηγηθούν μοιραία σε αδυναμία λειτουργίας εντός του 2015, με ευθύνη της Πολιτείας.

  • Για το θέμα του καθορισμού του αριθμού των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, η Σύνοδος θεωρεί ότι είναι σκόπιμο και πρέπει να διευθετηθεί στα πλαίσια του νόμου, όπως αυτός ισχύει, δηλαδή στη βάση προγραμματικών συμφωνιών τετραετούς διάρκειας, καθώς ο αριθμός των εισαγομένων συναρτάται απόλυτα με τις δυνατότητες υλικοτεχνικής υποδομής, οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
  • Για το θέμα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, η Σύνοδος υπενθυμίζει ότι τόσο η σχετική μελέτη της ΑΔΙΠ όσο και αυτή του εξωτερικού συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώνουν τη δραματική υποστελέχωση όλων των Πανεπιστημίων, καταδεικνύοντας ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας υπήρξε παράλογο, αναίτιο και αναποτελεσματικό.
Ως εκ τούτου, ζητά την άμεση ανάκληση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

  • Τέλος, η Σύνοδος προτείνει στη πρόσθετη εξεταστική του Φεβρουαρίου, να έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι φοιτητές που έχουν υπερβεί την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι το κέρλινγκ;


Το κέρλινγκ, γνωστό και ως «σκάκι στον πάγο», είναι ένα ομαδικό άθλημα και παίζεται σε ένα ορθογώνιο στρώμα από πάγο.

Το κέρλινγκ -γράφεται curling στα αγγλικά- παίζεται από δύο ομάδες, αποτελούμενες από μία τετράδα παικτών η καθεμιά σε ένα ορθογώνιο στρώμα από πάγο, ο οποίος είναι παρασκευασμένος με ιδιαίτερη προσοχή και παρουσιάζει ομοιότητες με τα παιχνίδια bowls και shuffleboard.



Οι ομάδες γυρίζουν σέρνοντας στον πάγο βαριές πέτρες με λεία επιφάνεια από γρανίτη με σειρά ομόκεντρων κύκλων προς το στόχο τους, που ονομάζεται “house”, δηλαδή σπίτι. Δύο άτομα με σκούπες συνοδεύουν τους συμπαίκτες. Το σκούπισμα εξυπηρετεί στο να λειανθεί ο πάγος από τους πολλούς μικρούς κρυστάλλους που εμποδίζουν την πέτρα να ολισθαίνει. Κάθε αγώνας περιλαμβάνει 10 innings (ή ends).

Για κάθε πέτρα που είναι πιο κοντά στον μπλε, κεντρικό κύκλο, που ονομάζεται tee, κερδίζει ένα πόντο η κάθε ομάδα.



Στόχος είναι να φέρει η ομάδα τις περισσότερες πέτρες κοντά στο κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπλοκη φύση του αθλήματος έκανε ορισμένους να αναφέρονται σε αυτό ως «σκάκι πάνω στον πάγο».

Πατρίδα του κέρλινγκ θεωρείται η Σκωτία, όπου μετρά 5 αιώνες συνεχούς παρουσίας, ενώ το άθλημα είναι πολύ δημοφιλές στον Καναδά και στις σκανδιναβικές χώρες.



Το κέρλινγκ είναι επίσημα άθλημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1998. Είναι επίσης άθλημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (κέρλινγκ με αμαξίδιο) και η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Κέρλινγκ (WCF) ιδρύθηκε το 1966.


Διαβάστε περισσότερα...

Διαδήλωση κατά της άμβλωσης στη Μαδρίτη


Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν στη Μαδρίτη προκειμένου να ζητήσουν από την ισπανική κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της στο να περιορίσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Κρατώντας σημαίες που έγραφαν το σύνθημα «Κάθε ζωή μετράει» οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της πρωτεύουσας, ενώ άρχισαν να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά και να γιουχάρουν όταν πέρασαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Όσοι κάνουν αμβλώσεις, είναι δολοφόνοι» φώναζαν ορισμένοι.

«Ναι στην ζωή, όχι στην άμβλωση» φώναζαν άλλοι.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή του το 2011 να καταστήσει αυστηρότερο το νομικό πλαίσιο για την άμβλωση, όμως απέσυρε το σχετικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο εξαιτίας των σφοδρών επικρίσεων ακόμα και στο εσωτερικό του ίδιου του κόμματος.

Η υπαναχώρηση του Ραχόι πυροδότησε την οργή πολλών υποστηρικτών του, που απειλούν ότι δεν θα τον ψηφίσουν στις επόμενες γενικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: Ένας σωφρονιστικός για 350 κρατούμενους


Ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, είναι τα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπως καταγγέλλει στο patrastimes.gr, o πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Πάτρας, Κώστας Παπούλιας, τονίζοντας ότι οι σωφρονιστικοί αδυνατούν να επιβάλουν το νόμο μέσα στις Φυλακές, αφού υπολείπονται κατά εκατοντάδες των κρατουμένων, ειδικά στον «Άγιο Στέφανο», που αποτελεί τη Φυλακή βαρυποινιτών.

«Έχουμε κατ΄ επανάληψη γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι 100% δεν μπορούμε να επιβλέψουμε την κατάσταση, αλλά δεν μας ακούει και ενδιαφέρεται μόνο για την σεξουαλική ικανοποίηση των κρατουμένων όταν εμάς ανά πάσα στιγμή η ζωή μας κινδυνεύει. Είμαστε ένας σωφρονιστικός στην Πάτρα για 350 κρατούμενους. Τι να κάνουμε; Ποιος πιστεύει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε το παραμικρό; Πώς να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και σε ηρεμία;», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι τελικά δεν γνωρίζουμε με την διαμορφωθείσα κατάσταση ποιοι τελικά είναι κρατούμενοι, «οι φυλακισμένοι ή εμείς».

Η συμπλοκή της Πέμπτης στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου και αυτό του τραυματισμού σωφρονιστικού με γυαλί από κρατούμενο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού φασαρίες και εχθροπραξίες σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις, από λόγια και από επισκέψεις, αλλά λύσεις στον ορίζοντα δεν διαφαίνονται. Στο υπουργείο εμφανίζονται μόνο όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, όπως η δολοφονία του συναδέλφου μας πριν μήνες στο Μαλανδρίνο. Τότε όλοι είπαν μεγάλα λόγια και σήμερα η οικογένεια του και τα προβλήματά μας είναι ξεχασμένα», καταλήγει ο κ.Παπούλιας στο patrastimes.gr, που εκτιμά ότι «δεν υπάρχει εξέγερση στην παρούσα φάση, όχι λόγω των ικανοτήτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανά την Ελλάδα, αλλά απλώς επειδή οι κρατούμενοι δεν το έχουν αποφασίσει.»



Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Αφροαμερικανός νεκρός από πυρά αστυνομικού


Πριν ακόμα κοπάσει η κατακραυγή για τον θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, ένας ακόμα Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός στις ΗΠΑ από πυρά αστυνομικού.



Πρόκειται για τον 28χρονο Ακάι Γκάρλει, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κτίριο του Μπρούκλιν. Ο νέος άντρας ήταν άοπλος και βρισκόταν στο διάδρομο του κτιρίου μαζί με τη σύντροφό του όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο αστυνομικός Πίτερ Λιανγκ, άνοιξε πυρ.

«Απλώς τράβηξαν το πιστόλι και τον πυροβόλησαν στο στήθος», δήλωσε η σύντροφος του θύματος σοκαρισμένη. Εκείνη την ώρα οι λαμπτήρες στο σημείο που βρισκόταν το ζευγάρι δεν λειτουργούσαν και ήταν σκοτεινά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός βρισκόταν σε πανικό κι ενδεχομένως να άρχισε να πυροβολεί από φόβο.



Η αστυνομία του Μπρούκλιν χαρακτήρισε το επεισόδιο «τραγικό ατύχημα».

Ο αστυνομικός που βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση όπως υποστηρίζει η υπηρεσία του, είναι πιθανό να απολυθεί δίχως να περάσει από ειδική ακρόαση.

Ο ίδιος παραδέχτηκε: «Τον σκότωσα κατά λάθος».

Η 27χρονη Μελίσα Μπάτλερ, η σύντροφος του 28χρονου δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο: «Τον σκότωσαν. Σκότωσαν έναν αθώο άνθρωπο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να πληρώσουν για την κηδεία του».



Διαβάστε περισσότερα...

Η γιορτή του πορτοκαλιού στην Αργολίδα


Με στόχο την προβολή, την παρουσίαση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, για τρεις ημέρες στο Κουτσοπόδι Αργολίδας τα πορτοκάλια έχουν την τιμητική τους στην 1η Γιορτή - Έκθεση Πορτοκαλιού.



Οι εκθέτες δημιούργησαν πρωτότυπες κατασκευές με τα πορτοκάλια τους και ανέδειξαν το γευστικό και ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο ακόμα και σε προϊόν που μπορεί να στολίσει και να φρεσκάρει το σπίτι μας.

Στην γιορτή του πορτοκαλιού παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός , ο βουλευτής Αργολίδος του Σύριζα Δημήτρης Κοδέλας, ο αντιπεριφειάρχης Αργολίδας Α. Χειβιδόπουλος , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γάτα χάθηκε και βρέθηκε 3.700 χλμ μακριά


Σε άλλη Πολιτεία βρέθηκε η γάτα που είχε χάσει μια γυναίκα από το Νέο Μέξικό των ΗΠΑ.

Το ζώο εντοπίστηκε στο Μάιν, διανύοντας πάνω από 3.700 χλμ. Το πως έκανε αυτό ταξίδι το αιλουροειδές παραμένει μυστήριο.

Η Spice, όπως ονομάζεται η γάτα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Γουεστμπρουκ από έναν άντρα που την βρήκε μέσα σε μια τσάντα έξω από ένα μαγαζί.

Στη συνέχεια, μέσω ενός μικροτσιπ που ήταν εμφυτευμένο στο κατοικίδιο, έφτασαν στην ιδιοκτήτριά της.





Η υπεύθυνη του κέντρου προστασίας ζώων ήρθε σε επαφή με την ιδιοκτήτρια η οποία της είπε ότι η γάτα εξαφανίστηκε στη γιορτή του Halloween όταν άνοιξε την εξώπορτα για να δώσει τα απαραίτητα "κεράσματα" στα παιδιά.

Είπε μάλιστα ότι δεν έχει πάει ποτέ στη ζωή της στο Μάιν και δεν γνωρίζει κανέναν στην περιοχή.

Η ιδιοκτήτριά της διεμήνυσε ότι δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει το "εισιτήριο" επιστροφής της.

Όμως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την ιστοσελίδα Pressherald, ευαισθητοποιήθηκε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τα έξοδα προκειμένου η γάτα να επιστρέψει με αεροπλάνο στο Νέο Μεξικό και την ιδιοκτήτριά της.



Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται στο φως νέοι θησαυροί στην Αμφίπολη


Τασούλας: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια της Αμφίπολης


" Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί απο τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας από το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης.

Ο κύριος Τασούλας, θέλοντας να δείξει τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα σε σχέση με τις στερεωτικές διαδικασίες, είπε: "Το χώμα μέσα στον τάφο, κατά τη διάρκεια των χρόνων, έπαιξε ρόλο στερεωτικό για το μνημείο. Η αφαίρεση του χώματος ανέτρεπε τη στήριξη, και οι υποστυλώσεις έπρεπε να γίνονται με τρόπο τέτοιο ώστε να παρέχουν ακριβώς την ίδια στήριξη στα τοιχώματα κάθε φορά, ούτε περισσότερη ούτε λιγότερη."

Σχετικά με την τομογραφία του τύμβου, που θα πραγματοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτή θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το υπέδαφος, και πιο συγκεκριμένα για το ποιο είναι το τεχνητό και ποιο το φυσικό μέρος του τύμβου και ποιες οι τομές. Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η τομογραφία, ο κύριος Γρηγόρης Τσόκας, υπεύθυνος της γεωφυσικής διασκόπησης, απάντησε: "Δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα αυτό, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι θα προκύψει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που θέλει χρόνο."

Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού, με τις εργασίες συντήρησης αποκαλύφθηκαν οι πρώτες υποψίες ανθρώπινων αναπαραστάσεων στα επιστύλια που βρέθηκαν στον τρίτο χώρο. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ, καθώς και άλλες διαδικασίες. "Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά", τόνισε ο Υπουργός, ο οποίος θέλησε να πει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν κρύβουν κάτι, απλώς οι αποκαλύψεις γίνονται έτσι και αλλιώς με αργούς ρυθμούς και δεν είναι μόνο θέμα κάποιου νέου ευρήματος, αλλά και η ίδια η διαδικασία της συντήρησης θα συνεχίσει να αποκαλύπτει πράγματα. "Αυτή είναι και η γοητεία της αρχαιολογίας", ανέφερε

Ο Υπουργός κ. Τασούλας επισήμανε αυτή την στιγμή ότι πρόκειται για μια φάση της ανασκαφής που τελείωσε και μία άλλα η που ξεκινάει που όπως είπε με πολλές υποσχέσεις για νέα σημαντικά ευρήματα. Οι φάσεις της διαδικασίας είναι άλλωστε και αυτές που προβλέπονται από το νόμο. Η πρώτη είναι η σωστική διαδικασία, όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης. Αυτή είναι η φάση που τελειώνει, για την οποία θα ενημερωθούμε με τον πλέον επίσημο τρόπο από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, στην Αθήνα σε μια εβδομάδα. Ταυτόχρονα, μπαίνουμε στη φάση της επιστημονικής διαδικασίας, με τις απαιτούμενες μελέτες ιστορικών, αρχαιολόγων, γεωλόγων και άλλων επιστημόνων, που θα ολοκληρωθούν σε βάθος πέντε χρόνων. Μέρος αυτής είναι και η γεωφυσική διασκόπηση του τύμβου.

Σχετικά με την επισκεψιμότητα του μνημείου ο Υπουργός δήλωσε ότι πρώτα θα γίνει επισκέψιμο το ταφικό μνημείο στην επιστημονική κοινότητα και τους δημοσιογράφους κάτι που αναμένεται να γίνει σε λίγους μήνες από τώρα και στην συνέχεια θα ανοιχτεί προς το κοινό που αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει σε κάποια χρόνια από τώρα.

-------------------------

Ανεξάντλητοι οι θησαυροί στην Αμφίπολη


Ανεξάντλητοι είναι οι θησαυροί στον τύμβο της Αμφίπολης. Ανθρώπινες παραστάσεις βρέθηκαν στα επιστύλια, στον δεύτερο θάλαμο, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, αναζητούνται και άλλα οικοδομήματα στον λόφο Καστά.

Ο Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε την Αμφίπολη «άσκηση θαυμασμού και επιμονής».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΙΚ: Ακατάσχετο το επίδομα θέρμανσης


Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης.

"Σχετικά με δημοσιεύματα το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το επίδομα θέρμανσης προφανώς είναι ακατάσχετο" αναφέρει σε λιτή ανακοίνωσή του.


Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα μπείτε και θα παραμείνετε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις


Ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Καραγεωργίου εξήγησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα και την Αγγελική Λάζου στον RealFm 97,8 ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Το taxis ανοίγει για τη ρύθμιση τη Δευτέρα και θα μείνει ανοιχτό για τη συγκεκριμένη ρύθμιση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Οι οφειλές που μπορούν να ενταχθούν είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι 1η Οκτωβρίου 2014 μέχρι 15.000 ευρώ και η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ» εξηγεί ο φοροτεχνικός.

Ακούστε στο ηχητικό όλες τις λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη ρύθμιση
Διαβάστε περισσότερα...