Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία: Ένας σωφρονιστικός για 350 κρατούμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, είναι τα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπως καταγγέλλει στο patrastimes.gr, o πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Πάτρας, Κώστας Παπούλιας, τονίζοντας ότι οι σωφρονιστικοί αδυνατούν να επιβάλουν το νόμο μέσα στις Φυλακές, αφού υπολείπονται κατά εκατοντάδες των κρατουμένων, ειδικά στον «Άγιο Στέφανο», που αποτελεί τη Φυλακή βαρυποινιτών.

«Έχουμε κατ΄ επανάληψη γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι 100% δεν μπορούμε να επιβλέψουμε την κατάσταση, αλλά δεν μας ακούει και ενδιαφέρεται μόνο για την σεξουαλική ικανοποίηση των κρατουμένων όταν εμάς ανά πάσα στιγμή η ζωή μας κινδυνεύει. Είμαστε ένας σωφρονιστικός στην Πάτρα για 350 κρατούμενους. Τι να κάνουμε; Ποιος πιστεύει ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε το παραμικρό; Πώς να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο και σε ηρεμία;», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι τελικά δεν γνωρίζουμε με την διαμορφωθείσα κατάσταση ποιοι τελικά είναι κρατούμενοι, «οι φυλακισμένοι ή εμείς».

Η συμπλοκή της Πέμπτης στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου και αυτό του τραυματισμού σωφρονιστικού με γυαλί από κρατούμενο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού φασαρίες και εχθροπραξίες σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις, από λόγια και από επισκέψεις, αλλά λύσεις στον ορίζοντα δεν διαφαίνονται. Στο υπουργείο εμφανίζονται μόνο όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, όπως η δολοφονία του συναδέλφου μας πριν μήνες στο Μαλανδρίνο. Τότε όλοι είπαν μεγάλα λόγια και σήμερα η οικογένεια του και τα προβλήματά μας είναι ξεχασμένα», καταλήγει ο κ.Παπούλιας στο patrastimes.gr, που εκτιμά ότι «δεν υπάρχει εξέγερση στην παρούσα φάση, όχι λόγω των ικανοτήτων των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανά την Ελλάδα, αλλά απλώς επειδή οι κρατούμενοι δεν το έχουν αποφασίσει.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.