Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εξομολόγηση μιας γυναίκας που είναι εθισμένη στο… τρίο


Οι πλούσιες σεξουαλικές εμπειρίες μια νεαρής.

Αφού υπάρχουν εφαρμογές για τα πάντα, γιατί όχι και για ερωτικά παιχνίδια, όπως ένα τρίο. Η εφαρμογή 3der – προφέρεται «Thrinder» ώστε να κάνει ρίμα με το «Tinder» - έχει ξετρελάνει όσους τη χρησιμοποιούν μιας και συγκέντρωσε το ποσό των 500.000 δολαρίων από ένα ζευγάρι αγνώστων επενδυτών. Η kinky αυτή εφαρμογή είναι μια από τις δημοφιλέστερες στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους νέους.

Εξομολόγηση μιας γυναίκας που είναι εθισμένη στο... τρίο

Η 27χρονη Melissa, μια φοιτήτρια καλών τεχνών και λάτρης της 3der, μίλησε στη δημοσιογράφο Jane Ridley για τον εθισμό της στις ερωτικές περιπτύξεις με πάνω από δυο άτομα:

«Περπατάω στα δάχτυλα των ποδιών μου για να μην ξυπνήσουν οι δυο τύποι, ο Matt και ο Andre, που κοιμούνται στο μεγάλο κρεβάτι, όπου οι τρεις μας νωρίτερα κάναμε σεξ. Έπειτα από μια ξέφρενη νύχτα στο μπαρ, ξυπνήσαμε στο διαμέρισμα του Matt στο Upper East Side στη Νέα Υόρκη και, ας πούμε, ο ένας έκανε τον άλλο πολύ χαρούμενο. Για πέντε τρελούς μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, χρησιμοποιούσα ασταμάτητα την εφαρμογή με το ψευδώνυμο "unicorn" (μονόκερος)… Οι μελέτες λένε ότι η μέση ελεύθερη γυναίκα δεν τολμά να κάνει τρίο, αλλά υπάρχει μια μερίδα από κοπέλες της νεότερης γενιάς που δεν το χορταίνει. Το 3nder είναι ένα δώρο για άτομα σαν και εμένα. Όπως γίνεται στο Tinder, συνδέεσαι μέσω Facebook, όπου μπορείς να επιλέξεις να δεις φωτογραφίες και προφίλ από ανθρώπους που μένουν στην περιοχή σου. Μπορείς να ανταλλάξεις μηνύματα και τηλέφωνα. Είναι ένας εύκολος τρόπος να βρεις είτε ζευγάρια, είτε singles.

Άρχισα να χρησιμοποιώ την εφαρμογή, όταν μετακόμισα στο Μανχάταν για σπουδές από την Βρετανία από όπου κατάγομαι. Είχα χωρίσει με το αγόρι μου, οπότε αυτός ήταν και ένας τρόπος για να τον εκδικηθώ. Εξάλλου, δεν γνώριζα κανέναν στη Νέα Υόρκη και σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να κάνεις φιλίες, άντρες και γυναίκες.

Αρχικά, άρχισαν να συναντώ ελεύθερα αγόρια, όπως ο Matt, έναν 20χρονο επιχειρηματία με σπουδές στο Χάρβαρντ και τον χρηματιστή φίλο του, Andre. Είναι και οι δυο στρέιτ οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κουαρτέτο με μια φίλη μου αλλά τελικά εκείνη δεν ήρθε, και έτσι κατέληξα εγώ με τους δυο. Ήταν φανταστικό, μια απίθανη εμπειρία όπου σε οδηγεί στο να εξερευνήσεις και άλλες εμπειρίες με γυναίκες. Ο Matt διοργανώνει συχνά όργια σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Μανχάταν».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κάνεις τον εαυτό σου… GIF


Ήρθε η εφαρμογή για τους κολλημένους με τις κινούμενες εικόνες.

Τα καλά νέα είναι ότι η εφαρμογή είναι πράγματι αστεία και εύκολη. Τα κακά νέα είναι ότι προς το παρόν αφορά μόνο χρήστες iOS και όχι Android.

Τα κινούμενα κλιπ, λεγόμενα και GIF έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα το διαδίκτυο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και έτσι ήρθε η ιδέα να δημιουργηθεί μια εφαρμογή με την οποία ο καθένας μπορεί να φτιάχνει μια κινούμενη εικόνα με τον εαυτό του. Η εφαρμογή λέγεται Giphy Cam και επιτρέπει στον καθένα να φτιάξει το δικό του GIF μέσα από απλά βήματα.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξτε ένα από τα φίλτρα για να προσθέσετε στο GIF σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως μερικά παράξενα γυαλιά όπως αυτά στη φωτογραφία, ή την μπάντα από γάτες!

Μόλις έχετε αποφασίσει ποιο φίλτρο θέλετε να έχετε, πιέστε το κόκκινο κουμπί στη μέση της οθόνης για να ξεκινήσετε την εγγραφή.

Πατήστε το κουμπί μία φορά για να κάνετε λήψη με ριπή δηλαδή φωτογραφίες σε γρήγορη διαδοχή ώστε να δημιουργήσετε το GIF σας. Εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί για να γράψετε ένα σύντομο βίντεο.

Αυτό ήταν! Από εκεί και πέρα είστε σε θέση να αποθηκεύσετε το GIF σας ή να το μοιραστείτε με τους φίλους σας στο Facebook, το Instagram και το Twitter.
Δείτε ένα παράδειγμα:


Αν θέλετε να εμπνευστείτε για το τι θα φτιάξετε ρίξτε μια ματιά στο Twitter και στο hashtag #GiphyCam και σίγουρα θα βρείτε κάποια έξυπνη και αστεία ιδέα. Η εφαρμογή αρχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο trend στα κοινωνικά δίκτυα.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα «μαϊμού» παιχνίδια στοιχίζουν 1,4 δισ. ευρώ ετησίως στην Ε.Ε.


Σημαντικές οι απώλειες για τους κατασκευαστές στις χώρες της Ένωσης.

Περίπου 1,4 δισ. ευρώ χάνονται, κάθε χρόνο, για τους κατασκευαστές παιχνιδιών στην ΕΕ, λόγω της παρουσίας προϊόντων παραποίησης/απομίμησης στην αγορά. Η νέα έκθεση από το Γραφείο Εναρμόνισης στο Πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-ΟΗΙΜ), που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αποκαλύπτει ότι το 12,3% των πωλήσεων στον τομέα αυτό χάνεται, λόγω της παραποίησης/απομίμησης.

Αυτές οι χαμένες πωλήσεις μεταφράζονται σε 6.150 χαμένες θέσεις εργασίας, με επακόλουθο οι νόμιμες επιχειρήσεις να απασχολούν λιγότερους ανθρώπους απ' ό,τι μπορούσε να είχε επιτευχθεί, λόγω της αντιγραφής.

Ο τομέας της βιομηχανίας που κατασκευάζει αυτά τα παιχνίδια σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην ΕΕ, που απασχολούν, κατά μέσο όρο, περίπου 10 εργαζόμενους ανά επιχείρηση. Από την έκθεση προκύπτει, επίσης ότι, αν ληφθούν υπόψη οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της παραποίησης/απομίμησης, χάνονται 370 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά έσοδα σε όλη την ΕΕ, που αφορούν το ΦΠΑ, το φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το φόρο επί των κερδών μιας εταιρείας.

Η έκθεση αναφέρεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως είναι οι κούκλες, τα λούτρινα ζωάκια, τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα μουσικά παιχνίδια και όργανα, τα είδη μοντελισμού, όπως είναι τα τρένα και τα παζλ. Δεν περιλαμβάνει, όμως, τις κονσόλες των βίντεο-παιχνιδιών ή το λογισμικό για βιντεοπαιχνίδια ή τα ποδήλατα.

Ο πρόεδρος του ΟΗΙΜ, Aντόνιο Καμπίνος, ανέφερε σε δήλωσή του: «Ολοκληρώνουμε μια εικόνα των οικονομικών επιπτώσεων της αντιγραφής σε έναν μεγάλο αριθμό από οικονομικούς τομείς σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η συγκεκριμένη έκθεση μας δείχνει το βαθμό στον οποίο ο τομέας των παιχνιδιών επηρεάζεται από την παρουσία της απομίμησης και της παραποίησης αγαθών στην αγορά. Ο στόχος μας είναι, μέσω αυτής της έκθεσης, να βοηθηθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην εργασία τους με την παροχή δεδομένων και μελετών που βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία, όπως, επίσης, να βοηθηθούν οι καταναλωτές, ώστε να επιλέγουν προϊόντα πιο συνειδητά, μετά από καλύτερη πληροφόρηση».

Αναλυτικά, τα στοιχεία αποτυπώνουν την εξής εικόνα:

Γερμανία: Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παιχνιδιών στην Ε.Ε. Τα εμπορεύματά της αντιστοιχούσαν στο 40% (2,7 δις ευρώ) της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε το 2012. Η παρουσία των παραποιημένων παιχνιδιών και βίντεο-παιχνιδιών κοστίζει στο γερμανικό κατασκευαστικό τομέα 327 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, που αντιστοιχεί σε 10,9% της αξίας της παραγωγής. Η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. για τις πωλήσεις και τις θέσεις εργασίας που χάνονται.

Ηνωμένο Βασίλειο: 11,6% των απευθείας πωλήσεων του κλάδου χάνονται, ετησίως (174.2 εκατ. λίρες). Είναι η δεύτερη χώρα που πλήττεται περισσότερο στην ΕΕ, λόγω της παραποίησης/απομίμησης στον τομέα αυτό (μετά από τη Γερμανία).

Ισπανία: Χάνεται το 16,6% των απευθείας πωλήσεων του κλάδου, ετησίως, (167 εκατομμύρια ευρώ).

Ιταλία: Χάνεται το 15,6% των απευθείας πωλήσεων του κλάδου, ετησίως, (201 εκατομμύρια ευρώ).

Γαλλία: Χάνεται το 11,6% των απευθείας πωλήσεων του κλάδου, ετησίως, (168 εκατομμύρια ευρώ).

Αυτή είναι η τέταρτη από μια σειρά μελετών που εκπονήθηκαν από το ΓΕΕΑ για τις οικονομικές επιπτώσεις της απομίμησης σε βιομηχανικούς τομείς της ΕΕ. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει μελέτες σχετικά με τα εμπορεύματα στον τομέα του αθλητισμού, για τις οικονομικές επιπτώσεις της παραποίησης/απομίμησης στα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ και για τις οικονομικές επιπτώσεις της παραποίησης/απομίμησης στον τομέα των καλλυντικών και της προσωπικής φροντίδας.

Κάθε έκθεση εστιάζει σε έναν τομέα που είναι γνωστό ότι είναι ευάλωτος στην αντιγραφή και την παραποίηση. Μελλοντικές εκθέσεις θα μελετήσουν συμπληρωματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών και των κοσμημάτων, των αποσκευών και τσαντών, των φαρμάκων, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των εξαρτημάτων αυτοκινήτων, του καπνού και του αλκοόλ και άλλους τομείς που πιστεύεται ότι είναι ευάλωτοι σε παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Απαγορευμένα» ζευγάρια εκεί που η αγάπη είναι παράνομη


Φωτογραφικό οδοιπορικό σε χώρες που τιμωρούν αυστηρά την ομοφυλοφιλία και το διαφορετικό.

Ομόφυλα ζευγάρια σε χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και σε κάποιες περιπτώσεις τιμωρείται ακόμα και με θάνατο (!) βάζει στο φακό του ο φωτογράφος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Robin Hammond, με στόχο να τερματιστεί η δίωξη των ανθρώπων αυτών.

Το πρότζεκτ Where Love is Illegal γεννήθηκε όταν ο Hammond παρατήρησε την τρομακτική αύξηση της μη ανοχής προς την κοινότητα των λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών, διαφυλικών και intersex ατόμων ενώ εργαζόταν στην υποσαχάρια Αφρική φωτογραφίζοντας θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η φωτογραφική συλλογή άρχισε περιλαμβάνοντας τις ιστορίες των ανθρώπων που διώχθηκαν λόγω της σεξουαλικότητάς τους αλλά εξελίχθηκε σε οργάνωση που μάχεται συνολικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο.

Ο Robin αποφάσισε να ξεκινήσει να εργάζεται στο πρότζεκτ αυτό όταν πληροφορήθηκε για πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες που συνελήφθησαν και μαστιγώθηκαν δημόσια λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Οι νεαροί άνδρες, που περιθωριοποιήθηκαν από τις οικογένειές τους και αναγκάζονταν να κρύβονται, μοιράστηκαν τις ιστορίες τους με τον Robin και πόζαραν στο φακό του.

Ο φωτογράφος ταξίδεψε στην Αφρική πριν περάσει στη Μαλαισία, τη Ρωσία και τον Λίβανο, φωτογραφίζοντας άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια που ζουν σε καθεστώς φόβου επειδή έχουν δεχθεί επιθέσεις- ακόμα και με μαχαίρι. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.



Οι J' και 'Q' από την Ουγκάντα είναι παντρεμένο λεσβιακό ζευγάρι, αν και η ένωσή τους δεν αναγνωρίζεται στη χώρα τους. Όπως λένε, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα σαν ασθένεια που πρέπει να θεραπευτεί και συχνά αναγκάζονται να προσποιούνται πως είναι αδελφές για να «χωρέσουν» στα στάνταρ της κοινωνίας. Έχουν δεχθεί λεκτικές επιθέσεις από άνδρες και τους έχουν πει πως πρέπει να πέσουν θύματα βιασμού για να απαλλαγούν από τη «χαζομάρα» να τους αρέσουν οι γυναίκες. Καχύποπτοι γείτονες τις παρακολουθούν και σπάνια περνούν χρόνο μαζί στο ίδιο σπίτι. Η κοινωνικής τους ζωή είναι πολύ περιορισμένη επειδή ζουν σε διαρκή φόβο βίας- ακόμα και θανάτου. Ελπίζουν να μπορέσουν να ζήσουν μια ήρεμη ζωή- «ακόμα κι αν είναι αποκλεισμένη από τις οικογένειές μας», όπως λένε.



Οι Olwetu και Ntombozuko από τη Νότια Αφρική είναι ζευγάρι εδώ και οκτώ μήνες κι ελπίζουν να παντρευτούν. Ωστόσο τις αποκαλούν «αγοροκόριτσα» και «μάγισσες» κι έχουν και οι δύο δεχθεί βίαιες επιθέσεις λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Η Olwetu αφηγείται πως το 2010 η ίδια και τέσσερις φίλες της πέρασαν μπροστά από μια παρέα ανδρών που τις έβρισαν και τις χτύπησαν. Πέρσι τη μαχαίρωσαν στην κοιλιά τέσσερις άνδρες που τη λήστεψαν. «Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου, ακόμα και τώρα δεν νιώθω ασφαλής όταν περπατάω στο δρόμο», εξήγησε. Η Ntombozuko έχει επίσης ξυλοκοπηθεί και μαχαιρωθεί λόγω της σεξουαλικότητάς της. Μεθυσμένοι άνδρες επιτέθηκαν στην ίδια και τις φίλες της φωνάζοντας πως αυτές οι π… προσπαθούσαν να τους κλέψουν τα κορίτσια. Κατά τη δεύτερη επίθεση, τη χτύπησαν και τη μαχαίρωσαν και όπως λέει είναι «η αγάπη της συντρόφου της» που τη βοήθησε να ξεπεράσει αυτό που πέρασε.



Η 27χρονη 'O' και η 23χρονη 'D' από την Αγία Πετρούπολη φωτογραφήθηκαν το 2014 αφότου δέχθηκαν επίθεση σε συναυλία. Πιστεύοντας πως είναι μόνες- εκτός από τους δύο άνδρες μπροστά τους, στις σκάλες- ενώ έβγαιναν από το μετρό, κράτησε η μία το χέρι της άλλης και φιλήθηκαν. Ωστόσο την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι δέχθηκαν επίθεση από έναν από τους άνδρες ο οποίος τις χτύπησε και τις κατηγόρησε πως διασπείρουν «την LGBT προπαγάνδα», Τις κλώτσησε, τις γρονθοκόπησε και απείλησε να τις σκοτώσει αν τις ξαναέβλεπε ποτέ. Ο φίλος του κατέγραφε την όλη επίθεση στο κινητό του. «Ο μεγαλύτερος φόβος μου δεν ήταν για μένα αλλά για την αγαπημένη μου», είπε η O. «Τρομοκρατήθηκα όταν κατάλαβα πως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να την προστατεύσω».



Ο 47χρονος Mitch Yusmar από τη Μαλαισία φωτογραφήθηκε με τη σύντροφό του, την 39χρονη Lalita Abdullah και τις υιοθετημένες κόρες τους. Ο Μitch είναι transgender και πατέρας αλλά η σχέση του με τη Lalita δεν αναγνωρίζεται από το νόμο. Ο φόβος του είναι μήπως πάθει κάτι εκείνη, που είναι και ο μόνος νομικά αναγνωρισμένος κηδεμόνας των παιδιών τους, κι εκείνος αναγκαστεί να τα αποχωριστεί.



Οι transgender Naomi και Dolores από το Καμερούν βιώνουν καθημερινά συλλήψεις και ξυλοδαρμούς από την αστυνομία. Κρίθηκαν ένοχες για ομοφυλοφιλία και στη δίκη τους τους επιβλήθηκε η μέγιστη ποινή. Πέρασαν 18 μήνες στη φυλακή πριν δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει έφεση και βγουν. «Όταν μας συνέλαβαν νιώσαμε ταπεινωμένες. Μας κακομεταχειρίστηκαν, μας πρόσβαλαν, μας κατηγόρησαν πως είμαστε μάγισσες και μας καταδίκασαν σε πέντε χρόνια φυλακή», λένε.



Οι Rihana και Kim από την Ουγκάντα πλήρωσαν ακριβά τη σχέση τους: ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους τους έκανε έξωση και οι γείτονες τους ξυλοκόπησαν τον Ιανουάριο του 2014 πριν παρέμβει η αστυνομία. Συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία. Η αστυνομία τους παρενοχλούσε επτά μήνες, ενώ περίμεναν τη δίκη τους. Στη φυλακή τους χτυπούσαν καθημερινά και τους ανάγκαζαν να κάνουν βαριές χειρωνακτικές δουλειές. «Περάσαμε πέντε μήνες στη φυλακή, όταν βγήκαμε υποφέραμε, δεν νιώθαμε καλά για την κοινωνία μας», είπαν.



Η Ρωσίδα Darya που αυτοχαρακτηρίζεται bi-gender χτυπήθηκε με μπαστούνι του μπέιζμπολ και μαχαιρώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων ανδρών ενώ γυρνούσε σπίτι της το 2011, λίγο μετά που είχε μιλήσει ανοιχτά για την ταυτότητά της. Της φώναζαν ομοφοβικές βρισιές και τη χτύπησαν μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της σε εκείνη την επίθεση κι έτσι άρχισε και πάλι να κρύβεται. «Μας σκοτώνουν, ακρωτηριάζουν τις ζωές και τις ψυχές μας. Η αστυνομία δεν θα σε βοηθήσει, όπως κι εμένα, με πέταξαν έξω, με ταπείνωσαν, λογόκριναν την κατάθεσή μου μόλις είπα τις μαγικές λέξεις ‘είμαι λεσβία’», εξήγησε. Με το να κρύβεται τους έδωσε αυτό που ήθελαν, όπως λέει. «Έκαναν εμένα, μια ακτιβίστρια, να σωπάσω. Με λύγισαν. Και μετά συνειδητοποίησα πως δεν θα τους επιτρέψω να επιτύχουν», λέει.



Ο Kamarah Apollo από την Ουγκάντα, γεννημένος το 1988, είναι το μικρότερο από έξι παιδιά και το σχολείο του τον πέταξε έξω όταν αποκαλύφθηκε πως είχε σχέση με ένα άλλο αγόρι. Αφότου η οικογένειά του τον αποκήρυξε λόγω της σεξουαλικότητάς του, άρχισε να δουλεύει στη βιομηχανία του σεξ και έγινε ακτιβιστής. «Με έχουν βασανίσει πολλές φορές ομοφοβικοί άνθρωποι, η αστυνομία με έδεσε και με χτύπησε, με τρυπούσαν, με αποκαλούσαν διάφορα, με βασάνισαν και ψυχολογικά. Κρατούμενοι με βίασαν μέσα στο κελί», περιγράφει ο 27χρονος.



Η Boniwe από τη Νότια Αφρική φωτογραφήθηκε με τη φωτογραφία της κόρης της Nontsikelel, την οποία βίασαν και ξυλοκόπησαν πριν στραγγαλίσουν. Η σορός της βρέθηκε σε αποσύνθεση μέσα στον κάδο απορριμμάτων ενός γείτονα ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή της. Ο γείτονας παραδέχθηκε πως τη σκότωσε επειδή ήταν λεσβία και ήθελε να την «αλλάξει». «Είναι δύσκολο να προχωρήσω και να συνεχίσω τη ζωή μου μετά την απώλεια της Ntsikie γιατί ήταν ένα παιδί που με έκανε πολύ χαρούμενη», λέει η Boniwe.



Η Naze Flavier από το Μπουρουντί εγκατέλειψε τη χώρα της και πήγε στη Νότιο Αφρική ελπίζοντας εκεί να βρει καταφύγιο ως transgender. Κατέληξε ωστόσο θύμα βιασμού και άστεγη. «Στο σχολείο, ο δάσκαλος με ρώτησε αν ήμουν αγόρι ή κορίτσι. Δεν ήξερα τι να πω. Οι γείτονες μιλούσαν για μένα, όλοι μιλούσαν για μένα. Δεν ήμουν χαρούμενη, ένιωθα θλιμμένη όλη την ώρα. Αλλά είχα την αγαπημένη μου αδελφή που μου έλεγε να μην ανησυχώ και να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί όλοι παραμιλούν γι' αυτή τη γάτα;


H φωτογραφία αυτού του μεγαλοπρεπούς θηλαστικού έχει προσελκύσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους, μετά τη δημοσίευσή της στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για μια γάτα, που έχει το μισό της σώμα ξυρισμένο εξαιτίας μιας χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε. Το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται πως αγνοήθηκε από κάποιους με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται, αν πρόκειται για μια περίεργη διασταύρωση γάτας – κότας.

Μερικοί χρήστες του διαδικτύου μάλιστα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη γατούλα ως γάτα – γαλοπούλα, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως ένιωθαν άβολα που αντίκριζαν το γυμνό δέρμα της.

Όπως και να έχει το σημαντικό είναι πως η γάτα φαίνεται υγιέστατη, αν και «ημίγυμνη» μετά την χειρουργική της επέμβαση.

Δείτε τη φώτο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εργαστήρια παραγωγής ντοκιμαντέρ


Ο δήμος Τρίπολης καλεί μαθητευόμενους να φτιάξουν τη δική τους ταινία.
Ο δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την StoryDoc, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε νέους μαθητευόμενους δημιουργούς για την παραγωγή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν το 2016 στην Τρίπολη, μέσα από το πρόγραμμα «Φτιάξε την δική σου ταινία».

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα δράση με στόχο την θεμελίωση ενός θεσμού, που θα ενισχύσει την πολιτιστική ζωή της πόλης και την υποψηφιότητα «Tripolis-Arcadia 2021», ενώ τα ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν, θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadia Screenings τον Δεκέμβριο του 2016.

Η πρόσκληση παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα.

Το πρόγραμμα «Φτιάξε τη δική σου ταινία» θα ολοκληρωθεί σε τρεις κύκλους τριήμερων σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2016.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές, η επιλογή του θέματος είναι ελεύθερη στο πλαίσιο όμως γενικών αξόνων που για το 2016, ενδεικτικά, είναι η καταγραφή προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, ρωπογραφίες από την καθημερινή ζωή, ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής και αστικής αρχιτεκτονικής, ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και η ελευθερία και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016, με e-mail στην διεύθυνση: info@storydoc.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θέλουν στα Χανιά


Πενήντα εφτά επιχειρηματίες έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο.

Στη συγκέντρωση υπογραφών για να ανοίξουν τα καταστήματα τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του Santa Run στο κέντρο της πόλης των Χανίων, προχωρούν δεκάδες καταστηματάρχες της πόλης.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού εμπορικού συλλόγου σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά στις 27 Δεκεμβρίου.

Μέχρι σήμερα, το σχετικό κείμενο έχουν υπογράψει 54 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους εμπορικούς δρόμους στο κέντρο και στις γύρω περιοχές δηλώνοντας ότι οι δικές τους επιχειρήσεις τη συγκεκριμένη ημέρα θα παραμείνουν ανοικτές. Μάλιστα στο έγγραφο το οποίο συνυπογράφουν αφήνουν αιχμές για την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου τους που προτείνει να παραμείνουν κλειστά καταστήματα.

«Αρνούμενοι να συμμετάσχουμε στα όποια μικροπολιτικά παιχνίδια, των όποιων θεσμών ή συλλόγων, αποφασίσαμε να είμαστε ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου 27/12, όπως ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα θέλαμε επίσης να θυμίσουμε ότι την συγκεκριμένη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης μας το Santa Run, εκδήλωση που θα καλύψει μέχρι και το CNN! Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τα Χανιά μας καταναλωτές και καταστηματάρχες, και ας δώσουμε στην πόλη μας, αυτή τη μέρα, τη γιορτινή ατμόσφαιρα που της ταιριάζει», σημειώνουν οι καταστηματάρχες.

Απόφαση για να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα στις 27 Δεκεμβρίου πήραν και οι επιχειρηματίες της δημοτικής αγοράς της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Λεμπρόν έστειλε στο νοσοκομείο τη γυναίκα αστέρα του γκολφ


Ένα σπάνιο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ΛεΜπρον Τζέιμς σημειώθηκε στον αγώνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους Οκλαχόμα Θάντερ για το ΝΒΑ. Σε μια προσπάθεια του να προλάβει τη μπάλα, ο «Βασιλιάς» έπεσε με δύναμη πάνω στους θεατές, τραυματίζοντας τη γυναίκα του γνωστού παίκτη του γκολ, Τζέισον Ντέι, Έλι Χάρβι, η οποία δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φορείο, φορώντας κολάρο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χειροποίητα κοσμήματα για καλό σκοπό


Όλα ξεκίνησαν (όπως συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή) από μια ιδέα! Μια (επιχειρηματική) ιδέα με κεντρικό σημείο αναφοράς την Ελλάδα μας και λέξεις - έμπνευση για όλους μας. Φτιάχνουμε λοιπόν χειροποίητα κοσμήματα θέλοντας να στείλουμε το μήνυμα ότι "οι λέξεις εμπνέουν"... Και ζητάμε απ τους πελάτες που μας εμπιστεύονται το πολύ απλό:" Προώθησε το μήνυμα σου σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη περισσότερο από εσένα και ζήτα απ αυτόν να κάνει το ίδιο τη στιγμή που θα νοιώσει ότι πρέπει και μπορεί!" Τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό! Η δύναμη των λέξεων είναι αμφίδρομη , αυτό που προωθούμε γυρίζει πίσω σε εμάς!


Χειροποίητα κοσμήματα για καλό σκοπό

Οι λέξεις αυτές λοιπόν αγγίζουν τα ευγενή συναισθήματά μας...Έτσι, αποφασίσαμε μέρος των εσόδων να προσφέρονται για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Το Logikigreece (μέσω και των κλειδιών-λέξεων που διαθέτει στην αγορά) αποφάσισε να προσφέρει τα είδη σ έναν ιδιαίτερο λίκνο αλληλεγγύης στην καρδιά της Αθήνας! Στο Καταφύγιο Αγάπης στην οδό Ευρυπίδου 14. Εκεί που οι άστεγοι και άποροι συμπολίτες μας πηγαίνουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο και να πλύνουν τα λιγοστά ρούχα τους....

Επισκεφτήκαμε το καταφύγιο στις 26 Νοεμβρίου για να γνωρίσουμε από κοντά τους ήρωες αυτής της προσπάθειας, το ζεύγος Βιταλάκη. Γιατί ήρωες; Γιατί οι άστεγοι ένα πιάτο φαγητό μπορεί και να το βρουν! Το ζεστό μπάνιο και τα καθαρά ρούχα όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο.... Φεύγοντας από εκεί αποφασίσαμε να προωθήσουμε τη συγκινητική αυτή προσπάθεια κι έτσι γράψαμε το άρθρο που αναρτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου κι αναφερόταν στην επίσκεψη μας στην οδό Ευρυπίδου 14.Το άρθρο γνώρισε τεράστια ανταπόκριση!! Πολύς κόσμος ήθελε να μάθει πως μπορεί να βοηθήσει !

Γι αυτό λοιπόν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου απ τις 10 το πρωί μέχρι τις 13:00 θα είμαστε στην οδό Ευρυπίδου 14 στο 7ο όροφο και θα περιμένουμε όλους εσάς να έρθετε να δείτε από κοντά το μέρος που κάθε Τρίτη και Πέμπτη γράφεται μια μοναδική σελίδα αγάπης και αλληλεγγύης!! Υπάρχει ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης όπως: σκόνες πλυντηρίου, πετσέτες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, λάδι, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης.

Μην ξεχνάτε πως ό,τι δίνουμε το παίρνουμε πίσω υπερπολαπλασιαμενο αρκεί να είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε το αξιολογήσουμε και να το φιλτράρουμε μέσα στο μυαλό και την ψυχή μας....

Επίσης μέρος των εσόδων από τις αγορές που γίνονται μέσω του eshop Logikigreece θα δοθούν σε είδη πρώτης ανάγκης για το Καταφύγιο Αγάπης... Σας περιμένουμε όλους μαζί με την αγάπη σας και τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 10.00-13.00 στην οδό Ευρυπίδου 14 στο κέντρο της Αθήνας!!


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας στους δύο gamers είναι γένους… θηλυκού


Το 48% των γυναικών που συμμετείχαν σε έρευνα απάντησαν ότι παίζουν συστηματικά ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μπορεί το gaming να θεωρείται καθαρά «ανδρική υπόθεση» ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν εξίσου και οι γυναίκες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew Research Center, το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με το gaming είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των ανδρών. Συγκεκριμένα, το 48% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι παίζουν συστηματικά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κονσόλα, υπολογιστή ή φορητή συσκευή, σε σύγκριση με το 50% των ανδρών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό τεχνολογίας Wired, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται το gaming ως μια καθαρά ανδρική ασχολία. Σύμφωνα με την έρευνα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ασχολούνται με το gaming είναι άνδρες.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 15% των ανδρών θα χαρακτήριζαν τον εαυτό τους ως gamer, σε σύγκριση με το μόλις 6% των γυναικών. Το χάσμα αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, από τους οποίους το 33% των ερωτηθέντων αναφέρονταν στους εαυτούς τους ως gamers σε σχέση με το μόλις 9% των γυναικών της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια συσχετίζουν την ασχολία αυτή με το "ισχυρότερο φύλο", αφού το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν το gaming ως «ανδρική δραστηριότητα».

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες θεωρούνται συχνά «ανεπιθύμητες» στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Καναδο-αμερικανή μπλόγκερ και κριτικός βιντεοπαιχνιδιών Ανίτα Σαρκίζιαν, η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τη σειρά βίντεο τίτλο «Tropes vs Women in Video Games» που ανέβασε στο YouTube, στα οποία εξετάζει την εικόνα της γυναίκας μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η Σαρκίζιαν είχε δεχτεί σκληρή κριτική αλλά και πικρόχολα σχόλια για τη σειρά, αλλά και απειλές για τη ζωή της.

Στην έρευνα εξετάζεται επίσης και ο ευρύτερος αντίκτυπος που έχουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα.

Συγκεκριμένα, το 26% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν την άποψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν "χάσιμο χρόνου", σε σύγκριση με το 24% που πιστεύουν το αντίθετο. Επίσης, το 16% είπαν ότι δεν «έχουν κάποια συγκεκριμένη άποψη» για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν «αναποφάσιστοι» σχετικά με το εάν οι γυναίκες απεικονίζονται με αρνητικό τρόπο μέσα από τα video games.

Τέλος, 4 στους 10 ενήλικες θεωρούν ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σχετίζονται με τη βίαιη συμπεριφορά, ειδικά μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστέρας του NBA βοήθησε να γεννηθεί η κόρη του μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του


Της έδεσε τον ομφάλιο λώρο με τα... ακουστικά του!

Ο παίκτης του ΝΒΑ Iman Shumpert πέτυχε την Τετάρτη το πιο καταπληκτικό καλάθι της ζωής του: βοήθησε ο ίδιος στη γέννηση της κόρης του όταν η σύντροφός του Teyana Taylor γέννησε ξαφνικά μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους!

Ο σταρ των Cleveland Cavaliers συμμετείχε στον ερχομό της μικρής στον κόσμο βοηθώντας την Teyana όταν οι ωδίνες άρχισαν ξαφνικά, ένα μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο.



Η μικρούλα γεννήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και ο Iman έδεσε ο ίδιος τον ομφάλιο λώρο… με τα ακουστικά του!

«Στις 16 Δεκεμβρίου, στις 6:42 το πρωί, μέσα στο μπάνιο μας, η Junie αποφάσισε πως ήθελε να πάρει την πρώτη της ανάσα στον κόσμο μας», έγραψε η ευτυχής μητέρα στο Instagram ανεβάζοντας μια φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της. «Ήταν μια υπέροχη έκπληξη για όλους», πρόσθεσε, «δεν ήξερα πως ο τοκετός είχε αρχίσει μέχρι που ένιωσα… το κεφάλι της. Μέτρησα δέκα εξωθήσεις μαζί με τον Iman κι εκείνη ήρθε στον κόσμο μέσα στα χέρια του».

Ο αστέρας του μπάσκετ βοήθησε στη γέννα ενώ του έδιναν οδηγίες από το τηλέφωνο. Λίγο πριν φτάσει ασθενοφόρο, έδεσε τον ομφάλιο λώρο της μικρής με τα ακουστικά του…

«Τα μάτια του γέμισαν δάκρυα και δεν μπορούσε καν να μιλήσει στο τηλέφωνο την ώρα που έδενε με ένα ζευγάρι κόκκινα ακουστικά τον ομφάλιο λώρο. Το ασθενοφόρο έκανε μεγάλη είσοδο πέντε λεπτά μετά», έγραψε η Teyana, «άνοιξε τα μάτια της κατευθείαν, με κοίταξε και δεν έκλαψε καθόλου. Μου την έδωσε τυλιγμένη σε μια πετσέτα μπάνιου και καθάρισε το πρόσωπό της για να δω ποιο είναι πραγματικά το πρόσωπο της αγάπης. Η οικογένειά μας είναι πλήρης. Καλωσήρθες Iman Tayla Shumpert Jr. Η μαμά σε κυοφόρησε, ο μπαμπάς σε έφερε στον κόσμο».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία για να θυμόμαστε τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή


Ο μικρός Jack έγινε το πιο λαμπερό αστέρι στον ουρανό μέσα στην αγκαλιά της μαμάς του...

Πριν τρία χρόνια, όπως οι περισσότερες μαμάδες- και οι περισσότεροι γενικά- η Arlene Clark είχε χαθεί μέσα στην εορταστική φρενίτιδα, ανησυχούσε για τα έξοδα, αγόραζε δώρα και προσπαθούσε να τα έχει όλα έτοιμα για τη μεγάλη μέρα.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η ζωή της 31χρονης από τη Σκωτία ήρθε πάνω- κάτω, όταν έχασε τον 5χρονο γιο της Jack. Τότε συνειδητοποίησε πως το μόνο που είχε σημασία ήταν οι αναμνήσεις που είχε φτιάξει μαζί του.

Σε μήνυμά της προς όλους τους γονείς, στο Facebook, η Arlene τους καλεί να ξεχάσουν το άγχος των Χριστουγέννων και να επικεντρωθούν στο να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους.

«Τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια η ζωή μου ήταν σαν πολλών από εσάς», έγραψε, «ήμουν η μαμά ενός πανέμορφου 5χρονου αγοριού που ήταν ενθουσιασμένο με τα Χριστούγεννα. Έκανα όλα αυτά που κάνετε κι εσείς τώρα με τα παιδιά σας, στολίζαμε το σπίτι, γράφαμε γράμματα στον Άγιο Βασίλη, βλέπαμε Χριστουγεννιάτικες ταινίες, κάναμε χριστουγεννιάτικα ψώνια, προγραμματίζαμε πώς θα περάσουμε τη μέρα των Χριστουγέννων και έκανα τα πάντα για να προσφέρω στον γιο μου τα καλύτερα Χριστούγεννα.

Δεν ήξερα πως η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα, πως ο γιος μου δεν θα ζούσε εκείνη τη χριστουγεννιάτικη μέρα και καμία άλλη».

Ο 5χρονος Τζακ, ο μονάκριβος γιος της Arlene, πέθανε ξαφνικά στις 19 Δεκεμβρίου 2012, έξι ημέρες πριν τα έκτα του γενέθλια, που ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα, εξαιτίας αδενοϊού που έπληξε την καρδιά του.

Έκτοτε εκείνη έστησε την οργάνωση Brightest Star με στόχο την υποστήριξη των γονιών, στη μνήμη του.

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του μικρού Jack, έγραψε: «Η εγκεφαλική βλάβη που είχε υποστεί σήμαινε πως δεν μπορούσε πια να παλέψει. Στις 23:50 αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό και αποκοιμήθηκε μέσα στην αγκαλιά της μαμάς του, με τον μπαμπά του δίπλα του και γύρω του όλους τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν».

Δύο ημέρες πριν πεθάνει, η Arlene του είχε δώσει ένα φιλί αποχαιρετώντας τον ενώ έφευγε για το σχολείο. Θα περνούσε το βράδυ στο σπίτι του πατέρα του.

«Δεν θα τον έβλεπα ποτέ να κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά για να δει αν είχε έρθει ο Άγιος Βασίλης. Δεν θα τον έβλεπα ποτέ να ανοίγει τα δώρα του, να παίζει με τα παιχνίδια του και να κάνουμε όλα αυτά που κάνουν όλες οι οικογένειες τα Χριστούγεννα», γράφει και υπενθυμίζει στους γονείς πως η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια στιγμή.



«Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το αύριο και δυστυχώς το αύριο δεν είναι εγγυημένο για κανέναν μας», σημείωσε. «Όπως όλοι με είχε καταβάλει το άγχος των Χριστουγέννων, ανησυχούσα για τα λεφτά, για τα δώρα, έτρεχα στα μαγαζιά, εδώ κι εκεί, ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Θα ήταν πραγματικά τόσο φοβερό αν δεν έπαιρνα ό,τι χρειαζόμουν από τα μαγαζιά; Ήταν τόσο σημαντικό που έπρεπε να περιμένω στην ουρά; Που δεν έβρισκα πάρκινγκ; Που δεν έστειλα ευχετήριες κάρτες; Που δεν ήξερα τι δώρα να πάρω; Μόνο όταν έφυγε ο Jack συνειδητοποίησα πως όλες αυτές οι έγνοιες ήταν ανόητες. Το μόνο που ήταν σημαντικό ήταν ο χρόνος που πέρασα με τον Jack και οι αναμνήσεις που φτιάξαμε μαζί. Είμαι τόσοι ευγνώμων για όλα τα πράγματα που κάναμε μαζί ενώ πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, καθώς ξέρω πως πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να βιώσουν το δώρο του να είσαι γονιός. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και των αναμνήσεων που έχεις μαζί τους, όχι των χρημάτων που ξοδεύεις γι’ αυτά. Μέσα στη χριστουγεννιάτικη φρενίτιδα, τα πολύβουα μαγαζιά, τις εορταστικές εξόδους, βρείτε τι χρόνο να δημιουργήσετε μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις με τα παιδιά σας. Δείτε μια χριστουγεννιάτικη ταινία μαζί, παίξτε ένα παιχνίδι, φτιάξτε κάρτες ή διαβάστε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο».

Η 31χρονη αφηγείται και την τελευταία ανάμνησή της από τον γιο της.

«Ένα από τα πράγματα που του άρεσαν πολύ εκείνα τα τελευταία Χριστούγεννα ήταν να του τραγουδώ το Twelve Days of Christmas κάνοντας αστείες φωνές. Στο τελευταίο του τηλεφώνημα μου είπε: μαμά, τραγουδήσαμε αυτό το τραγούδι στο σχολείο σήμερα. Όταν ρώτησα ποιο τραγούδι, μου απάντησε: αυτό που τραγουδάς με αστεία φωνή. Ήταν κάτι μικρό αλλά τώρα ξέρω πως ήταν μια ιδιαίτερη ανάμνηση».

«Μην ξεχνάτε να βγάζετε φωτογραφίες από τις αναμνήσεις αυτές. Εγώ δε ήξερα την πραγματική αξία των φωτογραφιών μέχρι που αυτές ήταν ό,τι μου έμεινε από το γιο μου…»




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαρίτσης: Μελετάται παραχώρηση εγκαταλειμμένων μονάδων σε συνεταιρισμούς


«Πολλές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Θα πρέπει να συνδράμουμε σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης».

«Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες ή τους μετόχους τους και, παρά τις δυνατότητες ανάπτυξής τους, δεν ενδιαφέρουν κανέναν εκτός από τους εργαζόμενους που χρειάζονται να εργαστούν και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Είναι ένα εγχείρημα στο οποίο όλοι μας, στον τομέα ευθύνης του και βάσει της τεχνογνωσίας κάθε υπουργείου, θα πρέπει να συνδράμουμε σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, στην ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία και αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα σε μερικούς κλάδους που σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση και στους οποίους η κοινωνική οικονομία έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα:

- Στον αγροτικό τομέα μπορούν να αναπτυχθούν συνεταιριστικές πρωτοβουλίες για τη μείωση ή υποκατάσταση των εισαγωγών, την ποιοτική αναβάθμιση υπαρκτών δραστηριοτήτων ή τη δημιουργία νέων, για την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο ποιοτικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και τη δικτύωσή τους σε ουσιαστικό βαθμό με τον τουρισμό. Παράλληλα, στόχος είναι, όπως περιγράφεται και στο στρατηγικό σχέδιο της «έξυπνης εξειδίκευσης» των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, να αναπτυχθεί η ερευνητική δραστηριότητα η οποία στηρίζει την ανανέωση και βελτίωση των προϊόντων και την καινοτομία και απασχολεί επιστημονικό δυναμικό σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

- Ο εμπλουτισμός του λεγόμενου τουριστικού προϊόντος με την προσφορά υπηρεσιών που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, ή την ποιότητα ζωής, διαγράφεται ως αναγκαία επιλογή, για να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευθεί το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας.

- Η δημιουργία σε τοπικό επίπεδο συνεταιρισμών αξιοποίησης ΑΠΕ αποτελεί μια ευρωπαϊκή τάση. Επιπλέον, η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις τοπικές κοινωνίες στον ενεργειακό τομέα έχει αναγνωρισμένη σημασία σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση των κοινωνιών αυτών σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα και, ειδικότερα, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Υπάρχουν αξιοπρόσεκτα παραδείγματα συνεταιριστικών πρωτοβουλιών σχετικά με την ανακύκλωση σε τοπικό επίπεδο, με τη διαλογή στην πηγή και την κομποστοποίηση, που αποτελούν τη βάση ενός βιώσιμου προγράμματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπάρχει, επίσης, διαπιστωμένο ενδιαφέρον για ανάπτυξη δραστηριοτήτων κυκλικής οικονομίας, ώστε να ανακυκλώνονται συσκευές και μηχανήματα και να απασχολούνται τεχνίτες, οι οποίοι μπορούν να συνεταιριστούν ή και να δημιουργήσουν μικρές επιχειρήσεις», όπως εξήγησε ο υφυπουργός.

- Υπάρχουν, επίσης, σημαντικές δυνατότητες δημιουργίας συνεταιρισμών στον κλάδο της παραγωγής λογισμικού, που να καλύπτουν την αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση και τη ζήτηση σε ό,τι αφορά το ελεύθερο λογισμικό.

- Τέλος, οι δομές υποστήριξης της κοινωνικής οικονομίας εκτιμάται ότι μπορούν να λειτουργούν συμβουλευτικά σε ό,τι αφορά την εξεύρεση και εκπαίδευση του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τα ζητήματα οργάνωσης και διοίκησης των παραγωγικών δραστηριοτήτων ή της προσφοράς υπηρεσιών.

Χρηματοδότηση

Ομάδα εργασίας έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομίας και εξετάζει την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τμήμα της οποίας αποτελούν και τα εγχειρήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης.

Όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, η έκδοση πρόσκλησης για τη «Δημιουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης για την ανάπτυξη και προώθηση των κοινωνικών επιχειρήσεων» (Επενδυτική Προτεραιότητα 9.5 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ).

Μία δεύτερη παρέμβαση της ίδιας επενδυτικής προτεραιότητας είναι η «Ενίσχυση για την έναρξη δραστηριότητας και τη λειτουργία των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω επιχορηγήσεων ή/και με την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων». Ο προϋπολογισμός των δύο αυτών παρεμβάσεων αθροίζει στα 57, 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πέρα από τις παρεμβάσεις 57 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ), υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη (επενδυτική προτεραιότητα 9.5) σε κάθε ένα από τα 13 περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση κοινωνικών εγχειρημάτων τοπικού ή περιφερειακού χαρακτήρα, είπε ο υφυπουργός.

Η συνολική δημόσια δαπάνη που έχει προϋπολογισθεί στα ΠΕΠ για το σκοπό αυτό υπερβαίνει τα 79 εκατ. ευρώ (για την Περιφέρεια Αττικής 26,5 εκατ. ευρώ, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 12 εκατ. ευρώ).

Πέρα από αυτές τις στοχευμένες δράσεις στην κοινωνική οικονομία, οι κοινωνικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται ισότιμα με τις υπόλοιπες νομικές μορφές επιχειρήσεων στις προσκλήσεις όλων των τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-20 και, τέλος, είπε ο κ Χαρίτσης ότι θα εκδοθούν οι επίσημες προσκλήσεις για τις 4 προδημοσιεύσεις του ΕΠΑΝΕΚ, αμέσως μετά τις γιορτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίλτρα αισιοδοξίας από το Facebook για το 2015


Εδώ και δύο χρόνια το Facebook κάθε τέλος της χρονιάς, επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργήσουν και να αναρτήσουν την προσωπική τους ανασκόπηση της χρονιάς ή, όπως το αποκαλεί, “Year in Review”.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που υπενθυμίζει σε κάθε χρήστη τις σημαντικότερες στιγμές του μέσα στη χρονιά, δημιουργώντας ένα κολάζ από 10 φωτογραφίες του, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα like.

Όμως επειδή στο περσινό, αυτοματοποιημένο, Year In Review, υπήρξαν πολλά περιστατικά χρηστών που είδαν μερικές από τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής τους που είχαν μοιραστεί στο Facebook να αναπαράγονται στην προσωπική τους ανασκόπηση, το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να κάνει τα πράγματα λίγο πιο ευχάριστα για όλους φέτος, ώστε να μπορούμε να μοιραστούμε το άλμπουμ, χωρίς ανεπιθύμητες φωτογραφίες ή δυσάρεστες μνήμες.

Για το λόγο αυτό το κοινωνικό δίκτυο, εκτός από ένα εύχρηστο κέντρο βοήθειας για την προσωπική ανασκόπηση της χρονιάς, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να επεξεργαστούν το Year in Review τους, προσθαφαιρώντας κατά βούληση τις 10 φωτογραφίες που επιθυμούν αυτοί, πριν το μοιραστούν με φίλους και γνωστούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aυτός δεν είναι ο Άγιος Βασίλης


Ένα κοριτσάκι έλαβε το πιο υπέροχο δώρο Χριστουγέννων, όταν συναντήθηκε με τον «Άγιο Βασίλη» σε ένα πολυκατάστημα.

Μόνο που ο συγκεκριμένος κύριος δεν ήταν ο Άγιος Βασίλης. Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος άνδρας θα μπορούσε να ξεγελάσει ακόμα και έναν ενήλικα εφόσον η ομοιότητα του με τον Πατέρα των Χριστουγέννων είναι τρομακτική.

Ο άνδρας, που ακούει στο όνομα Ρότζερ, αποφάσισε να μην κακοκαρδίσει τη μικρή και έτσι υποκρίθηκε πως ήταν ο Άγιος Βασίλης. Το κοριτσάκι με τη σειρά του δεν έχασε στιγμή και άρχισε να του αποκαλύπτει πόσο καλό παιδί ήταν τον χρόνο που φεύγει, αναμένοντας προφανώς για το δώρο της.

Aυτός δεν είναι ο Άγιος Βασίλης - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράσταση διαμαρτυρίας ναυτικών της ΝΕΛ στον Δρίτσα


Ζητούν να τους δοθούν τα οφειλόμενα ποσά που έχει δεσμεύσει το Δημόσιο.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ναυτικοί της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, ζητώντας να τους καταβληθούν τα υπόλοιπα οφειλόμενα χρήματα από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της εταιρείας και έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, αφού έχει υπάρξει για το θέμα αυτό σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση «λήψη επειγόντων μέτρων για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών», ορίζεται ότι τα έσοδα από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών ακτοπλοϊκής εταιρείας που κηρύσσεται έκπτωτη αποδίδονται σε ναυτικούς της εταιρείας, εφόσον δεν τηρούνται οι σχετικές με τη μισθοδοσία διατάξεις.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΕΝΕΝ, ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωνε προεκλογικά τους ναυτικούς της ΝΕΛ ότι τα χρήματα θα τους έχουν δοθεί αμέσως με τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015.

«Από τότε έχουν παρέλθει τρεις μήνες και οι απλήρωτοι ναυτικοί βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και οι πλειονότητα τους είναι άνεργοι, απλήρωτοι και εγκαταλελειμμένοι από την πλοιοκτήτρια εταιρεία αλλά και από τις επίσημες αρχές της πολιτείας», ανέφεραν.

Προσέθεσαν επίσης ότι ο υπουργός Ναυτιλίας επικαλέσθηκε ασθένεια του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη για την καθυστέρηση στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ υποσχέθηκε ότι αυτή τη φορά θα ακολουθήσει έλεγχος από τις αρμόδιες εφορίες και ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του 2015.

Με πρόταση της ΠΕΝΕΝ, οι απλήρωτοι ναυτικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους και στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τα χρήματα τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη και ολονύκτια παραμονή στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι έως τώρα για τους 306 ναυτικούς 7 πλοίων της ΝΕΛ έχουν δεσμευτεί και αποδοθεί 3.201.292,39 ευρώ μετά από σχετική ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας (ν. 4331/2015 άρθρο 50). Τα χρήματα αυτά απεστάλησαν πρώτα στο ΝΑΤ και το Ταμείο παρακράτησε ένα μέρος από αυτά που είχαν δοθεί αρχικά στα πληρώματα που είχαν τεθεί σε καθεστώς προστασίας, ενώ το υπόλοιπο εισπράχθηκε από τους ίδιους τους ναυτικούς της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος αναφέρει ότι στους ναυτικούς της ΝΕΛ οφείλονται και άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ από τα 5,5 εκατ. συνολικά, έχουν δεσμευθεί και αποδοθεί έως τώρα στο ελληνικό Δημόσιο, και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών, από τις τράπεζες, από την κατάπτωση εγγυητικών επιστολών της ΝΕΛ, ποσά που θα πρέπει να αποδοθούν αναλογικά στους απλήρωτους ναυτικούς της εταιρείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εορταστικούς ρυθμούς η Κύπρος


Χριστουγεννιάτικη παρέλαση, παζάρια και μουσικές εκδηλώσεις.

Σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προγραμματίζει για φέτος η Λάρνακα, για να χαρίσει στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες στιγμές θαλπωρής και διασκέδασης.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του δήμου Λάρνακας, αναφέρει ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, είναι η Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση στις 20 Δεκεμβρίου καθώς και τα μουσικά προγράμματα στις πλατείες Ερμού και Παλλάς στις 23, 24, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Σε διάφορα σημεία της πόλης θα υπάρχουν φιλανθρωπικά παζάρια ενώ το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, το χωριό του Αγίου Βασίλη στην Πλατεία Ευρώπης, που εστιάζει στην ψυχαγωγία των παιδιών, θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στο Κίτι και στα Λεύκαρα. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις του Κ.Σ. Κιτίου θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στο Πάρκο Παναγίας Αγγελόκτιστης και στην πλατεία αντίστοιχα, και περιλαμβάνουν χορωδίες, χορούς, προσφορά χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων, δραστηριότητες για παιδιά και βόλτες με τρενάκι αναφέρει το sigmalive.com.

Το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάρων διοργανώνει διήμερο χριστουγεννιάτικο χωριό στις 26 και 27 Δεκεμβρίου και φέρει την ονομασία «Santa-Lefkara… έν έσιει». Στα ξύλινα σπιτάκια/περίπτερα θα πωλούνται από τις 11:00 π.μ-7:00 μ.μ, εδέσματα και διάφορα άλλα προϊόντα ενώ θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Πεντάσχοινος» Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας θα διοργανώσει στις 19 Δεκεμβρίου, στο πλακόστρωτο δρομάκι του χωριού, την καθιερωμένη του εκδήλωση «Χριστούγεννα στο χωριό». Κυριακάτικες βόλτες με τρενάκι θα προσφέρουν ο Δήμος Λιβαδιών και το Κ.Σ. Περβολιών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Δραστηριότητες για παιδιά θα υπάρχουν και στην Αθηένου το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα η φάρμα «Golden Donkeys» στη Σκαρίνου γιορτάζει με μουσική, βόλτες με γαϊδουράκια και παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων από τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μπορεί να ζήσει κανείς και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου η Hermes Airports ετοίμασε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, όπως φιλανθρωπικά παζάρια, ζωντανή μουσική με πιάνο, σαξόφωνο και βιολί και ερμηνείες από σοπράνο και χορωδίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εμείς παίζουμε για την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ


Ο αθλητισμός καλλιεργεί το σώμα και την ψυχή. Προσφέρει υγεία και ευεξία. Αθλητισμός σημαίνει αλληλεγγύη! Όσοι πιο πολλοί συμμετέχουν για έναν στόχο τόσο το αποτέλεσμα γίνεται μεγαλύτερο και καλύτερο. Φέτος «καρφώνουμε» τον καρκίνο! Βάζουμε ένα καλάθι για να τον νικήσουμε!

Εμείς παίζουμε για την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

O AO Άρης Πετρούπολης, από τα πιο ιστορικά σωματεία της Αθήνας, με μεγάλη προσφορά και σε κοινωνικά θέματα ενώνει τις δυνάμεις του με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία | Ίαση | Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ), για έναν και μοναδικό στόχο!

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Με σύνθημα η θεραπεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια διοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα στήριξης και ενίσχυσης του έργου της Επιστημονικής Εταιρείας για να έχουν περισσότεροι άνθρωποι πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, που δεν έχουν βιβλιάριο υγείας!

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ!

ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015, μην μείνεις απλός… θεατής!

ΣΤΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, με τον ΆΡΗ και την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για τη νίκη, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για τη ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εμείς παίζουμε για την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

20 Δεκεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΝΙΚΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ», ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:00

Συμμετέχουν:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
(Πρωταθλητής Ευρώπης Μπάσκετ – 1987)

ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ
(Πρώην διεθνής, ο ζωντανός θρύλος του γυναικείου μπάσκετ)

ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ
(Διεθνής παίκτρια μπάσκετ)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ
(Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!

ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ |ΙΑΣΗ|ΣΤΗΡΙΞΗ

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού παρουσιάζει ραγδαία αύξηση στις χώρες του δυτικού κόσμου. Πλέον, είναι ο πιο συχνός καρκίνος για τις γυναίκες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις δυτικές κοινωνίες, όπου μια στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της. Σε μια εποχή όπου πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, επειδή δεν έχουν βιβλιάριο υγείας και δεν διαθέτουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ότι η θεραπεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια!.

Στο πλαίσιο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού ιδρύσαμε το 2011 την «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΩΝ ΜΑΣΤΟΥ» που πλέον μετονομάστηκε σε “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ” - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- με Κοινωνικό & Επιστημονικό έργο και πιο συγκεκριμένα:

1. Περίθαλψη και στήριξη (ιατρική, χειρουργική, νοσηλευτική, ψυχολογική) ανασφάλιστων, αδύναμων οικονομικά γυναικών με καρκίνο του μαστού σε όλες τις βαθμίδες υγειονομικής περίθαλψης. 2. Δωρεάν κλινικές εξετάσεις και την αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα και δη σε δυσπρόσιτα μέρη. 3. την εκπαίδευση και στήριξη νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού (εκπαιδευτικά σεμινάρια, υποτροφίες κτλ) καθώς και 4. την επιστημονική έρευνα. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ζωτικής σημασίας για πλήθος συνανθρώπων μας και έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας, με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η συνδρομή σας στην «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- θα βοηθήσει καταλυτικά το έργο μας. …γιατί η Θεραπεία είναι Δικαίωμα όχι Πολυτέλεια!»


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγαίνουν στους δρόμους οι αστυνομικοί λόγω γιορτών


Αυξάνονται οι πεζές περιπολίες.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.

Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται ήδη σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται.

Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:

- εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,

- λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λπ., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές, 

- ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων , όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών,

- εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , με έμφαση στους ελέγχους για το ωράριο λειτουργίας και την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων,

- διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου (διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.) κυρίως σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, ιερούς ναούς, σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.λπ.,

- διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.ά.),

- λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.ά.), καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.

Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Παράλληλα, έχει καταρτιστεί με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κοινό επιχειρησιακό σχέδιο, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων ελέγχων, που θα δραστηριοποιηθούν σε όλη τη χώρα με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.

Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κ.λπ.).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλανθρωπικός αγώνας βετεράνων του μπάσκετ με καλλιτέχνες


Ένα διαφορετικό Super Star Game θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Γλυφάδας, «Μάκης Λιούγκας»

Βετεράνοι καλαθοσφαιριστές - σύμβολα του ελληνικού μπάσκετ και αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Συμμετέχουν σε αγώνα μπάσκετ με έπαθλο την αγάπη και νικητή την αλληλεγγύη.

Φιλανθρωπικός αγώνας βετεράνων του μπάσκετ με καλλιτέχνες

Με ελεύθερη είσοδο και μοναδικό αντίτιμο, τρόφιμα, παιδικά ρούχα και παιχνίδια, μας καλούν να δείξουμε έμπρακτα αυτές τις γιορτινές μέρες ,την συμπαράστασή μας σε άπορες οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού Μπάσκετ:

Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Κασουρίδης, Άγγελος Κορωνιός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Μπουντούρης, Δήμος Ντικούδης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Σιούτης, Κώστας Τσαρτσαρής,Νίκος Χατζής, Χρήστος Χριστοδούλου.

Στο ρόστερ της ομάδας των καλλιτεχνών θα βρίσκονται:

Δήμος Αναστασιάδης, Θανάσης Γκόκας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης , Γιώργος Δεμελής, Θανάσης Δόβρης, Περικλής Δορκοφίκης, Παναγιώτης Λάιος, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος «Μέγας» Πακιώτης, Γιώργος Πανδής, Γιώργος Χατζής, Χρήστος Χολιδης, Γιώργος Χρυσοστόμου.

Προπονητές της ομάδας των βετεράνων θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης με βοηθό την Ντορίτα Δέδε και της ομάδας των καλλιτεχνών ο Ντέιβιντ Στεργάκος με βοηθό την Αριστέα Μαγκλάρα.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας το οποίο υποστηρίζει 646 οικογένειες και τα παιδικά ρούχα και τα παιχνίδια στο Ίδρυμα Φιλοθέη Αθηναία.

Ο Αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα του τομέα Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας και του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Πάνος Ζαχαρόγιαννης».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μάγδα Βαρούχα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12/2015

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, παιδικά ρούχα και παιχνίδια


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά η υποβολή τοπογραφικών και συμβολαίων εντός του 2016


Τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της προς τους επαγγελματίες και ιδιαίτερα τους συμβολαιογράφους διευρύνει η εταιρεία "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση" από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές που δεν λειτουργεί ακόμα ο θεσμός του Κτηματολογίου, οι συμβολαιογράφοι θα μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά, αντίγραφα των συμβολαίων που συντάσσουν (αφού μεταγραφούν), συμπληρώνοντας πληροφορίες για το είδος των ακινήτων και τις συναλλαγές.

Για πρώτη φορά στο σύνολο της χώρας, καταγράφεται πολύτιμη και επίκαιρη πληροφορία που θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της προγραμμάτων κτηματογράφησης ενώ παράλληλα όλοι οι συμβολαιογράφοι εξοικειώνονται και προετοιμάζονται για τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακίνηση των συμβολαίων.

Εντός του 2016, θα ακολουθήσει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των τοπογραφικών διαγραμμάτων που συνοδεύουν τις συμβολαιογραφικές πράξεις, ενώ για τις περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο, θα δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των συμβολαίων στα Κτηματολογικά Γραφεία καθώς επίσης η δυνατότητα απομακρυσμένης έρευνας στα κτηματολογικά στοιχεία, και η ηλεκτρονική αίτηση και χορήγηση των σχετικών πιστοποιητικών.

Η ΕΚΧΑ ΑΕ δημιουργεί και τηρεί σε όλη την επικράτεια ένα ασφαλές και σύγχρονο Κτηματολόγιο εύκολα προσπελάσιμο, τόσο σε πολίτες, όσο και σε επαγγελματίες, αφού θα διακινείται ηλεκτρονικά το σύνολο των εγγράφων που επισυνάπτονται σε μια πράξη και θα αποθηκεύεται σε ψηφιακή βάση της ΕΚΧΑ ΑΕ η θέση και τα στοιχεία των ακινήτων που εμπλέκονται σε κάθε συναλλαγή.

Οι συμβολαιογράφοι, για ειδικότερες πληροφορίες, όπως για χορήγηση κωδικών πρόσβασης χρήστη θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους συλλόγους τους, ενώ για γενικότερες πληροφορίες που αφορούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΚΧΑ ΑΕ, λειτουργεί ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1015. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται με τη συνεργασία των εμπλεκομένων επαγγελματικών φορέων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...